10 Μαΐου 2009

Εισβολή ελεεινών στα μπλογκς


ΦΑΣΙΣΤΑΣ

Στο κεφάλι του μέσα
απέραντα νεφελώματα
βλακείας.

Η ψυχή του
φορά μπότες
με σιδερένια πέταλά
που κροτούν στο πεζοδρόμιο

Στο φιλμ του ματιού του
από την απέραντη ζωή του πλανήτη
μια εικόνα μοναδική τυπώθηκε
κι' όπου πάει, όπου σταθεί,
του κλείνει τους δρόμους
μια μοναδική προβολή:
Η πυρά
της ιερής εξέτασης.

Δεν θα ξυπνήσει ποτέ.
Δεν θα αυτοκτονήσει.
Σκοτώστε τον
όπως σκοτώνουν τους σκορπιούς

Θοδόσης Πιερίδης


Αφορμή για το ποστ μου έδωσε η απόφαση του Άνευ Ορίων και του Ασλάν να διαγράφουν υβριστικά, μειωτικά και αισχρά σχόλια από το μπλογκ τους. Το πως έφτασαν τα πράγματα στη κυπριακή μπλογκόσφαιρα σε τέτοιο επίπεδο έντασης και αντιπαράθεσης χωρίς ουσία και επιχειρήματα είναι εύκολο να εξηγηθεί.

Από τη μέρα που μια χούφτα ελεεινοί νόμισαν ότι βρήκαν εύκολο βήμα στη μπλογκόσφαιρα για να επιβάλουν τις ιδέες τους με το έτσι θέλω, το κλίμα αλληλοσεβασμού που είχε εμπεδωθεί μεταξύ των μπλόγκερς όλων ανεξαιρέτως των ιδεολογιών, παρατάξεων και αποχρώσεων, το ψηλό επίπεδο διαλόγου και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων έδωσαν τη θέση τους σε ύβρεις, χλευασμούς, ρατσιστικά σχόλια και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιεί ένας αντιδημοκράτης προκειμένου να επιβάλει τις δικές του ιδέες.

Αν έχει κάτι για το οποίο η νεαρή κυπριακή μπλογκόσφαιρα μπορούσε να είναι περήφανη είναι το ήθος που χαρακτηρίζει τα μέλη της. Ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις υβριστικών σχολίων και αυτές προέρχονταν κατά κανόνα από σχολιαστές της γνωστής μερίδας που διαπνέεται από φασιστικά αισθήματα. Η εισβολή των ελεεινών που χαρακτηρίζουν μίσθαρνα του ΑΚΕΛ όσους διαφωνούν μαζί τους, που βρίζουν ασύστολα, που χρησιμοποιούν ρατσιστικά κατά των ομοφυλοφίλων επίθετα για να χαρακτηρίσουν μπλόγκερς, η διαγραφή από το μπλογκ τους όποιους με επιχειρήματα προσπάθησαν να ανοίξουν διάλογο μαζί τους ήρθε να χαλάσει το κλίμα που χαρακτηριζόταν από πολύ ψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Μπορώ να πω πρωτόγνωρου για τη Κύπρο.

Βέβαια ο κάθε νοήμον πολίτης, ακόμα και κάποιος ο οποίος πιθανόν να είχε μια σχετική συμπάθεια προς αυτούς, με το που θα μπει στο μπλογκ τους και του δώσει η αποφορά του εμετικού περιεχομένου αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι είναι οι χειρότεροι εχθροί της δημοκρατίας για την οποία ίδρυσαν (άκουσον άκουσον) και επιτροπή για να την υπερασπίσουν.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μπλόγκερς. Είναι εντεταλμένοι και είναι γνωστό από που εκπορεύονται. Κατάφεραν για λίγο να καταντήσουν κάποια μπλογκς με πρώτο το δικό τους σε φόρουμς όπου οι θαμώνες συναγωνίζονται ποιος θα βρίσει περισσότερο. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. Δεν έχουν θέσεις που να αντέχουν στο διάλογο. Δεν έμαθαν να συζητούν. Δεν ξέρουν τι θα πει σεβασβός. Είναι φασίστες και το αποδεικνύουν καθημερινά με τα γραπτά τους.

Όσοι μπλογκερς και αναγνώστες πιστεύουν στη χρησιμότητα των μπλογκς ας τους απομονώσουν Θα καταλήξουν στα γνωστά ιστολόγια να αυτολιβανίζονται χωρίς να τους δίνει κανείς καμιά σημασία. Αν δεν είχαν φτάσει στο σημείο που έχουν φτάσει θα συμφωνούσα ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ μαζί τους. Όμως επειδή η δημοκρατία και ο πολιτισμός έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον εαυτό τους, πιστεύω ότι είτε με την περιφρόνηση μας είτε άλλως πως πρέπει να τους απομονώσουμε πριν μολύνουν για καλά το περιβάλλον.

Προσωπικά (και παρ όλον που δεν έχουν κάνει μαζικά την εισβολή τους εδώ) αποφάσισα να διαγράφω οποιαδήποτε σχόλια ανώνυμων ή ψευδώνυμων σχολιαστών έχουν το γνωστό περιεχόμενο που περιέγραψα πιο πάνω. Και μη βγει κανείς να μου αραδιάσει γιαλαντζί ευαισθησίες για αντιδημοκρατικές μεθόδους γιατί θα τον θεωρήσω τουλάχιστον αφελή.

Για του λόγου το αληθές μόλις πρόσεξα ότι καθώς έγραφα ήρθε σχόλιο στο inbox μου, στην ανάρτηση Διάλογος ή περιφρόνηση. Θαυμάστε:

Ο/Η Κώστας άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Διάλογος ή περιφρόνηση;":

Ένα ουίσκυ - κόουκ κύριε διαχειριστή.
Κάμε τα 2, ήρτε και η πουτάνα η ΕΔΟΝ.

Θα το αφήσω σαν δείγμα του επιπέδου τους. Είναι το τελευταίο κοπέλλια. Απόφαεν, έφαεν! Δαμέσα εν έσιει τόπο για φασίστες.

Διευκρινίζω ότι κόσμια σχόλια όσο ακραία και να είναι, είναι ευπρόσδεκτα.

41 σχόλια:

Pak είπε...

Θα σου προτεινα να τους κατεβάσεις και από τα κυπριακά μπλοκς. Προβολή στην κοινότητα δικαιούνται μόνο όσοι την σέβονται

Aslan είπε...

εγω νομιζω οτι δεν χρειαζεται να τους κατεβασει. βοηθουν τον κοσμο να επιλεξει μεταξυ της αληθειας και της βλακειας.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Lexi_Penitas,

Άνθρωποι(;) που ΠΟΤΕ δεν έμαθαν να κουβεντιάζουν και να σέβονται την άλλη άποψη, που καπηλεύονται συνεχώς το (αρχαιο)ελληνικό πνεύμα (που χαρακτηριζόταν από το σεβασμό της διαφορετικότητας), δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά. Έχουν μεταφέρει τις φασιστικές, τραμπουκιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες τους στην blogόσφαιρα με στόχο και σκοπό να πλήξουν συγκεκριμένα Blogs που προβάλλουν ιδέες αντίθετες από τις δικές τους τις διχαστικές και μισαλλόδοξες! Μέσα από ύβρεις, χλευασμούς και την απαξίωση προσπαθούν ετσιθελικά να εκφυλίσουν συζητήσεις και να μειώσουν ανθρώπους.
Μόνη διέξοδος για την ώρα η διαγραφή των σχολίων τους!
Με τους φασίστες ΔΕΝ συζητάς! ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙΣ!

Anef_Oriwn
Κυριακή 10/5/2009 - 11:58 μ.μ.

Ανδρεας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε λέξι και με αλλά και με τον ασλάν περί διαφραφης απρεπών σχολίων

Ανώνυμος είπε...

Όταν έβριζαν τα ΕΔΟΝόπουλα όμως μέσα στα blogs τους άλλους, αλλά όταν βρίζεις κι εσύ τους άλλους ως φασίστες, όλα είναι οκ;

Βασικά αυτή η ανάρτηση δείχνει τη μεγάλη υποκρισία που διακατέχει ομάδα κάποιων ομοϊδεατών bloggers. Εσείς να βρίζετε όσο θέλετε. Να λέτε τα δικά σας ανενόχλητα. Αν σας πει κάτι όμως ο άλλος, αν σας μεταχειριστεί με τους όρους που μεταχειρίζεστε εσείς τους άλλους, είναι φασίστας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH ως απάντηση. Δεν σέβονται κανέναν!



Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε επειδή αγκαλιάσατε θερμά το christofias-watch!

Η μεγάλη επιτυχία του blog, φαίνεται από συνεχείς αναρτήσεις σε διάφορα ακραία, ρατσιστικά και ομοφοβικά blogs, ψευδοπροοδευτικών και υποχωρητικών στο Κυπριακό αντιλήψεων, που κυριαρχούσαν στoν ιστοχώρο πριν την εμφάνιση του christofias-watch, προβάλλοντας επί αρκετό καιρό προσωπικά απωθημένα για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν και προωθώντας κάποτε και την αγγλοαμερικανική προπαγάνδα εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου και του κυπριακού λαού.

Αυτά τα blogs (όπως του πασίγνωστου ανά την μπλογκόσφαιρα ηλικιακού ρατσιστή, του Κόκκινου Ιαβέρη/Yπαλλήλου του ΑΣΤΡΑ, του Pinaleou κ. Γιάννη Ιωαννίδη και του ασλανικού ομοφοβικού anef-orion-wannabe), προφανώς εκνευρισμένα, δεν ανέχονται σήμερα τη διαφορετική με αυτούς άποψη και την κριτική στον αγαπημένο τους Δ. Χριστόφια. Δεν ανέχονται επίσης κύμα διαμαρτυριών που κατέκλυσε τις ιστοσελίδες τους από υποστηρικτές του christofias-watch και της Επιτροπής, οι οποίοι πλέον αντιδρούν στην προβοκατόρικη κυριαρχία της Επαγρύπνησης και των υποχωρητικων αντικυπριακών θέσεων στο διαδίκτυο. Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν να εισβάλουν στην ιστοσελίδα μας και αφού κατακλύστηκαν από διαμαρτυρόμενους, γέμισαν τα εν λόγω blogs τις ιστοσελίδες τους με υβριστικές αναρτήσεις εναντίον μας, κυρίως καλώντας μας "φασίστες και φασιστόπαιδα" (η γνωστή επωδός "πας μη ελεγχόμενος εξ' ημών, φασίστας εστί"). Γνωστή η τακτική του Οδοστρωτήρα, αλλά οι πολίτες πλέον δεν άντέχουν άλλο και αντιδρούν.

Οι ακραίοι και φασίστες αυτοί bloggers, στον υπερβολικό φανατισμό που τους διακατέχει, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η ουσία ακριβώς της ύπαρξής μας, είναι η επαναφορά και η πλήρης αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και κατακτήσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η υπεράσπιση του κράτους μας και η προσπάθεια απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Των πιο πάνω λεχθέντων, ευχαριστούμε τους περιηγητές του ιστοχώρου που μας αγκαλιάζουν καθημερινά. Ευχαριστούμε τους όσους κοσμούν τα σχόλια των αναρτήσεων μας με εμπεριστατωμένες αναλύσεις. Τους όσους συμμετέχουν στην ιστοσελίδα αποστέλλοντάς μας πληροφορίες. Τους φίλους φοιτητές από τα σπουδαστικά κέντρα, που επικοινωνείτε καθημερινά και δείχνετε ιδιαίτερο ζήλο για να βοηθήσετε στους σκοπούς της Επιτροπής. Την ομάδα "Μαχητές της Δημοκρατίας" που, από ότι μας έχει πει, δίνει από τη Λεμεσό τη μάχη σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Επίσης όσους δίνουν τη μάχη ενάντια στους αισχρούς υβριστές της Δημοκρατίας, του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Βασου Λυσσαρίδη και του δοκιμαζόμενου από την τουρκική εισβολή κυπριακού λαού. Τους καλούμε να εντείνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από χθες, το christofias-watch βρίσκεται και στο facebook: http://www.facebook.com/people/Christofias-Watch/1750976511

Τέλος, μετά από παράκληση πολλών από εσάς, η Επιτροπή αποφάσισε όπως δέχεται για δημοσίευση (σε συνεννόηση βέβαια μαζί μας), δικές σας αναρτήσεις, ανώνυμες ή επώνυμες, που μπορείτε να αποστέλλετε στο christofias.watch@gmail.com . Η διαχείριση βέβαια ιστοσελίδας και των αναρτήσεων θα παραμείνει σε μας.

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα συνεχιστεί, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αφού πλέον θα στηρίζεται και σε εσάς, τους φίλους του christofias-watch και της Επιτροπής. Όλοι μαζί, να στείλουμε το μήνυμα ότι: ο φασισμός της Επαγρύπνησης και οι προσπάθειες νομιμοποίησης της κατοχής και των παραγώγων της, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

sike είπε...

αν και βρίσκω σωστό το μέτρο που αποφασίστηκε για σβήσιμο των υβριστικών σχολίων, εντούτοις δεν περίμενα που σένα να αρχίσεις μια σχετική ανάρτηση με το συγκεκριμένο ποίημα του Πιερίδη ή τη συγκεκριμένη γελοιογραφία! Δεν συμφωνείς με τον πρώτο ανώνυμο ότι αντιφάσκεις; Προσωπικά, βρίσκω το ποίημα πιο ελεεινό από το σχόλιο του Κώστα στο email σου - «Σκοτώστε τον όπως σκοτώνουν τους σκορπιούς»;! Όσο για τη γελοιογραφία, σε τι διαφέρει από αυτά που θα σβήνετε;

John είπε...

Basika, afto pou den anteheis Lexipenitas, einai to oti akoygetai dynata pleon, me to christofias-watch kai i antitheti me ti diki sou apopsi.

Den honepses pote to OXI tou kypriakou laou. Opote iremise kai kane tin aftokritiki sou.

Ανώνυμος είπε...

Ti lalite re kopelia.To christofias watch eshi polli hazi.Men to piraksi kanenas.Ama theloume na kamoume sovari sizitisi doksasi o theos iparhoun polla sovara blogs politikokinonikou periehomenou,ama theloume na ksedosoume mpenousme sto christofias watch.KATO TA HERIA POU TOUNTO BLOG.Emena areski mou polla :))

Ανώνυμος είπε...

Mpori na mou pi o anonimos pote kai pou evrizan ta edonolpoula ?Elpizo na men eni kouventes tou aera

Αντρέας Φράγκος είπε...

Και τα Εδονόπουλα και τα Νεδησυτόπουλα και τα Φασιστόπουλα και γενικά όλα τα -πούλα και οι -πούλοι να βουτούν την γλώσσα τους στον νου τους πριν να μιλήσουν, να γράψουν ή να κάμουν οτιδήποτε. Το πιο τραγικό και επικίνδυνο όμως, είναι οι μεγάλοι ΠΟΥΛΛΟΙ από όλες τις παρατάξεις που εκμεταλλεύονται πολλές φορές τις εύπλαστες ψυχές των νέων και τα αγνά τους πιστεύω και τους γεμίζουν με φανατισμό ωθώντας τους σε πράξεις βίας, περιμένοντας αναφορά στο κινητό τους τηλέφωνο μετά από κάποιο κτύπημα καθισμένοι οι ίδιοι στην ασφάλεια του σπιτιού τους η σε καμιά καφετέρια καυχώμενοι οτι "ελέγχω τους μιτσιούς". Μέχρι που μή κακό να σκοτωθεί κανένα Εδονόπουλο ή κανένα Φασιστόπουλο και θα πρέπει μετά να κάνουμε κανένα συνέδριο ή καμιά "επιτροπή διερεύνησης των αιτίων και του φαινομένου" του φανατισμού όλων των χρωμάτων.
Ρε μιτσιοί ο νους σας είναι δέκα φορές πιο πολλύς από τον κάθε μεγάλο ψευτοιδεολόγο αριστερό, αναρχικό ή φασίστα που το μόνο που κάμνει είναι να σας "κουρτίζει" να κάμνετε βλακείες για να κάμνει εκείνος τον καμπόσο στον μάστρο του και στους φίλους του. Ας πάει εκείνος να κάμει τις βρωμοδουλειές του. Να μεν δέχεστε που κανένα να σας εκμεταλλεύκεται.

Ανώνυμος είπε...

Φράγκο, τράβα για τον Αναστασιάδη σου και παρέτα μας.

Lexi_penitas είπε...

Ξεκαθαρίζω ότι ο χαρακτηρισμός φασίστας βγαίνει τόσο από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι νεοφανείς αποκαταστάτες της δημοκρατίας όσο και από τους ομοϊδεάτες τους που το 1974 αποκατάστησαν τη δημοκρατία φέρνοντας τους Τούρκους εισβολείς. Και επειδή Sike, πιθανόν να μην έζησες τη δράση και τις επιπτώσεις της δράσης του φασισμού, να τους θεωρείς και αυτούς ένα ιδεολογικό ρεύμα όπως τα άλλα.

Οι άνθρωποι είναι ακριβώς όπως τους περιγράφει ο ποιητής. Αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, αιματοκύλισαν την Ελλάδα και τη Κύπρο και πάρα πολλές άλλες χώρες κατ' επανάληψη. ΔΕΝ έχουν καμιά αναστολή προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Οι λαοί που υποτίμησαν τη δράση τους πλήρωσαν βαρύ τίμημα.

Και ΝΑΙ! Η ανθρωπότητα έλιωσε τους φασίστες όπως λιώνουν το σκορπιό. Αλλοίμονο αν δεν το έκανε.

Το προφίλ του φασίστα και των καθεστώτων που θέλουν να επιβάλουν θα το βρεις εδώ
http://stopfascistcamp.blogspot.com/2007/11/blog-post_07.html

Lexi_penitas είπε...

Ανδρέα Φράγκο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσον αφορά τη γενική νουθεσία προς τους νέους να βάζουν σε χρήση το περιεχόμενο του εγκεφάλου τους και να μην παρασύρονται από υπόπτων επιδιώξεων καθοδηγητές.

Στη περίπτωση μας όμως τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ούτε τα Εδονόπουλα ούτε τα Νεδησόπουλα έβρισαν, μείωσαν ή χλεύασαν κανένα μέσα στα μπλογκς. Αντίθετα τα μπλογκς, και είναι προς τιμήν όλων και ιδιαίτερα των νεαρών μπλόγκερς, είναι χώρος παραγωγής σκέψης και ήθους σε ένα περιβάλλον ελεύθερου διαλόγου που δεν θυμάμαι παρόμοιο του στη Κύπρο μέχρι τώρα.

Αίφνης, 5-10 ακραίοι με φασιστικές μεθόδους εισέβαλαν και άρχισαν να σπάζουν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν είναι "πελλοκοπελλούθκια". Πρόκειται για ενήλικες που έχουν σχέση με τους γνωστούς χώρους. Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο λόγω έλλειψης αδιάσειστων στοιχείων. Όμως σίγουρα είναι ενήλικες.

Ανώνυμος είπε...

O fragos eshi dikeo.O anonimos na pai tziame pou pouloun llio nou na piai tora pou eshi... ifesi

Ανώνυμος είπε...

O fragos ti tha ginei?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Φράγγο. Εκαταντήσαμε δαμέσα σε τούντον τόπο όσοι δεν ψήφισαν τον Δημήτρη να είναι φασίστες,δολοφόνοι αριστερών και τούρκοκυπρίων και δεν ξέρω τι άλλο και όσοι τον ψήφισαν να είναι κομμούνια, προδότες και φιλότουρκοι.

Ελεος πια. Σαν λαός περάσαμε τα χειρότερα πότε θα βάλουμε μυαλό και να κοιτάξουμε μπροστά? Κι εσείς οι bloggers θα μπορούσατε να συνυσφαίρετε προς αυτή την κατέυθυνση.

Πικροδάφνη

Ανώνυμος είπε...

Ακραίοι ξεακραίοι πάντως, είναι οι μόνοι τα παιδιά του christofias-watch που καταδικάζουν τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Εζεκία. Όλοι οι άλλοι εσιωπήσετε και δε λέτε τίποτα.

Γιατί δε γράψατε τίποτα οι υπόλοιποι; Αντί να κάμνετε εικονικές μάχες με ανεμόμυλους, να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει έξω!

Ανώνυμος είπε...

evarethika na miniskoume sta logia.Katadikazo kai katadikazo.Kseroume pou pio politiko horo proerhonte tounta fasistaria.Anw.Ekama post tounto link sto christofias -watch kai svinounto.Epidi en toso dimokrates valo to sto lexi kai dite to
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=81519

Ανώνυμος είπε...

ena to valo kai se kamposa alla blogs dioti en endiaferon.Ego prosopika pou tin elliniki istoria pou edidahtika sto sholio en to iksera .(kala mpori ama mas to lalousan na imoun afirimenos)

Lexi_penitas είπε...

Ανώνυμε 3:40

Πες μου μια, μόνο μια περίπτωση που κάποιος χαρακτήρισε φασίστες όσους δεν ψήφισαν Χριστόφια. Εκτός και αν προσπαθείς έτσι να δόσεις άλλοθι στα κοπέλλια του Christofias-Watch και να καλύψεις την τακτική τους που σκυλοβρίζουν όποιον δεν συμφωνεί με τις ακραίες ιδέες τους.

Ανώνυμε 3:46

Από όλο το κείμενο και τα πραγματικά γεγονότα στα οποία αναφέρεται εσύ είδες μόνο ανεμόμυλους; Αν είχαν το παραμικρό σεβασμό στο συνάνθρωπο τους δεν θα συμπεριφέρονταν με τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Όσο για τη δήθεν καταδίκη των βανδαλισμών μόνο σκέτη υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί αφού θέσεις και συμπεριφορές σαν τη δική τους είναι που εκτρέφουν αυτά τα φαινόμενα.

Ανώνυμος είπε...

lexi eshi hazi.Valo to link tou skai sto christofias watch kai diafrafon to.En na sinehiso na do ospou en na ftasoun.

Antreas είπε...

Καλά έκαμες τζαι εν να διαγράφεις τα υβριστικά σχόλια.Εν εν δικό σου το blog? Ως πόσον να ανέχεσαι να σε περιλούζουν με ύβρεις, καλυπτόμενοι πίσω που την ανωνυμίαν τζαι να σιωπάς?

Ανώνυμος είπε...

Ανάρτηση 21/2009 (αντιφασιστική) – “Άκου φασιστάκο”* – Εξαιρετικά αφιερωμένο στη συνομοταξία των blogοσφαιρικών φασιστοειδών!
[* - κατά το “Άκου ανθρωπάκο” του Βίλχεμ Ράιχ].

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
(Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1898-1956)

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μέσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον**!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

[@Sike,
Τελικά είναι πιο εύηχο και sicατο το “τσάκισε τον” του Μπρεχτ από το “σκότωσε τον” του Θεοδόση Πιερίδη; Και οι δυο για τον φασισμό μιλάνε! Για σχετική αναφορά δείτε στα σχόλια στο blog του “Pinaleou” Lexi_Penitas – link: http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html
Το “Pinaleon” όμως από που βγαίνει; Ότι είναι ΛΕΩΝ ο Lexi_Penitas το ξέρουμε, αλλά το “pina” από που ως που; “Pina” δεν παει να πει “pine” και πιο συγκεκριμένα pineapple (εξ ου και το Pina Colada). Δηλ. ο Lexi_Penitas είναι ένας ΛΕΩΝ που του αρέσουν τα pineapples – είναι φρουτοφάγος – ή ένας ΛΕΩΝ που κυκλοφορεί σε φυτείες με pineapples;
Διευκρινίστε κύριοι(;) Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας που αλλάξατε τρεις φορές το κείμενο ΣΑΣ μέχρι να καταλήξετε πως να μας στολίσετε – link: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/05/blog-post_5406.html
(Εγώ τα βρίσκω από την αρχή τα κοσμητικά επίθετα για την πάρτη ΣΑΣ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ!)].

**********
Άκου φασιστάκο,
ΕΣΥ Μέγα Απο(κατα)στάτη της Δημοκρατίας,
Αλλά κι ΕΣΥ, Μικρέ του Κολαούζε,
Αυτά τα [νούμερα) ΜΑΣ τα ‘καναν κι άλλοι!
Δεν είναι η πρώτη ΣΑΣ φορά που ΜΑΣ λοιδορήσατε και ΜΑΣ προπηλακίσατε ...
Δεν είναι η πρώτη ΣΑΣ φορά που ΜΑΣ επιτεθήκατε και ΜΑΣ χλευάσατε ...
Το κάνετε ξανά και ξανά εδώ και χρόνια ...
Το βιώσαμε στην ψυχή και στο πετσί ΜΑΣ
Κι όμως ΖΟΥΜΕ!
Εδώ είμαστε
Και θα ΣΑΣ ξεσκεπάζουμε και θα ΣΑΣ το φωνάζουμε ...
ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!
Βρίζετε, χλευάζετε απαξιώνετε, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΤΕ, διαγράφετε σχόλια, ΔΕΝ δέχεστε την άλλη άποψη!
ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
(Κι ας χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους βανδαλισμούς στο σπίτι και στην προτομή του Εζεκία Παπαϊωάννου – είναι οι δικές σας τακτικές και συμπεριφορές που προκαλούν τέτοια φαινόμενα).

**********
Μοιάζει αστείο,
Μοιάζει γραφικό,
Μοιάζει απίθανο,
Είναι γελοίο και φαιδρό αλλά δυστυχώς και για κλάματα!
Ο φασισμός ξανάρχεται
Αλλά δε θα ‘χει σβάστικες και καμαρωτούς Ντούτσε ...
Θα ‘χει εκκλήσεις στον administrator,
Θα ‘χει μάζεμα ψηφιακών υπογραφών,
Θα ‘χει απειλές, ψηφιακές διαπομπεύσεις
Και όλα αυτά τα καινούργια κόλπα
που τα καινούργια φασιστάκια τα παίζουν στα χέρια.
Ο καινούργιος Φύρερ θα ‘ναι ψηφιακός (και blogοσφαιρικός)
Και κυκλοφορεί και ενδεχομένως στρατολογεί και στρατολογείται και ανάμεσα μας.
Μη ΣΑΣ ξεγελά το ραφινάτο και σοφιστικέ σαλόνι (blog)
στο οποίο ΣΑΣ υποδέχονται,
Kι ο Μουσολίνι εκθείαζε την Τέχνη
Κι ο Χίτλερ θαύμαζε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό
Γι’ αυτό ας μην πούμε “δε βαριέσαι”, γιατί και τότε έτσι λέγανε!

**********
Υ.Γ.:
Νεοφανή φασιστάκια,
Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας,
Γραφείς, αντιγραφείς και διαγραφείς
Μεθ’ όλης της συνοπαρτζιάς ΣΑΣ, αποτελούμενης από παπαγαλίζοντες κολαούζους, λιβανιστές κι αυλικούς,
Ολόθερμα κι από τα έγκατα της καρκιάς μου,
ΣΑΣ ευχαριστώ για την προβολή και τη διαφήμιση που ΜΑΣ κάνετε για να μπορούμε να μεταφέρουμε σε πιο πολύ κόσμο τα αντιφασιστικά ΜΑΣ μυνήματα. Για να ΣΑΣ τιμήσουμε θα ΣΑΣ ανακηρύξουμε και σε Επίτιμους “Μεγάλους Αδελφούς” του Blog ΜΑΣ! Αλλά και η εμπαθής πολεμική ΣΑΣ εναντίον ΜΑΣ, δείχνει ότι είμαστε στο ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Αλίμονο αν αποζητούσαμε την εύνοια του κάθε διανομέα πατριωτισμού και δημοκρατικότητας!

[Για τους τυχόν καλοθελητές που ίσως πουν ότι και η δικιά μου συμπεριφορά ή η γραφίδα ΔΕΝ διαφέρει απ’ αυτή των Ακατονόμαστων, απλώς να σημειώσω ότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΩ!].

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/5/2009

Anef_Oriwn είπε...

Θα παρακαλούσα το κοπέλλιν που έστειλεν την ανάρτηση μου επαέ να την στείλει και στο μπλόκκιν των Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας (αν έχει κανένα μέσον τζιει μέσα για να μεν την διαγράψουν)...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/5/2009 – 7:26 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο δύσκολο, γιατί εκεί διαγράφουν τους ηλικιακούς ρατσιστές.

Ανώνυμος είπε...

Όσο εσύ ασχολείσαι με μακροσκελείς αναρτήσεις, το christofias-watch πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Έκαναν μία φοβερή ανάρτηση βίντεο στη σελίδα τους.

Ρεζίλι το καθεστώς!

Μιχάλης είπε...

Τελικά κάποιοι έχουν αφηνιάσει πραγματικά και κυριολεκτικά.

Αυτό από μια πλευρά είναι ευχάριστο διότι οι αντιδράσεις τους δείχνουν πολλά, για κάποιους που καταλαβαίνουν λίγο από πολιτική.

Προσωπικά δηλώνω ότι ας γράφουν όσο θέλουν στο ιστολόγιο μου. Δεν με ενοχλεί να εκτίθεντε.

Δεν ξέρω τι γίνεται με σας, αλλά το ήμεηλ μου έχει κατακλεισθεί από μηνύματα συμπαράστασης από πολλούς σε Κύπρο και Ελλάδα.

Γι αυτό σας λέω, ώσπου γράφουν ότι τους κατέβει, με σπασμωδικές κινήσεις και κινήσεις απελπισίας, κρίνονται από την κοινωνία.
Και κρίνονται αρνητικά. :-)

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε παιθκιά, εμένα με ευχαριστεί ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση διότι κάμνω μιαν πολλά γλυκίαν υπόθεσην: Νώθουν την λύσην να πλησιάζει τζιαι τρέμου.

Για τα περί φασιστών όμως πρέπει να είμαστιν προσεκτικοί. Είναι ζήτημα σεβασμού προς τα πραγματικά θύματα του φασισμού. Άλλον φασίζουσες ιδέες τζιαι άλλον φασισμός. Μια κατάσταση πρέπει να την κρίνεις που τα αποτελέσματα της δράσης της. Τα αποτελέσματα της δράσης του φασισμού που εγνώρισεν ο Πιερίδης, τζιαι ιδίως ο Μπρέχτ ήταν άλλης διάστασης από τα αποτελέσματα πέντε φανατισμένων μπλογοτασσακιών της περιρρέουσας. Άτε εσβήσαν σας τα μυμήματα σας, άτε εξητιμάσαν σας. Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι. Να μην κάμνουμεν το Φασισμό μπανάλ διότι δεν είναι. Γι αυτό καταλάβω τζιαι την Sike. Άλλον να αντιδράς σε φασιστοειδές ύφος τζιαι άλλον να αντιδράς στα εγγλήματα του φασισμού.

Λέξιπένητα θα μπορούσες να βάλεις τον απόπατο με τους κότσιρους μέσα χωρίς την υπόλοιπη εικόνα. Η υπερβολή εν χρήσημο εργαλείο για την κατανόηση άμα έν έχει after effects. Στην περίπτωση τούτη έχει.

Άτε, καλά εγγαίνια για τες συζητήσει της επικείμενης λύσης.

ΈΡΚΕΤΕ ΛΥΣΗ ΡΕΕΕΕΕΕ! Ακούσατε; Ως που σας πιάννει η αγωνία, τόσον με καθυσηχάζετε ότι εν αλήθκεια.

Ανώνυμος είπε...

Pantos to christofias-watch DEN PAIZETAI!

Ανώνυμος είπε...

Nai Nai tzie spazo hazi.Eshi polli plaka:)))

stalamatia είπε...

Ασερα μεν μου κάμνεις την καρκιάν μου περιβόλι ότι έρκετε λύση εκτός τζιαι αν είσαι σίουρος.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι ο Aceras αποδέχεται την όποια λύση και το κράζει.

Ούτε ότι έγινε εισβολή το 1974!

Ντροπή κύριε! Έχει πρόσφυγες και αγνοούμενους και νεκρούς αυτός ο τόπος.

stelios papalangi είπε...

αν το καλοσκεφτείς λεξιπένητα, το βήμα τους το έδωκες εσύ !!!

είναι τρελό, αλλά το μπλογκ των κυπριακών μπλογκ είναι που τους έβαλε στη μπλογκοσφαιρα!!! Ξέρω εν τζαι έθελες το, αλλά έτσι ένι με τη τεχνολογία. κανένας εν τζαι σκέφτεται όταν σχεδιάζει το δημιουργήμα του, ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που ο ίδιος δεν θα ήθελε

ως πριν το κυπριακά μπλογκς, δεν είχαμε γνώση για ακροδεξιά/ εθνικιστικά μπλογκς (εκτός που τζίηνο του απόστολου). τα e-εθνικιστάκια επεριφέρουνταν κυριώς στα φόρουμς.

αν είχαν που πριν μπλογκς, οι πλείστοι που μας δεν θα τα ξέραμε, γιατί λίον πολλά επεριφερούμαστουν ο ένας στο μπλογκ του άλλου. όσοι ενδιαφέρουνταν για τα πολιτικά μπλογκς έβρισκαν ο ένας τον άλλο, όπως εκάμναν τζαι οι υπόλοιποι που εγυρέφκαν μπλογκς κοινωνικού ενδιαφέροντος. τζαι σιγά μεν εβάλαμεν λινκ για μπλογκς αυτού του τύπου.


το άλλο τους μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι εν αθκιασεροί - κάτι που τους διά πλεονέκτημα στο κυπριακά μπλογκς. Κάθε μέρα κάμνουν νέα ανάρτηση έτσι μόλις ανοίξεις τη σελίδα εν φάτσα κάρτα μπροστά σου. (άμαν σκεφτώ ότι εμένα παίρνει μου τουλάχιστο 2 εφτομάδες να κάμω μιαν ανάρτηση, η μαζική παραγωγή μαλακίας είναι όντως αξιοπρόσεκτη!)


τζαι τούτο ίσως να ήταν ενδιαφέρον να τεθεί στους συμμετέχοντες στα κυπριακά μπλογκς. Ο τρόπος λειτουργίας του.


Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα αυτή η λειτουργία που προσφέρεται στα μπλογκς - να μπαίνει πρώτο το μπλογκ που έκαμε τη τελευταία ανάρτηση - μου εφαίνετουν απόλυτα λογική (για να είμαι ειλικρινής - αν είχα ώρα να το ψάξω, θα το έβαλα τζαι στο δικό μου μπλογκ... έτο εν που βαρκούμαι:-).


γιατί στο κάτω κάτω ο σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι απόλυτα λογικός! θέλεις να θωρείς πρώτο πάντα το νέο. εννά κάθουμαι εγώ να γυρεύκω ποιός έκαμε νέα ανάρτηση ; ενώ έτσι εν χρειάζεται με να σκεφτώ, με να το ψάξω - απλά κάμνω σκρολ που πάνω κάτω.


τούτο που με έβαλε σε σκέψεις ως προς το κατά ποσό αυτή η χρήση είναι και η σωστή ήταν η αναρτηση του τριμικλινιώτη πριν λίγες μέρες.
άμαν σκεφτείς ότι ο άνθρωπος ανάρτησε ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το βιβλίο του, τζαι μέσα σε 2 μέρες το μπλογκ του εχάθηκε, τίθεται όντως ένα ζήτημα...


αν τελικά αυτή η χρήση (του ότι πιο πρόσφατο στη πιο περίοπτη θέση) δεν υπερπροβάλλει την αθκιασεροσύνη/ τη μετριότητα/ τη μαζική παραγωγή αναρτήσεων.


το μόνο που νευριάζω είναι ότι μετά που τούτο ούλλο το λογίδριο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτι να προτείνω. δεν είμαι της τεχνολογίας για νε ξέρω τι είδους λύσεις θα εμπορούσε να προσφέρει. δεν γνωρίζω αν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει μια εναλαγή της πρώτης θέσης η οποία δεν θα βασίζεται στη τελευταία ανάρτηση ;


ίσως να ασχολούμαι τελικά με ένα ασήμαντο τεχνικό θέμα , ενώ το θέμα ήταν τα φασιστάκια;

Aceras Anthropophorum είπε...

Ρε ανωνυμούλλη το κυπριακό το διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίον εμπιστευτηκεν η πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Αυτή τη στιγμή μπορεί οι ηγεσίες των κομμάτων που τον εψηφίσαν να κάμνουν κκούννους, τον υποστηρίζει το άλλο μεγάλο κόμμα του τόπου, άρα έχει υποστήρηξην πέραν των 2/3 του κυπριακού λαού.

Τα "όποια λύση τζιαι να ρτει" να τα πουλάς αλλού (πήενναι στο Χριστόφκιας πι χι). Η λύση που διαπραγματευόμαστε είναι στην βάση των αποφάσεων του εθνικού συμβουλίου, (έστω τζιαι κατα πλειοψηφία), στη βάση του εκλογικού προγράμματος του προέδρου, τζιαι ιδίως στη βάση του ήθους τζιαι της καθαρότητας της πολιτικής του πρότασης.

Ότι λύση τζιαι να ρτει, εσείς θα την φοάσται όπως φοάται ο τυφλοπόντικας τον νήλιο.

Μακάρι να πει η Τουρκία το ναι τζιαι η λύση ΘΑ ΕΡΤΕΙ το φθινόπωρο. Βουράτε να τα σάσετε.

Άγιος Επιφάνιος είπε...

Lexi-Peninta εσύ και οι ομοϊδεάτες σου θα αποκαταστήσετε την δημοκρατία στην Κύπρο. Μην ακούτε κανένα...προχωρήστε δυνατά!

Στέφανος Ρωσσίδης είπε...

Ρε παιδιά νομίζω επαρασιέτε το. Η επιτροπή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, εδέχτηκε να εξετάσει το θέμα και εγράψαν και το αποτέλεσμα της εξέτασης που εκάμαν.

Εσείς δαμέ προσπαθείτε που τη μια να τους βοηθήσετε, παρουσιάζοντας τις αναρτήσεις τους στα blogs σας, αλλά στα σχόλια των αναρτήσεων σας γράφετε πολλά αισχρά πράματα για τζίνους.

Το χειρότερο δε, είναι ότι δεν παραθέτετε και κάποια επιχειρήματα για τούτες τις κατηγορίες εις βάρος τους. Νομίζω καλ΄τερα να συνεχίσετε να τους διαφημίζετε με τις αναρτήσεις σας και να μην γράφετε σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Καπηλεύονται και το Βάσο Λυσσαρίδη τα φασιστόπαιδα. Έβαλαν και νέο βίντεο στην ιστοσελίδα τους με τον Παπαδόπουλο να μιλά για το Λυσσαρίδη.

Τα φασιστόπαιδα!

Εμείς οι κυανέρυθροι δημοκράτες πρέπει να τους σταματήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο ελεύθερος πολιτικός μας βίος είναι τόσο σύντομος, που η δημοκρατική μας κουλτούρα είναι κι αυτή πολύ περιορισμένη. Δεν ασκηθήκαμε στη δημοκρατία, ούτε στην πολιτική ζωή, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη σφαίρα.

Το επίπεδο των επιχειρημάτων του εν λόγω μπλογκ, που προσπαθεί να εμφανίζεται ως συγκροτημένο και επεξεργασμένο, δεν απέχει απ΄αυτό που κοινώς ονομάζεται προπαγάνδα,μάλιστα όχι δουλεμένη και ραφιναρισμένη, αλλά χοντροκομμένη, αφού έτσι θεωρούν τους πολίτες (αλλά και τόσο μόνο μπορούν..). Το κοινό στο οποίο στοχεύει και που φιλοδοξεί να διαμορφώσει είναι αυτό των "οπαδών". Όχι των σκεπτόμενων ανθρώπων.

Η ψυχολογία που διαμορφώνει είναι αυτή της κερκίδας. Ομάδα ,κόμμα και θρησκεία, ένα και το αυτό.

Δημοκρατικό ήθος σημαίνει αποδοχή του αντιπάλου και ανοιχτός, έντιμος διάλογος. Σημαίνει αρχοντιά αποδοχής μιας εκλογικής ήττας ή οποιασδήποτε άλλης ήττας στο δημόσιο βίο.

Μεγάλο μέρος της κυπριακής δεξιάς που μονοπώλησε την εξουσία από το 60 και μετά, δεν αποδέχτηκε το γεγονός ότι το αριστερό και παλαιότερο κόμμα του τόπου κέρδισε τις εκλογές.

Όι πολιτικές ηγεσίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δε σημαίνει καμιά επαναστατική ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, ούτε και στο κοινωνικό σύστημα. Κινδυνολογούν απευθυνόμενοι στο μέρος εκείνο των...ψηφοφόρων, (όπως θεωρούν τους πολίτες και τίποτα περισσότερο) που έχει αναπτύξει αντι-αριστερά αντανακλαστικά και ταυτίζουν το ΑΚΕΛ με εκείνο το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε κάποτε στην Ελλάδα, για τη γιαγιά στο κατσικοχώρι της παραμεθορίου που δεν ήθελε το ΚΚΕ γιατί θα της κρατικοποιούσε την κατσίκα, το μόνο μέσο παραγωγής που διέθετε.

Αυτά βέβαια δεν πολυπιάνουν στην Κύπρο, αφού το κόμμα αυτό συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με την κεντροδεξιά του τόπου και δεν κινδύνεψε η Κύπρος να γίνει...σοσιαλιστική, ούτε ανετράπη ο καπιταλισμός! Ούτε και τώρα το κεφάλαιο του τόπου δείχνει οποιαδήποτε υποψία σοβαρής ανησυχίας, και αυτό είναι που μετρά και όχι τι λέει οποιοσδήποτε πολιτικός για την οικονομική πολιτική.

Άρα, φαντάζουν πολύ αναχρονιστικά, πολύ ξεπερασμένα και παλιομοδίτικα τα περί...κόκκινων, κυανέρυθρων, πατερούληδων κλπ, κλπ, με τα οποία οι ακραίοι τροφοδοτούν τα ένστικτα των μη αριστερών πολιτών, μέσα απ΄την προπαγάνδα τους.

Η υστερία βέβαια έχει αλλού τις αιτίες της. Είναι η πρώτη φορά που η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφάσισε να συνομιλήσει με την Τ/κ με ειλικρίνεια και χωρίς παιχνίδια για εσωτερική απλώς καταναλωση και παραπλάνηση απλώς των Η.Ε ή της Ε.Ε.

Η εθνικιστική δεξιά αισθάνεται πανικό, οι εθνικοσοσιαλιστές το ίδιο. Ας μην κινδυνολογούν.Πόσος φανατισμός και δηλητήριο!

Μας θυμίζει την ατμόσφαιρα της αντι Μακαριακής υστερίας πριν το πραξικόπημα του 74. (Μη βιαστείτε να πείτε πως ταυτίζω πρόσωπα, όχι, τις μεθόδους παρομοιάζω και την ατμόσφαιρα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν, τις συνέπειες των οποίων δεν πρέπει να ξεχνά κανένας που θέλει να κάνει πολιτική απ΄το 74 και μετά.)

Επιτέλους, όσοι διατείνονται ότι το μπλόγκ τους κάνει...πολιτική, ας σκεφτούν λίγο τους νέους, ας τους σεβαστούν περισσότερο!Νέους δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, αναρχικούς,ανένταχτους, αδιάφορους-αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι, με αυτή την πολιτική που τους πλασάρουμε οι μεγάλοι. Το μίσος για τον αντίπαλο δεν οδηγεί σε πολιτικές νίκες, σε τραγωδίες οδηγεί με θύματα πραγματικά!

Ο Μπρεχτ όταν έγραφε, αυτό το κλίμα ζούσε, όπου οι νέοι, με την προπαγάνδα μέσα στη ναζιστική νεολαία που συμμετείχαν μαζικά, κατασκόπευαν και κατέδιδαν τους ίδιους τους γονείς τους στις αρχές και τους ίδιους τους δασκάλους τους, επειδή απλώς δεν ήταν μέλη του Ναζιστικού κόμματος, ή γιατί κάποιες...λέξεις τους κινούσαν ...υποψία αντιχιτλερικής στάσης..

Εκεί θέλετε να οδηγήσετε τους νέους, εσείς του χριστόφιας γουώτς (ονομασία κι αυτή...με πολύ πολιτική φαντασία... ) που θέλετε να εμφανίζεστε και ως...διανούμενοι ;

Ας αναβαθμίστεί λίγο το επίπεδο της προπαγάνδας,
η υστερία δε φέρνει πάντα το ποθητά αποτελέσματα, γιατί εύκολα οι αντίπαλοι την αποκαλύπτουν και την καταγγέλλουν, ή εύκολα γελοιοποιείται κι από μόνη της καμιά φορά....

Εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε, λέγε ότι θέλεις.

Εγώ μπαίνω κάθε μέρα 2-3 φορές και νιώθω ότι κάποιος επιτέλους μπορεί να μιλά για εμάς τους πολίτες που βιώνουμε μια πρωτοφανή αυθαιρεσία για τα δεδομένα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάποιος υψώνει φωνή ενάντια στο επιχειρούμενο κλείσιμο όπως-όπως του Κυπριακού. Είπαμε ΟΧΙ και αυτό έπρεπε να γίνει σεβαστό.

Κάποιος επιτέλους τολμά να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Εσύ το λες προπαγάνδα. Εμείς το βλέπουμε ως μια φωνή αντίστασης που χαιρόμαστε που υπάρχει.

Πραγματικά φίλε εκπαιδευτικέ, δε σε ενοχλεί η πνευματική τρομοκρατία που επιβλήθηκε; Οι φοβέρες και οι εκβιασμοί από μια κυβέρνηση που πιστεύαμε όσοι την αναδείξαμε ότι θα ήταν προοδευτική και κοντά στον απλό άνθρωπο;

Και να έχει μια δόση υπερβολικής σάτιρας το christofias-watch, αυτό είναι υγεία, στα πλαίσια της δημοκρατίας μας.

Είμαστε απογοητευμένοι εμείς οι πολίτες. Φοβόμαστε για το μέλλον μας. Το πρόβλημα δεν είναι το christofias watch αλλά το christofias administration.

Μάριος - Καϊμακλί

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά για "πρωτοφανή αυθαιρεσία" δεν ξέρω πού εστιάζεται. Προσωπικά στον βίο που βίωσα στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν αισθάνθηκα κανένα σοβαρό αέρα δημοκρατίας.

Με ασφυκτικά ελεγχόμενο κομματικό κράτος, την ΕΔΥ και την ΕΕΥ, σώματα αποικιοκρατικά, την ανύπαρκτη διαφάνεια και το παγιωμένο αναίσχυντο ρουσφέτι,τα ελεγχόμενα από οικονομικές και πολιτικές ελίτ ΜΜΕ, τους υποταγμένους δημοσιογράφους, τη διεφθαρμένη αστυνομία, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε υψηλόβαθμους δεινόσαυρους, τον υδροκέφαλο γραφειοκρατικό κρατικό μηχανισμό κλπ, κλπ...(Βλ. και εκθέσεις της γενικής ελέγκτριας κάθε χρόνο,εκθέσεις επιτρόπου διοικήσεως από τότε που υπάρχουν ως θεσμοί ), την περιφρόνηση των δικαιωμάτων πολιτών και μεταναστών και το επιδέξιο κουκούλωμα της καταπάτησής τους. Και πολλά άλλα ...

Εσένα ως πολίτη δε σε ενόχλησαν αυτά στο παρελθόν; Ή την τελευταία χρονιά ανεφύησαν σε αυτό το σύχρονο και άψογο κράτος;

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αντιστέκεσαι , Μάριε, εγώ πάντως σε αυτά που σου περιέγραψα αντιστεκόμουν ως πολίτης και θα συνεχίσω να αντιστέκομαι, όσο υπάρχουν και όχι μόνο όποτε αλλάζουν κυβερνήσεις και χάνει ό πολιτικός μου χώρος.

Και πάντως η αδικία και το διεφθαρμένο κράτος που οικοδομήσαμε 50 χρόνια τώρα, δεν εξυγιαίνεται σε ένα χρόνο, δεν ξέρω και γω πόσα χρειάζονται για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου ο ΄ανθρωπος θα απολαμβάνει ό,τι δικαιούται και ο πολίτης θα αισθάνεται πως το κράτος τον σέβεται και πως αυτός καθορίζει τα πράγματα, όχι απλώς με εκλογές κάθε 5 χρόνια, ασφαλώς, μα με ουσιαστική δημοκρατία και αποκέντρωση.

Δεν ξέρω σε ποιες φοβέρες και εκβιασμούς αναφέρεσαι. Ότι η διχοτόμηση είναι το μέλλον μας αν και τώρα δεν βρούμε λύση, μήπως δεν είναι πραγματικότητα;

Ξέχασες πόσες φοβέρες έπεσαν στα κεφάλια μας απ΄την πλατφόρμα του ΟΧΙ και τον Παπαδόπουλο, για τα κακά της μοίρας μας που θάρχονταν αν ψηφίζαμε το τρισκατάρατο.

Αν διαφωνεί κάποιος με το συμβιβασμό - γιατί δε νομίζω κανείς λογικός άνθρωπος να πιστεύει ότι με ξόρκια και συνθήματα λύνεις ένα πρόβλημα τόσων ετών με παγιωμένες πραγματικότητες, χωρίς συμβιβασμό- δικαιούται να το προβάλλει, αλλά οι συμβιβασμοί στους οποίους μάλλον αναφέρεσαι έγιναν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο που κάποιες τις θεωρούσαν μπλόφα ή και δούλεμα του ΟΗΕ και της άλλης πλευράς. Βλ. εποίκους και εκ περιτροπής, βλ. και τη διζωνική. Τίποτα καινούργιο δεν αποδέχτηκε η νυν κυβέρνηση. Συνομιλίες γίνονται. Άλλο αν το χριστόφιας γουότς διαφωνεί και με αυτή καθεαυτή τη διαδικασία.

Ας το πουν καθαρά: Ότι καλύτερη λύση είναι η νυν ντε φάκτο κατάσταση, τα δύο κράτη δηλαδή και ας αναμετρηθούν ανοιχτά οι δύο αντιλήψεις με εντιμότητα.Γιατί η ελίτ που εκφράζει ο χώρος αυτός δεν τολμά να πει στο λαουτζίκο ότι η μισή Κύπρος της φτάνει και τη βολεύει για να τη νέμεται;

Εγώ είμαι πρόσφυγας και δε μου φτάνει η μισή.Και ναι, φοβάμαι πολύ για το μέλλον, όπως λες,αλλά μάλλον για άλλο λόγο: γιατί μέλλον σε μισή Κύπρο-αυτήν που κάποιοι βαυκαλίζονταν τόσα χρόνια λέγοντάς την "της ευμάρειας" και δεν ξέρω σε ποιους αναφέρονταν,_ δε βλέπω. Δικαίωση είναι μόνο η λύση και επανένωση. Η διχοτόμηση κι ο εκτουρκισμός του βόρειου μέρους είναι αυτό που με τρομάζει ,για τις επόμενες γενιές. Οι δικές μας, έτσι κι αλλιώς, πλήρωσαν την προδοσία ακριβά.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη