7 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος, νέος ηγέτης του διχοτομικού μετώπου

Μετά το θάνατο του Τάσσου το απορριπτικό μέτωπο βρέθηκε χωρίς ηγέτη. Ο ιστορικός ηγέτης και θεωρητικός του απορριπτισμού αποχαιρέτησε τα εγκόσμια και ορφάνεψε η εμπροσθοφυλακή της εθνικοφροσύνης. Οι πολιτικές αντιδράσεις του μαύρου μετώπου τις τελευταίες βδομάδες έμοιαζαν με πλίνθους και κέραμους ατάκτως ερριμμένους. Κάτι έπρεπε να γίνει λοιπόν. Οι αφορμές για να αρχίζουν τα κακόφωνα όργανα τους, ποτέ δε λείπουν. Αλλά και εκεί που λείπουν τις κατασκευάζουν. Το ψέμα είναι παλιά τους τέχνη κόσκινο προκειμένου να διατηρούνται σε καθημερινή βάση στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Βλέπουμε πιο συχνά το Συλλούρη από τον Πρόεδρο.

Με φτιαχτές αφορμές λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος Ττομης Ββου φρόντισε αστραφτερός και βροντερός να μην αφήσει σε κανένα αμφιβολία για το ποιος είναι ο νέος αρχηγός των απορριπτικών. Σε πόρισμα της επιτροπής για τα βιβλία της ιστορίας, λέει, αμφισβητείται ο θετικός ρόλος της εκκλησίας στους αγώνες για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού. ΨΕΜΑ! (Αν και θα πρέπει να μελετηθεί και αυτό το θέμα μιας και υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση αν τα πράγματα είναι όπως μας τα μάθαν εμάς) Η αλήθεια όπως δήλωσε ο υπουργός παιδείας είναι ότι η επιτροπή ακόμα δεν συνεδρίασε καν. Είναι φανερό ότι ο παπάς προσπαθεί να βάλει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για διόρθωση των ελλείψεων και ανακριβειών από τα βιβλία της ιστορίας. Ζήτησε μάλιστα στην επιτροπή να μετέχουν και δύο ιεράρχες (έχει λέει ιεράρχες με πτυχία και δοκτοράτα). Λες και η δουλειά της επιτροπής είναι η ερμηνεία εδαφίων της Αγίας Γραφής. Αν εν έτσι να με βάλουν και μένα στην επιτροπή για τη χημεία επειδή έχω πτυχίο στα οικονομικά. Και τη δόκτορα Ψυχία στην επιτροπή για τα θρησκευτικά.


Τα ψέμματα συνεχίστηκαν και σε παρέμβαση του για την Αγγλική σχολή. Δεν επιτρέπουν λέει στους μαθητές να φοράνε σταυρό και θα καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών. ΨΕΜΑ! Και οι δύο μπούρδες διαψεύστηκαν από το Δ.Σ. της σχολής. Ο παπάς λοιπόν δίνει το πρόσταγμα και οι άλλοι ακολουθούν.


Βγήκε και ο Φαλάς ο Καρπασίτης αλλά και ο Κουλίας (twin που δεν χάνει) και ξέρασαν τον οχετό τους ενάντια στους καθηγητές του γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Άκου λέει να διδάσκουν τα παιδιά μας την ειρηνική συνύπαρξη! Και να τους μειώνουν το αγωνιστικό φρόνημα! Και να γεμίζουν τις ψυχές τους με μίσος λέω εγώ. Έφτασαν να ζητήσουν ανάκληση της διευθύντριας επειδή δεν σταθηκε στο ύψος των περιστάσεων (!!!) Αν μπορεί να βρει κανένας το φιλμ με τις δηλώσεις τους είναι καλά να το διασώσουμε γιατί τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος των δηλώσεων θα το κατατάξουν κάποτε στα ιστορικά ντοκουμέντα. Ο αχρείος ο Κουλίας χρησημοποίησε με το γνωστό του ύφος δυο φορές τη λέξη "χέστηκαν" λες και διάβαζε από μπλογκ.


Έχει ακόμα κανένας αμφιβολία ότι η καλλιέργεια δυσπιστίας ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης καθώς και η ένταση που προκαλείται με κάθε ευκαιρία από τους κακόφωνους έχει ένα και μοναδικό στόχο. Το διχασμό του λαού και το ντοπάρισμα των οπαδών τους για τη νέα γιούρια παροξυσμού που θα επιχειρήσουν τη κατάλληλη στιγμή. Και η στιγμή αυτή θα είναι η έστω απομακρυσμένη περίπτωση σύγκλησης των δύο πλευρών προς τη λύση. Κάνουν τις προθέσεις τους καθαρές. Δε θέλουν καμιά λύση. Οι προδιαγραφές που θέτουν είναι γνωστές. Και ανέφικτες.


Έχασαν όμως το παιχνίδι. Αυτή τη φορά θα είναι η θλιβερή μειοψηφία όπως εμείς τότε.


ΥΓ: Ρωτήστε ένα κακόφωνο να σας πει πώς θα πετύχουμε τη λύση που προτείνουν. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Μόνο να κλαψουρίζουν υποκριτικά για την εμπέδωση των τετελεσμένων επί του εδάφους και επί των συνειδήσεων


Το έργο είναι του Liezl Rabie

30 σχόλια:

MARINOS είπε...

Έχουν πολλές αναγνώσεις οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά όπως κι αν τα δει κανείς το συμπέρασμα είναι ένα: δεν πάμε καλα και δυστυχώς ο κίνδυνος της διχοτόμησης είναι απειλητικά υπαρκτός!

Ανώνυμος είπε...

Πόρτοι θα υπάρχουν πάντοτε. Ευτυχώς οι παρόντες αν και βρωμεροί, είναι περιορισμένοι και με πολύ μικρή ικανότητα εισχώρησης σε καθαρά ρουθούνια. Είμαι μια φιλόσοφος πανάθεμα με.

ΥΓ. Πάντως αν δέχονται να με βάλουν στην επιτροπή των θρησκευτικών, δέχομαι να μπουν οι θκυό, εικοσιθκυό ιερείς στην επιτροπή της ιστορίας. Να δεις ίνταλος εννα τους ππέφτουν τα γένια στο μεγαλείο των ιδεών μου.

Νευρικoς είπε...

Ο Τομμης εν βούρτουλ που θέλει..
Ευτυχώς οι νέα γενιά εν κρώνετε τζαι πολλά της εκκλησίας.
Έτσι θέλω να πιστεύκω δηλαδή..

koutso είπε...

Να τους στείλουμε στα βουνά,πάντα έτσι ήθελα να πιστεύω ότι θα επιτελούν καλύτερα το έργο τους και να τους απαγορευθεί να έρχονται στις πόλεις και να ανακατώνονται στα πολιτικά.

stalamatia είπε...

Μεν μου λαλείς τωρά ότι εν θα λυθεί το κυπριακό γιατί οι ρασοφόροι θέλουν διχοτόμηση!!
Μήπως εν αφορμές που γυρεύκουν σε πιθανήν αποτυχία? Δηλαδή ως τωρά τα πράματα πηγαίνανε μια χαρά και άνοιξε το ...άτε το στόμα του ο παπάς και ξεφύγαν τα πράματα?
Και γιατί ο πρόεδρος δεν του λέει να το βουλώσει?
Τέλος πάντων μια έτσι μια γιουβέτσι θα είναι πάντα το κυπριακό
Υ.Γ.Ωραίο το παραθυράκι είναι πιο βολικό και είναι και ορθάνοικτο,όχι σαν τους παπάδες και κάποιους άλλους που ψουψουρίζουν κρυφά για να διαλύσουν τέλλια την Κύπρο.

Μιχάλης είπε...

Κατά την άποψη μου όλοι αυτοί έχουν καταντήσει γραφικοί.
Ακόμα θυμούμαι τον Κουτσού να λέει ότι όσα γίνονται με το Βατοπέδι έχουν στόχο να πλήξουν τον ίδιο για τις θέσεις του έναντι του… σχεδίου Ανάν!

Είναι γεγονός ότι πιάνονται από το παραμικρό για να βγουν να κάνουν δηλώσεις. Και ακόμα περισσότερο, δεν ελέγχουν αν όσα λένε είναι αληθή ή όχι.
Παράδειγμα το θέμα της Αγγλικής Σχολής.
Ή η περιβόητη απάντηση του αρχιεπισκόπου ότι δεν διάβασε το μήνυμα του υπουργού αλλά ξέρει τι λέει επειδή τον γνωρίζει προσωπικά!!!
Για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό ότι συναντήθηκαν 5-6 φορές και από αυτές, είπε, ίσως ο αρχιεπίσκοπος να κατάφερε να διαβάζει τη σκέψη του.

Όταν λέει ο αρχιεπίσκοπος ότι υπάρχουν ιεράρχες με διπλώματα και δοκτοράτα, εννοεί ότι έχει σπουδασμένους, π.χ. ο Πάφου είναι χημικός – βιολόγος.
Όμως αυτό δεν αποτελεί λόγο για να βρίσκεται στην επιτροπή.
Και η μεγάλη μου ένσταση είναι εδώ: αυτοί θέλουν να ανακατεύονται σε όλα και κυρίως στο κυπριακό, λέγοντας ότι αυτό το θέμα μας αφορά όλους.
Καλά, η θρησκεία δεν αφορά όλους; Ή σχεδόν όλους; Γιατί δεν δέχονται να ανακατευθεί κανένας στα της θρησκείας;

Το πρόβλημα με όλους αυτούς είναι ένα. Τα άλλα όλα είναι προφάσεις. Κατάλαβαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού και ότι σιγά σιγά θα χάσουν την εξουσία που ασκούν στον δύσμοιρο τούτο τόπο.
Γι αυτό αντιδρούν.

Όσον αφορά τον Κουλία, αυτός ανάφερε τη συγκεκριμένη λέξη, πιανόμενος από την έκφραση που υπήρχε μέσα στο θεατρικό που παίχτηκε στο Ριζοκάρπασο.

Πάντως όλα αυτά τους έχουν ξεγυμνώσει τελείως. Και πιστεύω – αν κρίνω από τις αντιδράσεις – ότι δεν έχουν πέραση πλέον, όπως είχαν το 2004.
Και μακάρι να είναι έτσι.


@ stalamatia

Κανένας δεν μπορεί να τους πει να μην μιλούνε.
Μόνο και μόνο να γίνει σκέψη για τούτου, θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος.
Προσωπικά πιστεύω ότι με όσα λένε και όσα κάνουν εκτίθενται.

Το πρόβλημα είναι το τι κάνουν οι… «προοδευτικοί» ιεράρχες (αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο για ανθρώπους που τάχθηκαν να υπηρετούν τη συντήρηση).
Ο Κύκκου, ο Μόρφου, ο Σαλαμίνας πού είναι; Γιατί λούφαξαν;

Ανώνυμος είπε...

@ Mιχάλη,

Είναι όλοι τους σε χειμερία νάρκη και καλά κάνουν να σιωπούν για να μην εκτίθενται όπως τον αρχι-επίσκοποδεσποτοηγεμόνα πασών κυπραίων και όχι μόνο.Το μόνο καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι τούτοι ούλλοι οι παπάδες και οι πολιτικάντηδες στυλ Κουλία,Σαρίκα και λοιποί μας κάμνουν να γελούμε έτσι η ζωή συνεχίζεται με ένα παλαβό χαμόγελο στα πρόσωπα μας αφού το παλλούκι το κωλοσέρνουμε απο το 1974...ώς πότε να δούμε.Εκτός φυσικά αν ο Τομας πάρει τα όπλα...γιατί ο λόγος του πολλές φορές αυτό θέλει να αφήσει να νοηθεί.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Θα πρέπει να αντιπαραταχθεί λόγος καθημερινός και πειστικός από όλους εμάς που σιωπούμε και κουνούμε το κεφάλι αποδοκιμαστικά στην κάθε βλακεία που εκστομίζουν ο ττόμης ββού, ο κουλίας, ο λάζαρος και ο κάθε ένας ανόητος που χέζεται για την πατρίδα.

kyriakos είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κανάλια ξοδεύουν τα ¾ του τηλεοπτικού χρόνου τους στο να παρουσιάζουν τις απόψεις του 3% και την ίδια ώρα οι απόψεις των 2 μεγάλων κομμάτων να περνούν σε δεύτερη – Τρίτη μοίρα..

Δεν πιστεύω ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα το έλεγα αυτό, αλλά ίσως θα έπρεπε να αυξηθεί το κατώτερο ποσοστό που θα πρέπει να πληρεί ένα κόμμα για να μπει στη βουλή.

Η Κύπρος δεν είναι μια χώρα εκατομμυρίων όπου ένα 5% μπορεί να αντικατοπτρίζει ένα σεβαστό αριθμών νοήμων ανθρώπων..

Στη κύπρο ένα 5% ανταποκρίνεται απλά σε 5 μούτσιους.. Εε δεν γινεται αυτοί να έχουν το ‘’δικαίομα’’ να προπαγανδίζουν όλη μέρα τις ‘’θέσεις τους’’

Αυτό δεν είναι Δημοκρατία!

Έλεος δηλαδή..
Αριθμητικά το N.A.M.B.L.A στην Αμερική έχει πολλαπλάσιους οπαδούς..
Δεν ακούς όμως το CNN όλη μέρα να προπαγανδίζει τα δικαιώματα των παιδεραστών.

Είναι καιρός να αλλάξει ο νόμος.

Aceras Anthropophorum είπε...

Στην Κύπρο απουσιάζει ακροδεξιό κόμμα που να εκφράζει 3-10% του λαού. Άτε 30% αν αυτή η πολιτική πτέρυγα έβρει έναν δισεκατομυριούχον με χάρισμαν να του ηγηθεί τζιαι να χρηματοδοτήσει μιάν λαϊκίστικην πολιτικήν δραστηριότηταν. Ας το κάμουν να τελειώννουμεν τζιαι να ξέρουμεν τζιαι με ποιόν μιλούμε. Αυτόν το πρόβλημαν που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εγινήκαν όμηροι 5 κοτσιρόσσιυλλων πως αλλάσσει; Τι θα ελαλούσατε αν εκάμναμεν μιαν διαδυκτιακήν πρωτοβουλίαν που να απαιτεί που την κυβέρνησην να "καθαρίσει από τους κακομούτσουνους" τα δημόσια μμε που χρηματοδοτούμεν που τους φόρους μας. Να "καθαρίσει" εννοείται να τους δώκει τον ανάλογον χρόνον του πολιτικού τους εκτοπίσματος. Τζιαι όποιος φκάλλει ψευδής ειδήσεις να φέφκει που το τμήμα ειδήσεων.

andreas f.stavrou είπε...

Δε συμφωνώ με τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου ούτε και με την ανάμειξή του στην πολιτική.
Όμως αυτά που διαβάζω εδώ, δηλαδή οι ακραίες αντι-θέσεις και χαρακτηρισμοί, δε με βρίσκουν σύμφωνο.Καταργούν τη δυνατότητα διαλόγου και ουσιαστικά προωθούν αυτό που καταγγέλλουν, τον παροξυσμό.
Συμφωνώ με τη θέση του Ασέρα για έλεγχο των ΜΜΕ. Όντας ανεξέλεγκτα ουσιαστικά καθορίζουν αυτή την πολιτική από το παρασκήνιο και οι πολιτικοί έγιναν πελάτες τους. Άσε που χρηματοδοτούμε όλοι τις προεκλογικές εκστατείες των κομμάτων και ένα μέρος καταλήγει στουςιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Το πρώτο ψέμα που επισημαίνεται στην κύρια ανάρτηση δεν είναι και τόσο ψέμα με βάση τη διάψευση του Υπουργού. Γιατί δημοσιεύτηκαν καιπρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής του Αυγούστου του 2008. Δηλαδή η διάψευση του Υπουργού μάλλον ήταν ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα σημερα την συνεντευξη του Αρχιεπισκοπου της Ελλαδας του Ιερωνυμου. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=254240

Εν πολλα ενδιαφερουσα, αγγιζει και θεματα ιστοριας και εθνικης ταυτοτητας, ειναι χρησιμη για να βλεπουμε οτι υπαρχουν και διαφορετικες φωνες μεσα στην Εκκλησια, δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Η Εκκλησια εχει σημαντικοτατο ρολο να παιξει, ομως πρεπει να ειμαστε και εμεις ανοικτοι και να μην γινομαστε αυτο που κριτικαρουμε, δηλαδη να μην υπεραπλουστευουμε και να ταπελλωνουμε.

Lexi_penitas είπε...

Ανδρέα Φράγκου, η επιτροπή εκείνη διαλύθηκε ακι στη θέση της συστάθηκε νέα που δεν συνεδρίασε ακόμα. Εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος δεν χρειάζεται και αποδείξεις για να αρχίσει να κατηγορεί. Απόδειξη το μένος εναντίον του υπουργού για την εγκύκλιο που παραδέχτηκε ότι δεν την είχε διαβάσει.

Όσο για την ακρότητα των θέσεων μου, έχω μόνο να πω ότι θεωρώ ότι συγκρατούμαι και γράφω όσο ήπια μπορώ. Δυστυχώς με τους αρχιτέχτονες της περιρρέουσας δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Έχουμε δει πολλές φορές τη συμπεριφορά των τσιρακιών τους ακόμα και στα μπλογκς. Δεν είδα ούτε ένα από τους οπαδούς της λύσης να συμπεριφερτούν χουλιγκανίστικα εδώ μέσα.

Θα το εκτιμούσα αν ανέφερες τις ακρότητες και τους χαρακτηρισμούς που σε ενόχλησαν από το κείμενο. (Σε προλαβαίνω, το αχρείος για το Κουλία το θεωρώ χάδι)

Lexi_penitas είπε...

Ρε Δραπέτη, τι σχέση έχει ένας σοφός και σεμνός ιεράρχης όπως τον Ιερώνυμο με το δικό μας; Είδες που δεν τον χαρακτήρισα εεε.

Drapetis είπε...

Δεν νομιζω να εχουν και πολλη σχεση :)
Τον δικο μας παραδοξως δεν τον θεωρω επικινδυνο. Ειναι ο σουπερ-πατριωτικος περιγυρος που ειναι
πραγματικα ικανος να δημιουργησει προβληματα.
Χρειαζεται αντιπαραταξη του λογου εναντια στον παραλογισμο που λεει και ο αντι-κακομουτσουνος.
Περα απ'αυτο, περκι μας λυπηθεί ο Θεός.

Eva Neocleous είπε...

Με πρόλαβε ο Drapetis.Η συνέντευξη του Ιερώνυμου, είναι καλό να διαβαστεί απ΄όλους και πρώτα απ΄όλα από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.
Ένα μικρό απόσπασμα:
«Όπου πρέπει γίνομαι και κομμουνιστής»
Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας μιλάει για τις σχέσεις του με τον προκάτοχό του, για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, για το δικό του μοντέλο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την εθνική ταυτότητα και για την παγκοσμιοποίηση
ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με τον Χριστόδουλο για το συλλαλητήριο και βρίσκει «άστοχες και επικίνδυνες» τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες της Εκκλησίας στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Θεωρεί ότι το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» προσφέρεται για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Προβληματίζεται με την ποιότητα των στελεχών της Εκκλησίας: «Οι καλοί επιλέγουν αφάνεια και σιωπή». Προαγγέλλει την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των σκανδάλων της «Αλληλεγγύης» και της ΣΥΜΕΑΝ.Βήμα,8/2/09
Η Δημοκρατία στηρίζεται σίγουρα και στη διαφορετική άποψη, στην πολυφωνία, στην αντιπολίτευση, στον πολυκομματισμό.Οι δογματισμοί, οι κάθε είδους ακρότητες και φανατισμοί- από όπου κι αν προέρχονται- μόνο καλό δεν κάνουν στους δημοκρατικούς θεσμούς, αντίθετα πλήττουν τη λειτουργία τους.
Όμως τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό βρίσκονται πέρα από κάθε λογική.
Ο Αρχιεπίσκοπος και η απαίτησή του να γίνει συνυπουργός παιδείας. Οι καταγγελίες και ο διασυρμός της Διευθύντριας του Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου για το θεατρικό έργο που λέει(ενώ η θεατρική ομάδα το διαψεύδει) "χέστηκα για την πατρίδα".
Τα σταυρουδάκια που κανένας δεν τα απαγόρευσε, το ερωτηματολόγιο που όπως είπαν" θα κυκλοφορούσε σ΄όλα τα σχολεία" ενώ έγινε για μια τάξη στα πλαίσια του μαθήματος.
Ποιοι μονοπωλούν τα ΜΜΕ και μεγάλη μερίδα του τύπου;Ο Βαρνάβας, ο Κουλίας, ο Αρχιεπίσκοπος.
Ποιος νοιάζεται μετά για τις απαντήσεις των όσων επικρίθηκαν.Αν αναγκάζονται όλοι αυτοί να βρίσκονται σε συνεχή άμυνα είναι γιατί δέχονται συνεχείς επιθέσεις.
Επαναλαμβάνω οι ακρότητες δεν υπηρετούν τη Δημοκρατία.

andreas f.stavrou είπε...

@Εύα
Είναι γνωστό ότι αυτή την αυθαίρετη ενασχόλησή του με τα της παιδείας, δυστυχώς τη νομιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα.Του επέτρεπαν να επεμβαίνει.
Και κανένας υπουργός Παιδείας δεν τόλμησε να βάλει θέμα θρησκευτικών τουλάχιστον στη γ΄ λυκείου, γιατί φοβούνταν την αντίδραση του αρχιεπισκόπου.
Ολα αυτά που σήμερα παρατηρούμε είναι παράγωγα δεκαετιών.Το θέμα θα συνεχίσει θα υπάρχει όσο δεν επιβάλλονται οι διακριτοί ρόλοι. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί δε συμφωνούν όλατα κόμματα.

bestman είπε...

Δείτε τις "γελοιογραφείες" του Πιν στον "Φιλελεύθερο". Νομίζω πως είναι η αιχμή του δόρατος για τους απανταχού Κακοφωνίξ...

Ανώνυμος είπε...

ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει αλλά πολυ περισσότερο από αυτά πυο πράττει,

το 1% του νεοφεδουάρχη πανάθλιου ττόμη β΄ με το οποίο ανέβηκε στον θρόνο της νέας ιουστινιανής και του 24% στην ελληνική τράπεζα είναι εκεί και δεν μπορεί να ξεφτίσει ποτέ

πως μπορεί ο άθλιος αυτός να μιλάει για δημοκρατία

από την άλλη, προκτές ήταν ακόμα που ο χριστόφκιας και το φιλούιν ο νίκος χρυσάνθου (κατά ΧΑΚ) αναστασιάδης περευρίσκονταν σε προεκλογικές εκδηλώσεις του "καλού" και εκλεκτού τους νικηφόρου

όσο οι κάφροι πολιτικάντηδες επιδιώκουν ρόλο στα της εκκλησίας έτσι και οι κάφροι παπάδες θα επιδιώκουν ρόλο στα χωράφια των πολιτικάντηδων

ο καθένας έχει ό,τι του αξίζει, αν οι κυπραίοι αξίζουν να έχουν ένα ττόμην β έναν κουλία έναν πιττοκοπίτη ένα νίκο χρυσάνθου κλπ τότε τον έχουν

για να είναι εκεί αυτοί, σημαίνει ότι κάτι σημαίνει

και στην ελλάδα βριζόταν ο χριστόδουλος ως οπισθοδρομικός κλπ ότι δεν εκφράζει το λαό κλπ αλλά ήμουν θεσσαλονίκη όταν κατέβηκε ένα ολόκληρο εκατομύριο κόσμος στην λεγόμενη "λαοσύναξη" του για τις ταυτότητες

κόσμο που΄ούτε ο αντρέας παπανδρέου δεν μάζεψε

τι θέλω να πω; δεν ξέρω ακριβώς

αυτό όμως που ξέρω είναι αγαπητέ φίλε κυριάκο, έχε υπόψιν σου ότι μπορεί κάποτε να μην συμφωνείς με το ακελ+δησυ=ενωση-lfe

και να θες να αρθρώσεις λόγο και να μην μπορείς γιατί ανήκεις στην μειοψηφία των 5 μούτσιων που τώρα χλευάζεις

έχουμε που έχουμε αυτοκρατορικό σύστημα, με ένα αυτοκράτορα που εκλέγουμε κάθε 5 χρόνια και δεν πέφτει με τίποτα

ας μην χαριστεί εντελώς σε 2 άντε 3 κομματα η βουλή

Unknown είπε...

Το ζήτημα είναι το τι είναι σε θέση να κάνουν οι σκοτένδυτοι αν υπάρξει σενάριο λύσης με πιθανότητες έγκρισής του από το λαό.

Εμένα, αυτό με ανησυχεί. Οι πορδές του Τόμμη Βου στην παρούσα φάση, ανήκουν στη σφαίρα της γραφικότητας, όπως ορθά λέει πιο πάνω ο Μιχάλης.

Και για να πω την αλήθεια, όσο πιο πολύ μιλάει, όσα περισσότερα λέει, τόσο το καλύτερο. Εκτίθεται διαρκώς και η όποια επιρροή του στην Κοινωνία μειώνεται αντιστρόφως ανάλογα. Οπότε, αν έρθει η ώρα, νομίζω πως τυχόν υστερίες του, μάλλον θα ενισχύσουν την δυναμική μιας λύσης μέσα στη Κοινωνία παρά το αντίθετο.

Με ανησυχεί όμως-όπως είπα πιο πάνω- το τι μπορούν να κάνουν, πρα-κτι-κα. Σε συνεργασία με διάφορες μαύρες ομάδες που υπάρχουν κλπ. Ποιοι έσπασαν τα αυτοκίνητα των Τ/Κ τις προάλλες; Ποιοι βεβήλωσαν το νεκροταφείο των Μουσουλμάνων; Είναι "μεμονωμένα" γεγονότα; Ή συντονισμένα από ομόκεντρους κύκλους που έχουν σαν απόλυτο κέντρο την...Αγία Έδρα Του;

Drapetis είπε...

Ακουσα και τον Τορναριτη κ τον Ομηρου για το θεμα του νεκροταφειο κ σκεφτουμαι οτι ο παραλογισμος εν εχει ορια μες την Κυπρο. Που την μια ωρυωνται για την ιστορια και απο την αλλη καταδικαζουν και λεν οτι δεν ειναι μεμονωμενα τα περιστατικα. Και ρωτω ο αφελης 'Μα εχουν μας για βλακες τέλια?' και απαντω που μονος μου 'Ναι!!'
Πως περιμενουν να αντιμετωπιστουν δηλ τουτα τα φαινομενα? Με το να τους πουμε 'κατσετε ήσυχα ατακτα φασιστουθκια'?
Φανταστειτε να καρποφορησουν κ οι συνομιλιες τι εχει να γινει..

koutso είπε...

Φανταστήκατε να λυθεί το Κυπριακό?Με τι θα ασχολούνται όλοι οι καφρο πολιτικοί μας?Και οι παππάδες?Οι ειδικοί δαμέσα τζιαί έξω απο την μπλοκόσφαιρα?
Τι θα έχουν να γράφουν οι δημοσιοκάφροι και οι κιτρινοφυλλάδες τους?Μπορεί να αρκέψουν να ασχολούνται με την Μπεζαντάκου τζαι τον Σαρίκα?Γιατί είναι ενδιαφέρον θέμα.Οχι όπως το κυπριακό.Εμείς οι θυμωμένοι με ποιούς θα γελούμε?Με τους αστυνομικούς ή με τους υπουργούς.Θα γίνει η ζωή μας περισσότερο ανιαρή?Αμάν πιά.

Μιχάλης είπε...

Ο Υπουργός είπε και σήμερα ότι τα συγκεκριμένα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανήκουν στην επιτροπή που ΘΑ συσταθεί αλλά στην προηγούμενη που διόρισε ο Τ. Παπαδόπουλος.

Όσο για τις επισημάνσεις του Γ/ Πίττα, θα θυμίσω ότι τον Οκτώβρη όταν έλεγα ότι τα πράγματα εξελίσσονται με άσχημη προοπτική, κάποιοι μου παρέδιδαν μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης.
Τώρα τι;

Eva Neocleous είπε...

@ Αντρέα,
το θέμα τώρα δεν αφορά τα Θρησκευτικά(ποιος τολμά να το θίξει τώρα;) αλλά την Ιστορία.Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ζητά να συμμετέχει η Εκκλησία στην Επιτροπή των Αναλυτικών για την Ιστορία με 2 εκπροσώπους! Αυτό είναι το άκρως απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό.
Μέχρι τώρα δεν ετίθετο θέμα, γιατί οι Υπουργοί Παιδείας τύγχαναν της αποδοχής του Αρχιεπισκόπου.Ο ίδιος δήλωνε ότι στήριζε τον Τ. Παπαδόπουλο(για να μιλήσω για την προηγούμενη κυβέρνηση) κι εμπιστευόταν τους υπουργούς.Οι δε κυβερνήσεις δεν είχαν λόγο να αντιδρούν, αφού η Εκκλησία τους παρείχε πλήρη στήριξη.Τώρα δεν μπορεί να δεχτεί ότι η Εκκλησία πρέπει να περιοριστεί στα του οίκου της.
Για όσους λένε ότι "είναι γραφικός και να μην ασχολούμαστε": μα δε μιλά ως άτομο, εκπροσωπεί ένα θεσμό και οι παρεμβάσεις του ως τέτοιες πρέπει να εκληφθούν.
@ koutso,
με τι ακριβώς είσαι θυμωμένος; Γιατί μπορεί ο καθένας από εμάς, να είναι για διαφορετικούς λόγους θυμωμένος.

lakis είπε...

Υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος: Αν βρεθεί λύση και με δεδομένη την οικονομική κρίση, έχεις ιδέα πόση από την αξία της θα χάσει η γη των παπάδων; Ξέρεις πόσα ξενοδοχεία δεν θα κτιστούν από τον οβολό των πιστών; Είσαι ένας προδότης του έθνους της μάσας και της καφρίλας.

Lexi_penitas είπε...

Θεωρώ βαρυσήμαντες τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας χτες στο ΡΙΚ για δυο λόγους. Πρώτο έκανε ξεκάθαρη τη πρόθεση τόσο του ιδιου αλλά και της κυβέρνησης να μη δειλιάσει μπροστά στο παρόξυσμό των κακόφωνων. Αντίθετα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Δεύτερο κρίνει ότι το κάχρι του Αρχιεπισκόπου εκπορεύεται από το γεη\γονός ότι έχασε το προνόμιο να ανεβάζει και να κατεβάζει υπουργούς.

Επίσης θεωρώ ότι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις όπως του φίλου Ανδρέα βασίζονται στην αντίληψη ότι πρέπει όλα να αλλάξουν τώρα και δεν αφήνουν περιθώρια εκτίμησης των βημάτων που γίνονται όσο μικρά και βασανιστικά και αν είναι. Είναι κανείς που διαφωνεί ότι αν πετύχει τους στόχους του το υπουργείο παιδείας θα γράψει ιστορία;

Διαφωνώ επίσης με την άποψη που θεωρεί απλώς γραφικές τις φωνές των παπά, Κουλία, Βαρνάβα, Κουτσού κλπ. Η αποφασιστική αντιμετώπιση τους όχι μόνο ξεσκεπάζει τους πραγματικούς τους στόχους αλλά εμπεδώνει και το αυτονόητο. Ότι ο δρόμος της συνεννόησης με τους συνοικους είναι μονόδρομος.

Unknown είπε...

Δεν νομίζω να είναι θυμωμένος ο κουτσο. σαρκαστικός είναι αναφορικά με όλους αυτούς που έχουν κάνει το Κυπριακό καριέρα και αν λυθεί θα βρεθούν στ' αζήτητα. "Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;".

Άκουσα και εγώ μέρος των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας και εισέπραξα σοβαρότητα.

Καθώς και τα ονόματα των Καθηγητών που άκουσα, αντικειμενικά, συνθέτουν μια πολύ αξιόλογη ομάδα εργασίας. Παραμένει-δικό μου- ένα ερωτηματικό για το τι εννοούμε με το μάθημα Ιστορίας.

Κατά τη γνώμη μου-που δεν είναι μόνο δική μου- το μάθημα της Ιστορίας διδάσκει το πως Λειτουργεί η Ιστορία -όχι αναγκαία στην Κύπρο αλλά παντού, με τις σχετικές αναγωγές και δεν έχει καμία (μα καμία!) δουλειά στην διαμόρφωση του λεγόμενου εθνικού φρονήματος, όπως και αν το ορίζει κάποιος αυτό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μιλάμε -μιλάνε, για Παιδεία που θα συναντά τις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Lexi_penitas είπε...

Κανείς μα κανείς δεν εναντιώνεται στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το δήλωσαν όλοι επανειλημμένα. Αυτή η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει αυτό που πολλές προηγούμενες επαγγέλθηκαν και δεν τόλμησαν. Να μας βγάλει καντολογίς από τον πάτο που μας οδήγησε η μαζική παραγωγη αμαθων "μορφωμένων". Ξοδεύουμε τα περισσοτερα λεφτά από όλους τους Ευρωπαίους σε δημόσια παιδεία, ιδιωτική παιδεία και παραπαιδεία και έχουμε τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Η επικέντρωση των πυρών των κακόφωνων στο θέμα της ιστορίας πρίν καλά καλά συσταθούν οι επιτροπές στοχεύει να αποτρέψει οποιαδήποτε αλλαγή που θα καθιστούσε την ιστορία κριτική γνωση και εργαλείο στο χέρι κάθε μελλοντικού Πολίτη. Θέλουν να τη διατηρήσουν σαν εργαλείο παραγωγής γεννιτσαρων γεμάτων περηφάνια για τη φυλή για τους λάθος λόγους και μίσος για το συνάνθρωπο. Τη θέλουν εργαλείο διαιώνησης των μύθων στους οποίους βρέθηκε μπλεγμένο το νεφελώδες τους μυαλό.

Eva Neocleous είπε...

@politispittas,
ο koutso έλεγε: εμείς οι θυμωμένοι με ποιους θα γελούμε; Υπήρχε μια αοριστία και μια γενίκευση.
Μου δώσατε εσείς μια απάντηση που πιθανόν να εκφράζει και τον ίδιο.
Για την ιστορία και το ερώτημα.Το πώς γράφεται και πώς διδάσκεται η σχολική ιστορία σήμερα αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα.Και ως τέτοιο απαιτεί μια σοβαρή και επιστημονική θεώρηση.
"Η επιστήμη της ιστορίας βρίσκεται ήδη εδώ και δεκαετίες υπό διαδικασία αποεθνοποίησης τόσο στο ερευνητικό όσο και στο εκπαιδευτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο εθνικισμός αντιμετωπίζεται ως ένα ιστορικό ρεύμα που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του."

Unknown είπε...

"Η επιστήμη της ιστορίας βρίσκεται ήδη εδώ και δεκαετίες υπό διαδικασία αποεθνοποίησης τόσο στο ερευνητικό όσο και στο εκπαιδευτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα μάλιστα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο εθνικισμός αντιμετωπίζεται ως ένα ιστορικό ρεύμα που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του."

Ακριβώς κυρία Νεοκλέους, α-κρι-βώς! Και επιτρέψτε μου να προσθέσω πως σε μία χώρα που οι πολίτες της είναι σε μεγάλο βαθμό "πατριώτες", δηλαδή πολ'ιτες με αυτοπεποίθηση, η Παιδεία τους στην Ιστορία, σε όλες τις βαθμίδες είναι έτη φωτός μακριά από οποιαδήποτε εθνοκεντρική τάση. Και μιλάω για τη Βρετανία.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη