18 Ιουνίου 2009

Παραίτηση Παπακώστα: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αντιγράφω από την έκτακτη έκδοση της Offsite

ΕΚΤΑΚΤΟ - 18 Ιουνίου 2009

RESIGNATION - Την παραίτηση του υπέβαλε πρωί πρωί σήμερα στον Πρόεδρο Χριστόφια ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας. Περισσότερα εδώ.

RESIGNATION - Πώς και γιατί παραιτήθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας
Την παραίτηση του από αρχηγός της Αστυνομίας υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Ιάκωβος Παπακώστας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε 10λέπτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα το πρωί στο Προεδρικό. Όπως πληροφορείται η OffSite ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε δεκτή την παραίτηση και ο Παπακώστας αποχώρησε. Η παραίτηση Παπακώστα υποβλήθηκε 24 ώρες πριν την αναμενόμενη αύριο ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη σχετικά με τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες γύρω από την υπόθεση Αλ Καπόνε. Είχε διαρρεύσει ότι στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών επιρρίπτονταν ευθύνες και στον Αρχηγό. Από την περασμένη Κυριακή όταν δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Σταύρος Σταύρου (Λάλας) και άρχισε να αποκαλύπτεται η παράνομη δράση του, αλλά και η κάλυψη που μπορεί να είχε μέσα από το αστυνομικό σώμα, οι πιέσεις προς τον Αρχηγό να παραιτηθεί άρχισαν να γίνονται αφόρητες. Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης των Δόκιμων Αστυνομικών, στην οποία παρευρέθηκε ο Παπακώστας. Πριν λίγο το ΚΥΠΕ μετέδωσε τα εξής: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Aρχηγού της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προέβη στη δήλωση πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες. Είναι αλήθεια ότι με επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ο Παπακώστας υπέβαλε και πάλι την παραίτησή του ενώπιόν του όταν άρχισαν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Κίτα. «Τότε όμως, δεν έκανα αποδεκτή την παραίτηση του Aρχηγού της Αστυνομίας, σήμερα όμως το πρωί που με επισκέφθηκε και που μου υπέβαλε πάλι την παραίτησή του, την έκαμα αποδεκτή», είπε. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν έχουν αρχίσει επαφές για διαδοχή του κ. Παπακώστα.


Τι περίμενες κ. Χριστόφια; Είπαμεν! Αν δεν ξηλώσεις τους καρεκλοκένταυρους τζιαι τα κατεστημένα που ελέγχουν τη ζωή μας που το 1960, θα μείνεις στην ιστορία σαν ένας από τα ίδια. Είχες την ευκαιρία να το κάμεις πριν 6-7 μήνες. Αλλά τζιαι στη διάρκεια των ανακρίσεων με αφορμή την άρνηση του κ. Παπακώστα να συνεργαστεί με την εισαγγελία. Γιατί έπρεπε να περιμένεις μέχρι τώρα; Για να αποδειχτεί η αναποφασιστικότητα σου. Επειδή εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Σόρρυ τζιόλας.

9 σχόλια:

Sike είπε...

βρίσκω το πάρα πολλά γελοίο και από τους δύο

ο μεν ένας γιατί παραιτείται μια μέρα πριν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος; σαμπώς τζι εννά γλυτώσει το ρεζίλεμα; αύριο εννα μπορεί να λαλεί "εγώ ενηξέρω τίποτε, εν είμαι πιον αρχηγός, μεν με θωρείτε, γυρευτείτε αλλού";

ο δε άλλος, κάθε φορά ποννα θέλει να παραιτηθεί κάποιος έτσι εννά έχουμε; να πηαίννουν τζαι νάρκουνται οι αθρώποι 2 τζαι 3 φορές ώστι να καηλίσει;

Chrys είπε...

Το μονο ανησυχητικό στη παραίτηση Παπακώστα είναι ότι μπορεί ο Λώρης να σταματήσει να τον κάμνει στις αντιναχτές πατάτες :)

kyriakos είπε...

ετέλειωσαν οι Πατάτες ... του χρόνου πάλε..

ruth_less είπε...

Ετελειώσαν οι Πατάτες??? Αυτό κι αν είναι είδηση (για μένα).

Όσο για το σημερινό νέο - η γελιότητα, της γελιότητας, ω γελιότητα! Αρέσκουν μου που παίρνουν και το ανάλογο σοβαρό ύφος στις δηλώσεις τους... ουστ.

Leni είπε...

Yeah, it was about time.

koutso είπε...

Ρε κοπέλλια ο Σοφοκλέους δεν έχει ευθύνη στην όλη υπόθεση?Τον καιρό του τι γινόταν?Δεν επικρατούσε η ίδια κατάσταση?Γιατί εμφανίζεται στην τηλεόραση πρωΐ-πρωΐ και μας τα ζαλίζει.
"ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΕΑΤΟΠΥΓΗΤΙΚΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ μου ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ ",άλλως πως, στα αρχίδια μου (Ζουράρης)...

Ανώνυμος είπε...

O πρόεδρος μας εκατάντησεν σαν την Ορθοδοξία της αίγιας φούξια, "Εγιώ είμαι τίμια γαινέκα" σε κάθε δύτερη κουβέντα του. Άμα είσαι τίμιος δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις ούλλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κουτσό
καταλαβαίνω ινταλως νοιώθεις με τον πρώην Υπουργό να παρουσιάζεται ως Ρομπέν της Αραδίππου. Όμως τουλάχιστον τούτος λαλεί ότι ο βασιλιάς εν γυμνός. Ο Χριστόφκιας ιντα ξιππάζετε.

Η αστυνομία εν απλώς καθρέφτης της πολιτικής εξουσίας. Μακάρι ναν καλά η Αντιγόνη το κανόνι που ανάδειξε τον εξευτελισμό τους εχτές στην Βουλή.

"Το ότι πολλές φορές γίνονται «αλληλοεξυπηρετήσεις» μεταξύ των βουλευτών διαφορετικών κομμάτων είναι γνωστό. Ιδού ένα παράδειγμα. Όταν ο κ. Αγγελίδης ρωτήθηκε κατά πόσο εξακολουθεί να είναι δικηγόρος των τριών προσώπων απάντησε: «Όχι. Μάλιστα ήταν παράκληση τότε από τον κ. Γιαννάκη Ομήρου, είπα ότι ήταν της ΔΕΟΚ αυτοί οι τρεις, να κάνω μια επιστολή ως κοινωνικό θέμα. Και το έκανα. Ούτε αμοιβή έλαβα ούτε τίποτα».
Αναφορικά με τα των πελατειακών σχέσεων, παρατίθεται η εξής δήλωση του κ. Αγγελίδη «ο ένας εξ αυτών (σ.σ. των υπαλλήλων) την επισκέφθηκε (σ.σ. την κ. Παπαδοπούλου) προχθές το βράδυ με ανώτατο στέλεχος του κόμματός μας για να ζητήσει τι; Τη βοήθεια της, για να υπάρξει λύση νόμιμη για όλους;».εφημερίδα Πολίτης

Andreas είπε...

Ego gia proti fora re gmt niotho oti mia tethkia sovari ipothesi ftani sto ksefoto.En ime megalos se ilikia gia na eho polles empiries.Eho kapies mnimes pou tin diakivernisi kliridi kai entefthen.
POTE EN THIMOUME NA IPIRKSE TETHKIA KATADIKI.AKOLOUTHI KAI I ILIOS POU MALLON KAI TZINI STO TELOS.IPARHI KAI I ISTORIA TOU KSILODARMOU POU TZIE TZINI MALLON EN NASHI KAT EMAS AISIO TELOS.
GIA PROTI FORA RE GMT NIOTHO TZAAAAAAAAAAAZ EVROPEOS.
LEXI thelo na mou sholiasis tin katantia tou disi na evri soni kai kala ptesma ston proedro (politiko- kivernitiko) pou ton paniko tou dioti tin epohi ton, en idame tethkia ..ksefota.
Kai en antrepounte llio?Anti i proigoumenes kivernisis na pou to mea culpa tous gia tin simerini katantia tis astinomias , fteoun tin parousa kivernisi kai ehoun tzie moutra tzie girizoun pou kanali se kanali.
Ta lathi tis aristeras (an men theli na pataksi tin diaploki)enna fanoun sto eggis mellon ,kai gia touto en tha ftei i kivernisis pou tha kiverna mellontika alla i parousa.Etsi litourgoun ta pramata.
ElEOS k.IONA.FKALE TO SKASMO KAI DRAPOU LLIO.ALLA APOU EN ADREPETE...

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη