13 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογές: Μια από τα ίδια!


Το πολιτικό κλίμα φορτίστηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό και αυτό δεν είναι άσχετο με το ότι μπήκαμε στη τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές. Τα κόμματα δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν από το βασικό σκοπό που διέπει τη λειτουργία και δράση τους. Και αυτός δεν είναι άλλος από την αύξηση της εκλογικής τους επιρροής. Μέσω βεβαίως αυτής προσδοκούν στην αύξηση της πολιτικής και οικονομικής τους επιρροής στο παιγνίδι που παίζεται ασταμάτητα και στο οποίο ο λαός δεν είναι παρά μόνο κομπάρσος.

Δεν θα ισχυριστώ ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν τη σημασία τους και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι τα κόμματα προσπαθούν να τους προσδώσουν περισσότερο κυπριακά παρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Είμαι σίγουρος ότι κανένας από εμάς δεν θυμάται έστω και μια ομιλία, ανακοίνωση, δήλωση πολιτικού που να εστιάζεται κυρίως στα μεγάλα προβλήματα που έχει να λύσει η Ευρώπη. Σίγουρα οι Κύπριοι ευρωβουλευτές δεν θα πάψουν να είναι Κύπριοι αλλά θα έπρεπε οι υποψήφιοι και οι κομματάρχες να εξηγήσουν στο λαό ότι εκεί στις Βρυξέλλες η Κύπρος θα ήταν τυχερή αν αποτελούσε το ένα εικοστό έβδομο της έγνοιας του κοινοβουλίου και ότι ο πρωταρχικός ρόλος τους εκεί, είναι μέσα από τη δράση τους να προωθήσουν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εννοείται ότι στο μέτρο του δυνατού θα προωθούν και τα συμφέροντα της Κύπρου

Η επιρροή των ντόπιων κομμάτων μέσα στα Ευρωπαϊκά αδελφά τους κόμματα σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα μπορούσε να επηρεάσει τις θέσεις τους στο κυπριακό αλλά πρέπει ο λαός να γνωρίζει ότι οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις δεν παίρνονται από το κοινοβούλιο και ούτε καν από τις συναντήσεις κορυφής. Οι αποφάσεις παίρνονται από τις 4-5 μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και στο βαθμό που υπάρχουν επαρκείς μοχλοί πίεσης επιβάλλονται και στους υπόλοιπους.

Γι΄αυτό αν τα κριτήρια μας για ψήφιση συγκεκριμένων υποψηφίων στις Ευρωεκλογές είναι το πόσο δημοφιλείς είναι στη Κύπρο ή πόσο συμφωνούμε με τη πολιτική τους στο Κυπριακό, νομίζω θα κάνουμε λάθος επιλογή. Το κύριο κριτήριο θα έπρεπε να ήταν πόσο γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τις δράσεις και τις ζυμώσεις που αναπτύσσονται εκεί και δεν είναι προσκολλημένοι σε στερεότυπα και πόσο μάλλον σε κυπριακά στερεότυπα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές μας αλλά και στις στρατηγικές των κομμάτων.

ΑΚΕΛ: Φτωχό ψηφοδέλτιο και υπερβολική αγωνία για τη πρωτιά.

Δεν ήταν γραφτό του Άντρου Κυπριανού να υπάρξει μια ήρεμη περίοδος προσαρμογής μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Εκτός από το (δικαιολογημένο) μούδιασμα του Ν. Κατσουρίδη, ήρθε καπάκι να προσθέσει στις σκοτούρες του και το αδύναμο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Εκτός από τον Τάκη Χατζηγεωργίου λόγω της σύγχρονων πολιτικών και κοινωνικών αντιλήψεων του και τον ακαδημαϊκό Ιωσήφ Ιωσήφ λόγω της Ευρωπαϊκής του εμπειρίας και τριβής δεν έχει άλλα χαρτιά το κόμμα. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πετυχημένη τη θητεία του κ. Τριανταφυλλίδη.

Αυτό που βρίσκω σε αρκετές αναλύσεις και φαίνεται να απασχολεί το ΑΚΕΛ είναι ότι αν χάσει τη πρωτιά στις εκλογές τότε το κόμμα αλλά και ο πρόεδρος Χριστόφιας θα βρεθούν σε δυσχερή θέση. Μόνο να θυμηθούμε, ότι παρόλο που ήρθε δεύτερο στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κατάφερε όχι μόνο να ξαναπάρει τη πρωτιά στις εθνικές εκλογές αλλά και να εκλέξει και τον ηγέτη του πρόεδρο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν στέκει. Ωστόσο δεν φαίνεται να πάψαμε να αντικρίζουμε τις εκλογικές μάχες με ποδοσφαιρικούς όρους.

ΔΗΣΥ: Δυνατά ονόματα και μπόλικος ευρωβαυκαλισμός

Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει κέρδη από τις σχεδόν σίγουρες απώλειες του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ αλλά και να κρατήσει τη πρώτη θέση που είχε το 2004. Με δυνατό ψηφοδέλτιο κυρίως λόγω Θεοχάρους, Κασουλίδη και Στυλιανίδη φαντάζει να είναι ο πιο «ευρωπαϊκός» συνδυασμός. Η εικόνα του πιο φιλοευρωπαϊκού κόμματος του δίνει κάποιο πλεονέκτημα. Η σημασία που δίνει στη πρωτιά έχει τα ίδια ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά με την ανάλογη του ΑΚΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια φορά θα έχουμε το θρίαμβο του δικομματισμού που βολεύει και τους δυο μεγάλους μονομάχους.

ΔΗΚΟ: Οι εφιάλτες του Μάριου Κάρογιαν

Μπροστά το άγχος από πιθανή συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματος του, ο Κάρογιαν φαίνεται να μην λογαριάζει καν τη φθορά των σχέσεων του με ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ. Έριξε όλο το βάρος του στη καλλιέργεια του κομματικού πατριωτισμού προσδοκώντας ότι έτσι θα καλύψει τις απώλειες από την αποστασιοποίηση των εσωκομματικών του αντιπάλων και τη φτώχεια του ψηφοδελτίου του. Πραγματικά τι να πει κανείς για ένα ψηφοδέλτιο που το Νο 1 είναι η Αντιγόνη; Άσε που η επανάληψη της όψιμης ψύχωσης τους με το σοσιαλισμό τους καταντά γελοίους.

Η απορριπτική ομάδα μέσα στο κόμμα φαίνεται να δουλεύει πάνω σε δική της ατζέντα και αναμένει την ήττα του κόμματος την οποία θα επιχειρήσουν να φορτώσουν στον Κάρογιαν. Το ΔΗΚΟ είναι το μόνο κόμμα που σίγουρα δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

ΕΔΕΚ: Να ησυχάσουν επιτέλους από την εμμονή!

Τη «ζημιά» που έπαθε η Κύπρος από την απουσία σοσιαλιστή ευρωβουλευτή θα αντιστρέψει η ΕΔΕΚ. Λίγο ακόμα και θα μας πουν ότι αν είχαμε Εδεκίτη στο Ευρωκοινοβούλιο θα έφευγαν και τα τουρκικά στρατεύματα. Οι Εδεκίτες πρέπει να πουν και ένα ευχαριστώ στον Αναστασιάδη που με τη μαστοριά του μάζεψε τους απολωλώτες κατά Μάτση και ΕΥΡΩΚΟ μεριά και έτσι θα εκλέξουν τον πρώτο «Κύπριο Σοσιαλιστή Ευρωβουλευτή.» WOW!!!

Με τον Δημήτρη Κωμοδρόμο να ξεχωρίζει λόγω Ευρωπαϊκής εμπειρίας, το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο μυρίζει κυπριακό παλαιοκομματισμό. Μετά το τέλος των εκλογών θα έχουν και τον πονοκέφαλο από τη εμμονή του ΔΗΚΟ να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική ομάδα. Αναμένονται πλάκες.

ΕΥΡΩΚΟ: Άγχος για το ποσοστό. Κίνδυνος καταποντισμού.

Δεν θα είναι έκπληξη αν το ΕΥΡΩΚΟ βρεθεί με ποσοστά κοντά στο 2% τον Ιούνη. Η ακρότητα και η φτώχεια του πολιτικού τους λόγου θα φέρει τα αποτελέσματα της. Η παρουσία Κουτσού, Ρίκκου και Στράτου στο ψηφοδέλτιο δεν αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα.

Εκτός και αν η πριμοδότηση που ακούγεται ότι θα τύχουν από μερίδα του ΔΗΚΟ δεν είναι κακόβουλο κουτσομπολιό.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Για τη τιμή των όπλων

Πρόγνωση:

ΑΚΕΛ 31% - 34%
ΔΗΣΥ 32% - 35%
ΔΗΚΟ 14% - 17%
ΕΔΕΚ 8% - 11%
ΕΥΡΩΚΟ 3% - 6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1% - 3%
Άλλοι 0,5% - 1,5%

Δηλαδή, μια από τα ίδια!

Σημ.: Η αφίσα στη κορυφή είναι της Ε.Ε., η οποία κάνει μεγάλη εκστρατεία για να καταπολεμήσει την αδιαφορία και την αποχή. Παρόμοια άγχη έχουν και τα κυπριακά κόμματα.

47 σχόλια:

ASTERI είπε...

Μα ποια ανάρτηση; Εκείνη για το christofias-watch?

Ανώνυμος είπε...

Ααααα, το christofias-watch είναι εκείνο το νέο το site? Μπήκα, είναι απίθανο!

Γιαννάκης

Μάστορας είπε...

Γιαννάκη πρώτη φορά έρκεσαι δαμέ; Τούτο το blog έχει κύρος και αξιοπρέπεια. Όι πως το christofias-watch δεν έχει αλλά όπως είδες και σε προηγούμενες αναρτήσεις, φιλοξενούν και εδώ αναρτήσεις από εκεί! Άρα νομίζω ότι εδώ έχεις 2 σε 1 :P

Ανώνυμος είπε...

Λέξι, νομίζω ότι πρόκειται για προβοκάτσια των άθλιων φασιστοειδών!

Η συζήτηση μας κύριοι είναι οι Ευρωεκλογές και όχι το christofias-watch.

Προβλέπω: Συναγερμός 35%, ΑΚΕΛ 34%, ΔΗΚΟ 10%, ΕΔΕΚ 9%, ΕΥΡΩΚΟ 2%

Ανώνυμος είπε...

Ο Μελένιος θα κατεβεί υποψήφιος;

Πέτρος είπε...

Αν ήμουν εγώ στη θέση του Άντρου φίλοι μου, θα επρότεινα τον Καρεκλά για το ευρωψηφοδέλτιο. Αφού τα λέει όπως ακριβώς θα τα έλεγε ο Σταύρος Ευαγόρου.

kyriakos είπε...

Λέξη νομίζω έβαλες πολλά του Ευρωκό..

3-6%?


2-3 έπρεπε να βάλεις..

Νομίζω το ευρωψηφοδέλτιο του Δησύ θα σαρώσει όλες τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του.. ευρωπαϊκού κόμματος..

Georgia είπε...

A kalan re petro. sire allo mia lafazania. akoma lio enna mas peis na katevasoume tin athinoulla tin kiriakidou!

Ανώνυμος είπε...

Τι έλεγε ο Ευαγόρου; Αααααα που απειλούσε τον ΑΝΤ1;

Ανώνυμος είπε...

Ο homophobic Μελένιος; Κατέρχεται;

Χρίστος είπε...

Καλά ρε μα περιπέζετε μας; Εν έχει το κόμμα άτομα που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Γιατί εν εβάλαν την Χριστίνα Χριστόφια; Εν έχει προσόντα; Νομικός και ηθοποιός εννεν ικανοποιητικά; Ποιος κρίνει τα "απαραίτητα";

Ελένη Θεοχάρους είπε...

Mr. Χρίστε είσαι σοβαρός; Το θείο βρέφος του ΘΟΚ, που είπε ότι δεν θα ερωτευόταν κάποιο μη ακελικό, να πάει να κάμει τι στο ευρωκοινοβούλιο; Θα είναι εθνική προσβολή και ντροπή για τον καθένα μας ξεχωριστά να στείλουμε τα παραπούλια του Χριστόφια(κυριολεκτικά παραπούλια) στο ευρωκοινοβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Προβλέψεις:

Κασουλίδης – Θεοχάρους (Στυλιανίδης).
Τριανταφυλλίδης – Χατζηγεωργίου
Αντιγόνη.
Μαυρονικόλας.

Το πιο κακ – όμοιρο σενάριο είναι να πάνε τόσο καλά οι δυο μεγάλοι, που να έχουν υπόλοιπο μεγαλύτερο του ποσοστού που θα πάρει ο Κούλλης, και θα μείνει πάλι ο Γιαννάκης με θκυο σιείλη καμένα. Εντάξει, πολλά λέω!

Lexi_penitas είπε...

213-224-225.netrun.cytanet.com.cy (213.7.224.225) [Edit Label]
pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2009/05/blog-post_13.html#comments

Τούτο το κωλόπαιδο έβαλε 8 που τα πιο πάνω σχόλια μεταξύ 9:47 τζιαι 10:29

93-120-252.netrun.cytanet.com.cy (93.109.120.252) [Edit Label]
pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2009/05/blog-post_13.html#comment-form

Τούτο το σκατόπαιδο έβαλε 3 που τα πιο πάνω σχόλια μεταξύ 9:47 τζιαι 10:29

Το πρώτο τους επρόλαβα τζιαι έσβησα το! Θα μείνουν για λίγο σε κοινή θέα για να θαυμάσουν όλοι το ήθος των φασιστών για τους οποίους μιλούσα στο προηγούμενο ποστ.

Anef_Oriwn είπε...

Οι προβοκάτορες γκεμπελίσκοι εν δράσει!
Μα πόσα κωλόπαιδα νομίζεις ότι συχνάζουν μέσ’ τζιείνον το κακορίζικο το blogκκιν;

Anef_Oriwn
Τετάρτη 13/5/2009 – 11:52 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος που έκανε σχόλια ως ανώνυμος είχε την εντύπωση ότι τα έκανε ανώνυμα. Και νομίζαμε ότι είχαμε το δικαίωμα σε αυτό το blog να κάνουμε ανώνυμα σχόλια.

Από ό,τι φαίνεται κ. Ιωαννίδη ή πως σε λένε, φακελώνεις τον κόσμο που μπαίνει και βγαίνει στο blog σου.

Ε και; Τι έγινε αν κάποιοι μπαίνουν και 8 και 10 φορές και κάνουν ανώνυμα σχόλια; Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα; Αν δε σου αρέσουν τα όσα κάποιος γράφει, μπορείς να τα διαγράψεις όπως λες ότι έκανες για 1.

Αλλά να συλλέγεις ip; Αυτό που έκανες απόψε είναι πολύ ανησυχητικό, παραβιάζει κάθε δεοντολογία και πιθανότατα να είναι παράνομο και να χρήζει διερεύνησης.

Για να μην σχολιάσω τα "σκατόπαιδα" και "κωλόπαιδα".

Να τι βλέπουμε εδώ: Φασισμό και ηλεκτρονικό χαφιεδισμό.

Συγχαρητήρια για τα "νέα ήθη" για τα οποία μέμφεσαι άλλους.

ΤΙΚ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ήθος ως blogger δυστυχώς δεν έχεις:

"9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger." ( Blogger code)

Τράγος είπε...

Με κυβερνούν σημαίνει, με διοικούν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε το δικαίωμα, ούτε την γνώση, ούτε την αρετή για αυτό.

-Προυντόν

Lexi_penitas είπε...

Για όσους από τους αναγνώστες δεν το γνωρίζουν, ο Statcounter δίνει το IP address για κάθε pageload. Μάλιστα δείχνει και ακριβώς την ώρα που το κάθε ΙΡ αφήνει μήνυμα. Επίσης δίνει τη δυνατότητα να μαρκάρεις τον κάθε ανώνυμο με ένα όνομα και όποτε μπαίνει το γνωρίζεις. Εγώ μάρκαρα αυτούς τους 2 τύπους με τα ονόματα κωλόπαιδο και σκατόπαιδο και παρακολούθησα τη δράση τους.

Καλό εεε

Unknown είπε...

Καλημέρα! Έχω κάνει ένα...μακροσκελές σχόλιο απάντηση στην ανάρτηση με τίτλο "Ο αγώνας του Τάσσου Παπαδόπουλου δεν έχει ακόμη ευοδωθεί".

Συγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση αλλά, απουσίαζα εκτός Κύπρου τις τελευταίες μέρες...

Επί των ευρωεκλογών, θα σχολιάσω αργότερα.

Lexi_penitas είπε...

Ανώνυμε, αν κάποιος βρει τη πόρτα ανοικτή στο σπίτι σου, μπει στο σαλόνι και αφοδεύσει θα του πεις και ευχαριστώ; Λοιπόν τους τραμπουκισμούς σας αλλού! Δεν θα επιτρέψω να μου βρομίζετε το χώρο μου. Στο καλό να πάτε!

Όσο για το "Αλλά να συλλέγεις ip; Αυτό που έκανες απόψε είναι πολύ ανησυχητικό, παραβιάζει κάθε δεοντολογία και πιθανότατα να είναι παράνομο και να χρήζει διερεύνησης." τόσο φοβήθηκα που σχεδόν να λερώσω μόνος μου το χώρο. Τι μας λες ρε αγόρι; Ξέρεις ότι το wordpress σου δίνει την ίδια δυνατότητα; Είσαι και άσχετος παναθεμά σε...

Ανώνυμος είπε...

κ. Ιωαννίδη οι βρισιές είναι βρισιές, οι βρωμιές είναι βρωμιές και το φακέλωμα φακέλωμα.

Ανώνυμος είπε...

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή τους, στο christofias-watch σε στολίζουν καλά:



Σημείωση: Προειδοποιούμε ότι ο Pinaleos blogger Ιωαννίδης, χρησιμοποιώντας χαφιεδίστικες μεθόδους, που θυμίζουν αυτές του συνεπίθετού του δικτάτορα και καταστροφέα της Κύπρου, φακελώνει τους εισερχόμενους στην ιστοσελίδα του καταγράφοντας το ip του υπολογιστή τους ( πιθανόν βέβαια απλά να επιχειρεί να σπείρει τον φόβο - κλασσικές σταλινικές μέθοδοι-). Καλούμε τους φίλους της Επιτροπής και ιδιαίτερα τους Μαχητές της Δημοκρατίας να είναι προσεκτικοί. Η ανωνυμία δυστυχώς, που είναι δικαίωμα του κάθε περιηγητή και σχολιογράφου, δεν είναι κατοχυρωμένη σε κάποια ακραία και υβριστικά blogs όπως αυτό του Pinaleou.

Psychia είπε...

Καινούριο ποστ... 23 σχόλια... διερωτούμαι, "μα εν τόσο χοτ θέμα οι ευρωεκλογές?".

Έτο τελικά επρόκειτο για comment pollution.

Εγώ πάλε αναρωτιέμαι... πως μπορεί ένας μπλόγκερ να σπείρει τον φόβο (!!!) μέσω του access που έχει στα ip των σχολιαστών του? Κοίτα να δείς που είμαστε ούλλοι potential τρομοκράτες τζαι εν το εξέραμεν!

Άτε να δούμε πότε εννά περάσει τζαι η δική σας μόδα ρε multiple personality watchers. Τούτα τα καμώματα σας είναι απλά κουραστικά.


Και πίσω στο θέμα μας.
Θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει και σε μένα την άσχετη πως λειτουργεί το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών? Άμα θέλω να ψηφήσω τον Χ"γεωργίου του ΑΚΕΛ τζαι τον Στυλίανίδη του ΔΗΣΥ, μπορώ? Όξα εν όπως στις βουλευτικές που μπορώ να ψηφίσω όσους θέλω φτάνει να ανήκουν στο ίδιο κόμμα?

Lexi_penitas είπε...

Ψυχία μπορείς να ψηφίσεις μέχρι 2 από το ίδιο κόμμα. Bad luck :)

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιθκιά να μεν φκει πρώτο κόμμα ο Δυση.ΓΙα να έχουμε πάλε την ίδια οπτική στην Ευρωπαική ένωση?
Εγω π.χ που είμαι δυσαρεστημένος με τις αποφάσεις της Ευρώπης εν θα τροφοδοτήσω το κόμμα που έσιη πλειοψηφία και μέσω τούτου περνούν οι πλέιστες αποφάσεις.
ΒΤW μεγάλη ήττα των υποστηρικτών των G.C.E που τους αργόσχολους της Οέλμεκ.Πολλά μεγάλη ήττα...

Γιώργος είπε...

Πολλά καλά έαμε η ΟΕΛΜΕΚ. Αλλά πολλή αγάπη έχει ο Χριτόφιας στον υπουργό Παδισείας και Αφελληνισμού. Έκαμε τα ούλλα θάλασσα και ακόμα εν στη θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Τον αφελληνισμό επιχειρήσαν τον άλλοι με το Αννάν ...

Ανώνυμος είπε...

Xaxa.Afellinismou.Kala.To panepistimio kiprou andreo afellinismou.Na to klisoume sior.
Pantos en pirazi.Ipomoni gia ena hronaki.Pou tou hronou ... G.G.E!!!!

bestman είπε...

Για τες Ευρωεκλογές: Ελπίζω να παν κάποιοι που μπορούν να προσφέρουν με βάση εμπειρία και ικανότητες. Και όχι όνομα ή διασυνδέσεις. Και ελπίζω να μην αιθεροβατω.
GCE: Ο καφκάς γίνεται, ως συνήθως στην Κύπρο, για το πάπλωμα. Δηλαδή συμφέροντα. Δύο διαφορετικών ομάδων πληθυσμού. Τα υπόλοιπα εν ιστορίες για αγρίους. Οπότε παρατάτε μας. Και οι μεν και οι δε!

Ανώνυμος είπε...

stelios

τα πιο αρνητικά αυτών των ευροεκλογών για μένα είναι:

η αντιγόνη ευρωβουλευτής ; !!!! μα αν είναι ποτέ δυνατόν !! για όνομα του θεού ρε παιθκιά, φκάρτε ένα τασσικό, φκάρτε ένα εθνικιστή, κάμετε κάτι τελος πάντων.... που το ματσάκη στην αντιγόνη!!! μα δεν το χωρεί ο νους μου.

το δεύτερο:
έβλεπα προχτές στο ρικ "τη νέα γενιά". το χριστοφίδη (ένεν έτσι που τον λαλούν τζίηνο του ακελ;), το πιτσιλίδη (αριστίνδης υπογραμισμένο στις ταπέλλες) και τον αγγελίδη τζουνιορ.... εντάξει ήταν και ο περδίκης, αλλά επάλιενε τούτο το ανέκδοτο.

το πιο αξιοπρόσεκτο ήταν οτι ο λόγος των τριών νεαρών είναι είδη γερασμένος. εντάξει δε λέω εν μορφωμένοι, έχουν μιαν άλφα ευφράδια λόγου, εν νάκων πιο σοβαροί στο γυαλί.... αλλά ο λόγος του είναι ξαναζεσταμένο φαί. πλήρης απογοήτευση.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μου πει κάποιος ήντα που σημείανει "αριστίνδης"?
Εν έχω πολλά να διαφωνίσω με το στέλιο αλλα εγέλασα πολλά με τον "αριστίνδην".Κοπέλλι νάυλον ο συγκεκριμένος

Lexi_penitas είπε...

Αριστίνδην θα πει "με επιλογή από τους άριστους, χωρίς εκλογή"

Anef_Oriwn είπε...

Δηλαδή φίλε Lexi_Penitas, οι άριστοι ήταν πολλοί τζιαι επιλέξαν τον τούτον (τον Πιτσιλλίδη) ως τον Άριστον των Αρίστων!
Ας μην πω τι σκέφτομαι γιατί θα πω καμιάν κατζίηαν πάλαι!
Πάντως τούτο το αριστίνδην μου έδωσε και ιδέα για νέο θέμα για ανάρτηση, τζιαμέ που εσκέφτουμουν τι θα έγραφα για τες ευρωεκλογές ... Επιφυλάσσομαι ...

Anef_Oriwn
Πέμπτη 14/5/2009 – 6:01 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Δλδ?Ποιοι εν οι άλλοι άριστοι?Ποιος του απένειμε τούντο τίτλο?

Aceras Anthropophorum είπε...

Περί φακελλώματος: Άμαν ένας δεν τολμά να βάλει καν ψευδόνυμο, να βάλει έστω μια μάσκα όπως βάλλουμε ούλλοι μας με βάση τους όρους του παιχνιδιού "μπλόγκς", άμα χρησιμοποιεί 6 μάσκες κάμνοντας τους συνομηλιτές του να πιστεύουν ότι έχουν να κάμουν με 6 διαφορετικά άτομα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απάτη. Απάτη από ανίδεο του ίντερνετ που δεν ήξερε ότι οι μάσκες είναι σημαδεμένες τζιαι ότι μπορεί ο συνομιλητής του πολλα΄εύκολα αναγνωρίσει τον κωδικό. Έτο ρε φιλούιν, ήρτες με κουκούλλα αντί για μάσκα να κάμεις το σιόου σου, να κάμεις τον έξυπνο, τζιαι δεν εκατάλαβες ότι η κουκκούλλα σου ήταν διαφανής. Ελπίζω να σου γινεί μάθημα τζιαι να προσέχεις. Το ίδιον εκάμαν τζιαι σε άλλα μπλόγκς κάμνοντας απάτη ότι ιμισς μια χαζή αριστερή υποστηρίζει τον χριστόφκια με τον πιό ηληθιο τρόπο. Εξισιέπασεν τους ο πιό ανίδεος κκομπιουτεράς, ο Άνεφ.

Άτε, αν θέλετε να είσαστιν μες τα μπόγκς, τουλάχιστον σεβαστήτε τους συνομηλιτές σας που παίζουν τηρόντας τους όρους του παιχνιδιού: μία μάσκα, έναν πλάσμα. Αλιώς παρετάτε διότι ενοχλείτε.

Ανώνυμος είπε...

Ψευτοδικαιολογίες και πουπανωπροίτζια. Η συλλογή των IP είναι ηλεκτρονικό φακέλωμα κύριε Ιωαννίδη. Και οι βρισιές είναι βρισιές κύριε Ιωαννίδη.

Η ανωνυμία είναι δικαίωμα

Aslan είπε...

Το να βριζεις ομως ανωνυμα δεν ειναι. Ειναι και ποινικο αδικημα. Ουτως ωστε δεν υπαρχει κανενα νομικο προβλημα με τα ip, εκτος απο αυτους που βριζουν που μπορεις να τους καμεις καταγγελια στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και να τους τραβησεις μια μηνυση 20 με 30 χιλιαδες ευρω. Παω να ανοιξω ξανα τα ανωνυμα σχολια!

Pak είπε...

έβρε μας και τον νόμο ρε ανώνυμε που λέει ότι η συλλογή ip εν παράνομη. εν τόσο παράνομη όσο και η αναγνώριση κλήσεων. Άσχετε! ακόμα λίο να μας πείς ότι ο χρυσός οδηγός εν φακέλλωμα

Ανώνυμος είπε...

gi ayto na zitate dynamic ip na men sas stamparoun.
Anw.Acera en na pepsoun paravan stin zirihi?Oi na ksiasis na psifisis

BlaCk piTt είπε...

Ευτυχώς που δεν ψηφίζω σ' αυτές τις εκλογές...
Το μόνο που δεν θα αντέξω είναι να δω ευρωβουλευτή που την Εδεκ. Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι δεν μου πάει κάλα με τούτον το κόμμα.

"Δημητράκη" και "Γιαννάκη" σταματάτε να παίζετε και κανεί ανώνυμα ποστ.

antifa είπε...

Το ip μου είναι 91.132.105.94 και δηλώνω υπεύθυνα ότι έχεις φασιστικές νοοτροπίες.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Εν πάσει περιπτώσει: Στις ευρωεκλογές ελλείψει επιλογών θα κάνω οικονομία στη βενζίνη. Δεν θα κατεβώ Λεμεσό να ψηφίσω και θα μείνω Λευκωσία να απολαύσω τον καύσωνα...

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Και κάτι άλλο... Το πρόγραμμα που σου λέει το ΙΡ αδδρεςς, προδίδει και το πως ψηφίσαμε στην ψηφοφορία σου για την εσωτερική διακυβέρνηση του Χριστόφια;

Lexi_penitas είπε...

Καμία σχέση :)

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Ούφ! Έφυγε από πάνω μου ένα βάρος... Δεν ξέρεις καμιά φορά πως παίρνει ο σύντροφος την κριτική που του κάνουν ;-)

Ανώνυμος είπε...

Emm oi oi kseroumen.TERAS PSIHRAIMIAS pou dia mou tzie mena mathimata na sigratoume akoma parapano , dioti touto epitassi to mathima peri anthropias!!!
Kai kati allo.Htes arga ti nihta ida mia antiparathesi metaksi evrovoulefton kai proti fora ida politiko tou Akel na diakopti ton sinomiliti tou gia na akousti pio dinata i gnomi tou kai ekame mou entiposi.Prepi na to proseksi touto to akel gia na men katantisoun i politikoi tou klassiki...Kiprei.Ipamen.Protofanes gia to Akel kai prepi na to proseksi

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη