8 Οκτωβρίου 2007

ΓΣΠ: Γνωρίζετε ότι....

Με την ευκαιρία του σκανδάλου (μικρό μπροστά στα τόσα) που δημοσίευσε η Χαραυγή, σκέφτηκα ότι πολλοί από τους αναγνώστες μάλλον δεν θα γνωρίζουν κάποια σημαντικά στοιχεία σε σχέση με το ΓΣΠ.

Το ΓΣΠ είναι σύλλογος, δηλαδή ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το κράτος δεν έχει καμιά σχέση με τη διοίκηση ή την διαχείριση των οικονομικών του.

Σκοπός του εκτός από τη διάδοση της Γυμναστικής και την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, είναι "η Ελληνοπρεπής διάπλαση των μελών του και γενικά της Ελληνικής νεότητας της Νήσου με όλα τα μέσα, τα οποία μπορούν να συντελέσουν στην προαγωγή και επίτευξη του σκοπού αυτού." Μέλη του μπορούν να γίνουν μόνο "όλοι οι Έλληνες το γένος ή την υπηκοότητα"

Το πρώτο καταστατικό υπολογίζω ότι συντάχτηκε το 1894 που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Ίσως τότε τα πιο πάνω να ήταν θεμιτά. Όμως σήμερα; Πόσος αναχρονισμός και πόση εθνοκεντρική στένωση στα μυαλά τους πια; Και μάλιστα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία που το 1/5 του πληθυσμού της αποτελείται από μη Έλληνες. (χωρίς να υπολογίζω τους Τ/Κ). Σε μια κοινωνία που υποτίθεται θέλει να συνυπάρξει με τους Τουρκοκύπριους.

Ε λοιπόν σε αυτούς τους εθνομασώνους δώρησε η κυβέρνηση μας τα 2.2 εκατομμύρια λίρες.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του ΓΣΠ και απεικονίζει την αθλητική εστία (μακέτα). Προσέξτε τις ελληνικές σημαίες με τη Κύπρο στη μέση. Πάω πάσο!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Geloiotites kai kataloipa enos ethnikismou pou mas moirase sta dyo kai mas katasparaxe ti hora.
Oi eleeinoi ethnikistes prepei na sikothoun na fygoun. Kapos etsi xekinise kai to 1948 na empleketai ston athlitismo i politiki kai o ethnikismos... se ligotero apo 30 xronia eixame kataferei na dorisoyme stoys eisboleis toyrkous thn misi mas patrida. Mualo omos den prokeitai na baloume opos fainetai... eimaste axioi tis moiras mas

Banana Republic Cyprus είπε...

Φίλε μου Lexi_penitas, δυστυχώς πάθαμε τόσα και τόσα για αυτόν τον αρρωστημένο εθνικισμό που μας βαράει και τίποτε δεν μάθαμε. Και ούτε πρόκειται να μάθουμε. Όσο ζει και βασιλεύει η γενιά του Παπαδόπουλου και η επόμενη, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Και το πλέον τραγικό είναι ο τρόπος που ευνουχίζονται οι νέοι που υποτίθεται αύριο θα πρέπει να αναλάβουν αυτή τη καημένη χώρα…

Yiota είπε...

ως νεα , δεν ακουω κανεναν. ναι στο παρελθον σκεφτομουνα με βαση το τι ελεγε ο εκαστοτε ηγετης του κομματος, αλλα πλεον δεν προκειται να παω με τα νερα κανενου, εκτος και αν εχει ανοιχτα μυαλα, γιατι απλα βαρεθηκα να ψηφιζω μονο και μονο για να καθονται απλα σε μια καρεκλα!
οσο για το καταστατικο, ειναι κριμα να υπαρχουν τετοιες οπισθοδρομικες καταστασεις τη στιγμη που ολοι γιναμε χιλιες και μια ρατσες!

Σταρχεία μου είπε...

Καλύτερα να χτυπούν τα καμπανούθκια του Σιακόλα παρά να δώκουν τα λεφτά μου στους "εθνικόφρονες" παύλα σωβινιστικά γουρούνια (γεια σου βρε Αλέκα)! Πώς ορίζεται ο "Έλλην το γένος"; Με DNA test;

stalamatia είπε...

Λέξι πένιτα το μόνο Γ Σ Π που θυμάμαι είναι το παλιό που πέρναγα καμιά φορά απ'έξω τον καιρό της Γαλιλαίας. Οι εθνικισμοί φέρνουν ότι φέραν στο τόπο μας και να πάνε να πνιγούν οι εθνικιστές. Αυτό που μου αρέσει είναι η ωραία σου ιστοσελίδα και ειδικά ειδικά τα εκπαιδευτικά σου ο μεταφραστής πολύ βοήθησε στα αγγλικούλια. Εγώ πάντως σ'ευχαριστώ και νάσαι καλά με την οικογένεια σου.

betmikee είπε...

Γειά σου φίλε μου,
Ο εθνικισμός έγινε για κάποιους αυτοσκοπός...Για κάποιους "ελληναράδες" τζαι καλά,που διαχειρίζονται την όλη υπόθεση όσο πιο χάλια γίνεται...
Τζαι εγώ θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα,αλλα όπως πολλά σωστά είπες,σε μια κοινωνία που το 1/5 του πληθυσμού της αποτελείται από μη Έλληνες,ο σεβασμός προς τους υπόλοιπους εν κάτι παραπάνω που απαραίτητος...Κρίμα που εν το καταλάβουν ορισμένοι...

Lexi_penitas είπε...

Αυτό το ποστ το έβαλα για να δουν οι νεώτεροι ότι ο εθνικισμός είναι βαθιά ριζωμένος και θέλει μεγάλο αγώνα να ξεριζωθεί.

Σταλαματία μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Νάσαι καλά και πάντα χαρούμενη.

Φίλε Betmikee καλωσόρισες στο μπλογκ μου. Κάνε την βόλτα σου όποτε βρίσκεις καιρό. Θα προσπαθώ πάντα να υπάρχει κάτι ενδιαφέρον.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη