26 Σεπτεμβρίου 2007

Ούτε γάτα ούτε ζημιά...


Μήπως δεν πρέπει να ανησυχούμε τελικά. Μήπως τα πάντα είναι υπό έλεγχο και για όλα φταίει η αντιπολιτευτική μου διάθεση και η προκατάληψη εναντίον του Τάσσου και της παρέας του; Αυτό το ερώτημα μου ήρθε στο μυαλό καθώς ξεφύλλιζα τη σημερινή έκδοση του Φιλελεύθερου. (σε PDF από το διαδίκτυο). Ποια είναι τα θέματα που κανονικά θα έπρεπε να απασχολήσουν τους αρθρογράφους της μεγαλύτερης κυπριακής εφημερίδας στις αναλύσεις τους; Αν όχι για τίποτε άλλο αλλά σαν υποχρέωση προς τους αναγνώστες τους που περιμένουν να πληροφορηθούν για τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν στη πατρίδα τους. Δε λέω, η παράθεση των ντόπιων ειδήσεων είναι πάντα πλούσια. Όμως υπήρξαν κάποια θέματα που εκεί στο "Φ" έκριναν ότι δεν θα έπρεπε να απασχολήσουν τους κατοίκους της βραχονησίδας.

Ο μπάτσος που φάγαμε από τη φίλη Συρία ήταν το μόνο θέμα που σχολιάστηκε από τη σύνταξη από τα τρία που έψαξα να βρω. Το σχόλιο μάλιστα υπέδειχνε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αιφνιδιάστηκε επειδή είχε σχετικές πληροφορίες για το κρουαζιερόπλοιο από τον Αύγουστο. Η ανικανότητα της να προλάβει το κακό δεν απασχόλησε καθόλου τον καλό μας "Φ". Παρά μόνο έκανε υποδείξεις για ψύχραιμους χειρισμούς για να προλάβουμε χειρότερα. Άμαν εγαμήθηκε η ρκα εβαλε ρομανισιν που λένε και στο χωριό μου. Δεν βρέθηκε καλέ ένας συντάκτης (ούτε και στα παραπολιτικά) να ρωτήσει "τι κάνατε εδώ και ένα μήνα ρε ανίκανοι;"

Το θέμα με την επίσκεψη του Τουργκάι Αβτζί στο Ιταλικό κοινοβούλιο και τη παράδοση σε δύο Ιταλούς βουλευτές διαβατηρίων και ταυτοτήτων της "ΤΔΒΚ" σε τελετή στο Ιταλικό κοινοβούλιο, γίνεται καθαρή προσπάθεια να υποβαθμιστεί σε πλήρη αρμονία με την λογική του "σιγά και τι έγινε;" Πραγματικά! Και τι έγινε; Απλά η χιονοστιβάδα της αναγνώρισης ή της Ταϊβανοποίησης όπως προτιμά ο φίλος ο Σκεπτικιστής μεγαλώνει.

Η πρωτοβουλία της Σουηδίας να οργανώσει άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό ερήμην των ενδιαφερομένων μερών, και με συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, με στόχο την εξεύρεση τρόπων για να αρχίσει αμέσως ή το συντομότερο δυνατόν ο διακοινοτικός διάλογος στο πλαίσιο της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου απουσιάζει παντελώς. Ούτε οι διαμαρτυρίες των δικών μας ότι πρόκειται για εκτροπή δεν καταγράφονται καν. Το κατάπιαν αμάσητο.

Η αντιμετώπιση με τη λογική του "δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο" από τον "Φ", όλων των αρνητικών εξελίξεων στο Κυπριακό και η επιμελής απόκρυψη των ευθυνών της κυβέρνησης είναι η συμβολή της εφημερίδας στη συνωμοσία παραπλάνησης του λαού από τους κυβερνώντες. Ο λαός πρέπει να ζει και να ψηφίσει με την ψευδαίσθηση ότι η αγωνιστική, πατριωτική μας κυβέρνηση προωθεί τα εθνικά δίκαια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Το μπλογκ αυτό θα συνεχίσει να αποκαλύπτει το ρόλο της εφημερίδας αυτής, όχι γιατί έχει πρόβλημα με την εφημερίδα καθαυτή, αλλά επειδή συχαίνεται το ψέμα και την υποκρισία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη