29 Μαρτίου 2010

Oμαδική και ατομική ηλιθιότητα.

Έτσι για να απομακρυνθούμε λιγάκι από το συνεχές αυτομαστίγωμα είπα να πορευθούμε ολίγον βορειότερα. Συγκεκριμένα στη δυτική ακτή της Γηραιάς Αλβιώνας. Θα ταξιδέψουμε μέχρι το άστυ του Μάντσεστερ, όπου διέπρεψε ο ήρωας της πρώτης ιστορίας και όπου ζει και εργάζεται ο ήρωας της δεύτερης. Θα παραθέσω δυο παραδείγματα τα οποία με προβλημάτισαν και με εκνεύρισαν σαν γεγονότα και θα ζητήσω τη βοήθεια σας προκειμένου να ξεκαθαρίσω αν εγώ είμαι ο παράξενος ή κάποιοι άλλοι ομαδικά ή ατομικά. Λοιπόν για να μην καταντήσω να γράφω ατέλειωτες εισαγωγές όπως τον αγαπητό Άνευ Ορίων (άτε πάλε, δωρεάν διαφήμιση πελλέ μου), μπαίνω απευθείας στο θέμα.

Ο ήρωας της πρώτης ιστορίας λοιπόν είναι ο γνωστός ποδοσφαιριστής, μοντέλο, άνθρωπος της σόου-μπιζ, και σύζυγος της γνωστής Spice Girl, Βικτώριας. Είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Για να ξηγιώμαστε σωστά από την αρχή, δεν τα έχω με τον Ντέιβιντ όσο και αν μου ήταν αχώνευτος γιατί στη ποδοσφαιρική αρένα ήταν πάντα με τους αντιπάλους της αγαπημένης μου ομάδας. Τα έχω με τον κόσμο. Τα έχω με τους "δημοσιογράφους". Τα έχω με αυτούς που ταΐζουν εκατομμύρια ανθρώπους με κουτόχορτο καθημερινά. Κάντε φίλοι μου τον κόπο και πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι εδώ. Δεν θα μπω στον κόπο να μεταφράσω το κείμενο μιας που η τεράστια πλειοψηφία των αναγνωστών μου πιθανότατα γνωρίζει καλύτερα αγγλικά από μένα. Θα αναφέρω μόνο για αυτούς που βαριούνται να διαβάσουν τη παραπομπή, ότι ο κύριος Ντέιβιντ μετά από πρόσφατο τραυματισμό του δεν μπορεί να εμπλακεί σε σεξουαλική συνεύρεση με τη Βικτώρια. Και από τότε τρίζουν τα θεμέλια της Βρετανικής αυτοκρατορίας. Και από τότε τρέμουν οι Άλπεις και τα Ιμαλάια και απειλείται παγκόσμιο τσουνάμι. Και από τη στιγμή που έγινε γνωστό τίποτε από τα εκατομμύρια γεγονότα που συμβαίνουν κάθε λεπτό στον κόσμο δεν μπορεί να έχει περισσότερη σημασία. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αγαπητοί φίλοι η συγκεκριμένη είδηση στις 6:30 σήμερα το απόγευμα ήταν η πιο δημοφιλής είδηση στην ιστοσελίδα του Γιούροσπορτ-Γιαχού. Αφήνω την εξήγηση του φαινομένου στα ικανά μυαλά σας.

Η δεύτερη ιστορία είναι εδώ. Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο Εμμανουέλ Αντεπαγιόρ. Είναι επιθετικός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτυ που κατάγεται από το Τόγκο. Πριν λιγότερο από 2 μήνες, βρισκόταν στο λεωφορείο που έπεσε θύμα ενέδρας από αντάρτες στην Αγκόλα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις επιβάτες του λεωφορείου. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού κυπέλλου των Αφρικανικών εθνών. Και όμως αυτός ο τύπος εμφανίστηκε σε εκδήλωση στην Αγγλία φορώντας μπλούζα με στην οποία εικονιζόταν πυροβόλο όπλο. Εε λοιπόν, ζητώ εξήγηση.

ΥΓ: Κάποιοι χλευάζουν την εκδήλωση του ανοίγματος του οδοφράγματος του Λιμνίτη παρομοιάζοντας την με πανηγύρι. Ξεχνούν όμως όταν πριν λίγους μήνες υπήρχαν δυσκολίες στο άνοιγμα του οδοφράγματος, η συμπεριφορά τους θύμιζε αρσενικό που έφαγε κλωτσιά στους όρχεις. Άντε ρε όρχεις που μας λέγατε ότι θα έπρεπε να κλείσουμε και τη Λήδρας. Θυμάστε ρε όρχεις;

2 σχόλια:

pasανάκατά είπε...

Areskeis mou polla!!

Oti katigoreis kamneis to...
-Anousian isagogi
-makrin sholio (i to pio makri sholio) gia to pio ilithio thema pou ta dio
-pio simontomo gia to deutero thema pou en kapos pio ... sovaro
-tjai...parakalw, se isterografo to anoigma tou limniti!!

mia hara...

Lexi_penitas είπε...

Νάσαι καλά ρε φιλε Πασανάκατε. Δύσκολο να αρέσουμε σε όλους. Και ποιος είπε ότι πάντα γράφουμε για να αρέσουμε;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη