3 Ιουλίου 2009

Σκάνδαλο ολκής με το νερό! Πού είσαι Περδίκη;

Γνωρίζετε ότι:

  1. Τα δύο γήπεδα γκολφ στο Χα-ποτάμι και το ένα στη Τσάδα ποτίζονται με νερό από τους υδατοφράκτες.
  2. Τουλάχιστον οι δύο ιδιοκτήτριες εταιρείες των γηπέδων στο Χα-ποτάμι, έχουν κατασκευάσει κινητές μονάδες αφαλάτωσης.
  3. Οι μονάδες αφαλάτωσης έχουν αποπερατωθεί και ελεγχθεί. Ενώ μπορούν να παράγουν νερό παραμένουν κλειστές.
  4. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έδωσε άδεια παροχής νερού από τους φράκτες σε κόστος πολύ χαμηλότερο από το νερό των αφαλατώσεων.
  5. Τα τρία γήπεδα γκολφ θα σπαταλήσουν περισσότερο από ενάμισι εκατομμύριο τόνους νερό μέχρι το τέλος του χρόνου.
  6. Το νερό αυτό αντιστοιχεί με το φορτίο 70-80 τάνκερς που μας το κουβαλούσαν από την Ελλάδα.
  7. Αυτό το νερό το στερούν από τα νοικοκυριά με το δικαιολογητικό ότι τα αποθέματα είναι ανεπαρκή και οι περικοπές επιβεβλημένες.
  8. Όλα αυτά, για «άγνωστους» λόγους τα καλύπτει πέπλο σιωπής.
Ο υποφαινόμενος ποτέ δεν συμφώνησε με τη θέση ότι η σημερινή υδατική κατάσταση επιβάλλει περικοπές νερού στα νοικοκυριά. Σε άρθρο μου εδώ, από το τέλος του Μάρτη, υποστήριζα ότι οι περικοπές θα έπρεπε να σταματήσουν. Οι πιο πολλοί αναγνώστες στα σχόλια τους διαφώνησαν.

Υπό το φως της πιο πάνω αποκάλυψης, επιμένω ότι οι περικοπές στα νοικοκυριά πρέπει να σταματήσουν. Είναι εγκληματικά σκανδαλώδες, μόνο και μόνο για να μην επιβαρύνονται οι επιχειρηματίες από το αυξημένο κόστος του αφαλατωμένου νερού, να στερούμε από τους πολίτες το πολυτιμότερο αγαθό.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι εναντίον της εξοικονόμησης νερού. Όμως δεν θα συναινέσω ποτέ στη στέρηση του νερού από τους πολίτες στη Κύπρο του 21ου αιώνα.

Να κόψουν το λαιμό τους να προμηθεύουν απρόσκοπτα νερό τα νοικοκυριά! Να σταματήσει τώρα το πότισμα των γρασιδιών με νερό από τους φράκτες!

***************************************
***************************************
Άσχετο: Πόσοι γνωρίζουν ότι ο βουλευτής κ. Βότσης, που βάζει και θέμα απαγόρευσης του καπνίσματος ακόμα και σε ανοικτούς χώρους, είναι ιδιοκτήτης των "Antismoking centers";

24 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Πού βλέπεις το πρόβλημα με τον Βότση; Αν υπονοείς ότι έχει συμφέροντα τζιαι οι πολιτικές του θέσεις υποκεινούνται που το οικονομικό κέρδος που θα έχει , τότε του δίνεις παραπάνω credit. Ένας ιδιοκτήτης αντικαπνιστικού κέντρου δεν έχει συμφέρον να κόψει ο κόσμος το κάπνισμα. Θα το κλέισει το κατάστημα. Με αυτό που γράφεις ανεβάζεις τον κύριο Βότση στην εκτίμηση μου. Πάντα εκτιμούσα τον σαν ίσιον άθρωπο, αλλά τωρά που το λαλείς φαίνεται να μην είναι μόνο των λόγων αλλά τζιαι των έργων. Είναι μεγάλη αρετή η επιχείρηση που θα κάμεις να συνάδει με τα πιστεύω σου, τζιαι να την κάμνεις ανεξάρτητα που το πόσον θα πλουτίσεις.

Καλλύττερα ο Βότσης που προσπαθεί να φκάλει το ψουμίν του τζιαι το χαβιάριν του βοηθώντας τον κόσμο να ποφύει που τον μαυρογέρημο, παρά τους κηφήνες του του κόμματος του πον ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, τραπεζίτες, ψέφτες, κλέφτες λοποδίτες (κάθε κάστρο και σπίτι...).

Aceras Anthropophorum είπε...

Με το νερό συφφωνούμε απόλυτα

dokisisofi είπε...

Ο Περδίκης είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Lexi_penitas είπε...

Ασέρα δεν διαφωνώ ότι ο Βότσης φαίνεται να είναι από τους πιο ίσιους πολιτικούς. Δεν παύει όμως να έχει συμφέρον σε επιχείρηση που σχετίζεται με το θέμα. Και θα διαφωνήσω μαζί σου ότι οι περιορισμοί στο κάπνισμα δεν τον συμφέρουν. Όσοι πιο πολλοί περιορισμοί τόσο πιο πολύς κόσμος θα προσπαθήσει να κόψει το τσιγάρο.

Δοκι, σίγουρα την ευθύνη τη φέρει η κυβέρνηση. Η προσθήκη του Περδίκη στον τίτλο έχει να κάνει με την αφωνία του στο συγκεκριμένο. Επειδή ο άνθρωπος έχει γνώμη επί παντός επιστητού. Πως γίνεται να σιωπά για τέτοιο οικολογικό σκάνδαλο;

AnTonymous είπε...

Έν έσιει χρόνον ο Περδίκης,βουρά για το κόψιμο του καπνίσματος τωρά..

dokisisofi είπε...

Όταν κάποιος άλλος αναρωτιόταν πως γίνεται οι αριστεροί στην Κύπρο να ποιούν την νύσσα για τα γεγονότα στο Ιραν, τον είπατε πίκρη.
Τώρα εσύ που ζητάς από τον Περδίκη ανάλογη συνέπεια με τις "οικολογικές του αρχές" ( θου Κύριε στην Κύπρο ζούμε, εδώ όπου πέσει ιδεολογία ψοφά) πως πρέπει να σε αποκαλέσω;

Lexi_penitas είπε...

Δόκι, μπορείς να με αποκαλείς όπως θέλεις. Δικαίωμα σου. Αν από όλα αυτά που έγραψα, εσύ κατάλαβες ότι τα έχω με τον Περδίκη ή σε αυτόν ρίχνω το φταίξιμο, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Επί της ουσίας έχεις τίποτε να πεις;

the Idiot Mouflon είπε...

Έσhει αγγοράκι φρέσκο μυρωδάτοοον... κοπιάστε κύριοι...

the Idiot Mouflon είπε...

PS. Εν ο Βότσης που είχε τη φαεινή ιδέα να απαγορευτεί το κάπνισμα και ... στα δάση;

Αμάνα μου... μόνο που άκουσα τούτη τη πρόταση άψα τρεις πιντομένους...

dokisisofi είπε...

Με είδες να σε αποκαλώ κάτι;

koutso είπε...

O Πάμπος ο Θεοπέμπτου το γνωρίζει αυτό το θέμα?
Αν όχι στείλε του μήνυμα.

kyriakos είπε...

Ελα ρε γαμώτο μα σοβαρά τωρά;

ξέρεις τι θα έγινε; Οι αφαλατώσεις που κάμαν πρέπει να είναι του κώλου και να μην παράγουν αρκετά καθαρό νερό απο αλάτι και να τους κιτρινίζει το γρασίδι τους...

ή απλά ειναι πιο φτηνό το νερό των φραγμάτων..

....ουφου πλέων μες τουν τον τόπο..

stalamatia είπε...

Ψουμί να φάμε εν έχουμε ρεπανάκι για την όρεξη ζητάμε.Αντί να δώκουν το νερό στο κόσμο ποτίζουν το γρασίδι για ναπάνε οι Βιπιρέοι να παίξουν γκόλφ.Ας το ποτίσουν με το αφαλατωμένο Ή ας παίζουν γκο΄φ χωρίς γρασίδι .Κρίμα που ενε φκάλαμε τη φωτογραφία στη Πεντάγια φτου σου τζιαι λάλε μου η άλλη έφκαρτους φωτογραφία.

Lexi_penitas είπε...

Κυριάκο, σοβαρότατα! Άσε που δεν θέλω να σκέφτομαι το σενάριο ότι δεν μας αποκατάστησαν την παροχή νερού επειδή είχαν σκοπό να καλύψουν τα γκολφ. Το νερό τεσταρίστηκε και είναι μια χαρά. Αλλά και μένα αν μου έδινες μούχτι ψωμί δεν θα περνούσα ποτέ απ΄ τον φούρνο.

Ναι ρε Σταλαματιά! Η φάση στη Πεντάγια άξιζε όλα τα λεφτά! Γκολφ στο τιμημένο κυπριακό χώμα. Τι πιο περιβαλλοντικό. Δε λέω, προτιμότερο το χρώμα του γρασιδιού αλλά όχι και να μας στερούν το λούσιμο για να ποτίζουν το τσhιαϊρι

Theopemptou είπε...

Μα αυτά είναι παλιά και γνωστά θέματα.
1 Το νερό το πήρε ο Λανίτης [1,5 εκατομμυρίων κ.μ. νερού από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου] στο τέλος της θητείας του Βασιλείου. Ο τελευταίες 2 κυβερνήσεις του μείωσαν την παροχή η οποία όμως συνεχίζεται.
2 Το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων απέρριψε την αίτηση του ενός για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης. Σαν αποτέλεσμα έγινε το κόλπο με τις λεγόμενες μικρές αφαλατώσεις το Μάιο του 2008. [όλες οι λεπτομέρειες εδώ: Χαλαρώσεις, χαλαρώσεις .... παραλίες τέλος ? ]
Και ο Περδίκης και εγώ είχαμε ενστάσεις τότε, η συζήτηση στη βουλή έντονη και κάναμε και δηλώσεις το ίδιο και η κα Θεοχάρους αλλά τέθηκε μπλόκο από τα ΜΜΕ. Μόνο ο Πολίτης τότε έκανε δημοσίευμα και μετά ο Φιλελεύθερος. Τίποτα άλλο.
3 Διαβάστε πιο πάνω τι έλεγα για τη δυνατότητα που δόθηκε στους επιχειρηματίες να κάνουν ανεξέλεγκτη παρέμβαση στη παραλία και δέστε και εδώ τι έκανε ο ένας από αυτούς στην Πάφο.
Οι φωτογραφίες εδώ όπου θα δείτε ότι επέλεξε τον ευκαλυπτώνα κατα παράβαση των όρων του αλλά δεν του είπε κανείς τίποτα. Αυτός μάλιστα έκανε και δικό του παράνομο φράγμα για το οποίο έγινε μεγάλος τσακωμός Περδίκη και Νεοκλή για για αυτό μέσα στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών. Φυσικά το φράγμα είναι ακόμη εκεί ...
Άλλα σχετικά με το θέμα:
ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΧΑ – ΠΟΤΑΜΙ
ΤΑ ΓΚΟΛΦ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ
...
Τα 107 άρθρα και ανακοινώσεις των Οικολόγων για γήπεδα γκολφ από το 2004 είναι εδώ

Το Κίνημα Οικολόγων έκανε όσα μπορούσε με τις δυνάμεις που έχει ...

Lexi_penitas είπε...

Χαράλαμπε, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ρίχνει μπόλικο φως στο θέμα. Το ερώτημα παραμένει όμως. Εφόσον ο υπουργός με διατάγματα στερεί από τους πολίτες το νερό, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τα γκολφ;

γεναίκα του καφενέ είπε...

"Το κίνημα Οικολόγων έκανε όσα μπορούσε με τις δυνάμεις που έχει..."

ή μήπως με τες δυνάμεις που του μινήσκουν....
μετά τες άλλες προτεραιότητες που δείχνει ότι έσιει
- τον αγώνα εναντίων της ενοποίησης της Κύπρου, εναντίων αθρώπων που μάχουνται για την ενοποίηση της Κύπρου, εναντίων των αλλαγών που γίνουνται για να εκσυγχρονιστεί η Κύπρος (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ιστορία Πανεπιστήμιο). Θυμούμαι μια φίλη μου εμάζευκε τα άρθρα των οικολόγων στις εφημερίδες (του Περδίκη τζε του Τσιμίλλη). Το οικολογικά έρκουνταν δεύτερα τζε καταϊδρωμένα.
Όι μόνο στους απόλυτους αριθμούς, αλλά τζε στο σθένος.

Theopemptou είπε...

@Lexi
Η κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο δεν λύνεται με διάταγμα και αν δεν κάνω λάθος δεν το έχει δει κανείς αυτό ..

@γεναίκα του καφενέ
Οκ διαφωνείς για το κυπριακό.
Στην ιστορία και τη μεταρρύθμιση νομίζω κάνεις λάθος δεν εναντιώθηκε το Κίνημα αλλά έκανε ορισμένες εισηγήσεις.
Η μεταρρύθμιση (εννοώ το κείμενο που ετοιμάστηκε από τους σοφούς) όμως για μένα προσωπικά έχει 4 σοβαρά λάθη:
1 Δεν ρωτήθηκαν οι εκπαιδευτικοί αλλά οι συντεχνίες τους. Νομίζω άξιζε τους μια καλή έρευνα να ακουστούν και οι απόψεις των ανθρώπων που εν η δουλειά τους. Πιστεύω ότι οι απόψεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν χρωματισμένες με τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών τους.
2 Δεν ρωτήθηκαν οι μαθητές που βγαίνουν έξω για δουλειά και οι εργοδότες που τους προσλαμβάνουν, Και πριν να πείτε ότι είμαι υπερβολικός στην Αγγλία το κάνουν κάθε 5 χρόνια για κάθε ένα πανεπιστήμιο.
3 Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ για επαγγελματικές σπουδές. Είναι χοντρό λάθος το οποίο η Κύπρος τώρα πληρώνει, η έλλειψη τεχνικών είναι απίστευτη και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται και εισάγουν τεχνικούς από το εξωτερικό. Όλα αυτά γιατί δοξάζουμε τις πανεπιστημιακές σπουδές και σαν κοινωνία κατατάσσουμε τους τεχνικούς χαμηλά.
4 Η χρηματοδότηση των κρατικών πανεπιστημίων έπρεπε να εξεταστεί σε βάθος. Κατά την γνώμη μου αυτή έπρεπε να δίνεται ανά φοιτητή και να είναι διαφορετική ανα κλάδο. Έτσι μπορείς να ελέγχεις ως ένα σημείο φυσικά, και στο που κατευθύνονται οι φοιτητές ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας. Έτσι γίνεται αλλού.

Λέξι συγχώρα με που καταχράστηκα το χώρο σου ...
Είμαι πολύ απογοητευμένος με την πορεία της εκπαίδευσης μας και δεν συγκρατήθηκα ... δεν θα το ξανακάνω!

koutso είπε...

@Theopemptou,

Συνέχησε να μας ενημερώνεις διότι είσαι απο τις λίγες ανεξάρτητες φωνές της Κουλουφολάνδης.
Σέυχαριστούμε για τις προσπάθειες σου.
μακάρι μιά μέρα να σου δώσουν εκτελεστική εξουσία και μετά μιλούμε.

. είπε...

οι αρχιλήσταρχοι παραπόττες της κύβερνησης μας ξεπουλουν καθημέρινα. . @θεοπεμπτου: θαυμάζω την ηρεμία σου, μεγάλο οπλό.

Υπάρχει τόση υπνηλία γενικά γύρω από την καταλήστευση του φυσικού πλούτου που ΜΟΝΟ με δράσεις του στυλ Jose Bove (πριν 10 χρόνια) μπορούμε να εμποδίσουμε ή να ρίξουμε φώς στα εγκλήματα. Οι "οικολόγοι" διάλεξαν αλλο δρόμο, αυτό των υπολοίπων.

Angelos Votsis είπε...

Οχι μόνο δεν είμαι ιδιοκτήτης του Antismoking Center ,ούτε ήμουν ποτέ ,αλλά περιμένω τον πρώτο μάγκα να πει αυτά τα ψέματα δημόσια για να ακολουθήσει η δικαιοσύνη τον δρόμο της.Αγγελος Βότσης τηλ 99612240

Aceras Anthropophorum είπε...

Δεν πειράζει κύριε Βότση που δεν είστε ιδιοκτήτης αντικαπνιστικού κέντρου, η καλή γνώμη που είχα για σας ισχύει πάντα διότι δεν είναι που το συγκεκριμένον γεγονός που εδιαμορφώθηκε.

Αναμένω που τον φίλο τον Λεξιπένητα να ανασκευάσει την συκοφαντία τζιαι να εκθέσει τους πληροφοριοδότες του.

Lexi_penitas είπε...

Κύριε Βοτση,

για τη σχέση σας με το antismoking center με πληροφορήσατε ο ίδιος σε συζήτηση που είχαμε όταν ήρθα στο κέντρο για θεραπεία και μάλιστα από εσάς τον ίδιο. (Θυμάμαι μου είπατε ότι ήταν της συζύγου σας και εσείς βοηθούσατε περιστασιακά. Αυτά έγιναν πριν εκλεγείτε βουλευτής. Επειδή το περιστατικό συνέβη πριν αρκετά χρόνια, λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου, (ο πάτος της τεράστιας γυάλας που οι "ασθενείς" πετάνε τα τσιγάρα και τα σπίρτα τους δεν είχε ακόμα καλυφθεί) πιθανόν το ιδιοκτησιακό καθεστώς να έχει αλλάξει. Αν είναι έτσι, ειλικρινά απολογούμαι.

Υπό το φως των όσων έχουν διαμειφθεί εδώ, αλλά και το ύφος της αντίδρασης σας, υποθέτω να συμφωνείτε ότι αν ο βουλευτής έχει συμφέρον με επιχείρηση που σχετίζεται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο θα πρέπει να το δηλώσει και να απέχει

Lexi_penitas είπε...

Προς αναγνώστες:

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κύριο Βότση στην οποία του ανέφερα τα γεγονότα που αναφέρω πιο πάνω, και του εξήγησα ότι τόσον εγώ όσο και πολλοί Λεμεσιανοί έχουν την ίδια εντύπωση μαζί μου (πράγμα που πιστοποίησε και ο ίδιος), μου ανέφερε ότι:

- Ουδέποτε υπήρξε μέτοχος του κέντρου.

- Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου.

- Η σύζυγος του εργαζόταν σαν υπεύθυνη του κέντρου για 2-3 χρόνια

- Ο ίδιος τη βοηθούσε περιστασιακά

Αποδέχτηκε την απολογία μου, και μάλιστα επειδή υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι είναι ιδιοκτήτης του κέντρου σκέφτεται να κάνει δημόσια δήλωση να αποκαθιστά τα γεγονότα.

Το θέμα θεωρείται λήξαν!

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη