23 Φεβρουαρίου 2009

Η εγκύκλιος της ντροπής

Άκουα το μεσημέρι που τον Άστρα την είδηση που ετζιέψαν τα υπόλοιπα ΜΜΕ τζιαι εν επίστεφκα στα φκιά μου. Ενόμιζα εν Πρωταπριλλιά. Θκιεβάστε τζιαι θαυμάστε. Θαυμάστε τα έργα της ηγεσίας των αδρώπων που τους εμπιστεφκούμαστε να κάμουν τα κοπελλούθκια μας αδρώπους. Έτσι όπως εκάμαν τους αδρώπους τα κοπελλούθκια των γονιών μας τζιαι τα δικά μας. Στραβάρα μεσ' τα μμάθκια τους!

Η ηγεσία λ
οιπόν της ΠΟΕΔ με εγκύκλιο της στες 4 του Φερβάρη, καλεί τα μέλη της, δασκάλους τζιαι νηπιαγωγούς να μεν δεχτούν επισκέψεις Τουρκοκυπρίων δασκάλων τζιαι μαθητών στα σχολεία μας. Οι επισκέψεις περιλαμβάνονται στες δραστηριότητες για προώθηση του στόχου της καλλιέργειας κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τ/Κ, τες οποίες εκοινοποίησε το υπουργείο με εγκύκλιον του στες 27 του Γεννάρη.

Το "Που σου νέφκω που πάεις" εξασφάλισε τζιαι παρουσιάζει την εγκύκλιο της ντροπής.

  • Αν τούτον έννεν ρατσισμός ήνταν που ένι;
  • Αν τούτον έννεν καλλιέργεια μίσους ενάντια στους σύνοικους ήνταν που ένι;
  • Αν τούτον έννεν συνειδητό τορπίλλισμα της πρώτης σοβαρής προσπάθειας για να αλλάξει ο εθνικιστικός, σωβινιστικός προσανατολισμός της παιδείας, ήνταν που ένι;
Τζιαι πάμεν πάρακάτω:
  • Που εν οι οργανώσεις των δασκάλων; Ούτε οι αριστεροί ούτε οι "φωτισμένοι" δεξιοί εσυντύχαν.
  • Το υπουργείον Παιδείας γιατί εφκαλεν το σκασμό;
  • Το ΑΚΕΛ άκουσεν τα νέα τζιαι έσκασεν οξά τζοιμάται;
Εκτός που σοβαρόν βήμαν σαμποταρίσματος της επίσημης διακυρηγμένης γραμμής της κυβέρνησης, εν τζιαι παράνομο. Η ΠΟΕΔ πρέπει να καταγγελθεί σε κάθε επίσημο κυπριακό τζιαι ευρωπαϊκό βήμα για προτροπή σε ρατσιστική συμπεριφορά. Επειδή η άρνηση για αποδοχή των επισκέψεων των Τ/Κ εν έσιει άλλη δικαιολογίαν εκτός που την εθνική τους καταγωγή. Τζιαι τούτον έσιει νόμον που το καταδικάζει. Πατάτε πάνω στες εικόνες για να μεγαλώσουν
Τούτα ούλλα τα απαράδεκτα εθκιαβαστήκαν με εντολή της ΠΟΕΔ σε ούλλους τους δασκάλους. Αναρωθκιούμαι πόσοι δασκάλοι εδιαμαρτυρηθήκαν. Πόσοι εσηκώσαν κκελλέ τζιαι είπαν τους πεμπάμενους συναδέλφους τους ότι εθθα πειθαρχήσουν. Πιστέφκω ελάχιστοι. Αλλά αν με θκιαβάζει κανένας δάσκαλος ας μας διαφωτίσει καλλύτερα.

27 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Lexi_Penitas,

Εύλογα και καίρια όσα λες και έντονα προβληματίζουν όσους δεν έχουν εγκλωβιστεί σε καταστάσεις βολέματος και απαθείας.

Εγώ θα σταθώ σ’ αυτά που λες στο τέλος του κειμένου σου: “… Τούτα ούλλα τα απαράδεκτα εθκιαβαστήκαν με εντολή της ΠΟΕΔ σε ούλλους τους δασκάλους. Αναρωθκιούμαι πόσοι δασκάλοι εδιαμαρτυρηθήκαν. Πόσοι εσηκώσαν κκελλέ τζιαι είπαν τους πεμπάμενους συναδέλφους τους ότι εθθα πειθαρχήσουν. Πιστέφκω ελάχιστοι…”.
Είδετε κανένα δάσκαλο ή καθηγητή να βκαίνει έξω που τη ριτζιάν (την εντολή) της ηγεσίας Οργάνωσης του. Είδετε σήμερα κανένα καθηγητή να πει ότι “εγώ εν κάμνω στάση εργασίας”; Ακούσατε κανέναν να διαφοροποιείται και να διαλογίζεται για την ορθότητα των θέσεων της Οργάνωσης του; Έτσι εν να ‘ναι τζιαι τα κοπελλούθκια που εκπαιδεύουν τζιαι παιδεύουν!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 23/2/2009 – 10:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

stelios

γνωστός μου δάσκαλος πάντως ετηλεφώνησε στη προοδευτική, τζαι τους είπε ότι αν δεν αντιδράσουν φέφκει που την οργάνωση των τάχα μου αριστερών..... ακόμα περιμένει αντίδραση

Ανώνυμος είπε...

Απορία. Ο ΠΟΕΔ εν η συντεχνία των Καλαμαράδων δασκάλων της Κύπρου ή των Κυπραίων SuperGreek ΚουτσοΣυλλουροΚουλίων?

Ανώνυμος είπε...

Αμπα τζαι δουν τα κοπελλουθκια οτι οι Τ/κ εννεν εξωγηινοι...ξερετε, εν αντεθνικη τουτη η διαπιστωση. Αχ ρε Λεξι, οπως τους ειπες, Ευρωλιγουρηδες. Οποτε τους συφφερει. Ας φκει τζαι στην Αγγλια να καμει ετσι ανακοινωση καποιος.
Ωσπου παει τουτη κατασταση καταλαβω πως οτι παθουμε αξιζει μας. ετσι κκελεν ετσι ξιουραφιν....

Aslan είπε...

ντροπη μας. αλλα οι τπτ αλλο εν μπορουμε να στειλουμε τα μωρα μας ουτε στο ινγγλιςςςς σκουλ πιον ;)

firfiris είπε...

Εν έτσι στιγμές που σιαίρουμαι που εξαπόλυσα το δημόσιον τζιαι επήα ιδιωτικόν σχολείο. Τζιαι οι πατρίδες της ΟΕΛΜΕΚ που εν έναν σκαλίν πάρακατω που την ΠΟΕΔ παν να βάλουν σιέριν τζιαι στο πανεπιστήμιο. Επαρακάμαμεν το με τον συνδικαλισμόν σε τούτην την χώραν όξα φαίνεσται μου;

Eva Neocleous είπε...

Λέξη,πληροφοριακά
την εισήγηση της ντροπής στο ΚΔΣ την έκανε η ΔΗΚΙ και την ψήφισαν οι υπόλοιπες κινήσεις, πλην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.Το κείμενο που ακολουθεί το έστειλε μέσω email ο Νίκος Τριμικλινιώτης και καλεί όλους να αντιδράσουν.

Dear all
Recently POED the primary teachers association has sent a circular opposing
the visit of T/C students in schools. 'Unofficially' (i.e. off the record)
they say that they have 'sensitivities': My reaction is that they are
racists and this is an illegal discriminatory act. I have complaint this is
an illegal instruction to discriminate and have called on the Cyprus
anti-discrimination Authority to investigate.
I call on organizations and persons (teachers, parents, organizations) to
condemn the action of POED and send their support for the complaint at the
antidiscrimination Authority at atsiartas@ombudsman.gov.cy
All the best
Nicos Trimikliniotis

rose είπε...

έδω πάει το "άι σικτίρ"

Lexi_penitas είπε...

Την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών εννα την επήραζε αν εκάμναν επίσκεψη στα σχολεία μας κοπελλούθκια τζιαι δασκάλοι που το St John's school της Επισκοπής ας πούμε; Ή Αρμένιοι που το Μελκονιάν;

Ένα κομμάτι της εγκυκλίου του υπουργείου που αναφέρεται στο επίμαχο θέμα:

Οι εκδηλώσεις των σχολείων μας που πιθανόν να περιλαμβάνουν μετακινήσεις μαθητών ή καθηγητών εκτός σχολείου ή συμμετοχή Τουρκοκύπριων
εκπαιδευτικών ή μαθητών, να γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Δ. Εγγλεζάκη, ΓΕΤΕΕ. Οι εκδηλώσεις αυτές οφείλουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ευαισθησίες που μπορεί να υπάρχουν στα σχολεία μας. Τονίζεται ότι τα σχολεία μας ΔΕΝ θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε μεταφορά μαθητών ή εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα εδάφη μας σε εργάσιμο ή μη εργάσιμο χρόνο ή σε οποιαδήποτε επαφή με όργανα των κατοχικών αρχών ή εμπλοκή σε ενέργειες που θα συνιστούν άμεση ή έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Αναφορικά με επισκέψεις Τ/Κ εκπαιδευτικών και μαθητών τονίζεται ότι τέτοιες πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια σε σχολεία μας χωρίς να έχουν παρατηρηθεί οποιαδήποτε προβλήματα. Ως εκ τούτου οι επισκέψεις Τ/Κ εκπαιδευτικών ή μαθητών στα σχολεία μας, μπορούν να συνεχιστούν, πάντοτε σε συντονισμό με την επιτροπή προώθησης του στόχου. Αυτές πρέπει να προετοιμάζονται κατάλληλα και να μην έχουν μαζικό χαρακτήρα.
Ιδιαίτερα όσον αφορά την Δημοτική εκπαίδευση οι επισκέψεις αυτές όταν διεξάγονται, στο πλαίσιο της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, να λαμβάνεται ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στα θέματα ασφάλειας των μαθητών. Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι οι επισκέψεις αυτές είναι, στο
παρόν στάδιο, πρόωρες για τη δημοτική εκπαίδευση.


Απλώς διερωτώμαι: Αν μετά από 35 χρόνια διαχωρισμού οι επισκέψεις είναι πρόωρες πότε δεν θα είναι;

Ανώνυμος είπε...

Κύριο Δημήτρη Μικελλίδη,

Πρόεδρο ΠΟΕΔ,


Αγαπητέ κύριε Μικελλίδη

Είμαι Κύπρια μαρωνίντισσα / τουρκοκύπρια,

Αναφέρομαι στην πιο πάνω εγκύκλιο της οργάνωσής σας, ημερομηνίας 4 Φεβρουαρίου 2009 και θα σας παρακαλούσα όπως με ενημερώσετε επίσημα για το περιεχόμενό της. Θεωρώ σωστό πριν προβώ σε οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή αγωγή εναντίων της οργάνωσής σας να ενημερωθώ επίσημα από εσάς.

Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα όπως μου την στείλετε σε ηλεκτρονική μορφή στην πιο πάνω διεύθυνση.


Μετά λύπης,

Μαρία Εμμανουήλ


Cc κ. Μάριο Γεωργίου δικηγόρο

Αντρικκος είπε...

Τελικά λαλούμε-λαλούμε για το english school αλλά απο ότι φαίνεται οι δικοί μας εν 10 σκαλιά shιρόττεροι. Εγώ πάω τζαι στοίχημα ότι τούτοι που εσκαρφιστήκαν την εγκύκλιο εβάλαν τες υπογραφές τους τζαι στην αντίδραση για τον "αφελληνισμό" της Αγγλικής Σχολής.

Το πρόβλημα μας σε τούτη τη χώρα είναι ότι ούλλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αν βρεθεί ένας τζαι σίρει έναν τόπο δηλητήριο τότε είναι απλά θέμα χρόνου να φτάσει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Τζαι ακόμα shειρόττερα δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα τα αντισώματα για να αντιδρούμε. Καταπίννουμε τα ούλλα τζαι κρύφουμε. Εκαταντίσαμε να μας διοικούν οι φωνακλάες τζαι οι ποθκιάντραποι...

Ανώνυμος είπε...

OI T/K EXUN PARAPANO DIKEOMATA APO EMAS TUS E/K.
AFTO KAI EAN INE RATSISTIKO.

ME AFTI TIN KIVERNISI PU EXUME AKOMA LIO THA SHIPSUME STUS T/K KAI THA TUS PUME KAI EFXARISTO.

POLA KALA EKANE I POED GIA NA MAS XIPNISI APO TON LITHARGO TIS DITHEN EPANAPROSEGISIS KAI TIS SIMFILIOSIS.

bestman είπε...

Όπως και οι ξένοι εργάτες ευθύνονται για την ανεργία. Εύηχα συνθήματα μια ζωή, από ανθρώπους που δεν έχουν κότσια να πουν πως δεν θέλουν λύση, και επενδύουν με προπαγάνδα όχι στη λογική, αλλά στο συναίσθημα. Ρε, δε μας παρατάτε, λέω εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν να γράφουν με κεφαλαία πάντως...

Μιχάλης είπε...

Η απόφαση της ΠΟΕΔ δεν ήταν ομόφωνη αν δεν κάνω λάθος.

Το πρωί ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την απόφαση.

Εκείνο που θα πω όμως είναι ότι χρειάζονται περισσότερα πλην της έκφρασης διαφωνίας.

Ανώνυμος είπε...

''Δρακούνα είπε...

Ξέρουν να γράφουν με κεφαλαία πάντως...''

Τζαι εν τόσο ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΕΣ που γράφουσιν με λατινικούς χαραχτήρες.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ είπε...

Θα σταθώ σε μια πρόταση απο τη συγκεκριμένη εγκύκλιο που κωδικοποιά ολόκληρη τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης οργάνωσης και κατεπέκταση τον τρόπο που επηρεάζουν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης των παιδιών εάν η κοινωνία δεν αντιδράσει σε αυτές τις φασιστικές νοοτροπίες. (Οι υπογραμμίσεις απο το κείμενο δικές μου).

...θα ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ την ομαλή λειτουργία του σχολείου και θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ όλους στο σχολείο απο αχρείαστη πίεση και άγχος, έτσι που να μπορούν να ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ έργο του σχολείου.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτη την οργάνωση υπάρχουν δασκάλοι προοδευτικοί οι οποίοι με τις πράξεις τους θα αντιδράσουν.

κύριε Δημήτρη Μικελλίδη πέστε μας σας παρακαλώ ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ έργο του σχολείου που θέλετε να ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ. Πέστε μας...

Ανώνυμος είπε...

ιντα κομπλεξαρες..πιιι..
του μικελλιδη εφαινετουν του που τα τοτε που επαθεν ιχτερο με το λογοτεχνικο κειμενο τον νιοβρη..
δασκαλος που η πρωτη του σκεψη εν να λογοκρινει, αστα να πανε..

ε καλα τα κοπελλουθκια μας ιντα που φταιουν τζαι πκιερωνουμεν τουτα τα τουβλα να το παιζουν δασκαλοι;

ναι..τουτη η ιστορια εν μπορει να μεινει ετσι..
να τους παρουμεν δικαστηριο..τοπικο ,ευρωπαικο..οπου χρειαστει..οπου υπαρχει μια ακρη με εφημεριδες ξενες να γινουν θεμα τζαι ρεντικολο οπως τους αξιζει..
να δημοσιοποιηθει ιντα που σημαινει ποεδ..να δουμε το image των ευρωλαγνων μας αμα παει τζαι παρατζει το χαπαρι..

πκιερωνομεν τους που το δημοσιο..τζαι τουτοι λλιον πολλα θελουν να μεν καμουν τιποτε που την πολιτικη του υπουργειου..τζαι καμνουν την παπια με το οτι εν θα διουν λοαρκασμο στο υπουργειο..
αλλα για τον ρατσισμο εφκαλαν το φιρμανι..αμπα τζαι εμφανιστει τ/κ σε σχολειο..τζιαμαι ανησυχουν φαινεται αμπα τζαι γελασει τους κανενας δασκαλος τζαι εν τους ακουσει...

ιντα αναλογιες να σκεφτουμε για τουτον το φρουτο;
απαρτχαιντ;..αμερικανικος νοτος πριν το 60;..
ιντα αλλα παραδειγματα εσιει που απαογορευκουνταν μαθητες να μπαινουν σε σχολειο λογω καταγωγης;
ασυλληπτο εν ενι;
ποεδ..
εν εσιει πατο η ξεφτιλα οπως τζαι να το δεις..

προσβαλουν την κοινωνια ολοκληρη..
οποτε τζαι αντιστοιχα..να ξεφτιλιστουν..να υποχρεωθουν να εξηγουν δημοσια γιατι ενα τ/κ κοπελλουιν 10χρονων εν μπορει να μπει στο σχολειο του μικελλιδη..
τζαι γιατι ο καθε μικελλιδης πρεπει να πληρωνεται που μιαν δικοινοτικη πολιτεια για να φκαλει το κομπλεξ του περιπατο...οτι εν μπορουν να δεχτουν μιτσιους επισκεπτες χωρις εξετασεις DNA...

πολιτης της κυπριακης δημοκρατιας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ?


Το έχουμε ξαναγράψει και θα το πούμε ξανά έχοντας πλήρη συναίσθηση των όσων θα μας σούρουν και πάλι: Οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου, εξαιρουμένων σαφέστατα πάμπολλων ικανών, ευσυνείδητων (και συνήθως βαθύτατα δυστυχισμένων) περιπτώσεων, είναι μια από τις χειρότερες κακοδαιμονίες αυτής της κοινωνίας και ένας από τους σημαντικότερους λόγους, όχι μόνο για το γεγονός ότι το επίπεδο μόρφωσης των παιδιών παραμένει τόσο τραγικά χαμηλό, αλλά και για την ευρύτερη έλλειψη επιπέδου που μαστίζει τη νεολαία. Θα μας κράξουν, το ξέρουμε. Θα βρέξει email και πάλι. Αλλά αυτή τη φορά θα προλάβουμε κάπως: Όχι, δεν έχουμε προσωπικά απωθημένα από τα μαθητικά μας χρόνια. Ναι, είχαμε και φρενοβλαβείς δασκάλους και καθηγητές, όπως όμως είχαμε και υπέροχους ανθρώπους τους οποίους αγαπάμε και σεβόμαστε βαθύτατα μέχρι σήμερα. Ανθρώπους οι οποίοι ήξεραν πως κανένα είδος σεβασμού δεν επιβάλλεται. Όλα κερδίζονται.
Και εάν κάτι διαφεύγει στους οργανωτές της στάσης εργασίας τις προάλλες για την παραβατικότητα στα σχολεία είναι ακριβώς αυτό: Ότι υπάρχουν συνάδελφοί τους, γύρω τους, σε κάθε σχολείο, οι οποίοι ποτέ δεν θα έπεφταν θύματα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Γιατί; Διότι έχουν εντελώς άλλη προσέγγιση προς τους μαθητές. Δυστυχώς, όμως, δεν θέλουν να τους δουν. Θα μας πείτε, κακώς κατέβηκαν σε στάση εργασίας; Κάθε άλλο. Επί της ουσίας, έχουν όλο το δίκαιο του κόσμου. Ποιος από εμάς θα ανεχόταν στη δουλειά του τέτοιες συμπεριφορές από τον οποιοδήποτε; Απλώς, οι πλείστοι καθηγητές αδυνατούν να αντιληφθούν πως οι μαθητές του σήμερα δεν είναι οι μαθητές της εποχής μας, οι οποίοι ακόμη και προσβολές υποχρεώνονταν να ανέχονται από τους καθηγητές τους. Και εμείς λέμε πως ήταν πολύ καλύτερα έτσι, παρά να δέρνουν καθηγητές τουλάχιστον. ΠΟΛΥ καλύτερα. Αλλά, άλλο το τότε και άλλο το σήμερα. Είναι άλλα παιδιά, με άλλα προβλήματα. ΑΛΛΗ εποχή. Την οποία ΔΕΝ κατανοούν και συχνά δεν προσπαθούν.
Και η αυτή η στάση εργασίας είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για να δει κανείς το ευρύτερο ζήτημα. Έστω και υπό τη μορφή αποριών, όπως π.χ.: Πότε κατέβηκαν σε στάση εργασίας οι καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα της Παιδείας; ΟΧΙ τα δικά τους προβλήματα, το εάν δεν θα πάρουν 4 ή 5 σεντ προσαύξηση, τα προβλήματα των παιδιών. Πότε έκαναν απεργία ζητώντας να υπάρξει άμεσα και ριζικά μια επαναξιολόγηση του όλου συστήματος το οποίο ολοφάνερα παραπαίει και το οποίο βγάζει ολοένα και πιο ελλειμματικών γνώσεων ανθρώπους στην κοινωνία; Και γιατί ο μαθητής του σήμερα να τρέφει απαραίτητα έστω και τον ελάχιστο σεβασμό και έστω προς τους καλούς καθηγητές του σχολείου του όταν ξέρει πως οι άλλοι μισοί του είδους βάζουν κάθε μήνα το χέρι τους στην τσέπη των γονιών του και πληρώνονται για φροντιστήρια που θα έπρεπε να καλύπτουν στις ώρες που τους πληρώνει το Δημόσιο, όπου "Δημόσιο" είναι οι γονιοί του και πάλι; Οι ίδιοι οι καθηγητές θα σέβονταν τέτοιους καθηγητές; Γιατί;
Και σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο κλάδο του Δημοσίου, οι συνδικαλιστές στην Παιδεία δείχνουν να θεωρούν πως αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο στην Παιδεία. Αυτό δεν το προσέχουν ίσως οι μαθητές, το προσέχει όμως η υπόλοιπη κοινωνία η οποία, ενώ προχθές θα ανέμενε κανείς πως θα στεκόταν δίπλα από τους καθηγητές, έδειξε να μην ασχολείται καθόλου με τα όσα σοβαρότατα και δικαιολογημένα κατήγγειλαν. Είναι το ύφος των συντεχνιών τους με το οποίο ασχοληθήκαμε και σε άλλα κείμενα που προκαλεί τον κόσμο. Όταν διεκδικούν κάτι είναι απόλυτοι, δεν σηκώνουν κουβέντα και έχουν την απειλή της απεργίας στο στόμα. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην εκπαίδευση... εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας τους σχεδιασμούς της Πολιτείας, έτσι απλά (!) και έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που, προ μερικών μηνών διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για έρευνα της Αστυνομίας εις βάρος μελών τους οι οποίοι παρέδιδαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ φροντιστήρια. "Θα τους περάσουν και χειροπέδες;", ερωτούσαν δημοσίως και από τα ΜΜΕ. Ωσάν αυτό να ήταν το θέμα. Χωρίς να διερωτηθούν τι εντύπωση κάνει όλη αυτή η αυθαιρεσία, η αναίδεια και ο ετσιθελισμός.
Δυστυχώς, οι εκπαιδευτικοί, με τη γενικότερη στάση τους έχουν καταφέρει να εμπεδώσουν στον κόσμο την εντύπωση ότι αυτοί πρωτίστως, ΟΧΙ η Πολιτεία, κάνουν κουμάντο στα της Παιδείας. Και, αυτό, αφορά παρεμπιπτόντως και τους δασκάλους, όχι μόνο τους καθηγητές. Οι οποίοι, πέρα από την αντίδραση σε οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης με την άλλη πλευρά (σ.σ. η ΠΟΕΔ κάλεσε τις προάλλες τα μέλη της να μην οργανώσουν, να μην δεχθούν δηλαδή, επισκέψεις Τ/Κ μαθητών και δασκάλων στα Δημοτικά μας, διότι λέει ο στόχος ΤΗΣ είναι το... "Δεν Ξεχνώ"), πέρα λοιπόν από αυτές τις εθνικιστικές εμμονές τους (οι οποίες στο κάτω - κάτω μπορεί να μην αφορούν την πλειοψηφία του κόσμου), συνεδριάζουν και εγκρίνουν ή απορρίπτουν (!) τα όσα αποφασίζει το Υπουργείο. Θέλει η Πολιτεία να διορίσει γυμναστές στα Δημοτικά για το πρόβλημα της παχυσαρκίας των παιδιών; ΟΧΙ! Μόνο οι (ανειδίκευτοι) δάσκαλοι να δικαιούνται να το διδάσκουν! Προτείνουν οι γυναικολόγοι και άλλοι γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία (άλλο αυτό, το μάθαμε προχθές) και να κάνουν διαλέξεις σεξουαλικής αγωγής και πληροφόρησης για τις (αυξανόμενες) ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα αφροδίσια; ΟΧΙ! Μόνο οι καθηγητές να το διδάσκουν, χώρια εάν (θα γίνουμε κακοί και συγχωρέστε μας) πολλοί έχουν να το κάνουν οι ίδιοι από την εποχή του Πολυτονικού...
Όλα αυτά, λοιπόν, δίνουν την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα της Παιδείας και πως τα πάντα είναι υπό τη δική τους αίρεση. Και μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα, αφού η απεργία επικρέμεται πάντα ως Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από την Εκπαίδευση. Οπότε, εάν αυτοί κάνουν κουμάντο μέσω των συντεχνιών τους, τότε, με κάθε νέα έξαρση κάποιου νοσηρού φαινομένου στα σχολεία, του οιουδήποτε φαινομένου, η απορία του κόσμου είναι μια και απλή: Γιατί διαμαρτύρονται και τι θέλουν να κάνουμε εμείς;




Κώστας Κωνσταντίνου

Κωδικός άρθρου: 855571

ΠΟΛΙΤΗΣ - 25/02/2009, Σελίδα: 13

Ανώνυμος είπε...

EPOLINAN OI TURKO-PROSKINIMENOI.
BEEEE

bestman είπε...

Και συ που δεν είσαι, μια χαρά (συνεχίζεις να) τα γράφεις τα Ελληνικά βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

αυτό «που σίγουρα δεν χρειάζεται (η δημόσια παιδεία)είναι χειρουργική επέμβαση στην ελληνική μας ταυτότητα και ιστορία»

Τάδε έφη σήμερα ο Γιώργος Κολοκασσίδης, αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

QUIZ: Σε ποιό σχολείο στέλλει τα παιδειά του ο υπασπιστής της Ελληνικής τους Ταυτότητας?

Ανώνυμος είπε...

Όποιος το έβρει κερδίζει ένα μποξεράκι με την σημαία της Ελλάδας για να το φορεί πάνω που το παντελόνι τζε να τραουδά τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, μετά τα hymns τζε το "Morning has broken" στο Newham Hall.

Τζε ελπίζω ναν καλοφωνάρης.

Πολίτισσα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Προς...
Εναγομένους (!)

Του Γ. Σέρτη

ΕΚΕΙπου -κάθε φορά- νομίζουμε ότιτο πατήσαμε«το τελευταίο σκαλί στου Κακού τη Σκάλα» -αθάνατε Παλαμά!κατρακυλούμε στο επόμενο! Ο Σύνδεσμος, λέει, κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων θα... εναγάγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ΠΟΕΔ (Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων).
Γιατί;
Επειδή, λέει, η ΠΟΕΔ υπενθύμισε προς όλους τους δασκάλους πως «με βάση το υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα αλλά και τις πραγματικότητες που βιώνει η πατρίδα μας, ο στόχος «Γνωρίζω, Δεν ξεχνώ και Αγωνίζομαι» παραμένει μόνιμος στόχος υπό έμφαση για να τονίζει την αγωνιστική πτυχή της εκπαίδευσής μας, μέχρι την ποθητή απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας», ο Σύνδεσμος... κρίνει «ρατσιστική» την εγκύκλιο της ΠΟΕΔ!
Θα πρέπει να αναμένουμε παρόμοιες...
κινητοποιήσεις, φερειπείν.
Ο Σύνδεσμος Φίλων και Προστατών των Παλλόμενων Εποίκων θα... εναγάγει όλους τους...
εθνικιστέςπου ζητούν την αποχώρηση των εποίκων! Ο Σύνδεσμος ΠτυχιούχωνΑποφοίτων των Σεμιναρίων της Πρεσβείας -μία είναι η Πρεσβεία- θα... εναγάγει όλους τους...
ψυχασθενείς που επιμένουν να λεν την τουρκική κατοχήκατοχή!
Ο Σύνδεσμος Χρηστών του Οδοφράγματος θα... εναγάγει όσους...
ρατσιστέςαρνούνται να διέλθουν το οδόφραγμα με τους «συνοριακούς» όρους των «συνιστώντωνκρατών»!
Ο Σύνδεσμος Φίλων των Καζίνο και Λοιπών Υπηρεσιών θα... εναγάγει όσους... φανατικούςεμποδίζουν την... ξεαπομόνωσητων Κατεχομένων.
(Καιρός να ξαναθυμηθούμε τον στίχο:
«Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;»)

Ανώνυμος είπε...

MA DEN INE TURKIKA PU GRAFO AGAPITE BESTMAN.
TUTA TA MASKARALIKIA SAS MATHENUN STIS KATASKINOSIS TIS EDON ?

Ανώνυμος είπε...

ο σερτης...ιντα καλα που εμαθαν ουλλοι τους στο ψεμα α;
να λαλεις εν ρατσιστικο οτι εν δεχουνται τ/κ μιτσιους στα σχολεια τζαι ο σερτης να εστιαζει σε λαθος σημειο..
ταχα μου το προβλημα εν η επαναληψη του ποιηματος για το "δεν ξεχνω"..εν καταλαβει ο καημενος ..μανα μου ρε.
μαλιστα...ιδου επιπεδο..εκαμεν τζαι δασκαλος/καθηγητης τουτος ο επαγγελαμτιας ψευτης..
ο σερτης λοιπον..

ιντλως το ελαλουσαν οι καλαμαραες;
οταν το δακτυλο εδειχνε το φεγγαρι ο ηλιθιος εκοιταζε το δακτυλο..
α ναι ο σερτης εν εν ηλιθιος..απλα καμνει κολπα για τους ηλιθιους που πιστεκουν οτι καμνουν αγωνα αμα αναπαραγουν την λογικη του ντενκτας [στα κυπριακα, στα ελληνικα, με λατινικους χαρακτηρες κλπ]..
εν ενδιαφερον το ποσοστο των απροκαλυπτων ψευτων αναμεσα σε τουτους τους τυπους της απορριπτικης εθνικοφροσυνης..
ετσι εμαθαν..να λαλουν το ψεμα τζαι να περιμενουν τα ανωνυμα μπε [φταιουν οι κομμουνιστες, οι αθεοι, οι μη-εθνικοι κλπ κλπ]..οξα αραγε εν ο πανικος γιατι νοιωθουν κατι να αλλασει;

ωστε ο "πεντε μιλια δεκα ωρες" του δηκο [κολοκασιδης] ανηκει επισης στους εθνικοφρονες με φαντασιωσεις αγγλικου σερ...ετσι εν τα εθνικοφρονα αστουλικα..πουλουν γαλανολευκες λουβανες γιατι θεωρουν τους ψηφοφορους ηλιθιους..
αν το εβρεις ρε εθνικοφρονα ανωνυμε ποια εν η διαφορα του ραγια στα τουρτσικα που το ελληνοορθοδοξο ποιμνιο;

πολιτης της Κ.Δ.

bestman είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε,

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να παρουσιάζεσαι ως υπερΈλληνας ή υπερπατριώτης κατακεραυνώνοντας μας ως δωσίλογους απο καθέδρας, όταν εσύ ο ίδιος απαξιείς να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες στις απαντήσεις σου, καταφεύγοντας στη λύση των "φραγκολεβαντίνικων" greeklish.

Όσον αφορά τα περι ΕΔΟΝ και τουρκοπροσκυνημένων, μου θυμίζουν λογική G.W. Bush (αν δεν είστε μαζί μας είστε εναντίον μας) και τα αντιπαρέρχομαι γιατί απαξιώ.

Όταν αποκτήσεις αυτή τη στοιχειώδη ικανότητα, τότε έλα να συζητήσουμε, αν, φυσικά έχεις επιχειρήματα και όχι συνθήματα.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη