22 Νοεμβρίου 2009

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια - Μέρος 2ο

Συνεχίζουμε με το 2ο μέρος του φίλμ που ετοίμασε ο Μιχάλης Mιχαήλ και στο οποίο παρακολουθούμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο να κονιορτοποιεί μια σειρά από επιχειρήματα των απορριπτικών.


Η ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ


Μόνο η πλήρης άγνοια ή το απύθμενο θράσος μπορεί να ευθύνεται για την άρνηση ενός πραγματικού γεγονότος. Στη περίπτωση μας δεν μπορεί παρά να είναι θράσος αυτό που ωθεί τον δικηγόρο κ. Γιώργο Χριστοδούλου να δηλώνει ότι ο Τάσσος δεν είχε αποδεχτεί την κωδικοποίηση των θέσεων μας. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι, οι εντυπώσεις που το ψέμα του θα προκαλέσει στιγμιαία στους τηλεθεατές, θα χρειαστούν θεοί και δαίμονες να αντιστραφούν. Δείτε τον Τάσσο να δηλώνει κατηγορηματικά ότι υπάρχει η σύνοψη με βάση τα σημεία της οποίας, θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη συνολική λύση του Κυπριακού.


Εκείνο βεβαίως που έχει σημασία εδώ, είναι ότι η εκ περιτροπής προεδρία ΔΕΝ περιλαμβάνεται στη σύνοψη και ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Θα επανδιαπραγματευόταν δηλαδή τα κομμάτια του σχεδίου Ανάν που περιλαμβάνονταν στη σύνοψη από την οποία απουσίαζε η εκ περιτροπής προεδρία.


ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



Έφτασαν οι απορριπτικοί να επαναλαμβάνουν ότι ο Τάσσος είχε απορρίψει την ΔΔΟ και ότι ο λαός την είχε ενταφιάσει το 2004 με το δημοψήφισμα. Ξανά και ξανά βλέπουμε τον Τάσσο να απαντά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η βάση λύσης είναι η ΔΔΟ. Εμφαντικά μάλιστα, χαρακτηρίζει συκοφαντία τον ισχυρισμό ότι η πλευρά μας με την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν απέρριψε και την ΔΔΟ σαν βάση λύσης. Ο Αγγελίδης βέβαια επιμένει ότι το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε και ως φιλοσοφία! Δηλαδή ότι απορρίφθηκε η ΔΔΟ!



ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ


Σχίζουν οι απορριπτικοί τα ιμάτια τους επειδή τάχα ο Χριστόφιας διαπραγματεύεται την ΔΔΟ με βάση το σχέδιο Ανάν. Και εδώ ο Τάσσος πολύ δεικτικά και με τρόπο σχεδόν δασκαλίστικο για να καταλάβουν και οι εκείνοι που δεν θέλουν να καταλάβουν, λέει τα
εξής: Το σχέδιο Αναν περιέχει τις ουσιώδεις πτυχές του Κυπριακού. Αυτές οι ουσιώδεις πτυχές, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μια νέα διαπραγμάτευση και να μην είναι αντικείμενο συζήτησης. Όταν επομένως λέω ότι τέτοια σχέδια ΔΕΝ φέυγουν από το τραπέζι, και το εννοώ, ότι κάθε φορά που θα γίνεται διαπραγμάτευση αυτές οι πτυχές και οι λύσεις που περιέχει το σχέδιο Ανάν από κάποιους θα προβάλλονται...


Το στρατόπεδο των απορριπτικών ανασυντάσσεται. Ενδέχεται αυτά και άλλα ψέμματα να συνεχίσει να τα σερβίρει με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση. Οι εξελίξεις που αναμένονται θα τους δόσουν την ευκαιρία να αφηνιάσουν. Οι πολίτες που παλεύουν για συνεννόηση, λύση και επανένωση δεν θα πιαστούν ακόμα μια φορά εξ απήνης. Μυαλωμένα και με ψυχραιμία, θα πρέπει να αντιπαρατάξουμε τις αλήθειες στα ψέματα τους, τις θέσεις στις συκοφαντίες τους, την ελπίδα για ειρήνη στην κινδυνολογία, και  την προσδοκία σε ένα καλύτερο αύριο στην απογοήτευση που φέρνει η άρνηση και οι ανασφάλειες τους.

3 σχόλια:

nicostrim είπε...

Έχω την αίσθηση ότι η συζήτηση του βαν ο Τάσσος το δέχτηκε ή όχι έχει πλέον κορεστεί. Επιτέλους πρέπι να υπερασπιστούμε επί της ουσίας τις θέσεις μας τώρα και για τις μελλοντικές γενεεές: Ναι, καλώς πρέπει να αποκαλύψουμε την υποκρυσία των όσων αντιτίθενται, υποδεικνύοντας ότι τα περί ενδοτισμού και προδοσίας ας το αποδώσουν στον Τάσσο, ό οποίος αποδέκτηκε το α' ακι β' ταοποία αποδίδονται στον Χριστόφια.
αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα. Τώρα πρέπι να κάνουμε το επόμενο: να υπερσπιστούμε γιατί υποστηρίζουμε την ανάγκη για (α) εκ περιτρπής προεδρία (β) σταθμισμένη ψήφο (γ)προεδρικό σύστημα κτλ. Αυτό ε΄κανε απόψε και ο Τσιελεπής!
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε nicostrim.Ανκαι διαφωνώ κάθετα με τις ενέργειες Χριστόφια ας βγει και να πει όπως και όλοι οσοι τις υποστηρίζουν.Ναι κύριοι θέλουμε αυτο γι αυτο και αυτο τον λόγο.Να μην κρύβονται πίσω απο τον Τάσσο, τον Κληρίδη, τον Κυπριανού ακόμη και τον Μακάριο.Έλεος δηλαδή.

Μιχάλης είπε...

@ nicostrim

Το κάθε πράγμα έχει τη σημασία του.
Είναι αναγκαία και τα δύο και γίνονται και τα δύο.
Έτσι, όπως αναφέρεις κι εσύ, το δεύτερο που αναφέρεις το έκανε ήδη ο Τσελεπής.
Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα εξ’ όσων έχω υπόψη μου.



@Ανώνυμος

Κανένας δεν κρύβεται πίσω από κανένα.
Η αναφορά στον Παπαδόπουλο έχει τη δική της σημασία.
Δηλαδή: Λες ότι διαφωνείς με τις ενέργειες Χριστόφια. Αυτό είναι σεβαστό.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Χριστόφιας δεν έκανε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να πει και να κάνει όσα έλεγε ο μακαρίτης.
Και τότε, όταν τα έλεγε, κανένας δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί.
Και αυτό το θεωρώ υποκρισία.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη