7 Απριλίου 2009

Εσύ θα είσαι εκεί;

Για σχεδόν 15 χρόνια παίζω το επαναστάτης του καναπέ. Τα τελευταία 2-3 χρόνια κατά τζιαιρούς παίζω το ακτιβιστής του κκίπορτ.Είμαι ένας που τες σιηλλιάες των συμπατριωτών μου που ενώ τους απασχολούν τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου, η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, ο εκφυλισμός των θεσμών και όλα τα άλλα παλαβά που συμβαίνουν κάθε μέρα στη βραχονησίδα μας, αρκούμαι συνήθως να εκτονώνομαι μέσα από συζητήσεις τζιαι καμιάν θυμωμένην ανάρτηση μέσα που το μπλογκ μου.

Το σιεϊττάνεμα του κόσμου ύστερα που τζιαι η δικαιοσύνη έδειξε το κακόν της πρόσωπο, η αυθόρμητη αντίδραση τζιαι η γέννηση ενός νέου κινήματος, της ALERT ήταν η αφορμή εκτός που την παρουσία μου σε καμιά ξανιστήν εκδήλωση, να σηκωθώ που τον καναπέ τζιζι να πάω να έβρω τον κόσμο που οργανώνετουν πάνω στην ίδια βάση τζιαι στη Λεμεσό.

Ήταν καμιά σαρανταρκά, το πολλύν πενήντα τζιαμέ στα σκαλιά του μνημείου της πλατείας ηρώων τζιαι εσυζητούσαν για την μορφή του κινήματος, το όνομα, τες δράσεις τζιαι γεννικά τι μπορούσε να γίνει τζιαι ως που μπορούσε να φτάσει. Ήρταν τζιαι πεντέξι κοπέλλια που την ALERT τζιαι είπαν μας πως ότι τζι’ αν αποφασίσουμεν εν δίπλα μας. Είπαμεν να βρεθούμε καμιά δεκαρκά εκπρόσωποι σε θκυο-τρεις ημέρες να αποφασίσουμεν για την μορφή που ήταν να πάρει η επόμενη εκδήλωση μας.

Έτσι απλά τζιαμέ στα παγκούθκια του μώλου τζιαι αφού ύστερα που αρκετον προβληματισμό απορρίψαμε ακόμα μιαν πορεία τζιαι είπαμεν να δόκουμεν έμφαση στον πολιτισμόν, εγεννήθηκεν η ιδέα για την εκδήλωσην του Σαββάτου. Συγκροτήματα μουσικής, θέατρο δρόμου, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι ζωγραφικής, DJ και άλλα δρώμενα σε μια γιορτή διεκδίκησης αυτού που μας αναλογεί από τον σεβασμό που πρέπει να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης από τα όργανα εξουσίας.

Οι μπλόγκερς δείχνουν να ευαισθητοποιούνται πολλά πάνω στο θέμα το συγκεκριμένο. Αρκετά μπλογκς εκάμαν αναρτήσεις τζιαι πιστευκω ότι τζιαμέ εννα έσιει πολλούς που εννα έρτουν που τα μπλογκς. Κυκλοφορεί τζιαι έναν sms. Αν έρτει κοντά σας πέψετε το σε όσους μπορείτε. Η ALERT ήδη αποφάσισεν να κάμει κινητοποίηση τζιαι οι φίλοι που την Λευκωσίαν εννα μας τιμήσουν με την παρουσίαν τους. Πιστεύκω ότι το ίδιον εννα κάμουν τζιαι οι Παφίτες τζιαι οι Σκαλιώτες.

Οι δασκάλοι στα σκολεία, το ίδιον τζιαι οι μαθητές, ο καθένας στη δουλειάν του στην οικογένειαν του τζιαι στον κύκλον του μπορούμεν να κάμουμεν την εκδήλωση μας υπόθεσην του κάθε πολίτη. Μιαν πραγματικά μαζικήν γιορτήν της δημοκρατίας. Μπορούμε να αποδείξουμεν ότι αν για τα μμε ήταν τζιαι τούτον μια μόδα που επέρασεν, για μας το θέμαν εν ανοικτό τζιαι εν θα σταματήσουμε να απαιτούμεν σεβασμό στο πολίτη που τζιείνους που πιερώννουνται για να τον υπηρετούν.

ΟΥΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΝ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ Η ΩΡΑ 4:00

Για να αφοπλίσουμε το χέρι του διεφθαρμένου αστυνομικού!
Για να απαιτήσουμε να γίνει έλεγχος στο τρόπο που αποδίδεται η δικαιοσύνη!
Για να πάψουν πια να μας αγνοούν!

9 σχόλια:

ροουζ είπε...

μαζί σου

Giorkos είπε...

Εννά είμαστε ούλλοι. Ακατάγνωτα, αρωτάς;

Λεμέσια είπε...

Φοβερή ιδέα η πολυπολιτιστική εκδήλωση
εναντίον της βίας...

Μπράβο σας!

Ανώνυμος είπε...

http://osr55.wordpress.com/
osr

είναι εκπληκτικά λυπηρό το ότι όταν ένα θέμα στο ιστολόγιο σου και όχι μόνο

αφορά πράξεις που πρέπει να κάνουν οι λογής λογής λαλίστατοι επαναστάτες του πληκτρολογίου του πρωκτού

που εδώ μέσα και αλλού λένε λένε λένε καταδικάζουν καταδικάζουν καταδικάζουν με τον κώλο τους στρωμένο στις πολυθρόνες και γράφουν γράφουν γράφουν έπεα πτερόεντα


και όταν υπάρχει κάλεσμα για να κάνουν πράξεις όλα αυτά που τάχα καταδικάζουν
όλοι μετατρέπονται σε θρασύδειλους λαγούς και μην τους είδατε ακόμα και από την οθόνη

από λογάκια χορτάσαμε ρεεεεεεεεε

σελέπμπριτις των μπλοκ αντε και γα...

Ανώνυμος είπε...

re osr ti epathes? Ftei to PMS sou.Iremise kai en na doume ti en na gini me tous mpatsous .iremise

gsatelite είπε...

Μπραβο προκαταβολικά σε όσους θα συμμετάσχουν.Η αστυνομική βία και η προστασία των επίορκων απο το κράτος(το όποιο κράτος) πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...Γερα!!
..Τώρα που το σκέφτομαι,δεν φέρνετε τα πανώ και τις φωνές σας και απο την έρμη Αθήνα;γιατί απο αυτή την άποψη,στο ίδιο καζάνι βράζουμε..
Δημήτρης

Phivos Nicolaides είπε...

Αξιέπαινη πράξη και πρωτοβουλία!

Ανώνυμος είπε...

ρε ανωνυμούλη αντε και γαμή και συ ;)

osr με πιντιεφμς

Meropi είπε...

Ελπίζω να πήγε καλά χθες η εκδήλωση σας. Δυστυχώς είμαι μακριά για να ρχομουν κι εγώ.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη