20 Οκτωβρίου 2009

Αυτοί δεν μπορεί να είναι άνθρωποι!



Διαβάζω από τα ΝΕΑ της Αθήνας


«Ο Όρμος», ένα ντοκιμαντέρ που σοκάρει


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Στο χωριό Ταϊτζί της Ιαπωνίας, 23.000 δελφίνια παρασύρονται κάθε χρόνο από τους ψαράδες σε έναν μυστικό όρμο και σφαγιάζονται- όλα εκτός από μερικά που πωλούνται σε δελφινάρια έναντι 150.000 δολαρίων το κεφάλι


Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ
Η σφαγή διαρκεί έξι μήνες και αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Οι ψαράδες παρασύρουν τα δελφίνια που εντοπίζουν στα ανοιχτά με ήχους από ειδικές καμπάνες. Κατόπιν κλείνουν την είσοδο του όρμου με δίχτυα φυλακίζοντάς τα


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Τα λίγα «τυχερά» θηλαστικά που καταλήγουν σε δελφινάρια διαλέγονται προσωπικά από εκπαιδευτές που ταξιδεύουν εκεί από ολόκληρο τον κόσμο. Τα υπόλοιπα σφάζονται με μαχαίρια και καμάκια, βάφοντας με το αίμα τους τα νερά κόκκινα. Το κρέας τους διατίθεται κατόπιν στην αγορά, παρά την τοξική περιεκτικότητά του σε υδράργυρο εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Οι ιαπωνικές αρχές και η Γιακούζα, η ιαπωνική μαφία, φρόντιζαν επί χρόνια να κρατούν τον τόπο της σφαγής αλλά και τις άγριες σκηνές που εκτυλίσσονται εκεί κρυφά.


Χρειάστηκε μια επιχείρηση «κομάντο» υπό την καθοδήγηση του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούη Ψυχογιού, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μυστικό και να βρει τον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη «Ο Όρμος»


ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
«Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους να κλαίνε και να συμμετέχουν τόσο πολύ σε ταινία», δήλωνε το καλοκαίρι στα «ΝΕΑ» ο βραβευμένος σκηνοθέτης.


«Μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους όλοι ρωτάνε τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν»

Το σχετικό δημοσίευμα είναι εδώ


Δείτε το τρέιλερ του ντοκυμαντέρ




Το website του ντοκυμαντέρ θα το βρείτε εδώ. 

Τελικά ο άνθρωπος δεν σταματά στιγμή να μας θυμίζει ότι μπορεί να γίνει χειρότερος από τα ζώα!

4 σχόλια:

Richie είπε...

@Τελικά ο άνθρωπος δεν σταματά στιγμή να μας θυμίζει ότι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο τα ζώα!

stalamatia είπε...

Εν καλά που λαλώ να μεν ηξαναφάω οτιδήποτε κινείτε αναπνέει και κολυμπά.

ιων είπε...

Για να μεν νομίζουμεν ότι τρώμεν τόνους. Εκτός που τους τόνου, κάμνουν κονσέρβες τζια τα δελφίνια, μαζί με τον υδράργυρο.

kyriakos είπε...

γίνεται να τρώεις δολφίνι εν σαν να τρώεις τον γάρο σιορ..

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη