12 Μαΐου 2010

Το κυπριακό βαθύ κράτος σε δράση

Θα ήταν ευχής έργο αν επρόκειτο για πραγματική ασπίδα ενάντια στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θα ήταν πολύ παρήγορο αν ήταν απλά μια κακόφωνη χορωδία.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δυστυχώς πρόκειται για συμμορία που στόχο έχει την προστασία και  την επέκταση της εξουσίας των κατεστημένων. Πρόκειται για σύνολο κατευθυνόμενων δράσεων που καθορίζονται από κεντρικό διευθυντήριο το οποίο δρα στα πρότυπα του βαθέως κράτους της Τουρκίας. Στόχος η ποδηγέτηση όλων των πτυχών της ζωής των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο που να διαιωνίζει την παρουσία των ίδιων ανθρώπων στα κέντρα λήψης των ζωτικών για την Κύπρο αποφάσεων.

Η παρουσία τους δεν είναι κάτι νέο στο τόπο. Απλά έγινε πολύ πιο έντονη όταν στην εξουσία σκαρφάλωσε για πρώτη φορά  μια δύναμη που δεν ήταν του σιναφιού τους. Που δεν θα μπορούσαν εύκολα να τη φέρουν στα μέτρα τους. Που ανέδειξε πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν μορφοποιηθεί ούτε αλλοτριωθεί από το κατεστημένο.

Η λύσσα με την οποία η σύγχρονη κυπριακή ακροδεξιά, κρυμμένη κάτω από τη προβιά του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, πολεμά όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης δείχνει και το μέγεθος της ταύτισης της με τις επιταγές του κατεστημένου.

Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να βολεύει και τον ΔΗΣΥ που βλέπει το χάσμα μεταξύ του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και των πρώην συμμάχων του να διευρύνεται και τις δικές του πιθανότητες να (συν)κυβερνήσει το 2013 να μεγαλώνουν.

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ παρουσιάζεται είτε ανίκανο είτε απρόθυμο να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς του κατεστημένου περιοριζόμενο σε αναχρονιστική και χωρίς όραμα επιχειρηματολογία. Και ας είναι τη δική του κυβέρνηση που έθεσε σαν στόχο η συμμορία.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ακόμα δυόμισι χρόνια να αλλάξει την μέχρι σήμερα πολιτική της συμβίωσης με το βαθύ κράτος. Αν δεν το κάνει ούτε και τώρα που οι προθέσεις του κατεστημένου φάνηκαν πεντακάθαρα είναι άξιος της τύχης του. Και εμείς της δικής μας...

Στους υπέρμαχους της ελεύθερης ελεεινολογίας, του ελεύθερου διασυρμού και σπίλωσης προσώπων, της ελεύθερης δολοφονίας χαρακτήρων και της ελεύθερης έκφρασης δολοφονικών απειλών, αφιερώνω το νέο πόνημα του γίγαντα Ρήγα. Γράφτηκε σαν σχόλιο σήμερα στο βόθρο της κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Προσέξτε και την περιρρέουσα ομοφοβία.

Ο/Η Ρήγας είπε...
Καλές οι αντιπαραθέσεις, αλλά τώρα που μας διαβάζει όλη η Κύπρος και η Ελλάδα, καλό είναι να επιτελέσουμε και κοινωνικό έργο για τα μικρά παιδιά που τυχόν να μας διαβάζουν.

Το αλφαβητάριο: ΣΦ

Σφαγή!
Σφαγή! Σφάδαζε ο σφογγοκωλάριος.

Σφίξανε οι ζέστες από τότε που επέστρεψε από την σφηκοφωλιά.

Θυμήθηκε που του έσφιγγε τον πωπό ο σφετεριστής της βόρειας Κύπρου και σφαγέας των Κούρδων και που με σφικτά τα χείλη χαμογελούσε αφού του άρεσε.

Άρχισε λοιπόν να σφυρίζει ένα τραγούδι:

Μαύρη, μωρέ, μαύρη ζωή που κάνουμε,
Μαύρη ζωή που κάνουμε εμείς τα γιουσουφάκια
θέλω να ζήσω εις την Τουρκιά,
εις του Πασά την πάχνη,
θελήματα να του'καμνα,
εγώ και η Πραξούλλα
Μίχο λεβέντη έβρε τον,
τον πουσταρά τον Ρήγα
ακούς εκεί τους πούστηδες
Γραικό να με νομίζουν
--
Ρήγας

16 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Lexi

Σοβαρά, τώρα τους διαβάζει όλη η Κύπρος και όλη η Ελλάδα; Τι καλά!!
Άμα το χοντρίνουν κι άλλο ξέρουμε ποιες αδελφές οργανώσεις να καλέσουμε,
που είναι και Έλληνες και δεν είναι σφογγοκωλάριοι. Οι αδελφοί οι δικοί μας κατεβαίνουν κατά πολλές χιλιάδες στους δρόμους και δεν ντύνονται superman τα βραδυα στα κρυφά! Όσο για τους Ρήγες,ο καναπές τους ίσως μόνο να οσμίζεται την πορδή του αγώνα τους!!

gregoris είπε...

testing

gregoris είπε...

εύστοχο τζιαι επί της πολιτικής ουσίας το κείμενο λέξη

kyriakos είπε...

σιγά μην τους διαβάζει και όλη η ελλάδα και όλη η Κύπρος.. παλαβούτσιοι..

Meropi είπε...

Πολύ "λεβέντη" βρίσκω τον Ρήγα (άραγε το Ρήγα Φεραίο είχε υπόψη του όταν καθιέρωνε το ψευδώνυμο?). Τώρα που βρήκε και ανέλπιστους υπερασπιστές (απ' ότι πληροφορούμαι μέχρι και την Ένωση Συντακτών Κύπρου), του ήρθε και η ποιητική έμπνευση βλέπω. Πολύ εμπνευσμένο το ποιηματάκι του!!!!!
Και μη χειρότερα να λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά μήπως χάνουμε την ουσία; Το συγκεκριμένο μπλοκ πρέπει να κλείσει, όχι γιατί διέταξε η αστυνομία ή το δικαστήριο, αλλά γιατί είναι τόσο ακραίο και περιθωριακό που σιγά - σιγά θα έπρεπε να "ψοφήσει" από μόνο του δίχως να πάρει κανένας είδηση. Αυτή θα έπρεπε αν ήταν η φυσιολογική του πορεία σε μια σύγχρονη κοινωνία, που απεχθάνεται τις ακρότητες. Ενώ επί της ουσίας δεν διαφωνώ με την πράξη του Μακάριου, αλλά και τη διερεύνηση της αστυνομίας, βλέπω το αποτέλεσμα: ενώ τα κοπέλια είχαν πέσει από τις 1000 - 2000 επισκέψεις στις 500, μετά τις εξελίξεις ανέβηκαν στις 14000!
Πολλές φορές πρέπει να κοιτάζουμε *και* την τακτική στην προσπάθεια επίτευξης ενός στόχου.

gregoris είπε...

στροβολιώτη ούτε οι διαχειριστές του, ούτε η πολιτική γραμμή που προπαγανδίζει φαίνουνται να εν περιθώριο. ναι εν ακραία (χυδαία για να είμαστεν ακριβείς) η φρασεολογία του, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για έκφραση του πολιτικού κατεστημένου, στο κέντρο δηλαδή της εξουσίας, όι στην γωνιά...

Ανώνυμος είπε...

Γρηγόρη αν είναι έτσι, να μετοικήσουμεν το συντομότερο στο πιο μακρινό σημείο. Γιατί αν δεν κάνουμε κάποιες παραδοχές, δεν αξίζει να συνεχίσουμε να ζούμε στην νήσον των αγίων!

kyriakos είπε...

ηρεμήστε ρε παιδιά ΟΚ μπήκαν 14000..

ε, και;
Εκάμαν το χάζι τους είδαν τι είναι τούτο το Γριστοφκιας Γοτζ και φύγαν..

Πριν γίνουν όλα αυτά είχαν απο 300-600 unique visitors

http://www.blogrankings.com/sitedetails/3567.html

μετά απο όλα αυτά και ενώ το όνομα τους παίζει ακόμη στα κανάλια πήγαν στους 800.. σιγά τα λάχανα δηλαδή..

Εν τόσο παλαβός ο κόσμος νομίζετε;
Δεν καταλαβαίνει τι παίζει; Καταρχάς φυλλάδες όπως το CW Βλ: /ενωσις κτλ. τον πλημμυρίζουν καθημερινά ξέρουν ποιοι βρίσκονται απο πίσω και τι παίζει.

ηρεμήστε..
Ομονοια Λαος πρωτάθλημα..

Εκείνο που θα έπρεπε να μας πειράζει είναι η αποκάλυψη της Υπαρξης βαθέους κράτους και συνωμοσίας ενάντια στο πρόεδρο.

Η ουσία της όλης υπόθεσης είναι πως ¨Φ¨ - CW είναι αδέρφια δίδυμα.. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενα απλό και ωμό παρακλάδι.

Πλέον έχουμε τα μάθκια μας ανοικτά και ξέρουμε τι εστί Ξενής του Ξενή .. Σέρτης- Ρηγας ΚΤΛ ΚΤΛ.

Εμείς πιάσαμε το λαβράκι όχι αυτοί.

Lexi_penitas είπε...

Ο Ρίκκος, ο Παπαδάκης, ο Κουλίας και ο Κληρίδης τους παραχώρησαν συνεντεύξεις, ο Νικωλάκοις, ο Λιλλήκας και άλλοι τους υποστήριξαν επαναλαμβάνοντας μονοδιάστατα την επωδό της ελευθερίας της άποψης. Δεν φαίνεται λοιπόν να είναι τόσο μοναξιασμένοι.

Από την άλλη όλοι αυτοί που ανάφερα δεν τολμούν να μιλήσουν στο ίδιο ύφος επειδή οι πολίτες θα τους γύριζαν (ακόμα περισσότερο) την πλάτη. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αναδεικνύουμε αυτή την ταύτιση. Κανένας απορριπτικός πολιτικός δεν θα ήθελε να ταυτιστεί μαζί τους γι' αυτό και όλοι φρόντισαν να μας πουν ότι δεν υιοθετούν (τάχα μου) τις θέσεις τζιαι το ύφος του CW. Φοβούνται οι ξιμαρισμένοι μασκοφόροι. Φοβούνται να φανεί το προσωπο τους. Εμείς πρέπει να τους αποκαλύπτουμε!

Συμφωνώ λοιπόν Κυριάκο ότι εμείς πιάσαμε λαυράκι!

Ανώνυμος είπε...

Λεξι μαλλον εχασες καποια επεισοδια.
ΕΝ ΟΥΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ.
ΟΥΛΛΟΙ και μαλιστα αναφέρθησαν για το δικαιωμα ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου(του ποιου?) ΧΩΡΙΣ Ν ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ KAN ,ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.
Υποκρισια???????
Μια το C.W. μια τ αμπελοοπουλια μια τα δικαιωματα δηθεν των καπνιστων...
Αναρωθκιούμαι τι σχεση εχουμε με την ευρώπη.

Andreas

Unknown είπε...

Η άποψή μου, όπως τη γράφω σε μία παράγραφο (δεν αξίζει παραπάνω το θέμα) στο αυριανό άρθρο στον Πολίτη:

"Christofias What???? : Ε ναι, από την ημέρα που έγινε εκείνη η σουρεαλιστική «επίσκεψη» στο σπίτι του Μπιν Λάντεν…συγνώμη, του δικηγόρου κου Ξενοφώντος , βαρέθηκα να με ρωτάνε «μα τι είναι αυτό το Χριστόφιας Ουότς;»

Θυμάστε την κλασική πια ρήση του μακαρίτη Andy Warhol για τα 15 λεπτά διασημότητας που δικαιούται ο πάσα ένας;

Τον δικαιώσαμε λοιπόν.

Πέρα όμως από τις πλακίτσες, θα πω τούτο και το εννοώ: Το διαδίκτυο ειδικά σε επίπεδο ιστολογίων ήταν είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι απολύτως αυτορρυθμιζόμενο.

Η οποιαδήποτε εισαγγελική παρέμβαση και ακόμα περισσότερο η οποιαδήποτε καταδίκη και φίμωση ιστολογίου, δημιουργεί ένα εξαιρετικά, μα εξαιρετικά επικίνδυνο δεδικασμένο, που η όποια εξουσία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσει για να περιορίσει όσους την ενοχλούν.

Αν κατά του συγκεκριμένου ιστολογίου είχαν κάνει μηνύσεις όσοι κατά καιρούς έχουν γίνει εκ μέρους του αντικείμενο σπίλωσης, χλευασμού, ύβρεως κλπ, (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) τότε οι μηνύσεις θα ξεπερνούσαν κατά πολύ όσους το γράφουν και το διαβάζουν μαζί.
Οι εξουσίες, είναι εκ φύσεως ανάλγητες ακόμα και αν «συμφωνούμε» μαζί τους.
Δεν υπάρχει λόγος να τις εξοπλίζουμε περισσότερο, δεν το έχουν ανάγκη καμία."

Αυτά γράφω αύριο στην εφημερίδα.

Από κει και πέρα, έχω κάτι πιο σοβαρό να θίξω, αλλά δυστυχώς δεν έχω αρκετά στοιχεία ώστε να το προσθέσω στο θέμα. Κάπου πήρε το μάτι μου, πως έχει γίνει ανάλογη ιστορία με το μπλογκ Προλεταριακό.

Και αναρωτιέμαι τώρα, γιατί δεν έγινε ανάλογη φασαρία και γιατί οι ευαισθησίες λειτουργούν (από όλους) μονόπαντα.

Προσωπικά ούτε με το "Προλεταριακό" και την ιδεολογική του ματιά μπορώ να ταυτιστώ, ούτε με το απαράδεκτο ύφος του "Χριστόφιας".

Όμως πραγματικά , πολύ πραγματικά, πιστεύω πως οι αρχές ασφαλείας και οι εισαγγελείες δεν έχουν απολύτως καμία θέση στην μπλογκόσφαιρα. Οι καιροί -όχι οι Κυπριακοί αλλά γενικώς- είναι εξαιρετικά περίεργοι και οι εξουσίες είναι ικανές για οτιδήποτε. Σήμερα αυτές, αύριο άλλες. Το "Δεδικασμένο" σε μια υπόθεση διαδικτύου, προσωπικά, το τρέμω.

Πέρα από το γεγονός πως όλη αυτή η βαβούρα κοντεύει να κάνει "μάρτυρες" τους επιτρόπους.

Unknown είπε...

Και κάτι άλλο -για μένα σημαντικό.

Το Χριστόφιας Ουότς είναι κατάπτυστο όχι λόγω των όποιων θέσεών του, αλλά για τη γλώσσα του, το ύφος του, τη χυδαιότητα του, τη συστηματική λεκτική βία που ασκεί κατά κάθε διαφορετικής γνώμης και άποψης, γιατί έχει υποκαταστήσει την πολιτική επιχειρηματολογία με τις ύβρεις και τη σπίλωση των "αντιπάλων"

Αυτή είναι η δική μου θέση.

Phivos Nicolaides είπε...

Μετά τον χειμαρρώδη Γιώργο 'ΠολίτηΠήττα' τι άλλο να συμπληρώσει κανείς.

BlaCk piTt είπε...

Δεν ασχολήθηκα πολύ με το θέμα αλλά όλη αυτή η βαβούρα έσπρωξε και εμένα στο εν λόγω ιστολόγιο.
Τέτοιες απόψεις πρέπει να υπάρχουν, να ακούγονται και να προσπερνιούνται. Με το να ασχολούμαστε τόσο πολύ μ’ αυτές είναι σαν να τους δίνουμε υπόσταση και να παραδεχόμαστε πως είναι άξιες συζήτησης και διαλόγου. Κάτι που απέχει από την πραγματικότητα.
Δεν γνωρίσω κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό μένω ως εδώ.
Απλά δεν αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

το χριστοφιας γοωτς ενοχλει τη κατοχικη κυβερνηση χριστοφια επειδη αποκαλυπτει τις προδοσιες εις βαρους της κυπρου και τις φασιστικες μεθοδους που χρησιμοποιει.θα σταματησει οταν το 2013 η κυπρος ελευθερωθει και επιτελους επελθει η δημοκρατια στο νησι εμτα απο πεντε χρονια διακυβερνησης ενος καπιταλιστικου αγγλοαμερικανοτουρκοφιλου οργανισμου που λεγεται ακελ και το οποιο αποκαλει την κατοχικη τουρκια και τους εγκαθετους της αδερφιαμε αυτο αυτο το ξενοφερτο κομμα υποδηλωνει την τουρκικη του καταγωγη και προελευση.ας μην ξεχνουμε και το συνθημα του ακελ οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος.πραγμα που εφαρμοστηκε οταν ειδαν οτι ο λαος μας αγαπησε το εν λογω μπλογκ και δεν μπορουσαν να ο φιμωσουν με πμευματικη τρομοκρατια οπως με τον ανεφ οριων και τα εξι του προφιλ η τον μαρκο τραμπουξοπουλο της εδον αθηαινου.τοτε σταλθηκε η κατοχικη αστυνομια με ακελικα στελεχη φυσικα τα ξημερωματα για να εισβαλλει στην κατοικια δικηγορου που εμφανιζαν σαν διαχειρηστη του χωρου αυτου.η κινηση εγινε ξημερωματα για να μην κινησουν υποψιες και προφανως για να μην βγει ο λαος στον δρομο και να φωναξει οχι στον φασισμο.οι ταχα υπερμαχοι της ελευθεριας της εκφρασης εφαρμοζουν μια στυγνη δικτατορια και αποκαλουν διχοτομικους οσους δεν σκυβουν το κεφαλι στην τουρκια και τους συμμαχους της.ο λαος δεν ξεχνα τον μελιγαλα καθεστωτικοι ανανικοι του πολιτης της γνωμης και της χαραυγης.θα κανουμε υπομονη εμχρι το 2013 οταν θα απαλλαγουμε απο την κατοχη.τοτε ο λαος θα ανασανει πια με την πενταχρονη κατοχη που εφερε λαθρομεταναστες κριση,φορους ακριβεια κατακτητες στην εργασιες μας και το σχεδιο αναν ξανα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη