19 Νοεμβρίου 2009

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Εκτός από σοβαρή δημοσιογραφική δουλειά η οποία φωτίζει πλήρως πτυχές της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας μας, έχει και κάποια κομμάτια ιδιαίτερα απολαυστικά. Ας πούμε, να βλέπεις τον Νικόλα να ψεύδεται τη μια στιγμή, και την επομένη να έρχεται ο μακαρίτης ο πατέρας του να τον αποκαλύπτει.


Μιλάμε βεβαίως για το πρώτο μέρος της εξαιρετικής δουλειάς του Μιχάλη Μιχαήλ. Μιας δουλειας η οποία του χρειάστηκε πολλές ώρες και κόπο για να γίνει αλλά άξιζε τον κόπο. Και τα πέντε κομμάτια του φίλμ θα τα βρείτε στη δεξιά στήλη του μπλογκ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πρώτο μέρος. 

Πρόκειται για μιας δουλειά, που οι αναγνώστες του ιστολογίου του, αλλά και οι ακροατές του ΑΣΤΡΑ όπου "έπαιξε" ένα απόσπασμα, χαιρέτισαν με ενθουσιασμό και δίκαιη ανακούφιση. Ανακούφιση επειδή τώρα όλοι μπορούν, με τεκμήρια να αποδείξουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που μετέρχεται το στρατόπεδο των απορριπτικών, προκειμένου να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με το σύνοικο στοιχείο.


ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ


Το ένα από τα επίμαχα σημεία για τα οποία κατηγορείται ο  πρόεδρος Χριστόφιας είναι ότι αποδέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία, πράγμα που δεν είχε κάνει ο Τάσσος. Και αυτό, παρ' όλον που στη σύνοψη που ετοίμασε ο Τάσσος με τις θέσεις των κομμάτων του εθνικού συμβουλίου το 2005, και τις οποίες οι απεσταλμένοι του συζητούσαν επί τριήμερο στη Νέα Υόρκη με τον κ. Πρέντεκαστ, δεν περιλαμβανόταν αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση ή άρνηση της εκ περιτροπής προεδρίας. Αυτά δηλώνει με πολλή σαφήνεια ο Τάσσος σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ τον Δεκέμβρη του 2005. Στο φιλμάκι, η συνέντευξη του Τάσσου ακολουθεί "κατηγορηματικές" δηλώσεις τόσο του Νικόλα Παπαδόπουλου όσο και του Ανδρέα Αγγελίδη που προσπαθούν να μας παντρέψουν με άδρωπο! Χάρμα ειδέσθε!


Ο Νικόλας δε, χωρίς καθόλου ντροπή ψεύδεται συνειδητά αμφισβητώντας ακόμα και το γεγονός ότι οι απεσταλμένοι του Τάσσου όντως πήγαν στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν το έγγραφο! "Δεν πήγαμε στα Η.Ε. τον Μάιο του 2005" επιμένει να λέει κατ' επανάληψη. Για να τον βάλει στη θέση του ο μπαμπάς του!

 ΤΟ ΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Στη σύνοψη που οι αντιπρόσωποι του Τάσσου συζήτησαν με τον Πρέντερκαστ στη Ν.Υ. περιέχονταν 9 (εννιά) σημεία. Κατά τον Τάσσο "το καθένα από αυτά τα εννιά σημεία περιέχει σχεδόν το σύνολο του σχεδίου Ανάν" Ουσιαστικά λοιπόν, οι αντιπρόσωποι του Τάσσου στη Ν.Υ. συζητούσαν στη βάση του "δαιμονοποιημένου" σχεδίου Ανάν.


Δ.Δ.Ο.


Σε άλλο σημείο του φιλμ, ο Τάσσος με περισσή σαφήνεια δηλώνει ότι η επιδιωκόμενη λύση είναι αυτή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Θα συνεχίσω με την περίληψη και των υπόλοιπων τεσσάρων κομματιών του φιλμ. Είναι σήμερα απόλυτα αναγκαίο η αλήθεια να φτάσει όσο πιο μακρυά γίνεται. Να αποδείξουμε ακόμα μια φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης σου θυμίζω πως ο Ανδρεας Αγγελίδης, την περασμένη Κυριακή στον Φιλελευθερο είπε πως "από το 2002 θεωρεί τη ΔΔΟ ως λύση άδικη και αντιδημοκρατική"

Και αρα υπάρχει το ερώτημα πως και ακόμα είναι στο ΔΗΚΟ, που το 2003 στηριξε τον τασσο που ήθελε ΔΔΟ

Anef_Oriwn είπε...

Lexi_Penitas και Μιχάλη [αν τύχει και περάσεις απ’ εδώ – και παρεμπιπτόντως συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έχεις κάμει],
Η μια πλευρά του ζητήματος είναι να αποδειχθεί ότι “Το ψέμα έχει [όντως κοντά ποδάρια] κοντά ποδάρια!”, δηλ. ότι η εκ περιτροπής Προεδρία, η παραμονή εποίκων, η αποδοχή λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι θέσεις που η πλευρά μας είχε δεχτεί προ καιρού και η άλλη [πλευρά] πρέπει να αναδείξουμε και να επεξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους αυτές οι θέσεις είναι και οι πιο ΣΩΣΤΕΣ [πέραν από ρεαλιστικές και πιο εφικτές] ...

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα, πολλά καλή η πρωτοβουλία σου.Εν πρέπει να μείνει αναξιοποίητον το υλικόν που συγκέντρωσε ο κ. Μιχαήλ.Πιστεύκω πως προέχει να βκουν στη φόραν τα ψέματά τους τζαι ύστερα τζείνον που λαλεί ο Άνεφ.
Κώστας

Unknown είπε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ναι, αλλά υπάρχουν και κάτι ΑΛΗΘΕΙΕΣ κρυμμένες σε συρτάρια, γνωστές μόνο σε πολιτικά πρόσωπα που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και σε ορισμένους δημοσιογράφους, που έτσι και βγουν στη δημοσιότητα δεν θα αφήσουν τίποτα, μα τίποτα, μα τίποτα όρθιο. Και όσοι μιλάνε τώρα και λένε διάφορα και παριστάνουν τους θεματοφύλακες των συμφερόντων του έθνους και της χώρας θα τρέχουν σε άλλο γαλαξία για να γλυτώσουν το ρεζίλεμα.

Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο γιατί δεσμεύομαι.

Ελπίζω μόνο όσοι γνωρίζουν να πράξουν αυτά που πρέπει ή να πιέσουν όσο πιο έντονα προς εκεί που πρέπει.

Αλλιώς θα είναι συμμέτοχοι και συνεργοί στο δούλεμα που υφίσταται ο Κυπριακός Λαός.

Και ο νοών, νοείτω!

*Τη δουλειά και το ήθος του Μ.Μιχαήλ μπορεί να αμφισβητήσει μόνο πληρωμένο καθήκι.

Μπορεί κανείς να διαφνεί μαζί του, αλλά έτερον εκάτερον!

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητοί φίλοι, θεώρησα περιττό να γράψω ότι η κίνηση μου έγινε μετά που πήρα τη σχετική άδεια από τον Μιχάλη.

Γιώργο, μακάρι να 'ξερα τι θες να πεις. Σίγουρα είναι πολύ το παρασκήνιο αλλά εμείς μπορούμε να μιλάμε με βάση εκείνα που βλέπουμε, εκείνα που καταλαβαίνουμε, άντε και εκείνα που υποψιαζόμαστε καμιά φορά αλλά με μεγάλη επιφύλαξη. Αν μπορούσες να μας δώσεις έστω ένα μικρό παραδειγματάκι χωρίς να παραβείς τη δέσμευση σου, ίσως μας βοηθούσες να αντιληφθούμε κάτι περισσότερο.

Γιώργο, Άνευ και ανώνυμοι, εκείνο που πάντα γνώριζα και που σήμερα μπορώ να παραθέσω και τεκμήρια είναι ότι κάποιοι που κάθε μέρα βγαίνουν στο γυαλί και στον αέρα και μας πουλάνε αβέρτα πατριωτισμό, είναι συνεννοημένοι ψεύτες! Και νιώθω υποχρέωση μου αυτή της συνωμοσία της ψευδολογίας και της συκοφαντίας να την ξεσκεπάζω όσο μπορώ

Μιχάλης είπε...

Lexi ευχαριστώ πολύ για την ενέργεια σου να προβάλεις τα βίντεο.

Το ζήτημα δεν είναι ποιος τα δημιούργησε αλλά το ότι αξίζει να διαδοθούν. Και αξίζει διότι αποτυπώνουν την πραγματική αλήθεια.

Απλώς θέλω να επιβεβαιώσω τον Γιώργο (μπορεί και να μιλούμε για το ίδιο πράγμα) ότι υπάρχουν έγγραφα που έτσι και βγουν στην επιφάνεια θα κάψουν πολλούς από τους επίδοξους «πατριώτες».

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, επιφυλάσσομαι…

Unknown είπε...

Ναι, για τα ίδια μιλάμε Μιχάλη, μόνο που τα άκουσα και από άλλες πηγές σήμερα οπότε σιγά τα μυστικά τελικά.

Lexi_penitas είπε...

Εε αφού δεν είναι μυστικά, πεστε τα και σε μας ρε παιδιά. Τι; Την κολοκυθιά θα παίζουμε τώρα;

Μιχάλης είπε...

Αμάν!!!

Είσαι πολλά ανυπόμονος...

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη