13 Νοεμβρίου 2007

Γιατί Χριστόφιας και όχι Κασουλίδης;

Η ανάλυση αυτή θα εστιαστεί κυρίως στις διαφορές των Χριστόφια και Κασουλίδη στα θέματα που θεωρώ πιο σημαντικά. Σηκώνει πολλή περισσότερη ανάπτυξη αλλά μπορεί να τη κάνουμε μαζί στο διάλογο που θα ακολουθήσει. Ο στόχος παραμένει ένας. Να φύγει ο Τάσσος! Στις εκλογές του 2013, με το Τάσσο στη προεδρία για άλλα 5 χρόνια, θα συζητάμε πως θα μετριάσουμε τις συνέπειες της διχοτόμησης.

Δεδομένα:


1. Με τον Τάσσο πρόεδρο ΔΕΝ υπάρχει λύση στο Κυπριακό επειδή:

α) Ο ίδιος είναι ορκισμένος εχθρός της συνεννόησης με τους Τ/Κ και της όποιας συμβιβαστικής λύσης.

β) Εκφράζει και υποστηρίζεται από τις ποιο εθνικιστικές δυνάμεις που με μαξιμαλιστικές θέσεις καθιστούν την όποια προσπάθεια για σπάσιμο του αδιεξόδου καταδικασμένη.

γ) Αντιπροσωπεύει σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άλλους δύο υποψηφίους τη μερίδα εκείνων που για ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα υποστηρίζουν είτε διχοτόμηση είτε διατήρηση του στάτους κβο.


2. Με τον Τάσσο πρόεδρο η παντοκρατορία της κάστας που κυβερνά τη Κύπρο από το 60, και παραδίδει τη σκυτάλη στα παιδιά της και στο περίγυρο της θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα. Η θέση μας, στο πάτο της κλίμακας του πολιτισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. θα παραμείνει. Η αυταπάτη ότι είμαστε ο ποιο ευτυχισμένος λαός και έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα διαλυθεί. Η λατρεία του χρήματος και η παραμέληση της παιδείας και της ανάπτυξης του πνεύματος, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν, και θα διαλύσουν το μύθο της "καλής ζωής".
Επίσης με τον Τάσσο πρόεδρο, η κουμπαροκρατία, το μέσο, το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η αλαζονεία και η αυθαιρεσία των κατεχόντων εξουσία θα ενισχυθούν, με το λαό να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε άβουλο γλείφτη στη προσπάθεια να επιβιώσει σε ένα καθεστώς μπέηδων και ραγιάδων.

3. Στο πεδίο της οικονομίας ο Τάσσος πέτυχε καλυτέρευση των δεικτών αξιοποιώντας το αυξημένο ΦΠΑ και τα αυξημένα έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων, αφού όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο ανεβαίνουν και τα έσοδα του κράτους. Επίσης με κάποιες κινήσεις του Σαρρή (κίνητρα για αποκάλυψη μυστικών λογαριασμών και συστηματικοί ενδελεχείς έλεγχοι επιχειρήσεων για οφειλές στο ΦΠΑ) μάζεψε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια. Το θέμα είναι ότι στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις πήγαν ψίχουλα και αυτά προεκλογικά. Η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών πριν την έλευση του Ευρώ εξανέμισε περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων. Με τον Τάσσο πρόεδρο η χωρίς ουσιαστική έγνοια για τον μέσο πολίτη οικονομική πολιτική, και η εύνοια προς το τραπεζικό και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο θα συνεχιστεί.


Άνευ αυταπάτης αλλά με σοβαρή μελέτη της προϊστορίας και του περιβάλλοντος χώρου των δύο εναλλακτικών επιλογών, πιστεύω αν όχι και στους στους τρεις πιο πάνω τομείς, τουλάχιστον όμως στο Κυπριακό, μπορεί να αναχαιτιστεί η κατρακύλα, όποιος από τους δυο και αν επικρατήσει. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα "Ποιος από τους δυο μπορεί να αντιστρέψει το ρεύμα πιο αποτελεσματικά;"


Κυπριακό:
Παρ' όλες τις παλινδρομήσεις των τελευταίων 4 χρόνων, θεωρώ ότι ο Χριστόφιας με τη εικόνα του διαλλακτικού πολιτικού που τον διακρίνει, και την ισοζυγισμένη κατά βάση θέση του έναντι του σχεδίου Ανάν, μπορεί να πείσει το διεθνή παράγοντα ότι he means business. Δείχνει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί όποια λύση προταθεί, με θετικό πνεύμα και να τη βελτιώσει (όσο γίνεται. Θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας)


Το μειονέκτημα του Κασουλίδη είναι ότι δείχνει έτοιμος να δεχτεί λύση με έντονα άδικα χαρακτηριστικά προς τη Ε/Κ πλευρά. Ο κίνδυνος που δημιουργείται εδώ, είναι να δημιουργηθεί ισχυρό εθνικιστικό ρεύμα αναχαίτισης μιας σοβαρά ετεροβαρούς λύσης, με αποτέλεσμα ένα νέο διχασμό του λαού. Ακόμα και αν περάσει τέτοια λύση θα είναι πάντα η αφορμή για άνοιγμα νέων μετώπων από τα πιο θερμοκέφαλα στοιχεία της Ε/Κ πλευράς.


Επίσης όσο και να έχει τρωθεί η εικόνα του Χριστόφια σαν του ηγέτη που θα ένωνε τις δύο κοινότητες, ανάμεσα στους Τ/Κ, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ εξακολουθεί να έχει σοβαρά ερείσματα και το κόμμα του πλούσια προϊστορία, που αξιοποιώντας τα μπορεί να δημιουργήσει κλίμα συμφιλίωσης και αλληλοκατανόησης των δύο κοινοτήτων. Αντίθετα τόσο προσωπικά ο Κασουλίδης, όσο και το κόμμα του ΔΗΣΥ, πέραν από τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων δεν έχουν σοβαρά εχέγγυα επιτυχίας. Εξάλλου η δυσπιστία των Τ/Κ λόγω του ελληνοκεντρικού χαρακτήρα του ΔΗΣΥ παραμένει.


Η σύγκριση του χαρακτήρα των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους δύο, δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στο Χριστόφια και όσον αφορά την προσπάθεια για ύφεση του εθνικισμού στη δική μας πλευρά και της τροφοδοσίας επιχειρημάτων στους εχθρούς της λύσης στην άλλη πλευρά. Σημαντική μερίδα των τουρκοαλλεργικών παραμένει στις γραμμές του ΔΗΣΥ.


Κοινωνία και πολιτισμός:
Παρόλο που μαζί με την οικονομία μοιραία παίζουν πάντα δεύτερο ρόλο στα κριτήρια επιλογής προέδρου, ο λαός δίνει πια όλο και περισσότερη σημασία σ' αυτά. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η αριστερά έχει πολύ περισσότερες ευαισθησίες από τη δεξιά σε αυτά τα ζητήματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες, γιατί και στο ΑΚΕΛ από χρόνια σε επίπεδο κομματικό, αλλά και όπου του δινόταν η ευκαιρία και στον κρατικό μηχανισμό, λειτούργησε και η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι. Όμως με τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί η πρακτική του με το πλιάτσικο που έγινε επί διακυβέρνησης Κληρίδη, ιδιαίτερα στη δεύτερη πενταετία.

Στο τομέα του πολιτισμού, τα δείγματα γραφής της πολιτικής του ΑΚΕΛ υπερέχουν κατά πολύ της αντίστοιχης του ΔΗΣΥ. Το γεγονός δε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού ανήκουν στην αριστερά, δίνει ελπίδες για περισσότερη σημασία σε αυτό το τόσο σημαντικό τομέα.


Όποιος από τους δύο και να εκλεγεί θα σημάνει το τέλος της γενιάς των πολιτικών που μας ταλαιπώρησαν για μισό αιώνα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος έχει τη περισσότερη διάθεση αλλά και το "ελεύθερο" από τον περίγυρο και τους οπαδούς του, να προχωρήσει και στο ξήλωμα των προγεφυρωμάτων που θα αφήσει ο Τάσσος πίσω του. Νιώθω ότι και οι δύο θέλουν, αλλά τον Κασουλίδη θα τον συγκρατήσει περισσότερο ο περίγυρος του λόγω πιο στενών σχέσεων με το κατεστημένο.


Οικονομία:
Ακόμα και ο ποιο φανατικός οπαδός του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Χριστόφιας θα ακολουθήσει οικονομική πολιτική που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των εργαζομένων παρά ο Κασουλίδης. Παραδοσιακά ως ο εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου ο ΔΗΣΥ δεν έχει καμιά διάθεση να βάλει όποια εμπόδια στην ασυδοσία των εργοδοτών. Είμαι σίγουρος ότι το ΑΚΕΛ θα το παλέψει τουλάχιστον.


Με το χέρι στη καρδιά αλλά και με χίλια φίδια να με ζώνουν θα τον ψηφίσω. Και το ίδιο βράδυ της εκλογής του δεν θα πανηγυρίσω. Θα του γράψω από εδώ τις απαιτήσεις που έχω για λύση αλλά και για μια σύγχρονη κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο Ασέρας είπε, ότι ο ψήφος μου τζαι ο ψήφος σου, μπορεί να μεν έχουν πολλή σημασία να τους θωρείς έναν έναν μόνον του, μαζί όμως μπορούν. Και αν ο Χριστόφιας έχει πίσω τ
ου, να τον τραβούν και να τον σπρώχνουν χιλιάδες ενεργούς πολίτες, η φωτιά της ελπίδας ίσως ανάψει και πάλι.

Hope. Mixed media art on canvas από τη Linda Woods

51 σχόλια:

Banana Republic Cyprus είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Δεν θα τα επαναλάβω κι εγώ. Θα ήθελα να προσθέσω και το κεφάλαιο Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαινομενικά ο Κασουλίδης έχει περισσότερους "φίλους" μέσα στος κόλπους της Ένωσης, αλλά όπως έδειξαν μέχρι και το 2003 δεν τους εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο. Ο Χριστόφιας έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ακριβώς διότι γνωρίζει την σημαντικότητα να έχουμε ερείσματα και συμμαχίες μέσα στην ΕΕ. Αυτό το αναγνωρίζω και στους δύο. Ο Κασουλίδης έχει ένα σημαντικότατο μειονέκτημα έναντι του Χριστόφια στο θέμα αυτό όμως. Είναι, αυτό που λέμε, Ευρωγλύφτης. Ότι του πουν δεν λέει όχι. Ο Χριστόφιας παρόλο που υποστήριξε την ένταξη μας τελικά στην ΕΕ, παραμένει πιο αυστηρός κριτής της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ, ειδικά στα εσωτερικά θέματα. Θεωρώ πως από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΕ σαν ισότιμο μέλος χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις (και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση ΚΛΗΡΙΔΗ, όχι αποκλειστικά στον Κασουλίδη), μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε όποτε νιώσουμε πως χρειάζεται. Αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει ο Κασουλίδης. Ο Χριστόφιας μπορεί. Κι ας τον λένε Ευρωσκεπτικιστή οι ανίδεοι κυβερνώντες... μήπως είναι και οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί και οι Ιρλανδοί ευρωσκεπτικιστές που δεν υπογράφουν συμφωνίες για μετατροπή του Ευρωσυντάγματος κτλ;

Παρόλα αυτά, θέλω να τονίσω πως σε περίπτωση που ο Χριστόφιας δεν περάσει στο 2ο γύρο, οι αριστεροί και οι ακελικοί έχουν πατριωτικό καθήκον να ψηφίσουν Κασουλίδη, για να αποτρέψουν επανεκλογή του Τάσσου. Και είναι καιρός και οι μεν και οι δε να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να δουν το μέλλον. Ούτε θα ξανάρθει η ΕΟΚΑ Β, ούτε πραξικοπήματα θα γινουν αν εκλεγεί ο Κασουλίδης. Όπως και ούτε κομμουνισμό θα έχουμε, ούτε θα απαρνηθούμε την Ελλάδα αν εκλεγεί ο Χριστόφιας. Αυτά πρέπει να το έχουν στο νου και οι μεν και οι δε.

bestman είπε...

Εν θα γίνει τούτον που λες στο τέλος φίλε brc, δυστυχώς. τόσο ο Χριστόφιας όσο και ο Αβερωφ είπαν πως στο 2ο γύρο αν δεν περάσει ο υποψήφιος τους θα υποστηρίξουν Τάσσο. Φαίνεται πως το μίσος τους προς τον άλλο, εν πιο μεγάλο που την επιθυμίαν τους να φύει ο Τάσσος.

bestman είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yiota είπε...

Προσωπικά γνωρίζω, άτομα αριστερούς και δεξιούς που σε περίπτωση που περάσει παπαδόπουλος στο δεύτερο γύρο , θα ψηφίσουν χριστόφια ή κασουλίδη αναλογως του πιος θα μεινει 2ο γυρο.

Κατα την ταπεινη μου αποψη, οσοι υποστηρίζουν οτι χωρίζει πολλά μεταξυ ακελ και δησυ, θέλω να πω πως ως ιδεολογιες , ναι υπάρχουν διαφορες μεγάλες , ΟΜΩΣ οσο αφορα τη λύση του κυπριακου, και τα 2 μεγάλα κόμματα στην ουσία συμφωνούν.

@brcyprus

εγραψες : "Ο Κασουλίδης έχει ένα σημαντικότατο μειονέκτημα έναντι του Χριστόφια στο θέμα αυτό όμως. Είναι, αυτό που λέμε, Ευρωγλύφτης."

brcyprus...αν ησουνα ευρωβουλευτής τι θα κανες ? δεν θα λεγες τι συζητάς στην ευρωβουλή? Καπου καπου το "ευρωγλυφτης" δεν ειναι και πολυ αντικειμενικη σκέψη. Ο χριστόφιας, βεβαίως και θα ναι πιο αυστηρός στα εσωτερικά θέματα διότι ακούει τι λένε στην Ευρωπη και οι Ευρωβουλευτές και λεει την άποψη του ο άνθρωπος, μιας και δεν είναι ευρωβουλευτής. και οχι μόνο ο κασουλίδης είναι ευρωβουλευτής αλλα και ο Αδάμος Αδάμου και ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης. Θα τους πούμε και αυτούς "ευρωγλύφτες" ? Αφου ευρωβουλευτές είναι καλε μου..

Yiota είπε...

και λέω και πάλι πως για να μην βγει τασσος, θα ψηφίσουμε χριστόφια ή κασουλίδη,είτε αριστεροι ειμαστε, ειτε δεξιοι, διότι τουλάχιστον με έναν από αυτους τους 2 θα γλυτώσουμε τη διχοτόμηση. Δεν θα βάλουμε τις ιδεολογικες διαφορες και τα περασμένα λάθη πιο πάνω από την πατρίδα μας!

Rakuneta είπε...

e oxi re gmt! egrapsa kotzam comment den xerw k egw poses leksis k xathike!

e dish! to sto diaolo simvainei me ta blog simera! deyteri fora pou to pathenw!

Rakuneta είπε...

Ουφ! Βαθιά αναπνοή και το ξαναγράφω!
Loipon, egw thelw na pw to eksis ASXETO (sorry alla kapou prepei na to kollisw), mpas k grafontas to, to katalavw kalitera, efoson oso to skeftomai toso mou girizei!

Kathomoun pou lete se gnwsto kafe tis leukwsias etsi wraia aneti, mes tin trelli xara, prospathontas na rilaxarw me mia parea, stin opoia ipirxan nees fatsoules pou prwti fora egw toulaxiston apo tin parea gnwriza! Se kapoia fasi peftei i sizitisi sta politika! Oi misoi tassikoi oi alloi misoi kasoulidikoi! (opas leksi). siga pou den tha arxizan ta organa! akouw ena koufo, dio koufa, tria, tessera.... olokliri sillogi tha mporousa na kanw! e den ginete skeftomai ena kardiako tha to pathw, den tin glitwnw i kakomoira! Epomenws lew k egw ston eayto mou: min masas, se dimokratiki xwra zeis k to amolaw me mia iremia pou ekseplikse sxedon k mena: Egw tha psifisw xristofia! Atomiki vomva stin parea. Me to pou to ipa, oloi siwpisan k egina to epikentro tou endiaferontos! hihihi goustarw fasi! 5 lepta dimosiotitas ti allo na zitisw apo ti zwi mou!

K mia kali glikia kopella –min xesw- pou nomizei pws ine i grante politikokritikakias mou leei me ena vlema olo simpatheia san na k imoun ena kakoriziko avulo plasma: exis apogoiteytis apo olous tous allous e?
Oxi tis lew, tha psifisw xristofia apla k mono epidi ime aristeri! Toso apla! kagkelo ayti! eyxaristimeni egw!

K min me katigorisi kanis gia provato, arni, oute kan gia vodi! Ine xilioeipwmena ayta k me afinoun pagera adiafori! sto katw katw tis grafis xortofagos ime, mia kapoia idiaiteri sxesi me ta zwa tin exoume! siga min zitisw k ta resta twra!

Pragmatika tha psifisw me ayto to skeptiko! Exw paidika apwthimena k thelw na dw GNISIA aristeri kivernisi stin eksousia (oxi pantremata, erastes k ola ta sinafi!) Thelw na dw ti skata tha kanoun aytoi, pou den to ekanan oloi oi alloi! Epidi genikws, eidikws, k entelws exw mpouxtisi me ta kakws keimena pou talaipwroun tin kipro (nai nai iparxoun k alla provlimata pera apo to kipriako pou xrizoun amesis epemvasis! ksipnate reeee) thelw na dw to AKEL pws tha xeiristei to olo thema! Ine mia teleytaia eukairia! Tpt allo!

K gia merikous merikous kaketrexeis pou tha viastoun na me krinoun gia agnoia kai elipsi epixeirimatwn, aneythinotita, anwrimotita k ola ta sxetika oson afora to logo tis epilogis mou ena exw na dilwsw: douleuw se efimerida epomenws xerw ola osa paizontai stin politiki skini tou topou! Exw diavasei ametrita arthra k pisteyw, eyxomai kai elpizw oti ime stin eyxaristi thesi na gnwrizw tis apopsis k twn 4 ipopsifiwn gia tin polipothiti karekla apo tin kali k tin anapodi! Ara se endexomeni sovari sizitisi pou tha eprepe na iperaspistw tis opoies epiloges mou tha to ekana me megali eykolia! Omws arnieme na to kanw! Tha psifisw xristofia epidi ime aristeri!
lipamai poli oloi oi ipoloipoi xasate!

To epitelio xristofia mporei na kimatai isixo ta vradia, mazi mou katharise!

Ta filia mou

Ανώνυμος είπε...

@ Rakuneta,

Ωραία, κοφτή και σταράτη η δήλωση σου: “Θα ψηφίσω Χριστόφια γιατί είμαι Αριστερή!” Μπράβο σου! Κράτα τον πούντον σου ψηλά και άσ’ τους άλλους να λένε τα δικά τους! Οι αριστεροί, σιόρ, έχουν τίποτε λεπρά (που λαλούσαν τζιαι οι παλιοί) τζιαι εν ιμπόρουν να γινούν Προέδροι της Δημοκρατίας; Αμάν ρατσισμό πιον! Ας δοκιμάσουμε τζιαι κανέναν αριστερόν, ολάν (ολάν=καλέ).

Όμως Rakuneta, πρόσεχε μην σε πάρουν πράγματι για πρόβατο ή για αρνίν! Επικίνδυνοι οι καιροί που ζούμε για τα συμπαθή τετράποδα! Μια λάθος ανάλυση και σε βγάζουν να έχεις “αφρώδη πυρετό” (έτσι μάλιστα που αφρίζεις, φέρ’ ειπείν να πούμε, και υπέρ του Χριστόφια,) και σε στέλνουν ανεξομολόγητη για την χωματερή! Φυσικά αν καταφέρεις και επιζήσεις ως αρνίο, πρόβατο ή κουέλλα, θα είσαι και περιζήτητη για μουσειακό έκθεμα καθώς το είδος αυτό είναι ήδη προς εξαφάνιση!

Ανάφερες ότι δουλεύεις σε εφημερίδα και επειδή υπολογίζω πως μάλλον δεν θα είναι η “Χαραυγή”, πρόσεχε πως τα λαλείς (το να αυτοαποκαλείσαι τρελή δεν σε απαλλάσσει γιατί … ουδεμία ευθύνη φέρομεν … μετά την απομάκρυνση σας εκ του ταμείου), γιατί οι καιροί είναι χαλεποί και σε αυτό το ζήτημα! (Μόνο αν είσαι στον “Πολίτη”, που τελευταία εν πολλοβάλλει του Χριστόφκια εν να την ιγλιππαρεις!

Να ‘στε όλοι καλά και ότι ποθείτε να το πάθετε!

Anef_
14/11/2007 – 9:20 μ.μ.

Banana Republic Cyprus είπε...

Γιώτα μου, αν βγεί ο Κασούλας δεν θα είναι Ευρωβουλευτής ευρωγλύφτης, αλλά πρόεδρος Ευρωγλύφτης. Εχει μια μεγάλη διαφορά νομίζω.
Κρατώ όμως την τελευταία σου παράγραφο, η οποία με βρίσκει όχι 100 αλλά 1000000 % σύμφωνο:
"και λέω και πάλι πως για να μην βγει τασσος, θα ψηφίσουμε χριστόφια ή κασουλίδη,είτε αριστεροι ειμαστε, ειτε δεξιοι, διότι τουλάχιστον με έναν από αυτους τους 2 θα γλυτώσουμε τη διχοτόμηση. Δεν θα βάλουμε τις ιδεολογικες διαφορες και τα περασμένα λάθη πιο πάνω από την πατρίδα μας!".

Εμείς οι αριστεροί φάνηκε πως κάναμε ΛΑΘΟΣ το 2003. Έτσι φάνηκε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Και δεν αδικώ τόσο τους συναγερμικούς που μας τα λένε τώρα. Είπαμε, ναί μεν είμαστε ότι είμαστε, αλλά οι ευθύνες είναι ευθύνες. ΟΜΩΣ, αν χρειαστεί ο ΔΗΣΥ να αναδείξει τον επόμενο πρόεδρο, ΑΠΑΙΤΩ να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από εμάς! Αφού κατηγορούν μας που μας κατηγορούν, ας αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από εμας!

Yiota είπε...

@brc

δυστυχως προεκλογικα ολα θα τα ακουσεις, λογω μαζεματος ψηφων , τοσο απο Δυση οσο και απο Ακελ. Η αποδειξη ενος προεδρου που τηρει τις υποσχεσεις του, έρχεται μετεκλογικα. Θα το δουμε μετά το Φεβραρη, όποιος και αν είναι....ο παπαδοπουλος να μην ειναι ( αλλα μαλλον θα ειναι ). Προσωπικά δεν μαρεσει να χω ενα προεδρο που να "κλαιει" και να παιζει με τον πονο και τα συναισθηματα των ανθρωπων. Θελω ενα προεδρο , αντικειμενικο, που να μου λεει τα αρνητικα και τα ΘΕΤΙΚΑ και οχι μονο τα αρνητικα. Και επισης θελω ενα προεδρο που να χει σταθερες αξιες, και να σκεφτεται το καλο της πατριδας του και οχι να δημιουργει προβληματα με εξωτερικους παραγοντες. Και θέλω ενα προεδρο , που πριν να αρχισει να αραδιαζει οτι του καπνιζει, να κοιταξει καλα τον χαρτη και να δει που βρισκεται η Κυπρος!

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα, καλέ μου άνθρωπε,

"Το μειονέκτημα του Κασουλίδη είναι ότι δείχνει έτοιμος να δεχτεί λύση με έντονα άδικα χαρακτηριστικά προς τη Ε/Κ πλευρά."

ΜΑ ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΑΣ;;;;;;!!!!!!!!!!!!!

Μα ποιος είσαι, ο Τάσσος Παπδόπουλος ή ο Κουλίας;

ΕΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;;;;;;;;;;;;;;;;

Πάω γυμναστήριο να εκτονωθώ γιατί εφκάλετε με που τα ρούχα μου πρωί-πρωί........

Banana Republic Cyprus είπε...

Νους υγιής εν σώματι υγιές.
Αχ ρε Πένητα... ετόλμησες να φέρεις μια τόσο... διαφορετική άποψη; Αχ!!!

Ανώνυμος είπε...

Νους υγιής εν σώματι υγιή brc, με υπογεγραμμένη κάτω που το ήτα.

Μα τι ευαίσθητος που είσαι brcάκο μου, πάλι άρχισες τα κλαψουρίσματα ότι προσπαθούμε να σε φιμώσουμε. Όπου νάσαι θα πεταχτεί και ο άλλος ο ανευ υπόθεσης να μας πει για την κυρίαρχη κάστα....

Πες μου εσυ Λεξιπένητα μου, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΙ του Κασουλίδη και του "ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ" του Χριστόφια;

Να σου πω εγώ τη διαφορά. Η διαφορά είναι ότι ο ένας μπροστά στο κρίσιμο δίλημμα ανέλαβε τις ευθύνες του. Ο άλλος ΕΚΩΛΩΣΕ (με το συμπάθειο) και πήγε με το ρεύμα.

Οι μεγάλοι ηγέτες Λεξιπένητα μου στις κρίσιμες στιγμές φαίνονται. Ο Χριστόφιας απέτυχε παγατωδώς σε αυτή τη δοκιμασία. Όχι μόνο έβγαλε τον Τάσσο στην εξουσία για ένα πιάτο φακές, όχι μόνο τον άφησε να σκοτώσει την ευκαιρία να λύσει το Κυπριακό, το εκάλυπτε και από πάνω για 3.5 χρόνια. Πες μου ΕΝΑ λόγο γιατί να εμπιστευτώ αυτόν τον άνθρωπο. ΑΛΛΑΣΣΕΙ Ο ΑΔΡΩΠΟΣ Λεξιπένητα μου;

Lexi_penitas είπε...

Ίλλαντρε αγόρι μου, από όλα που έγραψα πήρες ένα μικρό κομματάκι το απόσπασες από το κορμό και έστησες υπόθεση.

Ναι, ο Κασουλίδης και ο Συναγερμός είναι έτοιμοι να υπογράψουν σχεδόν όποια λύση τους προταθεί. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι προδοτικό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η θέση του ΑΚΕΛ για αναβολή των δημοψηφισμάτων αν υιοθετείτο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και υπερίσχυε, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς.

Εξάλλου ο Χριστόφιας δεν σημαίνει ότι θα πετύχει πολύ περισσότερα. Η σοβαρή και διεκδικητική διαπραγμάτευση είναι αυτή που θα βοηθήσει το λαό να αντιληφθεί τις δυνατότητες και τα όρια μας. Πέρ;αν από τη δυνατότητα να "κερδίσουμε" κάποια περισσότερα πράγματα, θα βοηθήσει και στο να απομονωθούν οι διχαστικές φωνές του κάθε Κουλία.

Με τη νοοτροπία του ΔΗΣΥ (ότι μας σερβίρουν το τρώμε) θα έχουμε κακά παρατράγουδα. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Χριστόφιας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα, η θέση σου είναι ανεδαφική. Δεν υπάρχει πολλή περιθώριο διαπραγμάτευσης. Το πλαίσιο λύσης είναι δεδομένο, έμειναν οι λεπτομέρειες.

Με την εγκληματική του στάση την τελευταία πενταετία ο Χριστόφιας έχασε κάθε έρεισμα να ζητά την εμπιστοσύνη μας.

Αν θέλεις να τον ψηφίσεις επειδή είναι αριστερός, να τον ψηφίσεις, το σέβομαι πλήρως. Αλλά να μου λες ότι θα διαχειριστεί καλύτερα το Κυπριακό μετά από τα ΣΚΑΤΑ (pardon my french) που έκαμε την τελευταία πενταετία το βρίσκω κάπως απίστευτο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Νομίζω ότι εν μύθος ότι ο Κληρίδης ήταν έτοιμος να καταλήσει ότι του μπήξουν οι ξένοι. Είναι πολιτικάντικη κατηγορία τζαι μάλιστα εμπεριέχει πολλήν κατζίαν. Το να είσαι φίλος με τους ξένους δεν σημαίνει ότι κατεβάζεις τους το παντελόνιν. Ο Κληρίδης εδέχτην ίσως πολλά λλιόττερα που ότι εδέχτην ο Τάσσος, χωρίς μάλιστα να αγγρίσει την διεθνήν κοινότηταν. Να μήν συγχίζουμεν την φρασεολογίαν με την ουσίαν. Αργά η γλήορα, αν έσιει έναν πολιτικόν που θέλει να λυθεί το κυπριακόν, θα δεχτεί κάτι παραπλήσιον τζείνου που εδέχτην ο Κληρίδης (τζαι ο Ίλλανδρος) το 2004. Τζαι για να πούμεν την Αλήθκειαν, αν ο Κληρίδης το είσιεν διαπραγματτευτεί μέχρι τέλους, ίσως να είχαμεν πολλά παραπάνω πλεονεκτήματα τζαι πολλά παραπάνω λόγους να ψηφίσουμεν Ναί. Ο Κασουλίδης όμως δεν είναι ο Κληρίδης, τζαι νομίζω ότι ο Χριστόφκιας έχιει παραπάνω κκότσια να διαπραγμτευτεί αν θέλει τζαι η Τουρκία να προχωρήσουμεν. Το ότι ο Χριστόφκιας εν αρτηριοσκληρωμένος αντιιμπεριαλιστής ανίκανος να μιλήσει με τους ξένους είναι επίσεις μύθος, τόσον ατεκμηρίοτος όσον τζαι το ότι ο Κληρίδης δέχεται τα πάντα. Δέτε την κοινοβουλευτικήν διπλοματίαν που εγκαινίασεν τζαι λειτουργεί με μεγάλην επιτυχίαν. Επήεν τζαι είδεν τζαι την Κοντολίτσαν σε τζαιρούς ενυποψίαστους να της εξηγήσει, να την ενημερώσει τζαι να διεκδικήσει, χωρίς φόβον, πάθος ή ταμπού, ταμπού που ο τώρινός πρόεδρος έχει ακόμα τζαι με τους εγγλέζους. Ο Κόλιν Παουελ όταν ήταν μες τα θκυό στενά εν του Χρις που ετηλεφώνησεν. Ο Κληρίδης ήταν state man με το στύλ του. Ο Χριστόφκιας επίσεις. Ο Τάσσος εφάνην λλίος, ανεπαρκής, στενοτζέφαλος. Εκτός που αν δεν είναι λλίος αλλά πολλά κολλημένος υπέρμετρα στα ιδιωτικά συμφέροντα του ιδίου τζαι των κουμπάρων του. (έν επιορώσαμεν 5 εκ. λίρες για να φκούμεν 5 εφτομάδες πρόεδρος είπεν πριν το δημοψήφισμαν)

Η δύναμη του Κληρίδη επήγαζεν που την παντοκρατορίαν τζαι την "autorité morale" που είχεν πάνω στην δεξιάν. Την αγάπην που ετρέφαν οι δεξιοί. Η Δύναμη του Χρις πηγάζει που κάτι ανάλογον από κάτι απροσδιόριστον που πολλοί ονομάζουν Λαός (ομόνοια Λαός...). Έχει τζαι το κομματικόν μεγαθήριον δίπλα. Ο Κληρίδης έπεξεν ούλλες τες χαρτούτσιες του το 2004 τζαι εστράφην πίριλλος. Εππέσαν λλίον παράπλευρα του στόχου. Οι χαρτούτσιες που κρατεί ακόμα ο Χριστόφιας ελπίζω να μεν εμουσιέψαν πολλά τόσον τζαιρόν φυλάμενες τζαι άμαν τες παίξει πον ναν πρόεδρος ελπίζω να πιάει τον στόχον. Εν οι τελευταίες που έσιει ο τόπος. Ο Κασουλίδης δεν έσιει τίποτε. Τες χαρτούτσιες του έπαιξεν τες ήδη ο Κληρίδης. Εκτός βέβαια αν ο Τάσσος το παίξει μιαν ημέραν Σιαρόν τζαι αποφασίσει να κλείσει τον κύκλον που άρκεψεν στην ΕΟΚΑ με μιάν λύσην. Αυτόν μάλιστα, θα είναι χαρτούτσια. Δεν είναι όμως χαρτούτσια, είναι όνειρον θερινής νυκτός.

Συμπατριώτες μου δεξιοί, έσιει 60 χρόνια που παίζετε τζαι εκάμετε τα σκατά. Σκατά με την κυριολεξίαν της λέξης. Ίσως περίτου που τα σκατά. Ας πούμεν σκατά με θκυό σημαίες τούρτζικες να χαράσσουν το δέρμαν του πενταδάκτυλου τζαι να τον κάμνουν να κρούζει που τον πόνον. Αήστε μιαν φοράν τους αριστερούς να δούμεν τί θα κάμουν. Μιαν πενταετίαν μόνον. Αν ιφκούν καλλύττεροι σας μόνον να κερδίσετε έχεται. Αν ιφκούν σιειρόττεροι σας, τίποτε δεν έσιετε να χάσετε. Έτσι τζαι αλλοιώς δεν έχει απομείνει τίποτε να χάσετε, εκτός ίσως απο μερικές λίρες. Που εγινήκαν τζαι τζείνες ευρώ.

Lexi_penitas είπε...

Ίλλαντρε, το ότι ο Χριστόφιας τα έκανε σκατά το είπα πολλές φορές και πιο δυνατά από σένα ίσως. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το Πάσχα του 2004 έβαλες και εσύ και όλοι μας όλα τα αυγά μας στο καλάθι του Χριστόφια. Και αυτό επειδή ξέρεις πολύ καλά ότι χωρίς το πολιτικό εκτόπισμα της μόνης πολιτικής δύναμης που διαχρονικά στάθηκε με συνέπεια υπέρ της συνεννόησης και της επανένωσης δεν έχουμε υπόθεση.

Ο Χριστόφιας αν πρόσεξες τελευταία άρχισε συστηματικά την αποδόμηση του Τάσσου. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Ο ΔΗΣΥ το πολύ να πείσει τους οπαδούς του. Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να πει το μέα κούλπα. Αλλά τώρα εκεί θα κολλήσουμε; Οι καιροί ου μενετοί.

Βέβαια δεν περνά απαρατήρητο ότι σε τρία σχόλια σου ασχολείσαι μόνο με το συγκεκριμένο σημείο. Τι λες για τα υπόλοιπα;

the Idiot Mouflon είπε...

"...Ο κίνδυνος που δημιουργείται εδώ, είναι να δημιουργηθεί ισχυρό εθνικιστικό ρεύμα αναχαίτισης μιας σοβαρά ετεροβαρούς λύσης, με αποτέλεσμα ένα νέο διχασμό..."

Το ότι εδράτζιασεν η μανία για καθαρά ελληνικό κράτος, η αντιομοσπονδιακή ρητορική, κλπ. ήταν αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών του ΑΚΕΛ. Εκεί που ο ΔΗΣΥ έκανε -μια έστω ελάχιστη -υπέρβαση στο δημοψήφισμα, το ΑΚΕΛ έδωσε το "ταγκούδιν με τη πεζίνα" (αχ ρε Γαλανέ) στους ελληνόψυχους απορριπτικούς.

Είναι ευθύνη του ίδιου του ΔΗΣΥ να οδηγήσει το κόσμο της δεξιάς μακρυά από τέτοια χωράφια (που στο παρελθόν τον έσπρωχνε), το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να πείσει σε αυτό το χώρο.

Είναι όμως ευθύνη του ΑΚΕΛ να μην ντρέπεται για την όποια ταύτιση με τη μετριοπαθή δεξιά και να μην δέχεται ως επιχείρημα την ατάκα "να τους, ταυτίζονται με το ΔΗΣΥ" είτε από το ΔΗΚΟ, είτε από δικά του στελέχη.

Αλήεθια, πως είναι δυνατόν να υπάρξει μια λύση στο Κυρπιακό (πέραν της απόλυτης επικράτησης μιας πλευράς η της διχοτόμησης) χωρίς συστράτευση των δύο και περιθωριοποίηση των ακραίων θέσεων για "Ελληνικό Κράτος";

Στο ΑΚΕλ άρχισαν να βάλλουν εντονότερα κατά Κασουλίδη γιατί, παρά την εικόνα που οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν, φοβούνται πως αν περάσει ο Κασουλίδης 2ο γύρο θα βγει (ασχέτως του ποιον θα έχει αντίπαλο). Φοβούνται δηλαδή πως αν βγει με εκείνους αντίπαλους θα πάρει υποστήριξη από τους ακροδεξιούς που ψηφίζυον πρώτο γύρο τΑΣΣΟ... και πως, αν βγει με αντίπαλο τον τΑΣΣΟ, η μερίδα των αριστερών που ο τΑΣΣΟΣ δεν θα κλέψει από τον πρώτο γύρο θα κλίνει προς Κασουλίδη μεριά.

Αυτό μου το είπε ως δικαιολογία για τις βολές κατά Κασουλίδη ένα 10000% ΑΚΕΛικό "κομματόσκυλο" που δεν θα ψήφιζε ποτέ υποψήφιο του ΔΗΣΥ.

Άμα τον ρώτησα "μα πως θα βγεί ο Δημήτρης χωρίς ψήφους από τη μετριοπαθή Δεξιά;"... έσκυψε το κεφάλι.

Banana Republic Cyprus είπε...

Ίλλαντρε, που σου νέφκω που πάεις!
Πε μας να δούμε πως αναλαμβάνει τις ευθύνες του ο Κασούλας. Επειδή είπεν ΝΑΙ; Ε, πούντον τωρά να μας λαλεί πως τούτα ούλλα εν αποτέλεσμα του ότι είπαμε ΟΧΙ; Γιατί δεν το λεει και λεει απλά ότι εν αποτέλεσμα των χειρισμών του Τάσσου; Γιατί ΚΟΛΩΝΕΙ (και με το συμπάθειο) να πει ΚΑΘΑΡΑ πως όσα συμβαίνουν τώρα είναι αποτέλεσμα του ΟΧΙ; Μήπως τωρά που παίζεται το προεδριλλίκι έχασε και την τόλμη του και την φωνή του;
Πες μου και πως αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο ΡΙΚ είπεν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο Κασουλίδης πρέπει μόνο να κριθεί για όσο καιρό ήταν ΥΠΕΞ, και όχι για τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση. Εν έτσι ο ηγέτης; Να λελεί του κόσμου να τον κρίνουν για όσα λέει και κάνει μόνο όταν είναι εξουσία και να του ζητά να στραβώνεται για ότι είπε και έκανε όταν ήταν αντιπολίτευση; Άσε που παρουσιάζεται και σούπερ αλάζονας όταν φουμίζεται για την ένταξη μας στην ΕΕ και ούτε ένα ευχαριστώ δεν λεει στην Ελλάδα, και στους τόσους και τότε συνεργάτες του, και αφήνει να νοηθεί πως μόνος του έβαλεν μας στην Ευρώπη. Εν έτσι ο ηγέτης; Εγώ θωρώ τον και το μόνο που βλέπω είμαι πόζες, μόστρα και κούφια λόγια. Ο Γλαύκος θυμάσαι τι είπε που τον έστειλε σε διαπραγματεύσεις; "έστειλα έναν γάρον και ήρτεν πίσω παραπάνω γάρος". Αν δεκτεί μια λύση ακόμα πιο άσχημη που το Αναν και ενωθεί η Κύπρος, προβλέπω τεράστια έξαρση του εθνικισμού με απρόβλεπτες συνέπειες... Παρόλα αυτά θα τον στηρίξω προσωπικά αν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τάσσο. Χειρότερος που τον τάσσο δεν πρόκειται να είναι.

Ανώνυμος είπε...

@aceras: πολλά καλά τα είπες. Όσο για την τελευταία παράγραφο, να σου το θέσω έτσι: αν το ΑΚΕΛ εσηκώννετουν να φύγει που την κυβέρνηση τον Μάη του 2004 θα είσιεν πολύ μεγαλύτερο έρεισμα να ζητά τώρα τη ψήφο μας.

Όμως δεν είναι μόνο το ότι δεν είπε mea culpa για τον Τάσσο. Έκανε κι άλλα χοντρά λάθη. Μόνο που μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Χριστόφια να κάθεται στην τηλεόραση και να λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια "είναι αλήθεια ότι πήγαμε στη Νέα Υόρκη με τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα απέρριπτε τα πάντα", πιάννουν με τα νεύρα. Μιλούμε για γκάφα κολοσσιαίων διαστάσεων. Ο πρώτος κανόνας στην διαπραγμάτευση είναι πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Πώς να του έχω εμπιστοσύνη;

Λεξιπένητα, τα άλλα δεν πρόλαβα να τα διαβάσω, διάβασα το πρώτο και μου άναψαν τα λαμπάκια :-) Όμως έχω πει και σε άλλο σχόλιο πρόσφατα ότι το ΑΚΕΛ έχει κοινωνικές ευαισθησίες καθώς και ανοιχτόμυαλες θέσεις σε πολλά θέματα που θεωρώ σημαντικά, όπως την αντιμτώπιση της διαφορετικότητας. Επίσης το ΑΚΕΛ είναι πιο κοντά από όλους στον πολιτισμό. Από την άλλη, με εκνευρίζει η υποκριτική του στάση έναντι της Εκκλησίας. Θα ήθελα ένα αριστερό κόμμα να αποστασιοποιηθεί από την Εκκλησία, όχι να ανακατεύεται μες τα ράσα.

Στα οικονομικά ζητήματα γενικώς τα χαλά. Κατ' αρχάς δεν έχει ξεκάθαρη πρόταση. Θεωρώ ένα από τα σημαντικά οφέλη της ανεξάρτητης καθόδου του ΑΚΕΛ το ότι θα αναγκαστεί επιτέλους να μας πει ποια είναι η πολιτική του για την οικονομία. Δεν μπορεί να τα μασά πλέον όπως έκανε για δεκαετίες.

Το ότι ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των εργαζομένων δεν είναι αρκετό. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα πολιτικών που υιοθετήθηκαν με σκοπό την προστασία των εργαζομένων αλλά τελικά αποβαίνουν εις βάρος τους, ή τουλάχιστον μεγάλης μερίδας αυτών. Είναι εύκολο να κάμεις μια πολιτική που να βοηθά τους φτωχούς σήμερα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμήσεις τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική σε 5 ή 10 χρόνια είτε σε αυτούς που προσπαθείς να βοηθήσεις είτε στις επόμενες γενιές.

Το πρόβλημα του ΑΚΕΛ είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία. (Φαντάζομαι δεν τα δίδασκαν αυτά στα κατηχητικά της ΕΔΟΝ :-)) Κι αν δεν καταλαβαίνεις πώς δουλεύει κάτι, δεν μπορείς ούτε να το διορθώσεις ούτε να το κατευθύνεις. Έχουν μια τελείως δογματική προσέγγιση σε πολλά ζητήματα. Να δώσω κι ένα παράδειγμα. Είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Κι ερωτώ: έχει κανένα που πιστεύει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν πιθανότητα να επιβιώσουν ως δημόσιας εταιρεία; Η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης είναι άλλο παράδειγμα. Ορίστηκε στα 63 όταν το προσδόκιμο ζωής ήταν κοντά στα 70 χρόνια. Τώρα το προσδόκιμο ζωής είναι 78. Δηλαδή ο μέσος άνθρωπος θα παίρνει σύνταξη για ΔΙΠΛΑΣΙΟ αριθμό ετών. Και θα δουλεύει και λιγότερα χρόνια γιατί σπουδάζει περισσότερο και αργεί να μπει στην αγορά εργασίας. Ε, πώς γίνεται; Θα πέφτουν τα ευρώ από τον ουρανό;

Απολογούμε αν πολυλόγησα.

Banana Republic Cyprus είπε...

1. Αν εκλεγεί ο Χριστόφιας, δεν θα έχουμε μια καθαρά Ακελική κυβέρνηση. Το ξεκαθάρισε αυτό.
2. Δογματικό-ξιδογματικό, το ΑΚΕΛ απέδειξε πως μπορεί να προσαρμοστεί και να συμβιβαστεί με τον σύγχρονο κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει την ίδια πορεία με άλλα δογματικά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης. Τα ποσοστά του(ς) είναι μια απόδειξη.
3. Πρόσφατη έρευνα της ΕΕ έδειξε πως είμαστε πρώτοι στην λίστα των χωρών-μελών που δηλώνουμε θρήσκοι. Αν υπήρχε περίπτωση οι πολιτικοί του αντίπαλοι να μην κατηγορήσουν το κόμμα για σκληρούς κομμουνισμούς και αθεϊσμό, είναι σίγουρο πως θα κρατούσε το κόμμα περισσότερες αποστάσεις από τα της εκκλησίας, που είναι άλλωστε κι αυτή υπεύθυνη για πολλά κακά που μας βρήκαν.
4. Είδαμε πως αντιλαμβάνονται άλλοι την σύγχονη οικονομία. Το 2003, παρέλαβε ένα παττισμένο, χρεοκοπημένο κράτος η παρούσα κυβέρνηση. Ο-Λ-Α τα κρατικά ταμεία ήταν μείον. Τώρα έχουμε το άλλο άκρο. Γεμάτα ταμεία και άδειες τσέπες ο πολίτης. Πότε εφάρμοσε οικονομική πολιτική το ΑΚΕΛ από μόνο του για να κριθεί; Από την μια λέει ο Ίλλαντρος πως ένα από τα καλά της υποψηφιότητας του Χριστόφια είναι να μας δείξει επιτέλους ποια είναι η οικονομική του πολιτική και από την άλλη την σκαρτέφκει πριν την δει; Άντε πείσε μας ότι δεν έχεις προκατάληψη.
5. 10 χρόνια δεν είχε κανείς άλλος πρόεδρος εκτός από τον Κληρίδη να αποδείξει τι έκανε για τον πολίτη, τις ευάλωτες μονάδες πλυθησμού κτλ. Είδαμε τι έκανε. Επάττισεν του ΟΥΛΛΟΥΣ στο ΧΑΚ.
6. Κρίνεις ένα κόμμα που ουδέποτε κυβέρνησε μόνο του, ουδέποτε εφάρμοσε την πολιτική που θέλει αλλά πάντα αναγκαζότανε μέσα στα πλαίσια συνεργασίας με άλλα κόμματα να εφαρμόσει μια συμβιβαστικη πολιτική. Αμα δεις την πολιτική του, τότε μπορείς να κρίνεις. Κατηγοράτε το ΑΚΕΛ πως πάντα χωνότανε σε συνεργασίες με άλλα κόμματα και τώρα που κατεβαίνει μόνο του πάλε κατηγοράτε το. Η πολιτική ζωή στη Κύπρο, εδώ και 60 χρόνια, καθοδηγείται από την δεξιά. 60 χρόνια εκαταφέραν να μας μοιράσουν και να μας διχάσουν (ΕΟΚΑ-προδότες), να μας κάνουν πραξικόπημα, να μας μοιράσουν την χώρα και τωρά έρκουνται και ζητούν τα ρέστα που την αριστερά, σε μια περίοδο μάλιστα που προσφέρεται η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία να συμπορευτούμε για το καλό του τόπου και να ξεπεράσουμε διχασμούς και μίση. Δυστυχώς το κόμμα και η καρέκλα εν πιο σημαντικά όπως φαίνεται. Αφήστε και κάποιον άλλον να κυβερνήσει... ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΑΘΗΤΟΙ. Χωνέψετε το.

Ανώνυμος είπε...

brc:

Παίρνεις τα πράματα πολύ κομματικά, ως συνήθως. Δεν κάτσω να γράψω άλλο μακρυνάρι, μερικά σημεία μόνο:

1. Κατ' εμένα είναι λάθος του Κασουλίδη που δεν βγαίνει πιο δυναμικά εναντίον του Τάσσου. Υιοθέτησε τη στρατηγική του "μαζι" η οποία δεν του βγήκε. Πιστεύω είναι καιρός να αλλάξει στρατηγική. Ο Αβέρωφ κάνει πολλά κλώσματα, και γενικά δεν πείθει.

Σε μια προεκλογική περίοδο όλοι κάμνουν κινήσεις τακτικής για να βελτιώσουν τις προοπτικές τους. Ο ξύπνιος ψηφοφόρος μπορεί να διακρίνει τις κινήσεις τακτικής και να τις ξεχωρίσει από τις παλινδρομήσεις και τις αλλαγές στρατηγικής. Ο Κληρίδης έλεγεν για S300 αλλά οι ξύπνιοι ήξεραν ότι όταν ερχόταν η ώρα θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση. Ο Τάσσος εμιλούσε για το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση αλλά οι ξύμνιοι ήξεραν ότι το ήθελε μόνο για χαρτί τουαλέτας.

2. Την κουβέντα με τον γάρον δεν την έχω υπόψιν.

3. Για την οικονομική πολιτική, δεν νομίζω να άσκησα καμιά ιδιαίτερη κριτική. Είπα ότι είναι δογματικοί, και έδωσα δύο συγκεκριμένα παραδείγματα. Εσύ μου απάντησες με το ΧΑΚ. Που σου νέφκω που πάεις.

4. Δεν είσαστε τόσο καημένοι όσο νομίζετε. Τα 35 από τα 47 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας το ΑΚΕΛ συμπερευόταν με την εξουσία.

Viva la revolucion.

Ανώνυμος είπε...

Ιντα τζαιρούς εφτάσαμε. ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σιερκές σιερκές στις αγκάλες των Αμερικάνων.

Ανώνυμος είπε...

Ίλλαντρε, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

1. Λες πως δεν ασκείς κριτική στην οικονομική πολιτική του Χριστόφια. Μα εσύ είπες "Το πρόβλημα του ΑΚΕΛ είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία. (Φαντάζομαι δεν τα δίδασκαν αυτά στα κατηχητικά της ΕΔΟΝ :-))" Το ξέχασες κιολας; Και που την είδες; Τα ταμεία είναι γεμάτα, το ΑΚΕΛ φωνάζει εδώ και 2 χρόνια για να παραχωρηθούν κοινωνικές παροχές. Φταίει το ΑΚΕΛ που δεν δέχεται ο Τάσσος και ο Σαρρής;

2. Αν σταματήσουν να βάλλουν και λλίον εναντίων του χριστόφια (με εξαίρεση τον Αναστασιάδη που στον Τάσσο επικεντρώνεται), τότε ίσως βρει και χρόνο να τα βάλει και με τον Τασσο. Αλλά την αλήθεια ξέρεις και εσύ κι εγώ: ΤΡΕΜΕΙ τον, ΧΕΖΕΤΑΙ πάνω του ο Κασούλας να τα βάλει με τον τάσσο παραπάνω.

3. Δεν είναι η αριστερά που χώρισε (και δολοφόνησε) τον κόσμο σε προδότες και πατριώτες επι καιρό ΕOKA, και ακόμη τραβάει αυτή η κουβέντα. Δεν είναι η αριστερά που έκανε το πραξικόπημα. Δεν είναι η αριστερά που ενώ μας έκαναν εισβολή κρατούσε στις φυλακές κόσμο που θα μπορούσε να βγει έξω να πάει να πολεμήσει. Δεν είναι η αριστερά που συνεργάστηκε με την απικοιοκρατική κυβέρνηση για να την βοηθήσει να δυναμώσει... ήταν η δεξιά και η εκκλησία. (ξέρεις φαντάζομαι πως και υπο ποιες συνθηκες δημιουργήθηκε η σημερινή ΣΕΚ, έτσι;) Δεν είναι η αριστερά που τα έκανε όλα αυτά. Λέγοντας πως είναι συνυπευθυνη με την δεξιά, νομίζω είναι παραχάραξη της ιστορίας.
ΟΜΩΣ, αριστερά, δεξιά, ίσια, ζαβά... πιστεύω πως μπορούμε να τα βάλουμε πίσω μας και να πάμε μπροστά. Φτάνει τόση αντιπαλότητα. Χτες οι μαθητές μας σκοτωθήκαν στο ξύλο επειδή κάποιοι είχαν κυπριακή σημαία και κάποιοι άλλοι είχαν ελληνική σημαία. Και τσακώθηκαν σε εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους! Αυτά όλα δεν σας προβληματίζουν;
Αν είστε έτοιμοι να τα βάλουμε όλα πίσω και να επικεντρωθούμε στο ότι -τουλάχιστον στο Κυπριακό- έχουμε κάποιες κοινές θέσεις, καλώς. Αλλιώς, αν συνεχίσουμε έτσι, ξαναβγαίνει ο τάσσος, και με ευκολία μάλιστα. Και με έτσι λύσσα που βγάζει για το ΑΚΕΛ ο Αβέρωφ Νεοφύτου και τον φανατισμο που διακατέχει τον Φουρλά, όχι μόνο γίνεστε αντιπαθητικοί (κιάλλο) στους Ακελικούς αλλά δεν τους αφήνετε και πολλές επιλογές για τον 2ο γύρο, αν χρειαστεί...

Ανώνυμος είπε...

Ίλαντρε, για το θέμα του ορίου αφυπηρέτησης, το σκεπτικό σου έχει ένα αδύνατο σημείο.

Λές "...Ορίστηκε στα 63 όταν το προσδόκιμο ζωής ήταν κοντά στα 70 χρόνια. Τώρα το προσδόκιμο ζωής είναι 78...".

Ποιός είπε όμως πως εκείνα τα 7 χρόνια (από τα 63 ως τα 7) είναι "τα σωστά"; Και ποιός ορίζει αν το ποσό που θα έπαιρνε κάποιος σε αυτά τα χρόνια είναι το σωστό (δηλαδή αντιστοιχεί και στα όσα έχει παράξει ως εργαζόμενος ο συνταξιούος αλλά και στο ποιές είναι οι ανάγκες του τώρα);

Βασίζεσαι δηλαδή στην άυξηση του προσδόκιμου χωρίς πρώτα να εξασφαλίσεις συμφωνία των μερών ότι το προηγούμενο ποσό [προσδόκιμο Χ τα λεφτά της σύνταξης] ήταν "αποδεκτό ως δίκαια αποζημίωση για την προηγούμενη εργασία" ή ακόμη ότι ήταν "συμφωνημένο ως αρκετό για εξασφάλιση ζωής με αξιοπρέπεια".

Βλέπεις την τρύπα σε αυτό το επιχείρημα;

Ανώνυμος είπε...

Βάλε λίην τάξη Λεξιπένητα,
εμπήκαν μεσ'τα χωράφκια σου τζιαι σσιηλλοτρώουνται ο brc τζι' ο ίλαντρος τζιαι εζαλήσαν μας :)
Τι να πω ρε παιθκιά, σε ένα συμφωνώ ότι πρέπει να φύει ο Τάσσος, αλλά πολλά φοούμαι ότι εννά μας μείνει. Προς το παρόν εψήφισα σου αναποφάσιστη, όσο τους ακούω τζιαι τους θκιό τόσο λιότερο θέλω να τους ψηφίσω τζιαι απέχω διότι θα με καταντήσουν να ψηφίσω λευκο τζιαι εν συμφέρει.
Το μόνο που σκέφτομαι εν ότι αν φηφίσω Κασσουλίδη εν θα μου μιλά ο αδερφός μου που εν Ακελικός ντούρος! Το οποίο βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό :)
Και κάτι άσχετο, σχετικά άσχετο δηλ., τα τελευταία μας νέα δε, δήλωση στο ΡΙΚ αρχιαστυνομικού: επήαμεν να συλλαβουμε λαθρομετανάστη στην Πύλα και εβρέθηκε τραυματισμένος (και μετά επέθανεν). ΕΒΡΕΘΗΚΕ. Παθητική φωνή. Ουτε ψέματα εν ηξέρουν να πουν! Στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης παρίσταται σε εκδήλωση της νεοσυσταθείσας "Ενωσης για τη Σωτηρία της Κύπρου" που κάτι φέρει από νεο-ναζί. ΕΛΕΟΣ!
YΓ Αφού είσαι φιλότεχνος κόπιασε πόψε Λεξιπένητα σε εγκαίνια στη Παλιά Ηλεκτρική.

stalamatia είπε...

Επειδή είμαι στην ευχάριστη δυσάρεστη θέση να μεν ψηφίζω στη Κύπρο μου τσιαι επειδή είμαι σίουρη ότι όποιος τσιαι να φκεί εν πρόκειται να λύσει το Κυπριακό .Τουλάχιστον εφκάρτε κανέναν να περνάτε καλά εκτός που τον Τάσσσσο.LEXI-PENITA αν ήμουν ο Χριστόφιας ήταν να έχω μια φωτογραφία σου μάλλον θκιό την μια στο γραφείο τσιαι την άλλη έσσω μου τσιαι να πίνω στην υγειά σου.Σταματάτε ρε κοπέλια να τρώεστε μεταξύ σας αφού όποιος τσιαι να φκεί τα ίδια θα κάμει με διαφορετικό τρόπο .

Ανώνυμος είπε...

Πένητα, αρέσαν μου τα αντι-ευρωπαικά σου, προληπτικά πυρά... τώρα που ο Κασουλίδης ετοιμάζεται να παίξει το χαρτί της ευρώπης και να ρωήσει "πως θα πορευτούμεν σε αυτήν;".

Όμως, στην Ευρώπη γίνεται μάχη, δεν αποφασίστηκε ακόμη προς τα που θα κλίνει και ΔΕΝ βοηθούν τα αντιευρωπαικά πυρά τη στιγμή που είμαστε ήδη μέσα. Αυτό που χρειάζεται είναι να απαιτήσουμε την Ευρώπη για το λαό της, να πείσουμε για μια ευρώπη αριστερή και όχι να την περιμένουμε να συμβεί ως άμωμη σύλληψη ή να ελπίζουμε πως με αντιευρωπαική ρητορική α-λά Παπαρήγα θα αλλάξει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο brc πάλι δεν είπε τίποτε επί της ουσίας για αυτό τον προσπερνώ (να μη μας κατηγορούν ότι χρησιμοποιούμε το μπλογκ του ΛΠ για να τσακωνούμαστε) και προχωρώ στο σχόλιο του Αγρινού. Δεν είμαι εντελώς σίγουρος, αλλά νομίζω κατάλαβα τι εννοείς. Ρωτάς ποιος λέει ότι το 63 είναι το σωστό και όχι το 65 ή το 67 και ποιος αποφασίζει ποια είναι η σωστή σύνταξη που αναλογεί στον καθένα. Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση. Όταν έγινε το αναλογικό (γύρω στο 1980 από ότι θυμάμαι) αποφασίστηκε ότι τόση θα ήταν η σύνταξη, τόσο το όριο αφυπηρέτησης, τόση η συνεισφορά του εργαζόμενου, τόση του κράτους και τόση του εργοδότη. Αυτή η φόρμουλα βασίστηκε σε κάποιους υπολογισμούς και κάποιες υποθέσεις ως προς το προσδόκιμο ζωής και την γεννητικότητα. Αυτές οι υποθέσεις δεν στέκουν πλέον. Αν συνεχίσουμε με την ίδια φόρμουλα, το ταμείο θα χρεωκοπήσει.

Τι κάνουμε; Είναι απλό: δουλεύουμε περισσότερο και συνεισφέρουμε περισσότερο. Για το δεύτερο όλοι συμφωνούν, για το πρώτο διαφωνούν διάφοροι (συντεχνίες, ΑΚΕΛ). Η ουσία είναι ότι αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε περισσότερο, πρέπει να συνεισφέρουμε περισσότερο. Είναι απλή πρόσθεση και αφαίρεση. Δεν καταλαβαίνω γιατί αποκλείουμε εκ προοιμίου και χωρίς συζήτηση τη μια από τις δύο επιλογές.

Θεωρώ ότι την σήμερον ημέραν στα 63 μας είμαστε πολύ νέοι για να καθούμαστε στους καφενέδες και να παίζουμε τάβλι και πιλόττα όλη μέρα. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δουλεύει και να δημιουργεί για να διατηρείται ζωντανός και διαυγής. Προσωπικά ελπίζω να μπορώ να δουλεύω μέχρι τα 70 και τα 75 μου. Αν κάποιος έχει όρεξη να δουλέψει γιατί να μην μπορεί; Και το αντίθετο, αν κάποιος θέλει να αφυπηρετήσει που τα 55 και να σάζει το περβόλι του, με γεια του με χαρά του.

Αυτό που με κάνει και κλαίω με αυτή την ιστορία είναι η στάση των φοιτητών. Πραγματικά είναι καταθλιπτικό να βλέπεις τα νιάτα της χώρας σου να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται μπας και καθυστερήσει η αποκατάστασή τους με μια θεσούλα στο δημόσιο. Αυτά είναι τα επαναστατημένα νιάτα της Κυπριακής αριστεράς;

stalamatia είπε...

Μα δηλαδή άμα πάτε 70 χρονών και δουλεύετε ίνταλόις εν να φκερώση καμιά θέση για τους νέους?Αντί να πέρνετε τη σύνταξη σας και να αφήνετε και κανέναν άλλο να δουλεύκει ,θέλετε να πεθανίσκουν που τη πείνα οι νέοι μαζί με σας που μόνο τότε εν να παρετείστε που μια δουλειά!ΆΚΟΥ 70 ΚΑΙ 75.

Lexi_penitas είπε...

Είπα να απέχω την σήμερον (ένεκα Παρασκευή των μουσουλμάνων) αλλά, να που επέστρεψα μεσάνυχτα και δεν μπορώ να αφήσω το μαγαζί έρμαιο στα keyboards τόσων αναζητούντων την αλήθεια ελευθέρων πολιτών (όχι του Τττίμη). Ας βάλουμε λίγη τάξη :)

Αγαπητή μου Νεγρίτα, ποσώς με ενοχλεί που τα θκυό πετηνάρκα μας, Ίλλαντρος και BRC αποφάσισαν να αλλάξουν αρένα. Μετέφεραν βλέπεις τους ομηρικούς καυγάδες από το Προεδρικές στο Που σου νέφκω. Είναι καλοδεχούμενοι. Μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα όσα λένε αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα κάτι παίρνουμε και κάτι μας προβληματίζει από παθιασμένους πλην τίμιους μονομάχους της πολιτικής όπως είναι αυτοί οι δύο. Θα έχει φάση που αν ο Τασσος περάσει στο 2ο γύρο (φτου, φτου) αυτοί οι δύο θα είναι χέρι χέρι στο ίδιο χαράκωμα.

Ευχαριστώ για τη πρόσκληση αλλά το βρίσκω κομματάκι δύσκολο να διανύσω 2027 χλμ (Ντόχα - Λευκωσία) εν τω μέσω της νυκτός :)

Ίλλαντρε ξεκινάς από λάθος βάση όταν διατείνεσαι ότι η αριστερά δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία. Μάλλον δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί ένας πρόεδρος. Ο όποιος πρόεδρος έχει ένα τεράστιο κατάλογο ικανών τεχνοκρατών να επιλέξει για τα διάφορα πόστα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η πρόθεση. Και μη μου πεις ότι ο Κασουλίδης θα έχει στη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής του τον απλό εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και τον αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας. Ο Χριστόφιας θα τον έχει. Και όσο του επιτρέπουν οι ντιρεκτίβες των Βρυξελλών θα το εκμεταλλευτεί για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.

Αγρινό, τα αντιευρωπαϊκά μου μόνο κατά σύμπτωση συμπίπτουν χρονικά με την πιθανή χρήση από τον Κασουλίδη του χαρτιού της Ευρώπης. Δεν έχω Παπαρηγικά σύνδρομα. Απλά παραθέτω κάποιες μαρτυρίες για να πάψουν κάποιοι ευρωλιγούρηδες να νομίζουν ότι ενταχθήκαμε στο Παράδεισο.

Σταλαματία, είναι φανερό ότι μας διαβάζουν όλους καθημερινά. Το άρθρο του Παράσχου στο Πολίτη σήμερα για την ρατσιστική συγκέντρωση, έχει ολόκληρο κομμάτι αυτούσιο από το σχετικό ποστ της δασκαλούας. Το άρθρο λοιπόν του Πολίτη έγινε η αφορμή να κάνει δεύτερες σκέψεις τόσο ο Σ. Σοφοκλέους όσο και ο Λυσσαρίδης και να μη παραστούν στην εκδήλωση. Αυτά από βάσιμες πληροφορίες.

Πιστεύω λοιπόν ότι και ο Χριστόφιας ενημερώνεται για τα δρώμενα της μπλογκόσφαιρας, Σταλαματία. Να ξέρει λοιπόν ότι αν δεν είναι εντάξει θα μας ξανάβρει μπροστά του και μένα και πολλούς άλλους. Ας μεν κάνει μόνο χαρά για την υποστήριξη μας τώρα. Να ξέρει ότι θα είμαστε το πιο απαιτητικό κομμάτι των ψηφοφόρων του και σίγουρα δεν θα καταντήσουμε ποτέ απολογητές πιθανών μελλοντικών παραστρατημάτων του.

Νάσται όλοι καλά!

Banana Republic Cyprus είπε...

Νεγκρίτα μου καλή, άλλοι τα κάνουν εδω΄μεσα και άλλοι σε γκαλερί :) Λέξη, έχεις και δίκαιο όμως, μεταφέραμε την αντιπαράθεση δαμέσα. Απολογούμαι και δεν συνεχίζω.

Lexi_penitas είπε...

BRC δεν με έπιασες. Κανένα πρόβλημα. Αντίθετα με ότι κατάλαβες, τις χαίρομαι τις παθιασμένες συζητήσεις σας. Μην ξεχνάς ότι καταγόμαστε από τη περιοχή των πετρελαίων. Σύρνουν μας ένα σπίρτο τζιαι παίρνουμε μονομιάς φωθκιά. Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi_penitas

Δεν είναι πρόθεση μου, ούτε και επιδίωξη μου να προσδώσω στον εαυτό νου τον τίτλο του ειδικού κριτή και επικριτή των πάντων και παντός επιστητού (ίσως κάποιες στιγμές να παρουσιάζομαι ασυναίσθητα σαν “ξερόλας”). Θα ήθελα όμως να σου μεταφέρω την εντύπωση που σχημάτισα διαβάζοντας τα δυο τελευταία post σου που ανάρτησες εδώ στο δικό σου blog. Πιο συγκεκριμένα έχω τη γνώμη ότι οι απόψεις που εκφράζεις (ειδικά στο post “Γιατί Χριστόφια και όχι Κασουλίδη;”, είναι κατά πολύ πιο πολιτικοποιημένες και τεκμηριωμένες σε σχέση με άλλες απόψεις σου σε κείμενα που κατά καιρούς ανάρτησες στο blog “proedrikes”. Παρεπιπτόντως η εκτίμηση μου είναι ότι το συγκεκριμένο blog λειτουργεί σαν ένα είδος “Χάνι του Ππάντζιαρου”, με φιλοξενούμενους διάφορους δόκιμους και επίδοξους political commentators. Μερικοί εξ αυτών έχουν συγχύσει την εμπάθεια, τα συναισθήματα και τις προσωπικές τους (πολιτικές) συμπάθειες και αντιπάθειες με την πολιτική ανάλυση. “Μπλέξανε τα μπούτια τους”, που λένε και εν Ελλάδι. Μήπως τελικά το blog “proedrikes” έχει παίξει (και εξαντλήσει) τον ιστορικό του ρόλο για τον οποίο και δημιουργήθηκε;

Ο τίτλος του ετέρου κειμένου σου “Οι επιλογές του Χριστόφια και οι δικές μας”, δίνει την εντύπωση (τουλάχιστον σε μένα) ότι ο Χριστόφιας λειτουργεί ατομικά σαν αστός πολιτικός και όχι συλλογικά σαν ηγέτης και υποψήφιος της Αριστεράς. Τούτο αδικεί και τον ίδιο αλλά και τον κόσμο της Αριστεράς.

(Παρένθεση 1η – Για λόγους καθαρά ενημερωτικούς αλλά και για αποφυγή παρεξηγήσεων, να σε πληροφορήσω ότι τα κείμενα σου από το blog “proedrikes” στα οποία αναφέρθηκα πιο πάνω και για τα οποία είχα ξεκινήσει να γράφω κάποια σχόλια αλλά λόγω έλλειψης χρόνου τ’ άφησα στη μέση είναι:

1. Το σπαραξικάρδιο και δακρύβρεκτο μελό με τίτλο “Δημήτρη, δεν τους θέλεις για φίλους σου”, που δημοσιεύτηκε στις 13 του Οκτώβρη.

2. Το απολιτικοποίητο και ολίγο τι αφελές (παρ’ όλο που εσύ σαν συγγραφέας του το κατάθεσες ως βαρυσήμαντο πολιτικό ντοκουμέντο) αποτελούμενο από καμιά 10ριά σημεία - “κατηγορώ” (ούτε ο Εμίλ Ζολά να ήσουν) με τίτλο “Περηφάνεια στα μούτρα σας ” που δημοσιεύτηκε την 1η του Οκτώβρη. Σ’ εκείνο το κείμενο τα διάφορα αρνητικά φαινόμενα και προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας παρουσιάζονταν λες και είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής και των πράξεων μιας ολόκληρης και συγκεκριμένης γενιάς όχι μιας συγκεκριμένης παράταξης (της Δεξιάς γενικώς) που τα κάνε της εκδιδόμενης γυνής το κάγκελο!

… Κλείσιμο της παρένθεσης Νο. 1, μην πάρεις όμως όσα έγραψα αρνητικά, δηλ. ότι το ‘κάνα με κακία ή ειρωνεία!)

Τα νέα σου κείμενα, όπως προείπα, (και ιδιαίτερα το τελευταίο “Γιατί Χριστόφια και όχι Κασουλίδη;”), είναι πιο πολιτικοποιημένα και τεκμηριωμένα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά και απαραίτητα ότι συμφωνώ και εξ ολόκληρου με ότι γράφεις. Π.χ. δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν και πολύ τα πράγματα σε ζητήματα ρουσφετιού, πολιτισμού, παιδείας, οικονομίας και άλλα αν εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ευρωπαϊστής Κασουλίδης και όχι ο Χριστόφιας.
Ίσως γι’ αυτό τα έχεις αναρτήσει (τα καλά νέα σου κείμενα) στο δικό σου το ιδιόκτητο blog και όχι στο “proedrikes” που είναι υπό καθεστώς κοινοκτημοσύνης. (Ε, ρε άτιμη και σαγηνευτική ατομική και ιδιωτική πρωτοβουλία τι κάνεις!) Το καλό το πράμα το άφησες για τον εαυτό σου (για το blog σου). Εγώ ήξερα ότι το καλό το πράμα το κάνουν εξαγωγή. Έτσι τουλάχιστον κάνανε στο χωριό μου με τις πατάτες και τα καλά τα κοπελιά. Στέλνανε τις πατάτες για εξαγωγή κυρίως στην Αγγλία και τα κοπέλια για γαμπρούς σε κάποιο άλλο χωριό ή στην πόλη. (Κι εμείς τώρα εισάγουμε ωραιότατες κοπελιές από το εξωτερικό για νύφες αλλά και για διάφορες άλλες παρεμφερείς εξειδικευμένες εργασίες αυτό όμως είναι μια άλλη – πονεμένη- ιστορία).

Τέλος, πιστεύω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να κρίνουμε τους πολιτικούς μας , μια και αυτοί είναι που διαχειρίζονται γενικώς τις τύχες αυτού του τόπου, όπου έτυχε γεννηθούμε και να κατοικούμε κι εμείς. Εμείς που δηλώνουμε Αριστεροί και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά σ’ αυτό το χώρο το κάνουμε αυτό (δηλ. εξασκούμε κριτική), όχι μόνο προς τα άλλα κόμματα, αλλά πρώτα και κύρια στους δικούς μας. Γινόμαστε μάλιστα και πολύ αυστηροί όταν κρίνουμε ότι έγιναν λάθη. Όμως δεν μπορεί να επιμένουμε και να προβάλλουμε επανειλημμένα και συνεχώς προσωπικές μας απόψεις και θέσεις για ζητήματα του παρελθόντος, για τα οποία πάρθηκαν ήδη αποφάσεις αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διισταμένες απόψεις (στήριξη Παπαδόπουλου από το ΑΚΕΛ το 2003, αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση νωρίτερα, απόφαση για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν) και να αναμασάμε και να ανακυκλώνουμε τα ίδια επιχειρήματα, να κάνουμε δηλ. βήμα σημειωτόν.
Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά και την κρίση της βάσης του Κόμματος (για την στήριξη της υποψηφιότητας Χριστόφια ήταν καλή και για το Σχέδιο Ανάν όχι;) και συνάμα να προσπαθούμε να πείσουμε (με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα). Και οπωσδήποτε να κοιτάζουμε μπροστά. Μπορεί να λοξοκοιτάξουμε και λίγο προς τα πίσω αλλά για να αντλούμε διδάγματα από το παρελθόν ή για να … ρίξουμε καμιά δεύτερη ή και τρίτη ματιά σε κάποια ωραία κοπέλια που μας προσπέρασε!

Anef_prokatalipsis
17/11/2007 – 11:53 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λεξιπένητα, επειδή μπορεί να μην έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να αναγνώσεις και να εμπεδώσεις το προηγούμενο σχόλιο των 796 λέξεων, να σου το συνοψίσω:

Ότι γράφεις που αφήνει αιχμές κατά του ΑΚΕΛ είναι απολίτικο, συναισθηματικό, αφελές και γενικώς ηλίθιο, μέχρι και προδοτικό.

Ότι γράφεις υπέρ του Μεγάλου Μπετονιέρη είναι αριστούργημα.

Keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς!!!

Ανώνυμος είπε...

Σταλαματιά: δεν δουλεύει έτσι το πράμα, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί στα 70 μου να στήσω μια επιχείρηση και να δημιουργήσω θέσεις εργασίας, όχι να αφαιρέσω. Άξιος που θα ζήσει ως εκεί πάνω βέβαια.

Λεξιπένητα: εξαρτάται από τον πρόεδρο. Ο Τάσσος δουλεύει μόνος του, με 1-2 στενούς συνεργάτες. Ο Χριστόφιας δουλεύει με το μηχανισμό του ΑΚΕΛ. Ο Κασουλίδης δουλεύει με ευρείες ομάδες τεχνοκρατών. Είναι ο μόνος που έχει καταθέσει συγκεκριμένες, μελετημένες και κοστολογημένες προτάσεις σε σωρεία θεμάτων. Σε αυτό το σημείο υπερτερεί σαφέστατα των άλλων δύο. Ποιοι είναι οι τεχνοκράτες που είναι πίσω από το Χριστόφια; Ο Ευαγόρου; Ή ο Πάμπης;

Λες επίσης ότι αυτό που μετρά είναι η πρόθεση. Διαφωνώ. Καλή η πρόθεση, αλλά δεν είναι αρκετή. Πρέπει να μπορείς κιόλας. Είπα και πριν, η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που είχαν καλές προθέσεις αλλά τα έκαμαν θάλασσα.

Για να μην μιλούμε θεωρητικά έδωσα δύο παραδείγματα θεμάτων όπου το ΑΚΕΛ ακολουθεί μια δογματική γραμμή που δεν μπορεί (πιστεύω) να στηριχτεί από λογικά επιχειρήματα. Άμα θέλετε μπορώ να σας δώσω κι άλλα. Δεν αμφισβητώ ότι το ΑΚΕΛ έχει καλές προθέσεις. Αλλά οι πολιτικές κρίνονται από τα αποτελέσματα, όχι από τις προθέσεις.

Lexi_penitas είπε...

@ Ανευ: Αν προσπαθούσες ακόμα λίγο να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά και όχι μόνο από την αριστερή μεριά θα ήσουν ο πιο πειστικός συνομιλητής. Δεν θεωρείς σωστό να σχολιάζεται επανειλημμένα από αριστερούς ότι το ΑΚΕΛ έχει ευθύνη για τη μετά το δημοψήφισμα κατάσταση. Μα τότε ας έβγαινε ο Χριστόφιας να πει ττοπέ. Ο Τάσσος ως τωρά θα ήταν παρελθόν. Μπορείς να αντιληφθείς λοιπόν, ότι η έλλειψη θάρρους για την οποία μίλησα έχει σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό οι αριστεροί δεν έχουν δικαίωμα να πάψουν να υπενθυμίζουν στην ηγεσία τους τις ευθύνες της, μέχρι να τις αναλάβει.

Όσο για τη αξιολόγηση των γραπτών μου σε καλά και σε άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν περίμενα να αρέσουν όλα σε όλους τότε δεν θα έγραφα. Εξάλλου παρατήρησα ότι στον Ίλλαντρο αρέσουν εκείνα που δεν άρεσαν σε σένα :)

Να σου πω ακόμα ένα άνευ παρεξήγησης. Τα λες όμορφα αλλά μόνο στους συλλόγους της αριστεράς, άντε και σε κανένα οικογενειακό τραπέζι να καταφέρεις να πείσεις. Προκαλείς προκατάληψη η οποία πηγάζει από το αλάθητο που αποδίδεις στο ΑΚΕΛ. Και αν δεν κατάλαβες που βρίσκεσαι θα σου πω ότι στη μπλογκόσφαιρα δεν είναι Χαραυγή. Εδώ δεν θα βρεις εύκολα ούτε απροβλημάτιστους ούτε αρνιά. Θα βρεις ανθρώπους μελετημένους και πάνω από όλα ανθρώπους που το χρησιμοποιούν το έρμο το περιεχόμενο του κεφαλιού τους. Γι' αυτό άλλαξε λίγο ύφος και δες λιγάκι τα πράγματα και από τις υπόλοιπες μεριές. Γιατί είναι κρίμα να χαραμίζεται τέτοια γραφίδα.

Άϊντε και καλή ψήφο (όλα κι' όλα, εδώ ΜΟΝΟ αριστερά)!

Ανώνυμος είπε...

@ Lexi_penitas,

Μερικά σχόλια μου σε συντομία όμως τούτη τη φορά… Όχι για το ζόρι τραβά που ο ‘Ύλαντρος μετρώντας τις λέξεις των κειμένων μου και είναι κρίμα καημένος (το Idiot Mouflon πιο έξυπνο δεν μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες, απλά σύμφωνα με τον προλαλήσαντα), αλλά γιατί έχουμε και άλλες δουλειές. Π.χ. σήμερα που είναι και Κυριακή είναι καλή ευκαιρία να βγούμε για να δώσουμε (από πόρτα σε πόρτα) και κανένα φυλλάδιο για τον Χριστόφια. Γιατί δεν πρέπει απλά να θεωρητικολογούμε αλλά να κάνουμε και πρακτική δουλειά.

1. “Όσο για τη αξιολόγηση των γραπτών μου σε καλά και σε άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν περίμενα να αρέσουν όλα σε όλους τότε δεν θα έγραφα…” – Επιτρέπεται και σε μένα να έχω αυτό το δικαίωμα;

2. “… Γιατί είναι κρίμα να χαραμίζεται τέτοια γραφίδα…” – Αν αυτά που γράφω (είτε σύντομα είτε και μακρόσυρτα) δεν χαϊδεύουν όμορφα τα αυτάκια κάποιων, δηλώνω (και δηλωσίας προέκυψα το “απροβλημάτιστον αρνίον”), δεν θα αλλάξω ρότα προς τέρψη των τυμπάνων των αυτιών τους! Στο κάτω κάτω ας θεωρήσουν ότι το κέφι μου κάνω κι εγώ!

3. Θα συνεχίσω να καταθέτω τις θέσεις και απόψεις μου όπως και ο πάσα εις στην blogοσφαιρα και θα τονίζω ότι άλλο Χριστόφιας και άλλο Κασουλίδης προς απογοήτευση όσων διαφωνούν είτε αυτοί ελαύνουν εξ αριστερών είτε εκ δεξιών!

4. “…Προκαλείς προκατάληψη η οποία πηγάζει από το αλάθητο που αποδίδεις στο ΑΚΕΛ…”. Ξαναδιάβασε το κείμενο μου … Δεν έχω αποδώσει το αλάθητο στο ΑΚΕΛ! Εκείνο που είπα είναι ότι σ’ αυτό το στάδιο δεν πρέπει να κολλάμε στις προσωπικές μας απόψεις, ίσως για να αποδείξουμε ότι έχουμε δικαιωθεί!

5. Και για να δούμε και λίγο πολιτικά τα πράματα: “…Τα λες όμορφα αλλά μόνο στους συλλόγους της αριστεράς, άντε και σε κανένα οικογενειακό τραπέζι να καταφέρεις να πείσεις…” – Τεράστια η δουλειά που πρέπει να γίνει κι εδώ γιατί η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους για να πεισθούν οι ακελικοί και γενικά οι αριστεροί να ψηφίσουν τον Κασουλίδη στο β΄ γύρο (σε περίπτωση αναμέτρησης Παπαδόπουλου – Κασουλίδη) λειτουργεί σαν μπούμερανγκ “…προκαλεί προκατάληψη …” και σπρώχνει αυτούς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν από τώρα Παπαδόπουλο! Και λίγο τακτ ρε παίδες δεν βλάφτει …

6. Προς ‘Ύλαντρος - Αν ζορίζεσαι να διαβάζεις τα μακρινάρια μου, μην το κάνεις (ξέρω όμως πως δεν μπορείς να αντισταθείς σε τέτοιο πειρασμό). Εγώ όπως είπα και λάλησα πιο πριν το κέφι μου κάνω!

Καλή σας Κυριακή!

Anef_pareksigisews
Κυριακή 18/11/2007 – 10:40 π.μ.

the Idiot Mouflon είπε...

"....Εκείνο που είπα είναι ότι σ’ αυτό το στάδιο δεν πρέπει να κολλάμε στις προσωπικές μας απόψεις, ίσως για να αποδείξουμε ότι έχουμε δικαιωθεί!"

Άχαχαχαχαααα!!! Εδώ ο Χροστόφιας υποστήριξε τον τΑΣΣΟ από πίκκα και για να αποδειχτούν λανθασμένοι όσοι υποστήριξαν τη συνεργασία με τη μετριοπαθή δεξιά και την ανάγκη απομόνωσης των απορριπτικών πριν αλώσουν τους χώρους δεξιά, αριστερά και στο κέντρο. Και συνεχίζει να ακολουθεί αυτή την πορεία ο Δημήτρης παρά το ότι οι επιλογές του σχετικά με τον τΑΣΣΟ και την μετά το δημοψήφισμα πορεία έχουν παράξει απτά, καταστροφικά αποτελέσματα.

Όταν η ελληνόψυχη, απορριπτική συνεπαρτζιά δρατζέψει (δεξιά και αριστερά) τι θα πείτε πως έφταιξε; Η φράξια του 89 πάλε; Ή θα ονομάσετε άλλη φράξια ... του 04 ίσως;

Ανώνυμος είπε...

@ Idiot Mouflon,

Στην προσπάθεια σου για αυτοδικαίωση, εμποτισμένη με μια δόση ρεβανσισμού, απαιτείς από το ΑΚΕΛ την αναγνώριση πιθανών (κατά τη γνώμη σου) λαθών, λες κι εσύ κατέχεις το αλάθητο. Ακόμα παραγνωρίζεις ότι κάποια θέματα είναι ήδη λυμένα ενώ για άλλα υπάρχει ακόμη διάσταση απόψεων και έτσι δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά τι είναι σωστό και τι λάθος!

Στην πρόσφατη συγκέντρωση (στη Λευκωσία) της ανεξάρτητης κίνησης στήριξης της υποψηφιότητας Χριστόφια ήταν παρόντες πάρα πολλοί άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς (ανένταχτοι και μη) αλλά και από τον καλούμενο δημοκρατικό χώρο. Δεν πιστεύω ότι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι είναι πλήρως ταυτισμένοι σήμερα με την πολιτική του ΑΚΕΛ ή έστω μ’ αυτή του Χριστόφια. Απλώς έχουν ιεραρχήσει τις προτεραιότητες τους, έχουν βάλει κάποιες minimum απαιτήσεις και έχουν καταλήξει στον Δημήτρη Χριστόφια. Όλα τα’ άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τελεία και παύλα! Διαφορετικά είναι σαν να διυλίζουμε τον κώνωπα ή να κυνηγάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος! (Και μην μου πεις ότι λέω κι εγώ ότι πιθανό να σου έχουν πει και άλλοι …)

Anef_oriwn
18/11/2007 – 9:13 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε τελεία, ούτε και παύλα.

Θα συνεχίσω να φωνάζω ακριβώς επειδή ...στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων μου .... την αντίσταση σε κάθε τύπου καθεστώτα ή ηγεσίες που απαιτούν το θάνατο της ελεύθερης σκέψης, την επιβολή του "κρύψε να περάσουμε", την οικονομική και ψυχολογική εξόντωση όσων διαφωνούν ... θα τη βρεις ψηλότερα από την όποια πολιτική νίκη μιας γιαλαντζί αριστεράς.

Γιαλαντζί γιατί δέχεται ότι "αφού πολεμάμε όποιον στρέφει όπλα εναντίον μας, με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να εξοντώνουμε και όποιον στρέφει ιδέες εναντίον μας". Είναι τούτης της σχολής ο Δημήτρης και ο Κατσουρίδης και για μένα αυτό ΔΕΝ είναι αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

@ Idiot Mouflon,

Έλαμ, μη συγχύζεσαι! Δεν σου στέρησα το δικαίωμα (από πού κι ως που) να εκφράζεσαι όπως γουστάρεις! Ελευθέρα βήματα πολλά και για όλους μας στην blogοσφαιρα.
Όμως να σου επαναλάβω ότι σου είπα και στο blog proedrikes πριν κάποιες μέρες. Αν νομίζεις ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι Αριστερά και δεν σε εκφράζει καθόλλου, χίτσιην κουτσιήν καθόλλου, (και θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό) γιατί δεν προχωρείς στη δημιουργία μιας νέας κίνησης ή κόμματος; Πεδίον δόξης λαμπρό θα ανοιχθεί μπροστά σου!

Anef_oriwn
19/11/2007 – 7:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Εν εκατάλαβα, δηλαδή πρέπει υποχρεωτικά κάποιος να ενταχθεί σε πολιτικό σχηματισμό για να μπορείς μετά την όποια κριτική του να τη μηδενίζεις ...λέγοντας στους συντρόφους "μα τούτος εν άλλου κόμματος"; Τούτα τα κατσουριδίτκα πούλα τα αλλού, δαμέ δεν πιάνουν πάζα!

By thw way, λύσε μου μιαν απορία... πως βρέθηκαν τα πιάτα υψηλοβαθμων "συντρόφων" δίπλα από το πιάτο του Α.Ρ. (επίσης γνωστού ως Number One); Τι τρώγανε μαζι; Ροδιές του Θεού; Για μαραθώνιο ετοιμάζονταν;

stalamatia είπε...

Ίλαντρε
Μπορεί να έχεις δίκιο σ'αυτό που λες και ναι κάποιος να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε όποια ηλικία και να είναι , όμως είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο .Δεν ξοφλώ βέβαια τους ανθρώπους που συνταξιοδοτούνται κάθε άλλο, απλά βγαίνοντας κάποιος στη σύνταξη 60-65 χρονών δημιουργείτε μια θέση για το παιδί του το εγγόνι του.Βέβαια μπορεί εγώ να τα βλέπω πολύ απλά τα πράγματα και να κάνω λάθος ,γιατί καμιά φορά και ο 60άρης νάχει πίσω του ολόκληρη φαμελιά και να μη φτάνει μια σύνταξη.

Ανώνυμος είπε...

Idiot Mouflon,

Τελικά (δηλαδίς προ το τέλος της) η συζήτηση κάτω από το post αυτό, έγινε διαλογική μεταξύ υμών και ημών! Εν πάσει περιπτώσει … Έχουμε τζιαι λέμε:

1. Απ’ ότι εκατάλαβα εσένα το πρόβλημα σου (ή το εσσhκιν σου όπως λαλούμε τζιαι κυπρέικα ή καλαμαρίστικα τα απωθημένα σου) εν με του Κατσουρίδη τον 2ο; (Γιατί υπάρχει τζιαι τρίτος!).

2. Sorry, αλλά αφού θέλεις να είσαι ελεύθερος σκοπευτής (τζιαι να μεν κάμεις κόμμα) δικαίωμα σου! Πάλε εν μου ππέφτεις λόος!

3. “…πως βρέθηκαν τα πιάτα υψηλοβαθμων "συντρόφων" δίπλα από το πιάτο του Α.Ρ. (επίσης γνωστού ως Number One);” – Τζιαι πάλι sorry αλλά ούτε σερβιτόρος είμαι ούτε και γκαρσόνι αλλά ούτε και πιατοποιός!

4. Απ’ ότι ξερω το “Number One” ετραούα (ετραγουδα) το η Παπαρίζαινα!

5. Και το Α.Ρ εν ίξερω ίνταμ που σημαίνει; Μήπως “Άνθρωπος Ρολόι”;


Anef_oriwn
19/11/2007 – 10:47 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω το ότι υπάρχει και τρίτος, η υποψία μου ήταν πως είσαι αυτός:

November 12, 2001
New Marathon Tours: Results of AGM

CSE

The AGM of New Marathon Tours, which took place on November 9, 2001
at the BEAU RIVAGE hotel in Larnaca, carried out the following business and made the following decisions:
.
.
.
(2) Removal and election of directors. Based on the provisions of the Articles of Association of the company relating to the rotation of directors, the following members of the Board stepped down during the meeting: Messrs. Stelios Thoma, Andros Constantinou, Yiannos Katsourides, Doros Ieropoulos, Costas Hadjiyiannis, Michail Voicu and Alekos Evangelou. All the aforementioned, with the exception of Mr. Alekos Evangelou, presented themselves as candidates for re-election and were re-elected to the Board.
.
.
.

Ανώνυμος είπε...

Idiot Mouflon,

Για να ηρεμήσεις από τις υποψίες που σε κατατρύχουν (η καχυποψία δεν είναι καλό πράμα), να σου πω ότι δεν είμαι ούτε ο τρίτος αλλά ούτε και ο τέταρτος! Και φυσικά αυτά που τσιτάρεις στα αγγλικά ουδεμία σχάση έχουν μαζί μου!
(Έχω παρατηρήσει πως στα μυαλά κάποιων η καχυποψία σε βάρος των νεοεισερχομένων επισκεπτών των blog ευδοκιμεί πολύ. Συνήθως συνοδεύεται και από μπόλικες εικασίες ποιος μπορεί να είναι ο νέος θαμώνας της blogόσφαιρας– η φαντασία κάποιων πράγματι οργιάζει σε τέτοιες περιπτώσεις!)
Ήδη έμενα μου έχουν κολλήσει δυο ταμπέλες επωνύμων (ο “τρίτος” είναι η δεύτερη) – για να δούμε πόσες θα μαζέψω τελικά!

Anef_oriwn
19/11/2007 – 3:45 μ.μ

Ανώνυμος είπε...

Την απορία μου θα την προσπεράσεις, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Ποιάν απορία σου Idiot Mouflon; Εν είμαι ο “τρίτος” είπα σου! (Εσκεφτουμουν να πω πάσο – πιλόττα ξέρεις; - σε νέα παρέμβαση σου γιατί αρκετά μονοπωλήσαμε το χώρο και το χρόνο εδώ μέσα αλλά διαλογίζομαι –θκιαολίζομαι- ποια απορία σου προσπέρασα – μάλλον από αριστερά!)

Anef_oriwn
19/11/2007 – 5:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αααα … για κάποια πιάτα ελάλες, Idiot Mouflon!!!
Τζιαι είπα σου πως εν είμαι ούτε γκαρσόνι, ούτε ταβερνιάρης και ούτε και πιατοποιος, αλλά ούτε και της επαγρύπνησης! Άρα εν έχω χαπάρι … Αχάπαρος είμαι όπως φώναζαν κάποτε του Σαβέβσκυ, όμως ο τωρασινός ο Όκουκα εν πιο αχάπαρος!

Anef_oriwn
19/11/2007 – 5:28 μ.μ.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη