15 Ιουνίου 2009

Τα μικροσκόπια, ο ΦΠΑ και οι Παφίτες


Ο αρχηγός της αστυνομίας μετά από επιμονή των δημοσιογράφων παραδέχτηκε ότι ο δολοφονηθείς αστυνομικός βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της υπηρεσίας πολλές φορές στο παρελθόν. Χρησιμοποίησε μάλιστα και τον χαρακτηρισμό «βίος και πολιτεία» για να δώσει έμφαση στον ύποπτο βίο του υφισταμένου του.

Επειδή ο αρχηγός δεν μπόρεσε να εξηγήσει το γιατί δεν βρέθηκε έστω κάτι που να μπορούσε να καθιστά τον αστυνομικό ένοχο για παρανομίες θα σας δώσω εγώ την εξήγηση. Το μικροσκόπιο της αστυνομίας είναι ελαττωματικό. Για πολλοστή φορά όταν διερευνά παράπονα κατά των μελών της δύναμης δεν μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα. Και αν βγάλει αποτέλεσμα, θα είναι πάντα αθωωτικό.

Για πολλοστή φορά λοιπόν στην αστυνομία φαίνεται να ίσχυσε ο νόμος της συναδελφικής αλληλεγγύης αλληλοκάλυψης της βρωμιάς. Η μισή Λεμεσός (μισο)γνώριζε τι εστί Λάλλας και τα σαΐνια της αστυνομίας έψαχναν ενοχοποιητικά στοιχεία με το μικροσκόπιο. Οι άχρηστοι!

******************************************

Πρόσφατα συζητούσαμε εδώ την υποστήριξη του κ. Αβέρωφ στο αίτημα των ιδιοκτητών εστιατορίων, να ισχύσει και γι’ αυτούς η μείωση του ΦΠΑ όπως έγινε με τα ξενοδοχεία. Υποστήριξα ότι η μείωση κατά 3% ΔΕΝ θα κατέληγε στον καταναλωτή αλλά στις τσέπες των εστιατόρων.

Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο ίδιος ο ΚΟΤ (Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού), κατηγορεί ανοικτά τους εστιάτορες ότι έχουν επιβάλει υπερβολικές και αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές τους. Τώρα αγαπητοί αναγνώστες μπορείτε να είστε σίγουροι για πιανού τα συμφέροντα πάσχιζε ο κ. Αβέρωφ. Και μπορείτε να επεκτείνετε τους συνειρμούς σας στις υπόλοιπες περισπούδαστες απόψεις του κ. Αβέρωφ περί οικονομίας.

******************************************

Δεν είδα κανένα απολύτως σχολιασμό του φαινομένου, και ας ήταν ίσως το πιο παράδοξο των ευρωεκλογών. Το ΑΚΕΛ για πρώτη φορά στην 83χρονη ιστορία του ήρθε πρώτη δύναμη στη Πάφο. Και το ΔΗΚΟ στη 33χρονη ιστορία του, ήρθε τέταρτο και καταϊδρωμένο. Αν οι Κυπραίοι διοργάνωναν πρωτάθλημα για το γλύψιμο και τη κολακεία οι Παφίτες θα ήταν σίγουροι μόνιμοι πρωταθλητές. Μόλις το ΑΚΕΛ έγινε κυβέρνηση και το ΔΗΚΟ άρχισε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, οι Παφίτες με ένα σάλτο πήδηξαν από τη μια βάρκα στην άλλη. Περιμένει και ο φίλος μου ο Κουτσό χαΐρι...

4 σχόλια:

Chrys είπε...

Για το Λάλλα δεν θα σχολιάσω επειδή τώρα θα ξεσπάσει μια καταιγίδα πληροφοριών από τα ΜΜΕ που τα μισά θα είναι ψέματα και τα αλλα μισά υπερβολές. Εκτος και αν ανήκεις στη μιση Λεμεσό που γνώριζε τι έκανε ο άνθρωπος αυτός :)

Για τα εστιατόρια: Εχτές έπεσε στα χερια μου το φετινό τεύχος του mr.delivery και το περσινό. Η διαφορες στις τιμές είναι τρομακτικές. Νομίζω θα ετοιμάσω σχετικό post.

Για το φαινόμενο Πάφος και ΑΚΕΛ οι λόγοι είναι απλούστατοι: Η καταγωγή του K. Χατζηγεωργίου και η απουσία του Πιττοκοπίτη.

kyriakos είπε...

Στην Αστυνομία Κύπρου αν κάμεις καταγγελία εναντίων κάποιοι συνάδελφου αστυνομικού η προβλεπόμενη διαδικασία έχει ως εξής:



-Εντάξει κυρία μου θα διερευνήσουμε το περιστατικό μείνετε ήσυχη..

...μα που εν το μοπαιλ μου;..

Α ίβρα το.. ήταν κάτω που την ποικιλία .. Επρήστηκα ρε γαμώτο..
dialing number..
ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ...

.....-Ε, Γιώρκο.. Ελα ρε να μπου κάμνεις καλά ρε?

-Ωωω Πανικκούι μου τι κάμνεις καλά είσαι φιλούι μου? Εντάξει τα παπούτσια που σου έφερα που την Αγγλία?

-Εν Πολλά καλά ρε φίλε μου.. καμία σχέση με τζήνα της υπηρεσίας με γυάλλισμα θέλουυν με ΤΠΤ

-ΙΕΕς τεχνολογία φιλούι μου .. Εγγλέζικη!

..-Μαα να μπου σε ήθελα.. ΑΑ ! ναι.. Ρε ήρτε μια γεναίκα δαμέ , ήθελε να κάμει καταγγελία εναντίω σου ημίsh..

- Μα ήντα καταγγελία ρε?

- Κάτι .. ότι τάχα απειλείς τον άντρα της.. Ρε μα ενειπαμε να κόψεις>?

- Μα ποιός ΕΝΕΙ ΡΕ? Ο ΚΙΤΣΙΟΣ Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΛΗΣ ΡΕ???

- Ε Γιώρκο με με πιέζεις αφου ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου πω.. ,Απλά πρόσεχε..

- ΠΕεε μου ρεε.... ενεσhi τπτ με φόάσε..

-Εν Η γεναίκα του Φούλλη ΡΕ,..

-Μα του Φούλλη του Περτίκα ρε? ΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑ
..Τζε έστειλε την γεναίκα του?
ΧΑΑΧΑΧΑΧ

-Ηρτε μόνη της λαλεί.. Ρε με γελας τζε λαλεί θα πάει στα κανάλια τούτη..

-Οι ρε.. με φοάσε ρε.. ενεσhi τπτ.. Βαστώ τους που το λαιμό εννιμπόρουν να ταράξουν.., Ωραίο κομμάτι η Γεναίκα του α/??

-Αααα Μα εν Κυπραία ρε?

-Ναι ρε Κυπραία!.. εν που το Φτερικούδι..

-Α φτάνει τζαι συγγένισσά σου δηλαδή?

-Οι ρε καμία σχέση..

- Τσπ ρε Γιωρκο πρέπει να κλείσω ρε τζαι όπως είπαμε ά , Κάτσε νάκκο...

- Με φοασε ρε λαλώ σου...

- Τσπ ρε Γιωρκο εγιώ είπα σου..

- Καλά ρε άτε μιλούμε.. Θεκιου για το Τηλέφωνο... και ξέρεις Α...

- Ιντα πράμα?

- την Καταγγελία ρε..

-Ναι ρε ξέρω με φοάσε ΤΠΤ...

-Ατε .. ΧΧ

-ΧΧ

Lexi_penitas είπε...

Εε τζιαι χάλοου κύριε Παπακώστα τζιαι κύριε Λουκά; Τούτον εξήασα το! Ήντα μπου θέλετε να πείτε με το "από δραστηριότητες που ανέπτυσσε το θύμα εκτός του Σώματος της Αστυνομίας" Δηλαδή εγώ που είμαι αστυνομικός τζιαι μπλέκω με δουλειές του υποκόσμου χρησιμοποιώντας τη θέση μου για να καλύφκω τους εγκληματίες τζιαι να τους διώ inside information εν έξω που τα πλαίσια της δουλειάς μου που το κάμνω; Την ιδιότητα του αστυνομικού αφήνω την στο γραφείον την ώρα που σκολάννω; Μα περιπέζετε μας σιορ;

Μιχάλης είπε...

Λέξι,

Εξίχασες τους γιατρούς!

Κάμε μιαν καταγγελία για έναν γιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο ή στην ΠΑΣΥΠΙ να δούμε πότε εν να τον έβρουν ένοχος!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη