29 Οκτωβρίου 2009

Το ΑΠΟΕΛ δεν μπορει να τιμά τον αντιφασιστικό αγώνα


Το ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να τιμά τον αντιφασιστικό αγώνα. Μην εκπλήττεσαι φίλε. Τα πραγματα είναι πολύ απλά!


Τα παρακάτω αποδεικνύουν με πλήρη καθαρότητα, αλλά και απλότητα που θα την κατανοούσε ακόμα και μικρό παιδί, ότι το ΑΠΟΕΛ υποκρίνεται όταν συμμετέχει στους σχετικούς εορτασμούς

  • Σημαντική μερίδα οπαδών του θεάθηκαν κατά καιρούς να χαιρετούν ναζιστικά στη κερκίδα της ομάδας.
  • Οπαδοί του ανεμίζουν τη σβάστικα του ναζισμού σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
  • Στις τάξεις των οπαδών του εκκολάπτονται Χρυσαυγίτες, Ελαμίτες και άλλοι νεοφασίστες τιμητές του φασισμού και του ναζισμού.
  • Οι οπαδοί του είναι οι πρωταγωνιστές των οργανωμένων τραμπουκισμών και προπηλακισμών εναντίον ανυποψίαστων Τ/Κ συμπατριωτών μας.
Παρόλο που πιστεύω ότι η πλειοψηφία των μελών και οπαδών του ΑΠΟΕΛ, δεν συμμερίζονται τις απόψεις και τις πρακτικές των μελών τους, η ανοχή που επιδεικνύουν τους αφήνει σοβαρά εκτεθειμένους και τους καθιστά συνυπεύθυνους στο υπό εκκόλαψη αυγό του φιδιού.


Είναι ή δεν είναι πολύ απλά;

27 Οκτωβρίου 2009

Κυπριακό κράτος και ταλιμπανισμός

Ξεκαθαρίζω ότι καμιά εκτίμηση αλλά ούτε και συμπάθεια δεν τρέφω προς τους παπάδες που διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη συνάντηση των ορθοδόξων και καθολικών. Πιστεύω μάλιστα ότι, των αναλογιών τηρουμένων, άνετα  θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ταλιμπάν της ορθοδοξίας.


Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από του να καταδικάσω το νέο δείγμα ετσιθελισμού και αλαζονείας του αρχιεπισκόπου αυτών Χρυσοστόμου. ("ημών" δεν μπορεί να είναι εφόσον για μένα δεν σημαίνει τίποτε, ως επίσης "υμών" δεν μπορεί να είναι εφόσον ξέρω ότι για τους περισσότερους από εσάς δεν εκπροσωπεί τίποτε).


Και για να μην μακρηγορώ μπαίνω κατευθείαν στη πρόταση μου. Εφόσον ο αρχιεπίσκοπος "αυτών" θα κόψει το μισθό των δύο "αμετανόητων" παπάδων σαν τιμωρία, (πέραν του κάνονα, της εξομολόγησης, της προσευχής κλπ) προτείνω η κυβέρνηση να τους πληρώσει και να κόψει τα λεφτά από τη περιβόητη χορηγία που καλύπτει τους μισθούς των παπάδων της υπαίθρου. Αυτό βέβαια μόνο και μόνο για να τη σπάσει του σκουλλοπάφιτου του παπά.


Επί της ουσίας αυτό το οποίο πρέπει να γίνει, είναι η μονομερής καταγγελία εκ μέρους της κυβέρνησης, της συμφωνίας που έκαμεν ο Μακάριος (Αρχιεπίσκοπος) με το Μακάριο (πρόεδρο) με βάση την οποία ο λαός πληρώνει και θα πληρώνει εσαεί τους ορθόδοξους παπάδες. Έδωσε λέει, η εκκλησία κάτι χωράφια για χρήση στη κυβέρνηση (δλδ δεν τα εκκοτσιάννιασε καν) η οποία χρήση δεν απέφερεν ως τωρά μπακκίραν, τζιαι η κυβέρνηση πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια σε μισθούς του παπαδαριού (συμπεριλαμβανομένων και των ταλιμπάν).


Η Κύπρος σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει (και ίσως το καταλληλότερο πρώτο βήμα) για τον σταδιακό πλήρη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος. Η Ευρωπαϊκή μας ιδιότητα (έστω επίκτητη) θα πρέπει να είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς αυτή τη κατεύθυνση αφού αν επεριμέναμεν που την μαγκιάν των πολιτικών μας, ζήτω που καήκαμεν!


Πρέπει να αντιληφτεί ο αρχιπαπάς και οι πέριξ αυτού ότι ο τζιαιρός που έκαμνεν η εκκλησιά κουμάντον επέρασεν

  • Επειδή δεν θέλω από τους φόρους που πληρώνω να πληρώνεται κανένας παπάς. Και μάλιστα χωρίς κανένα νόμο που να κατοχυρώνει την κοροϊδία
  • Επειδή δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους άθεοι και πιστοί αλλών θρησκειών ή δογμάτων για να πληρώνονται ορθόδοξοι ιερείς.
  • Επειδή δεν μπορεί να δεσμεύει τη διοχέτευση εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του κράτους στο payroll της εκκλησίας, μια συμφωνία του Μακάριου με τον εαυτό του πριν 40 χρόνια
  • Επειδή είναι αντισυνταγματικό (?) να χρησιμοποιούνται τα έσοδα του κράτους για μισθολόγιο ανθρώπων που δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στο κράτος.
Ας ρωτήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα για το τελευταίο...

22 Οκτωβρίου 2009

Στείλτε τους στην ανακύκλωση!!


Είναι μπλεγμένοι 

- με τη διακίνηση ναρκωτικών
- με τον ηλεκτρονικό τζόγο
- με τα παράνομα καζίνο
- με διακίνηση λαθραίων τσιγάρων
- με παράνομο κυνήγι
- με τη πορνεία
- με τη παροχή προστασίας
- εκβιασμό αλλοδαπών

Κατηγορούνται για

- ξυλοδαρμό πολιτών
- ξυλοδαρμό παπάδων
- ξυλοδαρμό παιδιών
- εξευτελισμούς πολιτών
- ρατσιστική συμπεριφορά
- παλικαρισμούς κάθε μορφής

Ελέγχονται για 

- μασονικού τύπου αλληλεγγύη
- συγκάλυψη εγκληματικών ενεργειών συναδέλφων τους
- αδυναμία κατανόησης των ορίων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
- αδυναμία αποβολής του αυταρχισμού, του ετσιθελισμού, του φασισμού, του ρατσισμού και των άλλων –ισμών που ανάπτυξε το σύστημα τους

Κρίνω ότι κάθε προσπάθεια επιδιόρθωσης τους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Έχουν από καιρό ξεπεράσει κάθε όριο επισκευής.

Στείλτε τους στην ανακύκλωση! Τώρα!

ΥΓ1: Οι λίγες φωτεινές εξαιρέσεις δεν μπορούν (δυστυχώς) να βελτιώσουν την εικόνα

ΥΓ2: Μπορείτε να συμπληρώσετε τις σχετικές λίστες με οτιδήποτε ξέχασα (λόγω βιασύνης) να αναφέρω

20 Οκτωβρίου 2009

Αυτοί δεν μπορεί να είναι άνθρωποι!



Διαβάζω από τα ΝΕΑ της Αθήνας


«Ο Όρμος», ένα ντοκιμαντέρ που σοκάρει


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Στο χωριό Ταϊτζί της Ιαπωνίας, 23.000 δελφίνια παρασύρονται κάθε χρόνο από τους ψαράδες σε έναν μυστικό όρμο και σφαγιάζονται- όλα εκτός από μερικά που πωλούνται σε δελφινάρια έναντι 150.000 δολαρίων το κεφάλι


Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ
Η σφαγή διαρκεί έξι μήνες και αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Οι ψαράδες παρασύρουν τα δελφίνια που εντοπίζουν στα ανοιχτά με ήχους από ειδικές καμπάνες. Κατόπιν κλείνουν την είσοδο του όρμου με δίχτυα φυλακίζοντάς τα


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Τα λίγα «τυχερά» θηλαστικά που καταλήγουν σε δελφινάρια διαλέγονται προσωπικά από εκπαιδευτές που ταξιδεύουν εκεί από ολόκληρο τον κόσμο. Τα υπόλοιπα σφάζονται με μαχαίρια και καμάκια, βάφοντας με το αίμα τους τα νερά κόκκινα. Το κρέας τους διατίθεται κατόπιν στην αγορά, παρά την τοξική περιεκτικότητά του σε υδράργυρο εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Οι ιαπωνικές αρχές και η Γιακούζα, η ιαπωνική μαφία, φρόντιζαν επί χρόνια να κρατούν τον τόπο της σφαγής αλλά και τις άγριες σκηνές που εκτυλίσσονται εκεί κρυφά.


Χρειάστηκε μια επιχείρηση «κομάντο» υπό την καθοδήγηση του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούη Ψυχογιού, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μυστικό και να βρει τον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη «Ο Όρμος»


ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
«Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους να κλαίνε και να συμμετέχουν τόσο πολύ σε ταινία», δήλωνε το καλοκαίρι στα «ΝΕΑ» ο βραβευμένος σκηνοθέτης.


«Μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους όλοι ρωτάνε τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν»

Το σχετικό δημοσίευμα είναι εδώ


Δείτε το τρέιλερ του ντοκυμαντέρ




Το website του ντοκυμαντέρ θα το βρείτε εδώ. 

Τελικά ο άνθρωπος δεν σταματά στιγμή να μας θυμίζει ότι μπορεί να γίνει χειρότερος από τα ζώα!

15 Οκτωβρίου 2009

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους! Αρκετά πια με τους κομπλεξικούς της εξουσίας!

Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμα φορά οι μπλόγκερς θα δώσουν το παρόν τους. Όχι μόνο τη παλιά πόλη δεν τους χαρίζουμε για να παίζουν τα τρομο-παιγνίδια τους, αλλά ούτε τζιαι μιαν παθκιά γης!


Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, διοργανώνουμε φεστιβάλ διαμαρτυρίας για την επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς που διασκέδαζαν στην Πλατεία Φανερωμένης. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους που τους χρησιμοποιούν, πολίτες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, νέους και γέρους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την εμφάνιση τους ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η προσπάθεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει την παρουσία της νεολαίας στην Πλατεία της Φανερωμένης θα συναντήσει την αντίσταση μας. Θέλουμε ζωντανές πλατείες όπου οι άνθρωποι θα κοινωνικοποιούνται ελεύθερα. Η αστυνομική τρομοκρατία στην παλιά πόλη δεν θα περάσει.

Το φεστιβάλ που θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, γκραφίτι σε καμβά, παράσταση δρόμου, προβολές και μουσική. Θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.00. Θα υπάρχουν σύντομες παρεμβάσεις από νεαρούς/ες Κύπριους και μετανάστες που έτυχαν κακομεταχείρισης από την αστυνομία και δηλώσεις στήριξης στο δικαίωμα συνάθροισης στους δημόσιους χώρους από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Συνδιοργανωτές:

Νεολαία της Φανερωμένης

Κίνηση Πολιτών ALERT

Κίνηση κατοίκων «Άγρυπνοι Εντός των Τειχών»

Στηρίζει:

η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντι-ρατσισμό (ΚΙΣΑ)

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη