30 Απριλίου 2009

Αλληλεγγύη στους σουβλιτζιήες


Ρε βλαμμένοι, ρε ηλίθιοι, ρε σβουμ! Μια φορά μόνο ρε, μια φορά μόνο φερθείτε σαν νοήμονα όντα.

Ρε αρνιά, ρε βόδια! Αφήστε ρε μια φορά την αγέλη.

Ρε ασπόνδυλα, ρε άνοα! Βάλτε μια φορά το κατακαημένο νιονιό σας να δουλέψει.

Η ανθρωπότητα εσούστηκεν ολόκληρη! Ακούμε τρεις χιλιάδες φορές την ημέρα κάθε είδους ειδικούς να μιλούν για την γρίππη των χοίρων. Εμάθαμε σχεδόν όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες που τες πολλές επαναλήψεις. Έμαθα τα καλλύτερα που το "πάτερ ημών". Εσείς εν εμάθετε τίποτε;

  • Η ασθένεια μεταδίδεται που άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της αναπνοής ΜΟΝΟ.
  • Η ασθένεια ΔΕΝ μεταδίδεται από τη βρώση χοιρινού κρέατος.
  • Η εξαγωγή χοιρινού κρέατος ΔΕΝ έχει απαγορευτεί ούτε από τις χώρες στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα επειδή δεν συνιστά κανένα κίνδυνο.
  • Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. αλλάξαν της αρρώστιας όνομαν επειδή κάποιοι χαζοί σαν εσάς εσταματήσαν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ να τρων χοιρινό.
Λαλούν σας τίποτε τα πιο πάνω ρε UFO;

Αθθυμούμαι που επέλλανεν μια κατσέλλα στην Αγγλία τζιαι για να φέρει βοδινό της συμβίας ο κασάπης μας έπρεπεν να του κάμει παραγγελία τρεις ημέρες πριν γιατί κανένας άλλος εν εγόραζεν.

Αθθυμούμαι που στην Ασία εσυναχωθήκαν τα πουλιά τζιαι λλίον έλειψεν να παττήσουν ούλλες οι φάρμες πουλερικών στην Κύπρο.

Σε 24 ώρες τα χτηνά εσηκώσαν που τα φαρμακεία όσα αντιγριπικά φάρμακα υπήρχαν. Τζιαι ας τους εξηγά ο γιατρός τζιαι ο φαρμακοποιός ότι δεν δρουν προληπτικά.

Οι πρώτοι που εκάμαν ελαφριά παράπονα προχτές ήταν οι σουβλιτζιήες. Σήμερα εμουρμουρούσαν οι κασάπηες, αύριο εν' να ζητούν αποζημιώσεις οι χοιροτρόφοι. Δηλαδή που την μαλακίαν των Κυπραίων κινδυνεύει τζιαι ο προϋπολογισμός του κράτους.

Τελικά κανένα που τα πιο πάνω επίθετα που εχρησιμοποίησα εν αποδίδουν καλλύττερα τον Κυπραίο που το "σιέσης". Τελικά οι απόγονοι των αρχαίων Αρκάδων εφκήκαν μας πολλά τζιελεφοί.

Ώρες ώρες βαρκούμε μας ρε!

26 Απριλίου 2009

Να προστατέψουμε τη λύση!


Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερη απαισιοδοξία απλώνεται μέσα στη σκέψη των Ε/Κ σε ότι αφορά τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος. Οι πραγματικότητες που ζούμε καθημερινά μεταφέρουν την απαισιοδοξία στις συνειδήσεις και καθιστούν πιο εύκολη την εργολαβία των υποστηρικτών της μη λύσης. Και αυτές δεν είναι άλλες από τη δυστοκία των ηγετών των δύο κοινοτήτων σε πολλά καυτά σημεία των συνομιλιών αλλά και η στροφή των Τ/Κ σε πιο εθνικιστική γραμμή με την ανάδειξη του Έρογλου στη πρωθυπουργία του κρατικού τους μορφώματος.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται ανάμεσα στους Ε/Κ θα έλεγα ότι έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά της απάθειας και της αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες, παρά του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας. Η τεχνητή όξυνση που επιχειρούν οι υπερπατριώτες και η προσπάθεια της εκ των προτέρων δαιμονοποίησης του ΟΠΟΙΟΥ σχεδίου προταθεί φαίνεται να αφήνει τη τεράστια πλειοψηφία του λαού ασυγκίνητη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια για να αντιληφθεί κάποιος ότι η αντεπίθεση των απορριπτικών που άρχισε μετά την ήττα του Τάσσου στις εκλογές απέτυχε. Μπορώ να ισχυριστώ μάλιστα ότι απέτυχε παταγωδώς. Η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν ΟΧΙ δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τη συμμαχία των εθνικιστών, παπάδων, βολεμένων, φοβικών, φασιστών και λοιπού κακού συναπαντήματος στην επανάληψη μιας νέας περιρρέουσας.


Η απουσία ηγέτη που θα μπορούσε να εμπνεύσει τον εθνικιστικό παροξυσμό είναι ολοφάνερη. Μετά τον Τάσσο το χάος! Ευτυχώς! Ούτε ο πολιτικά γεροπαραλυμένος Λυσσαρίδης, ούτε ο αρχιπαπάς του 8%, ούτε οι νεοφανείς πολιτικάντηδες, Νικολάκης, Συλλούρης, Λιλλικας κλπ έχουν το πολιτικό εκτόπισμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πισωγύρισμα στην ατμόσφαιρα του 2004.
Αυτό βέβαια που περισσότερο φαίνεται να προκαλεί το βραχυκύκλωμα τους είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους των πολιτών ότι πέραν από εύηχα συνθήματα δεν έχουν τίποτε να προτείνουν. Και πως στα χρόνια που πέρασαν από το δημοψήφισμα τα κατοχικά τετελεσμένα εδραιώνονται και ισχυροποιούνται. Η ανάγκη για λύση τώρα είναι πια μονόδρομος. Για όλους εκείνους τους λόγους που έχουν αναλυθεί πάμπολλες φορές και που δεν θα επαναλάβω. Και για τον επιπρόσθετο κίνδυνο της οριστικοποίησης της διχοτόμησης σε περίπτωση αποτυχίας και αυτής της προσπάθειας.

Αντίθετα με το τι φαίνεται πάντως στην επιφάνεια, μια πιο προσεκτική προσέγγιση και ανάλυση των εξελίξεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πριν το τέλος του χρόνου θα προταθεί στους Ε/Κ και στους Τ/Κ σχέδιο λύσης που θα έχουν συμφωνήσει Χριστόφιας και Ταλάτ. Ας λέει ο Χριστόφιας, λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους! Ξέρει πολύ καλά ότι τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ που τόσο εύκολα επικαλούμαστε όταν ζητάμε τη βοήθεια τους για να πιέσουν τη Τουρκία έχουν στρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που εξαρτώνται από μια λύση και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν αυτή να αφίσταται σε βαθμό που αυτά να διακυβευθούν. Καλό είναι το σλόγκαν του για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης αλλά λίγο το παράκανε.

Ο Ερντογάν φαίνεται να ευνοεί τη λύση. Η Ελλάδα θα γλυτώσει επιτέλους από τον πονοκέφαλο. Η Ευρώπη θα κλείσει τη χειρότερη πληγή που έχει στο σώμα της. Η πολιτική Ομπάμα δεν δείχνει να επιθυμεί κάτι διαφορετικό. Στο χέρι μάλλον του δικού μας προέδρου είναι να μας φέρει ένα σχέδιο που θα το διαπραγματευτεί εξαντλητικά και να μην περιέχει πρόνοιες που με τον ένα και τον άλλο τρόπο εμπεδώθηκαν σαν κόκκινες γραμμές στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών. Με λίγα λόγια ένα βελτιωμένο σχέδιο όπως μας "έταζε" το 2004.


Το σχέδιο που θα έρθει δεν πρόκειται να διαφέρει κατά πολύ από το Ανάν. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και ας μην το παραδέχεται κανείς. Το ΑΚΕΛ θα το αποδεχτεί, ο ΔΗΣΥ ακόμα πιο εύκολα. Από κει και πέραν μένει να πειστεί ο λαός ότι τα μακρόχρονα συμφέροντα του περνούν μέσα από τη λύση και την εγκαθίδρυση σχέσεων καλής γειτονίας με τη γείτονα Τουρκία μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. Εδώ είναι που πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά. Η ενίσχυση του κινήματος υπέρ της λύσης τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από τον ΔΗΣΥ με προτροπή της κυβέρνησης θα δημιουργούσε αδιαπέραστη ασπίδα πάνω στην οποία θα έσπαγε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης εμφυλοπολεμικού κλίματος που με μαθηματική ακρίβεια οι έξαλλοι θα επιχειρήσουν.


Η ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ΡΙΚ θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του προέδρου. Είναι ανεπίτρεπτο οι καπεταναίοι της απορριπτικής συμμαχίας μέσα στο κρατικό ίδρυμα να σαμποτάρουν τη προσπάθεια του προέδρου ανοικτά και συγκαλυμμένα. Η αντικατάσταση του Δ.Σ. είναι κοντά. Το ΡΙΚ πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την επιταγή που έδωσαν οι πολίτες στον Χριστόφια και τη κυβέρνηση του για λύση και επανένωση. Με το ΡΙΚ να πολεμά τη λύση, λύση δεν έχει. Ας γίνει από εκεί η αρχή και μέσα από τη συνεννόηση του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ
αλλά και μετριοπαθών στελεχών των κομμάτων του κέντρου και μαζί με τη μάζα των ανένταχτων πολιτών ενεργών και μη, να δημιουργηθεί το μέτωπο αποτροπής της διχοτόμησης και εμπέδωσης της λύσης.

Για να μη χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για λύση από δική μας ολιγωρία. Ας εμπλέξει η κυβέρνηση τους πολίτες. Μόνο έτσι θα κερδηθεί η ενότητα και ο αγώνας της Κύπρου!

15 Απριλίου 2009

Σκοτώνουν τα έθιμα όταν εκφυλιστούν!

Κατά το "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Όταν το έθιμο της λαμπρατζιάς και των κροτίδων έφτασε να απειλεί τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των νέων, όταν οι μέρες της αγάπης μετατρέπονται σε μέρες πολέμου μεταξύ συμμοριών και λήσταρχων των ξύλων της λαμπρατζιάς, δεν μένει άλλη επιλογή! Εφόσον δεν μπορούν να ελεγχθούν, ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ!

Και ας μείνει ο φίλος μου ο Ασέρας παραπονεμένος που θα χάσει το χάζιν τζιαι τον πασιαμά. Πάνω από τα πτώματα νέων ανθρώπων δεν κάνεις χάζι τζιαι πασιαμά!

Δεν θα κάτσω να τα ξαναπώ. Μεταφέρω αυτούσιο το περσινό κείμενο γιατί αν άλλαξε κάτι από πέρυσι είναι προς το χειρότερο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το ξαναναρτήσω και του χρόνου.
Από τη φωτιά που έβαλαν αντίπαλες συμμορίες στα ξύλα του Άη Γιάννη στη Λεμεσό στις 3 του Απρίλη έπαθαν ζημιές αυτοκίνητα πολιτών!

Το ζούμε κάθε Πάσχα. Οι σχετικά αθώες κροτίδες του παρελθόντος γύρω από τη λαμπρατζιά και συμβόλιζαν την κοσμοχαλασιά που επικράτησε την ώρα της ανάστασης, μεγάλωσαν στις μέρες μας και έφτασαν το μέγεθος βόμβας τύπου υδροσωλήνα. Η ίδια η λαμπρατζιά που σύμφωνα με τη παράδοση χρησιμεύει στο συμβολικό κάψιμο του Ιούδα κατάντησε σε πολλές περιπτώσεις τεραστίων διαστάσεων πυρά η οποία απειλεί σπίτια και ανθρώπους.

Το λαθρεμπόριο κροτίδων από τα κατεχόμενα ανθεί αυτό τον καιρό αφού οι επιτήδειοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Εκμεταλλευόμενοι την ηλιθιότητα και την επιπολαιότητα νεαρών και μεγαλυτέρων κάνουν χρυσές δουλειές. Όλο και περισσότεροι κάθε χρόνο χάνουν μέλη του σώματος τους από το βάρβαρο αυτό συνήθειο.

Τη πρώτη και τελευταία φορά που παρευρεθήκαμε στην ακολουθία της ανάστασης σε χωριό της επαρχίας Πάφου, γύρω από την εκκλησία επικρατούσε κλίμα τρομοκρατίας. Οι εκρήξεις διαδέχονταν η μια την άλλη με διαφορά δευτερολέπτων και κάθε φορά νόμιζες ότι θα πέσει η εκκλησιά. Το χειρότερο είναι ότι είδα πατεράδες να στρατεύουν τα παιδιά τους στο σπορ αλλά και τους εκπροσώπους της τάξης να χασκογελούν με την όλη εικόνα. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.


Που θα πάει; Δεν θα έχουμε κανένα νεκρό; Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι εκεί πριν οι σοφοί του κράτους και οι βουλευτές μας πάρουν μέτρα. Προσωπικά ένα και μοναδικό μέτρο μπορεί να σταματήσει το κακό πριν μεγαλώσει κι' άλλο. Η πλήρης και με αυστηρές ποινές απαγόρευση των κροτίδων! Ο Κύπριος έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά του μεγέθους. Δεν ξέρει που σταματά η διασκέδαση και που φτάνει η υπερβολή.


Φτάσαμε στο σημείο πολυάριθμες ομάδες να ξενυχτούν φυλάγοντας τα ξύλα της λαμπρατζιάς από το προηγούμενο βράδυ για να μην τους τα κλέψουν ή να μην τους τα κάψουν αντίζηλοι από γειτονικά χωριά ή συνοικίες. Η ηλίθια "άμιλλα" για τη πιο μεγάλη και εντυπωσιακή λαμπρατζιά κατέληξε σε φαινόμενα χουλιγκανισμού. Οι δήθεν πιστοί έγιναν συμμορίτες και καταδρομείς προκειμένου να αποτρέψουν τους "εχθρούς" από το να ανάψουν μεγαλύτερη φωτιά από αυτούς. Άσε που ολόκληρα υγιή δέντρα κόβονται και γίνονται θυσία στο βωμό της ατέλειωτης βλακείας τους.


Κρίμα γιατί αντί να γινόμαστε καλύτεροι, εκφραζόμαστε όλο και περισσότερο μέσα από την υπερβολή. Στην υπερβολή καταφεύγει συνήθως κάποιος που ψάχνει την επιβεβαίωση, την προβολή ή την καταξίωση όταν δεν τα καταφέρει συμπεριφερόμενος φυσιολογικά. Όταν όμως το φαινόμενο αποκτά μαζικές διαστάσεις τότε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνία με χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και απουσία αξιών και οράματος.

Η περσινή ανάρτηση μαζί με τα σχόλια της εδώ.

Εύχομαι σε όλους όμορφες γιορτές και ελπίζω τα μυνήματα που φέρνουν μαζί τους να μην πνιγούν στις διοξίνες των πλαστικών λαμπρατζιών και τους κρότους των επικίνδυνων κροτίδων.

Θα τα ξαναπούμε πάλι σε καμιά βδομάδα που θα έχω επανακάμψει από τη μαμά πατρίδα όπου ο οβελίας και το κοκορέτσι με καλεί!

12 Απριλίου 2009

Από τη γιορτή του μόλου της Λεμεσού

Εκατοντάδες πολίτες της Λεμεσού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κίνησης πολιτών και παραβρέθηκαν στη εκδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία που πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο στο μόλο της πόλης.

Με φόντο τη θάλασσα και υπό τους ήχους της μουσικής οι συμπολίτες μας μαζί με τους φίλους που ήλθαν από τη Λευκωσία και τις άλλες πόλεις διατράνωσαν ακόμα μια φορά την απαίτηση τους για απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση της κακοποίησης των δύο φοιτητών. Επίσης έδωσαν υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν αγώνα μέχρι τη πλήρη εξάλειψη της αστυνομικής βίας.

Ο ήχος των τυμπάνων καλούσε από νωρίς τον κόσμο να έρθει κοντά. Οι τυμπανιστές έδωσαν με το δικό τους τρόπο την έναρξη στην όμορφη γιορτή της δημοκρατίας και του πολιτισμού....

Τα παιδάκια στο δικό τους χώρο δημιουργούσαν αδιάκοπα. Ζωγράφιζαν τον κόσμο με χρώματα. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να ήταν.....Η μουσική δεν σταμάτησε στιγμή να ψυχαγωγεί τις ψυχές και να κάνει και μας τους παλιότερους να νιώθουμε νεώτεροι. Η νεολαία πάντως αποτελούσε την πλειοψηφία. Η γενιές της ωριμότητας ηττήθηκαν κατά κράτος από τους νέους....

Εκτός από τους πολίτες που ήρθαν ειδικά για την γιορτή πολλοί μας ανακάλυψαν στη μέση του περιπάτου τους. Και όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν...

Ο ένας από τους κακοποιηθέντες φοιτητές, ο Γιάννος Νικολάου προσφωνεί την εκδήλωση. Καλεί τον κόσμο να επαγρυπνεί ώστε να μην επιτραπεί να ξαναζήσουν άλλοι πολίτες παρόμοιες συμπεριφορές από την αστυνομία....

Ο γνωστός Παπαράτσι φιλοτέχνησε μπροστά από το κοινό ένα εντυπωσιακό graffiti

Παρούσα και η Κίνηση Πολιτών ALERT αλλά και τουλάχιστον δεκαπέντε μπλογκερς....

Σε μια απλή γιορτή της δημοκρατίας και του πολιτισμού οι πολίτες έστειλαν πολύ δυνατά μυνήματα. Θα είμαστε εδώ και για τη συνέχεια. Δεν τελειώσαμε....

Πολύ καλύτερα από μένα τα λένε εδώ ο Λινοπάμπακος και η Εύα Νεοκλέους

7 Απριλίου 2009

Εσύ θα είσαι εκεί;

Για σχεδόν 15 χρόνια παίζω το επαναστάτης του καναπέ. Τα τελευταία 2-3 χρόνια κατά τζιαιρούς παίζω το ακτιβιστής του κκίπορτ.Είμαι ένας που τες σιηλλιάες των συμπατριωτών μου που ενώ τους απασχολούν τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου, η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, ο εκφυλισμός των θεσμών και όλα τα άλλα παλαβά που συμβαίνουν κάθε μέρα στη βραχονησίδα μας, αρκούμαι συνήθως να εκτονώνομαι μέσα από συζητήσεις τζιαι καμιάν θυμωμένην ανάρτηση μέσα που το μπλογκ μου.

Το σιεϊττάνεμα του κόσμου ύστερα που τζιαι η δικαιοσύνη έδειξε το κακόν της πρόσωπο, η αυθόρμητη αντίδραση τζιαι η γέννηση ενός νέου κινήματος, της ALERT ήταν η αφορμή εκτός που την παρουσία μου σε καμιά ξανιστήν εκδήλωση, να σηκωθώ που τον καναπέ τζιζι να πάω να έβρω τον κόσμο που οργανώνετουν πάνω στην ίδια βάση τζιαι στη Λεμεσό.

Ήταν καμιά σαρανταρκά, το πολλύν πενήντα τζιαμέ στα σκαλιά του μνημείου της πλατείας ηρώων τζιαι εσυζητούσαν για την μορφή του κινήματος, το όνομα, τες δράσεις τζιαι γεννικά τι μπορούσε να γίνει τζιαι ως που μπορούσε να φτάσει. Ήρταν τζιαι πεντέξι κοπέλλια που την ALERT τζιαι είπαν μας πως ότι τζι’ αν αποφασίσουμεν εν δίπλα μας. Είπαμεν να βρεθούμε καμιά δεκαρκά εκπρόσωποι σε θκυο-τρεις ημέρες να αποφασίσουμεν για την μορφή που ήταν να πάρει η επόμενη εκδήλωση μας.

Έτσι απλά τζιαμέ στα παγκούθκια του μώλου τζιαι αφού ύστερα που αρκετον προβληματισμό απορρίψαμε ακόμα μιαν πορεία τζιαι είπαμεν να δόκουμεν έμφαση στον πολιτισμόν, εγεννήθηκεν η ιδέα για την εκδήλωσην του Σαββάτου. Συγκροτήματα μουσικής, θέατρο δρόμου, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι ζωγραφικής, DJ και άλλα δρώμενα σε μια γιορτή διεκδίκησης αυτού που μας αναλογεί από τον σεβασμό που πρέπει να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης από τα όργανα εξουσίας.

Οι μπλόγκερς δείχνουν να ευαισθητοποιούνται πολλά πάνω στο θέμα το συγκεκριμένο. Αρκετά μπλογκς εκάμαν αναρτήσεις τζιαι πιστευκω ότι τζιαμέ εννα έσιει πολλούς που εννα έρτουν που τα μπλογκς. Κυκλοφορεί τζιαι έναν sms. Αν έρτει κοντά σας πέψετε το σε όσους μπορείτε. Η ALERT ήδη αποφάσισεν να κάμει κινητοποίηση τζιαι οι φίλοι που την Λευκωσίαν εννα μας τιμήσουν με την παρουσίαν τους. Πιστεύκω ότι το ίδιον εννα κάμουν τζιαι οι Παφίτες τζιαι οι Σκαλιώτες.

Οι δασκάλοι στα σκολεία, το ίδιον τζιαι οι μαθητές, ο καθένας στη δουλειάν του στην οικογένειαν του τζιαι στον κύκλον του μπορούμεν να κάμουμεν την εκδήλωση μας υπόθεσην του κάθε πολίτη. Μιαν πραγματικά μαζικήν γιορτήν της δημοκρατίας. Μπορούμε να αποδείξουμεν ότι αν για τα μμε ήταν τζιαι τούτον μια μόδα που επέρασεν, για μας το θέμαν εν ανοικτό τζιαι εν θα σταματήσουμε να απαιτούμεν σεβασμό στο πολίτη που τζιείνους που πιερώννουνται για να τον υπηρετούν.

ΟΥΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΝ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ Η ΩΡΑ 4:00

Για να αφοπλίσουμε το χέρι του διεφθαρμένου αστυνομικού!
Για να απαιτήσουμε να γίνει έλεγχος στο τρόπο που αποδίδεται η δικαιοσύνη!
Για να πάψουν πια να μας αγνοούν!

5 Απριλίου 2009

Εκδήλωση κατά της βίας στη Λεμεσό


Η Λεμεσός αντιτάσσει τον πολιτισμό ενάντια στη βία της εξουσίας! Ολοι το Σάββατο το απόγευμα στο μώλο. Για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας. Για να μη σβήσει επειδή το θέμα δεν πουλά πια στα μ.μ.ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μια φορά τζι’ έναν τζιαιρόν είσιεν μια πολιτείαν ήσυχη που ούλλα ετζυλούσασιν καλά. Που κάτω που την τέντα του καφέ, εκαθούμαστουν παρέα τζιαι επερνούσαμεν ωραία.

Όμως μιαν ημέραν εκαταλάβαμεν ότι επεριπαίζαν μας. Πίσω που την ράσιην μας εκάμνασιν τα δικά τους. Ποιοι; Τζείνοι που εβάλαμεν εμείς τζιαμέ να μας προστατεύκουν, τζείνοι που τους πληρώνουμε εμείς κάθε μήνα που το υστέρημαν μας.

Αποφασίσαμεν ν΄αντιδράσουμεν μιαν ημέραν που δεν επήαινεν άλλο τζιαί εσηκωστήκαμεν που τον καναπέν. Είδαμεν που την τηλεόρασην, 10 αστυνομικούς να βασανίζουν με βίτσιον πολλύν δκυο συνανθρώπους μας. Οι εικόνες αθθύμισαν μας δικτατορίαν. Επεριμέναμεν να τους κάτσουν μέσα φυλακήν, τούτους τους εγκληματίες, αλλά αθωώσαν τους 3 χρόνια μετα!!! ΓΙΑΤΙ;

Γιατί τούτοι που τους ψηφίζουμεν τζιαί τους πληρώνουμεν για να μας προστατεύκουν τζιαι να μας εκπροσωπούν, δεν κάμνουν το καθήκον τους; Αντίθετα μιαν ζωην καλύφκουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Η μια κατάχρηση μετά την άλλην. Επονηρευτήκαμεν…

Καλούμεν ούλλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αντιδράσουν για να σηκώσει το ανάστημαν της η Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα να νικήσουν τον σκοταδισμό τζιαι το παρασκήνιο, τες παρατυπίες, το μέσον, την «σήψην και την διαφθοράν» του συστήματος...

Ο Κύπριος πολίτης με μιαν φωνήν, απαιτεί δικαίωσην, απαιτεί κάθαρσην, απαιτεί θεσμούς που να εμπιστεύεται τζιαι να τον υπηρετούν όπως πρέπει σε μιαν Δημοκρατίαν .

Εμείς αντιτάσσουμε τον πολιτισμό τζιαί την γιορτή στην βία της αστυνομίας, στην ψυχολογική βία των θεσμών που μας γύρισαν την πλάτη και απλά δεν μας τιμούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-04-2009. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 4ΜΜ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΟΛΟΙ OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη