23 Σεπτεμβρίου 2008

Είμαστε για να μας κλαιν οι ρέγγες

Ένας ευθυνόφοβος αστυνομικός υπεύθυνος ο οποίος αποφάσισε στο 86' να πάρει τους άνδρες του και τα μάτια του και να εγκαταλείψει το γήπεδο επειδή λέει δεν μπορούσε να εγγυηθεί την διεξαγωγή του αγώνα με ασφάλεια επειδή άναψαν 2 πυρσοί. Πυρσοί άναψαν από το 1ο ημίχρονο. Γιατί δεν περίμενε ακόμα 4 λεπτά να τελειώσει ο αγώνας; Η υπεύθυνη ομάδα θα μπορούσε να τιμωρηθεί και με βάση το φύλλο αγώνος αλλά και αυτεπάγγελτα από τη δικαστική της ΚΟΠ. Τον κατηγορώ για τον ηθικό αυτουργό των επεισοδίων που ακολούθησαν. Να παραδώσει το σήμα και να πάει σπίτι του.

Ένας ευθυνόφοβος διαιτητής που στο 88' πήρε τη σφυρίχτρα του και αποχώρησε από το γήπεδο στο 94' γιατί η αστυνομία έφυγε στο 86'. Μέχρι το 94' που μπήκε στη καταπακτή θα έληγε το ματς κανονικά αν δεν το διέκοπτε. Πόσα αρχ...α χρειαζόταν άραγε ο αδιαμφισβήτητος ανώτατος άρχων του γηπέδου, να γράψει την αστυνομία και να τελειώσει τον αγώνα αποδεικνύοντας ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος ανησυχίας αφού όλα κύλησαν ομαλότατα μέχρι το 88'. Τον κατηγορώ για ανικανότητα λόγω έλλειψης θάρρους
. Να παραδόσει τη σφυρίκτρα και να πάει σπίτι του.

6000
απαθείς οπαδοί της ομάδας που οι οπαδοί παρεκτράπηκαν έβλεπαν εξακολουθητικά 5-6 ανεγκέφαλους να προσπαθούν να τινάξουν το ματς στον αέρα και να διασύρουν το σωματείο τους και δεν τους πιάσαν αλα σοβρακέ να τους πετάξουν έξω και να φροντίσουν να αποβληθούν δια παντός από τα γήπεδα. Η προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος έφερε αποτελέσματα εκεί που οι οπαδοί συνεργάζονται και απομονώνουν τα ακραία στοιχεία. Τους κατηγορώ για κάλυψη της βίας και της τρομοκρατίας στα γήπεδα.


Ένας ανεκδιήγητος αρχηγός αστυνομίας τζιαι ένας ψιλοχεσμένος υπουργός δικαιοσύνης να δικαιολογούν το όργανο για την παλικαριά του να αφήσει διατεταγμένη αποστολή επειδή μπορεί να γίνονταν επεισόδια Δεν μας είπαν γιατί πήγαν εκεί οι αστυνομικοί με πλήρη εξοπλισμό. Για να δουν το ματς; Για την πιθανότητα διενέργειας επεισοδίων δεν ήταν εκεί; Και έφυγαν επειδή θα γίνονταν. Δεν καταλαβαίνω... πρέπει να είμαι πολύ παλαβός τελικά. Τον αρχηγό τον κατηγορώ για συνέχιση της παράδοσης του αλαζονικού γιορκατζικού κατεστημένου στην αστυνομία. Να καθαιρεθεί πάραυτα! Ο άλλος είναι έτσι κι' αλλιώς λαθρεπιβάτης της πολιτικής. Να ανασχηματιστεί τώρα!


Καμπόσοι αδιάντροποι βουλευτές την επομένη στα κανάλια, να επιμένουν ότι η αστυνομία έπρεπε να αποταθεί στο γενικό εισαγγελέα για να την συμβουλεύσει πως να εφαρμόσει τον νόμο πριν το ματς. Δεν μας είπαν οι άχρηστοι γιατί δεν το έκαναν αυτοί πριν τον ψηφίσουν. Ασσιχτίρ!


12000 θύματα οπαδοί
που πλήρωσαν για να ζήσουν άλλη μια φαρσοκωμωδία στο θέατρο των καραγκιόζηδων (όχι του καραγκιόζη, αυτός είναι σεβαστός) που λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτοί τιμωρούν μόνοι τους τη τζέπη τους και τη ψυχική τους υγεία κάθε βδομάδα. Όμως κατηγορούνται για οικονομική στήριξη των καραγκιόζηδων.


Εγώ ο μακάκας που εξακολουθώ να επιμένω Ομονοιάτης! Κατηγορούμαι για ασυνέπεια λόγων και έργων.

Γιατί λέτε δεν αναφέρτηκα στους φυσικούς αυτουργούς;

Η φωτό από τον Πολίτη

5 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Lexi_Penitas,

Φαίνεται ότι μόνο εμείς οι δκυο (από τους bloggers της blogόσφαιρας) είμαστεν οι φούρποι της υπόθεσης (καθώς μάλλον μόνο εμείς γράψαμε για τις ηλιθιότητες της Αστυνομίας στο προψεσινό match). Κάμε χάζιν να επήες τζιαι στο παιχνίδι εσυ?!

Δυο – τρία σημεία να θίξω για το θέμα:

1. Η παν-ηλίθια απόφαση της Αστυνομίας να αποχωρήσει από το γήπεδο (επίδειξη δύναμης έκανε, διαφορετικά δεν μπορώ να την κατανοήσω) και η ατυχής απόφαση του διαιτητή να διακόψει το ματς, στέρησαν από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (στην προκείμενη περίπτωση) να χαρεί μια δίκαιη και πανάξια νίκη!

2. Ο ετσιθελισμός (και οι αψυχολόγητες ενέργειες) της Αστυνομίας προκαλούν κόντρα– αντιδράσεις που στο τέλος εξελίσσονται σε σοβαρά επεισόδια. Δηλ. και ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων!

3. Που τελικά οδηγείται το κυπριακό ποδόσφαιρο; Εκτός από τα τόσα αλλά προβλήματα (ίσως αναφερθώ σ’ αυτά κάποια άλλη φορά) έχουμε τώρα και κάποιους αξιωματικούς της Αστυνομίας να καθορίζουν αν θα συνεχιστεί ή όχι ένας αγώνας!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 24/9/2008 – 8:08 μ.μ.

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητέ Ανευ,

ώρες ώρες διερωτώμαι τι θέλω και ενδιαφέρομαι. Όμως το φαινόμενο βία έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και σίγουρα χρειαζόταν να ληφθούν μέτρα.

Φαίνεται όμως τόσο αυτοί που τα αποφάσισαν όσο και αυτοί που καλούνται να τα εφαρμόσουν είναι όλοι αδιάβαστοι.

Όσο για το αν ήμουν στο παιγνίδι, έχω να σε πληροφορήσω ότι έχω να παρακολουθήσω ματς από τις αρχές τις δεκατίας του 90. Από τη TV και όχι πάντα.

Πάντως άρεσε μου τζείνος της ΑΕΚ που τους είπε ότι εφόσον εφαρμόστηκε πάνω τους ο νόμος φέτος πρέπει να ισχύσει για όλους και να ψαχτούν από του χρόνου πια να κάνουν αλλαγές. Πάντως αν το δεις από μια μεριά έχει καταντήσει κωμωδία.

Drapetis είπε...

Υπαρχει πολυ ενδιαφερουσα συζητηση στο kifines.com για αυτο το θεμα, απο οπαδικης αλλα και γενικοτερα κοινωνικης πλευρας. Και το βασικο ερωτημα που αναδυεται νομιζω ειναι μεχρι που θα φτασει ο περιορισμος του δικαιωματος εκφρασης των οπαδων, οχι πλεον σαν κερκιδας, αλλα σαν κοινωνικης συνιστωσας.

lakis είπε...

Δε θα πω ότι Είμαστε για τα μπάζα. Ποτέ δε λέω τέτοια εγώ.

Tanned είπε...

File, pios tous gami....sto football en tha dixoumen ton noun mas?...halloou....eimaste i country tou programmatismou, kai tou progress...

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη