22 Δεκεμβρίου 2007

Η δική μου ευχή: Να περάσετε όμορφα!

Προσωπικά αυτές τις μέρες δεν τις είχα ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Είναι όμως εκεί. Οπότε θα έπρεπε να δω πως θα συμπεριφερόμουν έτσι που όχι μόνο θα περνούσαν ανώδυνα, αλλά να μου πρόσφεραν και τη μεγαλύτερη δυνατή ευχαρίστηση. Ετσι λοιπόν για χρόνια τώρα αφήνομαι στο ρυθμό των ημερών, πάω όπου με παρασύρει το κύμα, συμμετέχω εκεί όπου τη βρίσκω, αποφεύγω ότι με χαλά, και στο τέλος της ημέρας συνήθως πετυχαίνω μια φυγή από τη ρουτίνα.

Δεν κατάλαβα ποτέ το λεγόμενο Christmas spirit. Ακόμα και τα χρόνια που ξόδευα ώρες ολόκληρες στα παιγνιδάδικα με τα παιδιά μου, μέχρι που να γεμίσει το καπό του αυτοκινήτου με δώρα για όλα τα ξαδέλφια, τους φίλους τα γειτονόπουλα κλπ, ένοιωθα σαν απλός θεατής. Αρνιόμουν να δεχτώ ότι ο ανθρωπος θα πρέπει να προβάλλει την Ανθρωπιά του μιά φορά το χρόνο. Αρνιόμουν να δεχτώ ότι αυτό που θα έπρεπε να είμαστε κάθε μέρα το καταντήσαμε εποχιακό.


Θεωρούσα όμως ότι δεν είχα το δικαίωμα να τη χαλώ στους υπόλοιπους και έτσι συμβιβαζόμουνα και απλώς αφηνόμουνα σε μια κατάσταση που δεν όριζα παρά με όριζε. Μου άρεσε όμως να βλέπω ανθρώπους που παρά το πόνο τους, τις δυσκολίες τους, τα προβλήματα τους, χρησιμοποιούσαν αυτές τις γιορτές σαν μια ευχάριση παρένθεση και ξεδίναν, διασκέδαζαν και νιώθαν διαφορετικά.


Αυτή η χρονιά έτυχε να είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Μακρυά από τους ανθρώπους που αγαπώ όσο τίποτε άλλο στο κόσμο, για τους τελευταίους σχεδόν τέσσερις μήνες, δεν έβλεπα την ώρα να βρεθω κοντά τους. Home sweet home! Τελικά μια φράση σίγουρα όχι κενή περιεχομένου. Είναι πραγματικά πολύ γλυκό να ξαναβρίσκεσαι ανάμεσα στους δικούς σου ανθρώπους. Μέχρι που σκέφτομαι ότι μπορεί και να μην εκτιμώ κάποια πράγματα όσο θα έπρεπε επειδή τα θεωρώ δεδομένα. Ο χωρισμός με έκανε να προσέξω και κάποιες άλλες διάστασεις της μικροκοινωνίας μου.


Λοιπόν αφήνω τη φλυαρία. Η συμβία φρόντισε για μας. Απόδραση για τις επόμενες 4-5 μέρες. Μου απαγόρευσε κάθε επαφή με κομπιούτερς και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη καθημερινή μου ρουτίνα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Και δεν νιώθω κανένα λόγο να διαμαρτυρηθώ. Έτσι κατά κάποιο τρόπο θα τη πληρώσει και το μπλογκ. Η αποτοξίνωση από τη καθημερινότητα είναι το ζητούμενο. Σε καλό να μας μπεί!


Εύχομαι σε όλους σας να περάσεται όμορφα. Μην το παρακάνετε! Και η ευχαρίστηση έχει το δικό της μέτρο. Θα τα πούμε ξανά σε μερικές μέρες. Φιλιά σε όλους!

Ο πίνακας είναι ο Domestic Happiness, oil on canvas της Lilly Martin Spencer, του 1849

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλές γιορτές!

(τελικά εβρέθηκεν άνθρωπος που να νιώθει τούντον XMAS spirit?)

stalamatia είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Έξυπνη γυναίκα η συμβία σου.

Unknown είπε...

Τελικά πάντα ή Happiness είναι...Domestic... για να παίξω λίγο με τον τίτλο του πίνακα που κοσμεί του ποστ σου.

Να είστε όλοι καλά :-)

MonachusX2 είπε...

Πολλές ευχές και από μένα. Να περάσετε καλά καιse you on board!

dokisisofi είπε...

ate paratatate mas kai seis kai ta domestic sas

anthropakia

alla ti na kanoumen iparxoun kai kapoioi pou exoun anagki apo "thalpores" oikogeneiakes, kommatikes, thriskeftikes, ktl

perastika xristougenna
kai kali anarrosi to 2008

EFXI PANTENTA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Dokisisofi

Shέσ'του τζιόλις ρε!
Τζαι μετά stop and smell the roses.

Greekstories είπε...

Καλα Χριστουγεννα και καλα να περασεις. Καη αποτοξινωση χρειαζεται.
See you soon!

kkai-Lee είπε...

Καλές Γιορτές

Καλή ξεκούραση μαζί με εκείνους που αγαπάς

Ξέρω ότι ξέρεις ότι είναι σημαντικό
σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς

Ανώνυμος είπε...

kala xristougenna re trele....ante na bre8oume gia mpyres katw molis gyrisw

Ανώνυμος είπε...

kala xristougenna re trele....ante na bre8oume gia mpyres katw molis gyrisw

Ανώνυμος είπε...

Και να μας μπει καλά το 2008!

Aceras Anthropophorum είπε...

Το 2008 καλά θα μας μπεί. Τίποτε άλλον να μεν μας μπει τζαι να βουρούμεν. Να μεν μας ξαναμπεί δηλαδή, κανένας Τάσσος π.χ.

Καλές αργείες τζαι καταναλώστε τωρά που ΄σιει.

dokisisofi είπε...

revma?
petrelaio?

Lexi_penitas είπε...

Εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία. Η χριστιανική αγάπη είναι πανανθρώπινη και ίσως το πιο όμορφο πράγμα που έχει να προσφέρει ο χριστιανισμός. Δώστε την απλόχερα και μη την ξεχάσετε αμέσως μετά τις γιορτές. Είναι η ίδια αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση, την οποία διδάσκουν όλες οι θρησκείες και οι περισσότερες ιδεολογίες. Μακάρι οι άνθρωποι να ακολουθούσαν πάντα αυτά που δηλώνουν ότι πιστεύουν.

MonachusX2 είπε...

Χρόνια πολλά Λέξη και καλά να περνάς με αυτούς που αγαπάς. Κάποιοι ξέρουν τι πάει να πει οικογένεια και το αισθάνονται, άλλοι είχαν την ατυχία να μην το νιώσουν ποτέ. Δεν είναι όμως ανάγκη να βγάζουν μίσος και απωθημένα στους γύρω τους.
Ας πάει στο καλό το 2007 και μαζί του και ο ακατανόμαστος.
Καλή χρονιά

stalamatia είπε...

Μονάχους όταν λέμε ακατανόμαστος σαν να λέμε Τάσσσσσσος? χι χι χι.

dokisisofi είπε...

thelo na kataggeilo oti o epitropos perivallontos den dimosiefse to sxolio mou paroti kosmiotato kai me mia kairia erotisi gia to mellon tou planiti

MonachusX2 είπε...

@ stalamatia: εννοείται, καλή μου, γιατί εσύ ευτυχώς ζεις εκτός Κύπρου και δεν τον βλέπεις που μας παρουσιάζεται σαν ο μεσσίας που θα μας σώσει από τους κακούς. Μέχρι και ρετούς του έκαναν για την τηλεοπτική διαφήμιση. Αλλά πάλαι θωρούν τον τα μωρά τζαι βουρούν στην αγκαλιά της μάμμας τους...

dokisisofi είπε...

giati re verity mas ekleises ekso apo to blogg?
i einai mono emena?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Lexi_Penitas,

Πολλές ευχές για μια δημιουργική και διεκδικητική Νέα Χρονιά! Να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τον κόσμο μας! Ότι καλύτερο για όλους κατά το 2008!

Anef_oriwn
Πέμπτη 03/01/2008 – 1:10 π.μ.

Κομσομόλος είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά στον οικοδεσπότη

Candy Candy είπε...

Καλή Χρονιά!!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη