20 Αυγούστου 2007

O Φιλελεύθερος

Συχνά πυκνά αναφερόμενος στον Φιλελεύθερο (Φιλ) τον στολίζω με διάφορα κοσμητικά στην προσπάθεια να υποδείξω με έντονο τρόπο τον ύπουλο ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας στο θέμα των προεδρικών. Κάποιος φίλος διαμαρτυρήθηκε σε ποστ μου στο μπλοκ προεδρικές διερωτώμενος γιατί ενοχλούμαι που ο Φιλ υποστηρίζει τον Τάσσο. Εκείνο που πραγματικά με ενοχλεί είναι ο ύπουλος τρόπος που η εφημερίδα αυτή το παίζει ανεξάρτητη και ο σκοπός μου είναι να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι της όσο γίνεται πιο πολύ.

Όπως ανάφερα και αλλού για μεγάλη μερίδα του λαού ο Φιλ έχει ακόμα τον μανδύα του ανεξάρτητου. Ας δούμε όμως πόσο πραγματικά ανεξάρτητος είναι. Σήμερα βγαίνει με πρωτοσέλιδο "Εισηγούνται φάγωμα Τάσσου. Νέα προκλητική παρέμβαση από την Ομάδα Διεθνών Κρίσεων" (ΟΔΚ), International Crisis Group. Η ΟΔΚ σε έκθεση της για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση αναφέρεται και στο Κυπριακό με θέσεις από αυτές που όλο και πιο συχνά ακούμε από το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ε.Ε., αλλά και χώρες μέλη της Ε.Ε. μεμονωμένα). Θέσεις που μας αρέσει να βαφτίζουμε "φιλοτουρκικές" αλλά κατ' ουσία τείνουν να καταντήσουν σταθερές θέσεις της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης μας να διαχειριστεί τις επιπτώσεις στην μετά το δημοψήφισμα περίοδο.

Αυτό είναι το απόσπασμα που αναφέρεται στον Τάσσο "Cyprus is the biggest and most obvious obstacle to any EU attempt to relaunch its Turkey relationship. Just as a calming of Turkey’s conflicts with Greece had to wait until nationalist, old-guard leaders left the stage, the Cyprus conflict’s resolution may require not just the departure of veteran Turkish Cypriot hardliner Rauf Denktash, who has already stepped down, but also Tassos Papadopoulos, who above all persuaded Greek Cypriots to vote against the Annan Plan in 2004 and has announced he will stand for president again in February 2008. There seems little chance in the short term that Greek Cyprus will genuinely discuss bicommunal, bizonal arrangements. As governments forget the initial shock of how the Greek Cypriot government broke its promise to accept the UN plan, the chance of real EU pressure on Nicosia to compromise is lessening."

Εσείς βλέπετε πουθενά εισήγηση για "φαγωμα"; Εγώ το μόνο που βλέπω είναι αυτό που σήμερα διαπιστώνει η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, δηλαδή όσο είναι ο Τάσσος πρόεδρος, λύση δεν θα υπάρξει. Αλλά, η ευκαιρία να επαναφέρουν στο προσκήνιο την διεθνή συνωμοσία εναντίον του Εθνάρχη δεν έπρεπε να χαθεί. Κρίμα που δεν ανέφεραν και τα ονόματα των Χριστόφια και Κασουλίδη στην έκθεση, έτσι που να συμπληρωθεί το σενάριο. Τότε θα μπορούσαν να το συνδυάσουν και να πιάναν μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Λοιπόν, βασισμένοι στο αξίωμα που λέει: ότι λένε οι ξένοι στο οποίο εμείς δεν συμφωνούμε είναι για μας εχθρικό, πρέπει να προστατέψουμε τον ηγέτη μας που μπαίνει φραγμός στα σχέδια τους.

Σε σημείωμα του για την ΟΔΚ ο Φιλ αναφέρει "Υποστηρίζει πως είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, μη κερδοφόρος ανεξάρτητος οργανισμός που στόχος του είναι να προάξει την επίλυση κρίσεων και να εργαστεί για την επίλυση κρίσεων διεθνώς. Μέλη της ομάδας αυτής είναι διάφορες προσωπικότητες από το διεθνή χώρο και κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των μελών είναι οι Μόρτον Αμπράμοβιτς (πρώην βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρέσβης στην Άγκυρα), Τζιορτζ Σόρος, Λόρδος Πάτεν (πρώην επίτροπος της ΕΕ), Τόμας Πίκερινγκ (πρώην πρέσβης στον ΟΗΕ), Ερσίν Αρίογλου (Τούρκος βουλευτής) και άλλοι."

Προσέξτε το "Υποστηρίζει" Από μια απλή μελέτη των οικονομικών καταστάσεων της ΟΔΚ φαίνεται ότι είναι όντως μη κυβερνητικός, μη κερδοφόρος οργανισμός που χρηματοδοτείται κατά 40% από περισσότερες από 20 κυβερνήσεις, δεκάδες ιδρύματα, εταιρείες και πολλούς ιδιώτες. Οι κατάσταση εσόδων/ εξόδων δείχνει περίπου ισοζυγισμένη. Από που βγαίνει λοιπόν το "υποστηρίζει" και όχι "ειναι"

Από τα 46 μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και την πληθώρα των Senior Advisers, ο Φιλ μας αναφέρει τον ένα Τούρκο, τον Αμερικάνο που είναι πρέσβης στην Άγκυρα και άλλους δυο. Ένα Αμερικάνο και ένα Βρεττανό. Τυχαίο κι' αυτό; Άνευ σημασίας;

Για όποιο θέλει να μελετήσει περαιτέρω η ιστοσελίδα της ΟΔΚ είναι http://www.crisisgroup.org

Για αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή διάβασα όλο το κείμενο δηλώνω ότι σε πάρα πολλά σημεία διαφωνώ και το βρίσκω άδικο και ετεροβαρές σε βάρος της Κύπρου. Διερωτώμαι όμως ποιον βαραίνουν οι ευθύνες που σε τρία χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω στις απόψεις της διεθνούς κοινότητας για την Κύπρο.

Βλέπετε αγαπητοί φίλοι πως ο "ανεξάρτητος" Φιλ γέμισε τα μυαλά πολλών αναγνωστών του ότι εξυφαίνεται διεθνής συνωμοσία εναντίον του πολυχρονεμένου μας προέδρου επειδή αυτός είναι ανυποχώρητος προασπιστής των εθνικών δικαίων από τις επιβουλές των κακών ξένων.

Αν μάλιστα το συνδυάσει κάποιος στο μυαλό του με την πρόσφατη εξ Αθηνών (βλέπε προεδρικού) συνωμοσιολογία ......... βγάλτε τα δικά σας συμπερασματα.

4 σχόλια:

Sceptic Anonymous είπε...

Εδώ συμφωνούμε. Ο "Φ" δυστυχώς παίζει το εύκολο χαρτί της συνωμοσιολογίας και του λαϊκισμού. Με το να βλέπει "φάγωμα" του Παπαδόπουλου παραπέμπει σε άλλες επόχες δεκαετία του 1960, του 1970, ακόμα και του 1980 όταν όλοι οι "κακοί" οι ξένοι σχεδιάζαν να καταστρέψουν την άμοιρη Κύπρο μας.

Ως που ο κόσμος τρώει τέτοιου είδους δημοσιεύματα θα υπάρχουν και άτομα/δημοσιογράφοι που θα τα σερβίρουν.

Αρά ευτυχώς που υπάρχουν και τα ανεξάρτητα μέσα, καλή ώρα τα ιστιολόγια για να τους λέμε ότι δεν έχουν μονοπώλιο στις ειδήσεις. Το θέμα είναι πόσοι μας ακούν. Ίσως να κάμουμε και ένα ποστ στην Αγγλική για τούτο το θέμα για να το διαβάσουν και οι Τ/Κ, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Κύπρου, όπως και όσοι ξένοι έχουν σχέσεις με την Κύπρο.

Επειδή πολλές φορές οι ειδήσεις στις κύριες εφημερίδες μεταφράζονται στα Αγγλικά και κυκλοφορούν σε πρεσβείες και ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η όλη φάση μου θυμίζει τις αναφορές της ΣΙΑ για τις διάφορες χώρες και όταν στην καταχώρηση της Κύπρου διαβάζουμε ότι στην Κύπρο υπαρχει πρόβλημα πορνείας και διακίνησης γυναικών, αρχίζουν τα όργανα - ποιος έκανε τους Αμερικάνους υπεύθυνους για να μας τι λένε κ.ο.κ.

Δεν μπορεί δηλαδή ένας οργανισμός να έχει άποψη για το Κυπριακό, όσο αρνητική και να είναι; Φυσικά μπορεί, έχουμε δημοκρατία δόξα σοι ο θεός. Τωρά αν εμείς θέλουμε να βλέπουμε εχθρούς και να εξακολουθούμε να βλέπουμε τα πράγματα μυωπικά - καλή μας νύκτα. Καλή λύση το 2024 και αν.

Ανώνυμος είπε...

Akoma evas logos giati tha kerdisei o TAssos sto telos (o Phileleftheros exei osn kikloforia exouv oles oi alles efimerides mazi).

Mipos avto eivai pou se evoxla ?

Dikaioma tns kathe efimeridas va ypostirizei (kai me opoio tropo thelei) opoio thelei.

Giati dev sxoliazeis to gegovos oti to ekfrastiko orgavo tou arestou sou eivai to fasistiko evtypo (Maxis). Mou aresei pou kata ta alla o ethnikistis (gia seva) eivai o Tassos... edw o kasoulidis ypostirizete apo tnv efimerida tns EOKA B' kai eivai ola meli gala....

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε

ίσως σε παραπλάνησε το γεγονός ότι έχω γράψει πολλά εναντίον του ΑΚΕΛ για την συστράτευση του με τον Παπαδόπουλο και έχω υποδείξει την ευθύνη του στη αποτελμάτωση του κυπριακού και την μετατόπιση των ευθυνών της μη λύσης στη δική μας πλευρά μετά το δημοψήφισμα. Πάντα όμως από θέσεις αριστερές και με την ελπίδα ότι το κόμμα θα συνέλθει και να προσπαθήσει να σώσει ότι σώζεται. Με την ρυμούλκηση του ενός τρίτου του λαού στο άρμα του απορριπτισμού και της διχοτόμησης (ο Ματσάκης τόλμησε και το είπε καθαρά) η Κύπρος δεν είχε μέλλον.

Παρ όλον που στα μάτια τα δικά μου και πιστεύω και τα δικά σου η αξιοπιστία του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια έχει τρωθεί σημαντικά, και επειδή δεν πιστεύω στο λευκό σαν επιλογή θα εξηγήσω γιατί θα ψηφίσω Χριστόφια. Ή αν προτιμάς γιατί δεν θα ψηφίσω Κασουλίδη.

1. Ο Χριστόφιας έχει μεγαλύτερη αποδεκτικότητα μεταξύ των Τ/Κ και πιστεύω ότι με σωστή επαναπροσεγγυστική πολιτική θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Σ' αυτό θα βοηθηθεί περισσότερο από τους αριστερούς, παρά ο Κασουλίδης από τους δεξιούς ψηφοφόρους τους.

2. Σαν δημόσιο πρόσωπο και δη σαν πρόεδρος της βουλής λειτούργησε ακομμάτιστα (κατά το δυνατό) και καθιερώθηκε σαν σοβαρός statesman διεθνώς.

3. Στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης η αριστερά έχει πολύ μεγαλύτερες ευαισθησίες από το ΔΗΣΥ που εκφράζει κατά κύριο λόγο τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το ζήσαμε στη διάρκεια της δεκαετίας Κληρίδη.

Με λίγα λόγια με τραυματισμένη εμπιστοσύνη και τα γιατί των τελευταίων 5 χρόνων να στριφογυρίζουν στον εγκέφαλο και να μου σκοτώνουν φαιά κύτταρα θα τον ψηφίσω. Επειδή επίσης πρέπει να φύγει ο Τάσσος και ότι εκπροσωπεί και να ξαναδώσουμε στην ελπίδα για επανένωση μια ευκαιρία.

Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο αλλά δεν θέλω να σε κουράσω. Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

kyriakos είπε...

@anonymos

h onomasia enos antikimenou den eggyate panta kai thn pragmatikh tou taytotita

gia paradigma egw lew oti eimai kyriakos sthn alh8eia mporei na eimai akomh kai gynaika

otan baftisw to triantafilo skatoloulloudo den simenei oti 8a mirizei skata panta 8a myrizei omorfa

an baftiseis tous bolemenous aftou tou topou me thn yparxousa katastash patriotes den simenei oti einai oute simenei oti kapoioi den einai


o filelef8eros leei oti einai ane3artitos telika pote den htan pragmatika ane3artitos twra fanike

to akel leei oti einai koumounistiko komma eno oi energies tou dixnoun oti anoikei sthn proodeftikh aristera

to komma tou xitler elege oti htan e8nikososialistiko kinima eno htan akra de3ia

h sobietikh rosia elege oti htan koumounistikos paradisos eno eixe 3epesei pro pollou se dixtatria stalin

oi ypostirixtes tou basilia ston ellhniko emfilio aftoapokalousan tous eaftous tous E8nikofrones
enw htan basilikoi

h gynaika mou lalei oti exase kila alla o kolos ths en opos to trapezi


me liga logia file mu den se orizei to ti les oti eisai alla oi pra3eis sou

oi hgetes mas ola afta ta xronia elegan sthn europh kai ston kosmo olokliro oti 8eloume lysh alla eipame oxi otan mas thn dosan sto piato oi tourkokyprioi apenantias ola afta ta xronia o hgeths tous tous eixe odigisei se apomonosh kai oloi nomizan oti den 8elan lysh bghkan stous dromous diadilosan dio3an ton ntextaz kai eipan nai sto dimopsifisma


twra pia
oti kai na pei o tasos sthn europh den prokite na ton pistepsei pote kanenas oi pra3eis mas hrtan na aneresoun ta legomena mas


den pan na leei o tasos oti 8elei oi pra3eis tou ton ka8orizoun gia to ti einai

anoi3e ta ma8kia sou file mu na deis ti ginete den einai strabos o gyalos strava armenizei o tasos

makari na katalaveis ti sou eipa kai na eisai elef8eros

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη