23 Μαρτίου 2009

Κίνηση Πολιτών "ALERT"

Αντιγράφω από το ιστολόγιο της Κίνησης Πολιτών ALERT, η οποία συστάθηκε σαν αντίδραση στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του βάρβαρου βασανισμού των δύο φοιτητών από αστυνομικούς.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT:
Στο δρόμο οι πολίτες ζητούν μια κοινωνία χωρίς βασανιστές

Στο δρόμο βρέθηκαν το περασμένο βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες συνεχίζοντας τις αντιδράσεις στην αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση των 10 αστυνομικών που ξυλοφόρτωσαν και κακοποίησαν 2 φοιτητές το Δεκέμβριο του 2005.

Ήδη από τις 19/3 η απόφαση του Κακουργιοδικείου εκτός από τις νομικές αντιδράσεις πυροδότησε την αντίδραση των πολιτών σε όλες τις πόλεις.

Το έγκλημα που δεν παραδέχεται το δικαστήριο δεν αφορά πλέον μόνο τους δύο φοιτητές αλλά όλη την κοινωνία. Κι αυτό γιατί η αστυνομική βία τώρα αποκτά νομικό έρεισμα και αυθεντία αλλά όχι κοινωνική αποδοχή.

Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στα σκαλιά της Φανερωμένης για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου ενόψει και της άσκησης έφεσης και να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Σε μια πραγματικά αυθόρμητη συζήτηση συμπολίτες μας με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, νεολαίοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, δικηγόροι ονομάστηκαν σε κίνηση πολιτών Alert με σύμβολο τους τη σφυρίχτρα.

Σκοπός της κίνησης είναι η αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία της αστυνομίας, στα άνομα σχέδια του κράτους που σιγοντάρει και αδρανοποιεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και μετενσαρκώνει όλες τις ελπίδες για μια πιο δίκαιη κοινωνία σε σώματα ασφαλείας με ένστολους βασανιστές.

Μέσα από την συζήτηση αποφασίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση έκλεισε με πορεία από τη Λήδρας προς τον Αστυνομικό Σταθμό της Λυκαβητού και πίσω στην Φανερωμένη.

Η κίνηση πολιτών Alert καλεί όλους τους πολίτες να κινηθούμε μαζικά, να καταδικάσουμε την απόφαση πρόδρομο που νομιμοποιεί το θάνατο και την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος μας.

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
1. Δευτέρα 23/3/09 και ώρα 12.30 διαμαρτυρία μπροστά στα δικαστήρια Λευκωσίας.
2. Τρίτη 24/3/09 και ώρα 18.00 οργάνωση συναυλίας και ενημέρωσης στο πάρκινγκ του ΟΧΙ στη Λευκωσία. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 17.30 και συμβολική πορεία προς το χώρο της συναυλίας.
3. Σαββάτο 28/3/09 και ώρα 11.00 συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να μην είμαστε τα αυριανά πιθανά θύματα!

Εμείς θα είμαστε εκεί. Σμίξε και συ τη φωνή σου ενάντια στη αστυνομική αυθαιρεσία. Πύκνωσε τις γραμμές των πολιτών που διαδηλώνουν ότι δεν θα ανεχτούν άλλες εκπτώσεις στα δικαιώματα τους!

2 σχόλια:

Mr_Nobodie είπε...

Χεχε.. μα ποιές φοιτητικές νεολαίες;
Αυτές που το πρώτο πράγμα που κόπτονται είναι οι ψήφοι και η πρώτη θέση στις επερχόμενες εκλογές τους;
Κατ αρχάς με δεδομένο την τυφλή υπακοή στους κομματικούς μηχανισμούς που προσκυνούν άκριτα και τυφλά προφανώς και δεν θα αντιδρούσαν, αφού δεν υπήρξε εκ των άνωθεν διαταγή(υπακούοντας στους νόμους της κοινωνικής γαλήνης-ευταξίας κι άλλα παλαβά).
Κατά δεύτερο χρειάζεται στοιχειώδεις κριτική σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι το δεδομένο συμβάν νομιμοποιεί την κρατική βία, την καταστολή και πνίγει ακόμη πιο βαθιά αυτό που μας αρέσει να λέμε κράτος δικαίου(..μια αστικοδημοκρατική όμορφη και βολική πλάνη,αυτό είναι άλλο όμως ζήτημα).Αν δεν την έχεις πώς μπορείς να αντιδράσεις σε οτιδήποτε το οποίο την προυποθέτει;
Και για να μην τρελαθούμε τελείως για να είμαστε ικανοποιημένοι για τη δράση, την αμφισβήτηση, τη σύγκρουση αυτή δε μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει στα επίπεδα της μιας ή της άλλης σκόρπιας διαδήλωσης..Με άλλα λόγια αυτό που πάει να γεννηθεί για να έχει ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο δεν πρέπει να περιοριστεί σε μια και μόνο δράση αλλά η κινηματική της να συμπαρασύρει και να διαχυθεί τόσο στον χρόνο όσο και στον χώρο δηλ. στα κοινωνικά στρώματα και τάξεις αφού εδώ και αρκετό καιρό είναι ξεκάθαρες οι βλέψεις του κάθε κερατά που εξουσιάζει.
Αυτό που σιγοβράζει είναι μια οργή, είναι η οργή της επιβολής, της αδικίας, της υποκρισίας.
Όλοι έξω στους δρόμους να τσακίσουμε την τρύπια τους δικαιοσύνη και το σάπιο τους παρακράτος..

@Psychia...τι να πω, εσύ ακόμη περιμένεις ν ακούσεις τι έχουν να πουν οι "νεολαίες";;
Το προφίλ τους το χουν κτίσει εδώ και καιρό..μια "στήριξη" όχι μόνο δεν λέει κάτι επιβεβαιώνει αυτό που είναι ήδη γνωστό.Την βολική τους υποκρισία!..αλήτες!

Ανδρέας είπε...

Λεξι δώστο πιο κάτω.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 κλείνουμε όλοι τα φώτα των σπιτιών μας.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη