9 Μαρτίου 2008

Ο Κουνναφής ... χωρίς μάσκα

Freedom by Sasa Hayes

Ο Τάκης Κουνναφής δεν πτοείται. Όπως δεν πτοούνται ούτε οι όμοιοι του, του συρφετού των απορριπτικών, των φοβικών και όλων όσων εκπορεύονται από κούφιο εθνικισμό. Κάντε μια βόλτα στη στήλη του στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο και θα αντιληφθείτε ότι ο άνθρωπος δεν χαμπάρισε ούτε το παραμικρό από τα μηνύματα που έστειλε ο λαός στις εκλογές. Ο διχαστικός λόγος του εξακολουθεί να είναι χειμαρρώδης. Ακούτε όλοι εσείς εκεί έξω που είστε μειωμένων αντιστάσεων; Ο Κουνναφής και οι λοιποί θεματοφύλακες των ιερών και οσίων του έθνους είναι εκεί και επαγρυπνούν. Και μη νομίζετε ότι επειδή πανυγηρικά το 67% του λαού καταδίκασε τη καταστροφική πολιτική που στήριξαν τα τελευταία 5 χρόνια θα πτοηθούν.


Το εξωφρενικό είναι ότι ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος προσπαθεί να μας πείσει ότι με την εκλογή του Χριστόφια τίποτε δεν άλλαξε. Έβγαλε για μια ακόμα φορά από τη φαρέτρα του το 76% του ΟΧΙ (μπας και το ξεχάσουμε), για να μας πει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ουδόλως ανατρέπει τα δεδομένα του δημοψηφίσματος και της άρνησης της κοινωνίας μας για λύση.

Ερμηνεύοντας τις προθέσεις του νέου προέδρου και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα με αριστουργηματικά αλχημιστικό τρόπο, συμπεραίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Χριστόφιας θα πορευτεί στα χνάρια του προκατόχου του. Και η Αθήνα θα στηρίξει μια νέα αδιάλλακτη πορεία. Δεν είδε τίποτα να αλλάζει αυτός ο πολιτικά τυφλός ιεροκήρυκας του μίσους και του διχασμού. Δεν τον φτάνουν 5 χρόνια ενθουσιώδους συμμετοχής (και πρωτοπορίας) στην ενοχοποίηση με τη ρετσινιά του προδότη του ενός τετάρτου του λαού. Ανάλαβε ξανά μπροστάρης της προπαγάνδας του αμαρτωλού τσούρμου σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αναγεννημένη ελπίδα.

Να είναι σίγουρος ο κάθε Κουνναφής ότι τον αέρα που φύσηξε στις 24 του Φερβάρη, τον αέρα της επανένωσης που σκέπασε τη κοινωνία μας απ' άκρου σ' άκρον δεν μπορεί να τον σταματήσει. Η Ελλάδα που ο εκλεκτός του κατάφερε να αδρανοποιήσει γιατί δεν συγκατάνευε με τα διχαστικά του σχέδια είναι και πάλι στο πλευρό μας. Οι παλιοί μας φίλοι έρχονται κοντά και θέλουν να τα ξαναβρούμε, οι δύο μεγάλες παρατάξεις κάνουν ιστορικά βήματα συμφιλίωσης με στόχο τη λύση. Ο λαός ξεκινά! Και θα είναι αληθινός οδοστρωτήρας σε όποιο μπει εμπόδιο στο διακαή πόθο του για ειρήνη και δικαίωση.

Α, και να ξέρει ο Κουνναφής ότι το κυπριακό θα λυθεί με κάποια παραλλαγή του σχεδίου Ανάν, ότι όνομα και αν του δώσουν. Θέλουν ας το ονομάσουν σχέδιο Μουν ή σχέδιο Ακρίδας ή ότι άλλο θέλουν, η ουσία του Ανάν θα είναι εκεί. Το είπε και ο Τάσσος, αυτά τα σχέδια δεν πεθαίνουν! Θα είμαστε τυχεροί να καταφέρουμε να βγούμε από τη δεινή θέση στην οποίο μας οδήγησαν η άρνηση και οι ερασιτεχνισμοί του Τάσσου με κάτι ελαφρώς καλύτερο από το Ανάν, κύριοι Κουνναφήδες.

ΥΓ: Η αλχημεία σε όλο της το μεγαλείο. Συσχετίζοντας μελανοχίτωνες, αναρχικούς, τα συνθήματα των φασιστόπαιδων της ΕΦΕΝ στο μνημόσυνο του Αυξεντίου, τη νεανική παραβατικότητα και τους ξυλοδαρμούς καθηγητών με τις κομματικές νεολαίες, αποδίδει απερισκεψία στο νέο υπουργό Παιδείας για την απόφαση του να επιτρέψει το μαθητικό συνδικαλισμό. Πάντα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών αποτελούσε στόχο φασιστικών καθεστώτων και ανθρώπων με φασίζουσες νοοτροπίες.

Παράτα μας Κουνναφή. Έδωσες τη τελευταία μάχη για τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση. Και έχασες! Εμείς τραβάμε μπροστά. Εσύ μείνε εκεί στο παρελθόν σου. Και να θέλεις να ακολουθήσεις δεν προλαβαίνεις.

28 σχόλια:

Demetris είπε...

O athrwpos ekame thiteia sto frenokomeio (ektos twn allwn), ti perimeneis?

Lexi_penitas είπε...

Δημήτρη ούτε τον ξέρω ούτε θέλω να τον μάθω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να ξεσκεπάζουμε το Φιλ που με τέτοιο αρχισυντάκτη προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία στον αγώνα για επανένωση. Πολύς κόσμος ακόμα δυστυχώς θεωρεί το Φιλ ανεξάρτητη εφημερίδα.

Δεν με ενοχλεί αν έκανε στο ψυχιατρείο. Εχω γνωρίσει παρα πολύ καλούς ανθρώπους που έτυχε να νοσηλευτούν εκεί. Το μίσος του τύπου τούτου ενάντια σε καθε αντίθετη άποψη είναι μοναδικό. Μόνο κρεμάλες δεν πρότεινε στο Τάσσο να στήσει και να ξεμπερδευει μαζί μας. Η χολή που ξερνά κάθε Κυριακή δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη επειδή δεν πρόκειτε για ακίνδυνο περιθωριακό αλλά για κάποιο που το πόστο του τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο.

kyriakos είπε...

Για σου φίλε
Ξύπνησα ανάποδα σήμερα..
Συχώρα μου την όποια απαισιοδοξία μου
Αλλά διαβάζοντας κάτι τέτοια άρθρα και που όσο πάνε και πληθαίνουν όχι μόνο έναντι σε θετικά αλλα και στα ουδέτερα.. πραγματικά νιώθω ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτό τον τόπο.
Ξέρεις ότι
Κάθε λαός παίρνει ότι του αξίζει
κάτι χώρες τις Αφρικής μια ζωή θα σφάζονται μεταξύ τους και θα φταίνε τους ξένους
οι μουλλάδες μια ζωή θα ανατινάζονται και θα νομίζουν ότι θα πάνε στον παράδεισο
οι έλληνες ότι θα ξανακατακτήσουν τον κόσμο
και οι Κύπριοι ότι θα λύσουν το κυπριακό ακριβώς όπως θέλουν..

συγνώμη φίλε.. αλλα..
Τι μας κάμνει να πιστεύουμε ότι θα έρθει καν επόμενη λύση πριν το 2018? (και τολμώ να πω) τόσο καλη όσο το Ανναν η οι προηγούμενες?

Και με θράσος χιλίων πιθήκων..
απορρίπτουμε τα πάντα εκ των προτέρων??
Ολο απαιτούμε και απαιτούμε λες και είμαστε οι μαστόροι ούλου του κόσμου..

Αυτό όμως που μου την δίνει περισσότερο είναι που όλοι οι κυπραίοι στις φιλικές τους συζητήσεις λενε..

‘’Καλα ρε κυριάκο εσού πιστέυκεις ότι έχουμε τσανς να τα πιάμε πίσω?’’

Παλιά έλεγα ναι..
Τώρα.. λέω όχι..
Δαμέ μας δώσαν τα μισά και βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ

kyriakos είπε...

Το πιο εκνευριστικό είναι η δεσπόζουσα θέση που κρατούν πάντα τα άθρα του στον φιλ στο κέντρο κέντρο με αριθμουδάκια και ιδιόρρυθμή σύνταξη.. να καταπιάνουν ολόκληρη την σελίδα από άκρη σε άκρη. Ο μόνος τρόπος για να μην μολυνθείς από αυτό το δηλητήριο είναι να γυρίσεις σελίδα και να μην διαβάσεις τίποτε από την πιο ευανάγνωστη (λόγω σκίτσων) σελίδα του ΦΙΛ
Είναι λες και όλα τα άλλα είναι κλανιές..

Meropi είπε...

Lexi_penitas μου καλημέρα.
Ζω πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα (30 και βάλε) και δεν είμαι πολύ εξοικειωμένη με τα ονόματα των δημοσιογράφων στην Κύπρο. Απ' ότι κατάλαβα όμως ο Τ. Κουνναφής είναι δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου και fan του Τάσσου. Θα έχει και αυτός αυτή τη γνώμη που βλέπω κι εδώ (στην Ελλάδα) σε μερικούς δημοσιογράφους, ευτυχώς όχι πολλούς, ότι ο Τάσσος ήταν ένα είδος Τσε Γκεβάρα που αντιστάθηκε στους Αμερικάνους. Σ' ένα σχόλιο μου εδώ ανέφερα σε κάποιον που έλεγε περίπου τα πιο πάνω, ότι ο Τάσσος είναι Τσε Γκεβάρα όσο και ο Γ. Καρατζαφέρης (του εθνικιστικού ΛΑΟΣ).
Για να δούμε τώρα αν θα μπορέσει ο Χριστόφιας να ξεμπερδέψει το κουβάρι που μπέρδεψε ο προκάτοχος του. Περιμένω με υπομονή

Ίλαντρος είπε...

Ρε παίδες, ο Κουνναφής ήταν μπράβος του Σαμψών την εποχή των 13 σημείων. Τα άρθρα του είναι σε περίοπτη θέση γιατί είναι αρχισυντάκτης.

Παρεμπιπτόντως, Λεξιπένητα, ο μαθητικός συνδικαλισμός είναι τραγικό λάθος. Κι αυτό γιατί όπως όλα στην Κύπρο δεν θα είναι ένα υγιές φόρουμ συζήτησης αλλά χώρος καλλιέργειας κομματικού φανατισμού. Να μας λείπει. Δόξα σοι ο θεός, από αυτόν έχουμε μπόλικο.

kyriakos είπε...

ο ίλανδρος έχει ένα μικρό Point..

αλλά ρε ίλανδρε τόσα χρόνια με την αρρωστημένη τους παιδία είδαμε που μας έβγαλε..

.. ας αφήσουμε τα παιδιά μας ελέυθερα που λεν και οι αμερικάνοι ποτέ δεν ξέρεις που θα πάνε..

Ανώνυμος είπε...

..μπορεί να τρέξουν μακριά μας και να γλυτώσουν..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε κοπέλια εγώ που ψήφισα Χριστόφια σημαίνει ότι ξαφνικά έγινα νενέκος. Τούτες τις ανοησίες ότι δήθεν το 66% μετάνιωσε που απέρριψε το σχέδιο Αναν να τις παραιτήσετε. Απλά ψηφίσαμε Χριστόφια διότι πιστεύαμε ότι ήταν ο καταλληλότερος για πρόεδρος!

Lexi_penitas είπε...

Κυριάκο, δεν πιστευω να πίστεψες ποτέ ότι οι άνθρωποι που έστησαν και στήριξαν τη σκευωρία της περιρρέουσας θα πήγαιναν σπιτάκι τους. Η αντίδραση τους μετά το πρωτο σοκ θα οργανωθεί και θα γίνεται όλο και πιο επιθετική και ως συνήθως βασισμένη σε ψευδη και υπερβολές με στόχο να υποδαυλίσουν το φόβο και τις ανασφάλειες του λαού. Μόνο που αυτή τη φορά ΔΕΝ θα έχουν το πάνω χέρι. Δεν θα κάνω άλλες προβλέψεις γιατί σύντομα τα γεγονότα θα αρχίσουν να τρέχουν. Να είμαστε έτοιμοι!

Μερόπη, καλωσόρισες στο φτωχικό μου. Ελπίζω να σε βλέπουμε συχνά. Δυστυχώς ο άκρατος εθνικισμός βρήκε πρόσφορο έδαφος με τους ζορρό της ανατολικής μεσογείου που μας κυβερνούσαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα είμαστε εδώ και θα επαγρυπνούμε.

Φιλε ανώνυμε θα σε παρακαλούσα να υιοθετήσεις ένα ψευδώνυμο για να ευκολύνεις την επικοινωνία. (η ίδια έκκληση ισχύει για όλους τους ανώνυμους). Κανένας φίλε δεν είπε ότι αυτοί που ψήφισαν Χριστόφια και Κασουλίδη υποστηρίζουν το σχέδιο Αναν. Αυτό που είπα είναι ότι το 67% απέρριψε τη πολιτική του διχασμού του λαού, της απομόνωσης της Κυπρου και του μαξιμαλισμού. Ψήφισε ενότητα, ανοικτό πνεύμα και άοκνες ειλικρινείς προσπάθειες για έντιμη λύση, επανένωση και ειρήνη.

Lexi_penitas είπε...

Ίλλαντρε, φαίνεται ότι διαφωνούμε στο θέμα του μαθητικού συνδικαλισμού.

Πιστευω ότι φαινόμενα όπως της νεανικής παραβατικότητας, της χρήσης ναρκωτικών της ανέχειας της αδιαφορίας δεν είναι χαρακτηριστικά των πολιτικοποιημένων νέων. Εξάλλου ας μην εθελοτυφλούμε. Η πολιτικές νεολαίες δραστηριοποιούνται στα σχολεία από το καιρό που φοιτούσα εγω. (Δλδ προ αμνημονεύτων χρόνων :)

Οι απολίτικοι νέοι γίνονται πολύ πιο εύκολα θύμα τόσο επιτήδειων όσο και της λογικής της αδιαφορίας για τα κοινά που προτάσσει ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής.

Ο φανατισμος δεν ειναι χαρακτηριστικό μόνο των μαθητών αλλά όλης της κοινωνίας. Πιστευω ότι η αμβλυνση των παθών του παρελθόντος θα καθρεφτιστεί και στους μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με το συνδικαλισμό στα σχολεία, είναι ότι πάντα τα παιδιά που ανήκουν σε συγκεκριμένες παρατάξεις καταφέρνουν μέσα από συμμαχίες, αποκλεισμούς και πιέσεις προς τους συμμαθητές τους να προωθούν συγκεκριμένους υποψήφιους στα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια. Τα παιδιά από την άλλη, που έχουν άποψη και είναι πολιτικοποιημένα, αλλά δεν έχουν τη στάμπα ενός κόμματος, δεν καταφέρνουν να εκλεγούν. Αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε μαθητής. Και συνήθως αυτού που προωθούνται είναι ανάξιοι, στην πλειοψηφία τους, να εκπροσωπήσουν τους συμμαθητές τους... Αν αυτό το φαινόμενο πλέον επισημοποιηθεί, τα βλέπω πολύ χειρότερα τα πράγματα...

Ίλαντρος είπε...

Τα είπε πολύ καλά ο αγνάντευε και είπε (καλό ψευδώνυμο κι αυτό). Για του λόγου το αληθές δέστε τι γίνεται με τις φοιτητικές παρατάξεις. Είναι παραρτήματα των κομμάτων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η φοιτητική χορηγία και να τσακώνονται στις εκλογές.

Η κομματικοποίηση των πάντων είναι μάστιγα σε αυτό τον τόπο. Τα κόμματα προσπαθούν να διαβρώσουν τα πάντα και ο μαθητικός συνδικαλισμός είναι απλώς ο δούρειος ίππος για την διάβρωση και των σχολείων. Δεν χρειάζεται να κάνεις συνδικαλισμό για να είσαι σκεπτόμενος. Υπάρχουν πολύ πιο υγιείς δραστηριότητες για τους μαθητές μας.

Demetris είπε...

En enosileftike, ekamnen ton nosilefti - jai paizei rolo stin metepeita aftarhiki tou psychisinthesi jai sta kollimata tou O kathenas kouvala mia vio-grafia. O fil -dystihws i eftyhws - oikiopoiite tin aftarhiki vio-grafia tou kathe kounafkiou ws thesi tou. To xemprostiasma, anagki.

Aceras Anthropophorum είπε...

Σαν ποιές Ίλανδρε; Να διαβάζουν δοκίμια του Κανελόπουλου για να κοινωνικοποιηθούν τζαι να ασπαστούν τον καπιταλισμό όπως μας εμαθαίναν εμάς; Οξά να παπαγαλίζουν το μάθημα της πατριδογνωσίας; Οξά των θρησκευτικών; (εμέναν ο θρησκευτικός μου έβαλλεν μου 14 - ο ποιό χαμηλός μου βαθμός - διότι είπα του ότι δεν πιστεύκω στα παραμύθκια περί παρθενίας την Παναγίας. Ούτε τζαι στον Αδάμ τζαι την Εύα. Αν υπήρχε μαθητικό συμβούλιο πολιτικοποιημένο θα τον εκατάγγελλα. Εμας στον καιρό μας που δεν είχε μαθητικό συνδικαλισμό εψηφίζαν πρόεδρον τζαι εφκάλλαν οι κοπελλούες τον ποιό όμορφον. Ήταν καλλύττερα;

Ακόμα τζαι στο Άτι που επήα δεν είχεν πολιτικές παρατάξεις. Εμείς τες εκάμαμεν. Πριν που μάς τζει τζειμέσα εψηφίζαν του όμορφους τζαι τζείνους που είχαν τες μεγαλύτερες διασυνδέσεις. Ήταν απου κλέψει κλέψει. Τζαι απου γλύψει γλύψει για να πιάχει υποτροφίαν για την Αμερική. Ο Ταμείας της φοιτητικής ένωσης ήταν ο μόνος που είχε αυτοκίνητο. Εκαυχιέτουν το τζιόλας ότι ήταν που τες συνδρομές μας που το αγόρασεν - 5 λίρες ο κάθε νέος ήταν ολόκληρη περιουσία τότες.

Όταν τους εσαρίσαμεν τους όμορφους πολιτικάντηδες αρκέψαμεν αν διεκδικούμεν για όλους τους φοιτητές. Όχι για να σάζουμεν το τομάριν μας. Τα ριάλια της φοιτητικής ένωσης τα εχρησημοποιήσαμεν τζαι εκάμαμεν το πρώτο φοιτητικό φεστιβάλ στην Χώραν. Θα εχαρτώσαμεν 50 δασκαλούες με μηχανολόγους τζαι ηλεκτρολόγους τζείνην την νύχτα. Εκάμαμεν τζαι χορευτικό συγκρότημαν τζαι τζειμέσα εχαρτωθείκαν 2 ζευγάρια. Εκάμαμεν τζαι μπουάτ τζαι εξεροπίναμεν να μας περνά εμάς που δεν μας επέρναν με τες κορούες. Η επένδυση στην Μπουάτ άφηνεν τζαι κέρδος επιπλέον στην φοιτητική ένωση. Τα φιλοτομαριστικά επουκουππίσαμεν τα τζαι στην θέση τους εδώσαμεν τόπον σε συλλογικές χαρές.

Εκατευθύναν μας που τα κόμματα. Ε και; Τι έγινεν; Αυτοί που δεν εκατευθύνοντο που τα κόμματα ήταν καλλύττεροι να χρησημοποιούν το κοινωνικό βήμα για την προσωπικήν τους ανέληξη; Εκαυγαδίζαμεν δεξιοί τζαι αριστεροί, δικοϊκοί, εδεκίτες, τροτσκιστές, μαοϊκοί σαν τους παλαβούς. Ε και; Αυτή η αντιπαράθεση μας εδόμησεν τζαι επερνούσαμεν την ώραν μας αντί να παίζουμεν μούτσιον ή να πρεζάρουμεν. Εχάσαμεν τίποτε; ΕΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕΝ το. Αφήστε τα κοπελλούθκια να το διασκεδάζουν κάμνοντας συνδικαλισμόν. Καλλύττερα συνδικαλισμόν τζαι μούτσιον παρά μούτσιον σκέττον με πρέζα.Κάμνει καλόν στην υγεία. Άσε δε που όλοι αυτοί οι "ανεξάρτητοι", άκου ανεξάρτητοι, που επιάσαν υποτροφίες εγινήκαν ύστερα του Δήκο κρατώντας την ίδιαν γραμμή της πούγγας τζαι της ιδιοτέλειας. Είναι τώρα όλοι με θέσην πανάθεμαν τους. Όχι Ίλανδρε μου. Καλλύττερα κομματόσκυλλα παρά τομαρόσκυλλα. Εγώ στους ανιδιοτελείς, αυτόνομους, ανεξάρτητους συνειδητοποιημένους τζαι πολιτικοποιημένους αλλά όχι κομματοποιημένους πολίτες δεν πιστεύω. Τί συμφέρον έχουν για να είναι έτσι; Άμαν τους πράξεις θα τους ανακατσιάσεις παραπάνω απο αυτούς που ανακατσιάς τωρά.

kyriakos είπε...

XUXUXUXU na sas girizei anarxokouMOUNAKIA pou o proedraras sas to kamari sas o voskos sas proskina enan irwa ths EOKA pou epolemise gia tin ENWSI me tin mitera Ellas.

..Ποιός εν τούτος ΣΙΟΡ?

Και το ακέλ πολεμούσε για την ένωση το 55 αγράμματε αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΟΠΛΑ..

Όταν όμως πετυχαίνεις ανεξαρτησία γιατί να θες να υποβαθμίσεις την Κυπριακή δημοκρατία σε Ελληνικό νησάκι?

ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ..

MonachusX2 είπε...

1. Μαθητικός συνδικαλισμός, δεν πρέπει να σημαίνει κατ' ανάγκη κομματικός συνδικαλισμός και ποδηγέτηση των μαθητών από τα κόμματα. Ας το ξανασκεφτούμε λίγο με τα δεδομένα της Κύπρου.
2. Ο Τακης Κουνναφής είναι ένας λυσσαριδικός εθνικιστής, κοπέλλι του Λυσσαρίδη και του Σαμψών. Ο Δρουσιώτης εδημοσίευσε αρκετές φορές σχετική φωτογραφία αδιάψευστο τεκμήριο συμμετοχής του Κουνναφή στις ομάδες εκκαθάρισης Τουρκοκυπρίων. Δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να έχει άλλες θέσεις απ' αυτές που διατυπώνει(με το αζημίωτο, φυσικά)
Υσ. Στο ψυχιατρείο δεν ήταν τρόφιμος. Ήταν νοσοκόμος.(αυτό για να κάνουμε κριτική επί της ουσίας)

Κομσομόλος είπε...

Ασέρα τα σέβη μου. Συμφωνώ απόλυτα. Όλα αυτά περί κομματικοποίησης και φανατισμού τα ακούω βερεσέ.

Προτιμάτε τα παιθκιά σας μαρθακά; Να μεν ξέρουν απλά πράματα που τους αφορούν; Να μην αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν;

Εξάλλου όπως κάθε απαγόρευση είναι λανθασμένη, έτσι και η απαγόρευση του μαθητικού συνδικαλισμου ήταν ανέκαθεν φασιστική.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που μόνο το ΑΚΕΛ ζητούσε τόσα χρόνια επίμονα την θεσμοθέτηση του μαθ. συνδικαλισμού. Τους υπόλοιπους τους βόλευε ο απολιτίκ τρέντυ μαθητής...

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως σύντομα θα δούμε τον "Φ" να ανακρούει πρύμνα. Είναι βλέπεται εφημερίδα που κατ κανόνα λιβανίζει την κυβέρνηση, άν και στην τωρινή κατάσταση το λιβάνισμα πιθανόν ν' αρχίσει εμμέσως. Πρωτίστως βλέπει τα οικονομικά ωφέλη και δεν θα παραξενευτώ να δώ καμιά "αναβάθμιση" του Τ. Κουνναφή άν δούν να μειώνονται τα έσοδα απο διαφημίσεις.

Χωρίς όμως τέτοια άρθρα όπως του Τ.Κ. και απαντήσεις προς αυτά, δεν θα είναι εύκολο να γίνη επικοδομητική κριτική πράξεων και γεγονότων που όπως θέλω να πιστεύω θα οδηγήσουν σιγά-σιγά τον κόσμο της Κύπρου στη κατανόηση της πολιτικής πραγματικότητας, των διεθνών καταστάσεων που μας επηρεάζουν και την πορεία που προδιαγράφεται ώστε να μας κάνουν πιο ώριμους να πάρουμε απόφαση για το μέλλον μας.

Ο μαθητικός συνδικαλισμός, όπως και να τον δούμε, μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει. Αν μή τι άλλο, προτρέπει τους μαθητές να σκεφτούν και να κρίνουν και τους κρατά απασχολημένους σε κάτι υγιές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστήριξα ότι οι μαθητές μας πρέπει να είναι αμέτοχοι και α-πολιτικοί. Αντίθετα, διαπιστώνω ότι πολλοί μαθητές έχουν την ωριμότητα να ασχολούνται με τα κοινά και να ασκούν κριτική σε θεσμούς της κυπριακής κοινωνίας, παρατηρώντας, έξω από το αυστηρό πλαίσιο μιας κομματικής παράταξης, τα πολιτικά δρώμενα. Εξακολουθώ να επιμένω, όμως, ότι προτιμώ οι μαθητές να συνδικαλίζονται φτιάχνοντας δικές τους ομάδες, ανάλογα με τα πιστεύω τους, με βάση τα οράματά τους, με κίνητρο την υλοποίηση των στόχων που αυτοί θέτουν στα πλαίσια του σχολικού χώρου, και που δε φέρουν απαραίτητα τη σφραγίδα ενός πολιτικού κόμματος... Δε χρειάζονται παρακλάδια των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα σχολεία. Επιτρέψτε μου, ως εκπαιδευτικού, να έχω τη συγκεκριμένη άποψη. Αρκετός διχασμός παρατηρείται ήδη ανάμεσα στους μαθητές, λίγο πριν τις μαθητικές εκλογές, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να επιλέξουν εκπροσώπους με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα.

Ίλαντρος είπε...

Ασέρα, εν τζιαι φκάλλει κανένας άκρη μαζί σου. Είσαι καλός παραμυθάς, παραδέχομαι το. Όποτε σου πει κανένας κάτι, απαντάς με ένα παραμύθι. Μόνο εσύ θα μπορούσες να πεις ότι αν δεν γίνουν τα παιδιά μας κομματόσκυλα θα γίνουν τομαρόσκυλα. Ούλλα κάμνεις τα άσπρο-μαύρο. Εμένα Ασέρα μου τα μωρά μου δεν θα γίνουν ούτε κομματόσκυλα, ούτε τομαρόσκυλα. Αν εσύ θέλεις να καταδικάσεις τα μωρά σου στη βάση αυτού του αρρωστημένου διλήμματος, με γεια σου με χαρά σου.

Γιατί το ΑΚΕΛ ζητά επίμονα τη θεσμοθέτηση του μαθητικού συνδικαλισμού; Γιατί είναι το κόμμα με τους ισχυρότερους μηχανισμούς και θα έχει τον πρώτο λόγο στην στρατολόγηση των παιδιών. Παραπονιέται ο Ασέρας για τα θρησκευτικά, αλλά θέλει να βάλεις τες δικές του θρησκείες στα σχολεία. Να βγάζει στρατιωτάκια που να αναθεματίζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων και να λιβανίζουν τους ανά την υφήλιο παράφρονες που υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο. Ένα δύο, εν δυο....

Ο προλετάριος λέει είναι εναντίον κάθε απαγόρευσης! Αμάν, τζι ενόμιζα ότι είμαι εγώ ο φιλελεύθερος. Έτσι για να καταλάβω, να τα επιτρέψουμε ούλλα, τζιαι το τσιάρο τζιαι το χασίσι; Να ξεκινήσουμε που το δημοτικό, να μεν χάνουν καιρό τα μωρά; Βρίσκω πολλά ενδιαφέρουσα την άποψή σου, ανάπτυξέ την λίγο αν θέλεις.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κι αγνάντευε, σχεδόν συμφωνώ μαζί σου. Να φτιάξουν δικές τους ομάδες οι μαθητές. Αν θέλουν. Έχει άλλους όμως που βρίσκουν πιο sxciting να μπαίννουν μες τες κομματικές. Βρίσκουν παραπάνω fun. Μαθητικός συνδικαλισμός τζαι ελευθερία ομαδοποίησης σημαίνει ότι όπου την βρίσκει ο άλλος να πάει. Αν οι αυτόνομες ομάδες έχουν να δώσουν παραπάνω fun που τες κομματικές θα έχουν παραπάνω πελατεία. Ελευθερία επιλογής. Φιλελεύθεροι δεν είμαστιν;

Ίλανδρε τα μωρά μου άσε τα έξω απο την συζήτησην. Έτσι τζαι αλλιώς ο έφηβος έχει δικήν του κρίση για έτσι ζητήματα. Εμέναν ο πατέρας μου μου είπεν και μου επέβαλεν "μακριά που την πολιτικήν". Εκατάφερεν το αντίθετον.

Αυτα που σου έγραψα στο προηγούμενον δεν ήταν παραμύθι. Μικρό μέρος της ζωής μου ήταν. Αν η ζωή μου ήταν παραμύθιν θα έπρεπεν να σου μιλήσω για τον πελλόν που την πόρταν.

Για τους μηχανισμούς που λειτουργούν στα σχολεία δεν νομίζω ναν το Ακέλ που έχει τους πιο ισχυρούς. Τα κατηχητικά εν πιό ισχυρά τζαι αλωνίζουν τζαι θεσμοθετημένα.

kyriakos είπε...

''Oι νέοι μας πρέπει να μάθουν να σκέφτονται..
όχι να μάθουν πως να σκέφτονται..''
Το πρόβλημα είναι ότι το κυπριακό σχολείο κάνει μόνο το δεύτερο..
επιπλέων όντως έχουν πολλά να διεκδικήσουν από το κράτος ως μαθητές..
όπως πχ:
Απαγόρευση βαθμολογίας στα θρησκευτικά η ακόμα και πλήρης κατάργηση τους
Χορηγία δωρεάν μαθητικής στολής.
Χορηγία όλων των βιβλίων δωρεάν.
και πολλά άλλα..
και ίσως υπάρξουν και τυχών ευχάριστες παρενέργειες..
..πχ..
*θα δούν ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη άρα θα μάθουν να υποστηρίζουν την δική τους.

*θα σιχαθούν τα κόμματα από μικροί -άρα πιθανών να γίνουν σκεπτικιστές!

.. Witch is good right??

Ίλαντρος είπε...

Έξω ο προσηλυτισμός από τα σχολεία. Από όπου κι αν προέρχεται. Είστε εξουσία. Κάντε αυτό και θα είμαι πίσω σας.

Δέτε το και από την πρακτική άποψη. Αν η κυβέρνηση της αριστεράς βάλει τα κόμματα στα σχολεία το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιταχύνει την μαζική φυγή από τα δημόσια σχολεία. Θέλετε να σώσετε το δημόσιο σχολείο ή όχι;

Ίλαντρος είπε...

Υ.Γ. Ασέρα, ξέρω ότι η ιστορία που διηγήθηκες ήταν αληθινή. Αυτό που εννοούσα είναι ότι σου αρέσκει να μιλάς με ιστορίες, οι οποίες έχουν μεν το ενδιαφέρον τους αλλά (κατ' εμένα) δεν βοηθούν ιδιαίτερα τη συζήτηση γιατί δεν είναι εύκολο να βγάλεις γενικά συμπεράσματα από δαύτες.

Υ.Γ.2 Νομίζεις ότι εφκήκε σου σε καλό που εν άκουσες του τζύρη σου; :-)

Ανώνυμος είπε...

Ίλλανδρε μια 'άσχετη' παρατήρηση.

Νομίζω πως ο Ασέρας χρησιμοποιεί τις ιστορίες σαν παραδείγματα για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Το βρίσκω πολύ βοηθητικό, αν και σίγουρα όχι απαραίτητο μια που γράφει με έναν από τους πιο ευκολοκατανόητους τρόπους.

Είναι όμως και σωστό, γιατί οι απόψεις μας στηρίζονται πολύ στις προσωπικές μας εμπειρίες και βιώματα (όπου υπάρχουν).

Η ιστορία που διηγείται είναι η 'υποστήριξη' της άποψης του, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βγάλεις γενικά συμπεράσματα.

Ίλαντρος είπε...

Ψυχία, συμφωνώ ότι οι ιστορίες είναι χρήσιμες για να επεξηγήσουν μια θέση και να ενισχύσουν ένα επιχείρημα. Αλλά μια ιστορία από μόνη της δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί εύκολα μπορεί να βρεθεί μια άλλη ιστορία που να οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Για να έχει βαρύτητα η ιστορία πρέπει να συνοδεύεται από μια επιχειρηματολογία που να εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι μεμονωμένο αλλά μπορεί να γενικευτεί και να εφαρμοστεί και αλλού.

Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Αλλά δεν ξέρω, ίσως ο δικός μου εγκέφαλος να λειτουργεί διαφορετικά :-)

Ανώνυμος είπε...

Ο Λεξιπένητας… χωρίς μάσκα
12.03.08
Του Χόρχε
(Απάντηση προς Λεξιπένητα για το άρθρο του Κουνναφή)

«Ο Λεξιπένητας δεν πτοείται. Όπως δεν πτοούνται ούτε οι όμοιοι του, του συρφετού των ενδοτικών, των φοβικών και όλων όσων εκπορεύονται από κούφιο επαναπροσεγγισμό. Κάντε μια βόλτα στο blog του και θα αντιληφθείτε ότι ο άνθρωπος δεν χαμπάρισε ούτε το παραμικρό από τα μηνύματα που έστειλε ο λαός στις εκλογές. Ο ενδοτισμός του εξακολουθεί να είναι χειμαρρώδης. Ακούτε όλοι εσείς εκεί έξω που είστε μειωμένων αντιστάσεων; Ο Λεξιπένητας και οι λοιποί θεματοφύλακες της επανένωσης είναι εκεί και επαγρυπνούν. Και μη νομίζετε ότι επειδή ο λαός καταδίκασε τη καταστροφική πολιτική τους στο σχέδιο Ανάν θα πτοηθούν.
Το εξωφρενικό είναι ότι ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος προσπαθεί να μας πείσει ότι με την εκλογή του Χριστόφια όλα άλλαξαν. Έβγαλε από τη φαρέτρα του την ήττα του Τάσσου στις προεδρικές (μπας και το ξεχάσουμε), για να μας πει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ανατρέπει τα δεδομένα του δημοψηφίσματος και δείχνει τη θέληση της κοινωνίας μας για λύση.
Ερμηνεύοντας τις προθέσεις του νέου προέδρου και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα με αριστουργηματικά αλχημιστικό τρόπο, συμπεραίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Χριστόφιας θα πορευτεί με βάση το σχέδιο Ανάν. Και η Αθήνα θα στηρίξει τη νέα του πορεία. Δεν είδε τίποτα να αλλάζει αυτός ο πολιτικά τυφλός ιεροκήρυκας του μίσους και του διχασμού. Δεν τον φτάνουν τόσα χρόνια ενθουσιώδους συμμετοχής (και πρωτοπορίας) σε προδοτικά σχέδια. Ανάλαβε ξανά μπροστάρης της προπαγάνδας του αμαρτωλού τσούρμου σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ελπίδα για μια σωστή λύση.
Να είναι σίγουρος ο κάθε Λεξιπένητας ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, το 76% της κοινωνίας μας απ' άκρου σ' άκρον θα συνεχίσει τον αγώνα για τη λευτεριά. Η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό μας. Ο λαός ανεξαρτήτως του τι ψήφισε στις εκλογές, έδειξε ότι στις κρίσιμες εθνικά ώρες αποφασίζει μακριά από τα κηρύγματα των πολιτικών με το δικό του αισθητήριο. Ο λαός ξεκίνησε από ‘κείνο το πρωίνο της 24ης Απριλίου! Και είναι αληθινός οδοστρωτήρας σε όποιο μπει εμπόδιο στο διακαή πόθο του για ειρήνη και δικαίωση.
Α, και να ξέρει ο Λεξιπένητας ότι το κυπριακό θα λυθεί με την επανένωση της πατρίδας μας, όσα σχέδια Ανάν και αν μας φέρουν! Θέλουν ας το ονομάσουν σχέδιο Μουν ή σχέδιο Ακρίδας ή ότι άλλο θέλουν, η ουσία του Ανάν πέθανε. Η ετυμηγορία του λαού ήταν βροντερή και ξεκάθαρη. Θα είμαστε τυχεροί να καταφέρουμε να δεν πληρώσουμε τη δεινή θέση στην οποία πολλές φορές μας οδηγούν ο ενδοτισμός και τα λανθασμένα μηνύματα που στέλνουν άνθρωποι σαν το Λεξιπένητα στο εξωτερικό.

ΥΓ: Αγαπητέ Λεξιπένητα, μπορούμε να κουβεντιάζουμε χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς και ύβρεις, να γεμίσουμε όλο το διαθέσιμο χώρο του ίντερνετ, αλλά πουθενά δεν θα καταλήξουμε. Χρησιμοποίησα το δικό σου λεξιλόγιο με ορισμένες παραλλαγές, για να υποστηρίξω ότι τέτοιες γραφές και τέτοια μηνύματα σπέρνουν εκείνο το ζιζάνιο που εσύ πρώτος, λες ότι, καταγγέλλεις: ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, τη φασίζουσα νοοτροπία, τη ρετσίνια. Και όλες αυτές οι «ταμπέλλες», που χρησιμοποιείς, σκεπάζουν κάθε διάθεση για διάλογο. Ρίχνουν μόνο λάδι στη φωτιά, αυτοτροφοδοτούν τα φανατισμένα άκρα και εκείνους που πιστεύουν ότι κατέχουν τις μόνες αλήθειες.

Καλή μέρα να ‘χεις».

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη