30 Αυγούστου 2007

Και όμως, οι μπλόγκερς μπορούν.


Παρακολούθησα από την τηλεόραση, με συγκίνηση, τις ψεσινές σιωπηλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί. Εκεί που η σιωπή έγινε κραυγή βροντερή και γροθιά ενάντια σε ένα κράτος κομματαρχών και απατεώνων. Ένα κράτος που διοικείται από ανίκανους και ελεεινούς. Το μαυροφορεμένο ανθρώπινο ποτάμι έκλαψε τα παιδιά του, έκλαψε τα δέντρα του και τη μοίρα του από την οποία φαίνεται δεν μπορεί να ξεφύγει.

Αυτές οι συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις με πρωτοβουλία της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε κανένα. Ανήκει σε όλους τους μπλόγκερς. Την πήραν σαν σκυτάλη, τα κινητά με τα sms. Την ανακοίνωσαν οι εφημερίδες. Την κάλυψαν τα δελτία των καναλιών. Χωρίς οργανώσεις, χωρίς πολύχρωμα πανό, χωρίς ατζέντα, χωρίς αρχηγούς. Τελικά το μπλόγκινγκ δεν είναι μόνο έκφραση σκέψεων και ιδεών και ενίοτε χαβαλές. Αλλού έχει καταστεί κοινωνική δύναμη. Αυτόνομη και μαχητική που δυναμώνει καθημερινά.

Άντε και στα δικά μας......

3 σχόλια:

zappa είπε...

opws ksereis ayta sthn Kypro einai ligo adynata.....o kosmos den ais8anetai toso polly thn anagkh na kinh8ei dynamika

Noullis είπε...

respect

Ανώνυμος είπε...

av kofkei o vous tous tha alla3ouv kybervisi... av pav kai psyfisouv tnv kybervisi pou tous afike va krousouv tote ti va peis, exouv tnv dyvamn tns psysous va timorisouv avtuos pou adyvatisav va tous prostatevsouv... av dev to kavouv tote eivai a3ioi tns tyxns tous.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη