21 Ιουλίου 2009

Φθαρμένα φαιά κύτταρα

Λίγο, κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις με "ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα", λίγο ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αίγυπτο, και λίγο τα Αιγυπτιακά βακτήρια που κουβάλησα στο πεπτικό μου σύστημα από τη γείτονα χώρα και δεκαπλασίασαν τις επισκέψεις μου στη τουαλέτα για δύο εικοσιτετράωρα, με κράτησαν μακρυά από το μπλογκ.

Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, είναι και η γενική χαλάρωση που υποψιάζομαι ότι εκτός από μένα χαρακτηρίζει και πολλούς από σας με το έμπα του Ιούλη, (κάποιους από τον Ιούνη).

Πέρασαν οι μέρες της προδοσίας και της εισβολής. Δεν έγραψα επειδή δεν μπορώ να λέω τα ίδια. Και δεν είχα τίποτε καινούριο να πω. Τα λένε τόσο καλά άλλοι μπλογκερς. Αν έγραφα θα ήταν απλά μια ακόμα κοινότυπη καταδίκη σαν τις πολλές που κουραζόμαστε να ακούμε από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Κανένας νεκρός δεν θα γύριζε! Κανένας αγνοούμενος δεν θα ευρίσκετο! Κανένας πρόσφυγας δεν θα γύριζε στο σπίτι του!

Ο χρόνος για τους πολλούς φαίνεται να σταμάτησε το 1974. Σαν κοινωνία και σαν συντεταγμένη πολιτεία δεν καταφέραμε να αντιστρέψουμε ούτε μια συνέπεια της εισβολής. Χιλιάδες οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες στήριξαν και στηρίζουν την ύπαρξη και την "επιτυχία" τους στα τετελεσμένα της κατοχής. Οι πιο "πατριώτες", μας νουθετούν με πύρινους λόγους ότι πρέπει να δείξουμε αντοχή προκειμένου και με τις προσπάθειες μας να αναγκαστεί η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της και να βρεθεί μια λύση στο κυπριακό με βάση το διεθνές δίκαιο.

Να πιστέψω ότι δεν διδάχτηκαν τίποτε από την ιστορία; Ότι δεν γνωρίζουν ότι το μόνο δίκαιο που κυριαρχεί πάντα είναι εκείνο του ισχυρού; Ότι δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο της διχοτόμησης που μοιραία θα καταλήξει σε πλήρη τουρκοποίηση; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν σε 35 χρόνια το μόνο που καταφέραμε ήταν να τουρκοποιηθεί πλήρως το βόρειο τμήμα της πατρίδας μας, τα επόμενα 35 με τα ίδια μυαλά θα τουρκοποιηθεί και το νότιο;

Είπα να μην γράψω για την τραγωδία και πάλι γράφω. Με κούρδισε ένας ασπόνδυλος «υπερέλληνας» πρωί πρωί, στο μικρόφωνο στο πολίτη στο Κανάλι 6, που κατηγορούσε τη Χαρίτα Μάντολες επειδή ,άκουσον άκουσον, πήγε στα κατεχόμενα. Πήγε η γυναίκα να σκάψει με τα χέρια να βρει τα κόκαλα των αγαπημένων της και το χτηνό το μόνο που είδε ήταν ότι πέρασε από το οδόφραγμα! Αφορμή ήταν συζήτηση που γινόταν για το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του μ. Δημήτρη Ανδρέου "Σουλτάνα και Χαρίτα". Αν από αυτό το συνταρακτικό ντοκουμέντο, κάποιοι το μόνο που μπορούν να καταλάβουν είναι η λεπτομέρεια του περάσματος από το κατοχικό οδόφραγμα, είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Το μόνο που μας μένει αγαπητοί αναγνώστες, είναι να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε να καταλήξουν οι συνομιλίες σε λύση. Για να μείνουν άνεργοι και να παροπλιστούν οι πολιτικοί των συνθημάτων και των κούφιων πύρινων λόγων. Οι μεταπράτες του πατριωτισμού και οι έμποροι της εθνικοφροσύνης. Αυτοί που περιορίζουν εργολαβικά τη λειτουργία των φαιών κυττάρων των συμπατριωτών μας. Που τους κάνουν να συμπεριφέρονται σαν ταύροι στην αρένα, που το μόνο που θέλουν είναι να κτυπήσουν με τα κέρατα τους το κόκκινο πανί, μη γνωρίζοντας ότι τους περιμένει ο σίγουρος θάνατος.

Γραμμένο 35 χρόνια και μια μέρα μετά, με πολλή στεναχώρια στη καρδιά μου!


Το έργο στη κορυφή είναι "H Τραγωδία" του Πάμπλο Πικάσο

9 σχόλια:

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Το ανησυχητικό είναι ότι κάτι τέτοιοι ανόητοι, όπως τον κύριον που περιέγραψες, κάνουν πολλήν "φασαρία" και νομίζει ο κόσμος ότι είναι πολλοί. Δεν είναι. Απλώς έχουν αναλάβει εργολαβικά ένα τιτάνιον έργον βλακείας που αφήνει κρότους γύρω μας ενώ θα έπρεπεν να τους αφήνουν, ως είθισται, σε ειδικό δωμάτιον της οικίας τους.

Phivos Nicolaides είπε...

Είναι αυτός ο άμετρος υπερθετικός, «υπερελληνισμός» που τυρρανεί πολλών τα μυαλά, δημιουργώντας, χρόνια τώρα, τρικυμία εν κρανίω...

rose είπε...

μα ΠΑΡΑ πολλή φασαρία κάνουν

Albedo_Zero είπε...

Άσχετο?

http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=671&-V=history

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

EUPRESIDENCY - Πυρ ομαδόν κατά του Καρλ Μπιλντ
Έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία αλλά και την Αθήνα, προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, με τις οποίες απάλλαξε την Τουρκία από κάθε ευθύνη στο Κυπριακό. «Tο Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και παραβίασης των αρχών του διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών του κυπριακού λαού, από την Τουρκία κι αυτό δεν μπορεί να παραγράφεται από κανένα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. «Αναμένουμε ότι η χώρα που ασκεί την Προεδρία θα ενεργεί και θα τοποθετείται στα πλαίσια κοινοτικής αλληλεγγύης και με βάση το διεθνές δίκαιο, τη νομιμότητα και τις αποφάσεις της ΕΕ», ήταν η δήλωση του ΥΠΕΞ, Μάρκου Κυπριανού. Στο πλαίσιο της ΕΕ, η καταδίκη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεχίζεται στην Κύπρο συνιστά αυτονόητη αρχή, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.


Προς όλους τους Κύπριους bloggers:

Να κηρυχθεί από όλα τα μπλογκς μποϊκοτάζ κατά της Σουηδικής ΙΚΕΑ λόγω της στάσης της Σουηδικής Προεδρίας στην Ε.Ε. αναφορικά με το Κυπριακό.

Να συγκροτηθούν ομάδες ενημέρωσης με φυλλάδια έξω από την ΙΚΕΑ και να πληροφορούν τον κόσμο ώστε να τον αποτρέπουν από τα ψώνια στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Ας αποδείξουμε ΜΙΑ φορά πως δεν είμαστε πρόβατα!

Κανένας δεν ψωνίζει από την ΙΚΕΑ, ούτε σεντ στη Σουηδική επιχείρηση μέχρι τουλάχιστον η τοπική διεύθυνση να κάνει δημόσια δήλωση διαφωνίας με τα όσα απαράδεκτα δηλώνει η Σουηδική Προεδρία της Ε.Ε. για το Κυπριακό!

Bloggers, παραμερίστε τις διαφορές σας και ενωθείτε αυτή τη φορά.

Το Κυπριακό είναι πρόβλημα Εισβολής και Κατοχής!

Ανώνυμος είπε...

E fallire to epipedo pou edikses se allo blog oti diathetis en mas epitrepi na asholithoume sovara mazi sou.
To ksiourisma pou sou ta ksa pote lalis na to kamoumen?

Mr_Kite είπε...

Ένα μικρό σχόλιο να αφήσω κ γω..

όσον αφορά τα προηγούμενα σχόλια απλά ήθελα να τονίσω το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι εάν απλά προσδιορίσουμε τα εν λόγω ασπόνδυλα (που εν τω μεταξύ δεν λένε να επιστρέψουν στις τρύπες τους) ως απλά ανόητους ή βλάκες..μ' αυτό τον τρόπο όχι μόνο τους υποτιμούμε αλλά εφησυχάζουμε με τον να λέμε "δε βαριέσε, με τους ανόητους φασίστες θα ασχοληθώ"..

κι όμως τα φασιστοειδή ξέρουν τι κάνουν αφού αναπαράγοντας και διαιωνίζοντας τις ρητορείες μίσους και μισαλλοδοξίας εξυπηρετούν τα άκρως συντηρητικά και δύσκαμπτα τους αντανακλαστικά τα οποία και προφανώς το μόνο που κάνουν είναι να βιδώνουν όλο και πιο βαθιά την βίδα της διχοτόμησης...

Αυτά...ααα και για να μη ξεχάσω

Σκατά στους φασίστες!


Υ.Γ @ φάληρο κυπριωτη: δλδ αν πάρει πίσω την μαλακία του ο Σουηδός να συνεχίσουμε απρόσκοπτα με τα ψώνια;;..

οι απλά για να ξέρω τι εν να κάμω διότι είμαι λλιο συγχυσμένος η αλήθκεια!

Albedo_Zero είπε...

Ε κανεί ρε φάληρε που εν να κάμεις αγώνα μη αγωράζοντας futton που τα ΙΚΕΑ. Θυμίζεις μου τους Καλαμαράες που ήταν (ιμισηι μου) να μπουκοτάρουν την Κόκα Κόλα γιατί έπιαεν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 η Ατλάντα.

Είσαι σοβαρός γιε μου?

osr είπε...

"Ότι δεν γνωρίζουν ότι το μόνο δίκαιο που κυριαρχεί πάντα είναι εκείνο του ισχυρού;"

τότε τι ακριβώς ήθελες ή έψαχνες στην συνέλευση που έγινε από την αλερτ στην Λεμεσό;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη