5 Νοεμβρίου 2007

Να απαγορευτεί το κυνήγι τώρα!

Παιδάκι με το λαγό στο ένα χέρι και το όπλο στο άλλο καμαρώνει δίπλα στο "πλούσιο" θήραμα.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών άρχισε. Μπορείτε να πάτε εδώ και αφού διαβάσετε το κείμενο να το υπογράψετε. Όπως ανάφερα και στο προηγούμενο κείμενο, στόχος είναι η ανακαίνιση του θέματος, και μακροχρόνια η ανάπτυξη συνείδησης μέσα στη κοινωνία μας που συνήθως σε τέτοια θέματα κάνει μεσάνυχτα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου όλες οι εφημερίδες είχαν μικρά ή μεγάλα αφιερώματα στο κυνήγι. Με νουθεσίες στους κυνηγούς να είναι προσεκτικοί και συμβουλές πως θα πετύχουν να δολοφονήσουν περισσότερα πουλιά και λαγούς. Καμιά, (τουλάχιστον εγώ δεν είδα) δεν ασχολήθηκε με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κυνηγίου σε τόσο μεγάλη κλίμακα σε μια μικρή νησιωτική χώρα όπως η Κύπρος.


Πιστεύω ότι οι μπλόγκερς που αποδεδειγμένα δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος θα αγκαλιάσουν την ιδέα. Στόχος είναι να γίνει καταστεί κοινή προσπάθεια όλων των Κυπρίων μπλόγκερς.


Ο μόνος τρόπος να πετύχει ένα petition από το ίντερνετ είναι η προβολή του μέσα από όσο το δυνατό περισσότερους διαδικτυακούς τόπους. Έχω στείλει e-mails σε όσους κατάφερα να βρω τις διευθύνσεις τους ζητώντας τους να συμμετάσχουν. Στους υπόλοιπους απευθύνομαι από εδώ. Σε 2-3 μέρες θα έχω σχετικό banner που θα μπορεί να τοποθετείται στα μπλογκς και να παραπέμπει στο petition. Εν τω μεταξύ όσοι συμφωνούν με την ιδέα μπορούν να βάλουν τη σχετική πληροφορία στο μπλογκ τους.

Η φωνή των μπλόγκερς είναι ίσως η μόνη που μπορεί να ταράξει από την αποχαύνωση τόσο τους "αρμόδιους" αλλά περισσότερο τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη