24 Ιουνίου 2009

Άστε τα σκυλιά να γαυγίζουν. Το καραβάνι τραβάει μπροστά!

Προς Ελληνο-(προ)αγωγούς: Κύριοι φύλακες της ελληνικής παιδείας και των παρελκομένων της! Όταν εγώ, ο φτωχός στις λέξεις εξ΄ου και λεξιπένητας, θέλω να πιστεύω ότι κατανοώ την έννοια της λέξης "αυτονομία", ανέμενα από εσάς με την αποδεδειγμένα τέλεια γνώση της γλώσσας μας, όχι μόνο να την γνωρίζατε αλλά να την κατανοούσατε και να την σεβόσαστε. Και μιλώ για την αυτονομία του πανεπιστημίου. Αλλά κρίμα οι σπουδές σας. Μείνατε κοινωνικά αναλφάβητοι!

Αναφέρομαι, πέραν από την σοφή ΟΕΛΜΕΚ και την αρχηγό της, υπέρσοφη κυρία Σεμελίδου (αν ήμουν στη θέση της θα εχώννουμουν μεσ΄τα πετσιά μου μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τελειοφοίτων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών), στο ΑΚΕΛ, τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το Ευροκικιρικοκό, και όλους τους άλλους χασοδρόμηδες. Ελπίζω, όταν θα καταλάβουν πόση ζημιά προκαλούν στη Κύπρο με τις εμμονές, τα σύνδρομα και τα κόμπλεξ τους, η ζημιά να μην είναι μη αναστρέψιμη.

Άκου "κατάχρηση του δικαιώματος της αυτονομίας".
(Δε σας λέω ποιος το είπε. Βρεστε το μόνοι σας). Τι λες ρε μαλακοπίτουρα;. Τι δικαίωμα θα ήταν ρε κουρκουτά, αν μπορούσες να το πετσοκόβεις όπως και όποτε σου καπνίσει; Θα μας βάλετε και μετρητή στο κλάσιμο και "κότα" στο γαμήσι σε λίγο!

Μπράβο στη σύγκλητο του πανεπιστημίου! Δεν κιότεψε μπροστά στη τρομοκρατία της Σεμελίδου και του συρφετού του "CY University watch". Τους έγραψε κανονικά! Πολύ το χάρηκα.


ΥΓ: Απολογούμαι στον κ. Περδίκη και την παρέα του που εκ παραδρομής δεν του συμπεριέλαβα στην άνωθεν εκλεκτήν παρέα.

19 Ιουνίου 2009

Αστυνομία και Ιωνάς

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Α(στυ)νομίας Κύπρου. Με κόκκινα γράμματα είναι ο δικός μου σχολιασμός

«Τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία» του 35χρονου αστυνομικού Σταύρου Σταύρου, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Α
(στυ)νομίας Κύπρου (ΣΑΚ). (Καλά, εν εξέρετε ότι ήταν να συμβεί μιαν ημέρα;)
Μέσω της ανακοίνωσης του ο ΣΑΚ καλεί, παράλ
ληλα, τις ανακριτικές αρχές (τους εαυτούς σας δηλαδή) «να εξετάσουν όλες τις πτυχές της σοβαρής αυτής υπόθεσης» (όπως εξετάσετε τζιαι ούλλες τες προηγούμενες) και ζητά «την υποδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών του εγκλήματος, (των ηθικών; Δηλαδή θέλετε να σας βάλουν τζιαι εσάς μέσα;) καθώς και όποιων άλλων αποδειχτεί ότι είχαν εμπλοκή σε παράνομες πράξεις (καλά, μα εν λυπάστε τους συναδέλφους σας)».

***************************************************

Με τέτοιους πολιτικούς δεν θα μείνουμε ποτέ από Κίτες!

Ε τζιαι κανεί σε ρε Ιωνά! Εν αφηννεις τίποτε να ππέσει χαμαί ρε. Πιστεύκεις στ΄αλήθκεια τούτα που μας λαλείς; Εκατάντησες την πολιτική κουμάριν ρε ποθκιάντραπε! Εν τούτη ρε βλάκα η ευκαιρία για κομματικά οφέλη; Τότε που επαρετήθηκεν ο Χρυσοστομίδης τα ίδια με τωρά εν μας ελάλες; Αν επαραιτήτουν που τότε ο Παπακώστας εν ήταν να μας τα πρίζεις με τες πελλάρες σου ως τωρά; Αν εβρεις την ίσια σου πεμας την τζιαι εμας να την καταλάβουμεν.

Ρε θεομαίχτη, πότε εξαναγίνηκεν έρευνα στην αστυνομία τζιαι να πέψει τόσον κόσμο σε δίκη με ποινικά αδικήματα; Αθθυμάσαι ρε Ιωνούι την υπόθεση της Χλώρακας που εδολοφονήσαν οι αστυνομικοί τα θκυο κοπελλούθκια τζιαι ετηλεφωνήσαν του υπουργού σας στη Λαπάτσα τζιαι ούτε ετάραξεν που το ππάρτυ που εδιασκέδαζεν; Εμέτρησες ρε Ιωνούη τες μεταθέσεις που έκαμεν η κυβέρνηση σας στα 10 χρόνια. Σχεδον μια την ημέρα ρε. Εδιάλυσεν την αστυνομίαν ρε! Αλλά που να αθθυμιθείς! Επαθετε αλόπως ομαδικόν πολιτικόν Αλζχάιμερ μεσ΄τζειν΄το κόμμα!

Πότε ρε Ιωνούιν έκατσες να δεις πόθθεν εξεκινήσαν τα προβλήματα της Αστυνομίας τζιαι να καταλάβεις την ευθύνη της παράταξης σου για τη σαπίλλαν τζιαι την διαφθορά; Αλλά αν το έκαμνες ήταν να φκάλεις τον σκασμό. Ασσιχτίρ!

Απολογούμαι στους αγαπητούς αναγνώστες για το επίπεδο της γλώσσας, αλλά όταν ο κ. Ιωνάς απολογηθεί για την υποτίμηση της νοημοσύνης του Λεξιπένητα, υπόσχομαι να διαγράψω το κείμενο και να απολογηθώ πρωτοσέλιδα.

18 Ιουνίου 2009

Παραίτηση Παπακώστα: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αντιγράφω από την έκτακτη έκδοση της Offsite

ΕΚΤΑΚΤΟ - 18 Ιουνίου 2009

RESIGNATION - Την παραίτηση του υπέβαλε πρωί πρωί σήμερα στον Πρόεδρο Χριστόφια ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας. Περισσότερα εδώ.

RESIGNATION - Πώς και γιατί παραιτήθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας
Την παραίτηση του από αρχηγός της Αστυνομίας υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Ιάκωβος Παπακώστας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε 10λέπτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα το πρωί στο Προεδρικό. Όπως πληροφορείται η OffSite ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε δεκτή την παραίτηση και ο Παπακώστας αποχώρησε. Η παραίτηση Παπακώστα υποβλήθηκε 24 ώρες πριν την αναμενόμενη αύριο ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη σχετικά με τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες γύρω από την υπόθεση Αλ Καπόνε. Είχε διαρρεύσει ότι στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών επιρρίπτονταν ευθύνες και στον Αρχηγό. Από την περασμένη Κυριακή όταν δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Σταύρος Σταύρου (Λάλας) και άρχισε να αποκαλύπτεται η παράνομη δράση του, αλλά και η κάλυψη που μπορεί να είχε μέσα από το αστυνομικό σώμα, οι πιέσεις προς τον Αρχηγό να παραιτηθεί άρχισαν να γίνονται αφόρητες. Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης των Δόκιμων Αστυνομικών, στην οποία παρευρέθηκε ο Παπακώστας. Πριν λίγο το ΚΥΠΕ μετέδωσε τα εξής: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Aρχηγού της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προέβη στη δήλωση πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες. Είναι αλήθεια ότι με επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ο Παπακώστας υπέβαλε και πάλι την παραίτησή του ενώπιόν του όταν άρχισαν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Κίτα. «Τότε όμως, δεν έκανα αποδεκτή την παραίτηση του Aρχηγού της Αστυνομίας, σήμερα όμως το πρωί που με επισκέφθηκε και που μου υπέβαλε πάλι την παραίτησή του, την έκαμα αποδεκτή», είπε. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν έχουν αρχίσει επαφές για διαδοχή του κ. Παπακώστα.


Τι περίμενες κ. Χριστόφια; Είπαμεν! Αν δεν ξηλώσεις τους καρεκλοκένταυρους τζιαι τα κατεστημένα που ελέγχουν τη ζωή μας που το 1960, θα μείνεις στην ιστορία σαν ένας από τα ίδια. Είχες την ευκαιρία να το κάμεις πριν 6-7 μήνες. Αλλά τζιαι στη διάρκεια των ανακρίσεων με αφορμή την άρνηση του κ. Παπακώστα να συνεργαστεί με την εισαγγελία. Γιατί έπρεπε να περιμένεις μέχρι τώρα; Για να αποδειχτεί η αναποφασιστικότητα σου. Επειδή εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Σόρρυ τζιόλας.

16 Ιουνίου 2009

Συμφέρει στον Χριστόφια να προκαλέσει τη ρήξη!

Αφορμή μου έδωσε η προτροπή της Λεμέσιας στη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο μπλογκ του Τρίμη.

Αν ο Χριστόφιας επικοινωνιακά εξακολουθήσει να ακροβατεί μεταξύ του "θέλουμε λύση" αλλά να μεν κακοφανίσουμε τζιαι τους απορριπτικούς συμμάχους μας, ΖΗΤΩ που καήκαμε!

Ευχής έργο θα ήταν η συνεπατζιά να κάμει ένα νέο κόμμα όπως είναι η βούληση πολλών στελεχών της. Τότε το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και τα χέρια (και τα χείλη και η γλώσσα) του προέδρου θα λυθούν. Αν όμως όχι, τότε θα πρέπει να στραφεί προς καθαρές λύσεις (αφού και το σύνθημα είναι επίκαιρο). Να βγει με θάρρος τζιαι να πει ότι "Εγώ προχωρώ και όστις θέλει οπίσω μου ελθείν"

Άκου να τον κατηγορούν ότι δεν ακολουθεί το πρόγραμμα του ΔΗΚΟ τζιαι να μεν μιλά. Εννεν για τούτο που στις μετρήσεις η πολιτική του στο κυπριακό δεν εγκρίνεται από την πλειοψηφία των πολιτών; Όση σύγχυση προκαλεί το ΔΗΚΟ με τη στάση του έναντι στη κυβέρνηση άλλη τόση προκαλεί και η ανοχή του προεδρικού και η προσπάθεια του να ρίχνει το θέμα στα μαλακά πολλές φορές μάλιστα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν είναι καν θέμα.

Σαν πολίτης που εψήφισα τον Δημήτρη Χριστόφια με βάση το πρόγραμμα και τις θέσεις που παρουσίασε στο λαό, απαιτώ την αταλάντευτη προσήλωση του στις υποσχέσεις που μου έδωσε. Να παρετήσει τούτα τα κλώσματα τζιαι τα πουττέματα τζιαι να φκει δυναμικά να δόκει το μήνυμα ότι τζείνον εψήφισεν ο λαός τζιαι θα σταθεί στο ύψος που τον θέλουν οι πολίτες ειδεμή το παιγνίδι εχάθηκεν που σιέριν.

Μια τέτοια αντιμετώπιση του απορριπτικού μετώπου θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο χώρο των λεγόμενων σκληρών του κυπριακού. Θα επιταχύνει τις διεργασίες ίδρυσης ενός νέου κόμματος με καθαρή και πολύ σκληρότερη γραμμή ενάντια στις προσπάθειες λύσης, πολύ πιο ακραία από εκείνη που σήμερα υψώνουν κρατώντας ίσως κάποια προσχήματα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι θέσεις θα είναι διακριτές και θα μπει ένα τέρμα στο «παίζω – δεν παίζω».

Ο Χριστόφιας δεν πρέπει να ανησυχεί ότι μια τέτοια κίνηση θα συμπαρασύρει σύσσωμο το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ στην αντίπερα όχθη. Και οι πιθανότητες ο Κάρογιαν με το Μάρκο να κρατήσουν το ΔΗΚΟ σε μια πιο μετριοπαθή γραμμή αν απαλλαγούν από τα Παπαδοπουλοκενεβεζούθκια είναι σχεδόν σίγουρες. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ίσως και η χρυσή ευκαιρία για τον Ομήρου να απογαλακτιστεί από τον Λυσσαρίδη. Ίσως και η ευκαιρία που περιμένει ο Λιλλήκκας...

Και ένα τελευταίο. Δεν θα ήθελε ο Χριστόφιας η κρίση να φτάσει στη κορύφωση της πριν και κατά το δημοψήφισμα (αν έρθει). Ας την προκαλέσει τώρα για να δοθεί ο χρόνος να εκτονωθούν τα πάθη και να ξεκαθαρίσει η σύγχυση που αναπόφευκτα θα προκαλέσει.

Άμα οι φαιδροί αντιμετωπιστούν με τον ανάλογο δυναμισμό, τίποτε δεν μπορούν να κάμουν. Αλλά βρίσκουν τζιαι κάμνουν. Αν είχαμε ούλλον τον χρόνο στη διάθεση μας ίσως να δικαιολογούσα τη τακτική του Προέδρου. Αλλά ο χρόνος λείφκει....

15 Ιουνίου 2009

Τα μικροσκόπια, ο ΦΠΑ και οι Παφίτες


Ο αρχηγός της αστυνομίας μετά από επιμονή των δημοσιογράφων παραδέχτηκε ότι ο δολοφονηθείς αστυνομικός βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της υπηρεσίας πολλές φορές στο παρελθόν. Χρησιμοποίησε μάλιστα και τον χαρακτηρισμό «βίος και πολιτεία» για να δώσει έμφαση στον ύποπτο βίο του υφισταμένου του.

Επειδή ο αρχηγός δεν μπόρεσε να εξηγήσει το γιατί δεν βρέθηκε έστω κάτι που να μπορούσε να καθιστά τον αστυνομικό ένοχο για παρανομίες θα σας δώσω εγώ την εξήγηση. Το μικροσκόπιο της αστυνομίας είναι ελαττωματικό. Για πολλοστή φορά όταν διερευνά παράπονα κατά των μελών της δύναμης δεν μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα. Και αν βγάλει αποτέλεσμα, θα είναι πάντα αθωωτικό.

Για πολλοστή φορά λοιπόν στην αστυνομία φαίνεται να ίσχυσε ο νόμος της συναδελφικής αλληλεγγύης αλληλοκάλυψης της βρωμιάς. Η μισή Λεμεσός (μισο)γνώριζε τι εστί Λάλλας και τα σαΐνια της αστυνομίας έψαχναν ενοχοποιητικά στοιχεία με το μικροσκόπιο. Οι άχρηστοι!

******************************************

Πρόσφατα συζητούσαμε εδώ την υποστήριξη του κ. Αβέρωφ στο αίτημα των ιδιοκτητών εστιατορίων, να ισχύσει και γι’ αυτούς η μείωση του ΦΠΑ όπως έγινε με τα ξενοδοχεία. Υποστήριξα ότι η μείωση κατά 3% ΔΕΝ θα κατέληγε στον καταναλωτή αλλά στις τσέπες των εστιατόρων.

Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο ίδιος ο ΚΟΤ (Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού), κατηγορεί ανοικτά τους εστιάτορες ότι έχουν επιβάλει υπερβολικές και αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές τους. Τώρα αγαπητοί αναγνώστες μπορείτε να είστε σίγουροι για πιανού τα συμφέροντα πάσχιζε ο κ. Αβέρωφ. Και μπορείτε να επεκτείνετε τους συνειρμούς σας στις υπόλοιπες περισπούδαστες απόψεις του κ. Αβέρωφ περί οικονομίας.

******************************************

Δεν είδα κανένα απολύτως σχολιασμό του φαινομένου, και ας ήταν ίσως το πιο παράδοξο των ευρωεκλογών. Το ΑΚΕΛ για πρώτη φορά στην 83χρονη ιστορία του ήρθε πρώτη δύναμη στη Πάφο. Και το ΔΗΚΟ στη 33χρονη ιστορία του, ήρθε τέταρτο και καταϊδρωμένο. Αν οι Κυπραίοι διοργάνωναν πρωτάθλημα για το γλύψιμο και τη κολακεία οι Παφίτες θα ήταν σίγουροι μόνιμοι πρωταθλητές. Μόλις το ΑΚΕΛ έγινε κυβέρνηση και το ΔΗΚΟ άρχισε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, οι Παφίτες με ένα σάλτο πήδηξαν από τη μια βάρκα στην άλλη. Περιμένει και ο φίλος μου ο Κουτσό χαΐρι...

3 Ιουνίου 2009

Για αναγνώστες με average IQ

Ο Αναστασιάδης εν έξυπνος άνθρωπος. Τζιαι άμα λαλεί ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εν το μεγαλύτερον στην Ευρωβουλή τζιαι η Ευρωπαϊκή αριστερά έσιει μόνο 5% γι΄αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ΔΗΣΥ, ξέρει καλά ότι ο πολλύς ο κόσμος έθθα σκεφτεί ότι ακριβώς εν τούτοι που κυβερνούν την Ευρώπη τζιαι εκάμαν τες οικονομίες των χωρών τους σκατά τζιαι πλερώννει ο κοσμάκης.

Τζιαι άμα λαλεί ότι εννα κάμει πολιτική με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, εν τζιαι εξηγά του κόσμου ότι οι παραπάνω που την ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών τζιαι Βιομηχάνων εν στελέχη του κόμματος του.

Τζιαι άμα περηφανεύκεται ότι εν πιο Ευρωπαίος που σένα τζιαι μένα, εν μας εξηγά γιατί αντιδρά στην συμπλήρωση των κενών της ιστορίας μας, τζιαι γιατί λλίον πολλύ εσυφφώνησε με τζείνους που εφκάλαν το Πουργουρίδην προδότη, τζιαι γιατί τα βάλλει με μια που τες φωτογραφίες που εννα μας εκπροσωπήσουν στη μπιενάλλε, τζιαι γιατί τζιαμέ που εφώναζεν για 14 μήνες θητεία εκαταψήφισεν τη μείωση στους 19 μήνες, τζιαι τέλος πάντων πότε εννα απεξαρτηθεί το κόμμαν του που τα εθνικιστικά σύνδρομα τζιαι να γινεί Ευρωπαϊκόν;

Τελικά ενι χρειάζεται να εν κάποιος πολλά έξυπνος για να αντιληφτεί ότι ο ΔΗΣΥ ακροβατεί μεταξύ εθνικισμού τζιαι ευρωπαϊσμού τζιαι πως όπως κάποτε επούλαν μας Ελλάδα τωρά πουλά μας Ευρώπην, αλλά έμεινεν του πολλύν στοκ που την παλιάν πραμάθκια.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη