5 Νοεμβρίου 2007

Ένας εικονικός καφενές.

Ο φίλος Ίλλαντρος άργησε λίγο αλλά τα κατάφερε. Σαν επίλογο στη εξαιρετική και πλούσια ιδεών και συμπερασμάτων συζήτηση που προηγήθηκε, δημοσιεύω σήμερα το κείμενο τουΕυχαριστώ τον Λεξιπένητα για την τιμή που μου κάνει να φιλοξενεί τις σκέψεις μου. Είμαι από τους καινούριους περιηγητές της μπλογκόσφαιρας, με μερικούς μόνο μήνες παρουσίας. Δεν διατηρώ δικό μου προσωπικό μπλογκ αλλά συμμετέχω σε δύο ομαδικά μπλογκ πολιτικής κυρίως φύσεως (προεδρικές 2008 και στραβάρα μας).

Τι μπορώ να πω εγώ, ένας νέος σε αυτό το χώρο, για το μπλόγκιγκ; Αυτό που με διαφοροποιεί ίσως είναι το ότι αν και καινούριος στη μπλογκόσφαιρα, είμαι ενεργός στο διαδίκτυο από καταβολής του. Ως φοιτητής συμμετείχα σε ηλεκτρονικές λίστες Κυπρίων φοιτητών του εξωτερικού. Ικανοποιούσε τότε μια ανάγκη για επαφή με την πατρίδα. Διέκοψα αυτή την σχέση με τον επαναπατρισμό μου. Η επαφή που είχα με τους συμπατριώτες μου στην καθημερινή μου ζωή με έφτανε και με το παραπάνω! Σοβαρεύτηκα κιόλας, έγινα επαγγελματίας, θα ασχολούμουν με τους καβγάδες σε ηλεκτρονικές λίστες; :-)
΄-)

Και μετά εγένετο το μπλόγκιγκ. Ενδιαφέροντα άτομα άρχισαν να βγαίνουν στο διαδίκτυο και να εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς που δεν βρίσκεις στις εφημερίδες και στην καθημερινότητα. Χρησιμοποιώντας γλώσσα άμεση, απλή και καθαρή, μίλια μακριά από τον επιτηδευμένο λόγο των έντυπων μέσων. Γιατί το κάνουν; Για χίλιους δυο λόγους, όπως φάνηκε και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του Λεξιπένητα. Πίσω από όλα όμως είναι η ανάγκη για επικοινωνία. Το μπλόγκιγκ είναι ένα μέσο κοινωνικοποίησης, ιδίως για ανθρώπους που είναι κάπως εκτός του mainstream, που δεν πάνε με το ρεύμα. Η μπλογκόσφαιρα είναι ένας χώρος όπου μπορείς να βρεις ανθρώπους που σκέφτονται λίγο διαφορετικά, που έχουν μια βίδα, μια λόξα (με την καλή έννοια). Δημιουργήθηκε έτσι μια εικονική κοινότητα μερικών δεκάδων ανθρώπων που διαβάζουν ο ένας τις σκέψεις του άλλου, ανταλλάσσουν απόψεις, συζητούν, ενίοτε τσακώνονται, αλλά σχεδόν πάντα τα ξαναβρίσκουν. Σαν κάθε καλή παρέα.

Αυτό είμαστε λοιπόν, μια καλή παρέα. Ένας εικονικός καφενές. Όπως υπάρχει ο καφενές των δεξιών και ο καφενές των αριστερών, έτσι υπάρχει και ο διαδικτυακός καφενές των περιθωριοποιημένων, των μοναξιασμένων, των ανήσυχων, των προβληματισμένων. Μαζευόμαστε εδώ για να βρούμε αδελφές ψυχές. Στην υγειά μας όλων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εϊβα. Εν η πιο ωραία περιγραφή που εθκιάβασα

bestman είπε...

Όντως. Σαφης και μεστή.

the Idiot Mouflon είπε...

And I thought you were only in it for the abuse...

dokisisofi είπε...

mpa...de nomizo oi kouventes mas na einai tou kafene.
tou kafka mporei
:PPP

stalamatia είπε...

Λιτό και απέριττο.
Και στους καφενέδες τσακώνονται που και που, μετά πίνουν και καμιά ζιβανία και τους περνά ο θυμός.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη