9 Ιανουαρίου 2007

Έχει επιλογή ο Χριστόφιας;

Αν φτάσει αυτό το κείμενο στο Δημήτρη Χριστόφια θα πει ότι όποιος εγκαταλείπει το ΑΚΕΛ καταντά φανατικός αντικομουνιστής. Περνά με το μέρος της αντίδρασης και το αντιακελικό του μένος δεν τον αφήνει να σκέφτεται αντικειμενικά. Εξάλλου αυτό ήταν το πρώτο επιχείρημα που πάντα χρησιμοποιούσαν για την πολιτική εξόντωση όσων για οποιονδήποτε λόγο αποστασιοποιούνταν από το κόμμα.

Ας δούμε πως είναι η πραγματικότητα σήμερα για χιλιάδες αριστερούς που διαχωρίζουν τη θέση τους από την κατρακύλα του ΑΚΕΛ στο κατόπιν των πιο μαύρων δυνάμεων του τόπου. Μιλάμε για ανθρώπους που στο πρόσφατο η λίγο πιο μακρινό παρελθόν ψήφιζαν το ΑΚΕΛ ή ακόμα ήταν μέλη του. Ακόμα και κάποιους που παρά την διαφωνία τους με την πολιτική του κόμματος τους στο πλευρό του απορριπτικού Τάσσου ψήφισαν το ΑΚΕΛ και στις μετά το δημοψήφισμα εκλογικές αναμετρήσεις.

Επειδή είμαι και εγώ ένας αριστερός που πέρασα από τις γραμμές του ΑΚΕΛ σε άλλες δεκαετίες και παρέμεινα μέχρι πρόσφατα ψηφοφόρος συγκεκριμένων στελεχών του ΑΚΕΛ, τυγχάνει να γνωρίζομαι και να συναναστρέφομαι με πολλούς από αυτούς που θεωρούν ότι οι αριστεροί αυτού του τόπου πρέπει να φράξουν το δρόμο στην επανάληψη του κακουργήματος της ανάδειξης του Τάσσου στην προεδρία για δεύτερη φορά.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι με αριστερές καταβολές, παρ’ όλες τις πιθανές ιδεολογικές διαφορές τους που πηγάζουν από την σύγχυση των αριστερών κινημάτων παγκόσμια, κατανοούν το καταλυτικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το ΑΚΕΛ και οι αριστεροί προκειμένου να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Η λύση και η επανένωση δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε φωτισμένες μειοψηφίες.Έχει ανάγκη τη λαϊκή στήριξη και σίγουρα η βάση για αυτή τη στήριξη είναι η αριστερά. Μια αριστερά απαλλαγμένη από φαντάσματα και προκαταλήψεις του παρελθόντος της και μέσα σε πνεύμα συναίνεσης με ΟΛΟΥΣ όσους επιθυμούν λύση στο πρόβλημα, να απομονώσουν τις εθνικιστικές φωνές της διαίρεσης και να ανοίξουν δρόμους που θα ισοπεδώσουν τα οδοφράγματα και τις γέφυρες του διαχωρισμού, τόσο στο έδαφος όσο και στις καρδιές των ανθρώπων.

Άρχισε να φαίνεται ήδη η αρχή της προσπάθειας του Χριστόφια να μεταθέσει το στόχο της λύσης του Κυπριακού μετά τις προεδρικές του 2008 με το πρόσχημα των εκλογικών αναμετρήσεων στη Τουρκία κατά το 2007. Έχει μπροστά του ολόκληρο χρόνο έτσι που μεθοδικά να περάσει την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κόμμα του. ΜΟΝΟ Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΜΠΡΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συντονισμένη αποτρεπτική δράση όλων των αριστερών. Ακελικών, πρώην Ακελικών, αντιακελικών, ανέντακτων, περιθωριακών και μη. Κανείς δεν περισσεύει σ΄ αυτή τη μάχη. Η προεκλογική εκστρατεία για μας αρχίζει τώρα. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Θα βρισκόμαστε μπροστα σε δυο δεξιούς υποψήφιους και το λευκό μας θα μας αφήσει την γνωστή γλυκόπικρη γευση στο στόμα.

Υποστήριξη από το ΑΚΕΛ και επανεκλογή του Τάσσου ισοδυναμεί με υπογραφή από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων της διχοτόμησης της πατρίδας τους. Ισοδυναμεί με εκχώρηση της διαχείρισης του μέλλοντος μας στις πιο μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου χωρίς καν τον χλιαρό ελεγκτικό ρόλο που παίζει το ΑΚΕΛ στη πρώτη πενταετία. Γιατί ο Τάσσος θα βρει την ευκαιρία που περιμένει από τον καιρό του Δευκαλίωνα. Θα αλώσει μια και καλή το ΑΚΕΛ με όλους τους τρόπους. Θα του λιώσει το κεφάλι. Ένα ΑΚΕΛ που είναι ήδη τραυματισμένο από την εσωκομματική διαμάχη που μπορεί να μην πολυφαίνεται, αλλά υποβόσκει και σίγουρα θα υποτροπιάσει στην περίπτωση που η ηγετική ομάδα του κόμματος προχωρήσει στα άνομα σχέδια της.

Θα σκεφτεί κάποιος, καλά, αφού ο Χριστόφιας και η ομάδα που κάνει κουμάντο στο ΑΚΕΛ έφτασαν στο σημείο να συγκατοικούν με το χειρότερο και πιο αναχρονιστικό κομμάτι της μαύρης και αμαρτωλής δεξιάς προς τι η αντίδραση μας; Σε τι θα ωφελήσει; Πιστεύω ότι τόσο ο Χριστόφιας όσο και μια σειρά στελεχών του ΑΚΕΛ είναι δέσμιοι μιας ομάδας που υπό τον Κατσουρίδη και τον Λιλλήκα σέρνουν το κόμμα και το κρατάνε δεμένο στο άρμα του Τάσσου με αντάλλαγμα την εξουσία και ότι αυτή συνεπάγεται. Όσο πιο μαζική είναι η αντίδραση στην μεθόδευση της κλοπής της λαϊκής ψήφου, τόσο μεγαλύτερο ενδεχόμενο υπάρχει ο Χριστόφιας να ανακρούσει πρύμνη. Βλέποντας μάλιστα τους οπαδούς και τα μέλη του να αντιστέκονται ΕΓΚΑΙΡΑ δεν θα έχει επιλογή.

Στις μεθοδεύσεις τους πρέπει να απαντήσουμε με μεθοδικότητα, τα μηνύματα πρέπει να φτάνουν στην Εζεκία Παπαϊωάννου μαζικά. Τα άνομα σχέδια τους δεν πρέπει να περάσουν. Είναι και θέμα περηφάνιας παναθεμά τα. Πως μπορεί άλλο αυτός ο λαός να κυβερνάται από ένα πολιτικό απολίθωμα όπως τον Τάσσο Παπαδόπουλο;

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα μηνύματα πρέπει να φτάνουν στην Εζεκία Παπαϊωάννου μαζικά

...και τι θα έλεγε ο ίδιος ο Εζεκίας, κατά τη γνώμη σου;

the Idiot Mouflon είπε...

Καλέ μου... δεν τους παίρνει... σhιέζουνται... και οι εντός και οι εκτός.

Mh Xeirotera είπε...

Na agiasei to stoma su! Den aniko sto AKEL, auto ofilo na to po apo thn arxh. H hgesia tu kommatos (oxi o kosmos) ferei varitates efthines gia tin katantia tu kypriakou, prosopika theoro (ke makari na vgo pseuths) oti to pexnidi exei xathei. Epishs pistevo, ke makari na diapseusto, oti h epaneklogh tu tassou einai mh anastrepsimh. Tha etheta ena erotima stus sympatheis pros emena aristerous, einai etimoi, xarin tis sotirias ths kyprou na kanun mia epivevlimenh, ypo tis peristaseis, ideologikh yparvash; Ego, opos eipa, den aniko sto AKEL, omos tha psifiza, paradigmatos xarin, ton andrea xristou gia proedro. Enas aristeros tha psifize ton Ioannh Kasoulidi me to idio skeptiko; Exo tis epifilakseis mu. Mono an o kathenas mas kanei thn ypervasi tu dikeumaste na eimaste ligo (oxi poly) esiodoksoi. Na eise kala!

the Idiot Mouflon είπε...

Άχαχαχα... τον μακαρίτη τον γέρο μου μαζί με 5-6 άλλους τους ονόμασαν "φράξια του 89" (ασχέτως του ότι ήταν ανοργάνωτοι και η κριτική τους -η οποία ήταν και το μεγάλο τους αμάρτημα -ξεκίνησε από 84 με 86 για Ιδέες Γκουεγιάρ, Μίνιμουμ και Περεστρόικα)...

Τώρα πάμε για φράξια του 08; Πολύ το αμφιβάλλω, η παραδειγματική τιμωρία (βλέπε πολιτική, επαγγελματική, οικονομική και ψυχολογική εξόντωση) των προηγουμένων έκαμε τη δουλειά της.

Lexi_penitas είπε...

@Αγρινό. Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας έιναι να κάθεται και να μοιρολατρεί. Αν σου αναλογεί κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση κανε το. Θα φανεί γρήγορα ότι μια καλή μερίδα των Ακελικών θα σηκώσει κεφάλι. Το θέμα είναι να ενθαρρυνθούν έτσι ώστε η αντίδραση να είναι πιο μαζική αλλά και πιο έντονη.

@Κωνσταντίνο. Δύστυχώς αν φτάσουμε στο δίδυμο Τάσσος - Κασουλίδης θεωρώ δεδομένη την επανεκλογή Τάσσου (ο θεός να μας φυλάει) Προσωπικα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ψηφίσω Κασουλίδη.

Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί.

@Ανώνυμο. Ο Εζεκίας ήταν τίμιος ανθρωπος. Δεν νομίζω όμως ότι θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από την σημερινή ηγετική ομάδα. Σίγουρα δεν θα ηγείτο της προσπάθειας. Αλλά επιμένω ότι το θέμα είναι τι κανουμε σήμερα και ας περιορίσουμε την συζήτηση όσο γίνεται στο βασικό.

Cheers

zappa είπε...

to endexomeno tou leykou den sas exei perasei apo to myalo???'politikh anypakoh, efoson den yparxei kapoios pou na mas ekfrazei....metaksy mas, egw anamesa se neofileley8erous kai stalinikous 8a pshfiza........kanenan

Psychia είπε...

Το λες κι εσύ πως η νοοτροπία του ΑΚΕΛ δεν επιτρέπει φωνές εκτός της γραμμής που επιλέγει ανά πάσαν στιγμή. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ό,τι και να κάνει σύσσωμο ένα μέρος του ΑΚΕΛ, θα αλλάξει κάτι; Το πολύ πολύ να μαυροπινακιστεί και αυτό, όπως μαυροπινακίστηκαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι χωρίς φόβο και πάθος.

Είδαμε και τι συνέβηκε όταν ομάδα που εκπροσωπούσε περίτου των 500 οργανωμένων ατόμων (μελών, στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος), προσπάθησε να κάνει συζήτηση με τον Χριστόφια σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος τον καιρό του δημοψηφίσματος. Δεν ζητούσαν τίποτα παράλογο. Μόνο να μην πουστέψει το ΑΚΕΛ και καταρρίψει τα ιδανικά του, τους στόχους τόσων δεκαετιών. Μόνο που δεν τους έσυρνε τα τασάκια που τόλμησαν να αμφισβητήσουν και να φέρουν διαφορετική άποψη (τζιαι επεριπαίζαμεν τον Νικολάκη, στραβάρα μας)!

Συμφωνώ πως ο κόσμος πρέπει να κάνει την επανάστασή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Διαφωνώ μαζί σου ως προς τα θετικά αποτελέσματα που περιμένεις να έχει μια τέτοια αντίδραση προεκλογικά. Ο Χριστόφιας έδειξε καθαρά πως δεν σέβεται κανέναν εφόσον δεν ακολουθεί την γραμμή του κόμματος, η οποία είναι καθορισμένη προ πολλού. Ακόμα κι αν δεν είναι μονάχα ένας, ακόμα κι αν είναι ο ίδιος κόσμος που τον στήριξε και αυτόν και το κόμμα για δεκαετίες. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, όλα τα μηδενίζει άμα λάχει.
Η επανάσταση είναι καλά να αρχίσει προεκλογικά, για να μην του έρθει απότομα η ‘ήττα’ στην εκλογική αναμέτρηση, τον πιάσει κόλπος και κλατάρει, και δεν ζήσει τα μετέπειτα. Πως αλλιώς θα τιμωρηθεί για την φασιστική του νοοτροπία προς τους δικούς του ανθρώπους;;;;;;; Πρέπει να ζήσει και μετά την πρώτη μη-συσπείρωση του κόμματος! Και τότε θα’ναι προεδρικές. Δεν θα απέχει σχεδόν κανείς. Δεν θα μπορεί να προφασιστεί καλοκαιρινά μπανάκια στην παραλία!

Psychia είπε...

@zappa

Το λευκό είναι όντως αυτό που λες. Ανυπακοή. Μα δυσυχώς αυτή δεν είναι λύση, γιατί θα κάνει τον Τάσσο να συνεχίσει τη θητεία του, και μετά θα ξεχαστεί, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Lexi_penitas είπε...

@ Αγρινό. Δεν έμεινε τίποτε άλλο να εξοντώσουν. Προσβλέπω στη δική τους εξόντωση.

@ Ψυχία. Κορίτσι μου ήμουν στη συνάντηση με τον Χριστόφια και έζησα την αλαζονεία και τον ετσιθελισμό σε όλο του το μεγαλείο. Γνωρίζοντας κάποιες καταστάσεις θεωρώ ότι η μαζική λήψη μυνημάτων ανυπακοής μπορεί να κανει το θαύμα της.

@ Ζαππα. Φίλε μου το λευκό δεν οφέλησε ούτε ομως και εβλαψε ποτέ κανένα. Εάν εμείς που αντιλαμβανόμαστε την κατρακύλα σιωπήσουμε με την πρόφαση της "πολιτικής ανυπακοής" απλά αφήνουμε τους απατεώνες της πολιτικής να αλωνίζουν.

zappa είπε...

yparxei kai h lysh toy na sthsoume diko mas politiko forea...hdh exw sto nou mou dyo-tria atoma pou 8a ekanan gia ypopshfioi gia proedroi....to kako einai omws oti eite proerxontai apo th synepartzia, eite einai edekhtes pou diagrafhkan prin pollaaaaaa xronia (as poume o filtatos an8oulhs, prwhn proedras twn taksintzhdwn)

Lexi_penitas είπε...

Φίλε Ζάππα,

κάποιος μπορεί να πεί ότι έφτασε η ώρα της αριστεράς. Ίσως η διέξοδος να είναι η πρόκριση αριστερού υποψηφίου ενάντια στον Τάσσο και το ταυτόχρονο ξεσκέπασμα της ανίερης συμμαχίας ΜΑΖΙΚΑ. Συμφωνώ με το Αγρινό και την Ψυχία ότι μεμονομένες φωνές θα τις πνίξουν στη γένεση τους. Το καλύτερο κομματι της αριστεράς δεν θα ανεχτεί άλλο τον κατήφορο. Θα δουν τα ματια μας πολλά μέχρι τις εκλογές. Η ηττοπάθεια δεν έχει θέση.

Cheers

AnTonymous είπε...

Δυστυχώς, και χωρίς να το λέω μοιρολατρικά,είναι πολύ δύσκολο,αν όχι αδύνατο να γίνει πολιτική υπέρβαση σε μια χώρα που μοιάζει πιό πολύ με μάντρα,αφού κατοικείται ως επί το πλείστον από πρόβατα. Το λευκό είναι η πιό καλή λύση στην περίπτωση που όπως λέει και ο zappa δεν σε εκφράζει κανείς από τις επιλογές που υπάρχουν,αλλά όπως έχουν τα πράγματα,μου θυμίζει την γνωστό φιλοσοφικό γρίφο: Αν ένα δέντρο πέσει σε ένα δάσος και κανείς δεν είναι εκεί να το ακούσει θα κάνει ήχο το πέσιμο του;

achilleas είπε...

Τί δεν σας αρέσκει στον Τάσσο τζαι τι παραπάνω πιστεύετε ότι θα κάμει η αριστερά?

Aceras Anthropophorum είπε...

Στη Γαλία ο ανέντακτος οικολόγος Nicolas Hulot έσουσεν τους τζαι τους σοσιαλιστές, τζαι τους συντηριτικούς τζαι τους κομμουνιστές. Έβαλεν υποψηφιότηταν βάζοντας 10 όρους που αφορούν την οικολογίαν. Εδήλωσεν ότι αν οι βασικοί υποψήφιοι υπογράψουν και δεσμευτούν να τους εφαρμόσουν θα αποσύρει. Με 10% πρόθεση ψήφου υπογράψαν ούλλοι τζαι βουρούν τον πο πίσω ποιός θα τον κάμει υπουργόν αν τον υποστηρίξει. Θα αποσύρει διότι ο στόχος επετέυχθει πρίν τις εκλογές.

Ποιά αριστερή προσωπικότητα που θέλει λύση και που δεν έχει να χάσει την δουλειάν της απο το Ακέλ ή από την κυβέρνηση είναι διαθέσιμη να το κάμει με όρο "η αριστερά να υποστηρίζει υποψήφιο που θέλει λύση"; Να πάμεν να τον εύρουμεν τζαι να τον βάλουμεν ομπρός.

Στό Λευκόν δεν πιστεύω. 1/3 των αριστερών εψήφισαν λευκό στις ευροεκλογές και η ηγεσία έφκην πάλε κούππα άπαννη.

Φυσικά μεταξύ τΑΣΣΟΥ τζαι Κασουλίδη εν η μόνη επιλογή που μένει. Εγώ δεν ξιχάννω πως εν οι συναγερμικοί με πρώτον το Κ. που πριν μερικά χρόνια εφέρναν πυράυλους S300 τζαι εξιπουλιάζαν εθνόπελλους.

sexandthenotsuchabigcity είπε...

pote den ekripsa ta antiakelika mou sinaisthimata. o agrinos leei ps ftaiei i astiki mou taxi. alloi lene pos ftainei pos megalosa mesa stous portokalli. stin pragmatikotita o monos pou ftaiei gia afto einai to akel. me exairesi kapia atoma pou ektimo os prosopikotites ekei mesa (xristou, takis, mavrou, sotiroulla, kiprianou) oi perissoteroi apo tous ipolipous mou prokaloun anagoules.
to oti to akel prospathei na kamei sispirosi pithontas ton kosmo oti to APOEL elegxei to katestimeno tou kipriakou protathlimatos (esto kai an oi arithmoi gia ta lanthasmena sfirismata kanoun tin zigaria na klinei poli, ma para poli, pros tin meria tis omonis) dixnei apo mono tou poso xamilou epipedou komma einai. thelei oposdipote na parei protathlima me to etsi thelo fetos to kalokari, gia na pane oi psifoforoi stin fiesta nadoun kala kala tin prosopikotita pou tha einai ipopsifios, na pistepsoun oti "en tis omadas" kai na kerdisoun psifous. exanadokimasan to alloste to kolpo sto perifimo "protathlima kai kipello kai taso proedro", milonts vevaia giat o epitimo melos tou APOEL, proin geniko grammatea tou, pou xristike olso tixaios omoniatis ligo print is ekloges.
me teties methodous pou xrisimopioun, ama o kosmos sinexizei na tous psitevei, den exo kanena logo na min pistevo oti telika einai megala provata arketoi akelikoi. ama den itan tosa xronia tha dierotountan giati to megalitero komma tis kiprou den katevazei POTE diko tou ipopsifio, alla antithetos epimenei na einai PANTOTE stin antipolitefsi kai ama einai stin simpolitefsi kanei ena asteio eidos antipolitefsis gia na diaskedasei tis entiposeis. epidi einaito mono pragma pou tou perna. to akel DEN XERI na kivernisei afton ton topo. xerei mono na zita apo tous allous pragmata.

den iparxei pio xeftilismeno komma pout o akel. an epistefkan esto kai drami apo osa elalousan den tha ipostirizan ton tasso POTE. alla ti periemneis pou atoma pou kilkoforun me sinthimata "oi tourkoi tis kiprou den einai exthroi mas, oi tourkoi tis kiprou einai aderfoi mas" kai meta prospathoun na pisoun ton kosmo oti oti stin kipro den iparxoun ellines kai tourkoi alla mono kiprioi!?

kai touta en apla ta pio ofthalmofani...

Lexi_penitas είπε...

Αχιλλέα, αυτό που θέλουμε είναι λύση πριν η διχοτόμηση εδραιωθεί οριστικά. Ο Τάσσος ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν θέλει λύση. Τόσο απλά!

@Aceras Φίλε συγχαρητήρια για το μπλογκ σου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Σίγουρα υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για αριστερό υποψήφιο ανάμεσα στους απογοητευμένους με την κατάσταση αριστερούς. Ελπίζω να μην μείνουν μόνο σκέψεις.

Καλή μου Μικαέλλα. Και έλεγα θα περάεις από το μαγαζί, δεν θα περάσεις; Πότε επιτέλους θα πάψεις να συγχίζεις το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Γιατί κάνεις αυτό που κατηγορείς και εσύ και όλοι μας;

Κάνεις λάθος θεωρώντας ότι τα μόνα αξιόλογα άτομα μέσα στο ΑΚΕΛ είναι αυτά που αναφέρεις. Μην γίνεσαι κομματορατσίστρια. Στο ΑΚΕΛ υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογα μέλη και μεσαία στελέχη. Μάθε να μήν τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους τόσο ευκολα. Ψάχνε αίτια και αιτιατά. Βγαλε τις πορτοκαλί παρωπίδες και δες την μεγάλη εικόνα.

Cheers

Χρήστος είπε...

Τώρα εγώ να την πώ την "κακία" μου; Γιατί μπλέκετε τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ με τον κομμουνισμό ρε παιδιά. Αφού Δεν υπάρχει κομμουνισμός στην Κύπρο. Διαβάστε το καταστατικό του ΑΚΕΛ και πείτε μου:υπάρχει ποτέ περίπτωση(λέμε τωρα) αν γίνει ο Χριστόφιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου(είπαμε λέμε) να επικρατείσει το κομμουνιστικό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο;

Φιλικά (πάντα)

Χρήστος είπε...

Και ΔΕΝ θίγω την αξία του ΑΚΕΛ. Μη παρεξηγηθώ και με παρετε μονοτερμα

Χρήστος είπε...

ΥΓ αγαπάω τους Κυπραίους

Ανώνυμος είπε...

an htan mono politiko apoli8wma o tassos st'ana8ema, sorry tziolas. Entelws sumptwmatika prin ligh wra eixa mia suzhthsh sthn opoia eipw8hke to e3hs meta3u allwn: an katalavoun oi akelikoi (pou elpizw k euxomai) oti o xristofias kuriolektika skotwse thn aristera ths kuprou isws na mporesoume na swsoume kati. alliws...elpizw na men dw 3ana akelikous na panhgurizoun thn eklogh tou papadopoulou!!

Lexi_penitas είπε...

Χρήστο και Ροξάνη καλοσωρίσατε στο μαγαζί και στη παρέα μας. Το θέμα δεν είναι αν είναι και πόσο το ΑΚΕΛ κομμουνιστικό. Ειναι το ότι στο ΑΚΕΛ βρισκεται εγκλωβισμένο το μεγαλύτερο κομματι της αριστεράς και η σημερινή ηγεσία το εκφυλίζει καθε μέρα και πιο πολύ. Η ενδεχόμενη συγκατοικηση με τον Τάσσο για μια ακόμα πενταετία θα δώσει την χαριστική βολή σε ότι έμεινε από την ιστορική κυπριακή αριστερά.

Cheers

Χρήστος είπε...

Δεν αμφισβήτησα την ουσία του ποστ. Γι' αυτό άλλωστε και δεν το έθιξα. Απλά ελέχθη στην αρχή ότι "...θα πει ότι όποιος εγκαταλείπει το ΑΚΕΛ καταντά φανατικός αντικομουνιστής."
Είτε δεξιά, είτε αριστερά (γενικότερα) οι στόχοι πρέπει να παραμένουν στόχοι. Και στην Κύπρο οι στόχοι νομίζω είναι αρκετά συγκεκριμένοι παρά τα χρόνια που πέρασαν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ένα, δεν αλλάζει από κόμμα σε κόμμα.

Καλώς σας βρήκα:)

sexandthenotsuchabigcity είπε...

lexipenita, ego den gnorizo ta atoma tis vasis, ton ipefthino tou akel kokkinotrimithias i kati tetio. miloiusa gia ta stelexi ta gnosta, pou exoun afti tin stigmi axiomata se afton ton topo. oso gia to podosfairo, diafoneis diladi gia afta pou leo? prospika den exo problima me tous akelikous san atoma. exo problima me tous akelikous pou einai provata, opos exo provlima me tous opadous tou dhsy pou einai provata kai tous opadous opoioudipote allou kommatos pou einai provata. den snobara pote stin zoi mou kanena atomo gia tis politikes tou pepithiseis. alloste dne einai tixaio oti dio apo tis kaliteres mou files ienai poli energa atoma tis proodeftikis.

antithetos, eimai me itn entiposi oti einai stelexi tou akel pou snomparoun olo ton ipolipo kosmo. thimoume fetos pou piga me itn fili mou tin mia stin mpouat tis proodeftikis sto londino kai molis elega se kapion oti eimai dexia, apantousan mou "e tote giati irtes?" kai otan tous elega "epidi einai foititiko event, mou aresei afto to eidos mousikis kai kamno parea tis filis mou" ekoitazan me peripou sannat ous ekamna dialexi gia piriniki fisiki. toso paralogo to etheorousan pou epia ego jiame.

apo ekei kai epra exo problima me to akel genikotera. me enoxlei ena ekatomirio pramata pou ipostirizoun. en xero an imoun aristeri an tha epistefka oti en kako prama na exoume kazino stis eleftheres perioxes, alla tora pou eimai dexia theoro to mia xara idea p.x.
tis apopseis mou gia to 63o episis tis exethesa sto blog mou sto parelthon. genika diafono me afto to komma, ma pio poli me enoxlei to gegonos pos einai stin exousia afti ti stigmi, stirizontas ena anthropo me ton opoio diafonei sta panta, apla kai mono giati eprepe na vgei exousia na volepsei kai tous dikous tou. itan i seira tous sto volema.

Χρήστος είπε...

"Δεν ξέρω αν ήμουν αριστερή...αλλά τώρα που είμαι δεξιά"

Είναι όπως λέμε-δεν ξέρω αν ήμουν Αλβανός τι θα σκεφτόμουν για τους Έλληνες.

Γιατί τέτοια μοιρολατρεία βρε κορίτσι μου; Οι πεποιθήσεις όταν τις κρίνουμε λάθος τις αλλάζουμε ή τις τροποποιούμε.Δε γεννήθηκες δεξιά, έγινες δεξιά.

sexandthenotsuchabigcity είπε...

nai kai den exo kanena problima me afto. apla epidi prospatho na valo ton eafto mou sto skeptiko tou akel kai sxedon pote den kataferno na entopiso tin logiki tou, dierotoumai an tha to katalavena an imoun aristeri.

den exo kanena problima me tis apopseis mou. aftes einai kai etsi exelixthikan mesa apo to xrono. diavazo oso pio poli mporo, roto kai matheno. alla sinexizo na min katalavaino to akel.

otan egrapsa giat o 63o sto blog mou, kaneis den mou edose mia pistiki apantisi apo ta tosa polla comments pou graftikan, oste na me pisei oti iparxei to paramikro endexomeno na exoun dikaio aftoi pou lene pos den prepei na efarmostei.

the Idiot Mouflon είπε...

Tha sou dwsw ego twra... alla den tha einai apopsi akeliki... H ergasia einai Douleia... kai skopos tou anthropou einai i katargisi tis... (tis ergasias, oxi tou kopou)... ama pia...

zappa είπε...

sorry gia thn parembash kai opws egine......alla organwnetai meeting twn en th kypro bloggers.....gia plhrofories kai syntonismo, elate sto blog mou sto analogo 8ema

ECONOMIDES είπε...

The fact that you received that many responses about a dogged subject clearly indicates the revolutionary disposition of the Cypriots, against everything and everybody. I hope that the fellow bloggers will value with what I have to say and won’t be continuing their assault against me. Bottom line is that we all share thoughts and ideas while respecting each others’ inconsistent state of mind (this is more of a usual human psychology rather than an opinion). Here comes the gross generalization: unfortunately consistent to our unconstructive conventional past, we still persist to divide (our own) people based on terminology (capitalist vs. socialist), beliefs (proodeutikoi vs. opisthodromikoi) and ideologies (fasismos vs. koummounismos), economical &/or social status, educational & uneducated segregation, religion (toutos einai Armenis kai toutos Orthodoksos), colour preferences (red vs. blue), even beer attachment (Carlsberg vs. KEO … remember this was more evident back in the 80’s while even my dad had to bring home both kinds of beer thus not to be misjudged by our occasional house guests!), etc etc etc with the most recent, toutos einai tou ‘NAI’ kai toutos einai tou ‘OXI’. Why do all these bloggers separate themselves from the rest? We are all part of this society thus we are all part of the ongoing blame, generally for everything that goes wrong on this island. We love to blame others, we love to invent words that will degrade our opponents but we never take real action. 70% of the people who voted for ‘OXI’ at the referendum simply did not & still do not wish for any sort of unification settlement for a variety of known reasons. Unfortunately, neither Kasoulides nor Christou, if they were to be elected presidents, would have managed to convince our people that in the LONG RUN the division of this island is simply not to our benefit. I don’t care anymore if Tassssssos, is to be re-elected because frankly I lost faith in my people; such a racist nation with such a blinded nationalistic ego, with so little charisma but yet with so much bullshit to brag. Than includes myself, that includes all.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετε. Εχω ανακαλύψει τη γωνιά σας και θάθελα να μπω στη παρέα σας.Κατάρχη θαυμάζω την ειλικρινή σας σχέση που με τόσο σεβασμό ανέχεστε καμιά φορά και τις μεταξύ σας υπερβολές. Εχω διαβάσει με ενδιαφέρον τους διαλόγους σας και απο μια άποψη μ' έχουν προβληματίσει. Να εισαι κουμουνιστης ή σοσιαλιστής ή φιλελεύθερος ή οτι άλλο δεν είναι κακό, και μάλλον υγειες είναι.Αλλά μπορείς να μήν είσαι Ακελικός ή Συναγερμικός ή Εδεκίτης. Με τόσον επίπεδο γνώσεων που δείχνει οτι εχετε με εντιπωσιάζει η επιμονή κάποιων (π.χ.Lexi_penitas)να μην μπορει να ξεπεράσει το Ακελ και να θεωρει πως είναι το μονο κομμα που εκφράζει την αριστερα αφου το μονο αριστερο που εχει το ακελ ειναι αυτο το κομματι του κοσμου που σημερα ψαχνει στεγη.
Η σημερινη λογικη του "κόμματος" ειναι οτι: ή προσκυνας Χριστοφια ή εισαι εχθρος του.(Βλεπε επαγρυπνυση). Ο δικος μου προβληματισμος ειναι αν πρεπει να κοιταξουν(-με) καπου αλλου (ή να φτιαξουν κατι καινουριο),ή αν πρεπει να περνουν εξω απο το κομμα για να κοιταξουν αν ίσιωσε η ταπελλα του Ακελ.
Πολυκαρπος

Lexi_penitas είπε...

Καλώς όρισες Πολύκαρπε. Χαίρομαι που η παρέα μεγαλώνει. Στο βαθμό που μπορούμε θα διατηρήσουμε το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού θα το κάνουμε. Εξάλλου δεν νοείται επικοινωνία χωρις σεβασμό της διαφορετικής αποψης.

Επειδή αναφέρθηκες σε μένα επέτρεψε μου να σου πω ότι η μοναδική μου εγνοια είναι το πώς απεγκλωβίζονται και απελευθερώνονται οι μαζες που κρατάνε "φυλακισμένες" ο Χριστόφιας και η παρέα του. Θεωρώ ότι υπάρχουν επαρκεις υγιείς δυνάμεις στο ΑΚΕΛ που ΔΕΝ πρέπει να αλλοτριωθούν.

Cheers

Aceras Anthropophorum είπε...

Τελικά αυτό το μύνημα θα γίνει φόρουμ: Το μέλλον της αριστεράς...

Εγώ δεν πιστέυω ότι ένα όλλο κόμμα θα είναι καλύτερο, πιό αριστερό, πιό δημοκρατικό, απο το Ακελ. Κοιτάξετε τις έγινε με τους αδησόκους. Στα λόγια, μεγάλα πνέυματα. Στις πράξεις, τα ίδια μαχαιρόματα, τίποτα το νέο. Κοιτάξετε και όλα τα αριστερίστικα κοματίδια της ευρώπης. Βγήκε τίποτα το ωραίο; βγήκε τίποτα το καινούριο; Ακόμα και οι πράσινοι που έχουν κάτι παραπάνω να πούν καταλήγουν κάτω απο Πέρδικηδες (δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο, κάνει ότι μπόρει και ότι του επιτρέπει ο εγκέφαλος του και οι καταβολές του).

Και ο Πολύκαρπος με το Λεξιπένητα και τον Άσεραν, (που είναι άνθρωποι τέλειοι, ανθρωπιστές, δημοκράτες με ήθος και όνειρα) να κάμουν κόμμα περίπου το ίδιο σκα.ον θα καταλήξει. Δέν είναι έυκολο πράγμα να οργανώσεις χιλιάδες ανθρώπους γύρο απο μερικές ιδέες και το πράμα να δουλέυει όπως θα θελες. Και δέν είναι εύκολο για τους ανθρώπους που είναι μπροστά να χειρίζουνται τον ναρκισσισμό τους, τα εγώ τους και τα θέλω τους χωρίς να κάνουν κάποια στιγμή μαλ.κίες.

Νομίζω ότι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να έχει αριστεράν εις την Κύπρο, μόνο μέσω μιας δυνατής κοινωνίας των πολιτών μπορούμε να επιδράσουμε. Αυτό δηλαδή που κάνουμε και όταν κουβεντίαζουμε σ΄αυτά τα ηλεκτρονικά παράθυρα...

Και άμα δεν μας αρέσει πως συμπεριφέρονται οι πλειοψηφίες και οι μάζες να μήν καγρέφκουμε διότι,

ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου
ει δ΄αγανακτείς, καί σ΄αυτόν λυπείς
και το φέρον σε φέρει.

Ανώνυμος είπε...

Τι γραφικότητες θεέ μου, τι απίστευτα ξύλινη γλώσσα."Τα άνομα σχέδια τους"; Δεν κατάλαβα, δηλαδή υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν πως και με ποιούς μπορεί να συνεργάζεται ένας πολιτικός;

Μετέωρη επιχειρηματολογία.Να μην ξαναβγεί ο Παπαδόπουλος αλλά δεν μας λες και ποιός θα βγεί στη θέση του. Επειδή απλούστατα δεν ξέρεις,είναι αυτό που λέμε μιλάς για να μιλάς.Αν δεν βγεί ο Τάσσος θα βγεί κάποιος από το ΔΗΣΥ, πιθανότατα ο Κασουλίδης. Γιατί δεν το λές ξεκάθαρα αυτό; Μα φυσικά επειδή αυτό θα τινάξει όλο σου το "επαναστατικό" μανιφέστο στον αέρα. Μήπως προσπαθείς να μας πείσεις ότι στην εσωτερική διακυβέρνηση το ΔΗΣΥ θα είναι λιγότερο ανίκανο απο την σημερινή διακυβέρνηση; Εδώ έχουμε 10 ολόκληρα χρόνια που λένε ακριβώς το αντίθετο.Το μόνο που βγαίνει απο αυτά που γράφεις είναι ότι υποστηρίζεις την εκλογή προέδρου απο το ΔΗΣΥ για να μην διχοτομηθεί -ταχατες- η Κύπρος. Ολο αυτό το κείμενο απλώς για να μας πεις οτι θα ψήφιζες ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ; Δεν χρειαζόταν.

Το χειρότερο κομμάτι της μαύρης δεξιάς;Δηλαδή μας λές ότι ο Τάσσος είναι χειρότερος απο τους Γριβικούς που βρήκαν στέγη στο ΔΗΣΥ, μας λες ότι είναι χειρότερος απο τις δυνάμεις που έκαναν το πραξικόπημα.

Επιεικώς,δεν ξέρεις τι λες.Και γι'αυτό το λόγο δεν θα καταφέρεις να κάνεις τίποτε.Στο εγγυώμαι.

the Idiot Mouflon είπε...

Εγώ γουστάρω να μείνει ο τΑΣΣΟΣ... 1) μόνο έτσι θα γίνουμε -οι άλλοτε αδρανείς -ενεργοί, 2) μου αρέσει να είναι εξουσία οι του είδους του ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ καταφέρνουν να επιβάλλουν τη σιγή, την αποδοχή και την υποταγή που τόσο έχουν ανάγκη και 3) θέλω να δω μετά τους ΑΚΕΛικούς μπρος στο δίλλημα Νικολάκης ή Λιλλήκας... και να μου στήσει τον ανδριάντα στο Μιτσερό που μου έταξε κάπιο ΕΔΟΝόπουλο... ε, ρε γλέντιααα...

the Idiot Mouflon είπε...

efien mou ena "o"... an to brei kaneis na toy balei ena "n"... na ginei OXI

Lexi_penitas είπε...

Φίλε Άσερα, δε νομίζεις ότι η μεμονομένες παρεμβάσεις και τα διάφορα άτυπα σχήματα και φόρουμς έχουν όλα την ίδια λυπηρή κατάληξη; Χάνονται πνιγμένα στην απογοήτευση που φέρνει η συνειδητοποίηση ότι αυτής της μορφής η παρέμβαση πνιγεται με τόση ευκολία από το κατεστημένο που πολλές φορές οι κοινωνίες δεν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη της. Μήπως θα πρέπει τα αριστερά κόμματα μελλοντικά να διασφαλίζουν εναλλαξιμότητα στην ηγεσία σε τέτοια χρονικά διαστήματα που να μην προλαβαίνουν να φθαρούν; Για μένα ο διάλογος που αναπτύσσεται μέσα από αυτά τα ηλεκτρονικά παράθυρα μπορείνα βοηθήσει στην ανάπτυξη πραγματικού πολιτικού διαλόγου στη Κύπρο, όπου τέτοιος διάλογος είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Αγαπητέ Επιβάτη, κάποτε απαξιωτικά, υποτιμητικά και εριστικά σχόλια σαν αυτό που κάνεις πιο πάνω με εκνευριζαν. Μέχρι που κατάλαβα ότι ετσι μιλάνε μόνο ξερόλες και μονοκόμματοι ανθρωποι. Κατ' αρχήν αν δεν σου αρέσει η φρασεολογία μου και η γλώσσα μου δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα γιατί επρεπε να είχες μάθει να πιάνεις την ουσία των όσων λέει κάποιος. Εξάλλου το ψευδώνυμο μου είναι λεξηπένητας που θα πει φτωχός στις λέξεις. Να με συμπαθάς για την φτώχεια των λέξεων μου.
Για να μπούμε όμως στην ουσία. Με το "ανομα σχέδια" εννοώ ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να κοροϊδευει τον λαό ότι συμμαχεί για την λύση του Κυπριακού (εμένα αυτό με ενδιαφέρει πρώτιστα)ενώ αποδειγμένα το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία και η διαχείρηση του στατους κβο. Η δική μου θέση αφού δεν φαίνεται να βγαίνει από τα συμφραζόμενα, είναι μια εναλλακτική αριστερή υποψηφιότητα π.χ Ανδρέας Χρήστου, Τάκης Χατζηδημητρίου, Τακης Χατζηγεωργίου κ.α. Σε περίπτωσή που αυτό δεν ευωδοθεί και μόνο ως αντιστάθμισμα στους απορριπτικούς της τριμερούς και στον ΔΗΣΥ, κάποιος μετριοπαθής κεντρώος όπως π.χ. Λέλλος Δημητριάδης. Δηλώνω οτι θα ψηφίσω Κασουλίδη αν το δίλημμα είναι ή αυτός ή ο Τασσος βασικά επειδή πιστεύω ότι ο Τάσσος είναι μεγαλύτερο κακό. Στο λευκό δεν πιστεύω.
Όσο για το που στεγάζεται η Γριβική σωβινιστική δεξιά σήμερα νομίζω ότι μοιράζεται μεταξύ ΔΗΣΥ και ΕΥΡΟΚΟ με μια μερίδα τους να στέκει περήφανα δίπλα από τον Τάσσο. Θυμίσου την βραδιά του ΟΧΙ συο προάυλιο του προεδρικού.
Μακρυγόρησα γι΄αυτό θα ήθελα τη δική σου άποψη για το ποιός πρέπει να είναι υποψήφιος και γιατί. Οι χαρακτηρισμοί πιο πάνω γράφτηκαν για προβληματισμό και μόνο. Δεν μπορείς ποτε φίλε να είσαι απόλυτος. Αναμένω

Cheers

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια εσκεφτηκατε ότι το αποθημενο του Ακελ ειναι να κατελθει με δικο του υποψηφιο καποια μερα?
Ολα δειχνουν (τουλαχιστον αυτό αντελήφθην) οτι "το κομμα" νοιωθει οτι ηγγικεν η ωρα.
Τωρα, παραδοσιακα τα αριστερα κινηματα χαρακτηριζονταν απο τα αντι-εξουσιαστικα αισθηματα, και δρασεις με εφαλτηριο το λαϊκο συναισθημα. Στη βραχονησιδα μας "το κομμα" κυβερνα τα τελευταια χρονια σαν συγκυβερνηση (είτε σαν σκιωδης!!!).Ελεγχει οικονομικά τραστ, και παρεμβενει σε διορισμους συμβουλιων. Η φωνη της βάσης εχει υποβαθμιστει, και επειδή είναι η βαση που επαινεί ή τιμωρει, με όπλο τη ψηφο της, εχει αρχισει να δειχνει την αντιδραση της .
Στην πιθανοτητα αναληψης της προεδριας απο κομματικο, αρχιζω να φαντάζομαι διάφορα.
Υ.Γ.
Κατα τον κυριο Αλεκο, η πιο δυσκολη φαση της πτησης ειναι η προσγείωση.
Πολυκαρπος

Psychia είπε...

Πριν λίγο καιρό έγινε ένα σκηνικό στον ΑΣΤΡΑ στο οποίο απέλυσαν τον Τάκη Χατζηγεωργίου με την δικαιολογία πως το κόμμα θα τον αξιοποιήσει με άλλους τρόπους.

Αν και το πιο πιθανόν είναι ότι τον βγάλανε από τη μέση για να αποφύγουν την πιθανή δημόσια αντίθετη άποψη του περί του προεδρικού υποψηφίου (στην περίπτωση που είναι ο Τάσσος αυτός) - αυτό στηρίζεται και από την παραίτηση της Κατερίνας Ηλιάδη από τον ΑΣΤΡΑ προς ένδειξη διαμαρτυρίας - θα κάνω μια διαφορετική υπόθεση:

Μήπως, λέω μήπως, οι "άλλοι τρόποι" είναι η προεδρική υποψηφιότητα του ιδίου;

Με βρίσκετε πολύ αισιόδοξη;

stefos είπε...

re paidia prepei na katalavete ena pragma.auta ola pou ginonte tin simmero imera einai ola ka8ara gia 8ema simferontwn, k apo ti de3ia k apo tin aristera.ne egw eimai aristeros k malista poli perifanos.distixws gia mas tous aristerous simera den ipartxei pleon aristero kinima me tis swstes aristeres ideologies k tis epanastatikes idees.pws ginete to AKEL "aristero komma" na min exei akoma katevei stin odo lidras me tous kouspous na seirei to toixos pou ti stigmi pou zita epanaproseggisi?giati afou 8elei epanenwsi me tous tourkokiprious, den eipe to megalo NAI sto dimo4ifisma k olos o laos tou na dierwtiate? KAI NE OI TOURKOI TIS KIPROU DEN EINAI EXTHROI MAS, EINAI ADELFOI MAS, kai auto gia kapious oi opoioi einai RATSISTES=ETHNIKISTES p akoma zitoun enwsi me tin ellada i opoia mexri stigmis ti mas prosfere?tipota, mono ena aggouri ston k... mas.KE NAI KIRIOI TO akel mou thimizei ton prodoti STALIN

KATW TO KEFALAIO.IT'S TIME FOR REVOLUTION

Ανώνυμος είπε...

agapoiotoi moi filoi
exo diavasei ta osa grafete stin selida afti kai pragmatika lipoume gia esas giati milate ipo to prisma tis imima8eias pou oso gnosto einai kata poli xeiroteri apo tin ama8eia.eimai melos tou akel edo kai 3 xronia kai sas diaveveono oti ta legomena sas apexoun kata poli apo osa pragmatika simvainoun sto komma.katarxdin oi opoies apofaseis tou kommatos lamvanontai me pliri dimokratikotita kai kai pantote me vasi to katastatiko tou kommatos.sta sinedria tou akel to ka8e melos exei to dikaioma topo8etiseon kai 4ifou.omos osoi einai ek ton e3o den 8a mporousan fisika na gnorizoun tis diadikasies aftes.omos os 'aristeroi;8a eprepe na gnorizate ton orismo tou dimokratikou sigkentrotismou me vasi ton opoio leitourgei 8o kai tosa xronia to akel.oso gia tin 'lefko'paremvasi sas stis ekloges 8a i8ela na sas po oti afto xaraktirizei 'amnismo'afou etsi ipodikneiete tin anikanotita sas na stoixeio8etisete kai na stiri3ete tin opoiadipote diafonia sas os pros tin grammi tou kommatos.akomi 8a i8ela na sas toniso oti to viotiko epipedo tis kiprou vriskete se arketa kali mira kai afto ofeilete sti drasi kai tin leitourgeia tou akel.i dekaetis diakivernisi tis de3ias tou kefaleou stin kipro afise anoixtes pliges pou i laiki ta3i eniose va8ia sto petsi tis.zitimata opos i ata,oi koinonikes paroxes,af3isi tou oriou afipiretisi,idiotikopoioiseis kai tosa alla vriskontai ka8imerina sto stoxastro tis ee kai tis neofilelef8eris kapitalistikis de3ias kai gia kali mas tixi stin kipro iparxei ena dinato akel pou antiti8ete se ola ta metra afta kai prospa8ei na kratisei ta laika stromata se ena a3iologo epipedo.efxomai pragmatika na diavasete ta osa egra4a kai na analogistite tin endo3i kai agonistiki istoria tou kkk-akel kai na sas provlimatiso esto kai gia ligo
efxaristo

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Lexi_penitas είπε...

File anonyme,

tha epithimousa na mou steileis ena e-mail gia na mporesoume na syzitisoume esy san neos kai ego san palios akelistis. Tha to xaro poly. To e-mail mou tha to vreis sto profile mou

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη