9 Οκτωβρίου 2007

Δημοσκόπηση "Που σου νέφκω" Νο 4

Ποια εφημερίδα διαβάζετε τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα;

Οι Κύπριοι μπλόγκερς ίσως αποτελούν την μοναδική ομάδα ανθρώπων στη Κύπρο που ο Φιλελεύθερος δεν έχει την πρωτιά. Άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από 2 άτομα όλοι οι υπόλοιποι διαβάζουν εφημερίδα. Δείχνει ότι οι μπλόγκερς είναι άτομα ενημερωμένα.

Άλλο αξιοσημείωτο, είναι ότι κανένας δεν διαβάζει Μάχη. Αν μας διαβάζει ο Σαμψών θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα της δημοσκόπησης.

Αντιλαμβάνεστε ότι επειδή ο καθένας είχε δικαίωμα για περισσότερες από μια ψήφο τα ποσοστά είναι απλά ενδεικτικά.

Πολίτης 39% (37 votes)
Φιλελεύθερος 26% (24 votes)
Χαραυγή 13% (12 votes)
Σημερινή 10% (9 votes)
Αλήθεια 5% (5 votes)
Cyprus Mail 5% (5 votes)
Καμία 2% (2 votes)
Μάχη 0% (0 votes)

Σύνολο 98 ψήφοι

Σιγά σιγά θα το σκιαγραφήσουμε το πολιτικό προφίλ της κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Πού θα μας πάει;

Η καινούρια δημοσκόπηση που είναι ήδη αναρτημένη ελπίζω να προκαλέσει το ενδιαφέρον λόγω της ευαισθησίας της. Άντε βάλτε το χέρι στη καρδιά και απαντήστε με πλήρη ειλικρίνεια. Μία ψήφος ανά άτομο!

11 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Αν έχω πρόβλημα με το φύλο γίνεται;

Ου, εξήασα, εγέρασα, δεν κάμνει να ονειρεύκουμαι φοιτητική ζωή.

Sceptic Anonymous είπε...

Εν έχω πρόβλημα να συγκατοικήσω με Τ/Κ σπουδαία τα λάχανα. (Ψήφισα ναι φυσικά) Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε απολύτως για το πρόβλημά μας.

Όπως είπα και πριν σε διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να τα βρίσκουμε με τους Τ/Κ (ή τουλάχιστον κάποιοι από εμάς) αλλά όταν μπει ο παράγοντας κοινότητα στη μέση χαλά η συνταγή.

Για τούτο είμαι πεπεισμένος. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαντόζονται οι υπέρμαχοι της Ελληνο-Τουρκικής φιλίας.

Υπάρχουν πάρα πολλές αλλάγες στην νοοτροπία που πρέπει να γίνουν και στις δύο κοινότητες για να μπορέσουμε να συγκατοικήσουμε με επιτυχία. Βασικά αν δεν δημιουργήσουμε Κυπριακή ταυτότητα, όπως ακριβώς ο Αμερικάνος είναι πρώτα Αμερικάνος και μετά ότιδήποτε άλλο έτσι και στην Κύπρο. Στην Αμερική δεν θα έβρεις εγχώριους τρομοκράτες, ενώ στο Λονδίνο έχουμε πολλούς από ότι φαίνεται. Και για να γίνει τούτο πρέπει να έχουμε πολλά άλλα κοινά εκτός που την συγκατοίκηση, θέλουμε κοινή ιστορία, κοινές γιορτές, ακόμα ίσως και κοινή γλώσσα ή αν γίνουμε όλοι εντελώς δίγλωσσοι, θέλουμε μικτούς γάμους ώστε στο τέλος να μην υπάρχει Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι αλλά Κύπριοι οι οποίοι κάποιοι έχουν ελληνική ή τουρκική καταγωγή. Και εννοείται ότι οι μητέρες πατρίδες θα πρέπει να κοπούν - αλλά υπάρχει έτσι τσανς;

Αυτή η αμφίδρομη διαδικασία σύγκλισης δεν τι βλέπω να γίνεται και για αυτό και είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της Κύπρου.

Lexi_penitas είπε...

Σκεπτικιστή τα λες πολύ όμορφα. Αυτός ακριβώς πρέπει να είναι ο μάξιμουμ στόχος. Αν δεν αρχίσουμε όμως από τα πιο απλά και εφικτά δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί.

Είχαμε τα τελευταία χρόνια σημαντικό πισωγύρισμα. Αν έχουμε έστω κάποιες ελπίδες για το ιδανικό μέλλον που περιγράφεις δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μας προσπεράσουν. Ας απαλλαγούμε πρώτα από τους τουρκοαλλεργικούς που κυβερνούν. Ίσως, ίσως λέω έτσι δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω νομίζω με τον ανώνυμο σκεπτικιστή πιο πάνω. Λεω νομίζω γιατί θα επιστρέψω να διαβάσω πιο προσεκτικά αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου πιο δόκιμα-αυτή τη στιγμή πήζω σε δουλειά.

Όμως έχω να πω πως με τεράστια χαρά βλέπω αρκετά εξαιρετικά Κυπριακά μπλογκς...και ίσως θα πρέπει να δούμε πως αυτό θα αποκτήσει δυναμική παρουσία στην ευρύτερη κοινωνία αλλά πάντα με τις αρχές του Διαδυκτίου-χωρίς ιεραρχίες κέντρα και λοιπές αηδίες.

Ένα ζήτημα που με μπερεδεύει είναι πως από τους μετρητές μου βλέπω πάρα πολλά "χτυπήματα" από την Κύπρο στο ιστολόγιο μου, αλλά ελάχιστα σχόλια. Η πλειοψηφία των σχολίων είναι από την Ελλάδα...Βέβαια το μπλογκ που έχω τώρα είναι πολύ καινούργιο και ίσως βγάζω βιαστικό συμπέρασμα, αλλά...

Χαίρω που ανακάλυψα και αυτό το ιστολόγιο! Θα το προσθέσω στους δεσμούς αργότερα.

Lexi_penitas είπε...

Πολίτη Πίττα σε καλωσορίζω στο μαγαζί μου. Σε παρακολουθώ από την ημέρα που έβαλες μπρος το δικό σου. Χαίρομαι που αξιόλογες φωνές σαν την δική σου προστίθενται στην Κυπριακή μπλογκόσφαιρα.

Όσον αφορά τη δυναμική παρουσία μας έκανα κάποιες σκέψεις πρόσφατα στο
http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html

Επίσης αναδεικνύοντας μέσα από αναρτήσεις το γεγονός ότι αλλού η μπλογκόσφαιρα παρεμβαίνει, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα ενθουσιώδη υποδοχή. Αυτό όμως δεν αναιρεί την πεποίθηση μου ότι από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Με την ευκαιρία που συμπληρώνω ένα χρόνο (αορ)ιστολογόντας προγραμματίζω ένα αφιέρωμα στα κυπριακά μπλογκς, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες με τη συμμετοχή δημοφιλών κυπρίων μπλογκερς. Ελπίζω από τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί να μπορούν να βγουν συμπεράσματα για παραπέρα ενέργειες.

Lexi_penitas είπε...

Δυστυχώς μου έκοψε το λινκ. Αν πας στο αρχείο ή στη κατηγορία "μπλόγκιγκ" θα το βρεις στις 10 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Σκέψεις για τη κυπριακή μπλογκόσφαιρα"

Unknown είπε...

Πολύ ωραία, θα παω να δω. Στο μεταξύ , επέτρεψε με να σε "κεράσω" το παλιό μου Ιστολόγιο που έζησε κοντά ένα χρόνο και πήγε εξαιρετικά καλά-πλην όμως, αν έπρεπε να το καταταξω, θα το έλεγα "Ελληνικό" και όχι Κυπριακό, ή εστω "γενικό". Θα βρεις πολύ υλικό για διάβασμα εκεί μέσα :-)

Unknown είπε...

ok, το είδα και σου άφησα κάποιες σκέψεις.

Rakuneta είπε...

omologw einai ena erwtima pou den mporw na apantisw amesws!

epomenws i apantisi mou tha itan tha to skeftomoun. den ine thema mono dikwn mou pepoithisewn alla k dikwn tou. i sigkatoikisi ine diskolo pragma dedomenou tou kindinou asimfwnias xaraktira.
ara prepei na dw poso sigkatavatiko ine to atomo ayto, oson afora politikes pepoithisis! ti ennow me ayto? stin kaliteri periptwsi na ine atomo anoixtomialo k na mporei na dei ta pragmata sfairika k stin xeiroteri na min ta sizitame kan!

oson afora tis thriskeytikes pepoithisis den exw kanena provlima! exw zisei sto idio diamerisma me pakistano k omologw pws ixame apsogi sxesi, efoson mporousa na antilifthw k na katanoisw tis anagkes tou k aytos tis dikes mou (o sigkekrimenos xrisimopoiouse diko tou sfougaraki gia ta piata mias k to kreas pou trwgame gia ayton itan molismeno...)

i kolliti mou exei arketes epafes me me tourkokiprious logw doulias k den me enoxla katholou.

stin doulia mou pali k egw erxomai se epafes me tourkokiprious k kapote me tourkous k omologw pws pio poli enthousiazomai mazi tous otan milane ellinika!

apo tin alli an skeftis pws goustarw trella k palaba ton sever levent arthrografo stin afrika ayto leei polla!

epanalamvanw, den exw provlima me kanena anthrwpo sti gi efoson vevaiws vevaiws xerei na sevete tis opoies epiloges, aksies, kai arxes tou allou!

me ayta k me ayta o sillogismos mou eftase sto telos!

Lexi_penitas είπε...

Με λίγα λόγια Ρακουνέτα έπρεπε να ψηφίσεις ότι δεν έχεις πρόβλημα. Τα προβλήματα που αναφέρεις είναι γενικά προβλήματα συγκατοίκησης τα οποία δεν έπρεπε να λάβεις υπόψη. Ίσως δεν πρόσεξες τη σημείωση κάτω από τη δημοσκόπηση :)

Σταρχεία μου είπε...

Θα σας διηγηθώ μια εμπειρία που έζησα.
Στην εστία που έμενα σε γερμανική φοιτητούπολη κάναμε μια συνεστίαση με ξένους φοιτητές και είπαμε ο καθένας να πάρει κάτι από τον τόπο του. Πήρα και γω το χαλούμι μου και πήγα. Με το που φτάνω διαπίστωσα ότι κάποιος είχε πάρει ήδη ένα χαλούμι, αλλά απ΄ότι γνώριζα, δεν υπήρχε άλλος κύπριος εκεί. Έψαξα να βρω το δράστη και από εκείνη τη μέρα απέκτησα μια φίλη που μένει στην άλλη μεριά του τοίχους της Λευκωσίας. Από αυτή τη φιλία έμαθα πολλά και κυρίως πώς μπορεί μια γενιά να μεγαλώσει στις δυο μεριές ενός τοίχους με κούφια ιδανικά και στιγνές προπαγάνδες.
Έχω συγκατοικήσει και με Τουρκοκύπριους και με Τούρκους και με Κινέζους και με Χιλιανούς και με Καμερουνέζους και δε με έχει φάει κανείς.
Αντίθετα συνεννοούμουν καλύτερα μαζί τους και καμιά μάμμα δε μου ζήτησε να κουβαλιώ της κόρης της αβέρτα λουκάνικα τζαι κουπέπια για να μεν τρώει τζίντα λιπαρά φαγιά το "μωρόν" της τζαι πάθει τίποτε.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη