22 Μαΐου 2009

Αίμα, δάκρυα και δούλεμα

Τελικά πόσες εικόνες της Παναγίας σε τούτον το νησί εμείναν να κλάψουν ακόμα;

Έκαμα λλίην αναζήτηση στον Γκούγκολα τζιαι ήβρα ότι η Παναγία εν κλαμούρα παγκοσμίως. Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές, Μεξικό, ΗΠΑ, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Παλαιστίνη τζιαι αλλού. Αλλά τα πρωτεία έσιει τα με διαφοράν η Ελλάδα. Η Κύπρος παραδόξως εν δυσεύρετη. Οι δικοί μας φαίνεται ενι φροντίζουν να προβάλλουν τα ντόπια θαύματα.

Ας κάμουμεν για μια στιγμην την υπόθεση ότι η Παναγία εν παντοδύναμη όπως την παρουσιάζει η θρησκεία. Τζιαι ότι έσιει τη δύναμη να κάμνει τες εικόνες να κλαίουν. Οκ, εεε ήνταν που θέλει να μας πει με τούτον; Ήντα μήνυμα μας δίνει; Μα την Παναγία, εν καταλαβαίνω!

Αν έθελεν να δόκει κάποιο μήνυμα εν έπρεπε να ξεκινήσει που τους πρεσβευτές της δακάτω τζιαι να πιάει ένα ξύλο τζιαι όποιος διεφθαρμένος παπάς ή άλλος υποκριτής κοντέψει την εικόνα να του την βουννά πας τη κκελλέ; Αντί να πέμπει τους αφελείς ανθρωπάκους να τα ακουμπούν στο παγκάρι;

Αμμά βίτσιο με το κλάμα σιόρ! Ας πέψει ένα μήνυμα να μας πει ήντα που πρέπει να κάμουμεν να παραιτήσει να κλαίει. Εν κρίμα τζιαι οι κοτζιάκαρες κάθε λλίον να βουρούν που την μιαν άκρα της Κύπρου στην άλλη να προσκυνούν τες δακρύζουσες εικόνες. Βέβαια υπάρχει τζιαι μια εξήγηση που λέει ότι η Παναγία προσπαθεί να διαψεύσει τον Ττομη Ββου που είπεν ότι οι εικόνες εν κλαίουν τζιαι ότι τούτα ούλλα εν πελλάρες.

Παναγιά μου συχχώρα με αλλά εν πιστεύκω ότι είσαι εσού που κάμνεις τουν' την δουλειά. Κάποιοι που δακάτω που ήβραν τρόπο να εμπορεύκουνται ακόμα τζιαι την πίστη των αθρώπων εν πίσω που τες εικόνες σου που κλαίουν.

Όσο για τζείνους που βουρούν να προσκυνήσουν τες δακρύζουσες είκονες, εν μπορώ να μεν σκεφτώ τους στίχους του Βαρναλη, "Δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα"

Τούτον εν άγαλμα της Παναγίας που εκλαμουρίστηκεν στο Μεξικό

12 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Θυμάμαι που ο σημερινός αρχιεπίσκοπος - τότε μητροπολίτης Πάφου - δήλωνε στα ραδιόφωνα ότι ενόσω είναι μητροπολίτης στην Πάφο, δεν θα επιτρέψει στις εικόνες της επαρχίας να κλάψουν.

Τώρα δεν τον ακούσαμε. Καιρό έχει να κελαηδήσει...

Eva Neocleous είπε...

Πρέπει και η Εκκλησία να εξασφαλίζει κάποιους πόρους.
Δύσκολοι οι καιροί με την οικονομική κρίση γαρ...
Εδώ είναι οι εικόνες που δακρύζουν, στην Ελλάδα οι εξορκισμοί έναντι αδρής αμοιβής και πάει λέγοντας.

Πάντως είναι προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου που εξέφρασε αυτή τη θέση που αναφέρει ο Μιχάλης πιο πάνω.

Aceras Anthropophorum είπε...

Τζιαι το βατικανό έχει διαχωρίσει την θέση του που τες παναϊες τες κλαμούρες. Σε μερικές περιπτώσεις έστειλεν μάλιστα τζιαι ανεξάρτητους επιστήμονες που αποδείξαν την απάτην.

Έν έχει ένα φυσικό το πανεπιστήμιο της Κύπρου να τον πέψουν να τσιεκκάρει; Μόνον πυρινική φυσική ξέρουν να μελετούν;

Αν μου πληρώννει κάποιος το εισητήριο έρχουμαι με την θερμοκάμερα, το υγρόμετρο, το σπεκτρόμετρο, να αναλύσουμεν την κατάσταση τζιαι να κάμουμεν τζιαι νιουμέρικ σιμουλέισιον να εξηγήσουμεν το φαινόμενο. Αν αποδεικτεί οτι η εικόνα κλαίει, τότε να της κάμω μπλογκ στο όνομαν της τζιαι τη χάρην της.

Aceras Anthropophorum είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aceras Anthropophorum είπε...

το σχόλιο εγώ το εδιέγραψα γιατί έφκην διπλό.

Φόρτωσε τζιαι να φορτώσεις τούτον το μπλογκ έκαμες το καμήλαν του Βεδουϊνου ρε Λεξιπένητα. Κάμνει μιαν ώρα να αντιδράσει τζιαι τσιλλάς θκυό φορές πας το κουμπούιν ως τι να λαχτίσει κάτι.

Lexi_penitas είπε...

Ασέρα, να στέιλουμεν την πρόταση σου στον Ττόμη. Μπορεί να σου κόψει τα εισητήρια. Τελικά το δούλεμα πάει σύννεφο!

Ρε αέρφιν έκαμα σου τη χαρη τζιαι άλλαξα τον τρόπο που βάλλεις σχόλια, τωρά μουρμουράς ότι το μπλγκ εν πολλά βαρύ. Εγω μπαίνω που τρία διαφορετικά κομπιούτερς τζιαι εν μου κάμνει έτσι καμώματα. Τσιακκαρε τζιαι συ τη σύνδεση σου :)

kyriakos είπε...

θα συμφωνήσω με τον Ασέρα ... Tzi που το γαούρι..

εκτός και αν φταίει που έχουμε Mac.. αλλά μόνο στο blog του λέξη κωλώνει σιορ..

λαλείς να κατεβάσουμε τον firefox?

Meropi είπε...

Τι έγινε βρε παιδιά????
Κλαίει καμιά εικόνα στην Κύπρο??? Έκοψα μακριά και δεν το πήρα είδηση. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια εδώ στην Αθήνα, κατά διαστήματα κουνιόταν μια εικόνα του Χριστού στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Ήρθαν Παπάδες, θεούσες, θεούσοι και σταυροκοπιόντουσαν, κάναν παρακλήσεις κλπ!! Τελικά τι αποδείχτηκε? Είχε εγκατασταθεί στο υπόγειο του διπλανού κτιρίου μηχανουργείο. Όταν δε έμπαινε σε λειτουργία ένα συγκεκριμένο μηχάνημα του Μηχανουργείου, η εικόνα το ριχνε στο κούνημα! Χα χα χα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθετε που εν χρησιμοποιήται firefox.
Εσιη και ενα προγραμματουι μιτσήν που το λαλούν firefox optimizer ,που είναι άλλο να το λαλείς και άλλο να το θωρείς.
Επισης και ενα πρόγραμμα βελτίωσης της adsl σύνδεσης εν βλάφτει(π.χ speesconnect internet accelerator).
Δοκιμάστε τα και θα δείτε.Πιερώνεται που πιερώνεται τες εταιρίες,εκμεταλλευτείται τες στο optimum.
BTW Κυριάκο έγινες για τα καλα αιμοδότης του Steve jobs a?
Μια iphone μια Mac.Ουστ παλιοαμερικανέ φονιά των λαών:)))
(Εμείς είμαστε με τους Ρώσσους)

Phivos Nicolaides είπε...

Εδώ δακρύζουν, αλλού βγάζουν αίματα, ως και αγάλματα γυρίζουν ανάποδα. Καλά είμαστε εμείς!!!

ColourfulMind είπε...

Μήπως να το κοιτάξουν αν είναι αυτή η αλλεργία της άνοιξης; Το λέω γιατί κι εγώ αυτό παθαίνω. Δακρύζουν τα μάτια μου από την αλλεργία χωρίς να μπορώ να το ελέγξω, αλλά το λέω αλλεργία, όχι θαύμα! :-p

Anonymous είπε...

Το μήνυμα της Παναγίας είναι ακριβώς ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα μηνύματα (λέμε τώρα), άρα εν τω μεταξύ πίστευε και μη ερεύνα (και πκιέρωννε εισφορά στην εκκλησιά, που ερμηνεύει το κλάμα)!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη