10 Μαρτίου 2010

Συλλογή υπογραφών για την αποδέσμευση κονδυλίων για τον πολιτισμό

Πατήστε το εικονίδιο για να σας μεταφέρει στο σχετικό petition

Οι άρχοντες μας για ακόμα μια φορά συμπεριφέρονται στον πολιτισμό σαν να είναι ο φτωχός συγγενής. Οι φορείς του πολιτισμού χρειάζονται και τη δική μας στήριξη. Συνυπογράψτε το κείμενο με το αίτημα τους για αποδέσμευση των κονδυλίων για τον πολιτισμό που καθυστερεί απαράδεκτα στις σχετικές επιτροπές της βουλής.

Προς
Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
και Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Παιδείας

Λεμεσός, 1Φεβρουαρίου, 2010

Αξιότιμοι κύριοι,

Εμείς οι οργανωμένοι φορείς Πολιτισμού, που χορηγούμαστε, κυρίως, από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη διοργάνωση των πλείστων εκδηλώσεών μας, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες δυσκολίες για δεύτερη συνεχή χρονιά. Επιτρέψετέ μας, λοιπόν, να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους.

Η καθυστέρηση που προκαλείται στην έγκριση των κονδυλίων για τον πολιτισμό, από την Ολομέλεια της Βουλής, επηρεάζει, δυσμενώς, τη δυνατότητα λειτουργίας μας αφού μένουμε εκτεθειμένοι (για εργασίες και υπηρεσίες τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει από τον ιδιωτικό τομέα) τόσο για δραστηριότητες του 2009, όσο και για άλλες που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Αυτή η καθυστέρηση στη ροή παραχώρησης των εγκεκριμένων χορηγιών παρατηρήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία μας βρήκε απροετοίμαστους με αποτέλεσμα να αντεπεξέλθουμε των ειλημμένων υποχρεώσεών μας, όχι χωρίς συνέπειες. Δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε πως η ίδια καθυστέρηση θα προκύψει και φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης εξέτασης του θέματος στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Δεν αμφιβάλλουμε, ποσώς, ότι η Βουλή μας επιτελεί ορθά το έργο της ελέγχοντας τη λειτουργία των κρατικών τμημάτων όμως, ταυτόχρονα, θεωρούμε πως ο συνολικός χρόνος που απαιτείται δυσχεραίνει σωρεία μη κερδοσκοπικών φορέων πολιτισμού στην ομαλή λειτουργία τους. Ως αποτέλεσμα τούτου πλήττεται άμεσα η πολιτιστική ανάπτυξη αλλά και η απασχόληση και συμμετοχή σεβαστού αριθμού ατόμων (καλλιτεχνών, τεχνικών κ.ά.), χωρίς τη συμμετοχή και υποστήριξη των οποίων οι περισσότερες εκδηλώσεις δεν μπορούν καν να πραγματοποιηθούν.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να επισπεύσει, όσο είναι δυνατόν, την έγκριση των σχετικών κρατικών κονδυλίων για τον πολιτισμό, από τα οποία η δράση μας είναι, σχεδόν αποκλειστικά, εξαρτημένη, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης όπου ο ιδιωτικός τομέας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι φειδωλά και ανεπαρκή σε χορηγίες.

Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για περαιτέρω επεξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολλη καλοσύνη βλεφτει με τουσ βουλευτες, οπως και το πολλην το γλύψιμο.
Φέρει πείν ενα, "δωστε μας τα ριαλλια τωρα ρε αμπαλατοι καρακιοζιες, να μεν σας κατεβουμε να τα καμουμε λιλιτσια τζιμέσα" νομίζω ηταν υπεραρκετο και δεόντος ευγενικό τησ περιστασεως..

Demetris είπε...

Ate olan kanei!!!!
Anieis jai sou falies nyhta-nyhta!
Poion politismo re lexi - dame en ehoume p.h pezodromia (oxa touta en liotero politismos pou tin kavla tou enos jai tou allou na anevasei sahles diaskeves gia eswteriki katanalwsi) enw taftohrona logiwn logiwn paragwgoi politismou oi mono en diamartyrounte gia tis hydaiotites (xana ia paradeigma) tou kentrou tehnwn lefkwsias alla synagifounte panw pou to buffet anistoritwn egkainiwn parea me ti kori tis frederikis.
P.S. I Lemesos se antithesi me alles poleis arages sou giati jai pws katafernei na eshei tosa politistika gegonota? Kleidi: En en epeidi pianei parapaonw lefta pou to YPPO.

Lexi_penitas είπε...

Δημήτρη μεν είσαι μονοκόμματος ρε φίλε. Ποιος είπεν ότι τα λεφτά πρέπει να τα αφαιρέσουν που τον προϋπολογισμό για τα πεζοδρόμια ή για την αισθητική αναβάθμιση των πόλεων τζιαι των χωρκών μας.

Νομίζω κανένας εν αντιλαμβάνεται καλλύτερα το ππόιντ σου που τους ανθρώπους που ετσουβάλλιασες με την κόρην της Φρειδερίκης. Τζιαι καλά εν την χονεύκεις την βρομισμένη, τζιαι καλά κάμνεις, όι όμως να κάμνεις λες τζιαι ξαφνικά ήβρες το κριτήριο που πρέπει να χρησιμοποιά η βουλή για το μοίρασμα των κονδυλιών.

Δαμέ πάσιν εκατομμύρια στο πιο διεφθαρμένο κομμάτι του "αθλητισμού" μας, στα σωματεία, του φούρπου. Ας τα πιάσουν που τζιαμέ.

Μα σοβαρά τωρά. Θέλεις να πεις ότι ούλλοι οι υπόλοιποι προορισμοί των κοντυλλιών εν καλλύττεροι που τούτον που αναφέρνει το πετίσιον;

Aceras Anthropophorum είπε...

Να πιάουν που τον φούρπο, να πιάουν που τα προνόμια των ψηλόβαθμων κυβερνητικών, να πιάουν που την φορολογίαν της νεκκλησιάς, να πιάουν που την φορολογίαν της ρύπανσης, να πιάουν που την φοροδιαφυγήν, να πιάουν που την καλλύττερην διαχείρησην των ιμικρατικών, να πιάουν κόφκοντας ηλήθια τζιαι άχρηστα έργα για δρόμους. Αβάντζον έχουν οι βουλευτές. Κουλτούραν δεν έχουν.

Demetris είπε...

To theman en en pothen tha kopsoun gia na dwkoun. En giati jai pws na dwkoun.
Ta parapanw pou ta misa ad-hoc politistika gegonota en epipedou nipoagwgiou me miden prosfora (opothen jai an to piaeis), oi monimes hrimatodotiseis edimiourgisan mian uber-taxi dimosiwn ypallilwn, enw o tropos diaheirisis twn leftwn jai pou tous men jai pou tous de en apla, xana, diaftharmaneos (jai jeinon omws misodoji). Jai milw pou mesa - epia jai gw lefta.

A! Jai en ivra kanena kritirio - anafernw gegonota, memonomena men, pou omws apodeiknyoun symperifores isaxia apolitistes me twn vouleftwn jai tou YPPO. Syllogikes syperifores.

Tropoi proothisis jai hrimatodotisis pera pou to kratos yparhoun akopoi. Eidika gia ta posa ta opoia apartizoun ton proypologismo oulwn toutwn twn 'non-profit'. Alla aman kalomatheis....
Jai as klisei jai kanenas organismos, as paei jai kanenas na kamei kati allo - en jai en antropi.

Apanta gia ti Lemesso na doume - ate. Wild guess.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη