27 Οκτωβρίου 2009

Κυπριακό κράτος και ταλιμπανισμός

Ξεκαθαρίζω ότι καμιά εκτίμηση αλλά ούτε και συμπάθεια δεν τρέφω προς τους παπάδες που διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη συνάντηση των ορθοδόξων και καθολικών. Πιστεύω μάλιστα ότι, των αναλογιών τηρουμένων, άνετα  θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ταλιμπάν της ορθοδοξίας.


Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από του να καταδικάσω το νέο δείγμα ετσιθελισμού και αλαζονείας του αρχιεπισκόπου αυτών Χρυσοστόμου. ("ημών" δεν μπορεί να είναι εφόσον για μένα δεν σημαίνει τίποτε, ως επίσης "υμών" δεν μπορεί να είναι εφόσον ξέρω ότι για τους περισσότερους από εσάς δεν εκπροσωπεί τίποτε).


Και για να μην μακρηγορώ μπαίνω κατευθείαν στη πρόταση μου. Εφόσον ο αρχιεπίσκοπος "αυτών" θα κόψει το μισθό των δύο "αμετανόητων" παπάδων σαν τιμωρία, (πέραν του κάνονα, της εξομολόγησης, της προσευχής κλπ) προτείνω η κυβέρνηση να τους πληρώσει και να κόψει τα λεφτά από τη περιβόητη χορηγία που καλύπτει τους μισθούς των παπάδων της υπαίθρου. Αυτό βέβαια μόνο και μόνο για να τη σπάσει του σκουλλοπάφιτου του παπά.


Επί της ουσίας αυτό το οποίο πρέπει να γίνει, είναι η μονομερής καταγγελία εκ μέρους της κυβέρνησης, της συμφωνίας που έκαμεν ο Μακάριος (Αρχιεπίσκοπος) με το Μακάριο (πρόεδρο) με βάση την οποία ο λαός πληρώνει και θα πληρώνει εσαεί τους ορθόδοξους παπάδες. Έδωσε λέει, η εκκλησία κάτι χωράφια για χρήση στη κυβέρνηση (δλδ δεν τα εκκοτσιάννιασε καν) η οποία χρήση δεν απέφερεν ως τωρά μπακκίραν, τζιαι η κυβέρνηση πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια σε μισθούς του παπαδαριού (συμπεριλαμβανομένων και των ταλιμπάν).


Η Κύπρος σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει (και ίσως το καταλληλότερο πρώτο βήμα) για τον σταδιακό πλήρη διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος. Η Ευρωπαϊκή μας ιδιότητα (έστω επίκτητη) θα πρέπει να είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς αυτή τη κατεύθυνση αφού αν επεριμέναμεν που την μαγκιάν των πολιτικών μας, ζήτω που καήκαμεν!


Πρέπει να αντιληφτεί ο αρχιπαπάς και οι πέριξ αυτού ότι ο τζιαιρός που έκαμνεν η εκκλησιά κουμάντον επέρασεν

  • Επειδή δεν θέλω από τους φόρους που πληρώνω να πληρώνεται κανένας παπάς. Και μάλιστα χωρίς κανένα νόμο που να κατοχυρώνει την κοροϊδία
  • Επειδή δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους άθεοι και πιστοί αλλών θρησκειών ή δογμάτων για να πληρώνονται ορθόδοξοι ιερείς.
  • Επειδή δεν μπορεί να δεσμεύει τη διοχέτευση εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του κράτους στο payroll της εκκλησίας, μια συμφωνία του Μακάριου με τον εαυτό του πριν 40 χρόνια
  • Επειδή είναι αντισυνταγματικό (?) να χρησιμοποιούνται τα έσοδα του κράτους για μισθολόγιο ανθρώπων που δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στο κράτος.
Ας ρωτήσουν τον Γενικό Εισαγγελέα για το τελευταίο...

9 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Συμφωνώ με όλα εκτός με το "σκουλλοπάφιτος" το οποίο είναι ρατσιστικός χαρακτηρισμός. Ο αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και λεμεσιανός...

Lexi_penitas είπε...

Χεχε... ωραίος! Εσύ πρέπει να είσαι Λευκωσιάτης :))

Aslan είπε...

Συμφωνω απολυτα με τα οσα γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

και εγώ διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό "σκουλλοπάφιτος".... εγώ ως Πφίτης αποκαλώ τον ντροπή της Πάφου.....για τα άλλα όλα συμφωνώ

Meropi είπε...

Δυστυχώς και εδώ στην Ελλάδα οι ιερείς πληρώνονται από το Δημόσιο. Εδώ όμως τουλάχιστον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η επικρατούσα θρησκεία και έχει (δυστυχώς) δεσπόζουσα θέση. Κακώς, κατά τη γνώμη μου.
Στην Κύπρο όμως απ' ότι ξέρω δεν υπάρχει τέτοια συνταγματική διάταξη, το αντίθετο μάλιστα. Είναι λοιπόν απαράδεκτος αυτός ο (σφικτός) εναγκαλισμός Κράτους - Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνω φορτικός επαναλαμβάνοντας πως στρεβλώσεις όπως αυτές που αντιπροσωπεύει η εκκλησία ΔΕΝ πρόκειται να διορθωθούν αν δεν λύσουμε το μεγάλο άλλοθι.

Και δεν θα είναι παράξενο αν οι παπάδες έχουν τις πολιτικές θέσεις που έχουν, ακριβώς για να ΜΗΝ γλυτώσουμε από το μεγάλο άλλοθι.

kyriakos είπε...

@μερόπι..

Μπορεί στο σύνταγμα της κύπρου να μην έχει ρόλο στο κράτος η εκκλησία αλλά διαδραματίζει ρόλο ένεκα του Παφου. Που πάντα ήταν πολιτικοποιημένος.

Εξάλλου ξέρεις πόσες και πόσες αποφάσεις της βουλής με θέμα παπάδες κτλ είναι αντισυνταγματικές ;

ψηλά γράμματα το σύνταγμα στη Κύπρο..

Ξενοφίλιος είπε...

αγαπητέ λεξηπένητα καλά τους τα είπες!! νομίζω εν τζαιρός τους να καταλάβουν ότι σε τούτη τη ζωή είναι δούναι και λαβείν τζε όι κάθουμε-τζε-κάμνω-πως-ευλοώ-τον-κόσμο-αλλά τες νύχτες-τρώω-τους-φόρους-σας-στα-καπαρέ!! τζε στο κάτω κάτω όπως πολλά σωστά ετόνισες σαν ευρωπαική χώρα σεβόμαστεν τη διαφορετικότητα (τουλάχιστον στα χαρτιά) τζε εν πρέπει αλλόθρησκοι πολίτες της δημοκρατίας να πιερώνουν τα λάθη-με-ράσα των ορθοδόξων!

Terra Incognita είπε...

Ελπίζω ναν χαϊδευτικά που το είπες το "σκουλλοπάφιτος". :)

Εν ήξερα ότι εν κυβερνητικοί οι μισθοί των παπάδων..
Τα έσοδα τους που βαπτίσεις γάμους αγιασμούς τρισάγια κλπ φορολογούνται άραγε σου..;

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη