31 Αυγούστου 2008

Μ(π)αλακίες

Για τρεις μέρες μας τρέλαναν τα κανάλια και ο τύπος για την τεράστια πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι όπου γης Κύπριοι φούσκωσαν από περηφάνια για τους άθλους των ομάδων μας. Δε θέλω να μειώσω τις επιτυχίες των τριών εκπροσώπων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ιδιαίτερα της Ανόρθωσης. Από την άλλη δεν μπορώ να ακούω ηλίθιες υπερβολές και να μην μιλώ επειδή θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Και δεν μπορώ να μην εκφράσω την αηδία μου για τον τρόπο που γαλουχούνται οι οπαδοί. Σχετικό αφιέρωμα στο πως το ΑΠΟΕΛ φτιάχνει Έλληνες φασίστες στο τέλος του ποστ

Πριν αλέκτορ λαλήσει τρις λοιπόν, το κυπριακό ποδόσφαιρο μας επιφύλαξε τη πρώτη διακοπή αγώνα στη πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Γνώριζαν οι εκ Λάρνακας ορμώμενοι φουρπόκαφροι ότι αν έπεφτε έστω και μια φωτοβολίδα ο διαιτητης είχε το δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα με συνέπεια να τιμωρηθεί η ομάδα τους. Εμεινεν τους η πολυδιαφημισμένη βόλτα Λάρνακα - Πάφος με το πλοιάριο. Εφφέ, κιτσαρία, μπούρδες και στο τέλος επίδειξη του νου τους!

Έλα όμως που ένας άλλος διαιτητής στη Λεμεσό χαρίστηκε στα κοπέλια του Απόλλωνα που είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο κρυμμένο με εκατοντάδες κροτίδες, πυροτεχνήματα και άλλα συναφή σε αποθήκη του γηπέδου. Παρόλο που η αστυνομία τα ανακάλυψε, δεκάδες πυροτεχνήματα, καπνογόνα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν κατα τη διάρκεια του αγώνα. Και όμως ο Απόλλωνας θα τη βγάλει καθαρή. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν! Και νάσου οι προκαταλήψεις, και νάσου οι αμπάλατοι παράγοντες να εμφανίζονται στα κανάλια και να αναφέρονται ο ένας στον άλλο με φράσεις του τύπου "άτε παρέτα μας, ρε..."

Ας πάμε όμως σε μια άλλη παράμετρο αυτή του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ποδοσφαίρου. Πόσο Κυπριακό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο όπου οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία. Ας δούμε με πόσους Κύπριους άρχισαν τον αγώνα οι 14 ομάδες μας.

ΑΠΟΠ/Κινύρας 0 0%
ΑΕΛ 1 9%
ΑΕΚ 1 9%
ΑΛΚΗ 2 18%
ΑΕΠ 2 18%
Ανόρθωση 3 27%
ΑΠΕΠ 3 27%
ΕΝΠ 3 27%
Απόλλων 3 27%
Ατρόμητος 3 27%
Ομόνοια 4 36%
ΑΠΟΕΛ 4 36%
Δόξα 4 36%
Εθνικός 4 36%
Σύνολο 37 24%

Όλοι κι' όλοι 37 από τους 154. Όλες οι ομάδες έχουν από καμιά 20ρια ξένους από όλες τις μεριές της γης και οι Κύπριοι σε λίγο δεν θα συμπληρώνουν τη 18άδα της Εθνικής ομάδας. Οι παράγοντες σκορπούν αφιδώλευτα τα λεφτά σε ένα αγώνα δρόμου που οδηγεί στη (κυρίως προσωπική) φήμη και τη δόξα. Οι προϋπολογισμοί κάποιων ομάδων ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια Ευρό. Οι Κύπριοι φούρποι αποκτούν σε χρόνο ρεκόρ νέα ινδάλματα που σε χρόνο ρεκόρ πάλι θα τα βρίζουν για να φροντίσουν οι παράγοντες να τα αντικαταστήσουν με καινούρια.

Δεν μπορώ να μην αναφερτώ και στη πανταχού παρούσα (στους θριάμβους μόνο) Ελληνική ψυχή. Και ψάχνω να βρώ πόσο ελληνική ψυχή έχουν o Μπεκιάϊ, ο Σάβιο, ο Ντοπρασίνοβιτς και η υπόλοιπη παρέα. Εκτός και αν τη νίκη την πήραν μόνοι τους ο Δέλλας και ο Κωνσταντίνου. Και καλά οι ντοπαρισμένοι οπαδοί. Οι αθλητικογράφοι; Πότε θα αφήσουν τις ψυχές των Ελλήνων ήσυχες ή τουλάχιστον να δουν και τη μίζερη πλευρά τους;

Και το τελευταίο αφορά τις εκατοντάδες ελληνικές σημαίες που κρατούσαν οι 1500 οπαδοί της Ανόρθωσης μέσα στο Καραϊσκάκη. Ας βρεθεί ΕΝΑΣ να μου εξηγήσει τη λογική αυτής της ασυναρτησίας. Τι γυρεύει η Ελληνική σημαία και πως μπορεί να εκφράζει μια ομάδα που πήγε στο ματς σαν εκπρόσωπος της Κύπρου; Όσοι από σας είδατε το ματς θα προσέξατε μια μοναδική Κυπριακή σημαία στην αρχή του αγώνα η οποία διπλώθηκε στη συνέχεια. Ελπίζω να την εβγαλε καθαρή ο κάτοχος της και να μην έφαγε και κανένα βουζουνόπατσο.

Μια φωτό και ένα κείμενο (Έτσι φτιάχνουμε φασίστες)

Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα των "φιλάθλων" του ΑΠΟΕΛ (λινκ) Σκέτη αηδία.

...Μια λύση πολύ απλή που αν αρχίσει να εφαρμόζεται μεθοδικά σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτή η λύση λοιπόν δεν είναι ούτε να γεμίσουμε την Κύπρο με Ελληνικές (αυτό υποβαθμίζει την ίδια την σημαία αφού δεν χρειάζεται να συζητούμε καν την Ελληνικότητα του νησιού μας) αλλά κάτι πολύ πιο απολαυστικό και εύκολο. Θέλω Έλληνες μου (μιας και εμείς που αναγνωρίζουμε την Ελληνικότητα μας είμαστε πολύ περισσότεροι από αυτά τα ζώα) να γίνετε φιλόζωοι και να αρχίσετε να «σπέρνετε» τον καρπό σας σε γόνιμα αριστερόστροφα /φιλοτουρκικά χωράφια για να τους εξαφανίσουμε. Ούτε ξύλο χρειάζεται, ούτε όπλα, ούτε φούρνοι, εμείς θα το κάνουμε με τον πλέον ειρηνικό τρόπο. Θα τους γαμήσουμε!

Αρχίστε από τις αδερφές τους, τις κόρες τους, τις ξαδέρφες τους, τις πρώην τους και μην σταματάτε Έλληνες μου. Πετάξτε τα προφυλακτικά, εξαφανίστε τους τα αντισυλληπτικά χάπια και γεμιστέ τις με Ελληνικότατο σπέρμα. Όταν γεμίσει η Κύπρος Ελληνόπουλα θα δούμε πόσοι θα καταφεύγουν σε αυτές τις ηλιθιότητες που παρακολουθούμε τελευταίως.

18 σχόλια:

SKonte είπε...

Πόσο Κυπριακό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο όπου οι Κυπριοι ποδοσφαιριστές αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία. Ας δούμε με πόσους Κύπριους άρχισαν τον αγώνα οι 14 ομάδες μας.

Telika lexi penita ti thelis na ginei? na to onomasoume ethnomix podosfairo? Se stenaxorei pou exoume pollous xenous stin kipro? DE NOMIZO! Se oli tin eyropi etsi einai to podosfairo na iparxoun polles ethnikotites esi to zori travas? Nomizo kaneis ton diamartiromeno perissotero ap oti xreiazetai.

Lexi_penitas είπε...

Σκόντε, η διαφορά είναι ότι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση. Έχουμε ακόμα 3-4 που παίζουν στο εξωτερικό και αυτούς που αναφέρω. Αν λάβεις υπόψη το μέγεθος της Κύπρου το πρόβλημα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Πες μας τι επιλογές έχει σήμερα ένας 15χρονος που έχει ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Πόσες είναι οι πιθανότητες να βγει σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες; Αφού οι παράγοντες ψάχνουν την έτοιμη λύση στους ξένους (άσε που οι περισσότεροι βγαίνουν "σκάρτοι" πριν κλείσουν το χρόνο).

Επειδή ασχολείσαι περισσότερο από μένα με το ποδόσφαιρο θα μπορούσες να μας πεις πόσα ταλέντα αναδείχτηκαν τα τελευταία 5 χρόνια από τις ακαδημίες των ομάδων μας. Εγω γνωρίζω μόνο τον Χριστοφή.

Bananistanos είπε...

Και τα κυπριακά γκαρσόνια ειναι είδος προς εξαφάνιση όπως και οι κύπριες πωλήτριες, ενώ υπάρχουν και είδη εξαφανισθέντα όπως ή κύπρια οικιακή βοηθός. Οι ξένοι πέρνουν τις θέσεις γιατί είναι πιο φτηνοί.

Αν ο 15χρονος ταλέντο παρετήσει το σχολείο τζε έβρει τρόπο να γλυτώσει το στρατό, τζε αν ζητά ένα λογικό μισθό που την ομάδα του τότε πιθανότατα θα μπορεί να παιξει.

Leni είπε...

Bananistano θέλεις να πεις ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές κοστίζουν λιγότερα στις ομάδες; Γι' αυτό τους προτιμούν;
(Όϊ ρε, εγελάσαμε τζαι σήμερα)

Όσο για τους 15χρονους, τυγχαίνει να έχω φίλο που που τότε που επερπάτησε ήταν μες στες ομάδες της ΤΑΔΕ ομαδάρας που μας έκανε όλους περήφανους. Όταν ήρθε ο καιρός και έπαιζε στα τσικό, που εκεί πληρώνονται, είχαν τους απλήρωτους 9 μήνες. Εκινηθήκαν δικαστικά, αλλά άμα στην πούγκα της οικογένειας σου έχει μόνο για να μεν πεινάσεις (τζαι τζείνο παίζεται), εν προφανές ότι εν βαστάς να προσλάβεις δικηγόρους τζαι εν μπορείς να ολοκληρώσεις τες αγωγές.
Τζαι πίστεψε με, άμα στην πούγκα της οικογένειας σου έχει μόνο για να μεν πεινάσεις, ο "λογικός μισθός" που την ομάδα εσένα κάμνει σου τζαι με το παραπάνω.

So much for the Cypriot "dream-teams".

Ανώνυμος είπε...

Έτο οι Κυπραίοι ψάχνουν τρόπους εκτόνωσης και το ποδόσφαιρο είναι ο,τι πιο διαχρονικό γιατί εξακολουθεί να είναι μη ελεγχόμενο.

Όσο για το γαμήσι... κι αυτό τρόπος εκτόνωσης είναι αλλά όλοι καλοί είμαστε στα λόγια.

Μπρρρ

Ανώνυμος είπε...

opos ta leeis file... ego eipa pos tha ipostirikso alli omada tis kiprou stin evropi, mono kai mono otan do per/teres kipriakes simaies apo ellinikes, xoris na exo opoiodipote provlima me tous elladites. antitheta eidame tin pragmatikotita... 1500 filathloi tis anorthosis perasan apo tin kolasi tis 3 meres pou pigan stin xoro twn 'aderfwn' tous, eno emeis oi omonoiates oi 'tourkoi' kaname poreia sto sintagma xoris na iparksei otidipote, kai malista oi filoi tis aek mas sigxeran meta tin prokrisi mas...


alexandros3

Sceptic Anonymous είπε...

Λέξη μην δίνεις σημασία στα πορτοκάλια. Έχουν πτυχίο στις λαφαζανιές. Σιγά-σιγά συνειδοποιούν ότι είναι μειοψηφία οι Ελληνόψυχοι στην Κύπρο και επειδή ως γνωστό ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται γράφουν ασυναρτησίες. Μην ξεχνάς τα ίδια άτομα ήταν να κάμουν πραξικόπημα όταν εβγήκε ο Χριστόφιας πρόεδρος.
Keyboard warriors που ζουν στην κοσμάρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Λένη

έχει δίκιο ο μπανανιστανός. Αλλά μη λάβεις υπ' όψιν μόνο τις απολαβές που προβλέπονται βάσει συμβολαίων. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβεις στο λογαριασμό και το κόστος που προϋποθέτει λειτουργία φυτωρίου κλπ. Έ λοιπόν ναι, προτιμούν τα έτοιμα. Αλλά για μένα, αυτός ο θεσμός που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είναι το κράτος: αυτό ανέχεται π.χ. τη φοροδιαφυγή των ποδοσφαιρικών ομάδων. Τους παραχωρεί όμως απλόχερα εκατομμύρια (πέρσι νομίζω ήταν 5 ή 6) τη στιγμή που πολλοί από τους ποδοσφαιρικούς "παράγοντες" θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή για φοροδιαφυγή.

Και ας μην ξεχνάμε εκείνους που πλούτησαν με πυραμίδες, με κομπίνες στο ΧΑΚ, με λαθρεμπόρια τσιγάρων ή όπλων.

(Είπα όπλων; Καλό θεματάκι να το ψάξω λίγω...)

Bananistanos είπε...

Λένη

αν εξαιρέσης τα 5-6 όνόματα που έχουν οι μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιποι δεν πιάνουν πολλά λεφτά.

Τζε ούτε υπάρχουν τόσοι πολλοί Κύπριοι παίχτες α κατηγορίας για να γεμίζουν τις ομάδες για ίδιους/παρόμιους λόγους που δεν βρίσκουμε κυπραίους γκαρσόνια. Εκτός αν θα καταργήσουμε τη πρώτη κατηγορία ...

Όσο για τους πορτοκαλλί και λοιπών χρωμάτων ηλίθιους το μόνο που τους αξίζει είναι να τους αγνοούμε και όπου παρανομούν η φυλακή

Ανώνυμος είπε...

eixa to aporia prin llies meres to thema me tin analogia ksenwn kai ntopiwn podosfairistwn, tzai anarwthkioumoun an uparxei kapoia "nomothesia" sto podosfairo pou na upoxrewnei ena sigkekrimeno pososto ntopiwn. Den elusa tin aporia mou giati eimai toso asxeti sto podosfairo pou lalw an rwtisw kanenan etsi praman enna me peripezoun. En me koftei, enna rwtisw dame: eshei kapoio upoxrewtiko pososto pou prostatevei to "egxwrio proion" twn kipriakwn omadwn?

Unknown είπε...

Δεν θα σχολιάσω το σύνολο, θα πάω κατ' ευθείαν στο τέλος του κειμένου για το πως το ΑΠΟΕΛ υλοποιεί τον εκφασισμό και τον εθνικισμό. Θέμα προσφιλέστατο σε μένα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως, είναι πως αν το ΑΠΟΕΛ κάνει όσα κάνει αντίστοιχα και η Ομόνοια, με τον ίδιο τρόπο ποιεί ανάλογα αίσχη και ας μη γελιόμαστε, πρόκειται για τον ίδιο εκφασισμό έστω από την ανάποδη.

Αν οι μεν κραδαίνουν τις Ελληνικές Σημαίες και από δίπλα βλέπεις και νεοταξικά -εθνικιστικά σύμβολα, αντίστοιχα οι άλλοι κραυγάζουν το θλιβερό "έλληνες είστε και φαίνεστε" λες και συνιστά ύβρη η ιδιότητα, διανθίζουν τα συνθήματα τους με φράσεις του τύπου "θα σας γ...ουν οι τούρκοι"... ή αν είναι δυνατόν φτάσαμε και εκεί, είδαμε σημαίες του ψευδοκράτους.

Το ζήτημα δεν είναι ένας γαλάζιος ή ένας κόκκινος εκφασισμός.

Το ζήτημα, είναι ένας εκφασισμός που καλλιεργείται έστω άτυπα από τις διοικήσεις των ομάδων για να διατηρηθεί η πελατεία, δηλαδή οι οπαδοί, κατά κανόνα νεαρότατης ηλικίας.

Οι οποίοι είναι έτοιμοι να προβούν σε οποιαδήποτε βαρβαρότητα προκειμένου να "υπηρετήσουν" την θρησκεία τους , την ομάδα τους.

Και αυτή τη στιγμή, με τις απευθείας συνομιλίες να έχουν ξεκινήσει, το συνονθύλευμα αυτών των ανθρώπων, είναι ένας έτοιμος "στρατός" προς χρήση από τον κάθε επιτήδειο που δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ως πιόνια στη σκακιέρα των συμφερόντων νεαρά παιδιά.

ΥΓ. Νομίζω φίλε Λέξη, πως μου "έδωσες" το θέμα για το Σαββατιάτικο άρθρο στην εφημερίδα και το ιστολόγιο. Άντε, μιας που είχα και παράπονα πως δεν έχω ασχοληθεί διόλου εσχάτως με τα της Κύπρου...

Ευχαριστώ! :-)

gregoris είπε...

αγαπητέ πολίτη πίττα,
1. έννεν σωστό να ισοπεδώνουμε τα πάντα τζιαι να εξισώνουμεν τους οπαδούς του αποελ με τους οπαδούς της ομόνοιας, σε στυλ είναι και οι δυο χούλιγκανς άρα είναι το ίδιο πράγμα. οι μεν έχουν φασιστικό λόγο, οι δε αντιφασιστικό όπως φαίνεται που τες παρεμβάσεις τους με τα σύμβολα τζιαι τα γκραφίττι. αν έσιεις υπόψη σου κάποιον τέθκιο εμετικό κείμενο που σελίδα της ομόνοιας, πε μας το.
2. οι οπαδοί του αποέλ συστηματικά αποκαλούν τους οπαδούς της ομόνοιας τούρκους. τζίνον που εκάμαν οι οπαδοί της ομόνοιας ήταν να τους απαντήσουν πίσω με την ίδιαν ορολογία/σημειολογία
3. "το έλληνες είσαστε τζιαι φαίνεστε" νομίζω εν που τα πιο απελευθερωτικά συνθήματα που εμφανιστήκαν στο κυπριακό γήπεδο. αν ο άλλος εν θέλει να εν έλληνας, (αρκετά λογικό αφού εν κυπραίος) τότε γιατί να τον υποχρεώνεις; γιατί το εκλαμβάνεις σαν βρισιά; αφού οι αποελίστες αυτοπροσδιορίζονται ως έλληνες, γιατί ενοχληθήκαν; πρέπει σώννει τζιαι καλά να επιβάλουν τον ελληνισμό τους τζιαι στους άλλους;
τούτα για την ώρα.

Bananistanos είπε...

πορτοκαλί χούλιγκανς, πράσινοι χουλιγκανς, γαλάζιοι χουλιγκανς, φασίστες, αντιφασίστες/αναρχικοί, όλοι χούλιγκανς

http://bananistanikachronika.blogspot.com/2008/04/blog-post.html

Lexi_penitas είπε...

Μπανανιστανέ άλλο οι χούλιγκανς που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες (κυρίως αυτές με πολλούς οπαδούς) και άλλο οι φασίστες με ινδαλμα τον Χίτλερ και συμβολο τον αγκυλωτό. Μια βόλτα στο Αποελλάς και στο λινκ που παραθέτω θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

apla pliroforiaka, gia osous den to kseroun to pano 'ellines eiste kai feneste' to evgalan protoi oi opadoi tou paok... episis sikosan kata kairous tourkiki simaia i opadoi tis aek alla kai tou paok... alla den vlepo kanena na ta megalopia auta... molis ta kanoun omos oi omonoiates tha to pei k o kolos tous me to simpatheio. ena thetiko pragma pou prepei na paroume apo tous (pragmatikous) ellines opadous, einai i apolitikopiisi/apokommatikopiisi tou podosfairou opos episis kai i apodoxi diaforetikwn idewn se mia omada...

alexandros3

Μαππατζιης είπε...

λεξιπενιτα πουντο λινκ που λαλεις?

Anastacia είπε...

www.apoellas.com
frontise na elegkseis kai to forum tous :)

Lexi_penitas είπε...

Μάππατζιη μου, το λινκ είναι η λέξη λινκ σε παρένθεση ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία.

Αναστασία, όσον αφορά το ΑΠΟΕΛΛΑΣ θα βρεις μια μεγάλη συζήτηση στο μπλογκ του Πολίτη Πήττα. Θα βρεις λινκ στη δεξιά πτέρυγα του μπλογκ μου

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη