8 Φεβρουαρίου 2008

Tony Blair for President of Europe. Ουσσστ!!

UPDATE: Η συλλογή υπογραφών βρίσκεται στη 6η μέρα και ξεπέρασε τις 11.000. Μερικά από τα επίθετα με τα οποία στολίζουν τον Μπλερ οι υπογράφοντες είναι: Ψεύτης, εγκληματίας, αναξιόπιστος, φιλοπόλεμος, ανεπαρκής, αντιευρωπαίος, ανίκανος, παραδόπιστος, μεγαλομανής, πολεμοχαρής, αμερικανοκίνητος, μαλάκας, βρωμιάρης, αλχημιστής, απατεώνας, υποκριτής, εγωκεντρικός, καταχραστής, υποχείριο, διεφθαρμένος, αμαρτωλός, μυθοπλάστης, ανεύθυνος, ηλίθιος, αρριβίστας, δολοφόνος, ανέντιμος, ακατάλληλος, αιματοβαμμένος, πιόνι, παράσιτο, μίασμα, ντροπή, ασταθής,συμφεροντολόγος, αδικος, ανυπόληπτος, ατσαλάκωτος, επικίνδυνος, αλάζων, αναξιοπρεπής, καταστροφέας, ολέθριος, απάνθρωπος, ατάλαντος, λανθασμένος, προδότης, κομπλεξικός, πράκτορας, τρομοκράτης. Κάποια άλλα αδυνατώ να τα μεταφράσω. Κάνε τη πρωτοβουλία και δική σου υπόθεση! Σαν Κύπριος έχεις κάποιους παραπάνω λόγους!
Το πειθήνιο σκυλί των γερακιών της Ουάσιγκτον, ο τοποτηρητής των πιο σκοτεινών κύκλων της αμερικάνικης αντίδρασης στην Ευρώπη, έβαλε πλώρη να αναδειχθεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα που ακόμα και στην ίδια την Αμερική φυσά κάποιος αέρας αλλαγής, λες και το κάνουν για αντίβαρο, τα γεράκια και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού προωθούν ένα από τους κύριους υπεύθυνους για το μακελειό του Ιρακινού λαού σαν πρόεδρο της Ε. Ε.

Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισσαβόνας, ο Πρόεδρος της Ε. Ε. θα έχει θητεία για δυόμιση χρόνια. Παρά το ότι οι αρμοδιότητες του δεν έχουν ακόμα πλήρως διευκρινιστεί, ακόμα και συμβολικές να είναι (που δεν θα είναι), τη θέση αυτή θα πρέπει να την καταλάβει τουλάχιστον κάποιος μετριοπαθής που δεν ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιλογές της Ουάσιγκτον σε ότι αφορά παγκόσμια και κυρίως Ευρωπαϊκά δρώμενα.

Είναι τώρα και μερικούς μήνες που έκανε την εμφάνιση του το όνομα του κ. Μπλέρ σαν του κύριου υποψήφιου. Ακόμα δεν διαφάνηκε σοβαρή αντίδραση από οργανωμένες πολιτικές ομάδες. Οι πολίτες της Ευρώπης ανάλαβαν για πρώτη ίσως φορά να δράσουν ενωμένα μέσω του διαδικτύου πάνω σε ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μέσα σε λιγότερο από 4 μέρες μαζεύτηκαν περισσότερες από 6500 υπογραφές και το σχετικό ηλεκτρονικό ψήφισμα ακόμα δεν έγινε και τόσο γνωστό.

Διαβάζοντας το κείμενο πιθανόν να διαφωνείτε σε κάποια σημεία. Εδώ δεν χωρούν αγκρίσματα (μουλαρώματα) που πηγάζουν από ιδεολογικές διαφορές. Αν στόχος σου είναι να μην αφήσεις την Ευρώπη να κατρακυλήσει περαιτέρω σε αντιδραστικές και μιλιταριστικές θέσεις αφήνεις πίσω τις διαφορές σου και ενώνεις τη φωνή σου με τη φωνή χιλιάδων πολιτών που φράσσουν το δρόμο στον πρεσβευτή του Μπους στην Ευρώπη.

Και ρε παιδιά! Αυτό το "ανώνυμος" ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Πόσο θα μας υπολογίσουν αλήθεια αν όλοι υπογράψουμε με το "ανώνυμος"; Βάλτε καλέ το όνομα σας. Τι φοβάστε; Δείξτε ότι δεν διακατέχεστε από καμιά φοβία. Έτσι θα σας υπολογίσουν περισσότερο! Οι μπλόγκερς μπορουν να προωθήσουν το petition βάζοντας σύνδεσμο, κάνοντας copy paste τον κωδικό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας εδώ, στο template τους.

Το κείμενο του ψηφίσματος στα Ελληνικά θα το βρείτε εδώ

Περισσότερα για το θεσμό στη Wikipedia

Άντε και καλό βόλι!

3 σχόλια:

dokisisofi είπε...

kopelia ego sinistew na kanete oti ekana ki egw. Nai sinodepsete tin ipografi me ena wraiotato "Cyprus is greek". (den iksera pws einai sta agglika oi vaseis gia na po "eksw oi vaseis":PPPPPP)

Ανώνυμος είπε...

Προσέξετε να μεν χάσετε τον λοαρκασμό που τα πολλά petitions ρε κοπέλια. Jesus Christ, λαλείτε τα τζιαι πιστεύκετε τα;

Lexi_penitas είπε...

Φίλε Επιβάτη, είναι δικαίωμα σου να χλευάζεις τη προσπάθεια ή τελοσπάντων να θεωρείς αναποτελεσματική την όποια προσπάθεια γίνεται μέσω συλλογής υπογραφών.

Θα σου αναφέρω μόνο ότι το ψήφισμα σε 6 μέρες μάζεψε πάνω από 12000 υπογραφές. Από τα σχόλια φαίνεται η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων να σταματήσουν αυτή την εξέλιξη. Με το μάζεμα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών και τη παρουσίαση τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης και με ένα μπαράζ προβολής μέσω του τύπου, οι κύκλοι που προωθουν τον Μπλέρ θα κάνουν δευτερες σκέψεις.

Ένας επιπρόσθετος λόγος που πήρα την απόφαση να προωθήσω την πρωτοβουλία μέσω του ιστολογίου μου είναι διότι έκρινα ότι το European Tribune που ξεκίνησε την προσπάθεια, είναι σοβαρή ομάδα πολιτών (κρίνοντας από το website τους)
http://www.eurotrib.com/newuser

Συμφωνώ μαζί σου ότι τα πολλά ψηφίσματα ίσως εκφυλίζουν το θεσμό. Τα μοναδικά που ξεκίνησαν από Κυπριους μπλογκερς ηταν εκείνο του κυνηγίου (από μένα) και εκείνο για το ΡΙΚ (από μπλόγκερς του Προεδρικές) Νομίζω δεν πήγαν χαμένα. Είδαμε αν μη τι άλλο τη δύναμη των κυπρίων μπλόγκερς που πιστευω να συμφωνείς μαζί μου, ακόμα βρισκόμαστε στα σπάργανα.

Κάποιοι διαμαρτύρονται μέσα από οργανωμένα σύνολα, κάποιοι βγαίνοντας στους δρόμους, κάποιοι χρησιμοποιόντας τα ΜΜΕ, κάποιοι αξιοποιόντας το διαδίκτυο όπως νομίζουν καλύτερα. Κάποιοι ΔΕΝ κάνουν τίποτε. Διαλέγεις και παίρνεις.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη