31 Αυγούστου 2007

Άντε ρεεεεεε..... ουστ από δω.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανακοίνωσε ότι τάσσεται στο πλευρό του Τάσσου. Μέχρι απευθείας μεταδόσεις έκαναν τα κανάλια λες και θα μας έλεγαν τίποτε καινούριο. Το ερώτημα μου είναι: Ο άνθρωπος που όσο κανένας άλλος προωθούσε εδώ και 5 χρόνια την επανεκλογή του Τάσσου προσπαθώντας να αλώσει το ΑΚΕΛ εκ των έσω γιατί περίμενε μέχρι τις 31 Αυγούστου να δημοσιοποιήσει κάτι που το γνωρίζαμε όλοι. Θεώρησε, σαν άνθρωπος του μάρκετινγκ που είναι, ότι θα προσθέσει κύρος στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα αν το παίξει τζόκερ; Ή μήπως ο ετεροχρονισμός του είναι μια προσπάθεια να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν πολιτικό που ξεχωρίζει από την μάζα; Δεν πιστεύω ότι εδώ και δύο μήνες προβληματιζόταν για το τι θα επιλέξει. Does any of you know why?

Ιδού ακόμα ένας λόγος για να ΜΗΝ ψηφίσουμε Τάσσο.... and I will tell you why:
Ο Λιλλήκας έδειξε πρωτοφανή πολιτική αχαριστία, τάσεις επικίνδυνου αριβισμού και φοβερή πολιτική ανικανότητα, ιδιαίτερα σαν υπουργός των εξωτερικών. Ας μην ξεχνούμε την εμπλοκή του σε ύποπτες οικονομικές συναλλαγές με εκμετάλλευση της θέσης του στη κυβέρνηση. Ο συγκεκριμένος κύριος παίζει το τελευταίο χαρτί της πολιτικής του καριέρας και των προεδρικών του φιλοδοξιών. Επειδή αν αποτύχει ο μέντορας του να εκλεγεί πρόεδρος πάει και αυτός στη Marketway μαζί με την Βαρβάρα, και έτσι θα έχουμε ένα λιγότερο λαθρεπιβάτη της πολιτικής να μας πρήζει τα ..... αυτιά στα χρόνια που έπονται.


Ο Λιλλήκας δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος μετά τον Τάσσο. Άντε λοιπόν, μαύρο να ξεμπερδεύουμε και με τους δυο.

30 Αυγούστου 2007

Και όμως, οι μπλόγκερς μπορούν.


Παρακολούθησα από την τηλεόραση, με συγκίνηση, τις ψεσινές σιωπηλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί. Εκεί που η σιωπή έγινε κραυγή βροντερή και γροθιά ενάντια σε ένα κράτος κομματαρχών και απατεώνων. Ένα κράτος που διοικείται από ανίκανους και ελεεινούς. Το μαυροφορεμένο ανθρώπινο ποτάμι έκλαψε τα παιδιά του, έκλαψε τα δέντρα του και τη μοίρα του από την οποία φαίνεται δεν μπορεί να ξεφύγει.

Αυτές οι συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις με πρωτοβουλία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε κανένα. Ανήκει σε όλους τους μπλόγκερς. Την πήραν σαν σκυτάλη, τα κινητά με τα sms. Την ανακοίνωσαν οι εφημερίδες. Την κάλυψαν τα δελτία των καναλιών. Χωρίς οργανώσεις, χωρίς πολύχρωμα πανό, χωρίς ατζέντα, χωρίς αρχηγούς. Τελικά το μπλόγκινγκ δεν είναι μόνο έκφραση σκέψεων και ιδεών και ενίοτε χαβαλές. Αλλού έχει καταστεί κοινωνική δύναμη. Αυτόνομη και μαχητική που δυναμώνει καθημερινά.

Άντε και στα δικά μας......

28 Αυγούστου 2007

Επικαιρότητα....


Φίλοι μου, απευθύνομαι σε σας επειδή δυσκολεύομαι να κατανοήσω κάποια πράγματα που συμβαίνουν ανάμεσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια των πυρκαγιών που κατακαίουν την Ελλάδα.

1. Ο ΑΝΤ1 έχει βάλει μια ελληνική σημαία στη πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης εδώ και δυο μέρες. Πώς την είδαν οι άνθρωποι; Ο σταθμός που η μοναδική σχέση που το πρόγραμμα του έχει με οτιδήποτε καλώς νοούμενο ελληνικό είναι οι διαφημίσεις της φέτας "Ήπειρος", νομίζει ότι χρησιμοποιώντας το εθνικό σύμβολο με τον πιο υποτιμητικό τρόπο, συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό;

2. Ττόμης Ττου Ι. Με μια επιταγή 50000 ευρώ και ένα έρανο όπου οι πιστοί θα προσφέρουν τον οβολό τους, ξόφλησε το εθνικό του χρέος ο θεματοφύλακας των εθνικών ιδεωδών στη νήσο των αγίων. Φτώσιες.....

3. Ττομης Ττου ΙΙ. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ***** χτενίζεται. Βρήκα ότι ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση, όταν άκουσα από την ΤV την ανακοίνωση του παπά που κατηγορούσε κάποιους ότι δεν παραβρέθηκαν σε συλλαλητήριο για το ΟΧΙ το 2004. Εν μέσω φλογών και καπνών αυτός το χαβά του. Φαίνεται στην ιεράρχηση των εθνικών του υποχρεώσεων, η επανεκλογή Τάσσου κατατάσσεται ψηλότερα από τον πόνο ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν μπορούσε να σκάσει για μερικές μέρες ο.... Άντε, μένω ως εδώ για να μην κατηγορηθώ για ανάρμοστη συμπεριφορά.....

24 Αυγούστου 2007

Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.

Αφορμή για το παρόν σχόλιο μου έδωσε η αντίδραση κάποιων φίλων σε κάποια ποστς στο μπλογκ προεδρικές. Οι αντιδράσεις αφορούσαν βασικά το επίπεδο της γλώσσας που χρησιμοποιείται από διάφορους μπλόγκερς, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ως επίσης και την χρήση χαρακτηρισμών (μειωτικών συνήθως) κατά πολιτικών προσώπων.

Αν κάνετε μια βόλτα στα μπλογκς θα παρατηρήσετε ότι το χιούμορ και ο σαρκασμός, συχνά και ο αυτοσαρκασμός είναι πλατιά διαδεδομένα. Αρκετές φορές η χρήση λέξεων "απαγορευμένων" (που δεν συναντάς δηλαδή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο), στα μπλογκς είναι κοινός τόπος. Και αυτό γιατί ο μπλόγκερ δεν έχει να δώσει λόγο σε καμιά λογοκρίνουσα αρχή. Παρά μόνο στον εαυτό του και στη συνείδηση του.

Συνήθως οι μπλόγκερς εκφράζονται όπως ακριβώς και στις καθημερινές τους συναναστροφές. Πιστεύω, ότι αυτό είναι και η μαγεία του μπλογκ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τόσοι και τόσοι άνθρωποι που δεν ξανάγραψαν στη ζωή τους ένιωσαν ελεύθεροι να εκφραστούν και γραπτώς, χωρίς τον φόβο της κριτικής όσον αφορά τη χρήση της γλώσσας.

Πρέπει να παραδεκτώ ότι μεγαλωμένος σε εποχές που η "ευπρέπεια" θεωρείτο απαραίτητο κοινωνικό προσόν η ακατάσχετη βωμολοχία με ενοχλεί. Όσο και αν μεγαλώνοντας καταλάβαινα ότι η περιβόητη "ευπρέπεια" ήταν το πέπλο που κάλυπτε τις βρωμιές μιας υποκριτικής κοινωνίας δεν κατάφερα να αποκολληθώ πλήρως από τις νεανικές μου πεποιθήσεις. Δεν κωλώνω όμως στο άκουσμα της λέξης μαλάκας ούτε στη χρήση των λέξεων αρχίδι ή μουνί. Όταν μάλιστα γράφονται στο σωστό τόπο και χρόνο.

Πόσο τα μιλλωμένα του Λιπέρτη και του Μιχαηλίδη ή τα γαμοτράγουδα που τραγούδησε η Δόμνα Σαμίου θεωρούνται βωμολοχίες; Ας μην καταντήσουμε να ενοχοποιούμε τις λέξεις. Δεν νομίζω όμως ότι οι μπλόγκερς φέρουν όποιαδήποτε ευθύνη για τον εκφυλισμό της γλώσσας. Ισα ίσα που η ενασχόληση με τον γραπτό λόγο σπρώχνει τον άνθρωπο να βελτιώνει τις γλωσσικές του ικανότητες. Εξάλλου ο αριστοτεχνικός χειρισμός της ελληνικής είναι κάτι που εκπλήσσει σε πάρα πολλά μπλογκς. Ας ψάξουμε τους ενόχους για τον εκφυλισμό της γλώσσας μας στα παράθυρα και στα κουτσομπολίστικα μαγκαζίνα των καναλιών (έστω και ας μην χρησιμοποιούν "βρωμικες" λέξεις) και να αφήσουμε τους μπλόγκερς να εκφράζονται ελεύθερα.

20 Αυγούστου 2007

O Φιλελεύθερος

Συχνά πυκνά αναφερόμενος στον Φιλελεύθερο (Φιλ) τον στολίζω με διάφορα κοσμητικά στην προσπάθεια να υποδείξω με έντονο τρόπο τον ύπουλο ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας στο θέμα των προεδρικών. Κάποιος φίλος διαμαρτυρήθηκε σε ποστ μου στο μπλοκ προεδρικές διερωτώμενος γιατί ενοχλούμαι που ο Φιλ υποστηρίζει τον Τάσσο. Εκείνο που πραγματικά με ενοχλεί είναι ο ύπουλος τρόπος που η εφημερίδα αυτή το παίζει ανεξάρτητη και ο σκοπός μου είναι να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι της όσο γίνεται πιο πολύ.

Όπως ανάφερα και αλλού για μεγάλη μερίδα του λαού ο Φιλ έχει ακόμα τον μανδύα του ανεξάρτητου. Ας δούμε όμως πόσο πραγματικά ανεξάρτητος είναι. Σήμερα βγαίνει με πρωτοσέλιδο "Εισηγούνται φάγωμα Τάσσου. Νέα προκλητική παρέμβαση από την Ομάδα Διεθνών Κρίσεων" (ΟΔΚ), International Crisis Group. Η ΟΔΚ σε έκθεση της για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση αναφέρεται και στο Κυπριακό με θέσεις από αυτές που όλο και πιο συχνά ακούμε από το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ε.Ε., αλλά και χώρες μέλη της Ε.Ε. μεμονωμένα). Θέσεις που μας αρέσει να βαφτίζουμε "φιλοτουρκικές" αλλά κατ' ουσία τείνουν να καταντήσουν σταθερές θέσεις της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης μας να διαχειριστεί τις επιπτώσεις στην μετά το δημοψήφισμα περίοδο.

Αυτό είναι το απόσπασμα που αναφέρεται στον Τάσσο "Cyprus is the biggest and most obvious obstacle to any EU attempt to relaunch its Turkey relationship. Just as a calming of Turkey’s conflicts with Greece had to wait until nationalist, old-guard leaders left the stage, the Cyprus conflict’s resolution may require not just the departure of veteran Turkish Cypriot hardliner Rauf Denktash, who has already stepped down, but also Tassos Papadopoulos, who above all persuaded Greek Cypriots to vote against the Annan Plan in 2004 and has announced he will stand for president again in February 2008. There seems little chance in the short term that Greek Cyprus will genuinely discuss bicommunal, bizonal arrangements. As governments forget the initial shock of how the Greek Cypriot government broke its promise to accept the UN plan, the chance of real EU pressure on Nicosia to compromise is lessening."

Εσείς βλέπετε πουθενά εισήγηση για "φαγωμα"; Εγώ το μόνο που βλέπω είναι αυτό που σήμερα διαπιστώνει η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, δηλαδή όσο είναι ο Τάσσος πρόεδρος, λύση δεν θα υπάρξει. Αλλά, η ευκαιρία να επαναφέρουν στο προσκήνιο την διεθνή συνωμοσία εναντίον του Εθνάρχη δεν έπρεπε να χαθεί. Κρίμα που δεν ανέφεραν και τα ονόματα των Χριστόφια και Κασουλίδη στην έκθεση, έτσι που να συμπληρωθεί το σενάριο. Τότε θα μπορούσαν να το συνδυάσουν και να πιάναν μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Λοιπόν, βασισμένοι στο αξίωμα που λέει: ότι λένε οι ξένοι στο οποίο εμείς δεν συμφωνούμε είναι για μας εχθρικό, πρέπει να προστατέψουμε τον ηγέτη μας που μπαίνει φραγμός στα σχέδια τους.

Σε σημείωμα του για την ΟΔΚ ο Φιλ αναφέρει "Υποστηρίζει πως είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, μη κερδοφόρος ανεξάρτητος οργανισμός που στόχος του είναι να προάξει την επίλυση κρίσεων και να εργαστεί για την επίλυση κρίσεων διεθνώς. Μέλη της ομάδας αυτής είναι διάφορες προσωπικότητες από το διεθνή χώρο και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των μελών είναι οι Μόρτον Αμπράμοβιτς (πρώην βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρέσβης στην Άγκυρα), Τζιορτζ Σόρος, Λόρδος Πάτεν (πρώην επίτροπος της ΕΕ), Τόμας Πίκερινγκ (πρώην πρέσβης στον ΟΗΕ), Ερσίν Αρίογλου (Τούρκος βουλευτής) και άλλοι."

Προσέξτε το "Υποστηρίζει" Από μια απλή μελέτη των οικονομικών καταστάσεων της ΟΔΚ φαίνεται ότι είναι όντως μη κυβερνητικός, μη κερδοφόρος οργανισμός που χρηματοδοτείται κατά 40% από περισσότερες από 20 κυβερνήσεις, δεκάδες ιδρύματα, εταιρείες και πολλούς ιδιώτες. Οι κατάσταση εσόδων/ εξόδων δείχνει περίπου ισοζυγισμένη. Από που βγαίνει λοιπόν το "υποστηρίζει" και όχι "ειναι"

Από τα 46 μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και την πληθώρα των Senior Advisers, ο Φιλ μας αναφέρει τον ένα Τούρκο, τον Αμερικάνο που είναι πρέσβης στην Άγκυρα και άλλους δυο. Ένα Αμερικάνο και ένα Βρεττανό. Τυχαίο κι' αυτό; Άνευ σημασίας;

Για όποιο θέλει να μελετήσει περαιτέρω η ιστοσελίδα της ΟΔΚ είναι http://www.crisisgroup.org

Για αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή διάβασα όλο το κείμενο δηλώνω ότι σε πάρα πολλά σημεία διαφωνώ και το βρίσκω άδικο και ετεροβαρές σε βάρος της Κύπρου. Διερωτώμαι όμως ποιον βαραίνουν οι ευθύνες που σε τρία χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω στις απόψεις της διεθνούς κοινότητας για την Κύπρο.

Βλέπετε αγαπητοί φίλοι πως ο "ανεξάρτητος" Φιλ γέμισε τα μυαλά πολλών αναγνωστών του ότι εξυφαίνεται διεθνής συνωμοσία εναντίον του πολυχρονεμένου μας προέδρου επειδή αυτός είναι ανυποχώρητος προασπιστής των εθνικών δικαίων από τις επιβουλές των κακών ξένων.

Αν μάλιστα το συνδυάσει κάποιος στο μυαλό του με την πρόσφατη εξ Αθηνών (βλέπε προεδρικού) συνωμοσιολογία ......... βγάλτε τα δικά σας συμπερασματα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη