10 Φεβρουαρίου 2008

Καταπίνετε τες οξά στέκουντε σας;

Γέμισε η αγορά ψευδοπατάτες! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το εμπόριο των δύο πλευρών στη Κύπρο μέσω πράσινης γραμμής σημείωσε νέο ρεκόρ τον Γενάρη ξεπερνώντας τα 700, 000 ευρώ. Τα μισά περίπου αφορoύσαν πατάτες από τα κατεχόμενα προς το νότο.

Εφόσον η ταμπέλα στο σουπερμάρκετ θα γράφει χώρα παραγωγής Κυπρος τι θα κάνετε που δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις αληθινές από τις ψευδοπατάτες; Οπότε ο κίνδυνος οι ψευδοπατάτες να καταλήξουν στο πιάτο του κάθε εθνικά σκεπτόμενου Ελληνοκύπριου είναι υπαρκτός και μάλιστα μεγάλος.

Το ερώτημα μου προς κάποιους απροσκύνητους που το να βάλουν προϊόν από τα κατεχόμενα στο στόμα τους ισοδυναμεί με βρώση μιλλωμένου από θεοσεβούμενο στη διάρκεια της μεγάλης βδομάδας είναι:

Μήπως θα σταματήσετε να τρώτε πατάτες; Κομματάκι δύσκολο το βλέπω μια και τα περισσότερα φαγητά του κυπριακού διαιτολογίου περιλαμβάνουν πατάτες. Με τι να τις αντικαταστήσεις τις ευλογημένες; Με παντζάρια;

Μήπως θα ζητήσετε από τη κυβέρνηση να υποχρεώνει τους μπακάληδες να αναρτήσουν ταμπελίτσες με ένδειξη "Προϊόν κατεχομένων"; Μα έτσι δεν είναι, σαν και σεις οι ίδιοι πρακτικά να ενισχύετε την ιδέα των δύο "Κύπρων". Είπαμε, Κύπρος ενιαία και Ελληνική!

Μήπως να δημιουργήσετε μια κοινοπραξία εισαγωγής εθνικοφρόνων πατατών από την Ελλάδα; Εφόσον θα είναι εισαγωγής δεν θα μπαίνει θέμα σύγχυσης εφόσον θα το γράφει καθαρά η ταμπελίτσα. Το πρόβλημα εδώ μάλλον είναι ότι λόγω μεταφορικών το κόστος θα ανέβει πολύ με κίνδυνο να μείνουν απούλητες και να πάθετε και ζημιά.

Νομίζω φιλαράκια μου τη πάθατε. Θα τις φάτε και θα πείτε και ένα τραγούδι! Και αν η οργή σας για αυτό τον καταναγκασμό που αποτελεί εθνικό όνειδος είναι τόσο μεγάλη, μπορείτε να μαυρίσετε τον Τάσσο που υπόγραψε τον κανονισμό για το εμπόριο της πράσινης γραμμής.

12 σχόλια:

dokisisofi είπε...

Na sou pw twra pou to les teleftea opote faw patates vlepontas i akougontas politikous, lalw sinexeia "asixtir". En epeidi en pou ta tourkika oi patates?

stalamatia είπε...

Πένιτα δακάτω που είμαι έχει κυπριακές πατάτες εδώ και 2-3 χρόνια ,εγώ δεν αγοράζω γιατίπαράγουμε μόνοι μας άμα τελειώσου οι δικές μαςθα πάω να αγοράσω,λαλείς αν είναι που τα κατεχόμενα να μήν ψήνονται?Μια μέρα είχα πάει στο μανάβη να αγοράσω λεμόνια και μου λέει αυτά είναι κυπριακά.Λέω τώρα εγώ η πονηρή κυπραία έχει γούστο να με δουλεύει,πάω πιάνω ένα λεμόνι και του λέω θα το μυρίσω και θα σου πω από ποιά περιοχή της Κύπρου είναι αυτός με κοίταζε περίεργα θα είπε τι λέει αυτή? Αφού μύρισα το λεμόνι κουνάω το κεφάλι μου και του λέω μια κατεχόμενη περιοχή .Με κοιτάει καλά καλά και μου κάνει ,τώρα σοβαρολογείς? Ναι σοβαρολογώ θέλω της περιοχής μας μου ζυγίζει τα ντόπια εντωμεταξύ με είχαν πιάσει τα γέλια και στο τέλος του είπα δεν με ένοιαζε από που ήταν τα λεμόνια και ο λόγος που τα μύρισα ήταν γιατί μερικά μυρίζουν φάρμακα και τα συγκεκριμένα μύριζαν.

MonachusX2 είπε...

Ωραία η φάση με τα λεμόνια Σταλαματιά. Τον κούφανες τον μανάβη.
Λέξη Πένητα
ψηφίζω πατάτες τζι ασσεέν τζαι ψευδοπατάτες.

Ανώνυμος είπε...

Ψευδοπατάτες,ψευδοτσιάρα,ψευδοπουτάνες,ψευδοχασίσια.
Μόνο να κλαιούμαστε είμαστε.
Μια χαρά τρώμε τζιαι πίννουμε,εγώ πάντως γουστάρω.

Unknown είπε...

Το ζήτημα δεν είναι από που είναι οι πατάτες.
Το ζήτημα είναι οι Πατάτες με Σωστό Περιεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

@ politispittas

Χειροκροτώ!

zappa είπε...

patates me swsto periexomeno pou na sebontai ta dikaiwmata kai twn dyo koinothtwn:P

Candy Candy είπε...

Lexipenita σε τούτο τον τόπο σχεδόν τίποτε δεν μας στέκεται…ούλλα καταπίνουμε τα. Άτε αν τύχει να μεν μας κάτσει τίποτε καλά στο στομάσιι τζιαι ξεράσουμεν το εν να έβρουμεν τίποτε άλλο τζιαι να το καταπιούμε με ευχαρίστηση…
Ευστοχό-τατος politispittas!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και ορθά ο PolitisPittas ειρωνεύτηκε την περισπούδαστη ρήση το Προέδρου “Ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο”;

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/2/2008 – 10:15 μ.μ.

Unknown είπε...

Ε και;

Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα και..."Εμπρός να σώσουμε τις πατάτες"....."για τις πατάτες που μας αξίζουν" και πάει λέγοντας.

Συνιστώ μία καλή ματιά στους Πατατοφάγους του Βαν Γκογκ ή και το περίφημο κείμενο "Η Εκκλησία ενάντια στον Πατατισμό" από το φυλλάδιο «Θεός και Θέμις» του γνωστού νομικού Κ. Δ. Τριανταφυλλοπούλου (Αθήναι 1912)

Unknown είπε...

Και προς τέρψιν των φίλων, παραθέτω το εν λόγω "ιστορικόν" κείμενο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή από το αυθεντικό :


Η δράσις του Καποδίστρια διέσωσε χαρακτηριστικόν επεισόδιον της εποχής εκείνης, το οποίον φαίνεται απίστευτον, όπως ακριβώς δύσκολα θα πείθωνται οι μεταγενέστεροι περι της ακριβείας των γενομένων πέρισυ εις τον Βόλον (1).

Ιδού τι διηγείται η ιστορία:

«Ότε απεκαταστάθη η τάξις, και ο επαναστάτης Έλλην, αποκαμών των πολέμων , των στερήσεων και κακουχιών επεδόθη εις την εργασίαν του, το έργον της ελευθερίας περαιώσας, ο μέγας του πατήρ και Κυβερνήτης, θέλων να βελτιώση την γεωργίαν, απεφάσισεν, ότε ακόμη είχεν εν Αιγίνη την πρωτεύουσαν, να διδάξη προς τον γεωργικόν κόσμον την καλλιέργειαν γεωμήλων. Έδωκεν όθεν εντολήν όπως αποστείλωσιν αυτώ εξ Ιταλίας αρκετάς χιλιάδας οκάδας γεωμήλων άτινα ειρήσθω, ήσαν τότε πάντη άγνωστα ημίν, και το τίμημα κατέβαλεν εκ του ιδιαιτέρου του ταμείου.

Οι εναντία φρονούντες κατά του Καποδίστρια, ήρξαντο διαδίδοντες ότι ο Καποδίστριας είναι ου μόνον Λουθηρανιστής (ή κοινώς ελέγετο Αλούτερος), αλλά και διά της αντιθρησκευτικής και ασεβούς πράξεώς του, τού να διδάξη την καλλιέργειαν της πατάτας, θα κάμη όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς "Αλούτερους" Οι πατάτες κατά τους εχθρούς του Καποδίστρια, ήσαν απηγορευμένος καρπός, ού και μόνον απλή γεύσις ήθελεν οδηγήσει το χριστεπώνυμον πλήρωμα εις τα απύθμενα σκότη της κολάσεως, ένθα ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων!

Οι αρτιγέννητοι Έλληνες, πληροφορηθέντες τα γεγονότα και ιδία οι Αιγινήται, οίτιντες είδον τους σάκκους των γωμήλων χύδην ν' αποταμιεύωνται προχείρως εις την προκυμαίαν της Αιγίνης, χάρις εις τα ραδιουργίας των εχθρών και το αμόρφωτον αυτών, εν συλλαλητηρίω επιβλητικώ εζήτουν την αποπομπήν του εξ Αιγίνης, ως προδότου των πατροπαραδότων της θρησκείας, βροτοφωνούντες: "Κάτω ο προδότης, Κάτω ο Αλούτερος, ο οποίος με τις πατάτες του θα μας καταστρέψη το θρήσκευμα !!!...Κάτω !... ο άθεος !!!..."

Ο Καποδίστριας ακούσας των φωνών του κορυβαντιώντος πλήθους, έσπευσε προς τον εξώστην, ενώ το πλήθος, μαινόμενον ως αι προ της καταιγίδος ασυνήθεις βρονταί, εφώναζε "Κάτω ο Αλούτερος με τις πατάτες του !!"

Ο Κυβερνήτης απαθής θεατής των γενομένων, εδήλωσε προς το πλήθος, ότι οι πατάτες είναι δια λογαριασμόν του και ουχί δι αυτούς και ας μη ματαιοπονούν !! Ταυτοχρόνως δε, κατά το φαινόμενον μόνον έδωκεν εντόνους και αυστηράς διαταγάς εις τους διορισθέντας φύλακας των γεωμήλων όπως συλλάβωσι και οδηγήσωσιν εις τας φυλακάς οιονδήποτε όστις ήθελε φωραθή κλέπτης των γεωμήλων του Κυβερνήτου !! Ιδιαιτέρως όμως είπεν εις αυτούς να κάμουν πως δεν βλέπουν τους περιέργους παρατηρητάς των γεωμήλων και να αφήσουν αυτούς να κλέπτουν!

Μετ' ολίγας ημέρας η προκυμαία εκενώθη ! Τα γεώμηλα τα έφαγαν όλα οι Αιγηνίται, και συν τη εστιάσει εκείνων επείσθησαν ότι δεν έγιναν Αλούτεροι!!

Ο ίδιος κόσμος, όστις ήτο και κατά την κατά του Κυβερνήτου στάσιν, ο ίδιος εκείνος ήρχισε να κρούη τους κώδωνας των Εκκλησιών και εκάλει τους λοιπούς εις γενικήν συνάθροισιν, να διαδηλώσουν την ευγνωμοσύνη των προς τον Κυβερνήτην !! Η κοσμοπλήμμυρα εκκινεί υπό τας ζητωκραυγάς και τα θούρια και ούτω έξωθι του ανακτόρου του Κυβερνήτου φθάνει. -"Θέλουμε, πατέρα μας, πατάτες !! Σώσε μας, πατέρα, και ας όψονται!... όσοι μας έβαλαν στα λόγια !!.."


(1) Αναφέρεται στην χριστιανική τρομοκρατία κατά τα λεγόμενα «Αθεϊκά» του Βόλου.


....Πατατολογίες φίλτατοι!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ννεν βιώσιμη τζιαι δίκαιη η πατάτα τζιαι με βάση της αρχές της Ε.Ε. τζιαι τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε,εγώ μες το τηάνι μου εν την βάλλω.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη