17 Φεβρουαρίου 2008

Περιμένουμε φως!

Το βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών επετευχθη! Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον Τάσσο και όλα εκείνα που εκπροσωπούσε. Η κυπριακή κοινωνία έστειλε τους πολιτικούς της γενιάς του 60 εκεί που έπρεπε να ειχαν πάει από καιρό. Στη σύνταξη!

Ο κύπριος πολίτης έστειλε τους εργολάβους της μη λύσης στα γραφεία τους και σε υποχρεωτικό διαλόγισμό προς αναζήτηση του λάθους. Ο κύπριος πολίτης ψήφισε λύση και επανένωση της πατρίδας του.


Όποιο και να ειναι το αποτέλεσμα του 2ου γύρου, μπορούμε να ειμαστε σίγουροι ότι ο εφιάλτης της παραμονής των πολιτικών δεινοσαύρων στην εξουσία για άλλα 5 χρόνια πέρασε ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Ο πολίτης αναμένει από τον τελικό νικητή να παλέψει για λύση και να καθοδηγήσει τη κοινωνία στη πρόοδο και στην ευημερία. Το υποσχεθηκαν και οι δυο. Ας μην ξεχάσουν τις υπερβάσεις που ετοίμαζαν σε περίπτωση που εμεναν έξω από το 2ο γύρο.


Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια από μόνη της έφερε τα πάνω κάτω στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Εκεί που θα είχαμε τον Τάσσο να ξανακάνει περίπατο, τον Κασουλίδη να παλεύει για την τιμή των όπλων και τη Κύπρο να μένει ακόμα 5 χρόνια στον 20ο αιώνα, η δυναμική παρέμβαση της Αριστεράς έστω και στο παρά πέντε απέτρεψε άλλο πισωγύρισμα. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ τόλμησε και ο τόπος εσείστη!


Μένει τώρα να ολοκληρωθεί η νίκη. Τα εχέγγυα που παρέχει η αριστερά και οι λαϊκές δυνάμεις που την στηρίζουν είναι πολύ πιο δυνατά από εκείνα του κεφαλαίου που κυρίως ελέγχει και καθοδηγεί τα βήματα της δεξιάς. Ο Χριστόφιας απέδειξε με την αποτίναξη του Τάσσου ότι είναι πολύ πιο φερέγγυος για να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή όπως αυτή θα του δοθεί.


Τώρα που η μισή αλλαγή είναι γεγονός, ακριβώς τώρα θα αποδείξουμε αν είμαστε έτοιμοι και άξιοι για τα μεγάλα και τα ωραία. Γιατί στο κομματάκι της γης που μας έλαχε να γεννηθούμε μπορούν να φυτρώσουν τα άνθη της ειρήνης και της συναδέλφωσης για όλο το λαό! Βοήθα να ξεριζώσουμε και τη τελευταία τσουκνίδα! Μόνο με σένα και με μένα και με όλους μαζί "θα γένουνε τα σκοτάδια φως" κατά που λέει κι' ο ποιητής.


Πίνω στην υγειά σας!

22 σχόλια:

stalamatia είπε...

Στην υγειά σου Πένιτα να μου φιλήσεις τον Χριστόφια. :D

MonachusX2 είπε...

Να τον φιλήσεις, φτάνει να μεν τους φέρει πίσω που το παράθυρο ή το φετζίτη.

Lexi_penitas είπε...

Προτιμώ να σας φιλήσω εσας κορούες μου. Μολις έλεγα σε μια διαδικτυακή φίλη, ότι πάλι στην αντιπολίτευση θα ειμαι όποιος και αν βγει. Με την έννοια της αυστηρής κριτικής όπου παραβαίνουν τα υποσχεθέντα. Ότι και να γίνει το πολύ κακό το αποφύγαμε.

Αυτή ειναι η νίκη του λαού. Ψηφισε για το μέλλον και όχι για το παρελθον! Ψηφισε για το νέο και όχι το παλιο! Για την επανένωση και όχι το διαχωρισμό!

ttoppouzokypraios είπε...

Ciao Tassos!
Twra mporw na katsw spiti mou na pnasw tin epomeni Kyriaki :)

zappa είπε...

goodbye tassos

the Idiot Mouflon είπε...

Ο Κασουλίδης ήδη άρκεψεν τα κλώσματα, ο Δημήτρης ας αναλάβει πρωτοβουλία για να μηδενίσουν την πολιτική βαρύτητα των απορριπτικών. Ως τώρα πάντως, η επιβίωση τους οφείλεται στην ατολμία ΚΑΙ του Δημήτρη.

Yiota είπε...

simasia exei oti efyge o tassos. apo kei kai pera opoios kai an vgei to idio einai gia mena!

Unknown είπε...

Οι επόμενες μέρες και προς το τέλος της εβδομάδας θα μείνει στην ιστορία σαν η βδομάδα του μεγάλου παρασκηνίου. Το "παζάρι" αλλά και οι προσπάθειες συγκλίσεων στο κατακόρυφο.

Προσωπικά πιστεύω πως η μοναδική λογική επιλογή είναι ο Δ.Χριστόφιας, αλλά η τυχόν και ευκταία εκλογή του, είναι κυριολεκτικά στηριγμένη στον περίγυρο του Τάσσου. Ο ίδιος ο απερχόμενος Πρόεδρος ουδείς γνωρίζει αν θα πάρει δημόσια θέση, αν θα παίξει τη σφίγγα ή αν θα κινησει νήματα υπογείως.

Πάντως, σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες, ο ίδιος μοιάζει να θέλει τον Χριστόφια στο Προεδρικό.

Έχω και μερικούς σχετικούς προβληματισμους στο ιστολόγιο μου και θα ήθελα τις πολύτιμες γνώμες σας :-)

Lexi_penitas είπε...

Αγρινέ χαιρομαι που βγήκες απο τα σκοτάδια. Welcome to the real world! Αλλα μην περιμένεις από τον Κασουλίδη να κάνει πολλά για να βάλει τους αχαλίνωτους εθνικιστές ττερπιέ. Το θέμα είναι να βρει ο Χριστόφιας τη συνταγή να πάρει ψήφους του κεντρώου χώρου χωρίς να εκχωρίσει ουσιαστικά πράγνματα στους απορριπτικούς. Θέλει πολλήν μαγκιά.

Γιώργο, δεν πιστευω να εισαι τόσο ρομαντικός που να ανεμενες να μην οργιάσουν τα παζάρια. Ειδικά αυτοί που έμειναν εξω είναι σαϊνια σε κάτι τέτοια. Ασε που δεν τους δεσμεύουν ούτε αρχές ούτε ιδεολογίες. Εδω είναι που περιμένω από το Χριστόφια να κάνει τη διαφορά σε αυτή τη φάση. Να μην γλειψει κανένα κερατά. Να σταθει με αξιοπρέπεια και να απορρίψει εκβιαστικές προτάσεις. Ναι στη συνεργασία αλλά οχι εκχωρηση στον απορριπτισμό ούτε ίντζας! Δυσκολο.....

Όσο για το Γιαννάκη ο πρώτος που ειδε ήταν ο Ττομης. Ημαρτον ανθρωπε μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σειρά,ούλλα καλα τζιαι ούλλα άγια, αλλα κάμε κανένα έλεος με την σελίδα.
Εγώ λείπω που μέσα.
Σε λλίο εννα έσιη μότζιουλ να μου λαλεί ίντα σώβρακο φορώ.
Όι πως με κόφτει, αλλα κάμνει 200 ώρες να φορτώσει.Σήμερα έφκαλε μου την ψυσίη μου.
Αλάβρινε την λλίο :-)

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω Joshοua!!

dokisisofi είπε...

en polla kali
emenan areskei ou
eidika aman peis na paeis katw kai pairnei ta oulla mita tis einai to kati allo!!:PP

Lexi_penitas είπε...

Ειπα να μάθω λλίο HTML τζιαι επιασαν με οι ενθουσιασμοι. Αρχισε η διαδικασία εκφόρτωσης :)

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ε που μια χώρα που πάει να φκάλει τον Κασουλίδη πρόεδρο τι περιμένεις;

bestman είπε...

Πάντως ΔΗΚΟ τζιαι ΕΔΕΚ υποστηρίζουν Χριστόφια. Και έταξε στον Μάρκο Κυπριανού το ΥΠΕΞ. Με ότι μπορεί τούτο να σημαίνει...

MonachusX2 είπε...

Έγραψεσ: "Ο Χριστόφιας απέδειξε με την αποτίναξη του Τάσσου ότι είναι πολύ πιο φερέγγυος για να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή όπως αυτή θα του δοθεί."

Είναι τελικά τόσο "φερέγγυος" όσο μας έκανε να πιστέψουμε;
Γιατί με τον Τάσσο διαπραγματευτή, όπως ακούεται, από φερεγγυότητα σκίζει ο σύντροφος. Το κόνσεπτ μού θυμίζει τον επιτάφιο του 2004. Εσείς θυμάστε;

Lexi_penitas είπε...

Μοναχους, νομιζω (και ευχομαι) το παρατραβάς. Την εικασία για ρολο του Τασσου και όχι τη θεση του διαπραγματευτη, την εγραψε μόνο ο Φιλ. Νομίζω δεν πρεπει να προχωρούμε σε συμπεράσματα τοσο ευκολα.

Δες όλους τους ορκισμένους ΟΧΙαδες που ΠΡΩΤΟΙ εσπευσαν να δηλωσουν Κασουλιδη. Συνδεσμοι Αγωνιστων, ΣΕΚ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ, ΑΕΚ, Ματσης, Σαμσων κ.α. Περίμενε και τον παπα. Ειναι πιο φερέγγυοι δηλαδη αυτοί. Και γνωρίζεις καλά πόση επιρροη εχουν στον ΔΗΣΥ.

Ειναι φανερό ότι πρόεδρος θα βγει (μαλλον) εκεινος που θα στηρίξει το ΔΗΚΟ. Λοιπόν δεν μπορεις να κατηγορήσεις ειτε τον ενα ειτε τον αλλο επειδη ζήτησαν υποστηριξη. Το θέμα είναι ο Χριστόφιας να κάμει για το Κυπριακό εκεινα που υποσχέθηκε. Και πιστευω ότι η πιθανότητα να τα κάνει είναι μεγαλύτερη από ότι ο Κασουλίδης

Ανώνυμος είπε...

Λέξη εξακολουθείς να υποστηρίζεις Χριστόφια τώρα που θα βγει με το ΔΗΚΟ; Ρωτώ επειδή δεν μου εμφανίζεται το pop-up με το "ψηφίστε χριστόφια".

Ελπίζω ο Χριστόφιας να μην αφήσει τον Τάσσο να του κάνει κουμάντο.

ar-ysterikos

Lexi_penitas είπε...

To pop-up και το περιστεφόμενο παράθυρο βάρυναν το ιστολόγιο και καθυστερούσε η φόρτωση. Τις απόψεις μου τις έχω σε νεό αρθρο.

dokisisofi είπε...

Aparadektos gia alli mia fora o pafios Arxiepiskopos.
enna mas (arko)pellanoun mes tounton topo.
eto enna pas kamoun opos tous egglezous pou tous evazan prozak mes to neron pou epinan.
de ginetai alliws

Ανώνυμος είπε...

(στην κυρία Ρωρερκάρ)

Ως και το φως μ’ έκανες να μισήσω.
Θαρρούσα φως στο σπίτι σου σα βλέπω
δικιώνομαι το νου μ’ αυτό να τέρπω
σε ύπνο πριν τα μάτια μου να κλείσω.

Μα συ-πώς θε μου να τo ξεστομίσω-
το φως που μου ’δινες χαρίεις να δρέπω
και νότες με αυτό χαράς να μέλπω
το σώμα σου δε φώτα’ε τ’ αγγελίσ’ο.

To φως τ' ανάβεις να με κοροϊδεύεις
πως τάχα είσαι μέσα κι όχι έξω
με την ειδή σου κι άλλους να μαγεύεις.

Δεν το μπορώ το πράγμα αυτό να στέρξω-
στο λέω κι ας μην ίσως με πιστεύεις:
ούτε το φως πια δεν μπορώ ν’ αντέξω.

Γιώργης Χολιαστός

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη