7 Μαΐου 2009

Η Ευρώπη θέλει και μπορεί. Εμείς;


Η είδηση είναι από τη σημερινή Offside. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση που συχνά πυκνά όλοι επικαλούμαστε για την ανοχή της στην αντίθετη άποψη και σαν τον κατ' εξοχή χώρο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών βάζει φραγμό στους ρατσιστές, τους νεοφασίστες και τους νοσταλγούς του ναζισμού.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες τροπολογία εσωτερικού κανονισμού του, η οποία θα εμποδίσει τον ηγέτη της γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν να προεδρεύσει, ως πρεσβύτερο μέλος του σώματος, της εναρκτήριας συνεδρίασής του μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την τροπολογία, ως την εκλογή νέου προέδρου, θα προεδρεύει, όχι ο πιο ηλικιωμένος από τους παρόντες βουλευτές, όπως γινόταν έως τώρα, αλλά ο απερχόμενος πρόεδρος ή ένας από τους απερχόμενους αντιπροέδρους. Στη μάλλον απίθανη περίπτωση που δεν θα έχουν επανεκλεγεί ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος ούτε οι 14 απερχόμενοι αντιπρόεδροι, θα προεδρεύει ο βουλευτής «που έχει ασκήσει τη μακρότερη θητεία»."

Θα υπενθυμίσω ότι το 2000 οι 14 εταίροι της επέβαλαν κυρώσεις και έθεσαν την Αυστρία υπό επιτήρηση λόγω της συμμετοχής στην κυβέρνηση της χώρας του ακροδεξιού κόμματος της χώρας που είχε εχθρικές και ρατσιστικές θέσεις εναντίον των μειονοτήτων και των μεταναστών. Σήμερα τρέχουν να αλλάξουν κανονισμούς για να εμποδίσουν τον ηγετη της γαλλικής ακροδεξιάς ακόμα και να προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε μια καθαρά πανηγυρική συνεδρία. Και καλά κάνουν!

Αν τα γράφω αυτά είναι για να υπενθυμίσω την υπερευαισθησία ορισμένων όταν κατά καιρούς ακούγονται φωνές περιορισμού της δράσης ακροδεξιών ομάδων που δρουν και στο τόπο μας με παρόμοιες ατζέντες. Θυμούνται όλως παραδόξως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βάζουν εσένα και μένα που υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τη νομιμότητα στο ίδιο καλάθι με τα φασισταριά που κτυπούν αυτοκίνητα Τ/Κ, προπηλακίζουν μετανάστες στη παλιά Λευκωσία και σηκώνουν αγκυλωτούς σταυρούς στα γήπεδα.

Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και η πάλη για τη προστασία και επέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συνώνυμα!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αποτελεί και απάντηση σε διάφορους που σοφίζονταν διάφορες συνομωσίες για να εξηγήσουν (και να δικαιολογήσουν) τον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετώπιζε τον Τάσσο. Καμιά συνομωσία: οι ακροδεξιοί εθνικιστές ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη μας!
Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

...άρα ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη του κεφαλαίου, των βομβαδισμών και της παγκοσμιοποίησης!

Aceras Anthropophorum είπε...

Σωστός ο Στροβολιότης. Η ακροδεξιά ξεκινά από την δεξιά τζιαι πάει στον Χίτλερ τζιαι Μουσολίνι περνώντας από τον Λε Πέν, τον άλλον τον Αυστριακόν που επήεν τζιαι εσφηνώθηκεν πας τον τοίχον με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ή τον άλλον τον Ολλανδόν που επίσεις εκλώτσισεν της σίκλας πρόσφατα. Να μην ξεχνούμεν τζιαι δον δικόν μας δακάτω τον Μπλόχερ στην Ελβετία που το παίζει πιό έξυπνος τζιαι που μερικούς εν ενεργεία Κυπραίους πολιτικούς.

Να σας δώσω τζιαι μια πληροφορία που την ζώ έντονα στην Ελβετία τζιαι με προβληματίζει για την Κύπρο. Εδώ, το ακροδεξιό μας κόμμα ονομάζεται Δημοκρατική Ένωση Κέντρου. Ήταν ένα μέσο αγροτικό κόμμα του 15% στου οποίου την ηγεσία ανέβηκε ο Μπλόχερ. Με ξενοφοβικές, (όχι ρατσιστικές διότι εν παράνομες) έξυπνες ατάκες, με aggressive αφφισιες τζιαι με έναν άκρατον λαϊκισμόν, συν καμπόσα εκατομύρια (εν δισεκατομυριούχος ο τύπος) εκατάφερεν να εξιτάρει έναν κεντρώον κόμμαν με εκατοντάδες χρόνια ιστορία κέντρου τζιαι να τους κάμει ούλλους φασίστες. Οι έντιμοι κεντρώοι εδέχουνταν τον ξενοφοβικό Μπόχερ διότι έκαμεν το κόμμαν τους πρώτο κόμμα της Ελβετίας, τζιαι τα άλλα κόμματα εδέχουνταν το να συμμετέχει στην κυβέρνηση διότι αυτόν ήταν η tradition από το 1945. Τελικά τους εγάμισεν όλους μέχρι που ο πολιτικός κόσμος είπεν πέρσι ΚΑΝΕΙ τζιαι τον έσυρεν έξω που την κυβέρνηση.

Πηαίννετε πάντως στο λίνκ με τες αφφισιες για να δείται το φρούτο, αξίζει τον κόπο.

Το ερώτημα μου είναι; πού είναι το όριο που ο πολιτικός κόσμος δεν ανέχεται άλλο την ξενοφοβία, τον εθνικισμό τζιαι τον ρατσισμό. Μπάς τζιαι είσαστιν λλίον πολλά ανεκτικοί στην Κύπρο; Αν ήταν πάντως στην Ελβετία, πολλοί πολιτικοί κεντρώων κομμάτων, τζιαι πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες θα είχαν ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για ρατσισμό.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε από τα πούτταρα ώς τα μούνναρα τζιαι μεις καλώς σας ήβραμεν

Phivos Nicolaides είπε...

Όσο αφορά το καταληκτικό σου σχόλιο, το οποίο είναι σωστό, ας το επεκτείνουμε και λίγο στο: "Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η πάλη για τα ευρωπαϊκά ιδεώδη είναι συνώνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Να μην τα θυμόμαστε μόνο όταν μας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

ACERA, μπράβο πολιτισμένη σκέψη. Μπράβο απάντηση. Για να σκεφτώ... δεν ειναι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ που σκέφτονται έτσι;

Lexi_penitas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο κατατάσσω τον εαυτό μου στους ευρωσκεπτικιστές, με την έννοια ότι δεν αποδέχομαι αδιαμαρτύρητα και χωρίς προβληματισμό ότι εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες. Τα διάφορα οικονομικά πολιτικά και άλλα συγκρουόμενα συμφέροντα μέσα στην ίδια την ΕΕ δημιουργούν πολλές φορές χώρο για σοβαρές εκπτώσεις στα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για μένα η ΕΕ είναι χώρος που θα πρέπει να συνεχιστεί η πάλη για βάθεμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι σε πολλά είμαστε ακόμα πολύ πίσω από τον κορμό της ΕΕ στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Phivos Nicolaides είπε...

Δηλαδή, όλοι οι άλλοι δέχονται αδιαμαρτύρητα και χωρίς προβληματισμό το τι συμβαίνει στις Βρυξέλες; Απλώς, η ΕΕ έχει τα θεσμικά όργανα μέσω των οποίων παίρνονται αποφάσεις. Άλλο, το διαφωνώ σε πράξεις και ενέργειες (πολύ φυσικό) και άλλο αν πιστεύω στον Ευρωπαϊσμό (ας το πόύμε έτσι). Έχει μεγάλη διαφορά η προσήλωση σε ένα ιδεώδες (πιστεύω) από το απλώς 'είμαι επιφυλακτικός' (ευρωσκεπτικιστής), το κριτικάρω συνέχεια με μεγάλη ευκολία και καρπούμαι τα οποιαδήποτε οφέλη με μεγαλύτερη ακόμη ευκολία... Αν υπάρχει ιδανική πολιτεία χωρίς συμφέροντα και σκοπιμότητες, να πάμε να γίνουμε μέλη... Εδώ ολόκληρος "υπαρκτός σοσιαλισμός" ήταν γεμάτος αντιθέσεις, αντιφάσεις, αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και προσωπικές, ανθρώπινες αντιζηλίες και δεν είχαμε "σοσιαλοσκεπτικιστές"...

Κωνσταντίνος είπε...

@ Aceras Anthropophorum

Στην Ελβετία, όπου "πολλοί πολιτικοί κεντρώων κομμάτων, τζιαι πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες θα είχαν ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για ρατσισμό", ποια θα ήταν η τιμωρία σε αυτούς που κατέχουν 37% της Ελβετίας και το κατάφεραν με πόλεμο, που προκάλεσαν αγνοουμένους, εγκλωβισμένους και πρόσφυγες;

Κοκος είπε...

Ασχετο, αλλα μια και το αναφερετε, εχει πολυ καιρο που προσπαθω να καταλαβω πως γραφεσαι στην Offside. Εχει ιστοσελιδα; Το Γκουκολ δεν βγαζει τιποτε.

Lexi_penitas είπε...

Κόκο στείλε e-mail στο info@offsitenews.com με την ένδειξη subscribe

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη