12 Ιανουαρίου 2009

Κατσουρίδης γιοκ!

Όταν διαβάζω και ακούω τα πολλαπλά σενάρια που επεξεργάζονται τα σαΐνια οι δημοσιογράφοι μας σε σχέση με τη διαδοχή στο ΑΚΕΛ μου έρχεται ένα μειδίαμα στα χείλη. Ο λόγος είναι ότι καμώνονται πως δεν ξέρουν πως λειτουργεί το ΑΚΕΛ αλλά και πως λειτουργεί ο Χριστόφιας.

Δεν υπάρχει πιθανότητα ο Χριστόφιας να μη κάνει γνωστή την προτίμηση του στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι και από μόνη της η δημοσιοποίηση στα δύο σώματα είναι αρκετή να καθορίσει την εκλογή. Η πολύχρονη παρουσία του στην ηγεσία του κόμματος, συνδυασμένη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη πολύχρονη παρουσία του ΑΚΕΛ στη πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργούν ασπίδα για οποιαδήποτε αμφισβήτηση της θέλησης του μέσα στο κόμμα. Επιπρόσθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των μεσαίων και ανώτερων στελεχών του κόμματος βρίσκονται δίπλα του από τον καιρό που ήταν Γ.Γ. της ΕΔΟΝ τζιαι λλίον πολλύν εν του σιερκού του.

Η γνωστοποίηση της προτίμησης του στα σώματα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει. Πιστεύω ότι έχει ήδη μεθοδεύσει και την εκλογή του εκλεκτού του. Απλούστατα επειδή θέλει να αποτρέψει εκλογή του Νίκου Κατσουρίδη. Ο λόγος είναι ότι θέλει να ελέγχει τη κατάσταση στο κόμμα και μετά την αποχώρηση του. Με τον Νίκο στο πηδάλιο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα, μεγάλες ικανότητες, φοβερή ευστροφία και ευελιξία, ο Κατσουρίδης είναι ο αναμφισβήτητος πρώτος ανάμεσα τόσο στους οπαδούς του ΑΚΕΛ όσο και στη κοινή γνώμη. Τόσο τα προσόντα του όσο και η προϊστορία του δείχνουν άνθρωπο αυτόφωτο που δύσκολα μπορεί να ποδηγετηθεί. Είναι μάλιστα πολύ αμφίβολο από τη στιγμή που θα βρεθεί στο πηδάλιο αν θα ηγηθεί του κόμματος λειτουργώντας συλλογικά. Το πιθανότερο είναι να επιβάλει εύκολα ή δύσκολα την υπεροχή του και την εξουσία του στην υπόλοιπη ηγεσία.

Η αδυναμία ελέγχου του Νίκου είναι για μένα η κύρια αιτία που ο Χριστόφιας δεν τον θέλει για αντικαταστάτη του. Βεβαίως αυτό δεν μπορεί να το προβάλει σαν λόγο. Γι' αυτό αν χρειαστεί θα ανοίξει το μεγάλο φάϊλ με τις "αμαρτίες" του και θα αρχίσει να του τις απαριθμεί μέχρι που να πει ττοπέ. Η δράση του πριν κατά και μετά το δημοψήφισμα και ο ηγετικός ρόλος που έπαιξε στη Τασσική φράξια στο κόμμα είναι αμαρτία που δεν του την ξεπλένει ούτε ο Νείλος. Στα υπόλοιπα που πολλοί αποκάλεσαν "χριστιανικά" χαρακτηριστικά και που ο Χριστόφιας προέβαλε σαν τα κύρια κριτήρια που πρέπει να πληρεί ο ηγέτης του ΑΚΕΛ, δεν θα αναφερθώ διεξοδικά γιατί θα καταντούσα κουτσομπόλης. Θα πω όμως ότι για τα Ακελικά στελέχη έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ο Νίκος δεν τα πληρεί.

Οπότε ο Νίκος, τουλάχιστον όσο ο Χριστόφιας θα είναι στην ενεργό δράση δεν βλέπει αρχηγία στο ΑΚΕΛ. Τώρα, αν θα είναι ο Άντρος ή αν θα προκριθεί ο Γιαννάκης ο Κολοκασίδης (χλωμό το βλέπω), σαν ενδιάμεση λύση μέχρι το συνέδριο θα δείξει.

30 σχόλια:

ruth_less είπε...

Όταν ο Χριστόφιας απαρηθμούσε στην συνέντευξη που έδωσε στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο αντικαταστάτης του, ανάφερε - τελευταίο μεν αλλά ουδόλως αμελητέο - την άμεμπτη προσωπική ζωή. Τώρα θα μου πεις, ποιός έχει άμεμπτη προσωπική ζωή... άσχετο... αλλά για τον Κατσουρίδη πάαααρα πολλά είχαν ακουστεί κατά καιρούς και νομίζω τον φωτογράφισε αρκετά με αυτό που είπε. Άσχετο αν συμφωνώ ή όχι, το βρήκα αρκετά χοντρό πάντως να το πει δημόσια - και αχρείαστο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Εγώ νομίζω ότι τζιαι να αφαιρέσεις τον Χριστόφια εντελώς από το κόμμα για 1 μήνα τζιαι να πεις στην ΚΕ επιτροπή του Ακέλ να φκάλουν γραμματέα, θα φκάλουν τον ίδιον που ο Χριστόφιας θα επρότεινεν. Και το ίδιον αποτέλεσμαν θα ερχόταν ακόμα τζιαι αν τον απομάκρυνες πριν που έναν μήνα, πρίν κάμει όποιαδήποτε νύξη.

Παλιά ελέαν ότι εν η Μόσχα που εδιόριζεν τον ΓΓ του Ακέλ. Τωρά που δεν έχει Μόσχα εν ο Τσάρος...

Όσον τζιαι να αντιπαθεί τζιαι να δυσπυρκά κάποιος την τάση του Χριστόφια να περνά την άποψην του, δεν μπορεί κάποιος να μηδενίζει το τί θέλει έναν σώμα 110 αθρώπων που οι περισσότεροι είναι αξιολογότατοι. Γιατί δεν κάμνει κανένας τζιαι την υπόθεση ότι η γνώμη του Χριστόφια έχει κατασταλάξει ακούοντας το τί λέγεται μέσα στο κόμμαν; Φαίνεται πολλά παράλογον;

Τωρά για τον καημένον τον Κάτς, μπορεί ο άθρωπος να εν καλός για την μούστραν στην τηλεόραση, αν δεις τι επέτυχεν πραγματικά σε ότι εδιεύθυνεν, είναι απογοητευτικόν το αποτέλεσμαν. Αρκεί να ανοίξεις την Χαραυγήν που εδιεύθυνεν τόσα χρόνια. Τι το δημιουργηκόν, τι το επαναστατικόν, τί το όμορφον έφερεν μες την εφημερίδαν της οποίας ήταν μάστρος; Εδώ ο άστρα στα χέρια του Τάκη που δεν ήταν καν κομματικός στην αρχήν τζιαι έπιασεν 25% ακροαματικότηταν, ήταν λαϊκός σταθμός, με κάποιον επίπεδο, χωρίς να είναι του χαβαλέ.

Άσε που ο Κάτς έππεσεν έξω στην πιό κρίσημην στιγμήν όταν ήταν η ώρα του Ακέλ να κυβερνήσει.

Δεν λέω ότι δεν έχει ικανότητες. Τζιαι να γινεί κάποιον θαύμαν (που δεν θα γινεί) τζιαι να φκεί γραμματέας, θα εν καλός, τζιαι θα δουλέψει για την λύση έστω τζιαι αν εμέναν δεν μου αρέσκει προσωπικά. Νομίζω όμως ότι τα στελέχη του Ακέλ δεν τον προτιμούν (για ηγέτην) τζιαι δεν είναι επειδή είναι αυτόφωτος ή αποδηγέτητος. Ο κόσμος συνήθως αγαπά τους καυλάντηες για αρχηγούς (πράμαν που λείπει του Άντρου). Τα στελέχη του Ακέλ νομίζω ότι κρίνουν με κριτήρια πέραν που αυτά που τεκτένονται μπροστά στες οθόνες της τηλεόρασης.

Τον άλλον για να τον κάμεις αρχηγόν, πρέπει να τον αγαπάς τζιόλας. Τζιαι για να τον αγαπάς, πρέπει να σε αγαπά τζιαι τζιείνος. Έτο κριτήριον που δεν δουλεύκει μεταξύ του Κάτς τζιαι των στελεχών του Ακέλ, του Χριστόφια συμπεριλαμβαννομένου. Εγώ προσωπικά δεν τον αγαπώ, ούτε τζιείνον, ούτε τα γούστα του, όσον τζιαι να θαυμάζω την ευστροφίαν του τζιαι την ικανότηταν του να κάμνει σιμιθκιάν τον κάθε πολιτικόν του αντίπαλον μπροστά στα φώτα της Τι Βι.

rose είπε...

μετά απο ώρες μασιματος φύλλων δάφνης, οι Πυθίες είπαν

γυναίκα, νεαρή, υπουργοποιημενη, ελεγχομενη απο χριστοφια μεχρι θανατου, καθαρη [τι θα μπορουσε να κανει άλλωστε] και καλή μαθητρια...


πάτε στοιχημα;;

Bananistanos είπε...

Σχετικό το άρθρο του Πάμπου στην Αλήθεια:

http://www.alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=28723

Unknown είπε...

Για να μη γράφουμε σεντόνια, μέχρι στιγμής με καλύπτει πλήρως η τοποθέτηση του Aceras.

MARINOS είπε...

Για να δούμε τι θα βγάλει η απόφαση, Πάντως, δεν νομίζω να πάμε ούτε σε τρίτη λύση, ούτε σε ενδιάμεση λύση.

Το ΑΚΕΛ , νομίζω, θέλει να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα και ανώδυνα το θέμα.

Όλα τα άλλα θα κάνουν ζημιά και θα δημιουργήσουν σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή του ... Λεμέσιου είναι λόγω αδιαφορίας για τη θέση ή για να μεν καεί σαν χαρτί;

koutso είπε...

Μπρρρρρρρρρ εκρύωσα δαμέσα ρε κοπέλλια+rose!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστοφίας ψηφίζει Κατς.

Sci-Fi?

rose είπε...

Aγρινο πες μας κι εσυ ποιος πιστευεις οτι θα ειναι

Lexi_penitas είπε...

Αγρινέ ο Λεμέσιος δεν ενδιαφέρεται. Βρήκε τα "καλά της κοιλιάς του" με τη δημαρχία. Και αν με ρωτάς καλά κάνει.

Anef_Oriwn είπε...

Χαιρετώ απαξάπαντες!

Και πολύ συνοπτικά “… για να μη γράφουμε σεντόνια …”, (που λαλεί τζι’ ο PolitisPittas ή να επαναλαμβάνουμε τους εαυτούς μας:

1. Κι εμένα “… με καλύπτει … [σε μεγάλο βαθμό] η τοποθέτηση του Aceras...”, αλλά πάλι έχω την άποψη πως ο Κατσουρίδης δεν είναι χαμένο (ή/και καμένο) χαρτί! Να σημειώσω επίσης ότι (κατά τη δικιά μου γνώμη) η “Χαραυγή” ως (καθαρά) κομματικό όργανο δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική (όποιος κι αν τη διεύθυνε). Αυτή είναι η πορεία και η τύχη των κομματικών εκφραστικών οργάνων. Ο “ΑΣΤΡΑ” είχε και έχει μια διαφορετική πορεία γιατί ακριβώς δεν είναι καθαρά κομματικός σταθμός!

2. Rose, είμαι έτοιμος για το στοίχημα! Τι θα βάλουμε πάνω;

3. the Idiot Mouflon, ο Λεμέσιος μάλλον εβολεύτηκε με τη θέση που έχει τώρα ...

Anef_Oriwn
Τρίτη 13/1/2009 – 9:19 μ.μ.

Eva Neocleous είπε...

Τόπο στις γυναίκες πολιτικούς! Δεν εννοώ τη συγκεκριμένη που αναφέρθηκε πιο πάνω- η ίδια το διέψευσε- αλλά μια οποιαδήποτε αξιόλογη ακελική πολιτικό.Έτσι, δε θα υπάρξει και πρόβλημα με κακοφανίσματα από τους άρρενες υποψηφίους.Και το ΑΚΕΛ θα αποκτήσει πιο σύγχρονο προφίλ!

kyriakos είπε...

kalosorises pisw sto blogoposkolio mas lexi epe8ymisamesse polla. (pou leei o logos) :p

Kala grapsimata!

Aceras Anthropophorum είπε...

To προβλημαν με τες γεναίτζιες (άτε να πούμεν γυναίκες διότι στην κυπριακήν διάλεκτον γεναίτζιες δεν φαίνεται τόσον πολιτικός όρος) είναι ότι θέλετε γεναίκαν, αλλά αυτές που υπάρχουν δεν σας κάθουνται τζιαι τες αντιπαθείτε. Ποιάν να βάλει το Ακέλ;

-την Χριστίνα Δημητριάδη που κάτι ιντελλεξιουαλς θεωρούν την "μαστόρισσαν των νοικοκοιρών";
- την κόρην του Πέτα που της είπεν ο Αναστασιάδης "να παει έσσω της στο νοικοτζιυρκόν της" επειδή έπεψεν μιαν επιστολήν στον δικαστήν να βοηθήσει την οικογένειαν ενός μίζερου ναρκομανή;
- την Σωτηρούλλαν που εν "υποχείριον το Χριστόφκια" τζιαι "καλή μαθήτρια" (αμάν φαρμάτζιν... το γεναιτζισιμον κρούζει παραπάνω άμαν λάχει...). Κάποιος άλλος μου είπεν ότι που ήταν μιτσιά άμαν ήταν στενοχωρημένη έκλαιεν...
- την Ελένην που "δεν εφάνην ο τόπος της" στην χώραν τζιαι εν τζιαι "ελεύθερη με δίχα άντραν";
-την Αντρούλλα Γκιούρωφ που εν "ματσουκωμένη σταλινική"
- Οξά την κόρην του Μισιαούλη που εν "μαλαχτή".

Για μέναν έχει θκυό μες το Ακέλ που θα μπορούσαν να αναδειχτούν καλές μαστόρισσες αλλά πρέπει να τες βάλεις σαν ίσον προς ίσον μπροστά στους άρρενες τζιαι να πιάσεις τζιείνον που έχει το παραπάνω potential να εξελιχτεί τζιαι να παίξει του χρόνου τον ρόλον του βασικού κόμματος ΕΞΟΥΣΙΑΣ στην νέαν ομοσποδιακή Κύπρον. Προσωπικά για να σας πώ την αλήθκειαν δεν ξέρω ποιόν θα επροτίμουν παρόλον που το διδακτορικόν μου έκαμα το πάνω στην πολυκριτήριαν ανάλησην για στήριξην αποφάσεων.

rose είπε...

@Anef

προτινε κατι για στοιχημα και θα δω αν μπορώ να ανταποκριθω ;-)

@Ασερα
Tο φαρμακι το γυναικίσιμο που το είδες;; Κριτικη που μπορεί να υποστηριχτει εκανα στην προσπαθεια να περιγραψω την Σωτηρουλα [και μπράβο το βρηκες - αρα κοντα έπεσα στην περιγραφή]

δεν επιθυμω να ειναι ή να μη ειναι γυναικα στην ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Η αληθεια ειναι οτι η Σωτηρουλα είναι outside δυνατό - για να μιλήσω γλώσσσα που καταλαβαίνουν τα αγόρια - κι ακολουθει τα χναρια του Χριστοφια με την γρηγορη ανελιξη της σε ολα τα κομματικα και συνδικαλιστικα σωματα που ελέγχει ή κατέχει το ΑΚΕΛ [ακριβως όπως ο Παπαιωαννου προωθησε το Χριστοφια χωρίς να το παίρνουν είδηση οι συντροφοι τους παρα μονο ελαχιστους μηνες πριν την εισηγηση του δεκαετίες πριν].


απο την άλλη αν είναι να βαλουμε στοιχημα ας το κανουμε με φαντασία...

Λοιπόν, άλλος για το στοιχημα:

Σωτηρουλα για τη Σωτηρία της Κύπρου και του ΑΚΕΛ :-))

rose είπε...

= outsider

rose είπε...

= outsider

Aceras Anthropophorum είπε...

Για να πώ την αλήθκειαν εκαρτέρουν να κάμει τζιαι ο Χριστόφκιας όπως έκαμεν ο Παπαϊωάννου τζιαι δεν το αποκλείω να γινεί ακόμα τζιαι την δωδεκάτην. Μετά το ΟΧΙ τζιαι μετά την υποψηφιότητα Χριστόφκια στην προεδρίαν φαίνεται ότι το Ακέλ δεν είναι το προβλέψιμον κόμμαν που εξέραμεν. Οι ανατροπές είναι δυνατές.

Εγώ ενόμιζα ότι επροώθαν τον Στέφανο αλλά μάλλον έππεσα έξω.

Ροζ, το Ακέλ εσώθη. Η Κύπρος εν που έμεινεν άσωτη. Τζιαι ποιός να την σώσει. Μπορεί ο Τταλάτ αλλά μάλλον δεν έχει κκότσια.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Στο Ακέλ, όπως και στην Ανόρθωση, χρειάζεται ανανέωση προσώπων και ιδεών. Και όποιος εκλεγεί να υποστηριχθεί για να φέρει σε πέρας το σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει. Περιμένω βέβαια να δώ απο τον νεο γ.γ. αλλαγές που να επιτρέπουν και σε άλλους πολίτες να υποστηρίξουν το ακέλ.

Ανώνυμος είπε...

Ton Κατς γιατί τον αποκλείεται που τις επιλογές του Χριστοφια?

Στο κατώ ο ΓΓ εν ο εκφραστής της βάσης (συλογικής σοφίας) τζαι η σοφία τούτη προς το παρών δηλώνει Κατς.

Αρά αν θέλει να είναι συνεπής με το πως είπε ότι πρέπει να λειτουργεί ο ΓΓ τότε δεν έχει αλλήν επιλογή απο το να ψηφήσει Κατς.

Anef_Oriwn είπε...

Μια τζι’ ανακατώθηκα σ’ αυτή τη συζήτηση είπα να το συνεχίσω ακόμα λίγο ξεκινώντας από τις κυρίες και για τις κυρίες:

1. Rose, πρώτα δυο λόγια για τα στοιχήματα:
i. Αν βάλεις στοίχημα για τη “… Σωτηρουλα για τη Σωτηρία της Κύπρου και του ΑΚΕΛ ...”, (δηλ. για Γενική Γραμματέα) είσαι χαμένη από χέρι και νοιώθω ότι είναι σαν να σε ... κλέβω (αφού σίγουρα θα κερδίσω)! Ίσως πάλι κι αν θέλεις να με κεράσεις, όπως κάνουν κάποιοι φίλοι στο χωριό οι οποίοι γυρεύοντας αφορμή να πανε κάπου (σε κανένα απάχικο) να κεραστούν βάζουν παράξενα στοιχήματα όπως λόγου χάριν (Ιούλη μήνα) λέει ένας: “Πάτε στοίχημα ότι σε δυο ώρες θα ... βρέξει;!!! (Και φυσικά χάνει το στοίχημα και πανε στην ταβέρνα για να τους κεράσει ...).
ii. Νεαροί όταν πηγαίναμε στην ταβέρνα του χωριού για ποτό παραγγέλναμε “μια πότσα κονιάκκιν με το μεζέ της” – μετά μπήκε η ζιβανία, το κρασί και το ... ουίσκι στις ταβέρνες!

2. Επειδή η Rose έριξε (νομίζω) την σπόντα της για τη Σωτηρούλα λίγο πολύ για πλάκα ή για να νεκατώσει, (βάζοντας και λίγη φαντασία, όπως λαλεί) τα χώματα, επιτρέψτε μου καθαρά ενημερωτικά να αναφέρω και τα εξής: Η κυρία Υπουργός (η οποία αν δεν κάνω λάθος ήταν και συμμαθήτρια του Aceras – είδατε μέσο που έχει) εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτίνα (στην Επαρχία Αμμοχώστου) το 2001 (νεαρούλα τότε) , από σπόντα (ως «outsider» – 5η στην σειρά και λόγω κάποιου καπρίτσιου του εκλογικού νόμου που έδινε στο ΑΚΕΛ 5 βουλευτές στην Αμμόχωστο (παρ’ όλο που ο ΔΗΣΥ είχε ψηλότερο ποσοστό ψήφων εκεί). Στις επόμενες εκλογές (το 2006) βγήκε πρώτη υποσκελίζοντας (πρωτοκλασάτα στελέχη του Κόμματος) όπως ο Σταύρος Ευαγόρου. Γι’ αυτό έχω την άποψη πως “…γρηγορη ανελιξη της σε ολα τα κομματικα και συνδικαλιστικα σωματα που ελέγχει ή κατέχει το ΑΚΕΛ …”, δεν έχει καμία σχέση με πιθανές πρακτικές του παρελθόντος, αλλά στη δουλειά της! Για την προτίμηση και την προώθηση του Χριστόφια από τον Παπαιωάννου τούτο φάνηκε σε συγκεκριμένο Συνέδριο του ΑΚΕΛ (τέλη της δεκαετίας του ‘80) και τούτο έγινε καταφανώς αντιληπτό τότε ...

3. Aceras,

i. Άρεσεν μου πολλά η κουβέντα σου “…Η Κύπρος εν που έμεινεν άσωτη …”! Όλοι άσωτοι είμαστε δαμέσα δα!!!
ii. Έχω την άποψη ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στο ΑΚΕΛ (υπάρχουν όντως ανατροπές και κάποιες νοοτροπίες ανήκουν πλέον στο παρελθόν). Πολλά απ’ όσα λέγονται αποτελούν εικασίες (για να μην πω επιθυμίες) των δημοσιογράφων! Δήθεν θα γινόταν πρόταση (από τον Χριστόφια) στην Κεντρική Γραμματεία, αλλά δεν έγινε. Μετά ειπώθηκε πως θα γινόταν πρόταση στο Πολιτικό Γραφείο αλλά πάλι δεν έγινε!!! Πότε θα γίνει τελικά για να βγούμε κι από την αγωνία;
iii. Εν μας λαλείς τζιαι μας ποιες εν οι “… θκυό μες το Ακέλ που θα μπορούσαν να αναδειχτούν καλές μαστόρισσες …”;

4. Αντι-Κακομούτσουνε, μπορείς να συγκεκριμενοποιήσεις με ελάχιστα παραδείγματα τι εννοείς με “… αλλαγές που να επιτρέπουν και σε άλλους πολίτες να υποστηρίξουν το ακέλ …”;

5. Xwrikε, κι εγώ μαζί σου!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 14/1/2009 – 8:08 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Που εμέναν ο Κατς έσhει το ΟΚ (οπώς τζαι άλλοι), τζαι αν φκει εσhει 2 χρόνια να μας κάμει να τον αγαπούμεν.

Eva Neocleous είπε...

Τα μέλη της Κ.Ε. έχουν το λόγο πλέον και εν δυνάμει είναι όλοι υποψήφιοι.Αυτοί θα ψηφίσουν μυστικά με βάση το καταστατικό του κόμματος.Αν ήταν άμεση η εκλογή του Γ.Γ. θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η εκλογή.Τώρα, απ΄ότι φαίνεται, οι μονομάχοι θα είναι οι 2(Κατσουρ. κ΄Κυπριανού).
@Acera
Η θέση μου για συμμετοχή των γυναικών στην εξουσία παραπέμπει σε γενικότερο θέμα.Τον αποκλεισμό τους λόγω φύλου.Ούτε και ξέρω ποιες γυναίκες είναι μέλη της Κ.Ε. κι ούτε μπαίνω στη διαδικασία να τις κρίνω. Όμως στο σχόλιο για την Ελένη "ελεύθερη..." πιστεύω ότι ήθελες να δείξεις ότι υπάρχουν αυτά τα κοινωνικά στερεότυπα, όχι ότι εσύ υιοθετείς αυτή την αντίληψη.
Εν κατακλείδι, η όλη υπόθεση της εκλογής αφορά το ΑΚΕΛ και τα συλλογικά του όργανα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Έλα κόρη Έυα τωρά. Εν επρόσεξες τα εισαγωγικά; Αν θέλεις να ξέρεις τί νομίζω για την Ελένη διάβασε έναν κείμενον οι σνόμπ στην πόλη που έγραψα πριν καμπόσον τζιαιρόν.

Aceras Anthropophorum είπε...

Xwrike άλλον τι λαλούν οι δημοσκοπήσεις για τους οπαδούς του Ακέλ τζιαι άλλον τι προτιμούν τα μέλη της ΚΕ του Ακέλ. Εμέναν χρυσόν να μου τον κάμεις, όι γραμματέαν, δεν θα τον αγαπήσω.

Άνευ δεν έχει καμιά σημασία ποιές 2 γυναίκες νόμίζω ικανές για μαστόρισσες. Έχει και 2-3 άρρενες που νομίζω για ικανούς. Έτσι τζιαι αλλιώς εν η ΚΕ που θκιαλέει τζιαι όχι οι απλοί πολίτες. Νομίζω ότι αν ήμουν μέσα στην ΚΕ του Ακέλ θα είχα πρόβλημαν να κάμω επιλογήν.

Πάντως η μη υπόδειξη που τα εκτελεστικά όργανα φαίνεται μου καλή εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

η σωτηρουλα θα ηταν οντως η "επαναστατικη" [:)] λυση/πιθανοτητα..φαινεται να κοφκει ο νους της, παιζει σαν εικονα απο οτι εφανηκεν τωρα που εν υπουργος, τζαι εσιει ταυτιστει τζαι με το εργατικο κινημα τζαι με εναν ειδος "αριστερης σεμνοτητας" [εστω τζαι σαν υπολοιπο κατι εν τζαι τουτον]..εν την ηξερω..απλα κρινω την δημοσια εικονα...
το οτι εν νεα..τζαι γυναικα εν σαφως τα καταλυτικα σημεια για την "επαναστατικη" κινηση [στα πλαισια του ακελ τζια του κομματικου συστηματος]...διοτι εν τζαι καλα να ανοιξει ο κυκλος της νεας γενιας ..μια χαρα αποδεικτηκεν για το κομμα του η επιλογη του χριστοφκια το 88 λ.χ..

τζαι ο στεφανου [συγκριτικα σημερα] μια χαρα φαινεται..αναλογα χαρακτηριστικα με την σωτηρουλα...

ο κολοκασιδης εν η σεμνη μορφη του μηχανισμου που μπορει/εμπορεν να παιξει μεταβατικα..τζαι λογικα πρεπει η δικη του θεση/αποψη να βαρει καμποσον.. η πιθανοτητα να εν μεσα στες υποψηφιοτητες εν μιτσια απο οτι λαλουν, εκτος τζαι αν αποφασισουν οι ακελικοι [σε καποιαν φαση] οτι εν να αλλαξουν την ισορροπια κομματος-συμμετοχης σε μορφες εξουσιας [δημοτικες,κρατικες, ομοσπονδιακες]..οποτε οι μελλοντικοι υποψηφιοι μπορει να μεν θελουν/χρειαζεται να εχουν λειτουργικο ρολο τον μηχανισμο..τζαι ο κολοκασιδης εν που τους αθρωπους που εν θα αφηκουν το κομμα για αξιωμα..

η πιο εντυπωσιακη μορφη οργανωτικα που εσιει το ακελ νομιζω οτι εν ο συλιτζιωτης..να κερδισει τον αθανασιο στες εκλογες..μασιαλα..

ε για το διδυμο [κυπριανου-κατσουριδης] που παει τελικους..εσκεφτηκα οτι μαλλον οι ακελικοι εν να θελουν να το καμουν με την ησυχια τους..τζαι δικαιουνται..τζαι οτι φκαλουν εν τζηνοι που εν να φακκουν αν δεν παιξει η αν του βραχυκυκλωσει..το οτι εν να εσιει επιρροην ο χριστοφκιας εν αυτονοητο..ακαταχνωτα..
αλλα εν νομιζω το προβλημα του να εν μια ενδεχομενη αυτονομια του κατσουριδη..υπαρχει ενα σαφες πολιτικο [τζαι ισως τζαι ιδεολογικο για τους ακελικους] προβλημα...αν εσιει οπως λαλειτε/ακουεται "βιβλιο αμαρτιων" ο κατσουριδης, τοτε το προβλημα εν να εν τζαι κομματικο - τζαι λογικα τουτον πρεπει να τρωει τον χριστοφκια παρα η επιρροη του που εν μαλλον δεδομενη..αν οντως εσιει μπλεξιματα [οϊ γκομενιστικα..αλλα] ο κατσουριδης [εγω εν ηξερω, απλα συζητω την λογικη πιθανοτητα οσων ακουονται] εν να εν ερμαιο εκβιασμων γενικα..διοτι προφανως εν να τα ξερουν τζαι αλλοι..τζαι το προβλημα του [τζαι του ακελ αν το εκπροσωπα] εν να εν οι πολιτικοι του αντιπαλοι..

τελος παντων...

γενικα το ακελ σαν να μπαινει σε νεα φασην..η εκλογη/επιλογη εν να δειξει τζαι τες ισοροπιες [τζαι τασεις, δυναμικη ενοτητας κλπ] μεσα στο κομμα..αλλα το πλαισιον εν διαφορετικο που αλλες φασεις..τωρα οποιος τζαι να φκει εν να εσιει διπλα του μια ολοκληρη σειρα στελεχων ισων σε πιαθνοτητες διεκδικησης του λογου τζαι του καθορισμου της γραμμης...παλια ας πουμεν ηταν φαντης-εζεκιας-ζιαρτιδης τζαι υστερα χριστοφκιας-χριστου-κατσουριδης.. ενω τωρα...

τζαι υπαρχει τζαι εναν κομμα που για πρωτην φορα εν εξουσια..

"Μανταμ Μαο"...

Bananistanos είπε...

εγώ παίζω Στεφάνου,

rose είπε...

ξαφνικα ενα όραμα προβαλλε απο τουςπυνους καπνους και θυμιαματα

ο κυριτσης πίσω απο το κομπιουτερ του παρακολουθει το μπλοκ και σχολια μας και χαμογελα δαιμονια

rose είπε...

Ανευ

για κέρασμα όποτε θες

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη