12 Ιανουαρίου 2010

Τυμβωρύχοι


Ναι! Τυμβωρύχοι. Και δεν μιλάμε μόνο για έξαλλους εθνικιστές μπλόγκερς. Μιλάμε για πολιτικούς και για ΜΜΕ, που βρήκαν (ξανά) την ευκαιρία να ασελγήσουν πάνω σε μια βολική για τα σχέδια τους τραγική ιστορία. Δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο!


Δεν εξυφαίνουν απλώς σενάρια. Εμμέσως πλην σαφώς υποδείχνουν βολικούς γι' αυτούς εγκληματίες.

Προειδοποιούν τους αντιπάλους να μην αρχίσουν τη σεναριολογία ενώ αυτοί το κάνουν από τη στιγμή του ακούσματος της δολοφονίας.

Σχεδόν αποκλείουν, χωρίς καμιά ένδειξη, ότι μπορεί να πρόκειται για οικονομικές ή άλλες διαφορές.


Συσχετίζουν τη δολοφονία χωρίς καμιά τεκμηρίωση με τη κλοπή της σορού του Τάσσου και το κατέβασμα των σημαιών στα κοιμητήρια. Καλλιεργούν κλίμα φόβου και αναστάτωσης τη στιγμή που χρειάζεται ψυχραιμία και ενότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οποιεσδήποτε  άνομες επιδιώξεις μπορεί να κρύβονται πίσω από τις εγκληματικές ενέργειες.


Θεωρώ ότι ούτε οι Αμερικάνικες ούτε οι Τούρκικες μυστικές υπηρεσίες δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να δολοφονίσουν τον Άντη Χατζηκωστή επειδή δήθεν εναντιωνόταν στα σχέδια τους. 

Κατ΄αρχήν τους Αμερικανούς τους βολεύει να υπάρχει ηρεμία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού. Αυτό αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία αν υποθέσουμε ότι επιδιώκει λύση. 

Από την άλλη, αν θεωρήσουμε ότι η Τουρκία δεν θέλει λύση, τι θα κέρδιζε με τη δολοφονία του Χ"Κωστή; Και αν είχε κάτι να κερδίσει με τη δολοφονία κάποιου Ε/Κ που εναντιώνεται στις συνομιλίες, γιατί τον Χ"Κωστή; 


Είναι καθαρό για μένα ότι οι πολέμιοι της λύσης στη πλευρά μας, σκόπιμα υπερτιμούν την πιθανότητα η δολοφονία να οφείλεται σε πολιτικούς λόγους προκειμένου να προκαλούν πνεύμα ανασφάλειας και να πλήξουν τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Δείχνουν ξανά το επίπεδο και την ηθική τους! 

Δείχνουν και κάτι άλλο. Τη δειλία τους να παραδεχτούν ότι προτιμούν τη διχοτόμηση από τον αξιοπρεπή συμβιβασμό. Ότι προτιμούν να τα χάσουν όλα αντί να μοιραστούν.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι, οι διάφορες δηλώσεις αγγίζουν το όριο της τυμβωρυχίας, συμφωνώ 100%.

Ωστόσο- κατά τη δική μου εκτίμηση- υπάρχει τεράστια ανάγκη κάποιας δημιουργικής πολιτικής παρέμβασης προκειμένου να "Φιλτραριστούν" τα συναισθήματα που δημιουργούνται στον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του συναισθήματος ασφάλειας στην καθημερινότητα, κάτι που η Κύπρος είχε κατακτήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Προσωπικά, δεν πιστεύω πως πίσω από την αισχρή δολοφονία υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. Το αποκλείω κατά 99%.

Όμως (κατά τη γνώμη μου) τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο βιώνουμε μία έξαρση επιθετικότητας η οποία έλκει την Κύπρο στο παρελθόν. Από τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Μακάριου και την οικεία του αείμνηστου Εζεκία Παπαϊωάννου (οικεία-μουσείο) μέχρι την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου, και στο ενδιάμεσο τα διάφορα αισχρά εθνικιστικά συνθήματα που έβαψαν τοίχους σε όλη την Κύπρο, μέχρι τα όσα έγιναν στο κοιμητήριο της Λεμεσού τις προάλλες, και τώρα αυτό με τον Άντη Χατζηκωστή, ανεξάρτητα από το πως- ποιοι-γιατί κλπ, όλα μαζί ως γεγονότα συνθέτουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας.

Δεν υποστηρίζω πως όλα αυτά είναι συντονισμένα.

Αλλά κάποιοι επιχειρούν να αποκομίσουν κέρδη-αφ ενός και, αφ ετέρου, είναι πολλά , σε λίγο χρόνο. Και πρωτοφανή, για τον δημόσιο βίο της Κύπρου τα τελευταία 30 τόσα χρόνια.

Ναι μεν λοιπόν στην καταδίκη της τυμβωρυχίας, αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει από την πλευρά της Κυβέρνησης και του Προέδρου ως παρέμβαση αλλά και μέτρα, γιατί μοιάζει η Κύπρος να μπαίνει σε ιδιαιτέρως περίεργο κλίμα εγκληματικότητας, με όλα τα παρεπόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τι εισηγείσαι να γίνει politispittas;

Anef_Oriwn είπε...

Πολύ σύντομα δκυο κουβέντες:
1. Η αποδόμηση θεσμών και αξιών και η έλλειψη σεβασμού ή/και η απαξίωση των [λεγόμενων] ιερών και εθνικών συμβολών [σημαιών] από τους νέους είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο – απλώς έχω την άποψη ότι η κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου έδωσε νέες ιδέες στους “αμφισβητίες”, “αιρετικούς” και αντισυμβατικούς νέους που μετέφεραν τη δράση τους και στα κοιμητήρια [πέραν από τα σχολεία, τα γήπεδα και τους δρόμους] ... Χτες περνώντας από σχολείο της περιοχής και τι δεν είδα γραμμένο στους τοίχους ...
2. Όλα τα πιο πάνω με αποκορύφωμα τις δολοφονίες που συμβαίνουν μια την άλλη [και ως φαίνεται επεκτείνονται πλέον κι εκτός του χώρου της νύχτας] είναι χαρακτηριστικά μιας αυξανόμενης αποσάθρωσης της κυπριακής κοινωνίας ... Όμως είναι γελοίο αλλά και θλιβερό το να σπεύδουν κάποιοι [οι συνήθεις ύποπτοι], χωρίς οποιαδήποτε στοιχεία, να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα πολιτικά και να επιχειρούν ακόμη μια φορά και μέσω μιας τέτοιας τραγικής ιστορίας, να εξυπηρετήσουν τις όποιες εμμονές τους...

Ανώνυμος είπε...

"Ότι προτιμούν να τα χάσουν όλα αντί να μοιραστούν."

Κάπου το ξαναδιάβασα αυτό:)

Ανώνυμος είπε...

Εχτός αν ο Χ''Κωστής είσιεν σχέση με τον αγνοούμενο τζαι τούτοι που τον εκαθαρίσαν ήταν οι δικοί του (του Χ''Κωστή όι του αγνοούμενου). Πως είπατε?

kyriakos είπε...

τελικά το γυναικείο μυαλό είναι πολλά κιλά διεστραμμένο..

:)

Μιχάλης είπε...

Αν τελικά αποδειχθεί ότι τα αίτια της δολοφονίας δεν ήταν πολιτικά, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι τυμβωρύχοι;

Δεν πρέπει να τους κράξουμε και να απαιτήσουμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη