16 Μαρτίου 2009

Μια βόλτα μέχρι το 2010


Καλοκαίρι 2009


Οι Ευρωεκλογές διεξάγονται χωρίς εκπλήξεις. Ο ΔΗΣΥ παίρνει τη πρωτιά με φώτο φίνις. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν βγάζει ανακοίνωση επειδή λείπει για μπάνια στις παραλίες. Ο Γιαννάκης Ομήρου ψήλωσε τρεις πόντους επειδή το κόμμα του εξέλεξε ευρωβουλευτή.


Όλα κυλούν ομαλά στη νήσο Κύπρο. Οι σύντροφοι Χριστόφιας και Ταλάτ συνεχίζουν τις συνομιλίες. Ο Χριστόφιας με την άνεση του, αφού δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο Ταλάτ όμως με πολλή σφίξη αφού ενδέχεται να χάσει την προεδρία του «κράτους» του από τον Έρογλου και να μην προλάβει να ολοκληρώσει.


Ο Κάρογιαν προσπαθεί να αντισταθεί στις πιέσεις για αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση που δέχεται από στελέχη του κόμματος του. Ο Χριστόφιας έρχεται προς βοήθεια του υπουργοποιώντας δύο στελέχη της Τασσικής πτέρυγας σε αντικατάσταση των Πατσαλίδη και Πασχαλίδη. Άλλα δύο στελέχη των Τασσικών αναλαμβάνουν προεδρίες σε ημικρατικούς.


Η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το κόσμο αλλά οι Κύπριοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους αφού ως γνωστό, το πάχος του δερματος τους τους προστατεύει από αυτού του είδους τις ασθένειες.


Φθινόπωρο 2009


Με τη δυναμική παρέμβαση της Ευρώπης (ανοικτά) και των ΗΠΑ (συγκαλυμμένα) που γίνεται στα πλαίσια «Η λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους», οι δύο ηγέτες φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία στα πλείστα κεφάλαια του Κυπριακού. Μένει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα με τα νούμερα των αυτοκινήτων που οι Ε/Κ δεν δέχονται να αλλάξουν, και της ανάληψης από το ΡΙΚ του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον, πράγμα στο οποίο αντιδρούν οι Τ/Κ.


Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ένθερμα τη λύση που προτείνουν οι δύο ηγέτες στις κοινότητες τους. Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ αποχωρούν από τη κυβέρνηση και δημιουργούν με άλλα κόμματα, κομματάκια και προσωπικότητες, το «Μέτωπο του νέου ΟΧΙ». Σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη πλατεία του ΟΧΙ τον αγιασμό κάνει ο Αρχιεπίσκοπος και ευλογεί έναν ένα τους ηγέτες του Μετώπου. Ανάμεσα τους και οι Σωτήρης Σαμψών και Ανδρέας Θεμιστοκλέους που αποχώρησαν από τον ΔΗΣΥ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΝΑΙ κερδίζει με μικρή διαφορά στην Ε/Κ πλευρά ενώ στα κατεχόμενα προηγούνται οι δυνάμεις του ΟΧΙ.


Σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώραν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Στη Πάφο ομάδα έξαλλων νεαρών με επικεφαλής τους ντηβέλοπερς, τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της Κάτω Πάφου επιτίθενται και τα κάνουν γυαλιά καρφιά στα οικήματα του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Στη Λεμεσό σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις βομβών κατά αυτοκινήτων στελεχών της εκστρατείας υπέρ του ΝΑΙ. Στα κοκκινοχώρια και συγκεκριμένα στο χωριό του Άνευ Ορίων θανατώνονται όλα τα σκυλιά των Ακελικών. Ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για διακρίσεις. Ο αγώνας μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ αναβάλλεται για μετά το δημοψήφισμα, επειδή η αστυνομία ανακάλυψε σε κρύπτες στο ΓΣΠ βόμβες μολότοφ, πέτρες, λοστούς και δύο κοντόκαννα αυτόματα όπλα.


Χειμώνας 2009-2010


Ενώ υπολείπονται μερικές μόνο μέρες για το δημοψήφισμα οι ταραχές στην ελεύθερη Κύπρο μεγαλώνουν. Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις νεκρούς ανθρώπους, ογδονταεπτά σκύλους, τρία καναρίνια και δεκάδες τραυματίες. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για κάθοδο στελεχών της ελληνικής Χρυσής Αυγής με έξοδα του Μετώπου προκειμένου να καθοδηγούν τις επιθέσεις εναντίον οπαδών του ΝΑΙ δεν επιβεβαιώνονται. Ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι φοβισμένος και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΟΧΙ θα κερδίσει με 10 μονάδες διαφορά. Η Σημερινή και ο Φιλελεύθερος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε στην αντιμετώπιση των ακραίων στοιχείων και των δύο πλευρών. Ο Χριστόφιας σε διάγγελμα του προς τον λαό δακρυσμένος κάνει έκκληση να υπερψηφιστεί το ΝΑΙ το οποίο ισοδυναμεί με ένα λαμπρό μέλλον. Αντίθετα όπως λέει, το ΟΧΙ ισοδυναμεί με διχοτόμηση.


Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι πανομοιότυπα και στις δύο πλευρές. Το ΟΧΙ ακούστηκε βροντερό από το 55% των ψηφοφόρων Ε/Κ και Τ/Κ. Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου καλεί τον Χριστόφια να παραιτηθεί και τον Αναστασιάδη να κάνει χαρακίρι. Τα οδοφράγματα κλείνουν για 48 ώρες αφού μπουλούκια αλαφιασμένων πολιτών με επικεφαλής παπάδες διαδήλωσαν χτες στο Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου ενάντια στη κατοχή και προπηλάκισαν Τ/Κ που επέστρεφαν από τις εργασίες τους στο νότο. Η Τουρκία αποσύρει τα μισά κατοχικά στρατεύματα και 11 ισλαμικά κράτη αναγνωρίζουν τη Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απορρίπτεται αίτημα της ΤΔΒΚ για να καταστεί πλήρες μέλος. Της παραχωρείται το στάτους του δόκιμου μέλους.


Διαρρέει στον τύπο επιστολή του Σερντάρ Ντενκτάς προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο τον οποίο συγχαίρει για την υλοποίηση του κοινού οράματος που είχαν με τον πατέρα του. Ο Λυσσαρίδης εισηγείται στον πρόεδρο Χριστόφια να αρχίσει συνομιλίες με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα πατρίδα. Την εισήγηση προσυπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος, ο Κολοκασίδης του ΔΗΚΟ ο Φαλάς και ο Παπαφώτης της ΕΟΚΑ Β.


Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας ο Χριστόφιας μεταβαίνει στην Άγκυρα για υπογραφή συμφωνίας για κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει νερό στη Κύπρο από τη γείτονα χώρα. Χαρακτηριστικό της επίσκεψης είναι ότι δεν έγινε καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Μάλλον πρέπει να θεωρείται λυμένο....

14 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Το χιούμορ βοηθά σοβαρά την υγεία μας, ιδιαίτερα όταν είναι καλογραμμένο και ευφάνταστο, όπως αυτό εδώ!

Drapetis είπε...

Ανησυχητικό ενδεχόμενο είναι περισσότερο...και το μόνο που μου έρχεται στο νου είναι
'Μην αμελήσετε...πάρτε μαζί σας νερό...το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία...'(Μ.Κατσαρος)

rose είπε...

μεγάλε προφήτη Λέξη σου βγαζω το καπέλο

τι φυλλα μασαγες το σαββατοκυριακο??

Ανώνυμος είπε...

Προφητικός, ως άλλη "Κασσάνδρα", Λέξη ο λόγος σου.Νομίζω όμως πως χρειάζεται να επανέλθεις με κάποια νέα δεδομένα που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε άλλες εξελίξεις.Έτσι, δες "ψηφοφόροι μιας χρήσεως", "τασσική τριανδρία" και επακόλουθα για την κυβέρνηση Χριστόφια και τις συνομιλίες.
Εν αναμονή του νέου προφητικού...

Ανώνυμος είπε...

Δε θα έχουμε πρόβλημα νερού στο αμέσως προσεχές μέλλον. (Να το θυμάστε αυτό!)
Κατά τα άλλα, μόνο γέλιο δεν μπορεί να προκαλεί μια εξόχως ρεαλιστική και κυρίως πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων στους επομένους 12 μηνες.
Μόνο προχρονολογημένα δάκρυα.

the Idiot Mouflon είπε...

Σασ'τα τζιαι 'γύρασιν.

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς, σαν ιστορική καταγραφή από το μέλλον μου φαντάζει το πιο πάνω...

lakis είπε...

Δεν διάβασα κάτι που θα χαρακτήριζα "υπερβολή". Από τους φωτισμένους σκοταδιστές ηγέτες μας όλα τα περιμένω. Μέρα καλή

Ανώνυμος είπε...

Έεεεεννε!!

Άμαν ο λαός εν αποδεχτεί μιαν τόσον απαράδεχτη λύση, εννά μας φέρουν άλλον σχέδιον μετά, καλλύτερον!

Αν θέλετε πέτε μου πως έννεν πρωτότυπο το σχόλιο μου.

Ανώνυμος είπε...

Η προηγούμενη ανάρτηση σου (της 10ης Μαρτίου) ήταν, σε σύγκριση με αυτή, πολύ πιο αισιόδοξη...

Lexi_penitas είπε...

Ρε παιδιά μάλλον έδωκεν μου την κατάκκελλα η οργανωμένη προσπάθεια άλωσης του ΔΗΚΟ. Έτσι όπως ήμουν στη δουλειάν εγύρισα λλιον την οθόνη να μεν θωρουν τζιαι όπως μου έρκουνταν έγραφα τα.

Στον νου μου είχα τι μπορεί να γινεί αν μείνουν ανενόχλητοι να οργανώνονται. Ελπίζω να μεν το ζήσουμεν ούτε στα όνειρα μας.

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΣΗΜΑ Θ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. --- ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΎΟΥΝ....ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΊ ΕΠΙΠΛΈΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΒΡAΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΈΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΈΝΤΗΣ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_17.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Κκκκκκκάρογιαν εννα καταφερει να επιζήσει ως πρόεδρος του Δήκο?Τούτο εν μας τόπες.

Υ.Γ.Αφού εν ξορτώνουν να ακολουθήσουν την διαδικασία ,τι μας τα πρ...... ότι έλαμψε η δημοκρατία άλλες π....Έλεος ρε.Έλεος.Πιάστε σιερκές με τον Δη.Συ που επέρασε πολλά τέθκια.
Οι γιατί ενομίσαν ότι τρώμεν κόνναρα.

koutso είπε...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΤΕΥΣΩ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΠΑΦΟΥ ,ΟΙ ΠΑΦΙΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΟΥ. Ε ΚΑΛΑ ....ΑΤΕ ΜΟΥΚΤΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΚΕΝΔΕΑ......

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη