21 Ιανουαρίου 2009

Ανοικτή επιστολή στον Άντρο Κυπριανού

Αγαπητέ Άντρο, συγχαρητήρια! Χάρηκα (θα καταλάβεις παρακάτω το γιατί) που είσαι ο νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Δεν πιστεύω να διερωτηθείς γιατί χαίρομαι αφού δεν είμαι καν μέλος του κόμματος σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι αφού θα είσαι επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος του τόπου που τυγχάνει να είναι και κυβερνών, επηρεάζεις τις τύχες όλων μας. Αν κέρδιζε ο Συλλούρης σε εσωκομματικές εκλογές των ΕΥΡΟΚόκων, καϊλές που θα με έπιανε. Μη ξεχνάς ότι το κόμμα σου είναι το μοναδικό με σημαντικά αποθέματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας.


Ευχή μου είναι να πετύχεις. Όχι στους στόχους σου, αλλά στους στόχους που κάθε Κύπριος πατριώτης σου θέτει. Να παλέψεις με όλη τη δύναμη που σου δίνει το νέο σου πόστο για το καλό του τόπου.

Μη ξεχάσεις στιγμή ότι χωρίς τα δεκανίκια του Μεγάλου δεν θα βρισκόσουν εκεί που βρέθηκες. Ο Μεγάλος έκανε το δικό του με περισσή μαεστρία και μετά βγήκε και μας πούλησε τις μπούρδες για εσωκομματική δημοκρατία. Ασφαλώς όλα τα άλογα ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Το αν κάποια είναι ντοπαρισμένα, θα φανεί μόνο αν τα πιάσουν. Και κανένας δεν θα ασχοληθεί πια με την ένεση που σου έβαλε ο Μεγάλος. Αυτό είναι παρελθόν και εσύ είσαι το παρόν και καλείσαι να γίνεις το μέλλον του ΑΚΕΛ.

Νοιώθω το άγχος σου γιατί ένοιωσα παλιότερα στο πετσί μου τι θα πει κομματικός πατριωτισμός. Ειδικά μετά από το σχεδόν οριακό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. (Θα κάνω μια παρένθεση για να σου πω πως κατάλαβα ότι το παιγνίδι ήταν στημένο. Αν όντως όλα ήταν δημοκρατικά ο Μεγάλος δεν θα έβγαινε να κάνει δηλώσεις μεσ' την τρελή χαρά αλλά θα δάκρυζε από Ακελική συγκίνηση. Στοιχείο αδιάψευστο). Το άγχος σου λοιπόν θα προέρχεται τόσο από την έγνοια ότι ο Νίκος θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς το 2010 αλλά και το πως θα γεμίσεις τα παπούτσια του μεγάλου (έστω και αν φοράς μεγαλύτερο του νούμερο)

Στο άγχος σου προσθέτει και το ότι, τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος σου όσο και μέσα στο λαό η πλειοψηφία έκρινε, (στις δημοσκοπήσεις), πιο άξιο για τη θέση το Νίκο. Πρέπει να διδαχθείς κάποια πράγματα από το Νίκο σε σχέση με την εικόνα που εκπέμπεις Άντρο. Πάψε να αδικείς τον εαυτό σου. Άλλαξε ρε παιδί μου λίγο το ύφος σου. Καλύτερα να το παίζεις σοβαρός παρά να αμολάς το χαμόγελο, που μοιάζει σαν να το βίασαν 5 αλήτες επαναληπτικά (το χαμόγελο). Δες τον Ομπάμα και προσπάθησε να τον μιμηθείς.

Δεν μου λες; Ξέρεις τους Linkin Park? Τους Depeche Mode? Αν όχι πρέπει να τους μάθεις και αυτούς και άλλους. Και να καταλάβεις γιατί οι νέοι τους έχουν για είδωλα. Αν το κάνεις τότε θα αποκτήσεις πλεονέκτημα. Θα σε αγαπήσουν οι νέοι όσο δεν αγάπησαν ούτε τον Μεγάλο. Δεν είναι ανάγκη να ταυτιστείς με τα ενδιαφέροντα τους. Κατανόηση ζητούν.

Μετά είναι η φρασεολογία σου. Τον τίτλο και τη χάρη του λεξιπένητα την έχω πατεντάρει εδώ και καιρό. Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ πιο πλούσιο λεξιλόγιο αλλά και ικανότητες λογοπαιγνιδισμάτων από το στεγνό και ξύλινο λόγο που μας έχεις συνηθίσει και με τον οποίο μας έχεις πολλάκις αποκοιμήσει. Μπορείς να εκπέμψεις το δικό σου μοναδικό λόγο; Πιστεύω πως ναι. Φτάνει να αντιληφθείς πόση σημασία έχει αυτό για τον κατά βάση αδαή και εύκολα εντυπωσιαζόμενο Κύπριο ακροατή και τηλεθεατή.

Και πούσε, δώρησε όλες τις κόκκινες γραβάτες σου στη Φιλιππινέζα του πλησιέστερου συναγερμικού γείτονα σου. Αμάν πια! Αν καταφέρεις και ξεφύγεις από τη στολή της κόκκινης γραβάτας θα είναι μια καλή αρχή.

Και μια και κόλλησα στις συμβουλές και στις παραινέσεις θέλω να σου πω και δυο πράγματα παρόλο που υποψιάζομαι ότι μάλλον τα γνωρίζεις. Ο Νίκος είναι λιοντάρι τραυματισμένο. Δικαίως πιστεύει ότι του πήρατε τη μπουκιά απ' το στόμα. Και δεν θα ησυχάσει αν δεν πάρει το αίμα του πίσω. Και μην νομίζεις ότι θα πάρει χαμπάρι ο καθε άσχετος πολίτης σαν εμένα τις μεθοδεύσεις του. Άξιο παιδί του Κατσούρα έμαθε να λειτουργεί υπόγεια. Αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο προσόν από την δεινότητα του στο λόγο και τη παρουσία μπροστά στο γυαλί. Αυτό και αν είναι πρόκληση για σένα. Μπορείς να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο και ταυτόχρονα τον ελέγξεις; Γιατί αν νομίζεις ότι θα παραδεχτεί ήττα είσαι χαμένος από χέρι.

Αγαπητέ Άντρο, καλά όλα τα πιο πάνω αλλά πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα για σένα είναι συνειδητά να πολεμήσεις την αναξιοκρατία μέσα στο ίδιο σου το κόμμα και μετά μέσα στη κοινωνία. Μπορείς να αρνηθείς να βοηθήσεις στο διορισμό της ανηψιότεκνης του γαμπρού κάποιου στελέχους του κόμματος σου; Παραπέρα, μπορείς να το επιβάλεις με το παράδειγμα, τη πειθώ και τη πυγμή σου και στους συντρόφους σου; Αν όχι θα καταλήξεις χεαμηλότερα από εκεί που ξεκίνησες.

Δε σε γνώρισα προσωπικά, αλλά ακούω ότι είσαι καλός χαρακτήρας και συχνά πυκνά έχεις τις δικές σου απόψεις οι οποίες όταν διαφέρουν από τη πλειοψηφία τις θυσιάζεις στο όνομα της ενότητας του κόμματος σου. Πρέπει να ομολογήσω ότι πίστευα ότι είσαι ένα στεγνό πλήρως ετερόφωτο Ακελικό στέλεχος. Χαίρομαι που πιθανόν να έκανα λάθος. Αν όντως έτσι είναι έχεις μεγάλες προοπτικές. Ακολούθησε τις συμβουλές μου πιο πάνω και ποιος ξέρει. Ίσως μια μέρα σε δούμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. (Ανταλλάγματα δεν ζητώ). Αλλιώς δύο χρόνια θα σου είναι και πολλά.

Καλή επιτυχία!

44 σχόλια:

MARINOS είπε...

Φίλε, συμφωνώ σε όσα λες.

Το προφιλ του Αντρου μπορεί να διορθωθεί και να το κτίσει ώστε να μπορεί να εκφράσει όχι μόνον την παλιά φρουρά αλλά κυρίως την ανήσυχη νέα γενιά της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Επί του θέματος, δεν μπορώ να έχω άποψη, ειλικρινά, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη διαδοχολογία. Ελπίζω μόνο να εξασκήσει τα καθήκοντα του με υπευθυνότητα ο νέος Γ. Γ. του Ακέλ, για το καλό όλων μας.

Υ. Γ. Επέτρεψε μου να σημειώσω, ότι είναι πολύ ευχάριστα γραμμένο το κείμενο σου, θυμίζει χιούμορ λεμεσιανό...
(και πριν κακοφανιστούν οι υπόλοιποι Κύπριοι, το γράφω από νοσταλγία κι όχι από τοπικισμό...)

kyriakos είπε...

Ευτυχώς που βγήκε ο Άντρος είναι πιο καλός που τον Κατσουρίδη
(καλός και ο κατσουρίδης αλλά ο Αντρος καλύτερος)

Ο Αντρος πιστεύω έχει μια προσωπικότητα που μπορεί να προσελκύσει ψήφους στο Ακέλ ενώ ο κατσουρίδης ακριβώς το Αντίθετο

εξάλου είναι και πιο όμορφος του..



Δεν συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να ξεκινήσει να λέει ατάκες προσωπικά
Εκνευρίζομαι με τις ατάκες του Κατσουρίδη και του όποιου κατσουρίδη.

μην υποτιμάς τον μέσο Κυπραίο



Εγώ θα τον συμβούλευα να ξεκόψει πλήρως που το ΚΚΕ ((4.5%) της ελλάδος και να μην προσπαθούν ΠΟΤΕ να το αντιγράψουν

Επίσης να παρετήσουν τους ψευδό ευρωσκεπτικισμούς

->Αν ακούγαμε του Ακέλ τον καιρό που ήταν να μπούμε στην ΟΝΕ και το καθηστερούσαμε νακκουρί (όπως μας ξεφούρνιζαν τότε) και η οικονομική κρίση μας Εύρισκε με την λιρούδα..

Ούτε που μπορείς να φανταστείς πως θα ήταν η κατάσταση στη κύπρο σήμερα..

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΜΠΡΟΣΤΛΑ ΜΑΣ!!!


ΚΑι γιατί μας έκανε ευροσκεπτικισμούς το ακέλ πέρσι παρακαλώ?

Απλά και μόνο επειδή έτσι κάμνει το ΚΚΕ της ελλάδος ιμισh που δεν ξέρει που πανε τα τέσσερα.


Ενα κόμμα που νομίζει ότι το ΕΥΡΟ έκανε κακό στην ελλάδα!!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΗΝΑΤΟΝ!! πόσο άσχετοι με την οικονομία μπορεί να είναι..

Και ζητούν και επαναφορά στη δραχμή!!

ΣΤΗ δραχμή που ήταν ένα νόμισμα που κάθε 4 χρόνια πάθαινε υποτίμηση..

Πόσες φορές να ακούσουμε το ''δυστυχώς επτοχέψαμεν?'' ΈΛΕΟΣ!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ελλάδα ΕΧΕΙ 100% δημοσιοοικονομικό έλλειμμα και δανείζεται απο την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα με τόσο ψιλό επιτόκιο σαν μια χώρα που δεν είναι καν μέρος της ΕΕ!!!!

Οταν μπήκαν οι καλάμαραδες στο ευρό η ισοτιμία εναντι του δολαρίου ήταν 0.82 σήμερα είναι 1.50

θεωρητικά ένας καλαμαράς που είχε
82 χιλιάδες ευρό στη τράπεζα σήμερα χωρίς να τις πειράξει έχει 150 χιλιάδες!


Δεν φταεί το ευρό ούτε γιατί ακρίβυνε η ΤΙΜΗ του ψωμιού ούτε γιατί ακρίβωσε η τιμή του γαλάτος

Ας είναι καλά τα καρτέλ και η διαφθορά τους (ΜΑΣ)

(ας μην ξεχνάμε η Ελλάδα είναι η χώρα με τον πιο ψηλό δείκτη κρατικής διαφθοράς στην Ευρώπη μετά την Βουλγαρία)

ΕΛΕΩΣ ΕΛΕΩΣ που ήθελαν να αντιγράψουν το ΚΚΕ..

Ο Αντρος καλά θα κάμνει να οδηγήσει το ακέλ στη Πτέρυγα της ευρωπαϊκής ανανεωτικής αριστεράς

ΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΉ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ αλλά ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟ το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ το ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Phivos Nicolaides είπε...

Όπως πάντα πολυ καλογραμμένο το κείμενό σου με ώριμη κριτκή σκέψη και διάθεση. Μπράβο σε σένα, μπράβο και στον Άντρο Κυπριανού.

Ίλαντρος είπε...

Λεξιπένητα, πολύ καλό! Έδειξες μια αίσθηση του χιούμορ που δεν θυμούμαι να έχω ξαναδεί σε κείμενά σου.

Επί της ουσίας, μην περιμένεις πολλά. Ο Άντρος είναι καλός άνθρωπος αλλά μέτριας εμβέλειας και άχαρος. Δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του και να οδηγήσει το κόμμα μπροστά. Ο άνθρωπος είναι γέννημα-θρέμμα του κόμματος, δεν έχει δουλέψει πουθενά στη ζωή του εκτός από το κόμμα. Δεν μπορεί να δει πάρα πέρα.

Άσε που θα έχει και τον Κατσου να του κάμνει κόλπα υπογείως. Διερωτούμαι για τη σοφία της υποστήριξης Άντρου από τον Μεγάλο. Προφανώς τον επέλεξε γιατί τον εμπιστεύεται περισσότερο και μπορεί να τον ελέγχει. Όμως ένας προσβεβλημένος Κατσου είναι πολύ επικίνδυνος και μπορεί να κάμει μεγάλη ζημιά.

Βλέποντάς το από τη σκοπιά κάποιου που θέλει να δει να διαμορφώνεται ένα μέτωπο στήριξης της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού, πολύ φοβούμαι ότι αυτή η εξέλιξη δεν βοηθά. Ο Κατσου είναι άξιος να δυναμιτίσει την προσπάθεια μόνο και μόνο για να την κάτσει του Μεγάλου. Εδώ το 2004 την έφερε του Μεγάλου, τον Άντρο θα φοβηθεί;

Ανώνυμος είπε...

Δεν βγήκε ο Κατς. Ακόμη...

Ευτυχισμένο το 2009.

Ίλαντρος είπε...

Σύμφωνα με τον "Φ", ο Άντρος "μετεκπαιδεύθηκε σε θέματα τεχνολογίας του ξύλου στην Εκπαιδευτική Σχολή του Ρίμινι στην Ιταλία"

Εξ ου και ο ξύλινος λόγος!

Lexi_penitas είπε...

Μαρίνο είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει τα μειονεκτήματα του. Το θέμα είναι αν θα τα πολεμήσει συνειδητά και συστηματικά ή αν θα επαναπαυτεί.

Λεμέσια, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εσιεις ένα ποτό στο ανακαινισμένο Ship Inn στη παραλία. Πάρκαρε τη πιρόγα σου και κόπιασε.

Αγρινέ ανακουφίστικες?

Κυριάκο, νομίζω αδικείς το ΑΚΕΛ με να το ταυτίζεις με το ΚΚΕ. Ναι, έχει ακόμα αρκετά υπολείμματα δογματισμού από τα οποία πρέπει να απαλλαγεί αλλά οι προσεγγίσεις των δυο κομμάτων όλο και αποκλείνουν περισσότερο.

Αγαπητέ Φοίβο, τα συγχαρητήρια από ανθρώπους σαν εσένα ψηλώνουν τον πύχη και την ευθύνη για κάθε τι που γράφω. Σε ευχαριστώ.

Ίλλαντρε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στο ΑΚΕΛ να εξελιχτεί ένας υπόγειος εμφύλιος. Το απεύχομαι. Όσο αφορά τη βεβαιότητα με την οποία πιστευεις ότι ο Αντρος θα αποτύχει επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Μόνο ο χρόνος βέβαια θα δείξει αν μπορεί να κολυμπίσει στα βαθειά.

Ανώνυμος είπε...

Ilantre ipes kamia fora ena kalo zesto loo gia tin aristera?Roto sior gia na ksero.Oksa vriskis horo pale na vkalis ti holi sou

Ανώνυμος είπε...

Ilantre,
to pikrilliki sou gia to Akel opote vris mia efkeria to dixnis me oli sou tin oreksi.
Egrapses (Ο άνθρωπος είναι γέννημα-θρέμμα του κόμματος, δεν έχει δουλέψει πουθενά στη ζωή του εκτός από το κόμμα.)
H axaparos eise h pezis pellon.
o anthropos eitan kathigitis sto ATI mexri to 1990 kai meta egine emmistos sto AKEL.
KAPOTE THA SOU PERASI

Ίλαντρος είπε...

Ανώνυμε:

Δύο βιογραφικά που διάβασα (σε "Φ" και "Π") δεν έγραφαν ότι ήταν καθηγητής στο ΑΤΙ. Βέβαια για να το λες κάτι πρέπει να ξέρεις, δεν το αμφισβητώ. Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία του τι έγραψα δεν αλλάζει.

Παράξενη πάντως η αντίδρασή σου γιατί το σχόλιό μου ήταν πολύ ήπιο. Μια απλή εκτίμηση έκαμα. Για την οποία δεν είπες τίποτα, οπότε προφανώς συμφωνείς. Χαίρομαι.

Αν θέλεις να σχολιάσεις τη χολή μου για το ΑΚΕΛ είναι καλύτερα να πας στο http://proedrikes.blogspot.com/ όπου έχω μια μικρή ανάστηση για την ΑΚΕΛική δημοκρατία.

Γύρε μια ζιβάνα να πιούμε τζιαι μεν συγχίζεσαι.

Unknown είπε...

Είναι άραγε το Σύμπαν μέρος της Κύπρου ή η Κύπρος μέρος του Σύμπαντος;

Δυστυχώς οι πλείστοι "ηγέτες" του τόπου έχουν απαντήσει το πρώτο εδώ και καιρό και έχουν εκπαιδεύση ανάλογα και τους εμάς τους ιθαγενείς υπηκόους. Φοβάμαι πως το ΑΚΕΛ δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

Εξαίρετο το ποστ φίλε Λέξη, και με ωραιότατες αιχμές.

Αλλά δεν πιστεύω πως κανείς θα μπει στον κόπο να μάθει τους Linkin Park. Γιατί "αυτά δεν έχουν σημασία". Όπως και πάρα πολλά άλλα δεν έχουν δήθεν σημασία.

Ελπίζω τα καλύτερα για τον Άντρο Κυπριανού-είναι πράγματι εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος και γόνιμος συζητητής -ακούει- και έχει σημασία αυτό. Ουδόλως με ενδιαφέρουν τα εσωτερικά παίγνια του ΑΚΕΛ και αν ο πολύστροφος και πολυμήχανος Κατσού θα του την έχει στημένη. Με ενδιαφέρει όμως στην Κύπρο να αποκτήσουμε κάποτε Πολιτική Σκηνή-και όσο υπάρχει το Κυπριακό φοβάμαι πως αυτό είναι ανέφικτο.

Unknown είπε...

...εκπαιδεύσει ασφαλώς, με "ει" και όχι με "η", συγνώμη αν σας έβγαλα τα..μάτια. Η βιασύνη!

Unknown είπε...

Και κάτι άλλο!!! :-)

Καλύτερα να μην προσπαθήσει να μιμηθεί τον Ομπάμα. Ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι "επιθεωρησιακό". Ο Ομπάμα είναι γνήσιο "προϊόν" της Παιδείας του και της πάρα πολύ ιδιαίτερης διαδρομής του. Φέρνει δε εκείνο το 100% αμερικάνικο στοιχείο της αφτιασίδωτης συμπεριφοράς που όμως δεν είναι αποτέλεσμα "πρόβας" αλλά κουλτούρας. Είναι δε, αυθεντικό δείγμα ανθρώπου του 21ου αιώνα. Εμείς, ατυχώς είμαστε ακόμα στα μέσα του 20ου...

Anef_Oriwn είπε...

Σχετικά στα σύντομα:

1. Για το κείμενο της ανάρτησης δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Όσα γράφει ο Lexi_Penitas αποτελούν ΚΑΙ κουβέντες που τις λαλούν μεταξύ τους αλλά και σε παρέες (συνήθως μεταξύ σοβαρού και αστείου ή ακόμα και αυτοσαρκαζόμενοι) ΑΚΕΛικών, αριστερών, αριστεριζόντων αλλά κι άλλων (λιγότερο ή περισσότερο) συμπαθούντων. Όπως λαλεί και σε σχόλιο του ο Blogοδεσπότης “… μόνο ο χρόνος [...] θα δείξει ... [όχι μόνο αν ο Άντρος Κυπριανού] μπορεί να κολυμπίσει στα βαθειά ...”, αλλά και για πολλά άλλα που έχουν σχέση με την πολιτική του ΑΚΕΛ (για τη λύση του κυπριακού, για το αριστερό χαρακτήρα του κόμματος κ.ά.).

2. Έχω την εντύπωση (κι όχι τυχαία), ότι όποιος κι αν εκλεγόταν (μεταξύ Άντρου Κυπριανού και Νίκου Κατσουρίδη), το ‘Ύλαντρον πάλι θα έβρισκε τρόπο να πει τον “καλό” του το λόγο! (Φαίνεται καθαρά από τη βιασύνη του να κάνει αφοριστικά – “… δεν έχει δουλέψει πουθενά στη ζωή του εκτός από το κόμμα …”- είπε με βάση κάποια βιογραφικά που διάβασε). Τ’ άλλαξε λίγο μετά μασώντας τα λόγια του και με εξυπνάδες για τον «ξύλινο λόγο». Όμως μένω κατάπληκτος με το εμπεριστατωμένο πολιτικό του διαλογισμό (του ‘Ύλαντρου) που εκφράζεται μέσα από περισπούδαστα πολιτικά συμπεράσματα του τύπου “… ο Κατσου είναι άξιος να δυναμιτίσει την προσπάθεια [για τη διαμόρφωση ενός μετώπου ... στήριξης της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού] ... μόνο και μόνο για να την κάτσει του Μεγάλου...”. Μπράβο ρε ‘Ύλαντρε, Μέγα!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 22/1/2009 – 6:40 μ.μ.

kyriakos είπε...

By the way htan ontos ka8hgiths sto ati

Eva Neocleous είπε...

Lexi_penita,
σαν πολλά δεν του ζητάς ν΄αλλάξει του ανθρώπου;Τι θα μείνει από τον Άντρο Κυπριανού τότε;
Καλή επιτυχία στο έργο του κι ας ελπίσουμε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επανένωση του τόπου μας.Σίγουρα, από τη νέα του θέση θα έχει πολλά να προσφέρει.

Ανώνυμος είπε...

@ Ιλαντρος
Αγαπητέ μου ϊλαντρε εν που σε εδκιάβαζα γι αυτό σου έκαμα τωρά τούντο σχόλιο.
Γενικώς εν βρίσκεις τίποτε καλό στην αριστερά.Και το ότι εν εδούλεψε όπως λαλείς ο Κυπριανού τι σημασία έσιη?
Τόσα χρόνια τον ηξέρουμε και μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε.Άνθρωπος ευφυής , πράος, με εξαιρετικά ανεπτυγμένο τον πολιτισμό στον διάλογο πράμα που με καμνει να λαλώ πολλές φορές ότι εννεν Κυπραίος.
Στο κάτω κάτω οι άλλοι οι "περισπούδαστοι" και οι τυπικώς πληρούντες τις περγαμηνές για ενταξή τους στο πολιτικό Κυπριακό γίγνεσθαι τι εκατάφεραν την πιο κρίσιμη ώρα?Ενα επάρατο σχέδιο λύσης που ούτε καν συζητείται που τους ιδίους υποστηριχτές του...πλεόν.
BTW μόνο κρασί πίνω και μάλιστα κότσινο.Μόνο μεν κάμεις περίεργους συνηρμούς...

Δασκαλούα είπε...

Μετά που το επεισόδιο ο Αντρος με κουστουμιά τζιαι παλαιστινιακό, ο Άντρος στη Ροκαρόλα να χτυπιέται με Λινκιν Παρκ. Χα! Καλόν. Λαλείς να του πω να πάμε το Μάη στην Αθήνα που έρκουνται οι Depeche Mode?

Το θέμα είναι ότι το Ακέλ εν θα αλλάξει με ό,τι τούτο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα μας.
Πάντως αν τα σκατώσουν στις ευρωεκλογές εννα έσιει άκτιον τι θα γίνει το 2010, δεδομένης τζιαι της σχετικά μικρής διαφοράς ψήφων.

arkoudas είπε...

adinato na eklavo to arxiko kimeno os otidipote allon extos pou ena xronografima pou o xronografos to egrapsen a) eite dioti prospathi na edresosi tin fimi tou san dimokratikos, enallaxtikos apenanti se jinous tis kommatikis riz. aristeras alla taftoxrona aristeros pou eshi links se marxistika sites alla tin ora tis sizitisis xihani na pi jina pou emathe pou touta ta sites b) eite yia na diexagi analisin me tropon anorthodoxon jiai diaskedastikon c) ite yiati en athkiaseros.....jiai touta dioti nomizo oti en efkolon na akolouthoume tin moda jiai na dioumen organotikes simvoules. oxa en epidi o Politis jiai alles (akoma pio epizimies yia tin aristera) efimerides afikan na noithi oti "re kopellia maxoumasten na mathoume poses en oi ipopsifiotites, poies eni, pote klp. alla epidi en ta katafernoumen i dimosiefsi tis epomenis meras mila yia senaria jiai oi gegonota"....kala ta organotika na ta sizitoume....alla na ta sizitoume, oi na kindilogoumen enantion jinon pou tora en efkolo na tous antinassis epithesis jiai humor peri essokommatikis dimokratias....sizitisi stin prokimeni periptosi tha esimenen sizitisi prota pola tou katastatikou.... en katalaveno yiati touto to 'gramma' en mila yia ideologia;...yia to intampou na gini parakato;.....yiati en apolitik;...jiai roto: ektos pou tin kotsini gravata, tous linkin park jiai tes genikologies yia essokommatikous akrovartismous (pou na po tin alithkia ethkiavaza tous pou i ora 7 to proi tis pemptis pano se oullon to internet) eshi mia thesi (i parapano) politiki, ideologiki, sigekrimeni, me paradigmata, pou jiai enas athkiaseros, jiai enas enallaktikos/dimokratikos jiai enas analitis-xronografos, i (yia na dikaioso en meri ton xronografo)endexomenos jiai enas siniditopoiimenos pou troi llin oran na grapsi to kati tis tou, logika tha ishen simperilavi mesa sto 'gramma' tou;

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον το ΑΚΕΛ ως αριστερόν κόμμα λειτουργά με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό τότε για μένα ο καταλληλότερος εν ο Άντρος. Άνθρωπος που εννα ακούσει, προσγειωμένος τζιαι με κρίση να πάρει την σωστή απόφαση μακριά που ατομικισμούς τζιαι εγωισμούς. Με άλλα λόγια ζυμωμένος. Πιστεύκω τούτα εν τα χαρακτηριστικά κλειδιά για έναν γενικό γραμματέα...
Βρίσκω με πολλά αισιόδοξο τζιαι η μόνη εφτζή μου ένι να βρει το τρόπο να οργανώσει νάκκον το κόμμα ειδικά στα θέματα νεολαίας.

Θέλω πολιτικούς που να εμπνέουν τζιαι να βάλλουν τον άλλο σε σκέψη. Εβαρέθηκα τα παιχνίθκια εξουσίας τζιαι εγωισμού. Τα λογοπαίγνια τζιαι τα παναΰρκα...
Ίσως πάλε να 'μαι ονειροπόλος τζιαι ρομαντικός τζιαι τούτα ούλλα ναν μαλακίες για σας. Αρνούμαι όμως να μπω στο τρυπάκι ποιος γενικός γραμματέας εννα τραβήσει παραπάνω ψήφους. Έν πρέπει ναν τούτος ο στόχος...

rose είπε...

Ενα βουνό έχει μπροστά του ο Αντρος
ενα βουνό τεράστιο

ελπίζω καποια στιγμή να επιλέξει ...θαλασσα

rocky smarties είπε...

Poso sovaros kai na empneei empistosinei kapoios pou 8elei na legete Andros? Sto kafene mporei na einai ok, allla stin politiki mallon ohi :)

Ανώνυμος είπε...

καλα στα αρχαια [ η στην καθαρευουσα;] ο αντρος ινταλως ενι αγαπητε/η rockie smarties;
οσο για τζηνον τον λελλο..ακου ονομα..
του καφενε..
ιντα εσιει τζαι πολιτικους που του φεφκει κανενα "τζαι" αμα μιλουν..
τους αταχτους..
παλε καφενες..
οξα αραγες σου εσιει δικαιον ο μπαλζακ οτι ο καφενες εν το κοινοβουλιο του λαου;

ο "κουβεντα να γινεται"

Ανώνυμος είπε...

Το Άνδρος μας ενόχλησεν τώρα? Ηντα το ..."Τασσος" εφκάλαμεντο τζιαι πρόεδρο.

Anef_Oriwn είπε...

Όπως ας πούμε ο Γιαννάκης (ο Κασουλίδης, ντε) που έγινε Ιωάννης! (Μάλλον κάποιους αλλού τους τρωει κι αλλού κνίθουνται!).

Anef_Oriwn
Παρασκευή 23/1/2009 – 3:08 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μα η δεξιά αγαπητέ Άνευ πάντα προσέχει τους τύπους και κανόνες ευγενείας και ευπρεπισμού ,άσχετα αν οι πρακτικές της κινούνται εκ διαμέτρου αντίθετα(τουλάχιστον με όσα είδαμε ως τωρά όταν ήταν στην εξουσία για να είμαι δίκαιος).

rocky smarties είπε...

Ennow yia olous! Kai yiannis pou egine yiannakis. Kai episis ennousa akoma llion o hristofias en na ethete kai to onoma yia na yinei kapoios gg to akel.
To 8ema yia na allaxei kapoios to onoma tou apo yianakis iwannis kapou allou ton trwei

Bananistanos είπε...

@Ανευ

Εν να βάλεις τζε το σημερινό σχόλιο του ΚΚ στο μπλογκ σου; Έβαλα σου τι λίνκ για ευκολία
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=848635&-V=columns

Εγώ νομίζω εν έσιει δύσκολον έργο ο Αντρος, το μόνο που έσιει να κάμει είναι να ακούει του Μεγάλου

Aceras Anthropophorum είπε...

Τον Άντρον έξερα τον που τον τζιαιρόν που ήταν καθηγητής μου στο ΆΤΙ. Ήταν πάρα πολλά δουλευτής τζιαι πάρα πολλά απαιτητικός. Δεν εχάριζεν κάστανον (ούτε στους αριστερούς). Και κανένας δεν είχεν παράπονον διότι ποττέ μα ποττέ δεν ελειτούργησεν από κατζίαν όπως κάτι άλλοι που ενομίζαν ότι εκραούσαν τον... που τα ... επειδή είχαν μιαν θέσην στο ΆΤΙ.

Ποττέ δεν άκουσα να είναι νεκατωμένος με ξιμαρισιές. Η κινητήριος του δύναμη δεν είναι το έσhκιν, η εκδίκηση, ο φθόνος (ούτε καν προς τους φασίστες) αλλά ο έρωτας για αυτόν που αγαπά. Είναι όμως άθρωπος σεμνός τζιαι δεν τιτσιρώννει τες συγγινήσεις τους μπροστά στες κκάμερες ή μπροστά στους άλλους για να τες εξαργυρώσει σε προσωπικά κέρδη. Όταν ήταν επι χρόνια πρωταθλητής του μπάτμιντον ούδέποτε το έκαμεν για να καθηλώσει τον αντίπαλον, αλλά για να ΠΑΙΞΕΙ. Άθρωπος που παίζει είναι άθρωπος. Εκέρδιζεν πάντα γιατί εδούλεφκεν πολλά τζιαι γιατί επίστευεν στον εαυτόν του. Ποττέ όμως δεν εκόρτωννεν ηληθιωδώς σαν τον χάχαν. Δεν ενόμιζεν τον εαυτόν του το αρφάλιν της γής. Εκλέγηκεν μια χρονιάν αν δεν λανθάννουμαι αθλητής της χρονιάς για το ΗΘΟΣ του.

Είναι ο ίδιος Άντρος τζιαι τωρά. Δεν άλλαξεν το όνομαν του για να απαρνηθεί τες λαϊκές του ρίζες τζιαι να πιάσει το πιό ιντελλεξιουαλ Αντρέας. Όταν πάει στα κανάλια πάει να μιλήσει για το τί αποφάσισεν συλλογικά το σύνολον στο οποίον ανοίκει τζιαι όχι για να δειχτεί. Για αυτόν δεν αρέσκει σε αυτούς που δεν αρέσκει. Εμάθαν μας να θέλουμεν ινδάλματα, τζιαι το ίνδιαλμαν είναι εγωκεντρικός εκ φύσεως, γοητεύκει με τα τσιαλιμούθκια (με την πουσσκιάν θα έλεγα - και greekstorη εδώ δεν το παίρνεις για απαξίωσην αλλά για κομπλιμέττον) τζιαι όχι με την δουλειάν.

Εμέναν με ανυσηχεί διότι πολλοί αντιπαθούν τον Κατσού αλλά εψηφήσαν τον γιατί εν καλός άππαρος που νικά. Που νικά στες κούρσες των εκλογών. Αυτή η υπποδρομοποίηση της πολιτικής με ανυσηχεί πολλά. Για τα δεξιά κόμματα έτσι είναι, όχι όμως για τα αριστερά. Θα κριθεί λέτε ο Άντρος στες ευρωεκλογές. Μα τι εν τούτα τα πράματα σιόρ. Από πότε έναν κόμμαν που έχει για στόχον την ανατροπήν του κοινωνικού συστήματος (έστω τζιαι στα χαρκιά) έχει για πυξίδαν τες "ευρωεκλογές". Οι εκλογές είναι μέσον, δεν είναι σκοπός.

Εγώ από άλλα θα κρίνω τον Άντρον. Δεν είναι επικοινωνιακός. Ούτε ο Ππάπης ήταν. Ο έρωτας όμως που τον υποκίναν τον Ππαπην δεν ήταν για να τον δείχνεις. Εμπόριεν όμως να σε πάρει μέχρι τζιαι στην Ισπανίαν να πολεμίσεις (ΝΑ ΔΩΚΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΜΟΡΚΙΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ- για σας το λέω ρε μιξιάρικα του game boy τζαι του ipod).

O Άντρος άφηκεν τζιαι τους πρωταθλητισμούς τζιαι τα καθηγητηλλίκκια για αυτόν που αγάπαν. Για έναν μισθόν μιζέριας.

Τζιαι πρόεδρος να γινεί αξίζει του. Αλλά δεν νομίζω. Διότι είναι που τους αθρώπους που αν κρίνει ότι το κόμμαν του έχει να κερδίσει παραπάνω να βάλει άλλην προσωπικότηταν δεν θα επιδιώξει να είναι τζιείνος απλά για το εγώ του.

Στο δημοψήφισμαν ήταν του Ναι. Δεν το έμαθεν κανένας. Δεν εκατάφερεν να περάσει την γνώμην του. Εσιώπησεν τζιαι εδούλεψεν για αυτόν που εθεωρήσαν σωστόν οι πολλοί. Από πότε η αρετή να σέβεσαι την δημοκρατίαν είναι "πουττεμαν". Λυπούμαι κορούδες που μιλώ έτσι ματσhιστικά αλλά είναι κάτι μεγάλοι εναλλακτικοί "λεβέντηες" με τα φουλάρα, τα ντζίνς τζια τες πίππες στο στόμαν που τον αποκαλούσαν "πούττον της γάρας" επειδή επήεννεν να υπερασπιστεί το "όχι για να τσιμεττώσουμεν τον ναι" που ούτε καν υποστήριξεν. Μακάρι να είχα την δύναμην να νικήσω τζιαι γώ τον εγωκεντρισμόν μου τζιαι να την ρουφίσω όταν δεν εκατάφερα να πείσω τους πολλούς.

Κάμνετε τζιαι έναν άλλον λάθος κοπέλια. Η κκελέ του Ακέλ δεν είναι μόνον τζιείνοι που φαίνουνται στα μέντια. Έχει τζιαι έναν Βενιζέλον, τζιαι έναν Κολοκασίδην που είναι κολώνες μες το Ακέλ. Εσείς μόνον την πρόσοψην του Ακέλ θωρείται. Για αυτόν μεν φοάσται ότι ο Κατσού θα βλάψει το Ακέλ. Όσοι δε επροσπαθήσαν να βλάψουν το κόμμαν τους εκαταντήσαν έναν τίποτε. (όχι μόνον μες το Ακέλ). Επειδή ο Κατσού δεν είναι μαννός, δεν θα βλαψει την πηγήν που του διά δύναμην να είναι αυτόν που είναι.

Μπορεί ο Κατσού να μεν γινεί γραμματέας, μπορεί όμως να μπεί μες το πρώτον προεδρικόν συμβούλιον της ενωμένης Κύπρου.

Λυπούμαι που εμακρυγόρησα παρόλον που απλά έθελα να επαναλάβω αυτά που είπεν με λλία λόγια ο braintrap. Lexi δεν είναι το κείμενον που με εσικκίρτησεν τζιαι έπιασεν με η γλωσσοδιάρροια, είναι μερικά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

@Aceras

"Στο δημοψήφισμαν ήταν του Ναι. Δεν το έμαθεν κανένας."

Επήες να πεις τζαι είπες. Θέλεις να πεις έσhει κανένα που δεν το έξερεν?

Εμένα τζείνο που μου έκαμε εντύπωση σε τουτην την εκλογική διαδικασία ήταν ο Χριστόφιας, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, τζαι ο πιο αδικήμενος που τούτην την συμπεριφοράν ο Ανδρος.

Anef_Oriwn είπε...

Bananistanε,

Το άρθρο του Κώστα Κωνσταντίνου στο οποίο αναφέρεσαι είδα το τζιαι δκιάβασα το εχτές στον “Πολίτη” ...

Κατ’ αρχάς να σημειώσω (όπως σωστά επεσήμανε και σε ΜΕΝΑ πριν λίγο καιρό ο αγαπητός Aceras) ότι όταν τα άρθρα του “Πολίτη” περάσουν στο αρχείο (δηλ. μετά την παρέλευση της πρώτης μέρας), για να μπορεί να δουλέψει το link, η λέξη «columns» στο link γίνεται archivecolumns. Δηλ. το link τελικά είναι http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=848635&-V=archivecolumns.

Πάντως σ’ ευχαριστώ για την έμμεση (εισήγηση) ΣΟΥ, να βάλω “… τζε το σημερινό σχόλιο του ΚΚ στο μπλογκ mου …” - θα ήταν πιο δεοντολογικό όμως, αν την έκανες στο blog μου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να την υιοθετούσα, αν είχα το χρόνο να γράψω και κάποια σχόλια (για το κείμενο του Κ.Κ.) ή αν τουλάχιστον πίστευα (ή με έπειθες) ότι ΕΣΥ έκανες την πρόταση ΣΟΥ ελαυνόμενος από καλές προθέσεις για το ΑΚΕΛ!!!
Να σημειώσω ότι ο Κ.Κ. μεταφέρει (μέσα από το κείμενο του) βασικά την προσπάθεια ή την επιθυμία (όχι πάντοτε καλοπροαίρετη) που έχουν πολλοί (συνήθως άσπονδοι φίλοι του Κόμματος) να καθορίσουν (εκ του μακρόθεν και χωρίς να έχουν καμιά σχέση με το Κόμμα και τις διαδικασίες του – είτε σωστές είναι κατά τη γνώμη τους είτε λανθασμένες) ποια θα είναι η πολιτική του ΑΚΕΛ πάνω σε κάποιο θέμα. Κι ως ο ίδιος λαλεί κάπου “… Θεωρούσαμε πως δεν υπήρχε χώρος ανάμειξής μας σε μια εν εξελίξει καθαρά εσωκομματική εκλογική διαδικασία ...”, για αν το αναιρέσει όμως στο τέλος λέγοντας (αυθαίρετα) “... Εκτός κι αν αποφάσισαν πως αυτούς τους οπαδούς που έχουν, μ' αυτούς θα μείνουν και δεν χρειάζονται άλλους. Άμα είναι έτσι, 'γειά τους και χαρά τους!”

Κλείνω με κάτι που λαλεί ο Aceras: “... Η κκελέ του Ακέλ δεν είναι μόνον τζιείνοι που φαίνουνται στα μέντια…”!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 24/1/2009 – 4:11 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι το Ακέλ εν θέλει να ανατρέψει το κοινωνικό σύστημα. Δεν είμαι σίγουρη για το τι λένε τα χαρτιά τους γιατί έχω τζιαιρό να θκιαβάσω το καταστατικό τους και τα προγράμματα (που έχουν που το 90 αλόπως να φκκάλουν τίποτε, αν κάμνω λάθος σόρρυ), αλλά ναι, γνώμονας για τον Αντρο, τον Νικο, τον οποιονδηποτε, εννα ενι πραματα οπως οι ευρωεκλογες. Αμα σου λαλει ο αλλος οτι εννα διαχειριστουμε τον καπιταλισμο μες στα μουτρα σου τι να περιμενεις? Τζιαι αραγε εννα μπορουσε ποττε το Ακελ να λειτουργησει εκτος κοινοβουλιου, εκτος κεντρων εξουσιας, που ορθα εν θα επρεπε για μαρξιστες να ενι αυτοσκοπος αλλα μεσο; Σορρυ Ασερα μου, αλοπως εξυπνησα με αποριες...

Να σας πω την αμαρτια μου, όι ότι ήταν το πρώτο πολιτικο θέμα με το οποίο ασχολήθηκα τες περασμένες μέρες, αλλά επροτίμουν να φκει ο Άντρος παρά να φκει ο Κάτσου. Οι λόγοι εν ήταν τόσο πολιτικοί, όσο προσωπικοί. Τζιαι εν εννοώ πράματα τύπου τη σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός γιατί ειλικρινώς χέστηκα (με το συμπάθειο - ας εξηγηθούν με τες γεναίτζιες τους εμένα εν με αφορά), αλλά με τζιήνο που λαλεί ο Ασερας, το Ηθος, με την εννοια της πολιτικης συμπεριφοράς, τζιαι κατα ποσο στο κόμμα που βρίσκεσαι μπορείς να λειτουργήσεις ακριβώς όι για να φανείς εσύ αλλά για να προωθήσεις τις ιδέες του κόμματός σου συλλογικά, αφού υποτίθεται ότι εμπήκες τζιαμέ που μιας αρκής γιατί θεωρείς ότι οι θέσεις του κόμματος εννα αλλάξουν/βελτιώσουν γουατέβερ πράματα. Κατά τα άλλα εν ηξέρω αν μπορώ να του καταλογίσω του Άντρου πρωτοβουλίες, ηγετική φυσιογνωμία κτλ, τζιαι ναι, έτυχε να τον θωρώ στην τηλεοράση τζιαι να διαφωνώ με κάτι που ελάλε τζιαι να βαρεθώ τζιαι να τον εξιτιμάσω που λέει ο λόγος- μεν το παρετε κυριολεκτικά. Η ιστορία πρέπει να αντιμετωπίζεται με ταξικούς τζιαι κοινωνικούς όρους, τζιαι εννεν ιστορία προσωπικοτήτων, αλλά καμιά φορά τζιαι η προσωπικότητα καθορίζει πολλά. There are individuals Ð a mere handful in the history of mankind Ð who, while themselves being the product of an imminent catastrophic change, leave their mark upon an entire epoch. Vladimir Ilyich Lenin is one such giant mind, one such giant will...

Alexandra Kollantai, A Giant Mind, A Giant Will (1914-1916)

Αυτά για την ώρα, πάω να κάμω φραπέ.

koutso είπε...

Είναι σαν να ζητάτε απο ένα αρχιτέκτονα που για τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύει με 2% και το γνωρίζει το παζάρι,ξαφνικά να ζητά 10%.Ούτε στα όνειρα του.Το "πνευματικό καλούπωμα" είναι τέτοιο που τούμπες να κάμνει ούτε το ξύλινο του ύφος μπορεί να αλλάξει,ούτε τις γραβάτες να πετάξει.
Ξέρουν πολύ καλά ποιούς θέλουν να αναδείξουν σε τέτοια πόστα όλες οι κλίκκες του τόπου μας:ανθρώπους που δεν τολμούν να ρισκάρουν.
Συνεπώς μήτε θάλασσα,μήτε λαγκάδια,μήτε βουνά θα περάσει,απλά θα γεράσει όπως και οι υπόλοιποι,θα μας πλήξει όπως και οι υπόλοιποι.
Αυτοί που τολμούν και μιλούν είναι ήδη καταδικασμένοι απο το καταστημένο να μπούν στην κατηγορία των γραφικών.Ζήτω ο Φτωχόπουλος κοπέλλια.Θέλω πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φτωχόπουλο την επόμενη φορά.

Anef_Oriwn είπε...

Μερικές απορίες και διάφορα άλλα ερωτήματα που προκύπτουν στο ταπεινό και αφελές μυαλό μου από την ποικιλία των εδώ λεχθέντων!

1. Απορία (που μπορεί παράλληλα να αποτελέσει και ξεχωριστό θέμα για συζήτηση): Το ποιος θα είναι το πρώτο βιολί σ’ ένα κόμμα (ο γενικός του γραμματέας ή ο πρόεδρος του) δεν είναι ζήτημα που αφορά πρώτα, κύρια και πάνω απ’ όλα τα μέρη και του οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος; (Ο πολιτικός του λόγος, η δράση και οι πρακτικές του φυσικά είναι υπό την κρίση του καθενός μας).

2. Τα κατεστημένα δημιουργούνται από τη δύναμη της εξουσίας (οικονομικής και πολιτικής) των λίγων αλλά και με την ανοχή των πολλών. Οι γραφικοί διανθίζουν τη ζωή μας και λενε πράματα τα οποία ο μικροαστικός καθωσπρεπισμός μας, αλλά αλίμονο αν υπονοούμε ότι θα μας σώσει ένας ακρο-εθνικιστο-ελληναράς όπως ο Φτωχόπουλος!

Koutso,
Εξίχασες τον Χάρη τον Αριστείδου!!!!

Anef_Oriwn
Σάββατο 24/1/2009 – 7:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

..διοτι κουτσο αμα θκιαλεεις τους πραματευταες του κυριαρχου λογου σαν εικονες "γραφικου", απλα αναπαραγεις της εξουσια που τους επιχορηγα τζαι εσιει τους τζιαμαι για γενικη χρηση..αμεσα η εμμεσα..εν θωρεις οτι φκαινουν τζαι οι φυλλαδες αναλογως ανωτερων αναγκων;..
τζαι το να πουλας αντικουμμουνισμο μαζι μα υστερικο ρατσισμο ανακατωμενο με λλιον κετσαπ που φερνει ο καραμπελιας, εν τζαι εν ακριβως γραφικο..
ουτε τα ανεκδοτα του στυλ φτυσε στο σιερι σου τζαι καρτερα να ερτει το φτυμα στην μασκαλη σου για να σε καρακλησει να γελασεις..[ποσες φορες να τα πει ενα πλασμα;]

καμνει τζαι ο τυπος την παζα σου..πουλωντας στην αστικη ταξη οτι θελει να ακουσει..
αρεσκουν της οι γελοτοποιοι της ανωτερης ταξης..τζαι προφανως καποιους αρεσκει τους να φακκουν τουμπες για να αρεσκουν στους αστους πελατες...
ωραια σκυλακια..
εν γραφικη η καταντια ομως;

ο.κ.γ.

Bananistanos είπε...

Ασέρα

Εγω δεν θεορώ παλλικαρκάν να στηρίζεις τη θέση του κόμματος έστω τζε αν διαφωνείς, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως τη Λύση. Για άλλα θέματα πχ ένα φόρο πάνω ή κατω, να το δεχτώ. Η Λύση όμως πρέπει να είναι πάνω που το κομματικό συμφέρον.

Aceras Anthropophorum είπε...

Από ότι αποδείχτηκεν εκ των υστέρων, η θέση "όχι για να τσιμεντώσουμε το ναι" δεν ήταν μπλόφα. Ήταν μια ρεαλιστική επιλογή (άσχετα αν δεν συμφωνώ καθόλου). Οι πράξεις τους δείχνουν ότι δεν επεριπαίξαν τον κόσμον. Νομίζω ότι ο Άντρος (τζιαι οι άλλοι Άντροι) που εδουλέψαν αθόρυβα από μέσα ήταν πολλά πιο αποτελεσματικοί από μας που εσύρναμεν πέτρες από έξω.

arkoudas είπε...

παρ'ολο που φαίνεται ότι έσχιει δίκαιο ο ασέρας για το ήθος, την συλλογικότητα τζιαι την (συμπεριφοριακή) καθαρότητα του άντρου, τούτον δυστυχώς εννά μετρούσεν παραπάνω για ένα ΚΚ 'κομουνιστικού καθεστώτος' όπου οι μανούβρες τζιαι η διαφορετικότητα έν θα παίζουν τόσο πολλύ ρόλο πλέον.....αλλα στην προκειμένη περίπτωση σαννα τζιαι μετρά παραπάνω η ιδεολογική καθαρότητα τζιαι η θεωρητική γνώση, μες τες λάσπες του αστικού κράτους, τζιαι μάλιστα τζίνου του αστικού κράτους το οποίο το ΚΚ ανάλαβε να διαχειριστεί. η ιδεολογία εν φλέγον ζήτημα τωρά όπως ήταν το 1991, γιατί το ιστορικόν πλαίσιο εν τέθκιον που τωρά (όπως τζιαι τότε) η ιδεολογία κινδυνεύει παρ'ολο που εν διαφορετικοί οι παράγοντες/λόγοι. σίουρα όπως είπαν τζιαι πιο πάνω το ΑΚΕΛ έννε μόνο τζίνον που φαίνεται στα μέντια αλλά κυρίως η βάση τζιαι οι κοινωνικές δομές που μάσχιεται να χτίσει...αλλά τούτα χρειάζουνται κατέυθυνση που να δείχνει σ'ένα δρόμο διαφορετικής κατεύθνυσης τζιαι όι άρπα-κόλλα αλλαγές....τζιαι συμφωνώ επίσης με το ότι ο νέος Γ.Γ εν πρέπει να κριθεί που τες Ευρωεκλογές οι όποιεσδήποτε εκλογές (εκτός φυσικά αν έρτει μια ήττα διάλυσης).....αλλά δυστυχώς έτσι γίνεται τζιαι στο ΑΚΕΛ τζιαι στα πλείστα ΚΚ....όμως για να μεν κριθεί που εκλογές τζιαι για να μείνει προσηλομένος πάνω στο στόχο τζιαι όι στο μέσο (ή αν θέλετε πάνω στον αγώναν ολόκληρο τζιαι όι ένα που τα στάδια του) πρέπει μια θεωρητική κατάρτηση, μια προσωπική σχέση με την Μαρξιστική-Λενινιστική ιδεολογία τζιαι την ιστορία/θεωρία της, να διακατέχει τον Γ.Γ τζιαι να καθορίζει τον λόγο του (αν όι τες πράξεις του). δυστυχώς θεωρώ ότι τούτον εν το έσχιει ο νέος Γ.Γ (τζια φαίνεται τζιαι που παλιά τζιαι που τες τελευταίες μετεκλογικές εμφανίσεις του) αλλά όπως έιπε τζιαι κάποιος υπάρχουν άτομα (π.χ Γ. Κολοκασίδης - διαφωνώ με το Βενιζέλος) που ως ένα σημείο μπορεί να μεν αφήκουν την μπογιά να ξεβάψει.....επλίζω οι κολώνες του κόμματος τζιαι η βάση του να λειτουργήσουν έτσι ώστε ο νέος Γ.Γ να μεν αφαιρέσει εντελώς τον ιδεολόγικό λόγο τζιαι την αντιπαλότητα τζιαι να λειτουργήσει μόνο με συνέναιση τζιαι τακτικές του 'γενικολόγα να περάσουμεν'.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αρκούδα, τούτα που λαλείς προσυπογράφω τα τζιαι γώ. Η αντικειμενική πραγματικότητα όμως καθορίζεται τζιαι που την ταξικήν θέσην των μελών τζιαι οπαδών του Ακέλ. Το ότι στην Κύπρο η οικογένεια είναι ακόμα τόσο δυντατή που να ξιστρατίσεις από τις κομματικές προτιμίσεις της φατρίας θεωρείται λλίον πολλά ισοδύναμον του ότι εξιμάρισες το όνομαν, κάμνει την εργατικήν ταξικήν βάσην του Ακέλ να διαλύεται τζιαι να ξιφτά μέσα στους αυτοεργοδοτούμενους (εργάτες που "επροκόψαν" τζιαι κάμαν δουλειάν δικήν τους), τους αυτοεργοδοτούμενους που "επροκόψαν" (τζιαι κάμαν εταιριούδαν), τα παιδκιά των αρκατών που επήαν πανεπιστήμιον (τζιαι πιάαν θέσην στην τράπεζα, στο δικηγορικό γραφείο, στο ιατρείο...). Το ότι οι απογόνοι της εργατικής τάξης του 30, του 40, του 50 παραμένουν πιστοί στους γονιούς τζιαι τους παππούδες τους κρατά το Ακέλ μεγάλον κόμμαν, αλλά κάμνει το στην κοινωνικήν του βάσην να μοιάζει ολοέναν με τα άλλα. Τούτον εν πολλά ποιό σημαντικόν που την ταξικήν προέλευσην του ΓΓ (παίζει τζιαι αυτόν ρόλον αλλά λλιόττερον). Ένας γεννικός γραμματέας με μικροαστικές καταβολές εν πιό ευκολον να επηρεαστεί που μιαν εργατικήν βάσην παρά μια βάση πορωμένων μικροαστών, ατομικιστών, ππαραόπιστων καταναλωτών με ανύπαρκτην κοινωνικήν μόρφωσην να επηρεαστεί από έναν λαϊκόν ηγέτην.

Αυτήν την στιγμήν δεν έχει ούτε έναν στην κεντρική γραμματεία του Ακέλ που να έκαμεν έστω τζιαι έναν φεγγάριν εργάτης. Στη κεντρικήν επιτροπήν αν έχει θα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα των σιερκών σου. Είμαστιν ήδη στην τρίτην γεναιάν. Εν όπως τους απόδημους. Η κόρη μου μιλά σπαστά κυπριακά, η αγγόνισσα μου δεν θα τα μιλά ίσως καθόλου.

Συμπέρασμαν: η ηγεσία του ακέλ αντικατωπτρίζει απόλυτα την λαϊκην του βάσην. Ίσως είναι τζιαι για αυτόν που δεν έχει αναταραχές τζιαι εντάσεις εκτός που κάτι ατομικά ξεσπάσματα ιδίως πλασμάτων που εσπουδάσαν Ελλάδαν τζιαι εταυτιστήκαν με την εργατικήν τάξην μιας άλλης χώρας.

Theopemptou είπε...

Ήμουν συνάδελφος με τον Άντρο στο ΑΤΙ και ο άνθρωπος είναι όπως τον περιγράφει ο Aceras.
Σωστός άνθρωπος, έμπιστος, προσγειωμένος και πολύ αγαπητός. Δραστήριος, βοηθούσε φοιτητές και αποφοίτους με τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε για να πάρουν και άλλα προσόντα.
Έκαμε μεγάλες θυσίες για τα πιστεύω του. Πόσους ξέρετε εσείς που αφήνουν μια καλή κυβερνητική δουλειά για να πάει υπάλληλος σε κόμμα;
Το Πολιτικό μας σύστημα είναι τέτοιο που επιβάλλει τις συνεργασίες των κομμάτων. Με τον Άντρο μπορείς να συζητήσεις, να κάνεις συνεργασίες με κοινούς στόχους. Αυτό περιμένω να είναι ένα από τα μεγάλα κέρδη που θα φέρει η εκλογή Άντρου στο ΑΚΕΛ.

κουτσοφτου είπε...

Εγω πιστευω οτι με την εκλογη του Α Κυπριανου,εκτος των αλλων θα γινει επιτελους η αρχη μιας σωστοτερης κομματικης γραμμης.Δηλαδη με λιγα λογια θα ξεκαθαρισει η αριστερα,η δεξια και το κεντρο,αφου η προσωπικοτητα και η ιδεολογια του Α Κυπριανου,θα απορροφησει το μεγαλυτερο ποσοστο των δηθεν σοσιαλδημοκρατων της Κυπρου.Το υπολοιπο θα παει στην αλλη πλευρα της εξουσιας δηλ. το ΔΗΚΟ.Ετσι σιγα σιγα θα ξεκαθαρισει και αυτο το....τοπιο!!
Οσον αφορα το σχολιο του Κουτσοφτιδη,εννοειται οτι αστειευεται. Γνωριζω και τις ανησυχιες του και τη πολεμικη που δεχεται κατα καιρους απο συγκεκριμενο ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΟ μηχανισμο...

ECONOMIDES είπε...

Yianni, in Japan they 've translated & sold more than 3m copies of Obama's speech to business people around the country in order to teach them that ONE must always address ALL ... U did good, a very nice article written by ONE that needs to be read by ALL

firfiris είπε...

Εγώ απλά έμπηκα να πω "χαλόου".
Χαλόου!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη