7 Μαρτίου 2009

Τώρα φοράνε τη μάσκα ή την έβγαλαν;

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν τον απολογισμό του Δ. Χριστόφια για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Σε εκείνες που ίσως είπαν εκείνα που δεν ήθελαν να πουν και σε κείνες που δεν είπαν εκείνα που ήθελαν να πουν. Η πρώτη κατηγορία αφορά τον ΔΗΣΥ και η δεύτερη τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σήμερα θα δούμε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τους επιρρεπείς στις εξαλλοσύνες συγκυβερνώντες τα είπαμε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις.

Είναι φανερό από τις μηδενιστικές δηλώσεις του κ. Μητσόπουλου ότι ο ΔΗΣΥ έβαλε όλα τα αυγά του στο στόχο της πρωτιάς στις Ευρωεκλογές.

Εκφράσεις όπως

"ήταν σήμερα απογοητευτικός", αποτελούν για τον αντικειμενικό παρατηρητή μια μηδενιστική προσέγγιση. Η οποία δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που θέλει να αποκαλείται σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

Ή "τα φαινόμενα αναξιοκρατίας και κομματισμού στον κρατικό και ημικρατικό μηχανισμό τορπιλίζουν το στόχο της ενότητας και της ομοψυχίας". Στο κυρίαρχο ζήτημα περί αναξιοκρατίας που ανέδειξε ο ΔΗΣΥ, αυτό των μεταθέσεων στην αστυνομία, δεν έδωσε στοιχεία ούτε για μια περίπτωση. Εμείς οι αδαείς που διαισθανόμαστε την αναξιοκρατία καθημερινά, περιμέναμε να βγουν με στοιχεία για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη και σε αυτό το θέμα. Μείναμε με θκυο σιείλη καμένα.

Ή "δημιούργησε άλλοθι για την αδυναμία εξεύρεσης δίκαιης λύσης, επιλέγοντας από τη μια να μας υπενθυμίσει τις ευθύνες της Τουρκίας και από την άλλη να δικαιολογήσει τις δικές του από αέρος παραχωρήσεις, φορτώνοντας τες στους προκατόχους του". Από που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος προεξόφλησε αποτυχία των συνομιλιών; Δεν είναι αυτοί που πολλές φορές εκθείαζαν τις προσπάθειες του προέδρου και κατηγόρησαν την Τουρκία για τις δυσκολίες στη προσέγγιση απόψεων στις συνομιλίες; Τι άλλο από ολοφάνερη ανακολουθία αποτελεί η δήλωση του Μητσόπουλου. Δηλαδή αν δεν υπάρξει λύση προεξοφλεί ότι θα φταίει ο πρόεδρος;

Ή "επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τη σημερινή του τοποθέτηση, ότι παραμένει προσκολλημένος στις αντιευρωπαϊκές του προσεγγίσεις". Η αριστερά από τη στιγμή που άλλαξε αλλαγή πλεύσης και αποδέχτηκε την ένταξη στην Ε.Ε. δήλωσε και μέχρι σήμερα είναι συνεπής, ότι δεν θα γίνει χειροκροτητής αλλά θα πάλεψει έτσι ώστε η Ε.Ε. να γίνεται όλο και πιο ανθρώπινη. Μήπως η οποιαδήποτε κριτική στην Ε.Ε. θα πρέπει να μεταφράζεται σε αντιευρωπαϊσμό; Η ύπουλες και υποβολιμαίες μέθοδοι που χρησιμοποίησαν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν το περιβόητο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποτελούν στη πράξη, συνωμοσία υπόσκαψης της κυβέρνησης. Αν ήθελαν την ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ας την έκαναν όταν κυβερνούσαν για 10 χρόνια.

Ή "σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναγνώρισε ότι ορθώς ενταχθήκαμε στη ζώνη του ευρώ. Με την ίδια λογική μετά από λίγα χρόνια θα μας πει ότι θα έπρεπε να είχαμε ενταχθεί και στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" Αυτό είναι καθαρή διαστρέβλωση και έγινε σκόπιμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Δ. Χριστόφιας είπε "Η δική μας η θέση δεν ήταν να μην ενταχθεί η Κύπρος στη ζώνη του ευρώ αλλά να ενταχθεί κατά τη φετινή χρονιά. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως ένεκα της οικονομικής κρίσης αποδεικνύεται πως ήταν καλύτερα που έγινε πέρυσι η ένταξη μας στη ζώνη του ευρώ." Εκείνο το μεσαίο κομμάτι ως ένεκα της οικονομικής κρίσης αποδεικνύεται" δεν το έπιασαν; Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι χωρίς κρίση δεν θα ήταν καλύτερα να μπούμε φέτος στο Ευρώ; Εγώ όμως λέω: Ναι έκαναν λάθος εκτίμηση και το παραδέχτηκε. Ποιο είναι το πρόβλημα τους. Ίσως επειδή τον συγκρίνουν με τον αλάθητο εαυτό τους;

Ειλικρινά ευχόμουν και περίμενα από το ΔΗΣΥ να δείξει το δρόμο στο Δ. Χριστόφια για την επιτυχία μιας ενότητας που θα οδηγούσε στη λύση με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Αντί αυτού είδα μια πανηγυρική παλινδρόμηση στο παλιό κακό (και εν πολλοίς αμαρτωλό) εαυτό της κυπριακής δεξιάς. Αν σε κάθε κρίσιμη για τα κομματικά ποσοστά περίοδο θα αλλάζουν μάσκα, ζήτω που καήκαμε. Γιατί μετά τις εκλογές πως επανέρχεσαι σε λογικά πλαίσια; Δεν θα καταντήσεις αναξιόπιστος; Δυστυχώς δεν φαίνεται να διδάχτηκαν από το αποτέλεσμα του διχαστικού λόγου που υιοθέτησαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Εκτός και αν αυτός είναι ο πραγματικός τους εαυτός και τη μάσκα τη φορούν τον υπόλοιπο καιρό.

Η θέση μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση ελέγχεται στο θέμα της αντιμετώπισης των αποστημάτων στην αστυνομία και στην ατολμία να κάνει σοβαρές τομές στην αντιμετώπιση του κατεστημένου σε πλείστους τομείς. Είναι όμως ακόμα στο πρώτο χρόνο. Σε πάρα πολλούς τομείς υπάρχουν σοβαρές κληρονομημένες αδυναμίες και προβλήματα. Η χιονοστιβάδα των κοινωνικών και θεσμικών μέτρων που πήρε αυτή η κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ένα σωρό κονδύλια που θα χρησιμοποιούνταν σε περαιτέρω μέτρα διατέθηκαν για αντιμετώπιση της κρίσης επιτυχώς, δικαιώνει την Αριστερά.

15 σχόλια:

MARINOS είπε...

Φίλε, αν και δεν παρακολούθησα όλη τη συνέντευξη, αυτό που με εντυπωσίασε από τον Πρόεδρο ήταν οι αλήθειες που είπε: δεν δέχτηεκ πως έκανε καμιά υποχώρηση στο εθνικό, αφού το θέμα της εκ περιτροπής και το θέμα των 50 χιλ. εποίκων είπε πως είναι θέματα που κληρονόμησε.

Δεν νομίζω αν αυτό δεν ήταν αληθές, πως θα έβγαινε να το πει ετσι ξεκάθαρα.

Δηλαδή, τόσο καιρό βλέπαμε τα όμορφα συνθήματα όλων των κομμάτων, αλλά δεν μας έλεγαν τι πραγματικά έχουν δεχτεί οι κυβερνήσεις τους.

Lexi_penitas είπε...

Μαρίνο απέφυγα να ανάφερτώ στα κακόηχα συνθήματα επειδή θεωρώ δεδομένο ότι οι αναγνώστες του μπλογκ μου γνωρίζουν τα μεγάλα ψέματα που χρησιμοποιούνται αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να τορπιλλιστεί μια πιθανή λύση.

Και δεν θα αρχίσω να κατηγορώ κανένα για παραχωρήσεις που ίσως ήταν αναγκαίο να γίνουν. Όμως ΤΙ αντιπαροχή πήραν; ΤΙΠΟΤΕ!

Anef_Oriwn είπε...

Ε, ρε Lexi_Penita, κρυπτό-ΑΚΕΛικέ και ευρω-Σκεπτικιστη! “Τώρα φοράς τη μάσκα ή την έβγαλες;” Τελικά μας αποκαλύπτεσαι κι εσύ! Κι αντι-ευρωπαϊστής (γίνεται να έχουμε διαφορετική άποψη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας πούμε για τον “Συνεταιρισμό”) αλλά και απολογητής του Χριστόφια (να μιλάς για “σοβαρές κληρονομημένες αδυναμίες και προβλήματα” και να μην κάνεις αναφορά στα τόσα σκάνδαλα των Κυβερνώντων). Έχασα πάσα ιδέα (για πάρτη σου)!!!
Τι κάνανε τα παιδάκια του Συναγερμού και τα πήρες από το λαιμό; Είπαν να σύρουν κι αυτοί καμιά μπηχτή – (ευρω)εκλογές έρχονται στο κάτω κάτω. Πως θα κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους χωρίς πολωτικό κλίμα;

Anef_Oriwn
Κυριακή 8/3/2009 – 8:53 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

file lexi thlivome gia to epipedo antipolitefsis pou ehoume stin Kipro.I evropeolagni pou den antitithente se kamia apofasi tis E.E theoroun oti pasin tin Kipro mprosta.I de alli ekollisan pano stin adiallaksia tou tassou kai theoroun oti touti filoun akoma thermopiles.
I evropeolagni ethiktikan giati stin esoteriki politiki tou o proedros akolouthi empraktos filolaiki politiki kai prospathoun na evroun psegma i psegamta kai oti taha touti en na ta kamoun kallitera.Den ksero ti ehoun sto nou tous alla 10 hronia diakivernisis mpori enas mesos kipreos na kami ti sigrisi .
Tha emporousa na po polla.Ena prama zito pou tous ipokrites evropeolagnous.Na dokoun epitelous stihia sti dimosiotita( de mporis na fantastis poso en na haro aman gini) gia na apodiksoun tin anaksiokratia pou epevale i parousa kivernisi.Na apodiksoun oti kati pai strava.EN toso diskolo gmt?Mia zoi genikotites kai prosvoles horis apodiksis.Os pote en na anehoumaste tounto epipedo antipolitefsis?Os pote?

Ανώνυμος είπε...

Epidi areski sou kai i kali mousiki afino sou kai ena link
http://www.youtube.com/watch?v=NprdvTNY2RU

Lexi_penitas είπε...

Ρε φίλε Ανευ, εν μας αφήνουν ν'αγιάσουμε ρε κουμπάρε. Παρ'ολες τις εσωτερικές αντιδράσεις που είχα να μη σφυρίξω το φάουλ εναντίον του ΔΗΣΥ, δυστυχώς ήταν που τούτα που φκάλλουν μμάθκια.

Φίλε Ανδρέα καλώς ήρθες. Συμφωνώ με αυτά που λές. Γράφοντας όμως για την αντιπολίτευση θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ικανοποιεί ούτε το επίπεδο ούτε το ύφος της συμπολίτευσης και εννοώ το ΑΚΕΛ. Τους λείπει ο Χριστόφιας από την Εξεκία Παπαϊωάννου. Φάνηκε ο τόπος του. Σύντομα θα γράψω και γι΄αυτούς.

Ευχαριστώ για την αφιέρωση. Εξαιρετικό κομμάτι! Και όμορφος αισιόδοξος στίχος. Θα το αναρτήσω στο επόμενο μουσικό διάλειμμα.

Demetris.KC είπε...

Ο πρόεδρος Χριστόφιας άρχισε να νοιώθει πιο σίγουρος με την δουλειά του και τα καθήκοντα που ανέλαβε. Ωρίμασε και άρχισε να καταλαμβάνει τις ευθύνες τις διοίκησης, μπόρεσε κάπως να διαγράφει εφικτούς στόχους για την κυβέρνηση του και όχι μόνο να κάνει πολιτική που να ικανοποιεί όλους.
Λέω κάπως γιατί σε πολλά θέματα εξακολουθεί να αποφεύγει την σύγκρουση που αναπόφευκτα φέρνει η ενεργός ηγεσία με το να διαγράφει ξεκάθαρα τους στόχους του και τον τρόπο με το οποίο θέλει να λύσει τα προβλήματα του τόπου.
Παράδειγμα πρώτο. Το κλειδί της λύσης το έχει η Τουρκιά. Και πότε δεν το είχε? Εμείς όμως τι κάνουμε? Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η ευκαιρία μας να τσιμεντάρουμε την λύση του κυπριακού.
Παράδειγμα δεύτερο. Οι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα πρέπει να εργάζονται αποδοτικά τις ώρες του. Προτεινόμενη από τον Πρόεδρο λύση. ‘Οι γιατροί του δημοσίου πρέπει να βρουν μόνοι τους πως να εξυπηρετούν σωστά (και όχι να ταλαιπωρούν τον κόσμο)’. Δηλαδή μετά την διάγνωση του προβλήματος η δουλειά των διοικούντων είναι να αφήσει τους υπάλληλους να βρουν λύση μόνοι τους. Πως και Πότε? Μήπως θα έπρεπε να επανεξετάσει το ‘εγώ δεν ξέρω πως ο ανταγωνισμός βοηθά κανένα?’
Με την τακτική του καλού παιδιού που δεν θέλει να μαλώσει με κανένα, αποφεύγει να ανακατώσει τα φαινομενικά ήρεμα νερά και αφήνει την λύση στα προβλήματα για παρακάτω, πως μπορούμε να προοδεύσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο πρόεδρος κούππα άπαννη έννε;
Του Συναγερμού ο Χριστόφκιας πρέπει να του φιλήσει τον κώλο του διότι αν θα το λύσει το Κυπριακό εν μαζίν του που θα το λύσει τζιαι ας προσέχει τους κούφους που έβαλεν στον κόρφον του για συγκυβερνήτες.Αν μέννεν άλλον ο Συναγερμος εν αντιπολίτευση.

Τζιαι πόθθεν ως τα πόθθεν το "ήταν σήμερα απογοητευτικός" εν μηδενισμός; Προυποθέτει ότι εκτές δεν ήταν απογοητευτικός, ότι είχαμεν πιο ψηλές προσδοκίες. Μηδενιστικός θα ήταν αν έλεγε "και τώρα και πάντα, απογοητευτικός απογοητευτικός, απογοητευτικός".

Τον Συναγερμόν να τον αφήσει στην μπάνταν ο Χριστόφκιας τζιαι κάθε κόμμα θα πει τα δικά του για τες ευρωεκλογές. Ο Συναγερμός εξαναγίνην δεξιός, το ΑΚΕΛ αθθυμήθην την κοινωνικήν δικαιοσύνην πάλαι (διότι επόκατσεν νάκκον μετά τες εκλογές) τζιαι οι παρατρεχάμενοι τα δικά τους.

Καλημερίζομεν

Ανώνυμος είπε...

Lexi tha perimeno to sholio sou gia to Akel.
@Demetris.KC :Ehis apolito dikeo kai perimeno na kami kati touti i kivernisi me tin eparati argomisthi dimosia ipiresia.Kontos psalmos.Kati ipe o ipourgos ikonomikos oti en na kami.Idomen giati an men kamoun kati touti en tha kamoun i alli pou tosa hronia tous ediorizan.
@firfiris
O sinagermos (lege me anastasiadi)epidi theli lisi edo kai tora sto kipriako aski ipia kritiki.Etsi vriski logo kai topo na midenisi ta panta stin esoteriki diakivernisi.Otan emilisa gia kataptosi siberiforas pou tin mizona antipolitefsi ennoo oti anthropi pou epi 1 dekaetia ekivernisan kai ekaman oti emporousan gia na volepsoun tous imeterous ,en dikaiounte(ithika) na miloun.Pote na miloun?Ma profanos otan ehoun stihia peri diafthoras kai anaksiokratias.Profanos kai iparhi .Ides pote na dosi stihia?Pote.Oute me to fisiko aerio epi Tassou ,oute kai tora.Kai oute tha to kami.Makari kapia fora na vkoun stin dimosiotita.Makari.Alla to na pirovolas me asfera en nomizo na harakririzese pou ... evropaiki (!!!)antipoliteftiki siberifora

Ανώνυμος είπε...

Lexi kame pls kai ena sholio kai gia tous ikologous

Lexi_penitas είπε...

Αντί σχολίου και με μόνο σκοπό να εκτεθεί ο κ. Περδίκης που δικάζει και καταδικάζει τους πάντες από αέρος, αντιγράφω την επιστολή του Μακάριου Δρουσιώτη στο χτεσινο Πολίτη:

Σε ένα κληρονομικό χωράφι μιας σκάλας έχτισα ένα μικρό εξοχικό σπίτι 100 τ.μ. στο Σαϊττά. Έχω εξασφαλίσει όλες τις άδειες χωρίς καμιά παρέκκλιση και κατοίκησα εκεί το 2003. Το χωράφι είναι σε οικιστική περιοχή στην όχθη του φράγματος. Η περιοχή είναι κατοικημένη από το 1955, όταν χτίστηκε εκεί η πρώτη οικοδομή.
Το 2007 ο Γ. Περδίκης βρέθηκε στην περιοχή και γνωρίζω ότι κάποιος του έδειξε το σπίτι μου. Υπέθεσε ότι μου δόθηκαν άδειες με μέσο επειδή είναι κοντά στο φράγμα και αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του, με πρόθεση να πιάσει το πόδι μου. Είναι γνωστό πως συχνά του έχω ασκήσει πολιτική κριτική.
Στις 6 Ιουλίου 2007 έγραψε γράμμα στον Νεοκλή Συλικιώτη ζητώντας εξηγήσεις γιατί στην περίμετρο του φράγματος κτίστηκαν οικοδομές "και μάλιστα πολυτελείας", υπονοώντας ότι η άδεια δόθηκε κατά χάριν επειδή οι ιδιοκτήτες είναι επώνυμοι.

Στο γράμμα προς τον Συλικιώτη επισύναψε και φωτογραφίες, αλλά για κακή του τύχη φωτογράφησε λάθος σπίτι, καθώς η οικοδομή πολυτελείας που ανέφερε δεν είναι δική μου, αλλά του γείτονα! Ο Συλικιώτης που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση (την άδεια την πήρα επί Κληρίδη, με απλή διαδικασία όπως ο κάθε πολίτης) του απάντησε πολύ πρόσφατα ότι η οικοδομή που αναφερόταν είχε εξασφαλίσει νόμιμα όλες τις άδειες.
Αν και το σκάνδαλο που "αποκάλυψε" ήταν τόσο γελοίο όσο και ο ισχυρισμός του ότι οι Εγγλέζοι βομβαρδίζουν τα νέφη για να μας κλέψουν τις βροχές, έδωσε την αλληλογραφία και τις φωτογραφίες στο "Ποντίκι", που τα δημοσίευσε σε μισή σελίδα και με προαγγελία στην πρώτη σελίδα: "Ο Συλικιώτης και η περιρρέουσα έπαυλη"!
Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης της... έπαυλης, που δεν είναι δική μου αλλά του γείτονα, "είναι γνωστός για τις απόψεις του την εποχή του δημοψηφίσματος"! Πρόκειται για μια πρόστυχη προπαγάνδα: "έπαυλη, δημοψήφισμα, περιρρέουσα", που παραπέμπει στα... αργύρια της προδοσίας.

Γράφω αυτή την εμπειρία όχι για να απολογηθώ επειδή έχτισα ένα σπιτάκι 100 μέτρων, αλλά για να καταδείξω την κατάντια του οικολογικού κινήματος στην Κύπρο, καθώς και το πόσο φαιδρό, ανόητο, αλλά και αδίσταχτο είναι το... πατριωτικό κίνημα και ποιες είναι οι πραγματικές του αξίες.

Υ.Γ. Γνωρίζω κάποιον καναλάρχη που έχτισε παράνομη οικοδομή δέκα φορές μεγαλύτερη από το σπίτι μου. Ζητώ οικολόγο με εντιμότητα και ήθος να του δώσω στοιχεία για να τον καταγγείλει δημόσια.


Χρειάζεται κανείς περισσότερα;

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα,
κατά τη γνώμη μου, το προηγούμενο σου σχόλιο για το "Ποντίκι" και τις αναλήθειες που δημοσίευσε, θα έπρεπε να μετατραπεί σε ανάρτηση
στο ΟΝ ΑΙR (Κύπρος Αέρινη)

Aceras Anthropophorum είπε...

Τελικά μες τους οικολόγους θα έβρεις τον μπάτσον που τζιοιμάται μέσα στον κάθε νεοσυντηρηρικόν που εβάβτην πράσινος για να είναι in. Θα έβρεις τζιαι τον παπάν που τζιοιμάται στον κάθε νεομοραλιστήν που θα σου κάμει κύρηγμαν τί είναι καλόν τζιαι τί είναι κακόν. Θα έβρεις τζιαι τον νεοσπαγγοραμμένον που τα ξερανίσκει τζιαι τα τρώει να σου κάμει κύρηγμαν για την οικονομίαν ενέργειας τζιαι για την ανακύκλωσην. Πού είσαι που θα έβρεις τζιαι τον φινετσάτον καταναλοτάκιαν να συνυπάρχει με τον προηγούμενον να γοράζει ηλεκτρικόν ποδήλατον (τέσσερεις φορές πιό ακριβόν που το κανονικόν) ή να κορτώννει σε υβριδικόν Prius (που καταναλώννει παραπάνω που έναν Νταϊχατσούιν Cuore ή έναν Σοτροέν C1). Τον δε νευρωτικόν μισάνθρωπον που αζουλεύκει του κόσμου ούλλου, τζιαι ιδίως των καλλύττερων του, τζιαι επιτίθεται στους πάντες τζιαι τα πάντα, δεν θα σου πώ γιατί ίσως τον εγνώρισες. Θα σου πώ για τον σύχρονον μάρτυραν του μή Ιεχοβά ή για τον σύγχρονον αγχωμένον μή ιερομόναχον που εν πεπεισμένος ότι η αποκάλυψη τζιαι η δευτέρα παρουσία εν για του χρόνου τζιαι πως ότι ο κόσμος εν να χαθεί έιται από τες κλιματικές αλλαγές, είται που την τρύπαν του όζοντος, είται επειδή θα στερέψουν οι πηγές ενεργείας τζιαι υλικών.

Ανώνυμος είπε...

@ Andreas

kai i Antroulla Vasileiou epitopos inta ou enei re paikti mou?
oti ekamnen to DYSI kamnete ta tzai seis. H moni diafora tzeinoi eparadexountan ta.

Twra dikaiologismas tin antroula stin evrwpi.

Ανώνυμος είπε...

@ nikos
I moni diafora en oti en ime akelikos.Out ego oute kanenas mes sto soi mou.Apla thoro oti i aristera en i moni pleon elpida na sasi touton o topos .An men to kami kai i aristera... papala.
O disi eparadehtike ti?
Kamni epithesi gia tin epithesi apla na kalipsi tis dikes tou paralipsis , anaksiokratia kai veveos na kalipsis tzinous pou epi mia dekaetia evolepse .

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη