15 Ιανουαρίου 2010

Θαυμάστε δημοσιογραφία

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί αναγνώστες!
Αποκαλύπτουμε στη κυπριακή κοινή γνώμη το μέγεθος της αναξιοπιστίας ενός από τα επιφανή στελέχη της κάστας των διχοτομιστών της μικρής μας χώρας. Τον κ. Λάζαρο Μαύρο. Ο κ. Μαύρος εργάζεται στο συγκρότημα Δίας στο οποίο ο δολοφονηθείς Άντης Χατζηκωστής ήταν διευθύνων σύμβουλος. Θα παραθέσουμε διαδοχικά αποσπάσματα από τη στήλη του στην εφημερίδα Σημερινή στις 13, 14 και 15 Γενάρη. Πρώτα όμως θα αντιγράψουμε και ένα κομμάτι από το άρθρο της σύνταξης της Σημερινής στις 12 Γενάρη που γράφτηκε μερικές ώρες από το θάνατο του Χατζηκωστή. Έτσι που η εικόνα θα σας είναι πλήρης. Τα συμπεράσματα θα τα αφήσουμε σε σας.


12 Γενάρη το πρωί μετά τη δολοφονία
Η δολοφονία του Άντη ακολουθεί μια σειρά άλλων γεγονότων, που συγκλονίζουν και απασχολούν έντονα τον τελευταίο καιρό την κυπριακή κοινή γνώμη. Πρώτα ήταν η περίεργη και ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ύστερα
ήταν η αναγραφή συνθημάτων, η απόσπαση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του και, προψές, η νέα ιεροσυλία στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Σπ. Κυπριανού και το ξέσχισμα και κάψιμο ελληνικών σημαιών. Κάποιοι δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να ησυχάσει. Κάποιοι δεν θέλουν τους πολίτες να ζήσουν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή φαίνεται να στοχεύει στην αναρρίπιση παθών και μίσους. Ίσως στη δημιουργία συνθηκών ανωμαλίας και τρομοκρατίας. 

13 Γενάρη όταν όλοι βρίσκονταν στο σκοτάδι σχετικά με τους δράστες και τα κίνητρα τους.


Η Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ι Α του Άντη Χατζηκωστή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για να βγει απ’ τη μέση το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Για να εξουδετερωθεί, με δολοφονημένο τον γιο του, ο Κώστας Χατζηκωστής. Για να υποταχθεί η «Σημερινή». Για να γονατίσει το «Ράδιο Πρώτο». Για να τούς προσφέρει γην τε και ύδωρ το «Σίγμα». Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι: Όπως κατά τις επιχειρήσεις τους για να επιβάλουν το Έκτρωμα Ανάν 2002-2004, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στην εντατικοποίηση των επιβουλών τους, τα ΜΜΕ του Δία, στην αγκαλιά της εμπιστοσύνης του λαού, είναι άξια και ικανά να συμβάλουν και πάλι στο λαϊκό τείχος Αντίστασης. Και σε απόρθητες εθνικές επάλξεις του λαού και της δημοκρατίας.
Γ Ι’ Α Υ Τ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ και δολοφόνησαν τον γιο του Κώστα Χατζηκωστή. Για να στείλουν σαφές μήνυμα και στον «Φιλελεύθερο». Και στον «Αντέννα». Και σε όλους όσοι επιμένουν καθημερινά να τούς αντιστέκονται.

14 Γενάρη και ενώ οι αρμόδιες διωκτικές αρχές είχαν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο τα κίνητρα των δολοφόνων να ήταν πολιτικά
Το κράτος, καθηκόντως αποκλειστικός άρχων - μονοκράτωρ της ασφάλειας στην επικράτειά του, οφείλει να εξαντλήσει κάθε ικμάδα μελέτης και εξιχνίασης, ποιες ξένες εχθρικές δυνάμεις, εδώ και χρόνια έχουν «στοχοποιήσει» και ποια Μέσα Συλλογικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, που τα θεωρούν υπεύθυνα γιατί ναυάγησαν τα Σχέδια Ανάν τους, κάτω από το βάρος του 76% της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας του κυπριακού Ελληνισμού.



15 Γενάρη και αφού είχαν ήδη συλληφθεί 3 ύποπτοι και αποκλείστηκαν τα κίνητρα να ήταν πολιτικά
Εκτός από τους εκδότες - δημοσιογράφους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν της αντι-ντενκτασικής τ/κ «Τζουμχουριέτ», που τους δολοφόνησε 23.4.1962 η ΤΜΤ, υπήρξε ποτέ επί διακυβερνήσεων Μακαρίου, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη και Τάσσου, δολοφονία οποιουδήποτε εκδότη ή δημοσιογράφου στην Κύπρο; Υπήρξε ποτέ κραυγή απόγνωσης Γενικού Εισαγγελέως για ανασφάλεια όπως την προχθεσινή του Πέτρου Κληρίδη; Αντιλαμβάνεται η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή Βουλή, το βάρος της ΦΡΙΚΤΗΣ «πρωτιάς»; Και όσα -ό μη γένοιτο- έπονται;

16 σχόλια:

iordanou είπε...

Κάπου εθκιάβασα ότι το άρθρο του Μαύρου (στις 13) ήταν πολεμικό ανακοινωθέν. Εν αλήθκεια. Τζιαι εν αντρέπουνται.

Φυσικά που τη στιγμή που βρίσκουν κοινό, σημαίνει ότι άξίζουν μας.

. είπε...

Για να καταλάβεις πόσο άρρωστος είναι ο λυσσαρίδης προχτές που εμιλούσε στην ελίτα (διάλογος μεταξύ ηλιθίων) έλεγε ''έστω και αν δεν είναι πολιτικοί οι λόγοι εμείς θα το ερμηνεύσουμε οτι είναι έγκλημα εναντίον του κυπριακού λαού για να μας μειώσουν τις αντιστάσεις μας'' κτλ κτλ. Η Λ Ι Θ Ι Ε!!!!! Με το ένα πόι στον τάφο, που το αλτσχάιμερ ενιξέρει τι λαλεί ποιον!! Θέλουν να τρομοκρατούν τον κόσμο για να μεν λυθεί το κυπριακό!!

Λυσσαρίδη, Λάζαρε Μαύρε, Παπαδόπουλε junior, Πόσο ακόμα θα εκμεταλλεύεστε καταστάσεις για χάριν του κυπριακού??

Ανώνυμος είπε...

Αν μεν υπήρχε τόσο ταμπού για τα ψυχοφάρμακα στην Κύπρο, ξέρετε πόσο εύκολα ούλλοι τούτοι θα εζούσασειν χωρίς ψυχώσεις??

Lexi_penitas είπε...

Γιώργο ξέχασα να παραθέσω τα σχετικά λινκς. Είναι έυκολο να τα βρεις από δω στο αρχείο της εφημερίδας.

Αν μπορούμε καλέ μου φίλε να κάνουμε κάτι για την αυτή την κατάντια είναι να τους αποκαλύπτουμε

the Idiot Mouflon είπε...

Λέξη, από καιρό άναψαν τις μηχανές και μιλούν για "εμφύλιο" αλλά ακόμα δεν επαλάραν τες μηχανές τους.

Το σενάριο "σκορδαλιά" τους βολεύει πάντως, σε σημείο που θα το διατηρούν ακόμη και αν οι εξελίξεις το διαψεύσουν.

"Σε κόκκινο κανάλι δεν ήταν;"

"Ορίστε, να η ΑΠΟΔΕΙΞΗ, υπάρχει συσχετισμός με πολιτικά κίνητρα"

Λέξη, οι υπόλοιποι ας προσέξουμε να μην μας παρασύρουν στην κούρσα βλακείας.

rose είπε...

Mouflon,

min tros skordalia giati einai varistomahi

akou kai mena


gia na eisai egkefalos mias praxis prepei na diathetis egkefalo

alloi einai oi "ithikoi aftourgoi"

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε φίλε.
Και που να δεις στην ελλάδα τι γ΄ραφουν τα μπλογκς.

Ανδρέας

the Idiot Mouflon είπε...

@Rose

Αν δεν το κατάλαβες, το κύριο μου θέμα δεν είναι η σκορδαλιά αλλά το πως οι εθνοπατέρες θα πιαστούν από ότι βρουν για να διατηρήσουν το φοβικό κλίμα και την παπαρολογία.

Aceras Anthropophorum είπε...

Τούτα τα τρεγελαφικά με την συμπεριφορά των διχοτομικών εν η μόνη ένδειξη ελπίδας ότι κάτι γίνεται στες συνομιλίες. Ψυχία αυτά τα πλάσματα εκυβερνήσαν τον τόπον χωρίς ψυχοφάρμακα για δεκαετίες.

kyriakos είπε...

είμαι περίεργος τι θα γράψει αύριο... ή που δευτέρας ή πότε στα ανάθεμα γράφει τέλοσπάντων..

θα μας ενημερώσεις ρε λέξη διότι νεκατσιώ να μπω μόνος μου να δω..

kyriakos είπε...

χεχε.. προσέξατε σύγκριση Χριστόφια Ντεχτάς;

Τι ελεεινός τύπος.. θέλουν να ανατρέψουν αλλά δεν έχουν κανένα άξιο να τους διαδεχτεί διότι εν ούλλοι lunatics και σιγά να μην τους ψηφίσει κανένας κυπραίος..

Επρεπε να μεν ήταν ο χριστόφιας και το άχριστο το ΑΚΕΛ και ελάλουν σου αν θα έβγαινε ποτέ ο Τάσσος..

Εντωμεταξύ η μάνα μου ελάλεν μου το που τα προχτές πως εν γυναικοδουλιές αλλά δεν τις έδινα σημασία να φκάλω και αποκλειστικό στο blog μου.. :)


Ελάλεν μου επίσης πως και ο Τάσσος ο λόγος που τον ξέθαψαν ήταν επειδή ήταν Μασόνος και ήθελε να κάμει και μασονική τελετή.

Ετσί εν οι μασόνοι λέει, δεν έχουν πρόβλημα να θαφτείς με την ταφή της θρησκεία σου και μετά να κάμεις μασονική τελετή.

και τους παραπάνω Έλληνες μασόνους ξεκινούν που ΠΑΠΑ τα ονόματα τους..

:)

Φυσικά και τα ονόματα των παραπάνω ελλήνων ξεκινούν με ΠΑΠΑ..

αλλά ... κοπέλια sorry.. μάμη είναι αυτή.. κάτι θα ξέρει :)

rose είπε...

acera
κάποιοι κυβερνησαν και με ψυχοφάρμακα - να ναι καλα ο Δευκαλίωνας που το τυπωσε στη φυλλαδα του...


μπορει να μη δουλεψε η συνταγή....

amerikana είπε...

Το μόνο ενδεχόμενο να έφκαλλαν τον σκαμό ήταν να φκεί η ΜΙΤ/Ταλάτ/Αναστασιάδης/Χριστόφκιας/κάποιος Νενέκος να πει καλημέρα σας, εγώ έφαα τον Αντη για να κάμψω τις αντιστάσεις του Κυπριακού Ελληνισμού και να επαναφέρω το προδοτικό σχέδιο λύσης. Ειδάλλως εν θα πνάσουν. Εν έσhει χαζι πάντως που ξαφνικά εγίναμεν οι νενέκοι οι ύπουλοι δολοπλόκοι που τα συγκαλύπτουμεν ούλλα?? κάτι εννά ξέρουν που συγκαλύψεις μάλλον..

Ανώνυμος είπε...

δοκτορ λαβ εισαι τρελα.

Ανώνυμος είπε...

ρε ο μαυρος ειναι μαλακας.ακουετε τον στις παρελασεις?αλλο λιο εν να φκει στα αρματα.παλε καλα που λαλει το προδοτικο πραξικοπημα.ερωτηση προς λαζαρη μαυρη.1 τι θελεις να μας πεις κυριε μαυρη οτι επρεπε ο χριστοφιας να προβλεψει την δολοφονια?2 οταν εγινονταν δεκαχρονες συνομιλιες και τραπεζωματα κληριδη ντενκτας εκριτικαρες τον γλαυκο?γιατι δεν ηβρε μια λυση τζινος ο εγγλεζος φιλος?λαλειτε η παραταξη σου τουρκοφιλο τον χριστοφια εσυ ρε που εισαι αγγλοφιλος που οι αγγλοι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι?

Ανώνυμος είπε...

οσο για τον βασο καλυτερα να μπει στο γηροκομειο να καμνει παρεα με τους συνομηλικους του.κανει...ξερει τα ουλλα.οπλο δεν επιασε ποτε του το 74 ηταν χωσμενος στις ξενες πρεσβειες.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη