19 Φεβρουαρίου 2009

Θάνατος από μελάνι!

Παχύδερμα ονομάζουμε κάποια κυρίως μεγαλόσωμα ζώα που έχουν σκληρό δέρμα για να τα βοηθά να επιβιώνουν στις σκληρές συνθήκες της ζούγκλας. Μεταφορικά και κατ' εξαίρεση οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν παχύδερμο κάποιον που δεν συγκινείται εύκολα με τον ανθρώπινο πόνο και γενικά τον αφήνει αδιάφορο ότι παραθκιάνταλο συμβαίνει γύρω του. Από το πιο κάτω περιστατικό θα καταλάβετε πόσο άδικος είναι να για τα συμπαθή τετράποδα ο παραλληλισμός. Φαίνεται λοιπόν ότι στη μικρή μας βραχονησίδα ευδοκιμεί αυτό το είδος. Σε ένα τομέα της δε, αυτό της δημόσιας υπηρεσίας αποτελεί τη πλειοψηφία και βασιλεύει.

Καθώς οδηγούσα προς το γραφείο χτες το πρωί άκουγα τη περιπέτεια του ανθρώπου που για να πάει στο νοσοκομείο Λευκωσίας να κάνει καθετηριασμό πρέπει να σταλεί εκεί από πριν η έκθεση του γιατρού από το νοσοκομείο Κυπερούντας. Από το Δεκέμβρη λοιπόν και αφού επισκέφθηκε πολλές φορές το γιατρό στάθηκε αδύνατο να σταλεί η έκθεση επειδή το νοσοκομείο, ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ, δεν έχει μελάνι. Αγανάκτησα και το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να πάω κατευθείαν να παραθέσω σε ένα ποστ από δω μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα όλα τα κοσμητικά επίθετα που διαθέτει η πλούσια γλώσσα μας και άλλα τόσα της κυπριακής διαλέκτου. Ευτυχώς ή δυστυχώς η δουλειά δεν μου το επέτρεψε.

Το χειρότερο είναι που όταν ένας ασθενής με παρόμοιο πρόβλημα αγόρασε και τους πήρε δυο μπουκάλια μελάνι ΔΕΝ τα δέχτηκαν επειδή το απαγορεύει ο κανονισμός της δημόσιας υπηρεσίας. Μέχρι το κοινοτικό συμβούλιο Κ. Αμιάντου αναμείχτηκε και προσπάθησε να δωρήσει αυτό τα μελάνια και πάλι δεν τα δέχτηκαν. Νομοταγείς βλέπετε οι υπεύθυνοι εκεί στη χιονισμένη Κυπερούντα.

Να αρχίσω τώρα τα ερωτήματα ΠΡΩΤΑ από το γιατρό; Να πάω στον υπεύθυνο για αυτές τις δουλειές στο νοσοκομείο; Στο υπόλοιπο προσωπικό που γνωρίζει την υπόθεση; Στους λειτουργούς (τρομάρα τους) του υπουργείου; Στον υπουργό; Το κόσμο που τα ακούει και συνεχίζει να ζει τη μίζερη ζωή του λες και δεν συμβαίνει τίποτε; Τι να γράψω ρε παιδιά; ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;

Δε θα γράψω τίποτε παρά μόνο, ΓΑΜΩ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑ! Μα τόση παχυδερμία!

Σας αφήνω με την αγανάκτηση που μπορεί να προκάλεσε η ιστορία σε όσους από μας δεν κόλλησαν ακόμα παχυδερμία, και με τα λόγια του ανθρώπου που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του θανάτου από .... μελάνι.

"Αν πεθάνω στη κηδεία μου αντί στεφάνων να γίνουν εισφορές για αγορά μελανιών για το νοσοκομείο Κυπερούντας"Καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με τα δικά μας παχύδερμα!

7 σχόλια:

koutso είπε...

Aγαπητέ μου Λέξη,
Γίνομαι έξω φρενών όταν ακούω τέτοια.Γράμμα με ονόματα στον Υπουργό Χρήστο Πατσαλίδη γιατί τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι θα ενεργήσει αμέσως.Δώστου στοιχεία.Θα το κάμει,το έκαμε ξανά χωρίς κανένα άλλο λόγο πλην του ότι θέλει να βοηθά κόσμο που υπόκειται σε αδικία και χωρίς κανένα "αντάλλαγμα".Το ξέρω γιατί όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών κτυπούσε την αδικία εκεί που έπρεπε.
Εγώ ξεκίνησα άλλα τακτική:όταν πρόκειται για παρομοίας φύσης πράματα,είτε που αφορούν το κυκλοφοριακό,είτα άλλο θέμα στέλλω γράμματα σ'όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και η "δουλειά" μου γίνεται.Ο λόγος είναι διότι όταν όλοι δούν ότι υπάρχει κοινοποίηση σ'όλα τα τμήματα,τότε ξέρουν ότι κάποιος θα σταθεί προ των ευθυνών του μιά μέρα και έτσι ενεργούν άμεσα.

Lexi_penitas είπε...

Δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα και η πρακτική σου. ϊσως πρέπει να τη προβάλεις(ουμε) σαν ίσως το μόνο τρόπο που φέρνει αποτελέσματα.

Τωρα για το συγκεκριμένο άκουσα ότι το έγραψε και ο Φιλελευθερος. Εγω το άκουσα απο το Κανάλι 6 της Λεμεσού. Ο Υπουργός δεν το ξέρει;

Αντρικκος είπε...

Koutso, αν φτάσουμε στο σημείο να στέλνουμε επιστολή στον Υπουργό για ένα μελάνι τότε το χάσαμε το παιγνίδι. Αν είναι δυνατόν ολόκληρη η λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας να στηρίζεται στο φιλότιμο ενός ανθρώπου. Αύριο δηλαδή που θα αλλάξει ο υπουργός τζαι θα μπεί κάποιος που δεν φακκά πεννιά τί θα γίνει; Δεν θέλω απάντηση γιατί ξέρω: ότι γίνεται σε άλλες υπηρεσίες που οι προϊστάμενοι εν παραπάνω παχύδερμα που τους υπαλλήλους. Το έργο εξαναείδαμε το τζαι θα το βλέπουμε εις τους αιώνες των αιώνων αμήν! Το point είναι να μέν σου τύχει να πέσεις στην ανάγκη τους τούτους ούλλους τους χαραμοφάηδες. Ειδικά σε θέματα υγείας γιατί σε τελική ανάλυση that's all that matters...

Lexipenita αν τους εδίαν φακελλούι αντί μελάνια η δουλειά του αθρώπου ήταν να γινεί;

Lexi_penitas είπε...

Αντρίκκο, είπα σήμερα να συγκρατηθώ τζιαι πάλε προκαλείς με. Εθθα πέσω στη παγίδα σου τξιαι να παρεκτραπώ. Συμφωνώ με τούτα που λαλείς αλλά εν είμαι τόσον απαισιόδοξος. Τα πράματα πρέπει να αλλάξουν τζιαι αν ένας τρόπος είναι να στέλλουμεν επιστολές όπως λαλεί τζιαι ο Κουτσό, γιατί όχι. Δηλαδή αν σιωπούμε θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα;

Αντρικκος είπε...

Φίλε μου δέν διαφωνώ. whatever to get the job done. Τζαι αν είναι τούτος ο πιο καλός τρόπος για να αλλάξουν οι καταστάσεις εγώ έχω το να στέλλω επιστολές καπάλι στους υπουργούς. Αλλά γενικώς, σε μια σωστά συγκροτημένη πολιτεία (σαν την δική μας, χα!) τούτα είναι ανεπίτρεπτα.

koutso είπε...

@Αντρίκκο,
Η πρακτική που ακολούθησα σε τρείς περιπτώσεις έφερε αποτέλεσμα.Ακούστε λοιπόν:
Πριν χρόνια έγινε πολύ κακή αποκατάσταση ενός τουρκικού χαμάμ με πολύ αξιόλογη αρχιτεκτονική στη Πάφο.Εστειλα επιστολές παντού.Στη μόνη που δεν έστειλα επιστολή ήταν στη καθαρίστρια του Υπουργείου Εσωτερικών.Η επιστολή πήγε Τμήμα Διατήρησης της Πολεοδομίας,Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών,Δήμο Πάφου,Τμήμα Αρχαιτότητων (διότι είναι μνημείο),ΚΟΤ κλπ.Η δουλειά απεκαταστάθη αρκετά καλά αργότερα αλλά δεν έχει σημασία.

Πρόσφατα έστειλα επιστολή στα Δημόσια έργα για τα φουγάρα των Νέων Κυβερνητικών έργων,για ντεπόζιτο πετρελαίου και φιάλες υγραερίου που ήταν πολύ επικίνδυνα.Η επιστολή πήγε Υπουργείο Εσωτερικών,Επίτροπο Περιβάλλοντος ο οποίος με την σειρά του έστειλε αλλού δική του επιστολή,Μηχανολογική Υπηρεσία,Αρχηγείο Πυροσβεστικής και Αρχηγείο Αστυνομίας (που στη περίπτωση που θα γινόταν ατύχημα θα ήταν μάρτυρας της προειδοποίησης μου η ίδια η Αστυνομία).
Το ντεπόζιτο εξαφανίστηκε,οι φιάλες προστατεύτηκαν και παραμένει το πρόβλημα με τα φουγάρα,όμως η δυσοσμία έφυγε.Πήρα απάντηση απο την ίδια Υπουργό Εργασίας.

Σήμερα πήρα απάντηση απο τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας γιά ένα θέμα που ταλανίζει μερικούς δρόμους όπου γίνεται παράνομη στάθμευση.Η επιστολή πήγε παντού:Υπουργό Εσωτερικών,Αρχηγό Πυροσβεστικής,Αρχηγό Αστυνομίας και Δήμο Πάφου.Παραμένει να γίνει η σωστή αστυνόμευση απο τους τροχονόμους γιατί αν χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο ή όχημα της πυροσβεστικής θα είναι αδύνατο και μπορεί να απωβεί και μοιραίο για κάποιους συμπατριώτες μας.

Αρα όταν στέλλουμε επιστολή και την κοινοποιούμε σε όλους αυτοί δεν μπορούν να μην ενεργήσουν διότι στη περίπτωση που συμβεί το αναπάντεχο θα είναι υπόλογοι.
Τωρά για το μελάνι που αναφέρεται ο Λέξη η επιστολή θα αφορούσε την ταλαιπωρία του συνανθρώπου μας και την αδυναμία τους να τον περιθάλψουν.Ξέρεις τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος αυτός πέθαινε εξ'αιτίας του ...μελανιού.Η επιστολή θα ήταν η καταδίκη όλων αυτών των χαραμοφάηδων και της συνοπατσιάς τους!

stalamatia είπε...

Δεν γνωρίζω κανέναν εμπλεκόμενο αλλά είμαι σίγουρη ότι αν έδινε φακελλάκι η δουλειά του θα είχε γίνει( δεν συμφωνώ με τα φακελλάκια).Μα να κυνδινεύει ο άλλος για τα μελάνια? (Τυχεροί) όσοι τον έχουν γιατρό.
Αλοίμονο αν για τέτοια θέματα πρέπει να βάλει χέρι ο υπουργός, τότε χαμένη για χαμένη η Κύπρος μου.

Related Posts with Thumbnails

Έλα στην παρέα μας

Αλήτη ! Απόψε είν' η βραδιά τόσο καλή, τόσο καλή ! Μπορείς να πας να κοιμηθείς σ' ένα παγκάκι, αλήτη ! Πλάτυνε η σκέψη τη ζωή τόσο πολύ, τόσο πολύ, πόκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι.

Τεύκρος Ανθίας - Τα σφυρίγματα του αλήτη