15 Οκτωβρίου 2009

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους! Αρκετά πια με τους κομπλεξικούς της εξουσίας!

Είμαι σίγουρος ότι για μια ακόμα φορά οι μπλόγκερς θα δώσουν το παρόν τους. Όχι μόνο τη παλιά πόλη δεν τους χαρίζουμε για να παίζουν τα τρομο-παιγνίδια τους, αλλά ούτε τζιαι μιαν παθκιά γης!


Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, διοργανώνουμε φεστιβάλ διαμαρτυρίας για την επίθεση της αστυνομίας σε νεαρούς που διασκέδαζαν στην Πλατεία Φανερωμένης. Θεωρούμε ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους που τους χρησιμοποιούν, πολίτες και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, νέους και γέρους ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την εμφάνιση τους ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η προσπάθεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει την παρουσία της νεολαίας στην Πλατεία της Φανερωμένης θα συναντήσει την αντίσταση μας. Θέλουμε ζωντανές πλατείες όπου οι άνθρωποι θα κοινωνικοποιούνται ελεύθερα. Η αστυνομική τρομοκρατία στην παλιά πόλη δεν θα περάσει.

Το φεστιβάλ που θα γίνει στην Πλατεία Φανερωμένης θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, γκραφίτι σε καμβά, παράσταση δρόμου, προβολές και μουσική. Θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12.00. Θα υπάρχουν σύντομες παρεμβάσεις από νεαρούς/ες Κύπριους και μετανάστες που έτυχαν κακομεταχείρισης από την αστυνομία και δηλώσεις στήριξης στο δικαίωμα συνάθροισης στους δημόσιους χώρους από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων.

Συνδιοργανωτές:

Νεολαία της Φανερωμένης

Κίνηση Πολιτών ALERT

Κίνηση κατοίκων «Άγρυπνοι Εντός των Τειχών»

Στηρίζει:

η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντι-ρατσισμό (ΚΙΣΑ)

5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

άτε αυτήν την φορά να βρεθούμεν τζιόλας

kyriakos είπε...

Που σε ρε λέξη..

νομίζω θα πέσει ξύλο πάλε φίλε..

MARINOS είπε...

Πολύ καλή η πρωτοβουλία αυτή.

Και στέλλει τα σωστά μηνύματα.

stalamatia είπε...

Καλή επιτυχία στο έργο σας.
Τζιαι να προσέχετε ξέρετε.... από ποιους!!!!!!

AST είπε...

Παιδια καλά να περάσετε. Μόνο ναρκωτικά να μην καπνίσετε και να χετε τα ίδια προβλήματα με την άλλη φορά.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη