15 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωπάκια για λύπηση

Ρε που φτάσαμε! Εκδήλωση συμπαράστασης στους κρατούμενους συναδέλφους τους για την υπόθεση Κίτα, έκαναν αστυνομικοί στο δικαστήριο.

Καλά ρε βλάκες, αν αύριο όντως αποδειχτεί η ενοχή τους που θα κρύψετε τα μούτρα σας. Δε φτάνει που η εμπιστοσύνη του κόσμου στην αξιοπιστία σας έφτασε στο μηδέν, πάτε να βγείτε και από πάνω. Σ
κάστε τουλάχιστον και περιμένετε την ολοκλήρωση των ερευνών.

Άσε που κανένας σας δεν ξέρει τίποτε και για κανένα μεμπτό στο σώμα της αστυνομίας. Όλοι γνωρίζουν, όλοι υποψιάζονται και σεις τίποτε. Είστε στραβοί ή παλαβοί; Αν δεν είστε κανένα από τα δύο, τότε είστε ρεμάλια. Συνηθίσατε όλοι σας στη καθημερινή κατάχρηση εξουσίας με μικρά και μεγαλύτερα παραπτώματα. Η ατιμωρησία, σας έχει αποθρασύνει.

Έχετε καταντήσει ένα συνδικάτο μικροαπατεώνων όπου ανάμεσα σας βρίσκει γόνιμο έδαφος και η ανατροφή πραγματικών εγκληματιών. Η συνεχής ενασχόληση σας με τον υπόκοσμο και κάθε λογής εγκληματίες δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για όποιον το θελήσει να μεταπηδήσει στο έγκλημα. Όταν μάλιστα ξέρει από πριν ότι -no matter what- όλοι σας θα πιείτε το αμίλητο νερό. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το συνδικάτο σας.

Αντιλαμβάνεστε ρε αμπάλατοι την ευθύνη που έχετε απέναντι στη κοινωνία που σας πληρώνει; Όχι για να δέρνετε νέους δεμένους με χειροπέδες, ούτε για να τη βγάζετε τα βράδια και εν ώρα υπηρεσίας στα καμπαρέ. Όχι για να γίνεστε συνέταιροι με τους εμπόρους του λευκού θανάτου ούτε φύλακες στα στέκια του χαρτοπαίγνιου. Όσοι δεν εμπίπτετε σε αυτές τις κατηγορίες βγείτε και μιλήστε. Αλλιώς είστε και δειλοί και συνένοχοι. Αν λοιπόν δεν βοηθήσετε να καθαρίσει η βρωμιά μέσα στην οποία ζείτε και δουλεύετε, τότε παραιτηθείτε.

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του τι λέει και τι σκέφτεται ο κόσμος για σας. Συνάδελφος σας μου είπε ότι είστε θορυβημένοι. Όχι γιατί σας ήλθε σοκ από τα γεγονότα. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τις βρομιές, αλλά επειδή μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και θα χάσετε το βόλεμα. Μόνο να πουλάτε αντριλλίκι καλυπτόμενοι από τη στολή και την εξουσία που σας προσδίδει. Μόνο γι' αυτό είστε καλοί. Αλλά καταντάτε μικρόψυχα ανθρωπάκια, δειλά, φοβισμένα, ψαρωμένα χειρότερα από νεοσύλλεκτους φαντάρους μπροστά στην ευθύνη. Άντρες είστε εσείς ρε; (χωρίς φαλλοκρατική διάθεση). Άντε παρατήστε μας!

Έτσι για να μη ξεχνιώμαστε

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε το που τη θετική πλευρά. Εν το πιο κοντινό πράμα που εννα νιώσουν ποττέ οι μπάτσοι στην αλληλεγγύη, χεχεχε.

Sceptic Anonymous είπε...

Σκληρό κείμενο Λέξη, αλλά δυστυχώς λες αλήθειες και στην προκείμενη περίπτωση πικρές. Μόνο στην Κύπρο οι θύτες παρουσιάζονται ως θύματα και ζητούν και ρέστα από πάνω.

Κατά τα άλλα ο Χριστόφιας εντόπισε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς. Άρκησε λίο να το καταλάβει, να δούμε πόσο θα αρκήσει να κάμει και κάτι ή αν θα εκτονωθούμε πάλι με παραφιλολογίες κενού περιεχομένου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σκέπτικ κανένας δεν μπορεί να κάμει ότι θέλει με την δημόσιαν υπηρεσίαν. Είναι σύστημαν με πλοκάμια, μηχανισμούς συντήρησης, δύναμην που ρίφκει υπουργούς, ακόμα τζιαι προέδρους. Για να μπορέσει πολιτικός παράγοντας να τους αντζίσει πρέπει να κάμουν πειθαρχικόν παράπτωμαν, τζιαι ακόμα τζιαι τούτον δεν είναι αρκετόν. Πρέπει να αποδεικτεί.

Όταν ήμουν στρατιώτης ο λοχαγός μου έπιαννεν σπέρμα που διάφορους στρατιώτες τζιαι επούλεν το. ΌΛΟΙ το εξέραμεν τζιαι κανένας δεν εμίλαν. Μιαν ημέραν έγλιασα τζιαι έμπηκα στο γραφείον του διοικητή, έκαμα του ππάτταν τζιαι ανάφερα του την υπόθεσην. Έδωκα του τζιαι έναν ποτσούιν όφκαιρον που έκλεψα που το αυτοκίνητον του λοχαγού όταν μιαν ημέραν με εδιέταξεν να του το καθαρίσω. Ο διηκητής με επροσγείωσεν. Παιδί μου, λαλεί μου, θα ήθελα να του τσιακίσω τα κόκαλα και να τον στείλω στην φυλακή. Αν πάμε όμως με το δοχείο το άδειο στο για καταγγελία, θα πάμε και οι δυό φυλακή. Έχεις κότσια μου λέει να πας να δώσεις σπέρμα και μετά να καταγγείλεις στο δικαστήριο. Έχεις ένα φίλο που έδωσε και δέχεται να πάει να μαρτυρήσει; Ούτε φίλο είχα, ούτε τζιαι ο λοχαγός θα με εμπιστευόταν ποττέ να μου προτείνει εμέναν να δώκω ποτσούν σπέρμαν για έναν σάντουιτς βραστό.

Μην νομίζεις ότι αλλάσσει τίποτε με τους αξιωματούχους. Κάτι γνωριμίες που έχω διηγούνται μου πράματα να φρίσσεις. Δεν έχουν καμιά δύναμη ούτε να τους διώξουν, ούτε καν να τους βάλουν ττερπιέν να δουλέψουν.

Εδώ στο χωρκόν μου ο γραμματέας του συμβουλίου έσπασεν τους χωρκανούς ούλλους με την ιδιοτροπίαν του τζιαι τα καπρίτσια του, έσπασεν 2 μουχτάρηες τζιαι τους έφκαλεν νοκ άουτ, τζιαι κανένας δεν μπορεί να του κάμει τίποτε.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράματα τζιαι αν αλλάσσουν είναι σιγά σιγά με διοικητικές αναδιαρθρώσεις (που δεν φαίνονται στα μέντια) τζιαι όχι με πόλεμον σε άτομα (που πουλά). Ο Λέξιπένητας το λέει πολλά καλά στο άρθρον του, εν τες διοικητικές αναδιαρθρώσεις που φοάται το μπατσαριό τζιαι όχι που εκάτσαν μέσα 2 κοπρόσκυλλα.

Λέξιπένητα ευχαριστήθηκα το άρθρο σου.

Lexi_penitas είπε...

Σκεπτικιστή, είναι πεισμένος ότι ο Χριστόφιας έχει την πολιτική βούληση. Οι δυσκολίες που περιγράφει ο Ασερας είναι υπαρκτές και το στοίχημα θα εξαρτηθεί από την επιμονή και τη μεθοδικότητα των διωκτικών αρχών. Αν καταδικαστούν 2 ή 3 ή 5 αστυνομικοί το πρόβλημα δεν λύνεται. Χρειάζονται τομές οι οποίες πρέπει να ξεκινούν από τη διαπίστωση ότι οι άξιοι να ηγηθούν σε όλες τις βαθμίδες της αστυνομίας είναι μια μικρή μειοψηφία. Δυστυχώς οι πολλοί όπως αναφέρω, μόνο σαν μικροαπατεώνες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Εδώ ο Αρχηγός είχε την φαεινή (ηλίθια) ιδέα να δημιουργήσει σώμα αδιάφθορων μέσα από ένα σύνολο διεφθαρμένο. Ευτυχώς του έβαλαν αμέσως φρένο. Αντί να βγεί ο μακάκας να τιμωρήσει παραδειγματικά τους μπάτσους που σε ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας και με χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινητου κατέβηκαν στο δικαστήριο για συμπαράσταση των υποδίκων συναδέλφων τους πήγε να επισκεπτεί τον υ/δ της ΥΚΑΝ σταο νοσοκομείο δίνοντας σε μένα τον αδαή ότι το έκανε για σκοπούς συμπαράστασης.

Μπάχαλο λοιπόν. Όταν οι ενδείξεις λένε ότι ο ίδιος ο Αρχηγός δεν επιδείχνει ούτε το μισό ζήλο που θα έπρεπε να έχει στη μάχη ενάντια στη διαφθορά στο σώμα πόσο μπορείς να ελπίζεις.

Αν ακόμα ο Χριστόφιας δεν σκέφτηκε να τον σιχτιρίσει πρώτο λόγω ανεπάρκειας, (έχει το συνταγματικό δικαίωμα), τοτε είναι χαμένη υπόθεση η περιβόητη κάθαρση. Είναι όμως πολύ νωρίς για τελικά συμπεράσματα.

Η διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι οι σημερινοί δείχνουν να θέλουν. Ποιος ξεχνά τους Κκκκόσιηδες και τους Ευαγγέλου; Όταν ακούω τους Συναγερμικούς να κριτικάρουν τη κυβέρνηση για το τρόπο που χειρίζεται το θέμα, αναστέλλεται η άμβλυνση της προσέγγισης μου απέναντι στη δεξιά και την (αμαρτωλή) ιστορία της στο τοπο.

Greekstories είπε...

Λεξη, Ασερα τρομερο αρθρο και σχολιο. Τελικα αν θα αλλαξει κατι στην σαπισμενη κοινωνια της Κυπρου μονο απο τετοιους blog writers σαν εσας (ατε και μενα για να μην εχω παραπονο).

rose είπε...

Λεξηπενητα

Οσο και να φανει τραβηγμενο, μου ειναι ιδιαιτερα οδεινιρο να σχολιασω το άρθρο κι αυτο γιατι κατι τέτοιους ειχαμε μπροστα μας καθε φορά που το Κέντρο Στηριξης Γυναικων Απανέμι, τα έβαζε με καποιον καμπαρετζή ή πάτρονο, ή αχρείο...

Πολλές φορές απο επικεφαλής Τμηματων προάσπισης των θυματων και των δικαιωματων τους.

Μου ειναι επισης ιδιαιτερα οδεινιρο να παρακολουθω τα σχόλια του Σοφοκλη Σοφοκλέους που προσφατα βρηκε "τρυπα" και χώστηκε και άρχισε να μπουρδολογεί ξανά...

Προσβαλει την αισθητικη μας αλλα δυστυχώς για πολλές - πάμπολλες περιπτώσεις ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ζωές ανθρώπων.

Αυτο το σαθρό συστημα ειναι το ίδιο ακριβώς που για επιβιωσει "γαμά και δέρνει"...

κάποτε στην κυριολεξια

Ανώνυμος είπε...

@Lexi

Να δούμε μέσω ποιάς εφημερίδας οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την ίδια την Εισαγγελεία με "αποκαλύψεις για παρατυπίες και ευνοϊκή μεταχείριση πολιτών".

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, οφείλω να καταγράψω κάποιες σίγουρες πληροφορίες μου, ότι:
1. Η σύλληψη των δύο αστυνομικών βασίζεται μέχρι στιγμής μόνο πάνω στην κατάθεση του ισοβίτη Αντώνη Κίτα.

2. Ο ισοβίτης Αντώνης Κίτας χρησιμοποιείτο από την αστυνομία για διαλεύκανση ορισμένων υποθέσεων και δεν είχε σκοπό να δραπετεύσει την περιβόητη νύχτα. Απλά επισημάνθηκε από περιπολικό άλλης υπηρεσίας, η οποία φυσικά δεν είχε ιδέα για τα αίτια της αποστολής. Μην ξεχνάμε, ότι ο Κίτας πληγώθηκε και από τέσσερις σφαίρες κατά τη συμπλοκή.

3. Οι δύο αστυνομικοί χαίρουν άκρας εκτίμησης από το σώμα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πιστέψουν οι συναδέλφοι τους, ότι βάσει των καταθέσεων ενός εγκληματία ισοβίτη, ζητείται τώρα η κεφαλή τους επί πίνακι. Δεν ξέρω αν ήταν σωστή η κίνηση τους να δηλώσουν την αλληλέγγυα παρουσία τους δυναμικά στο δικαστήριο, αλλά ήταν σίγουρα αυθόρμητη.

Υ. Γ. Συγχωρέστε με, αν παρεκκλίνουν οι πληροφορίες μου από την επικρατούσα κοινή γνώμη, αλλά όπως μου τα περιέγραψαν, ακριβώς έτσι σας τα μεταφέρω.

(Λεξηπένητα, σε χαιρετώ)

SKonte είπε...

mou fainetai oi sfaires itan treis kai i triti pou evgale mistiriodos kai monos ap ti masxali tou, meta apo exetaseis fainetai de vlithike pote.

kai diladi opote pane sto dikastirio siggeneis, sinadelfoi kai filoi katigoroumenon i thimaton ayto simainei oti pigan na epirasoun ti diki kai na ekfovisoun dikastes kai katigorous?

i opos mas volevei to vlepoume to prama?

the Idiot Mouflon είπε...

Όπως σε βολεύει Σκόντε. Δεν είναι παγωτάτηδες που πήγαν στο δικαστήριο, είναι αστυνομικοί που ασκούν συγκεκριμένο λειτούργημα.

Φαντάστου να ήταν κατηγορούμενος για ποινική υπόθεση ένας πολιτικός και να κατέβαιναν βουλευτές να δηλώσουν συμπαράσταση. Δεν θα τους άξιζε χέσιμο; Δεν θα υπήρχε θέμα κατάχρησης εξουσίας ή/και επέμβασης της μιας εξουσίας πάνω στο έργο της άλλης;

Ελπίδα μου είναι πως θα αρχίσουν τώρα τα αλληλοκαρφώματα των διάφορων φατριών στην Αστυνομία (ναι, υπάρχουν και έχουν -η κάθε μια - ξεχωριστούς ευνοούμενους εγκληματίες) για να ξεφτιλιστούν εντελώς.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ - ΤΟΣΟ ΠΑΣΙΦΕΝΕΣΤΑΤΑ - ΑΝΩΡΙΜΟΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ, ΑΒΙΑΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΔΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΑ ΣΩΣΤΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΩΝ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ , ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΧΡΙΖΕΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΣ?

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, (ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΝΕΜΑΣ ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ Ή ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΠΟΤΕ. Η ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.
ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Lexi_penitas είπε...

Το πιο πάνω σχόλιο το πήρα στο e-mail και το δημοσιεύω αυτούσιο. Αντιλαμβάνομαι ότι ο αναγνώστης δεν είναι εξοικιωμένος με το μπλογκιγκ γι' αυτό θα του πω ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτος να σχολιάζει και να μετέχει στο διάλογο αφήνοντας απευθείας τα σχολια του πατώντας το σχετικό με τα σχόλια σύνδεσμο ακριβώς κάτω από το κείμενο.

Τώρα επί της ουσίας και πολύ επί τροχάδην λόγω φόρτου ασήκωτου εργασίας, θα έλεγα ότι βλέπουμε τα συμπτώματα του συνδικάτου, του νταή, του δήθεν κατατρεγμένου, του αυτολιβανίσματος να πλημμυρίζουν το κείμενο. Επί της ουσίας ουδέν. Το ότι το σύνολο της κοινωνίας ακούει αστυνομία και μειδιά περιφρονητικά δεν φαίνεται να απασχολεί τον αναγνώστη.

Είναι φανερό ότι η στρεβλωμένη αντίληψη του ρόλου που καλείται να παίξει είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αστυνομίας.

Επίσης η παρεξηγημένη έννοια της συναδελφικής αλληλεγγύης σηκώνει ανάλυση. Δλδ όχι μόνο θα συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που η δικαιοσύνη τους έκρινε προφυλακιστέους αλλά δεν βλέπουμε και δεν λέμε τίποτα από τις μικρές και μεγάλες παρανομίες στις οποίες υποπίπτουν συνάδελφοι. Αυτό ΔΕΝ είναι συναδελφικότητα, ΑΥΤΟ είναι επιοικώς συνενοχή!

Phivos Nicolaides είπε...

Να μην παραξενευόμαστε γιατί όταν χαθεί το μέτρο για πολλά πράγματα, τότε βλέπουμε πολλά θλιβερά να συμβαίνουν γύρω μας.
Άσε που μου θύμισε και λίγο εκείνο το 'συμπαράταξη' αντί 'συμπαράσταση'...

Ανώνυμος είπε...

Το περηφανος Αστυνομικός με ξεχωριζει απο τους άλλους, παντογνώστη φιλε μου.

Το πως με έκρινες, δείχνει πόσο λάθος κρίση έχεις.

Σε ευχαριστώ που απέδειξες τα αυταπόδειχτα.

Συνέχισε την καλή δουλειά

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύκεται στον Κίτα ,ένα ψυχασθενή δολοφόνο και συνεργάτη των τούρκων . Κάμετε του τζιαί μιάν εικόνα τζιαί βάρτε την μες την εκκλησίαν να την προσκηνάτε . Εν εκαταλάβετε ότι οι μόνοι που εχαρήκαν με τον τρόπον που τα Μ.Μ.Ε ( Μέσα Μαζικού Εμπεγμού )επαρουσιάσαν το θέμα εν οι έμποροι ναρκωτικών ?

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη