3 Μαρτίου 2008

Κακοί ερασιτέχνες

Μια είδηση που την ακούω να επαναλαμβάνεται συχνά μου προκαλεί στενοχώρια και οργή. Πρόκειται για τη είδηση σε μορφή θριάμβου που ακούμε από τα ΜΜΕ κάθε φορά που η αστυνομία συλλαμβάνει κάποιο για κατοχή ναρκωτικών. Χτες τα κανάλια βγήκαν με τίτλους όπως "σκληρό χτύπημα κατάφερε η ΥΚΑΝ στους λαθρέμπορους!" και άλλους παρόμοιους. Στη πραγματικότητα συνέλαβαν 2 Λιβάνιους τη στιγμή που παρέδιδε ο ένας (ήρθε από το εξωτερικό) στον άλλο, (μόμιμο κάτοικο Κύπρου) περίπου 5 κιλά κάνναβης. Μέχρι εδώ καλά και άγια και μπράβο τους!

Ας μην έβγαιναν να μας πουν και τα υπόλοιπα που επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Ότι δηλαδή ο 2ος συλληφθείς κατάθεσε ότι μερικά λεπτά πριν τη σύλληψη, οι δύο κάθονταν με τον τελικό παραλήπτη (Κύπριο) στη καφετέρια του ξενοδοχείου έξω από το οποίο συνελήφθηκαν. Άσε που μπήκαν και σε λεπτομέρειες για το πως σκοπεύουν να τον αναζητήσουν (αφού τον άφησαν και έφυγε). Θα πάρουν λένε πληροφορίες από τη ΑΤΗΚ για να δουν σε ποιους τηλεφώνησαν οι ύποπτοι, θα πάρουν καταθέσεις από το προσωπικό του ξενοδοχείου κλπ.
Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Με λίγα λόγια είναι η πολλοστή φορά που την αδυναμία τους να πιάσουν τον τελικό παραλήπτη (ντόπιο έμπορο) μας την παρουσιάζουν σαν επιτυχία.

Έρχεται το βαποράκι στο αεροδρόμιο και το συλλαμβάνουν μόλις κατεβεί από το αεροπλάνο. Και σκέφτομαι εγώ ο αδαής; Μα γιατί ρε γαμώτο αφου ξέρουν ότι είναι βαποράκι δεν το παρακολουθούν για μερικές ώρες μέχρι να συναντήσει το νονό και να παραδώσει το πράμα; Θα ήθελα να ξέρω αν κάνατε και σεις αυτή τη σκέψη γιατί καμιά φορά σκέφτομαι ότι είμαι μόνο εγώ ο μαλάκας.
Τι πρέπει να σκεφτεί κανείς; Ότι προκειμένου να ανακοινώσουν "επιτυχίες" αφήνουν τα μεγάλα ψάρια να ξεφεύγουν και μένουν στη σιγουριά του βαποριού, ή ότι τα μεγάλα ψάρια έχουν "άλλους τρόπους" να μείνουν στο απυρόβλητο.

Το σίγουρο είναι ότι η αστυνομία μας ανάμεσα στα τόσα κακά της, δίνει πολλές φορές την εντύπωση κακού ερασιτέχνη και στο νευραλγικό καθήκον της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Κατά τη ταπεινή μου αποψη η αστυνομία πάσχει από πεπαλαιωμένες νοοτροπίες που θέλουν πολλή αποφασιστικότητα να ξεριζωθούν. Είναι ένας από τους θεσμούς που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανικανότητα προσαρμογής στη νέα εποχή. Η νέα κυβέρνηση μέσα στην υπόλοιπη "θαυμαστή" κληρονομιά που βρήκε, έχει και αυτό το καθήκον. Να μεταμορφώσει την αστυνομία σε συγχρονο και αποτελεσματικό σώμα σε βαθμό που να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη του λαού σε αυτή.

Κύριε Χρυσοστομίδη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! Εμείς θα παρακολουθούμε...

8 σχόλια:

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Πέρκι να περιμένεις να σοβαρέψει τζιαι ο στρατός τωρά που εφκήκεν ο Χριστόφκιας. Το θέμα εν οτι στα σώματα της αστυνομίας τζιαι του στρατού σμίει η ευκαιρία για κατάχρηση εξουσίας με την κυπριακή νοοτροπία.

Φυσικά εν πρόκειται να φάν τον μεγαλέμπορα ναρκωτικών, εν τζιαι ακκάνεις το σιέρι που σε ταίζει εννεν?

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μεν τα βάλει ο Χρυσοστομίδης με τον Νο. 1 τζιαι τους άλλους που βασιλεύκουν από τότε που βγήκε ο Γλαύκος. Σε λλιον θα μας πεις ότι θα λύσει και το αίνιγμα της απαγωγής του Αχιλλέα...

Αν μεν εκατάλαβες το άνωθεν hint... να σου το πω διαφορετικά. Τα πρεζόνια μας τα δείξαν με τις μανάδες τους από τηλεοράσεως... τους μαστούρηδες κάμνουν τους πρωτοσέλιδα άμα τους τσακώσουν με κανένα τσιγάρο... για τους κοκάκηδες γιατί δεν μιλά κανένας; Δεν έχουμε;

Lexi_penitas είπε...

Προς πετούμενο και ζαρκάδι:

Ειλικρινά αναρωτιέμαι όταν βλέπω τόσο απαισιόδοξες τοποθετήσεις όσον αφορά την βελτίωση της κοινωνίας μας από ανθρώπους βαθειά προβληματισμένους. Από εκείνους δηλαδή από τους οποίους η κοινωνία περιμένει να την πάρουν μπροστά. Το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι το να έχεις απαίτηση από μια κυβέρνηση που εκλέγηκε στηριζόμενη στο πόθο του λαού για αλλαγή τόσο στο ύφος αλλά κυρίως στο ήθος διακυβέρνησης.

Πιστευω ακράδαντα ότι αυτή η σχεδόν παραίτηση από οποιαδήποτε έστω και συγκρατημένα αισιόδοξη προοπτική δεν βοηθά. Έχουμε υποχρέωση όχι μονο να αναδυκνύουμε τα κακά με μορφή μουρμουρκού αλλά και να υποδεικνύουμε στους κρατούντες τις ευθύνες τους και να προειδοποιούμε ότι αν αποτύχουν κρατάμε στο χέρι το μόνο που ζητούν από μας. Τη ψήφο μας. Πεστε το πολιτικό "εκβιασμό". Αν όπως υπονοούν πολλοί, οι πολιτικοί μόνο γι' αυτό νοιάζονται τότε θα τους πονέσει.

Η "παραίτηση" σου χελιδόνι και η δική σου αγρινό βοηθά αυτό που απεχθάνεστε.

stalamatia είπε...

Πενητα τα ίδια καμώματα γίνονται και στην Ελλάδα .Βρε τον Χρυσοστομίδη που δίπλα μας επέρασε και δεν μας εχαιρέτησε!!!!!!!!.

stalamatia είπε...

Καλά Πένητα όταν έγραφα το πιο πάνω εσύ δεν ήσουνα και μέχρι να το βάλω τσούπ βγήκες εσύ. Αχ μου φαίνετε τόχει η ηλικία μας πρωί πρωί. ΧΑ ΧΑ ΧΑ .

kyriakos είπε...

καλημέρα φίλοι..
Τωρά δεν θέλω να προσθέσω και άλλη νότα απαισιοδοξίας αλλά το να περιμένουμε από τον … Χριστόφια –ΑΚΕΛ να βελτιώσει την ΚΥΠΡΙΑΚΗ αστυνομία είναι λίγο..
Ουτοπικό ?? να το πω?
Πιο πιθανό μου φαίνεται να λύσει ο Τάσσος το κυπριακό,. (λέμε τωρα)
Δεν έχει πρόσβασή το ΑΚΕΛ στην αστυνομία φίλε..
.. ασε… τα ξέρεις και συ..
Πάντως με την λύση του κυπριακού παράλληλα θα ύπαρξει (θεωρητικά) και ένα έμμεσο χτύπημα στο εμπόριο (χόρτου τουλάχιστο) ..είχα δεί ένα ρεπορτάζ νομίζω στο ΒΒC, μιλούσε για πολύ πράμα.. από τον τουρκικό στρατό συγκεκριμένα …
Τωρα.. αλήθκεια ψέματά τους ενας ΤΑΣΣΟΣ ξερει…

MonachusX2 είπε...

Λέξη Πένητα, αυτή η ιστορία με την αστυνομία να συλλαμβάνει τα βαποράκια και να αφήνει ήσυχους τους εμπόρους, δεν συμβαίνει εξαιτίας του ερασιτεχνισμού τους. Παρατηρείται εδώ και πολλή καιρό αυτή η "τακτική" και με κάνει να πιστεύω ότι δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία. Τώρα για το τι μπορεί να κάμει ο Χρυσοστμίδης... άστο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το 'άγαρμπο' της απόψεως μου αλλά κάποια συνθήματα, όπως το "Μπάτσοι εσείς πουλάτε το χασίς" δεν είναι τυχαία.

Αν το πάρεις ρεαλιστικά, οι καρχαρίες είναι οι μεγάλοι. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΙΓΑ. Αλλά προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο να εξαλείψεις τα συμφέροντα πολλών άλλων (εκτός του αστυνομικού σώματος) μεγάλων εμπλεκομένων.

Ασσιχτίρ πιον με τούντες 'συλλήψεις' τους. Ο φλομώσας του φλομώσαντος.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη