30 Ιανουαρίου 2009

Μεγάλε Περδίκη, μα ποιος είσαι τέλος πάντων;

Και άξαφνα άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού. Όλοι οι λόγοι (ή ο μόνος λόγος) που τα σύννεφα άλλαζαν κατεύθυνση μόλις έβλεπαν στον ορίζοντα τη Κύπρο φαίνεται να εξέλειπαν. Πάνε τέσσερα ολόκληρα χρόνια που δε θυμάμαι να μας δέρνει με τόση υγρή μανία ο ουρανός. Και διερωτήθηκα. Τι μπορεί να έφταιξε και μας άφησαν οι θεοί να στεγνώνουμε σαν τσαμαρέλλα για τόσο μεγάλο διάστημα;

Ευτυχώς που έχουμε εκείνο το λαμπρό παιδί, τον πράσινο που συχνά μετατρέπεται σε γαλανόλευκο, τον Γιώργο καλέ, τον Περδίκη. Όχι μόνο μου έλυσε τις απορίες μου αλλά φρόντισε να μας δώσουν συχώρεση οι ουρανοί και να μας δροσίσουν. (Ποιος τη γ...μει τη τσαμαρέλλα).

Μετά τη αποκάλυψη του Πρασινου Εκδικητή που συντάραξε την ανθρωπότητα, ότι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι βομβαρδίζουν τα σύννεφα για να διαλύονται μπας και επηρεάσουν τα ραντάρ τους, οι αιώνιοι φονιάδες των λαών έβαλαν τα αεροπλανάκια τους σε περιορισμό. Και ναι! ΔΕΝ έγινε θαύμα. Απλά οι ουρανοί αφέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους. Και όλα αυτά έγιναν και η Κύπρος ξεδίψασε επειδή ο Ηρακλής Πουαρό της μετεωρολογίας εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους αχρείους σύγχρονους δράκους του νερού.

Αποκαλύπτω σήμερα αυτό που ο Περδίκης απέφυγε να πει για να μη μειώσουν την αξία της αποκάλυψης του κατηγορώντας τον για προκατάληψη. Οι Αγγλοαμερικάνοι φονιάδες των λαών, (ενίοτε μέσω της δια της δίψας θανατικής καταδίκης) μας τιμωρούν για την απόρριψη του κατηραμένου σχεδίου Ανάν. Αυτό είναι φίλοι αναγνώστες. Ανέμενα να βγουν οι Κουλίες, οι Κακόμηροι και λοιποί εθνοπροστάτες να σιγοντάρουν, αλλά ίσως κάνοντας δεύτερες σκέψεις δεν θέλησαν να εκθέσουν τον συναγωνιστή τους.

Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά τώρα; Ο καθ' ύλην υπεύθυνος επί παντός οικολογικού, κοινωνικού, εθνικού, ποδοσφαιρικού, διαιτητικού (της δίαιτας όχι του διαιτητή), ο τέλος πάντων υπεύθυνος για πάσα νόσο και πάσα μαλακία που δέρνει αυτό το τόπο, καθάρισε. Δοξάστε τον!

Μια χονδροειδής αφέλεια που κανείς δεν ξέρει από που ξεκίνησε, και που αναπαράχθηκε
από τα τηλεφωνήματα κάποιων αμπάλατων διψασμένων Λεμεσιανών στο Κανάλι 6 της πόλης μας, μετατράπηκε σε ευκαιρία επίδειξης για τον πολιτικό χαμαιλέοντα της νήσου των αγίων. Για βδομάδες πριν ο Περδίκης "αποκαλύψει" τη μαλακία που μας σέρβιρε, η Λεμεσός έβραζε εναντίον των Εγγλέζων που κοντά στα άλλα τόσα που μας έκαναν, τώρα μας άφηναν και χωρίς νερό.

Μου βγήκε η ψυχή να πείσω συναδέλφους να μη αναπαράγουν τη χαζομάρα. Και εκεί που νόμιζα ότι το πέτυχα, επιστρέφουν τη επομένη θριαμβευτές. Ορίστε κύριε Λεξιπένητα, το είπε και ο Περδίκης! Τι να πεις τώρα; Ήμαρτον!

Περδίκη με κέρδισες! Παραδέχομαι την ήττα μου. Άξιος ο μισθός σου!

25 Ιανουαρίου 2009

Βοηθήστε τους φτωχούς εργολάβους και ντηβέλοπερς


Τα τελευταία δέκα χρόνια τζείνοι που ευνοηθήκαν περίτου που την ανάπτυξη της οικονομίας τζιαι ειδικά της οικοδομικής βιομηχανίας εν αναμφίβολα οι εργολάβοι τζιαι οι ντηβέλοπερς. Εκτίζαν τζιαι επουλούσαν τα σπίθκια τζιαι τα διαμερίσματα σαν να ήταν βραστές τασιηνόπιττες. Εγινήκαν ούλλοι τους με τες επαύλεις τζιαι εσυναγωνίζουνταν ποιος εννα γοράσει την πιο μακρυά τζιαι την πιο ακριβή μερσεντές. Εγεμώσαν τες τράπεζες ριάλια σε φανερούς τζιαι κρυφούς λοαρκασμούς.

Τζιαι το τελευταίο κτιστούι εγίνηκεν εργολάβος. Έπιαννεν καμιά δεκαρκά "μαυρούθκια", νόμιμους τζιαι παράνομους, τζιαι ότι τζι' αν έκτιζε επούλαν το με μιάλον κέρδος. Έτσι ελείψαν οι κτίστες οι ντόποιοι τζιαι η ποιότητα των κτισμάτων ήταν αποκλειστικά στα σιέρκα τζιαι τη τεχνη των ξένων που εδουλεύκαν για τα μισά ριάλια που επιάνναν πριν οι Κυπραίοι. Επετύχαν τζαιρούς που εκρατούσαν ριάλια οι Εγγλέζοι, οι Ιρλανδοί τζιαι έρκουνταν φορτωμένοι οι νεόπλουτοι Ρώσσοι, τζιαι οι δικοί μας εστιβάσαν μες τες τράπεζες να φαν τζιαι τα δισέγγονα τους.

Ήρτεν όμως το γύρισμα του τζιαιρού τζιαι τα ασιημόσπιτα τους εν τα γοράζει κανένας. Τζιαι εφκήκεν ο πρόεδρος τους τζιαι τι μας είπεν; Εκβίασεν την κυβέρνησην ότι εννα ππέσει μιάλη ανεργία στα κτίσματα τζιαι θέλουν επείγον ενίσχυση. Εν τους κανεί πον να επισπεύσει τα έργα του δημοσίου, εν τους κανούν τα παραπανίσια 52 εκατομμύρια σε έργα που εν ελοαρκάζουνταν ακόμα, εν τους κανεί που έβαλεν τον οργανισμό χρηματοδότησης στέγης να γοράσει τες πολυκατοικίες που τους εμείναν, θέλουν τζι' άλλα. Τον τζιαιρόν που τα στοιβάζαν αλήθκεια εδιούσαν μας τζιαι μας; Τωρά γιατί θέλουν που λλοου μας; Αλλά απον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του.

Αλλά το πιο σοβαρόν εν το άλλο. Εφταίξαν τους οι καϋμένοι οι μετανάστες. Εκάλεσεν που λαλείτε ο πρόεδρος τους την κυβέρνηση να τζυνιήσει τες 15000 παράνομους (ναι δεκαπέντε σιηλιάες!) τζιαι να τους θκιώξει για να μεν ππέσει ανεργεία στους Κυπραίους. Δηλαδή, είπεν μας ότι όσο τζιαιρόν τους εχρειαζούμαστεν να τους φκάλλουμεν το ξύδι καλά εκάμνετε τζιαι εκλείετε τα μμαθκια σας. Τωρά θκιώξετε τους τζιαι άμαν ανοίξουν οι δουλειές εννα ξανάρτουν τζιαι πάλε ξαναπαρανομούμεν εργοδοτόντας τους. Μα πόσο θράσος σιόρ! Πόση πασιοπετσιά!

Ούτε πακκίρα παραπάνω να μεν τους δόκει. Ας βάλουν που τα φυλάμενα. Όσο για τζείνον τον Λευτέρη τουυ ΔΗΣΥ, τζείνον που εκατάπιεν το ράδιο τζιαι κοράτζιησεν του μες τον τσάρουκκα αφτούμενο, που εφκήκεν πριν καλά καλά μας πιάσει η κρίση τζιαι εζήτησεν που ούλλους που ήταν να πληγούν, να ενισχυθούν οι ντηβέλοπερς, τι να πεις; Ο καθένας ας φκάλει τα δικά του συμπεράσματα. Γιατί εν εζήτησε να ενισχυθεί το ταμείον ανεργείας των οικοδόμων. Αφού τζιαι να δόκει ριάλια τους ντηβέλοπερς πάλε εννα απολύσουν τον κόσμο αφού εθθα πουλούν. Για να τα πουντζιάσουν τζιαι τούτα δηλαδή;

Ε, πέ αλλόνα ρε!


21 Ιανουαρίου 2009

Ανοικτή επιστολή στον Άντρο Κυπριανού

Αγαπητέ Άντρο, συγχαρητήρια! Χάρηκα (θα καταλάβεις παρακάτω το γιατί) που είσαι ο νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Δεν πιστεύω να διερωτηθείς γιατί χαίρομαι αφού δεν είμαι καν μέλος του κόμματος σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι αφού θα είσαι επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος του τόπου που τυγχάνει να είναι και κυβερνών, επηρεάζεις τις τύχες όλων μας. Αν κέρδιζε ο Συλλούρης σε εσωκομματικές εκλογές των ΕΥΡΟΚόκων, καϊλές που θα με έπιανε. Μη ξεχνάς ότι το κόμμα σου είναι το μοναδικό με σημαντικά αποθέματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας.


Ευχή μου είναι να πετύχεις. Όχι στους στόχους σου, αλλά στους στόχους που κάθε Κύπριος πατριώτης σου θέτει. Να παλέψεις με όλη τη δύναμη που σου δίνει το νέο σου πόστο για το καλό του τόπου.

Μη ξεχάσεις στιγμή ότι χωρίς τα δεκανίκια του Μεγάλου δεν θα βρισκόσουν εκεί που βρέθηκες. Ο Μεγάλος έκανε το δικό του με περισσή μαεστρία και μετά βγήκε και μας πούλησε τις μπούρδες για εσωκομματική δημοκρατία. Ασφαλώς όλα τα άλογα ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Το αν κάποια είναι ντοπαρισμένα, θα φανεί μόνο αν τα πιάσουν. Και κανένας δεν θα ασχοληθεί πια με την ένεση που σου έβαλε ο Μεγάλος. Αυτό είναι παρελθόν και εσύ είσαι το παρόν και καλείσαι να γίνεις το μέλλον του ΑΚΕΛ.

Νοιώθω το άγχος σου γιατί ένοιωσα παλιότερα στο πετσί μου τι θα πει κομματικός πατριωτισμός. Ειδικά μετά από το σχεδόν οριακό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. (Θα κάνω μια παρένθεση για να σου πω πως κατάλαβα ότι το παιγνίδι ήταν στημένο. Αν όντως όλα ήταν δημοκρατικά ο Μεγάλος δεν θα έβγαινε να κάνει δηλώσεις μεσ' την τρελή χαρά αλλά θα δάκρυζε από Ακελική συγκίνηση. Στοιχείο αδιάψευστο). Το άγχος σου λοιπόν θα προέρχεται τόσο από την έγνοια ότι ο Νίκος θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς το 2010 αλλά και το πως θα γεμίσεις τα παπούτσια του μεγάλου (έστω και αν φοράς μεγαλύτερο του νούμερο)

Στο άγχος σου προσθέτει και το ότι, τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος σου όσο και μέσα στο λαό η πλειοψηφία έκρινε, (στις δημοσκοπήσεις), πιο άξιο για τη θέση το Νίκο. Πρέπει να διδαχθείς κάποια πράγματα από το Νίκο σε σχέση με την εικόνα που εκπέμπεις Άντρο. Πάψε να αδικείς τον εαυτό σου. Άλλαξε ρε παιδί μου λίγο το ύφος σου. Καλύτερα να το παίζεις σοβαρός παρά να αμολάς το χαμόγελο, που μοιάζει σαν να το βίασαν 5 αλήτες επαναληπτικά (το χαμόγελο). Δες τον Ομπάμα και προσπάθησε να τον μιμηθείς.

Δεν μου λες; Ξέρεις τους Linkin Park? Τους Depeche Mode? Αν όχι πρέπει να τους μάθεις και αυτούς και άλλους. Και να καταλάβεις γιατί οι νέοι τους έχουν για είδωλα. Αν το κάνεις τότε θα αποκτήσεις πλεονέκτημα. Θα σε αγαπήσουν οι νέοι όσο δεν αγάπησαν ούτε τον Μεγάλο. Δεν είναι ανάγκη να ταυτιστείς με τα ενδιαφέροντα τους. Κατανόηση ζητούν.

Μετά είναι η φρασεολογία σου. Τον τίτλο και τη χάρη του λεξιπένητα την έχω πατεντάρει εδώ και καιρό. Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ πιο πλούσιο λεξιλόγιο αλλά και ικανότητες λογοπαιγνιδισμάτων από το στεγνό και ξύλινο λόγο που μας έχεις συνηθίσει και με τον οποίο μας έχεις πολλάκις αποκοιμήσει. Μπορείς να εκπέμψεις το δικό σου μοναδικό λόγο; Πιστεύω πως ναι. Φτάνει να αντιληφθείς πόση σημασία έχει αυτό για τον κατά βάση αδαή και εύκολα εντυπωσιαζόμενο Κύπριο ακροατή και τηλεθεατή.

Και πούσε, δώρησε όλες τις κόκκινες γραβάτες σου στη Φιλιππινέζα του πλησιέστερου συναγερμικού γείτονα σου. Αμάν πια! Αν καταφέρεις και ξεφύγεις από τη στολή της κόκκινης γραβάτας θα είναι μια καλή αρχή.

Και μια και κόλλησα στις συμβουλές και στις παραινέσεις θέλω να σου πω και δυο πράγματα παρόλο που υποψιάζομαι ότι μάλλον τα γνωρίζεις. Ο Νίκος είναι λιοντάρι τραυματισμένο. Δικαίως πιστεύει ότι του πήρατε τη μπουκιά απ' το στόμα. Και δεν θα ησυχάσει αν δεν πάρει το αίμα του πίσω. Και μην νομίζεις ότι θα πάρει χαμπάρι ο καθε άσχετος πολίτης σαν εμένα τις μεθοδεύσεις του. Άξιο παιδί του Κατσούρα έμαθε να λειτουργεί υπόγεια. Αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο προσόν από την δεινότητα του στο λόγο και τη παρουσία μπροστά στο γυαλί. Αυτό και αν είναι πρόκληση για σένα. Μπορείς να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο και ταυτόχρονα τον ελέγξεις; Γιατί αν νομίζεις ότι θα παραδεχτεί ήττα είσαι χαμένος από χέρι.

Αγαπητέ Άντρο, καλά όλα τα πιο πάνω αλλά πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα για σένα είναι συνειδητά να πολεμήσεις την αναξιοκρατία μέσα στο ίδιο σου το κόμμα και μετά μέσα στη κοινωνία. Μπορείς να αρνηθείς να βοηθήσεις στο διορισμό της ανηψιότεκνης του γαμπρού κάποιου στελέχους του κόμματος σου; Παραπέρα, μπορείς να το επιβάλεις με το παράδειγμα, τη πειθώ και τη πυγμή σου και στους συντρόφους σου; Αν όχι θα καταλήξεις χεαμηλότερα από εκεί που ξεκίνησες.

Δε σε γνώρισα προσωπικά, αλλά ακούω ότι είσαι καλός χαρακτήρας και συχνά πυκνά έχεις τις δικές σου απόψεις οι οποίες όταν διαφέρουν από τη πλειοψηφία τις θυσιάζεις στο όνομα της ενότητας του κόμματος σου. Πρέπει να ομολογήσω ότι πίστευα ότι είσαι ένα στεγνό πλήρως ετερόφωτο Ακελικό στέλεχος. Χαίρομαι που πιθανόν να έκανα λάθος. Αν όντως έτσι είναι έχεις μεγάλες προοπτικές. Ακολούθησε τις συμβουλές μου πιο πάνω και ποιος ξέρει. Ίσως μια μέρα σε δούμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. (Ανταλλάγματα δεν ζητώ). Αλλιώς δύο χρόνια θα σου είναι και πολλά.

Καλή επιτυχία!

15 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωπάκια για λύπηση

Ρε που φτάσαμε! Εκδήλωση συμπαράστασης στους κρατούμενους συναδέλφους τους για την υπόθεση Κίτα, έκαναν αστυνομικοί στο δικαστήριο.

Καλά ρε βλάκες, αν αύριο όντως αποδειχτεί η ενοχή τους που θα κρύψετε τα μούτρα σας. Δε φτάνει που η εμπιστοσύνη του κόσμου στην αξιοπιστία σας έφτασε στο μηδέν, πάτε να βγείτε και από πάνω. Σ
κάστε τουλάχιστον και περιμένετε την ολοκλήρωση των ερευνών.

Άσε που κανένας σας δεν ξέρει τίποτε και για κανένα μεμπτό στο σώμα της αστυνομίας. Όλοι γνωρίζουν, όλοι υποψιάζονται και σεις τίποτε. Είστε στραβοί ή παλαβοί; Αν δεν είστε κανένα από τα δύο, τότε είστε ρεμάλια. Συνηθίσατε όλοι σας στη καθημερινή κατάχρηση εξουσίας με μικρά και μεγαλύτερα παραπτώματα. Η ατιμωρησία, σας έχει αποθρασύνει.

Έχετε καταντήσει ένα συνδικάτο μικροαπατεώνων όπου ανάμεσα σας βρίσκει γόνιμο έδαφος και η ανατροφή πραγματικών εγκληματιών. Η συνεχής ενασχόληση σας με τον υπόκοσμο και κάθε λογής εγκληματίες δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για όποιον το θελήσει να μεταπηδήσει στο έγκλημα. Όταν μάλιστα ξέρει από πριν ότι -no matter what- όλοι σας θα πιείτε το αμίλητο νερό. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το συνδικάτο σας.

Αντιλαμβάνεστε ρε αμπάλατοι την ευθύνη που έχετε απέναντι στη κοινωνία που σας πληρώνει; Όχι για να δέρνετε νέους δεμένους με χειροπέδες, ούτε για να τη βγάζετε τα βράδια και εν ώρα υπηρεσίας στα καμπαρέ. Όχι για να γίνεστε συνέταιροι με τους εμπόρους του λευκού θανάτου ούτε φύλακες στα στέκια του χαρτοπαίγνιου. Όσοι δεν εμπίπτετε σε αυτές τις κατηγορίες βγείτε και μιλήστε. Αλλιώς είστε και δειλοί και συνένοχοι. Αν λοιπόν δεν βοηθήσετε να καθαρίσει η βρωμιά μέσα στην οποία ζείτε και δουλεύετε, τότε παραιτηθείτε.

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του τι λέει και τι σκέφτεται ο κόσμος για σας. Συνάδελφος σας μου είπε ότι είστε θορυβημένοι. Όχι γιατί σας ήλθε σοκ από τα γεγονότα. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τις βρομιές, αλλά επειδή μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και θα χάσετε το βόλεμα. Μόνο να πουλάτε αντριλλίκι καλυπτόμενοι από τη στολή και την εξουσία που σας προσδίδει. Μόνο γι' αυτό είστε καλοί. Αλλά καταντάτε μικρόψυχα ανθρωπάκια, δειλά, φοβισμένα, ψαρωμένα χειρότερα από νεοσύλλεκτους φαντάρους μπροστά στην ευθύνη. Άντρες είστε εσείς ρε; (χωρίς φαλλοκρατική διάθεση). Άντε παρατήστε μας!

Έτσι για να μη ξεχνιώμαστε

12 Ιανουαρίου 2009

Κατσουρίδης γιοκ!

Όταν διαβάζω και ακούω τα πολλαπλά σενάρια που επεξεργάζονται τα σαΐνια οι δημοσιογράφοι μας σε σχέση με τη διαδοχή στο ΑΚΕΛ μου έρχεται ένα μειδίαμα στα χείλη. Ο λόγος είναι ότι καμώνονται πως δεν ξέρουν πως λειτουργεί το ΑΚΕΛ αλλά και πως λειτουργεί ο Χριστόφιας.

Δεν υπάρχει πιθανότητα ο Χριστόφιας να μη κάνει γνωστή την προτίμηση του στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι και από μόνη της η δημοσιοποίηση στα δύο σώματα είναι αρκετή να καθορίσει την εκλογή. Η πολύχρονη παρουσία του στην ηγεσία του κόμματος, συνδυασμένη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη πολύχρονη παρουσία του ΑΚΕΛ στη πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργούν ασπίδα για οποιαδήποτε αμφισβήτηση της θέλησης του μέσα στο κόμμα. Επιπρόσθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των μεσαίων και ανώτερων στελεχών του κόμματος βρίσκονται δίπλα του από τον καιρό που ήταν Γ.Γ. της ΕΔΟΝ τζιαι λλίον πολλύν εν του σιερκού του.

Η γνωστοποίηση της προτίμησης του στα σώματα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει. Πιστεύω ότι έχει ήδη μεθοδεύσει και την εκλογή του εκλεκτού του. Απλούστατα επειδή θέλει να αποτρέψει εκλογή του Νίκου Κατσουρίδη. Ο λόγος είναι ότι θέλει να ελέγχει τη κατάσταση στο κόμμα και μετά την αποχώρηση του. Με τον Νίκο στο πηδάλιο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα, μεγάλες ικανότητες, φοβερή ευστροφία και ευελιξία, ο Κατσουρίδης είναι ο αναμφισβήτητος πρώτος ανάμεσα τόσο στους οπαδούς του ΑΚΕΛ όσο και στη κοινή γνώμη. Τόσο τα προσόντα του όσο και η προϊστορία του δείχνουν άνθρωπο αυτόφωτο που δύσκολα μπορεί να ποδηγετηθεί. Είναι μάλιστα πολύ αμφίβολο από τη στιγμή που θα βρεθεί στο πηδάλιο αν θα ηγηθεί του κόμματος λειτουργώντας συλλογικά. Το πιθανότερο είναι να επιβάλει εύκολα ή δύσκολα την υπεροχή του και την εξουσία του στην υπόλοιπη ηγεσία.

Η αδυναμία ελέγχου του Νίκου είναι για μένα η κύρια αιτία που ο Χριστόφιας δεν τον θέλει για αντικαταστάτη του. Βεβαίως αυτό δεν μπορεί να το προβάλει σαν λόγο. Γι' αυτό αν χρειαστεί θα ανοίξει το μεγάλο φάϊλ με τις "αμαρτίες" του και θα αρχίσει να του τις απαριθμεί μέχρι που να πει ττοπέ. Η δράση του πριν κατά και μετά το δημοψήφισμα και ο ηγετικός ρόλος που έπαιξε στη Τασσική φράξια στο κόμμα είναι αμαρτία που δεν του την ξεπλένει ούτε ο Νείλος. Στα υπόλοιπα που πολλοί αποκάλεσαν "χριστιανικά" χαρακτηριστικά και που ο Χριστόφιας προέβαλε σαν τα κύρια κριτήρια που πρέπει να πληρεί ο ηγέτης του ΑΚΕΛ, δεν θα αναφερθώ διεξοδικά γιατί θα καταντούσα κουτσομπόλης. Θα πω όμως ότι για τα Ακελικά στελέχη έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ο Νίκος δεν τα πληρεί.

Οπότε ο Νίκος, τουλάχιστον όσο ο Χριστόφιας θα είναι στην ενεργό δράση δεν βλέπει αρχηγία στο ΑΚΕΛ. Τώρα, αν θα είναι ο Άντρος ή αν θα προκριθεί ο Γιαννάκης ο Κολοκασίδης (χλωμό το βλέπω), σαν ενδιάμεση λύση μέχρι το συνέδριο θα δείξει.

6 Ιανουαρίου 2009

Γιατί δεν έχω υπόθεση με τις γυναίκες


Πάντα πίστευα ότι το τραγούδι που με εκφράζει περισσότερο όσο αφορά τις επιδόσεις μου με τις γυναίκες είναι το "ιδανικός και ανάξιος εραστής" του Καββαδία με ερμηνευτή το Κώστα Καράλη. Το "ιδανικός" γιατί έτσι πιστεύω εγώ, το "ανάξιος" επειδή έτσι φαίνεται ότι πιστεύουν οι γυναίκες. Τώρα έμαθα και το γιατί. Νάναι καλά ο Αλ Καπόνε ο Κυπραίος που με τις ερωτικές του επιδόσεις έδωσε την αφορμή στους δημοσιογράφους να ψάξουν το φαινόμενο με τη βοήθεια ειδικών. Τελικά κάτι ερωτικά αποτυχημένοι σαν και μένα πήραν τις απαντήσεις που έψαχναν.

Έκανε λοιπόν η Μιράντα Λυσάντρου την έρευνά της στον Πολίτη και δείτε τι έβγαλε. Και ποιος είμαι εγώ να αμφισβητήσω αυτά που καταθέτουν τρεις λαμπροί επιστήμονες.

Οι γυναίκες λέει η πρώτη ψυχίατρος (όχι η Δρ Ψυχία), έλκονται σεξουαλικά από βιαστές και μεγάλους και επιτυχημένους ληστές. Ταυτίζονται μαζί τους και υποκύπτουν ερωτικά ή άλλως πως. Εγώ ο καημένος που αν μου πει η συμβία "not tonight Lexipenitas" γυρίζω στη μεριά μου και κοιμάμαι και δεν έχω ληστέψει ούτε ένα μανταρίνι από τον γείτονα, τι προϋποθέσεις έχω να με ποθήσει γυναίκα;

Μέσα στη φαντασία κάποιου, λέει ο δεύτερος ψυχολόγος, ένας δολοφόνος, ένας βιαστής μπορεί να προσφέρει κάποιες μεγάλες ικανοποιήσεις. Και εδώ είναι που εξάπτεται η σεξουαλικότητα πολλών γυναικών. Μα τώρα πλάκα μας κάνει; Κανονικά θα έπρεπε τον κ. ψυχολόγο να τον κλείσουν στη φυλακή για προτροπή των αρσενικών σε βίαιες πράξεις, όπως δολοφονίες και βιασμούς. Μη σας πω ότι στην απελπισία που μου προκαλεί η απόρριψη μου πέρασαν κάτι περίεργα από το μυαλό.

Ο τρίτος ψυχίατρος, ο πολύς Μικελλίδης βρίσκει ότι αυτά που τραβούν τις γυναίκες σε άνδρες σαν τον Αλ Καπόνε είναι τα λεφτά, οι επιχειρήσεις και τα κουστούμια. Δαμέ τζι' αν εζερώσαμεν που σιέριν. Δεκαπέντε ζωές να μου εδίαν ο πλάστης μου πάλε μπατίρης θάμουν. Αφού για επιχειρηματίας εν κάμνω τζιαι όσα ριάλια πέσουν στα σιέρκα μου τρώω τα γιατί μόνον έτσι τα σιέρουμαι.

Συμπέρασμα λοιπόν για να κλείσω αυτό το ποστ με την καταθλιπτική για μένα διαπίστωση:

Τώρα και με επιστημονική διάγνωση, δεν έχω υπόθεση με τις γυναίκες! Άσε που και αν οι επιστήμονες έλεγαν το αντίθετο πάλι θα είχα τις δύο επιστημόνισσες της ζωής μου να αντιμετωπίσω. Τη συμβία και τη θυγατέρα. Μπρρρρρρ! Είμαι λοιπόν καταδικασμένος στην αιώνια παρθενία :(

5 Ιανουαρίου 2009

Σαπίλα και στο στράτευμα - Αποκλειστικό!

Έπεσε στην αντίληψη του μπλογκ και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.


Είναι γνωστό ότι για τα στρατόπεδα της Ε.Φ. που βρίσκονται σε ανοικτές για το κυνήγι περιοχές, οι κυνηγοί απαγορεύεται να πλησιαζουν λιγότερο από 200 μέτρα από το σύνορο του στρατοπέδου. Τι γίνεται όμως όταν είσαι ταξίαρχος της Ε.Φ. και μανιακός κυνηγός; Παίρνεις το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και πας μια βολτα μέχρι το στρατόπεδο που ξέρεις ότι το μέγεθος του, η φύση της περιοχής αλλά και οι "σίγουρες" πληροφορίες από τον Διοικητή, δημιουργούν αυξημένες πιθανότητες ύπαρξης θηράματος. Η πύλη ανοίγει διάπλατα και συ μπορείς να κυνηγήσεις ανενόχλητος.

Το πιο πάνω περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αυτό βεβαια που κάνει το σκάνδαλο ακόμα χειρότερο είναι ότι το εν λόγω στρατόπεδο είναι ουσιαστικά χώρος αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών. Η έλλειψη ελέγχου, η ατιμωρησία αλλά και η γενικότερη αναλγησία στο τρόπο που τόσο ο κάθε πολίτης αλλά περισσότερο το επίσημο κράτος αντιμετωπίζει τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, καταλήγουν σε καταστάσεις και φαινόμενα παρόμοια με το πιο πάνω.

Η πολιτεία όχι μόνο δείχνει ανίκανη να κτυπήσει τα παντός είδους κυκλώματα αλλά δεν ασχολείται καν με τα διάφορα θέματα χωρίς να υπάρξει αφορμή. Ας πούμε κάποιος νεκρός από παραλείψεις, απόδραση ισοβιτών κλπ. Και τότε οι διάφορες έρευνες γίνονται επιδερμικά και συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά. Και η παρανομία, η κατάχρηση εξουσίας και όλα τα υπόλοιπα φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης καλά κρατούν.

Κύριε υπουργέ Άμυνας, μπορώ να δώσω στοιχεία για το περιστατικό. Αρκεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σας και θα επικοινωνήσω μαζί σας. Παρόλο που εύκολα μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες μόνος σας γι' αυτό και για τόσα άλλα που καθιστούν το στράτευμα άχρηστο. Φτάνει να θέλετε!

Ο ασυνείδητος αξιωματικός που με πλήρη ανευθυνότητα βάζει σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων φαντάρων πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Εκείνο όμως που προέχει είναι η εξυγίανση με αποφασιστικότητα, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμματα. Στρατός, αστυνομία, τελωνεία, υγεία, αθλητισμός, επιτροπές προσφορών και οπουδήποτε το σαράκι της διαφθοράς έχει κάνει φωλιές πρέπει να κτυπηθεί αμείλικτα. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Χριστόφιας και η κυβέρνηση της αριστεράς να κάνουν τη διαφορά από τους προκατόχους τους. Αλλιώς θα μείνουν στην ιστορία ως μια από τα ίδια.

2 Ιανουαρίου 2009

Και η ζωή συνεχίζεται...


Οι άνθρωποι φίλοι μου, καθιέρωσαν κάποιες μέρες γιορτής που συνήθως είναι και μέρες χαράς, ξεγνοιασιάς και αγάπης. Η ανάγκη να ξεφεύγουν από την ρουτίνα αλλά περισσότερο από τα βάσανα της καθημερινότητας και στο βαθμό που οι ανάγκες το επέτρεπαν καθιέρωσαν τις λεγόμενες αργίες, μεταξύ των οποίων και τη πρωτοχρονιά. Μια μέρα η οποία λογικά δεν έχει κανένα διαφορετικό χαρακτηριστικό από τις άλλες. Έτυχε απλά να είναι η πρώτη μέρα σε αυτό που καθιερώθηκε ως μονάδα μέτρησης του χρόνου από τους ανθρώπους.


Με την ευκαιρία λοιπόν τρώμε, τρώμε, τρώμε, πίνουμε, πίνουμε, πίνουμε, ψωνίζουμε, βάζουμε τα καλά μας, βγαίνουμε έξω και ξεφαντώνουμε, ευχόμαστε ό ένας στον άλλο με μια και μοναδική προσδοκία. Ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον γέρο που φεύγει και να μας φέρει χαρά, υγεία, ευτυχία και όλα τα καλά. Λες και κάτι θα αλλάξει δραστικά, λες και από την επομένη ο καθένας δεν θα ξαναφορτωθεί το σταυρό του για να συνεχίσει τον ανήφορο του.


Ίσως σε άλλες εποχές αυτές οι γιορτές να είχαν κάποιο διαφορετικό νόημα. Σήμερα με εξαίρεση κάποιους πολύ λίγους που τις χρησιμοποιούν ως χρονικό ορόσημο για (ανά)στοχοθέτηση, για όλους τους υπόλοιπους είναι στην ουσία μια από τα ίδια. Η εμπορικοποίηση των πάντων δεν αφήνει ανέγγιχτο τίποτε. Ούτε τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας. Σε προσωπικό επίπεδο το κυνήγι του κέρδους και γενικά του χρήματος καθορίζει τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Σε επίπεδο κρατών ο εθνικισμός και τα στενά συμφέροντα της κάθε εθνικής ομάδας υπερισχύουν του κοινού καλού και αποτρέπουν τον σχεδιασμό μακρόπνοων και αποτελεσματικών σχεδίων για την αντιμετώπιση τοπικών κρίσεων και πολέμων. Η επιβολή της ισχύος του δυνατού πάνω στον αδύνατο είναι ο ισχύον νόμος. Το πιο ωραίο που άκουσα για το νέο χρόνο λέει πως "αν ο καινούριος χρόνος μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα θα ήταν παράνομος"


Με την κατά κράτος επικράτηση του άκρατου φιλελευθερισμού είδαμε φαινόμενα όπου οι φτωχοί πλήγηκαν από τις πράξεις των πλουσίων και το κράτος έσπευσε να ενισχύσει τους θύτες αφήνοντας τα θύματα στο έλεος τους. Τα ίδια ισχυρά κράτη που βρήκαν μπόλικα δισεκατομμύρια για να ενισχύσουν τα αδηφάγα τραπεζικά μονοπώλια κλείνουν τα μάτια μπροστά στους άστεγους, τους άνεργους και τους απόκληρους των δικών τους χωρών, πόσο μάλλον για τις εξαθλιωμένες μάζες του πληθυσμού στην Αφρική και στην Ασία. Αφήνουν ανενόχλητα τα καρτέλ των βιομηχάνων και όσων έχουν συμφέροντα από τη χρήση του πετρελαίου να μπλοκάρουν τις προσπάθειες για οικολογικά αυτοκίνητα αλλά και κάθε προσπάθεια να αντιστραφεί η πορεία προς τον οικολογικό όλεθρο.


Στη γειτονική Παλαιστίνη οι εκατόμβες των νεκρών από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς των σιωνιστών του Τελ-Αβίβ συνεχίζονται και εκτός από τη μάνα τους κανείς δεν τους κλαίει. Η υποκρισία της διεθνούς "κοινότητας" έφτασε στο απροχώρητο. Αν οι άρχοντες της Δύσης έκοβαν ΜΟΝΟ τα κονδύλια για τα πυροτεχνήματα των γιορτασμών της πρωτοχρονιάς και επέβαλλαν στο Ισραήλ να αφήσει τη ανθρωπιστική βοήθεια που θα αγοραζόταν με αυτά να φτάσει στη Γάζα εκατοντάδες τραυματίες θα μπορούσαν να σωθούν. Ούτε αυτό το ελάχιστο δεν έκαναν.


Η εικόνα του κοριτσιού που έτρεμαν τα χειλάκια του από το τρόμο και το κρύο στη Γάζα εύχομαι να στοιχειώνει τον ύπνο των ισχυρών της γης. Εμείς δεν μπορούμε παρά να διακυρήττουμε με κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη μας με τους αδύνατους και τους απόκληρους όλης της γης. Πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε πλήρεις και να χαιρόμαστε πραγματικά τις μικρές χαρές από τις οποίες είναι γεμάτη η ζωή μας. Χωρίς να χρειαζόμαστε ατέλειωτα μπουφέ με φαγητά, τεράστιες γκαρνταρόπες με φανταχτερά ρούχα και γυαλιστερά πανάκριβα αυτοκίνητα τα οποία να συναγωνιζόμαστε ποιος θα τα επιδείξει περισσότερο.


Εύχομαι και φέτος να είμαστε όλοι καλά χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι κάποιοι δίπλα μας δεν είναι.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη